Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 cz.4 - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ?
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 7 15,91%
Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek 1 2,27%
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje 3 6,82%
Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki 1 2,27%
Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy 0 0%
Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta 1 2,27%
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera 4 9,09%
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają 13 29,55%
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki 8 18,18%
Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie 1 2,27%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! 4 9,09%
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. 0 0%
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. 1 2,27%
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają 0 0%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-21, 20:50   #2911
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
my mamy od poniedziałku hondę shadow tż upolowałam rocznkik 95 a taka zadbana jak nóweczka, a ja przez głupi palec się nie przejechałam bo nawet nie mam jak jechać po kask
To bardziej taki chopper? Ja myślałam, że Wy jakiegoś ścigacza zakupiliście

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 20:53   #2912
Mysia mysz
Zakorzenienie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Hahaha a kiedy zaleczysz tego palucha? No ja to póki co się będę uczyła jeździć ale tż jakiegoś nakeda chce kupić, zobaczymy jak finanse pozwolą.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
gipsu już nie mam, ale uciskają buty i boli, a nie chce żeby się krzywo zrosło więc siedzę na d..:/

ja nie umiem i autko mi wsytarczy ale raz na czas się mogę przejechać

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Mysia super ta suszka jest! Ja ostatnio kupiłam tą co Diabli wstawiała i śmialiśmy się ostatnio z TŻ, jak mogliśmy żyć bez suszarki do butelek tyle czasu. Sama zamawiasz, czy zamówienie jest ;>
no powiem Ci, że teraz wszystko jest w sterylizatorze albo się wala po zlewie, a że lada moment kończymy ze sterylizacją to raz, a dwa więcej butelek będzie jak przejdziemy na mm to najwyższy czas nabyć

e tam sama can zamawia
Stary 2013-10-21, 20:54   #2913
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
U nas właśnie najbrzydsza kupa była po kalafiorze. Odstawiłam i póki co jeszcze nie wróciłam do Niego.

Albo dała Ci znać, że nie chce rodzeństwa ;d

Hahaha to tak jak moja mama Wszystkie dzieci jej się boją,bo ma cos takiego w wyglądzie, że jak ją widzą to płaczą, a do mojego taty znów lgną nawet takie cycki mamusine

Ooo super się prezentuje

Te na rynku to giełdowe są. Chyba, że tak jak u nas zdarzają się takie babcie i dziadkowie co mają po jednej skrzyneczce swoich warzyw czy owoców, to od nich owszem.

Ja myślę, ze to sa artykuły sponsorowane

Hahaha ale ja też się śmiałam z tego moherowego cyca Justii zrestzą napisała, że jest DUMNA

Pożyczyć Wam jedną? Moje dziecko robi na raty kupę od dwóch dni Było ich dziś 8. OSIEM DOROSŁYCH KUP.

A dobrze zrozumialam, że Twój tata jest w USA, czy wymyśliłam sobie?

Storczykomaniaczka : 25

Edytowane przez Innocence_89
Czas edycji: 2013-10-31 o 18:08
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 20:56   #2914
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Też mi się on podoba, ale gdzie go u nas kupić?Pewnie cena powala.
cena na all to 170 zl :/

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

Cytat:
To bardziej taki chopper? Ja myślałam, że Wy jakiegoś ścigacza zakupiliście
taka dokłądnie

https://www.google.pl/search?q=honda...%3B2048%3B1536
Stary 2013-10-21, 20:56   #2915
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:

Pożyczyć Wam jedną? Moje dziecko robi na raty kupę od dwóch dni Było ich dziś 8. OSIEM DOROSŁYCH KUP.
?
Pożycz bo dla mnie to szok dzisiaj, jeszcze nigdy się chyba tak nie zdarzyło.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 20:57   #2916
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Też mi się on podoba, ale gdzie go u nas kupić?Pewnie cena powala.
cena w miarę ja chyba kupie jeszcze o tym poczytam
a które lepsze ten dinuś czy ta fontanna ?
http://allegro.pl/playskool-festyn-f...613321208.html
chyba to co Mysia podała

Mysia podrzuć jeszcze jakieś linki:P uwielbiam Twoje pomysły

Czas edycji: 2013-10-21 o 21:00
Stary 2013-10-21, 20:59   #2917
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:

e tam sama can zamawia
I ile was to wychodzi? Cena zabawki plus przesyłka ile?
Kurde ja to nigdy nie kupowałam tam jeszcze.

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Cytat:
właśnie...za tyle to nigdy nie kupię.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 21:02   #2918
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
my mamy od poniedziałku hondę shadow tż upolowałam rocznkik 95 a taka zadbana jak nóweczka, a ja przez głupi palec się nie przejechałam bo nawet nie mam jak jechać po kask
Cytat:

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

taka dokłądnie

https://www.google.pl/search?q=honda...%3B2048%3B1536
uuuuuu fajny Teraz tylko w skórę się obkupić i do klubu zapisac

Mysia weno dwa smoki zamów POdesłałabym Ci kasę, bo Can nie chce mnie już ;( A taka cena to okazja

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 21:03   #2919
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
z hollu są

karotka extra łowy

xal dobrze napisałaś

deb daj ziemniaczka z marchewką

Innocence słodki maluszek

marchewka ja przeczytałam multum książek i stron na temat żywienia. I wybrałam tą http://www.osesek.pl/podstawy-zywien...e-dziecka.html

dobra idę spać
Dziekuje

Stary 2013-10-21, 21:03   #2920
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Innocence_89 Pokaż wiadomość
chyba to co Mysia podała

Według mnie dinuś

Laura

Stary 2013-10-21, 21:05   #2921
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Według mnie dinuś
to kupuje na Mikołaja

Stary 2013-10-21, 21:05   #2922
diabli
Zakorzenienie

nadrobiłam po lebkach, bo mam dzisiaj wielkiego lenia pogoda swietna, wiec praktycznie caly dzień spedzilam z mala na spacerze.

rano bylam na rozmowie w sprawie pracy...i mysle, ze cos się z tego wykluje po cichu tylko powiem, ze spelniam kolejne ze swoich marzen=pedagogika steinerowska, szkola waldorfska, wych. klasy 1
http://dziecisawazne.pl/systemy-wych...ka-waldorfska/
może teraz będzie latwiej zrozumieć dlaczego jestem taka anty na tv i inne we wczesnym dzieciństwie zbędne sprawy.
http://parenting.pl/portal/przedszkole-steinerowskie

(z góry przepraszam tez dziewczyny, które sa przeciwniczkami nurtku New age - to tak żeby nie rozpetac kolejnej wojny )

Innocence - nie gniewaj się, może wczoraj trochę mnie poniosło (tak jestem przed okresem ), ale wydawalo mi się, ze kto jak kto, ale Ty SWIADOMA mama, zwracajaca uwagę na sprawy, które inne mamy maja w nosie, Ty która pisalas o omijaniu słodyczy nagle wyskakujesz z czyszczeniem noska przed tv, wiec kurcze muuusialam skomentować bo to się wszystko ze sobą kloci hehe.

poza tym remont, remont, zatem czasu na siedzenie przy klawiaturze brak. jeszcze kilka dni - damy rade. byle pogoda nadal rozpieczala to można mala porwać na spacer i nie musimy siedzieć "na tym placu budowy" hehe.

goraco tutaj było i w sumie zaczelam się zastanawiam czy to nie ja rozpetalam 2 wojne swiatowa/wizazowa? żeby nie było, ze się czepiam (Marchewka, jeśli tak to odebralas to przepraszam ) temat telewizora/kataru/przyzwyczajen zakoncze, bo kazda ma swoje racje i bez sensu to ciagnac. swoje zdanie wyraziłam i na tym skoncze. każdy rodzic ma swój rozum i dla swojego dziecka chce najlepiej, wiec niech działa jak podpowiada mu rozum/serce - u niektórych pewnie jest to przewaga jednego, u innych drugiego hehe.

odniosę się tylko do jednego, bo mnie palce swierzbia

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Zresztą.. jeżeli w domu jest telewizor to oznacza to ze go dorosli oglądaja to dlaczego niby dziecku już nie można? To jak się coś chce wprowadzać w domu to się od siebie najpierw zaczyna.. bo dla mnie to obluda jest.. takie zasady bo jestem wiekszy i mam wladze..?
u nas tv jest, (nad czym troche ubolewam) ale rzadko go oglądamy. oczywiście Nela będzie mogla z niego korzystac, ale do tego jeszcze dluga droga. także to nie obluda...można, ale wszystko w swoim czasie. ja się kategorycznie nie zapieram, ze jej zabronię tego czy tamtego, po prostu uważam, ze na razie jest zbyt malym dzieckiem, abym musiala ja oglupiac i atakować jej zmysły niepotrzebnymi bodźcami.

aaa jakiś ten post taki nieskładny

i proszę się na siebie nie boczyc, bo kazda z Was ma racje, swoja wlasna chyba to w tym forum jest najlepsze, ze kazda ma inne zdanie, a nie siedzimy i nie glaszczemy się po plecach wiecznie przytakując. fajnie jest poznac opinie kogos innego i z niej tez cos tam wynieść.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 21:06   #2923
Innocence_89
Rozeznanie

Mysia jaki kupujesz pchacz??? ja ide szukać czegoś fajnego kupie Małemu dwa a co tam:P niech ma i kojec musze zamówić

Stary 2013-10-21, 21:07   #2924
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
to kupuje na Mikołaja
tż w życiu nie zgodzi się żeby wydać 170zł na zabawkę...
Budujemy dom i dla nas to jednak za dużo.

Laura

Stary 2013-10-21, 21:12   #2925
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
i nie wystawiałabym wniosków co kto będzie zawsze robił i czy tv czy nie kto wie czy Ty nie będziesz Neli musiała załączyć TV jakto Banka powiedziała jak nie będzie chciała jeść cały dzień nie osądzałabym kogoś jak się nie zna jego motywów
hehe nie wystawialabys, a za chwile to robisz
wiem, ze nie będę musiala - kloci się to z moja filozofia

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
a co do jedzenia/niejedzenia przez telewizorem - ja uważam, że jeśli jest się konsekwentnym to da się! ale np. u nas w domu my sami będziemy musieli się najpierw tego oduczyć BARDZO bym nie chciała, żeby moje dziecko jadło nieświadomie oglądając bajki... BARDZO!
jasne, ze się da

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
robią się z nas coraz bardziej doświadczone mamuśki-kwoki
cos w tym jest.

Barwineczkowa - nie obrazaj się tylko przyjmij do wiadomości, ze sa tutaj dwa bieguny poglądowe skorzystaj z rad, które Ci odpowiadają, inne puść w niepamięć i już. i proszę porozmawiaj z mezem o Twoim depresyjnym stanie. może faktycznie lepiej zebys spotkala się z jakims lekarzem i macierzyństwo zaczelo Cie cieszyc. kiedyś obawiałam się o Magiuse, ze ona zapędzi się w jakis czarny dolek i z niego nie wygrzebie zbyt latwo. dala rade, ale trochę jednak skorzystala z naszych rad. może Ty tez spróbuj?
Stary 2013-10-21, 21:14   #2926
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
nadrobiłam po lebkach, bo mam dzisiaj wielkiego lenia pogoda swietna, wiec praktycznie caly dzień spedzilam z mala na spacerze.

rano bylam na rozmowie w sprawie pracy...i mysle, ze cos się z tego wykluje po cichu tylko powiem, ze spelniam kolejne ze swoich marzen=pedagogika steinerowska, szkola waldorfska, wych. klasy 1
http://dziecisawazne.pl/systemy-wych...ka-waldorfska/
może teraz będzie latwiej zrozumieć dlaczego jestem taka anty na tv i inne we wczesnym dzieciństwie zbędne sprawy.
http://parenting.pl/portal/przedszkole-steinerowskie

(z góry przepraszam tez dziewczyny, które sa przeciwniczkami nurtku New age - to tak żeby nie rozpetac kolejnej wojny )

Innocence - nie gniewaj się, może wczoraj trochę mnie poniosło (tak jestem przed okresem ), ale wydawalo mi się, ze kto jak kto, ale Ty SWIADOMA mama, zwracajaca uwagę na sprawy, które inne mamy maja w nosie, Ty która pisalas o omijaniu słodyczy nagle wyskakujesz z czyszczeniem noska przed tv, wiec kurcze muuusialam skomentować bo to się wszystko ze sobą kloci hehe.

poza tym remont, remont, zatem czasu na siedzenie przy klawiaturze brak. jeszcze kilka dni - damy rade. byle pogoda nadal rozpieczala to można mala porwać na spacer i nie musimy siedzieć "na tym placu budowy" hehe.

goraco tutaj było i w sumie zaczelam się zastanawiam czy to nie ja rozpetalam 2 wojne swiatowa/wizazowa? żeby nie było, ze się czepiam (Marchewka, jeśli tak to odebralas to przepraszam ) temat telewizora/kataru/przyzwyczajen zakoncze, bo kazda ma swoje racje i bez sensu to ciagnac. swoje zdanie wyraziłam i na tym skoncze. każdy rodzic ma swój rozum i dla swojego dziecka chce najlepiej, wiec niech działa jak podpowiada mu rozum/serce - u niektórych pewnie jest to przewaga jednego, u innych drugiego hehe.

odniosę się tylko do jednego, bo mnie palce swierzbia

u nas tv jest, (nad czym troche ubolewam) ale rzadko go oglądamy. oczywiście Nela będzie mogla z niego korzystac, ale do tego jeszcze dluga droga. także to nie obluda...można, ale wszystko w swoim czasie. ja się kategorycznie nie zapieram, ze jej zabronię tego czy tamtego, po prostu uważam, ze na razie jest zbyt malym dzieckiem, abym musiala ja oglupiac i atakować jej zmysły niepotrzebnymi bodźcami.

aaa jakiś ten post taki nieskładny

i proszę się na siebie nie boczyc, bo kazda z Was ma racje, swoja wlasna chyba to w tym forum jest najlepsze, ze kazda ma inne zdanie, a nie siedzimy i nie glaszczemy się po plecach wiecznie przytakując. fajnie jest poznac opinie kogos innego i z niej tez cos tam wynieść.
hehe no coś Ty nie gniewam się hehe mam nadzieje że teraz już mnie rozumiesz chciałam Ci tylko doradzić bo myślałam że Nelcia też tego nie nawidzi a u nas to był jedyny sposób ale już wszystko wyjaśnione i ogólnie tv to zło im mniej tym lepiej wg mnie i widze że z tym się zgadzamy
i ja też nie pokazuje Mateuszkowi tv ten katar to był jedyny wyjątek w jego życiu ale na szczescie to było 3 dni po minucie i szczerze powiedziawszy miałam opory co do tego no ale Maluszek nie pozostawił mi wyboru a tak na przyszłość będe się starała wogóle nie przyzwyczajać Małego do Tv jestem zwolenniczką czytania bajek i gier planszowych tak jak przystało na ŚWIADOMĄ MAMĘ i nawet już mówiliśmy z Tż że w zimowe wieczory jak Mateuszek będzie miał już kilka latek zamiast oglądania tv albo grania w xboxa będziemy grali w gry planszowe, karciane albo układali puzle 1500

Czas edycji: 2013-10-21 o 21:21
Stary 2013-10-21, 21:19   #2927
diabli
Zakorzenienie

Mysia - http://allegro.pl/munchkin-skladana-...616804168.html my mamy taka, cena ok i calkiem niezla w praktyce

ktoras pytala o sloiczkowe obiadki. Nela przez 3 dni jadla marchewke, wczoraj i dzisiaj z ziemniakiem - miały być 3 dni, ale tak jej smakowalo, ze słoiczek za szybko pokazal dno pierwszy raz mloda zrobila wojne, bo...za wolno podawalam i chyba myslala, ze już więcej nie dostanie skoro wprowadziłam ziemniaka to jutro dynia z ziemniakiem. następnie szpinak. po nich przejdziemy do zupek - marchewkowa z ryzem i jarzynowa krem. a dalej zobaczymy pewnie czas na miesko.

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Cytat:
a proszę bardzoto co trzyma w rączkach to pałąk z zabawkami odpięłam go bo chciałam żeby mnie widział
fajne to krzesełko i slodki wstydnis z małego
Stary 2013-10-21, 21:25   #2928
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
chyba to co Mysia podała

A ja mam do Was pytanie bo chyba jestem zupełnie w tyle...a takie zabawki to dla nich już są na ten wiek? Bo mi się wydaje, że to dla większych dzieci, proszę oświećcie mnie.

Cytat:

Barwineczkowa - nie obrazaj się tylko przyjmij do wiadomości, ze sa tutaj dwa bieguny poglądowe skorzystaj z rad, które Ci odpowiadają, inne puść w niepamięć i już. i proszę porozmawiaj z mezem o Twoim depresyjnym stanie. może faktycznie lepiej zebys spotkala się z jakims lekarzem i macierzyństwo zaczelo Cie cieszyc. kiedyś obawiałam się o Magiuse, ze ona zapędzi się w jakis czarny dolek i z niego nie wygrzebie zbyt latwo. dala rade, ale trochę jednak skorzystala z naszych rad. może Ty tez spróbuj?
heh, do końca życia będzie mi zapamiętane to moje smęcenie i marudzenie z początku chyba
Ale faktycznie lepiej mi było z Wami i nie raz postawiłyście mnie na nogi, na początku musiało to być częściej bo częściej potrzebowałam motywacji i wsparcia, później już sobie co nieco zakodowałam.

I żeby nie było nie zawsze jest różowo, czasami się wkurzam, szczególnie w nocy lub nad ranem gdy znów mam niedobór snu, ale nauczyłam się, że ten piękny uśmiech na mój widok to jednak cenniejszy jest niż sen

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 21:25   #2929
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
hehe nie wystawialabys, a za chwile to robisz
wiem, ze nie będę musiala - kloci się to z moja filozofia

jasne, ze się da

cos w tym jest.

wybacz pisałam pod wpływem emocji ja też wiem że nie będę zawsze odciągała Małemu kataru przed tv i to był jeden jedyny raz wbrew mojej filozofii już nie mówiąc o jedzeniu słodyczy i kupowaniu ubrań od Haliny Maliny ciekawe czy mają większe rozmiary

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-21, 21:26   #2930
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Mysia super ta suszka jest! Ja ostatnio kupiłam tą co Diabli wstawiała i śmialiśmy się ostatnio z TŻ, jak mogliśmy żyć bez suszarki do butelek tyle czasu. Sama zamawiasz, czy zamówienie jest ;>
fajna jest...niby takie proste i zbędne cos, ale jednak jakos higieczniej się czuje gdy mam ja w kuchni wszystko w jednym miejscu i spokoj
Stary 2013-10-21, 21:28   #2931
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
A ja mam do Was pytanie bo chyba jestem zupełnie w tyle...a takie zabawki to dla nich już są na ten wiek? Bo mi się wydaje, że to dla większych dzieci, proszę oświećcie mnie.

heh, do końca życia będzie mi zapamiętane to moje smęcenie i marudzenie z początku chyba
Ale faktycznie lepiej mi było z Wami i nie raz postawiłyście mnie na nogi, na początku musiało to być częściej bo częściej potrzebowałam motywacji i wsparcia, później już sobie co nieco zakodowałam.

I żeby nie było nie zawsze jest różowo, czasami się wkurzam, szczególnie w nocy lub nad ranem gdy znów mam niedobór snu, ale nauczyłam się, że ten piękny uśmiech na mój widok to jednak cenniejszy jest niż sen
Myśle że dla takich co już siedzą sa ok

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Cytat:
Mysia - http://allegro.pl/munchkin-skladana-...616804168.html my mamy taka, cena ok i calkiem niezla w praktyce

ktoras pytala o sloiczkowe obiadki. Nela przez 3 dni jadla marchewke, wczoraj i dzisiaj z ziemniakiem - miały być 3 dni, ale tak jej smakowalo, ze słoiczek za szybko pokazal dno pierwszy raz mloda zrobila wojne, bo...za wolno podawalam i chyba myslala, ze już więcej nie dostanie skoro wprowadziłam ziemniaka to jutro dynia z ziemniakiem. następnie szpinak. po nich przejdziemy do zupek - marchewkowa z ryzem i jarzynowa krem. a dalej zobaczymy pewnie czas na miesko.

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

fajne to krzesełko i slodki wstydnis z małego
dziękuje

zapomniałam napisać Diabli widać że Nelcia na basenie się świetnie bawi i ślicznie wygląda i na pewno nie jest blada

Stary 2013-10-21, 21:30   #2932
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
no powiem Ci, że teraz wszystko jest w sterylizatorze albo się wala po zlewie, a że lada moment kończymy ze sterylizacją to raz, a dwa więcej butelek będzie jak przejdziemy na mm to najwyższy czas nabyć

e tam sama can zamawia
a jak sprawdza się sterylizator? bo znajoma namawia i zaluje, ze nie kupila go wcześniej...tyle, ze oni tylko na mm. mloda ma teraz obsjesje rzucania smoczkiem gryzaki non stop w buzi. sama nie wiem. miało być naturalnie i w kontakcie z bakteriami hehe. chyba musze znow obejrze babies
Stary 2013-10-21, 21:30   #2933
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
tż w życiu nie zgodzi się żeby wydać 170zł na zabawkę...
Budujemy dom i dla nas to jednak za dużo.
rozumiem ato co Mysia pokazywała jakaś promocja?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-21, 21:31   #2934
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:

pięknie Nelka wcina warzywka, brawa

my jutro kończymy słoiczek marchewki z bobovity i to by było chyba na tyle słoiczków, sama będę gotowała, mam troszkę warzyw niepryskanych od teściów i dynie od taty:P
a jak się skończą to kupię z targu albo mrożonki, taki mam plan
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 21:33   #2935
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
fajna jest...niby takie proste i zbędne cos, ale jednak jakos higieczniej się czuje gdy mam ja w kuchni wszystko w jednym miejscu i spokoj
też mam suszarkę do butelek i smoczków jest super

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

Dziewczyny doradźcie jutro jedziemy z Małym na morfologie pediatra kazała zrobic bo nie miał robionej nigdy czy krew pobierają z palca i czy trzeba być na czczo, kurcze boje się że będzie go bolało ale chyba warto ją zrobić?

To też jest fajne
http://allegro.pl/fisher-price-muzyc...585489052.html

które lepsze Dino czy to?

Po co oni produkują tyle zabawek....

Czas edycji: 2013-10-21 o 21:37
Stary 2013-10-21, 21:38   #2936
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
a jak sprawdza się sterylizator? bo znajoma namawia i zaluje, ze nie kupila go wcześniej...tyle, ze oni tylko na mm. mloda ma teraz obsjesje rzucania smoczkiem gryzaki non stop w buzi. sama nie wiem. miało być naturalnie i w kontakcie z bakteriami hehe. chyba musze znow obejrze babies
dajj spokój, na co Ci sterilizator?

teraz nasze dzieci już są coraz starsze i powoli "wypracowują" sobie odporność, dla noworodka to rozumiem, ale teraz to już chyba nie ma sensu

ja tam tylko od czasu do czasu przeleję smoczki zwykłą wodą z kranu... Młodemu <odpukać> nic nie jest...

---
Wojti słodko śpi, ja też muszę się położyc

zatem dobranoc

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Cytat:
też mam suszarkę do butelek i smoczków jest super

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

Dziewczyny doradźcie jutro jedziemy z Małym na morfologie pediatra kazała zrobic bo nie miał robionej nigdy czy krew pobierają z palca i czy trzeba być na czczo, kurcze boje się że będzie go bolało ale chyba warto ją zrobić?
NIE TRZEBA BYĆ NA CZCZO do morfologii

mogą albo z zyły albo z palca...

no jak pediatra tak Ci sugerowała to zrob mu tą morfologię..
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 21:42   #2937
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Pożycz bo dla mnie to szok dzisiaj, jeszcze nigdy się chyba tak nie zdarzyło.
Hahaha

Cytat:
U nas właśnie najbrzydsza kupa była po kalafiorze. Odstawiłam i póki co jeszcze nie wróciłam do Niego.

Albo dała Ci znać, że nie chce rodzeństwa ;d

Hahaha to tak jak moja mama Wszystkie dzieci jej się boją,bo ma cos takiego w wyglądzie, że jak ją widzą to płaczą, a do mojego taty znów lgną nawet takie cycki mamusine

Ooo super się prezentuje

Te na rynku to giełdowe są. Chyba, że tak jak u nas zdarzają się takie babcie i dziadkowie co mają po jednej skrzyneczce swoich warzyw czy owoców, to od nich owszem.

Ja myślę, ze to sa artykuły sponsorowane

Hahaha ale ja też się śmiałam z tego moherowego cyca Justii zrestzą napisała, że jest DUMNA

A dobrze zrozumialam, że Twój tata jest w USA, czy wymyśliłam sobie?

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
ooo, to jest nadzieja ja w sumie nie mialam zadnej teorii na to, jak wychowuje Florka, ale jak tak czytam ta dzisiejsza dyskusje, to wychodzi, ze instynktownie stosuje sie do RB
i to nie znaczy, ze nie mamy rytmu. jakis tam mamy i jest fajnie. a ze Flo nie spi sam w lozeczku - taki typ. wyobrazam sobie, ze moze to powiazywac ze szpitalem, wiec niech lepiej spi przy mnie i bedzie szczesliwy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

ja bym go z łozka nie wypuscila i delektowala sie kazda nocka wspolnie spedzona

Cytat:
Napisane przez maluska88 Pokaż wiadomość
śliczności a jaka minka ahh dzieci sa cudowne.

pytanko do mam co karmią mm ile wasze skarby jedza bo ja chyba mojemu zle daje. Je tak o 4w noy mleko potem kolo 9 mleko 12-13 deserek 15-16 obiadek 19.30mleko i 23 mleko.wsumie je 4mleczka pod rzad i w nocy aż 2 razy nie za dużo.

moj roznie je ostatnio bo nie zjadal kolacji ale ogolnie do paru dni wstecz jadl tak:
4-6 - mleko 150 ml
9-10- mleko 180ml
13-14- obiad 190 ml, woda 30 ml
15:30-16 owoc 2-3 lyzeczki lub sok 50 ml
17 - mleko 180 ml
20 - kasza -

a np wcOraj jadl 4,7:30,10:30,13:30-obiad,16:30 ,23:30, 4:30, 7:30

Dzisiaj dalam mleko zamiast kaszy na kolacje i zjadl wszystko wiec moze pospi
Cytat:
a proszę bardzoto co trzyma w rączkach to pałąk z zabawkami odpięłam go bo chciałam żeby mnie widział
Boskii

Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

O wlasnie morfologia cholercia zapomnialam tez jutro podjade zrobic i na morfologie wystarczy z paluszka pobrac bo pytalam sie , przed pobraniem wymasujcie paluszki- opuszKi podobno wtedy lepiej i szyvciej leci

banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 21:44   #2938
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Hahaha

ja bym go z łozka nie wypuscila i delektowala sie kazda nocka wspolnie spedzona

moj roznie je ostatnio bo nie zjadal kolacji ale ogolnie do paru dni wstecz jadl tak:
4-6 - mleko 150 ml
9-10- mleko 180ml
13-14- obiad 190 ml, woda 30 ml
15:30-16 owoc 2-3 lyzeczki lub sok 50 ml
17 - mleko 180 ml
20 - kasza -

a np wcOraj jadl 4,7:30,10:30,13:30-obiad,16:30 ,23:30, 4:30, 7:30

Dzisiaj dalam mleko zamiast kaszy na kolacje i zjadl wszystko wiec moze pospi

Boskii

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

O wlasnie morfologia cholercia zapomnialam tez jutro podjade zrobic i na morfologie wystarczy z paluszka pobrac bo pytalam sie , przed pobraniem wymasujcie paluszki- opuszKi podobno wtedy lepiej i szyvciej leci

dziękuje

ooo to dobrze że z palca uff może go nie będzie bolało

Stary 2013-10-21, 21:46   #2939
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Mysia jaki kupujesz pchacz??? ja ide szukać czegoś fajnego kupie Małemu dwa a co tam:P niech ma i kojec musze zamówić
zamówiłam u dziadków jakiś więc nie wiem

mały ma już jedno piłeczkowe centrum ale nie mogłam się oprzeć smokowi
trafilo mi się z miesiąc temu w entliczku za 99 zł

http://allegro.pl/playskool-interakt...577746233.html

a dzisiaj w tkmaxx kupiliśmy młodemu takie coś za 40 zł
http://www.amazon.com/Fisher-Price-G.../dp/B004VUYSOO

były jeszcze takie piłeczkowe centra po 129 jakby któraś szukała

http://allegro.pl/fisher-price-muzyc...585489052.html

mama sobie też buty kupiła

i kupiliśmy 2x odlewy gipsowe na choinkę dla dziadków na dzieciową łapkę
Stary 2013-10-21, 21:47   #2940
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Zaczynam nadrabiać:/ młody ma ciężkie dni:/ wczoraj go karmiłam na stojąco bujając a jak poszłam do kina to odmówił picia mojego mleka z butelki, co nie było absolutnie nigdy problemem i darł się do mojego powrotu a ja się wzięłam za ogarnianie jedzenie młodego i jest ciężko zawsze przysypiał po 5 minutach jedzenia, no i oczywiście po pobduce głodny znowu a dzisiaj go miziałam, odbijałam i jadł 15 minut przysypiając tyle, że się wyspał przy okazji w efekcie godzinę się śmiał a potem był wrzask bo nie spał 4h i przespał sowją porę i usypiałam 40 minut pocieszam się, że za kilka dni będzie po krzyku

wiesz co nasz też tak ma ostatnio:/ potrafił się rozryczeń na widok koleżanki albo dziadka:/ boi się też książeczki z dźwiękami zwierząt którą lubi, szczeniaczka uczniaczka a nawet kuli huli i potrafi się rozpłakać jak ktoś kichnie myślę, że to jeszcze nie lęk sparacyjny ale jakaś nadwrażliwość, oby chwilowa a co do lęku to pisze, żeby nie nosić i nie utwierdzać dziecka w przekonaniu, że powinno się bać bycia bez mamy, ale właśnie siedzieć koło niego czy bawić się w znikanie za drzwiami na kilka sekund itp.

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

kciuki za Twój dobry wynik

o dzięki rozważę

no my też wyjeżdżaliśmy ale teraz przez to, że młody na cycu musimy odpuścić

ja gotować nie umiem więc lepiej poczekamy tydzień i wyjdziemy jak ludzie zjeść :P ale dzięki za pomysł no i klask i: dla mężą
Musze wiecej poczytac o tym leku...
Moja uwielbia zabawe w akuku

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości