Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3 - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku!
Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 5 7,81%
Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 6 9,38%
Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 20 31,25%
Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 7 10,94%
Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 19 29,69%
Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 5 7,81%
Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 1 1,56%
Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 1 1,56%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-21, 21:33   #631
dzoan
Zakorzenienie

Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Mój Gawroszek też w nocy ładnie ciągnie cycusia a w dzień zdziwia...dziś mi wręcz z niego strzelal...nie powiem...bolało...
mój też się nauczył strzelać z cyca i mam wrażenie, że sprawia mu to przyjemność na szczęście na razie nie odczuwam tego jako ból.. gorzej jak przyjdą ząbki..

idzia u mnie to wygląda tak, że Olek je je, nagle odsuwa główkę z piersią w buzi i taki szybki ruch główką w bok i odgłos jakbyś butelkę odkorkowywała

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Za☠☠☠iście. Dziecko nie chce piersi,na jej widok placze, przy butli tez wyje a jadla ostatnio o 17 :banghead: co ja mam robic??!!
A ryczy z głodu
A ten kutwa nie wiadomo kiedy wylezie z pracy
kurcze..o co jej może chodzić Gdy Olek miał problemy ze złapaniem cyca i płakał, próbowałam go najpierw uspokoić..nosiłam, bujałam, nuciłam spokojnym głosem pioseneczkę..szuszałam, a później siadałam i cyca podawałam.. albo kładłam w zaciemnionym pokoiku na łóżku , brzuszkami do siebie i w ten sposób pierś podawałam i jakoś się udawało..Wiem, że to trudne i psychicznie wymęczające

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43371317]Z dedykacją tym, które się martwią o zmianę czasu
http://fabrykamemow.pl/memy/38877/W-...m-zmiane-czasu
[/QUOTE] ale pocieszyłaś

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 21:37   #632
skylie
Wtajemniczenie

Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3

Cytat:
zaraz sobie strzelę w łeb.
a tz oczywiscie q.wa w pracy do 22
Daj jej cos p. bolowego

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 21:41   #633
surka
Zakorzenienie

Zamiast spania wieczorna gimnastyka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00684.jpg (92,3 KB, 41 załadowań)
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 21:41   #634
magolina
Wtajemniczenie

witam się w nowej części

przeleciałam starą część i tą i mogę powiedzieć, że z grubsza jestem na bieżąco. Akcja z kciukami REWELACJA....zobaczyłam kolaż i się wzruszyłam. Nie załapałam się niestety bo nie właziłam na wizaż ale myslami, sercem i modlitwą jestem cały czas z Cynamonową, Tżem i przede wszystkim Adasiem.

U nas masakra z moim ojcem wymienił zamki w drzwiach żebym nie mogła wejść do domu zostały nam tam jeszcze rzeczy a on nie pozwala nam ich zabrac i dojdzie do tego, że będę je musiała zabrać dzwoniąc najpierw po policję, bo powiedział, że do domu nie mam prawa wejść. Dodatkowo chodzi po ludziach i gada że to my bylismy nie do wytrzymania, że robiliśmy mu na złość i nie chcieliśmy współpracować i demolowaliśmy mu dom on jest naprawdę chory psychicznie....

Niby go zlewam i staram się nie przejmować a co noc śni mi się że wygania mnie z domu i się z nim kłócę, a dziś to nawet przez sen ryczałam....oszaleć można.

Adaś ok. Waży już 5700 w nocy sie cycolimy a tak to odciagam bo przynajmniej mam kontrole ile je. Więc w dzień wcina moje z butli.

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
wróciliśmy od neurologa
pani przede wszystkim spóźniła sie ponad pol godziny, ale to jeszcze nic.
wg pani doktor Oliwia jest zdrowa, my wymyślamy i jej odruchy są naturalne na jej wiek.
fragment mniej wiecej rozmowy:

ja: Oliwia przykurcza paluszki od stóp.
doktor: to normalne w tym wieku, może tak jeszcze robić.
ja: ok, Oliwia wygina się na prawą stronę.
doktor: najwyraźniej jest praworęczna.
ja: przeciez dzieci do roku są obureczne
doktor: tak.
ja: czy to asymetria?
doktor: nie sądzę, po prostu lubi prawą stronę.
ja: Oliwia ma strasznie przykurczone barki, nie widać jej szyi.
doktor: nie widać jej szyi, bo ma podwójny podbródek.
ja: ok, ale szyja powinna juz chyba być widoczna, mimo podwójnego podbródka.
doktor: może, nie musi.
ja: czyli to normalne, że ma takie przyciśnięte barki do szyi?
doktor: tak, chyba tak, jeszcze tak.
ja: Oliwia robi taki mostek, wygina się.
doktor: ona ćwiczy.
ja: co ćwiczy?
doktor: ogólne ruchy.

ogólnie: wtf?
i tyle wiem z wizyty
U nas było to samo i okazało się, że Adaś ma mega zrosty na klatce piersiowej, i mojej teściowej znajoma wymasowała go i po 3 masażach przeszło...... znaczy nadal prawa strona ulubiona i się preży ale przynajmniej głowe przekręca na lewą strone bo tak to zawsze w prawą. No i mniej marudny jest bo tak to go te zrosty bolały

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
a ponadto Aleks rozdrazniony jakis, nie chce jesc - je ale malo, duzo pije, siku jest kupka jest, a ja i tak sie martwie. Wyszlam dzis zrobic te wloski, a caly czas myslami bylam w domusmutne to wszystko. Jutro juz powinny byc ostateczne wyniki posiewu i kolezanka bedzie dzwonic co dzialamy - prosze trzymajcie kciuki

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość

Z kindziorkiem bez zmian-dziś dostał kolejne zastrzyki i całkowity zakaz jedzenia do jutra.
A jutro znów rentgen i jak dalej nic się nie zmieni to prawdopodobnie będą go otwierać
Oby sie polepszyło

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Dzieki,przydadza síe bo podobno lekarz gbur i cham ale dobry w te klocki.
Trzymam i ja

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość

no i na brwiach mu sie troche skorka luszczy, Waszym tez??

Myję mu i główkę i buzię kremowym olejkiem na ciemieniuchę Ziajka i super mu pomaga bo ciemieniucha zeszła zanim na dobre się rozwinęła a i buźkę ma ładniejszą po tym olejku.

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość

A pytanko do mam mm: czy jak uzywacie do mleka wode mineralna to gotujecie ja jeszcze czy tylko podgrzewacie?
Ja daję bardzo rzadko mm ale jak już to pediatra kazała mi przegotować wodę. Ja używam żywiec zdrój bo sama ją piję

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Wiecie co mnie przeraża? Wizja zmiany czasu w ten weekend. Godzina do tyłu? Już myślę jak dziecko zareaguje.. bo przecież jak był kąpany o 19, to teraz będzie 18 i nie dam rady przetrzymać go aż godzinę.. i jak wstawał o 7-8, to teraz będzie o 6-7.. masakra
Nie wiem czy próbować przesuwać mu ten czas.. może po tygodniu małymi kroczkami się dostosuje.. czy po prostu kąpać go o tej 18.. ale wstawanie o 6-7, to chyba bez zapałek w oczach się nie obejdzie
O fuck, nawet nie wiedziałam, że to już zmiana tego czasu no ciekawa jak to będzie.....

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Śpi.......
Otwieram czerwone wino i spróbuje pozbyć się tych stresów całego dnia.
Byłyśmy na spacerze, przeszłam 7 km polowe drogi Maja płakała. Potem w domu też. Zdrzemnęłam się i wybudziła mnie znowu płaczem. Miałam wrażenie że ten płacz słyszę ciagle, ani minuty ciszy....
Przyczyna: bąki. Mamy ostatnio problem z odbijaniem. Noszę do momentu aż kręgosłup mnie boli tak że nie wyrabiam. A Maja czasem beknie czasem nie

Miałam też 2 rozmowy na spacerze o kp...potem opisze tylko wezmę najpierw prysznic.
a spróbuj odbijać Majkę na siedząco. Mi tak poradziła pediatra. Układasz dziecko pleckami do swojego ciała, główka na wysokości piersi, dokładnie między nimi, pupka na Twoim brzuchu, jedna ręką trzymasz dziecko pod pachami z przodu a drugą łapiesz między nóżkami. Siadasz wygodnie i tak trzymasz. U mnie to działa
Kurcze nie wiem czy rozumiesz bo ja tłumaczyć ni w ząb nie umiem

Idę się odciagać, a tak mi się nie chce.....

dobrej nocki
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 21:43   #635
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Za☠☠☠iście. Dziecko nie chce piersi,na jej widok placze, przy butli tez wyje a jadla ostatnio o 17 :banghead: co ja mam robic??!!
A ryczy z głodu

Wysłane z mojego GT-I9300
Sprobuj pomasowac jej dziaselka. Jezeli triszke sie uspokoi tzn ze to zeby. Poza tym moze smoczka jej daj, przytrzymuj jakby wypluwala, moze przysnie i na spiocha sprobuj ja nakarmic. Tylko to mi przychodzi do glowy.
Poszlabym spac, ale Malgosie meczy kaszel i siedze z nia na moich kolanach. Czekam na meza az przywiezie syrop przeciwkaszlowy.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 21:45   #636
surka
Zakorzenienie

magolina straszne jest to co twój ojciec wyprawia, myślałam, że w końcu przejrzy na oczy zobaczy swój błąd, ale jest tylko coraz gorzej Strasznie tokcyczny człowiek
Stary 2013-10-21, 21:50   #637
skylie
Wtajemniczenie

Cynamonku-
En- fajna sukienka

Reszty nie nadrabiam bo wlasnie padlam

Dobranoc

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 21:50   #638
surka
Zakorzenienie

Uciekam spać, bo Lilka chwilowo usnęła. Dobrej nocki
Stary 2013-10-21, 21:53   #639
dzoan
Zakorzenienie

magolina o kurcze..z ojcem zupełnie nieciekawa sytuacja jak tak można.. nawet rzeczy nie pozwoli Wam zabrać? co z nim Trzymaj się!

Kładę się.. my już oczywiście po pierwszym karmieniu.. od godz. 22

dobranoc

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 21:58   #640
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

Cytat:
A ryczy z głodu

czyli Twoja tez wiecozrami nie chce jesc z niczego? moj Michal widac ze glodny ale jak poczuje butle to w ryk, ja peirdziele co to moze byc???
czyzby te zeby??

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 22:08   #641
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Hej hej
U mnie pierwsze karmienie nocne.
Zaczynamy odliczanie i nie spanie

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 22:13   #642
Agrafka86
Wtajemniczenie

Ja tylko chciałam napisać, że z pracy nici. Bo wszystko fajnie. Tylko środa jest od 8 do 15, a w inne dni od 11. A mój tata pracuje i właśnie od 11 mogłam. Pani prosiła żebym kogoś załatwiła na środę do dziecka. Ale nie dam rady starała się nawet zmienić godziny zajęć, ale później dzieci mają swoje zajęcia i nie ma jak zamienić tej grupy mam się zastanowić jeszcze i dać znać jutro. Ale nie ma opcji.
Idę nadrobić.

Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 22:15   #643
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
czyli Twoja tez wiecozrami nie chce jesc z niczego? moj Michal widac ze glodny ale jak poczuje butle to w ryk, ja peirdziele co to moze byc???
czyzby te zeby??
Dopiero od wczoraj nam sie tak dzieje, chociaż wczoraj wieczorem jeszcze w miare normalnie zjadla. Dzis ostatnio piers jej dawalam przed 14 i bylo normalnie. Od tej pory na sam widok piersi jest wrzask a z butli tak dziko polyka jakby nie chciała i ogólnie jest cyrk.
Teraz spi ale jeczy ciagle wiec mam pospane

Stary 2013-10-21, 22:16   #644
strawberry162
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Zamiast spania wieczorna gimnastyka
Ja ona słodziutka Nic tylko wycalowac i wysciskac

Magolina wybacz ale co za burak

Mam zamiar odkladac dzis mala po karmieniu do łóżeczka bo do tej pory przy pierwszym karmieniu ladowala u nas w lozku i karmilam ja na lezaco a jednoczesnie spalam Takze prosze o kciuki zeby sie udalo

Antonisia
strawberry162 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 22:22   #645
czerwony_balonik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez taribari Pokaż wiadomość
Ja też ciągle o tym myślę. Mój wstaje o 6 to będzie się budził o 5. Chyba mu zapodam kleik na noc to zacznie spać dłużej?

Ja ostatnio dawałam Gabi kleik i efekt był taki,że nie robiła potem kupy przez 2 dni.
Stary 2013-10-21, 22:26   #646
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Karolajn a przystawialas obie piersi? Moze perfumy na klatce piersiowej, albo jakis inny zapach.?

Stary 2013-10-21, 22:28   #647
mela1234
Zakorzenienie

Dziewczyny odnosnie kup, to Alicja robila do tej pory srednio 1 kupe na tydzien. Od tygodnia pije pokrzywe i kupa jest codziennie, ew. raz na dwa dni.
Polozylysmy sie. Maz urwal sie z pracy i przywiozl syrop przeciwkaszlowy. Zobaczymy.

Edytowane przez mela1234
Czas edycji: 2013-10-21 o 22:29
Stary 2013-10-21, 22:30   #648
czerwony_balonik
Zadomowienie

Cytat:
A ryczy z głodu

Spróbowałabym karmić łyżeczką lub kubeczkiem medela,u nas to działało jak nie chciała jeść z butli. Też jak włancza syrene i nie moge jej uspokoić to najpierw ją chwilę lulam na rękach śpiewając coś i dopiero jak na sekundę wyłancza syrenę bo jest zdziwiona zmianą sytuacji-że nagle jest lulana a nie leży w miejscu-to podaję butle i zajada
Stary 2013-10-21, 22:33   #649
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość

My jesteśmy na mm i o ile ja się poddam to ona nie wciągnie nawet łyczka, a jak pomęczę się z nią i wciskam na siłe to zje trochę, to nie są oszłamiające ilości 70,80 czasami 90 ml. Nawet w nocy po 9 godzinnej przerwie zje 90 ml, jak zje 100, to nie wiesz jaką czuję radość
Najważniejsze jest to czy dziecko jest ogolnie pogodne, czy przybiera dobrze na wadze i wyglada na najedzone. Moze na ten czas te 90ml dziecku wystarczy.

Ja bym i tak skontrolowała wagę tak jak Ci pisałam albo ... zmieniła mleczko. Moze cos w mleczku malenstwu nie smakuje, nie pasuje. Tak tez moze byc.

Cytat:
Napisane przez strawberry162 Pokaż wiadomość

Mam zamiar odkladac dzis mala po karmieniu do łóżeczka bo do tej pory przy pierwszym karmieniu ladowala u nas w lozku i karmilam ja na lezaco a jednoczesnie spalam Takze prosze o kciuki zeby sie udalo
powodzenia, bedzie ciezko ale jesli bedziesz konsekwentna to uda sie. Przechodzilam przez to samo, ale na samym poczatku juz.

Cytat:
Dopiero od wczoraj nam sie tak dzieje, chociaż wczoraj wieczorem jeszcze w miare normalnie zjadla. Dzis ostatnio piers jej dawalam przed 14 i bylo normalnie. Od tej pory na sam widok piersi jest wrzask a z butli tak dziko polyka jakby nie chciała i ogólnie jest cyrk.
Teraz spi ale jeczy ciagle wiec mam pospane

współczuje,
dawałas jej czopek? ten na v ??? kurcze nie pamietam jak sie on nazywa, taki homeopatyczny, gadalysmy tu o nim.

Idę spać, Michas spi i pewnie pośpi do 2, wiec dobranoc

Edytowane przez idzia111
Czas edycji: 2013-10-21 o 22:54
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-21, 23:03   #650
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
współczuje,
dawałas jej czopek? ten na v ??? kurcze nie pamietam jak sie on nazywa, taki homeopatyczny, gadalysmy tu o nim.

Idę spać, Michas spi i pewnie pośpi do 2, wiec dobranoc
viburcol?

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 23:05   #651
misiaczka555
Wtajemniczenie

Jejku ale dzis ciężki dzień dla wielu z nas. Oby jutro było lepiej.
Życzę wszystkim mamusiom dużo snu i pogodnych maluchów rano
Idę spać. W końcu o normalnej porze

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 23:10   #652
cynamon_owa
Zadomowienie

Od nas mała niespodzianka w klubie

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 23:31   #653
Agrafka86
Wtajemniczenie

Magolina ciężka sytuacja z ojcem

Misiaczka jak mojemu nie chce się odbić to kładę Go na 3minuty na płaskim, podnosze i od razu bek

Baloniku mój zjada 900-1000ml.

Elain nie używam wody mineralnej, bo przez nie Młody robił królicze kupki. Woda z kranu zagotowana i przepuszczona przez filtr. I kupki fajowe

Eve kciuki za wynik posiewu.

Cynamonki

Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app

---------- Dopisano o 00:31 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ----------

Idę spać. Zobaczymy ile Mały będzie spał. Dobranoc.

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-21, 23:55   #654
Katerine2
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
A moze sprobuj podawac probiotyk?

Nie chce Cie martwic ale u Wojtusia nocny kaszel na 100% oznacza zapalenie oskrzeli
Na taki meczacy suchy kaszel pokecam Gardimax lub syrop prawoslazowy

KATHERINE- jesli Justybka od dluzszego czasu miala problemy dkorne to byc moze ta wysypka nie jest ze ezgledu na cos nowego tylko nastapila kumulscja lub ekspozycja na akergen byla dluga i ja w koncu porzadnie wysypalo?

A o tym nie pomyslalam, może i rzeczywiście nastapila kumulacja i dlatego ja tak zsypało..

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
mój tak czasami rano robi o 6 jak idzie do pracy, bo on chce pogadać z małym a potem on nie może usnąć i tym sposobem ja zaczynam dzień o 6

ja piorę w loveli a płukam w jelpie. oby Justysi szybko to zeszło

współczuję

zdrówka dla Małgosi

tak, kazała iść do okulisty, dostaliśmy antybiotyk ale nie pomogło i mamy przemywać solą fizjologiczną i masować oko i jak poprawy nie będzie to mały będzie miał przetykany kanalik w oku

jak pisałam wyżej Siurce to ropienie oczka u nas jest związane z zatkanym kanalikiem w oczku ale jak mały ma katar to ropienie się nasila

fajna wiewiórka

fajne to brzmi

trzymam kciuki

Sam przykro mi z powodu dziadka

dziewczyny karmiące piersią karmiłyście normalnie na chrzcinach? my w przyszłym tygodniu mamy i chyba będę odciągać pokarm aby w lokalu mieć spokój z karmieniem piersią, tylko pewnie potem cycyki mi eksplodują
My chrzciny mamy w niedziele i zamierzam normalnie karmic tzn gdzies sobie ustronne miejsce znajde bo będę pol naga sukienke bez dekoltu rozpinana z tylu kupiłam

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Pranie wyprasowane i pije druga kawke.
Dziwnie mi tak bo nie mam co robić TZ od rana zajmuje sie Maja, teraz sobie drzemią. A jak chciałam z nimi posiedzieć to mnie wygonił bo teraz jest czas taty z córką

Ech dobrz że za 2 godz idzie do pracy, bede miała córkę tylko dla siebie
Wow ale masz super meza

Cytat:
Napisane przez taribari Pokaż wiadomość
Witamy się w to piękne słoneczne przedpołudnie Wstawiam obrazek i lecę nadrabiać

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
A wiec pierwsza cześć nadrabiania, miałam pocytowane to mi się iPad wyladowal

Cynamonku zgłoś skargę.. To jest paranoja. Cieszę się, ze serduszko już ładnie pracuje, jeszcze ten chol.rny gronkowiec i już niedługo będziecie w trójkę w domku!!!

Neni biedny kindziorek.. Podrap go za uszkiem od cioci en

Jakierka spóźnione najlepszego dla Edzia

Baloniku przykro się czyta o podejściu Twojego tzta, mam nadzieje ze w końcu przejrzy na oczy!!!

Sam przykro mi z powodu dziadka dobrze, ze tz ostatnio chociaż na chwile wziął małego żebyś chwile się przespała.

Arrabiata dwieście dwadzieścia mnie powaliło na nogi

Skylie ucaluj trzymiesięczna Olę od przyszłej teściowej

Eveewe zdrowka dla Aleksa!

Taribari cos miałam pisać, ale skleroza nie boli

Surka za szczytowanie

Kejt za kupy!

Twee Ty wstrętny pijaku

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

A teraz co u mnie odnośnie młodego- od wczoraj pijemy sok gerbera z jabłek i białych winogron i nam baaaaardzo smakuje tak bardzo ze nam się uszy trzęsą, a jak mama nie chciała dać całej butelki tylko po trochu to bylo darcie paszczy nieziemskie chrzciny się zbliżają wielkimi krokami wiec przygotowania idą pełna para. W czwartek wieczorem była taka awantura, ze nawet jej nie opisze od początku bo bym dwa dni pisała, ja z tztem się pożarami, a potem usłyszałam od teścia ze Tomek nie zasługuje na takie życie bo jest fajny chłopak, a my nie zasługujemy na to, żeby być jego rodzicami.. W momencie tz stanął po mojej stronie i jak ojcu wygarnal to myślałam ze się pozabijaja.. Teściowa tez się z nim wtedy pożarla i od tej pory noe odzywa się do nikogo mi nawet dzień dobry nie odpowiada..wzwiazku z tym w ogóle nie wiemy czy będzie na chrzcinach czy nie ale mamy to głęboko wczoraj pojechaliśmy po nowe spodnie garniturowe dla tzta na chrzciny i kupiliśmy tez mi sukienkę śliczna w zarze.
W piątek byłam z małym u pediatry na szczepienie ale mamy przyjechać w tym tyg bo jeszcze lekki katar. Mały w piątek ważył 5880. Obwód główki 40cm pięknie się rozwija z oczkiem mamy podejść do okulisty bo jednak trochę jeszcze ropieje. Od wczoraj rumiankiem przemywam za rada Skylie

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
Nie mam slow na twojego teścia....chyba jakas odmiane menopauzy przechodzi

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
My juz po szczepieniu. Edziu biedny wyl tak, ze poplakalam sie razem z nim. Na szczescie szybko sie uspokoil. Jednak po 3h juz w domu wpadl w histerie i podobnie zanosil sie placzem, ja oczywiscie tez sie poryczalam. Cale szczescie, ze TZ w takich chwilach jest opanowany, ponosil Edzia a potem wlaczyl mu szum odkurzacza, ktory go uspokoil. Teraz spi u mnie na brzuszku a ja sie modle w myslach aby nie cierpial juz wiecej
Za 4tyg kolejna dawka

Cynamonowa, przytulam i modle sie o Wasz szybki powrot do domu

Sorry, ze nie odnosze sie do pozostalych wiadomosci, ale nie mam za bardzo sily, emocjonalnie jestem zdolowana.

Biedactwo
Moja Justysia po pierwszym szczepieniu tez mi taka jazde zafundowala - były 3 wklucia i po każdym plakala ale się wkoncu uspokoila w samochodzie było ok w domu tez bo usnela ale jak się obudzila to krzyczała 2 godziny co jej się nigdy tak nie zdarzylo i nic nie pomagalo nawet noszenie na rekach i to było straszne dla mnie bo nie wiedziałam co robic i po 2 godz jak wkoncu usnela to myslalam ze umre ze zmeczenia nie fizycznego tylko psycha siadla.

A ja jak zwykle w nocy buszuje a rano jak Matiego do szkoły szykuje to padnieta jestem.
Odnosnie krostek Justysi - dziś także sa ale o wiele bledsze i już tak dużo ich się nie wydawalo nie mam pojęcia od czego to ważne ze chyba schodzi.

Misiaczka pytalas czy wiadomo było na co Mateusz miał alergie i powiem ci ze wlasnie nie bo ja podejzewalam 3 rzeczy banana mleko i chyba pomarancze zrobiliśmy testy z krwi w kierunku kazego produktu bo na skorne był za maly i wyszlo ze żadna z tych rzeczy. Odwiedzalismy alergologa jak miał 1,5 roku i wkoncu na wizycie blisko 2 roku miał wypic mleko na poczekalni bo ja dalej sadzilam po obserwacjach ze to mleko uczula i dr miała po jakims czasie zbadac czy cos się dzieje i wszystko było ok. I dalej stosowanie masci i moja obserwacja. Po jakims czasie zauwazylam ze te zmiany skorne ustepuja az wkoncu nie zostało nic. Kiedys mówiono ze możliwe ze alergia może przejść ok 2 roku zycia i u nas tak było.

Edytowane przez Katerine2
Czas edycji: 2013-10-21 o 23:56
Katerine2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 00:20   #655
ita83
Wtajemniczenie

u nas pierwsze nocne ale malemu nie moze sie pdbic i stela i sie wierci

a mnie gardlo zaraz odpadnie z bolu...

Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2013-10-22, 00:40   #656
mela1234
Zakorzenienie

Witam na pierwszym nocnym. Mam wrazenie ze jeszcze by pospala, ale Malgosi kaszel mogl ja wybudzic.

Stary 2013-10-22, 00:45   #657
jakierka
Zadomowienie

My po I karmieniu. Edziu wieczorem marudzil, w pewnym momencie tak sie spial i mial mine z grymasem bolu (chyba najgorszy widok dla matki :/ ), po czym zrobil zielonkawa kupke i po tym juz czul sie dobrze, a nawet gadal duzo jak nigdy Chyba narzekal na bol po szczepieniu. Teraz ma lekko podwyzszona temperature niz zawsze, ale goraczki nie ma, wiec chyba dobrze zareagowal. Mnie od placzu tak bolala glowa, ze szok. Chyba za slaba jestem psychicznie, bo tak sie przejelam tym szczepieniem

Stary 2013-10-22, 00:52   #658
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
Karolajn a przystawialas obie piersi? Moze perfumy na klatce piersiowej, albo jakis inny zapach.?

Probowalam obu.
To kwestia bólu byla, bo z butelki chciala ale jej slabo wychodzilo.
Pospala trochę i mamy 1 karmienie.
Dalam przeciwbólowe, czopka nie

Stary 2013-10-22, 01:49   #659
strawberry162
Rozeznanie

My juz po pierwszym dziecko spi u siebie a ja odciagam bo tylko jednej piers zdazyla zjesc i zasnela a druga peka w szwach

Tak w ogole to jestem z nas bardzo dumna bo udalo nam sie przetrwac jeden z najgorszych moim zdaniem kryzysow laktacyjnych po 3 miesiacu. Bylo bardzo blisko przejscia na mm ale udalo sie

Wczoraj Antosie zwazylam i przytyja 250 gram w 11 dni czyli wina lezala po mojej stronie ale juz wszystko wraca na wlasciwe miejsce Dziecko tyje, piersi pelne zeby jeszcze tylko zasypiala o 20 tak jak wczesniej to jyz w ogole bede szczesliwa

Antonisia
strawberry162 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 02:11   #660
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

U nas drugie karmienie

---------- Dopisano o 02:08 ---------- Poprzedni post napisano o 02:05 ----------

Strawbery
Moja ostatnio przytyla 200 gram w 14 dni. Zobaczę w czwartek jak bedzie tym razem

---------- Dopisano o 02:11 ---------- Poprzedni post napisano o 02:08 ----------

Ita
U mnie to wiercenie co noc, nie umiem jej odbić w nocy o zawsze u nas dramat

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości