|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | ||
|
Kniaginia
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.
Jakie ćwiczenia na ręce?
Cytat:
![]() Cytat:
U Róży spulchnione dziąsła. Do jej zębów mi się natomiast nie spieszy
|
||
|
|
|
#3452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pw to Dragusi pewnie pisały, bo Florek też ruszył do boju....
|
|
#3453 |
|
Zadomowienie
|
Pani podoba mi się twoja wieża, wiedziałam, że na ciebie mogę liczyć i na pewno będzie okazała
! I podziwiam, że ona ustała, pozornie bez ładu i składu położona, a jednak stabilna ![]() Do posiadaczek Chicco Polly - jesteście zadowolone? Chyba kupie jutro bo mnie wk... juz karmienie na podłodze Hanię w huśtawce, a dzisiaj tak sie ☠☠☠..... w maly palec u nogi w nią (zawadziłam),że myślałam, że znowu drugi złamany i to przesądziło jej los...
Nasza kochana córeczka Hania 04.04.2013 Mój BLOG, zapraszam Edytowane przez bzinka Czas edycji: 2013-10-21 o 21:06 |
|
|
|
#3454 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to Julka porządny czytelnik i dzięki niej tyle mamy chyba nie chce mi się opróźniać wszystkich półek żeby robić fotkę![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
dla Julci i powodzenia w remoncie![]() też mi sie to w oczy rzuciło
|
|
#3455 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ten nocnik i teraz to ...... juz wiem -moze Twoja ciaza sloniowa byla -24 miesieczna ? ! Dawaj filmik ! (pamietacie jak ktoras wrzucila info ze na innym watku 4 miesieczne juz mowi ze zrozumieniem "mama"? i jak na to zareagowalysmy -"to nie mozliwe ;ona sciemnia;itd"..... na bank teraz te co podczytaly z innych watków co wyprawia 7 miesieczny Karolek to samo mowia -ze sciema Przeciez to tak niesamowite .......... patrzac na mojego Roszka -takiego mini niemowlaczka to mi sie wydaje ze siedziec nawet bedzie za rok dopiero .....
|
|
#3456 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Heh... u nas to chyba jednak jakiś wirus... Dziś tż się rozłożył. Po pracy latał do łazienki, teraz zasnął wymęczony. Moja Mama też coś nieteges, choć na razie bez salw
Mi cały czas mdło jakoś i nie mam nadal apetytu.Jedynie Krzysiowi nic nie jest i oby tak zostało... Ale gdyby miał się zarazić, to On chyba pierwszy by się zaraził, co..? ![]() Do tego przelicytowali mi pakę zajefajnych bodziaków ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co do 2. - jak widać to dość proste Ale lepiej nie próbuj Cytat:
|
|
#3457 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() boskie, boskie firanki. jeśli miałabym mieć jakieś to o takich bym marzyła Cytat:
piękna wieża ![]() Cytat:
bałam się oddychać w jej stronę ![]() Małpka, Twój syn jest z innej galaktyki! my tu dzidziusie mamy
|
|
|
#3458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ? jakies witaminki innego pochodzenia... swietny synus![]() ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Despa.. co do przesylki to reklamujemy... dostawa zniszczyla bieguny.. ale zalozymy bo powiedzialam tz i w trasie jak byl kupil 2 komplet, a za tamte zwrot kasy bedzie
|
|
#3459 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Z Ciebie też z tym szydełkowaniem! Babki z Koniakowa nie powstydziłyby się takich koronek! ![]() I brawa za cytowanie! ![]() Cytat:
(przepraszam, nie mogłam się powstrzymać )Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- Cytat:
Piękne są
|
|
#3460 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3461 |
|
Wtajemniczenie
|
A skoro jeszcze nie śpię, to Wam się pożalę - Krzyś mi dorasta
Odstawia smoka... I tak w sumie używał go tylko do spania, a teraz w ogóle go już nie chce, pluje nim na odległość I tak jakby smoczek jest dla mnie - jak Mu daję do drzemki, to za którymś razem nie wypluwa i szybciej zasypia ![]() Jak one szybko dorastają...
|
|
#3462 |
|
Raczkowanie
|
![]() Trochę nas nie było ale mam usprawiedliwienie na piśmie ![]() W sobotę robiliśmy małą imprezkę półroczniakową oczywiście dla Tomka. Nawet pokusiłam się o mini torcik i sama zrobiłam trochę przygotowań było bo ludzi jak na chrzcinach a to sama najbliższa rodzina. Posiedzieli, pojedli, pośmiali się, Tomek szczęśliwy, miał go kto nosić ![]() Pozdrowienia i idę nadrabiać Zaległe życzenia dla solenizantów przesyłamy A dzisiaj dla Kingi i Leonka wszystkiego naj naj naj I dzisiaj świętujemy pół roku Tomka
Tomuś Edytowane przez oldzinx Czas edycji: 2013-10-22 o 07:43 |
|
|
|
#3463 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Od kilku dni klade malego na rozlozonej kapie lozkowej, z grubej bawelny, nie jest sliska, (na podlodzie) - i to jest to! Mata FP go jednak ograniczala, teraz ma przestrzen i juz widze, ze jest lepiej z motoryka ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2013-10-22 o 07:57 |
|||
|
|
|
#3464 | ||
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() Cytat:
( w szkole u Kuby byla tez jelitowka -i najlepszy kolega Kuby mial z cala rodzina 3 razy (w ogole to szok ! bo nie wiedzialam ze mozna pod rzad tyle razy na to samo chorowac) .My sie nie zarazilismy pomimo tego ze wszyscy sie pojawiamy w szkole codziennie . potem moi tescie dostali i szwagierka z rodzina . a potem w przedszkolu . My nadal nic Wszystkiego NAJ Cytat:
to czekamy az teraz On zacznie biegac wokol stolu ![]() A u nas wieeeeeeelki dzień : 8 urodzinyKuby ![]() ehhhhh pamietam jakby to bylo dzis - o 8.05 przyjechalam do szpitala , o 9.27 urodzilam i .....przepadlam A teraz moj pierworodny ma juz 8 lat .... na prawde -jakby chwila minela ..... Same zobaczycie ,juz niedlugo bedziecie mowily to samo .......
J . N . R Edytowane przez nestelle Czas edycji: 2013-10-22 o 09:20 |
||
|
|
|
#3465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() szykujesz przyjecie? tort ze swieczkami?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3466 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dawaj Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dużo prezentów
|
|
#3467 | |
|
Zakorzenienie
|
Nyaa piękne rzeczy tworzysz, dla mnie to czarna magia jak to się robi
![]() Małpka Pan Karol wymiata (nie wypada mu już mówić Karolek)Cytat:
![]() A co do pogrubionego to ja jak ostatnio byliśmy u prababci Filipa było kilka kuzynek i zajmowały sobie kolejkę która następna bierze Filipa z rąk do rąk czułam się jak bym dziecka nie miała.Cytat:
Będzie impreza? Macie jakiś pomysł jak zabezpieczyć szafę przesuwną? Bo Filip pierwsze co robi jak go położę na podłodze, raczkuję do niej i przesuwa drzwi i wchodzi do środka już nie mam siły go wyciągać i odkładać w inne miejsce pokoju bo i tak sekunda i jest spowrotem. Chciałabym je jakoś zablokować żeby się nie przesuwały ale nie wiem czym![]() Pani miałam pokazać kombinezon za całe 8zł Ten jest 9-12 miesięcy więc będzie na później, gdzieś od grudnia a najpierw mam 6-9 fajny grubiutki jeansowy
|
|
|
|
|
#3468 |
|
Zakorzenienie
|
witam ....... :P cos nadrobiem dzis choc mam az 8stron :P - jestem jesli pamiec mnie nie myli dop na 108
|
|
|
|
#3469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3470 | |||||
|
Zakorzenienie
|
takie ''stare kotlety'' bd ogrzewała
- mam nadzieje ze mi wybaczycie ![]() Cytat:
![]() a przeciez powinno !!!!. Cytat:
![]() jestem Godna Podziwu !!! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
- wyjeałs mi te słowa z mych ust !!!cdn. Edytowane przez kasia86bgo Czas edycji: 2013-10-22 o 11:56 |
|||||
|
|
|
#3471 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3472 |
|
Rozeznanie
|
Witam się z rańca
dość późnego ale zawsze.Przede wszystkim 100 lat dla dzisiejszych solenizantów: Tomka i Kuby ) ![]() Nyaa istne dzieła sztuki Zazdroszczę talentu i przede wszystkim samozaparcia bo to mozolna praca ![]() ja też kwiecień '79 ![]() Mikołajkowi wylazł drugi ząbek, a u mnie odezwały się kamienie ... tak tak już kamienie. Rok temu było błotko I czeka mnie operacja/zabieg ehh i jak ja mam zostawić na te parę dni moje maleństwo? Co z moimi cyckami? Chyba będę musiała wziąć laktator ze sobą i chyba muszę zacząć przyzwyczajać Mikołaja do MM bo czymś go tatuś karmić będzie musiał. A może termin będę miała na przyszły rok to problem z głowy Dziś idę do lekarza to mi naświetli sprawę co i jak. To tyle, kończę bo ledwo co zaczęłam pisać posta to Młody się obudził. Tasia, ja już glutenuje Mikołaja 0,5 łyżeczki kaszki do obiadku )Ahaaa no i przede wszystkim 100 lat dla minionych solenizantów
|
#3473 |
|
Zakorzenienie
|
Mam takie pytanie, w sierpniu Filipowi pojawiła się biała kropka na dziąśle, myślałam, ze to ząb ale w październiku wyszły prawdziwe zęby i nijak nie przypominają tej kropki, nie mam pojęcia co to jest?
![]() Wstawiam zdjęcie, może pomożecie? |
|
|
|
#3474 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() - a co ma byc w nast piatek ...?? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za ząbeka co do ciebie to współczuje co tu tak pusto? znalazłam fajna stronke gdzie mogę dr housa oglądać
|
|
#3476 | ||
|
Kniaginia
|
Witam
![]() Cytat:
A jednym ze sposobów sprawdzania symetrii niemowląt wg metody Vojty jest chwycenie dziecka do góry nogami, głową w dół. Zadrżałam, gdy nasz fizjoterapeuta to zrobił ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ten dywan nadal śmierdzi... Polski wyrób, nie chiński. Róża sie wyprostowała i już mamy nie nosić tak za jedną nogę, jak opisywałam, żeby nie przedobrzyć w drugą stronę. Jak dajecie słoiczki, to ile? Bo ja nadal po pół, chyba muszę zwiększyć racje żywieniowe ![]() |
||
|
|
|
#3477 |
|
Zakorzenienie
|
i coooooo .... WQrwa zaznaczyłąm 109 i 110
i GDZIE SA moje CyCaty !!! ja sie pytam !!!maria - za szczepieniemonika - jak bylo mowione nie raz, nie dajmy sie zdołowac, kazde dziecko ma swoj rytm - i nawet sie nie skapniesz jak Kubus bd niegal - i wspomnisz z nostalgia te czasy, kiedy ''nic'' nie robil ![]() dla naszych Goraczych + 30tek cdn 111 czeka :
|
|
|
|
#3478 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczyny za zyczenia dla Kuby
dzisiaj Kuba dostal kawalek swojego ulubionego(czyt.czekolado wego )ciasta z 1 swieczka .pewnie jacys tam goscie przyjda ale to na chwile bo koczy szkole i w domu bedzie dopiero o 17 a jeszcze po 17 Ninka konczy basen. tak wiec w sobote bedzie dopiero oficjalne dmuchanie swieczek i wiecej gosci . a w niedziele przyjecie urodzinowe dla dzieci w sali zabaw . Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za zabek no ale dla Ciebie buziaki dla oslody Cytat:
nie wiem co to ? Cytat:
ja seriali nie ogladam .ale nawet jak bym chciala to sie boje tu wejsc . Kiedys tez chyba Ty wstawilas (albo Megi )link aby cos tam ogladac ...z ciekawosci weszlam i wyswietlilo mi sie ze to nielegalne i straszyli policja i ze trzeba 4 stowy zaplacic .... ![]() okazalo sie ze to sciema .ale i tak sie boje ![]() Cytat:
![]() za wyprost Rozy co do sloiczkow , to Roszek dostaje od 1,5 tygodnia dopiero i zjada 1 sloiczek dziennie .ale widze ze moglby wiecej ...
|
|
#3479 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Miejsca więcej i nie ślizga się ![]() Cytat:
Dla Kuby najlepsze życzenia i super imprezy!!! ![]() Każdy ma swoje trupy w szafie ![]() Cytat:
Gdyby nie zalukaj, to wiele seriali by nas ominęło Cały House, Dexter, Gra o Tron tam oglądane Ale niektóre filmy da się obejrzeć tylko po wykupieniu konta premium. Na szczęście nie jest to drogie Wkurzyłam się dziś. Byłam jak zwykle w Łazienkach. Nadal rewitalizacja alejek jest - jeżdzą traktory, walce, koparki i inne hałaśliwe i śmierdzące ustrojstwa. No ale jak trzeba, to trzeba. Ale dziś przesadzili - naraz remontują wszystkie alejki prowadzące do mojej bramy. Tzn. niby jest jedna, ale zupeeeełnie w bok. My wracaliśmy od środka parku i ni chuchu nie ma jak przejechać (nie tylko ja, wiele matek z wózkami tak widziałam...) Inaczej bym nie dojechała do domu. Noszzz kur... jutro chyba do innego wejścia pojadę ![]() Ja rozumiem remont, ale z głową! Podejrzewam, że nie wyrabiają się przed zimą i teraz wszystko "na gwałt" robią...
|
|
#3480 | ||
|
Zakorzenienie
|
zazdroszczam
Sto lat!!!!!!!!!!! wyściskaj go od e-ciotki! ![]() Cytat:
fajny! a jeansowy też musi być fajny!my wciąż nie mamy... a dziś znów wróciłam z reklamówką ciuchów. I zobaczyłam zawodowe łowczynie w akcji - w szoku byłam i wciąż pozostaję ![]() :brzyda l:Cytat:
T. jadł po całym małym dość szybko.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:05.

prócz mama, plamplam, nienie doszło dziś dada i baba

a nie siadał na nocniku, chodził na ryby, i ganiał wokół stołu

dla Julci i powodzenia w remoncie
05.07.2008 

.......... patrzac na mojego Roszka -takiego mini niemowlaczka to mi sie wydaje ze siedziec nawet bedzie za rok dopiero ..... 

za te zęborki

.... osmielone Twom wyznaniem -ze NIE bylas u gina - przyznaly sie tez inne (w tym i ja 

- wyjeałs mi te słowa z mych ust !!!