|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 |
|
Gang Iren
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 5
Hej.
Witam się niewyspana. Eryk już całkiem nie chce spać w łóżeczku. Nie mam siły go zmuszać. Więc śpimy razem póki co,zobaczymy jak będzie dalej. Tyle,że to co on w nocy wyrabia,przez sen po całym łóżku krąży,a najwięcej to na mnie wchodzi i śpi...
|
#4532 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)
|
|
#4533 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Jejku 5,5 roku ja 2 lata czekałam i pypcia chciałam dostać. |
||
|
|
|
#4534 |
|
Zakorzenienie
|
Zaczynam się trochę martwić, powiedzcie, ze niepotrzebnie
Od rana leci ze mnie galaretowaty sluz. Duuzo. Trochę jak płodny, ale duzo gęstszy, mleczny. Nigdy tak jeszcze nie miałam w ciazy To nie czop, prawda? Bo na czop jest zdecydowanie za wczesnie
|
#4535 |
|
Rozeznanie
|
Co za noc... Miałam szpitalną przygodę Polazłam wieczorem do mojego gina po zwolnienie. A on się lubuje w USG i robi na każdej wizycie, więc hop siup na łóżeczko i "sprawdzimy jak dzieciątko". Dodatkowo po doświadczeniach Iwantyou powiedziałam mu, że chyba mam w brzuchu okropnego lenia, bo mało się rusza. On sprawdza, sprawdz, słucha serducha i... coś mu się nie spodobało. No kurde, myślałam, że mu na zawał zejdę, gdy usłyszałam, że mam jechać zaraz na KTG Izba przyjęć pełna, czekania na kilka godzin, na szczęście miła pani położna najpierw posłuchała tętna detektorem. Zapis wyszedł dobrze, ten skok tętna u gina był chwilowy. Także pierwsze KTG zaliczone
|
|
|
|
#4536 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Choć ja też nie do końca nastawiam się na określaną płeć, bo za 1. razem był chłopak, za drugim- dziewczynka, za trzecim- zapewne dziewczynka... ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Cytat:
|
|
|
#4537 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
![]() Myślę jednak,że coś takiego pojechałabym sprawdzić.
|
|
#4538 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z pochwą w ciąży mogą dziać się różne rzeczy. Mi jakiś czas temu po nodze ciekło, właśnie z rana Nawet ph na badaniu miałam ok, więc ciężko powiedzieć co to, jak to i po co. Ale to nie był czop
Edytowane przez kukurydzianaa Czas edycji: 2013-10-22 o 08:53 |
|
|
|
|
#4539 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Noc przespana, lekki katar przed zaśnięciem i z rana ale damy radę ![]() Laboratorium zaplanowałam na jutro, i tak muszę na miasto jechać więc załatwię wszystko w jeden dzień Dziś gotuję rosół Rozmawiałam wczoraj z lekarką i pytałam o SR powiedziała ze w 30 tyg będzie najlepiej bo dużo dziewczyn zapomina lekcję parcia jak za szybko zaczynają chodzić więc zaczekam jeszcze
|
#4540 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Oj to strachu się najadłaś! Ale najważniejsze,że wszystko jest dobrze
|
|
#4541 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4542 |
|
Rozeznanie
|
Moje biedne Dziecko znowu ma czkawkę (ostatnio czułam w niedzielę po obiedzie). Ja tak nie znoszę czkawki - chyba mam coś nie tak z przeponą, bo mnie strasznie przy tym boli (zwłaszcza moje słynne czkawki pijackie
). Mam nadzieję, że Mały ma po tatusiu i aż tak przy tym nie cierpi
|
|
#4543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4544 |
|
Gang Iren
|
Nie miałam z dove antyperspirantu,ale miałam jakies inne produkty i one pachną dosyć. A ten dove jest bez zapachu?
|
#4545 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jak widzisz ze tego jest aż tak dużo to może zadzwoń i zapytaj ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Cytat:
|
|
#4546 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bąkowe cycki ha ha ha---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Cytat:
|
|
|
#4547 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
http://d1pxffhcwa1qe0.cloudfront.net...n-expanded.jpg
|
|
#4548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz juz jest normalnie, tzn. w sporych ilościach, ale mleczny i płynących. W sumie moze trochę spanikowalam z tą "dużą" ilością, w sumie były 2 większe gluty galaretowate wielkości paznokcia u kciuka powiedzmy . Nic się nie dzieje poza tym, byłam na wizycie w piątek i szyjka była nieruszona. Moja lekarka jest na urlopie, wiec chyba daruje sobie jechanie na izbę przyjęć z komunikatem "bo ja rano miałam gluta"
|
|
#4549 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
cześć
Cytat:
za udaną wizytę i za zakupy! Cytat:
Mam dwa typy, ale jakoś nie jestem przekonana, nawet o tym nie myślę, jak tak dalej pójdzie to dziecko będzie bezimienne Pociesza mnie tylko, że do pół roku można zmienić.Cytat:
za wizytę! ale niespodzianka! Z tą wagą/pomiarami to mój stary gin sprawdzał mi zawsze na takim wykresie na usg gdzie się mieści, chyba te centyle. Cytat:
Cytat:
Cytat:
w dodatku od dawna tam wszystko strasznie napuchnięte i wrażliwe![]() Cytat:
![]() Cytat:
zabawa w gina ale ostatnio jakoś się boję:PByłam wczoraj oglądać ten przewijak i mam mieszane uczucia. Taka byłam na niego napalona a teraz sama nie wiem gdy dokładnie go obejrzałam. Otóż nie przewidziałam, że będzie za wysoki dla mnie do kąpania . Uświadomiła mnie sprzedawczyni, dobrze że chociaż uczciwa. Tzn wysoki dla mnie, mam "aż"161cm. Sięga mi mniej trochę wyżej biodra. Gdybym miała 10 cm więcej... Jest idealny jako przewijak czy półka ale w momencie położenia na nim wyższej wanienki już będę musiała albo stawać na palcach albo wkładać szpilki . Dla mojego męża będzie dobry, bo ma 180cm. Miałam kiedyś taki przenośny podest w domu, jeszcze go poszukam i się zastanowię. Przewijak jest naprawdę super, bo duży, na kółkach, z zabezpieczeniami i półkami do tego biały .Sprzedawczyni namawiała mnie na stelaż z wanienką za 100zł, ale za taką cenę to ja znajdę tańszy używany, zresztą ta jej wanienka była jakaś dziwna tzn szeroka ale krótka. |
||||||||
|
|
|
#4550 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Teraz przytulanki sie skończyły bo mój mąż mówi że za bardzo już czuje syna (przez brzuch oczywiście a nie w trakcie przytulania) i jego wyobraźnia za bardzo działa |
|
|
|
|
#4551 | |
|
Zakorzenienie
|
królowa nilu dobrze, ze wszystko w porzadku
---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Cytat:
A od przedwczoraj jednak chyba za duzo czasu minęło, zeby mogło miec jakikolwiek wpływ
|
|
#4552 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Na pewno jakies imie w koncu wybierzecie,a z czasem nie bedziecie sobie wyobrazali,ze mogloby miec inaczej na imie
|
|
#4553 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a ma ktoraś z Was "Język niemowląt" w wersji elektronicznej i mogłaby się podzielić? Byłabym bardzo, bardzo wdzięczna
|
|
#4554 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4556 |
|
Zadomowienie
|
Do dziewczyn które już rodziły ...Czy wy też po porodzie sie tak nieziemsko pociłyście?? Jak się zaczęło przy porodzie to trwało chyba ze 2 tygodnie, poporsyu lało się ze mnie. Tłumaczyłam sobie to tym ze przed porodem dosć spuchłam i pewnie ta woda zaczęła ze mnie wychodzić, ale się zastanawiam czy to jest norma z tym poceniem
|
|
|
|
#4557 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Nie mam niestety,ale wiem,ze kiedys z netu sciagalam... ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Cytat:
|
|
#4558 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
czytałam, że zdarza się, że kobieta po porodzie widząc po raz pierwszy dziecko nadaje mu imię (często inne niż wcześniej wymyślili) , bo dopiero wtedy widzi i czuje że pasuje Ania czy Krzyś Może u mnie tak będzie?
|
|
|
|
|
#4559 |
|
Zadomowienie
|
witam się z rana!
nocka o dziwo dobrze przespana krolowa_nilu to rzeczywiście wesoła nocka! dobrze, że wszystko ok ![]() perfuzja szczególnie, że ten śluz jest z rano, dodatkowo by mnie uspokoiło, bo u mnie właśnie jak wstanę to coś tam się pojawia. |
|
|
|
#4560 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a to , że są małe to się nie przejmuj bliźniaki zazwyczaj są mniejsze Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
witam Kurcze mój mąż jest chory wczoraj spał w drugim pokoju , żeby mnie nie zarazić ale dziś się dziwnie czuję ale może po prostu za długo spałam Wczoraj byłam w lumpku i kupiłam 2 body na ramiączka nówki za 90gr i spodenki niebieskie takie grubsze akurat będzie mały miał na spacer później za 3zł
|
|||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:33.

)
Także na dzień dzisiejszy mamy dwie pannice. Wszystko w porządku z nimi tylko małe są
Mają niewiele ponad kilogram każda

To nie czop, prawda? Bo na czop jest zdecydowanie za wczesnie
Polazłam wieczorem do mojego gina po zwolnienie. A on się lubuje w USG i robi na każdej wizycie, więc hop siup na łóżeczko i "sprawdzimy jak dzieciątko". Dodatkowo po doświadczeniach Iwantyou powiedziałam mu, że chyba mam w brzuchu okropnego lenia, bo mało się rusza. On sprawdza, sprawdz, słucha serducha i... coś mu się nie spodobało. No kurde, myślałam, że mu na zawał zejdę, gdy usłyszałam, że mam jechać zaraz na KTG
Izba przyjęć pełna, czekania na kilka godzin, na szczęście miła pani położna najpierw posłuchała tętna detektorem. Zapis wyszedł dobrze, ten skok tętna u gina był chwilowy. Także pierwsze KTG zaliczone

16.06.2012
za udaną wizytę i za zakupy!
)