Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 cz.4 - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ?
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 7 15,91%
Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek 1 2,27%
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje 3 6,82%
Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki 1 2,27%
Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy 0 0%
Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta 1 2,27%
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera 4 9,09%
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają 13 29,55%
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki 8 18,18%
Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie 1 2,27%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! 4 9,09%
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. 0 0%
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. 1 2,27%
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają 0 0%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-22, 08:39   #3001
Innocence_89
Rozeznanie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
mój w ogóle czesto robi rzadkie....

Ja juz nie wiem.. jakie Wasze dzieci robią kupy?
mój od miesiąca robi rzadkie takie że często z pampersa się wylewają byliśmy z tym u pediatry kazała dac marchewke i kleik ryżowy inna dała Dicoflor który nic nie daje jak będę pojutrze to dokładni dopytam...kiedys robił takie ładne nie mam pojęci czemu się tak popsuły... jem cały czas to samo. Są żółte z grudkami ale rzadkie czasem takie błyszczące....

Storczykomaniaczka : 25
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 08:46   #3002
humpback
Zakorzenienie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

Cytat:
mój w ogóle czesto robi rzadkie....

Ja juz nie wiem.. jakie Wasze dzieci robią kupy?
najczęściej sadzi takie bomby że pampers nie wytrzymuje a dziś była pomarańczowa od marchewka, i troszkę gęściejsza niż zwykle
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 08:47   #3003
Innocence_89
Rozeznanie

Mysiaa Ty czasem nie masz maxi cosi fotelik z bazą family??? bo taka ciekawostka ja też już go prawie kupiłam tez z ta bazą byłam na 100% przekonana że go kupie nawet zapłaciliśmy 40 zł w sklepie żeby nam go przymierzyli do samochodu ale gościu w sklepie nas ostatecznie przekonał do cybexa z bazą ale ciężko mu było mnie odwieść od pierwszej decyzji chyba z godzine się zastanawiałam i teraz sama nie wiem co bym wybrała jakbym miała jeszcze raz wybierać niby lepiej wypada w testach bezpieczeństwa ten cybex i wszędzie go chwalą i ma to boczne zabezpieczenie i w niemczech robiony ale jedna rzecz mi w nim przeszkadza że jest za bardzo pionowy wolałabym żeby był bardziej leżący

Edytowane przez Innocence_89
Czas edycji: 2013-10-22 o 08:49
Stary 2013-10-22, 08:54   #3004
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Innocence_89 Pokaż wiadomość
mój od miesiąca robi rzadkie takie że często z pampersa się wylewają byliśmy z tym u pediatry kazała dac marchewke i kleik ryżowy inna dała Dicoflor który nic nie daje jak będę pojutrze to dokładni dopytam...kiedys robił takie ładne nie mam pojęci czemu się tak popsuły... jem cały czas to samo. Są żółte z grudkami ale rzadkie czasem takie błyszczące....
Mój ma takie wodne często. Jak zrobi na przewijaku to w większości wodne. Sama już nie wiem. Czasem też są gęstrze. No ale jakie on ma robić, skoro je tylko mleko

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
najczęściej sadzi takie bomby że pampers nie wytrzymuje a dziś była pomarańczowa od marchewka, i troszkę gęściejsza niż zwykle
Mój tez ! I leci bokiem czasem.
Stary 2013-10-22, 08:55   #3005
Innocence_89
Rozeznanie

Mateuszek usnął w huśtawce

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Cytat:
Mój ma takie wodne często. Jak zrobi na przewijaku to w większości wodne. Sama już nie wiem. Czasem też są gęstrze. No ale jakie on ma robić, skoro je tylko mleko

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

wodne też są często... też już nie wiem...

Stary 2013-10-22, 08:57   #3006
vvgh
Wtajemniczenie

http://www.youtube.com/watch?v=E8gmARGvPlI Chcę świąt!!!!
Stary 2013-10-22, 08:57   #3007
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
"]http://allegro.pl/plac-zabaw-domek-zjezdzalnia-hustawka-promocja-i3646599223.html[COLOR=#000000][/URL]

eee następne lato to Wy będziecie za nim piegac po całym ogródku jakiś basenik, hustawka. poobija Ci się na takim konkretnym placu zabaw to już dla większych dzieci. Szymek z kuzynem maja w ogrodzie podobny plac, ale oni i tak wola siedzieć w krzakach w swojej "bazie"

fajna, h&m ma podobna
http://www.hm.com/pl/product/08540?article=08540-A

http://www.hm.com/pl/product/15796?article=15796-A 0 Justyna, może takiej szukalas?
http://www.hm.com/pl/product/10905?article=10905-A

kupiłam ja
http://www.hm.com/pl/product/04011?article=04011-C
i taka http://www.hm.com/pl/product/00885?article=00885-A
ale kusi mnie jeszcze przejściowy beret na taka pogode jak dzisiaj
http://www.hm.com/pl/product/16487?article=16487-A

mam ciuchowa manie! gdyby Nela chociaż trochę buntowala się przy przebieraniu byłoby mi latwiej jak już odbierzemy szafe to zrobie Wam fotke jej ciuchow - chyba do 5 lat zakochana jestem po uszy w tych wszystkich płaszczykach, sukienkach...
Ja taką bardziej misowią, puchatą chciałam.
Ale te co pokazałaś z hm też mi się podobają.

Cytat:

Moja tak samo. Wodniste i często się wylewają a jak zdążę zareagować w porę to jezioro w pampersie jest. Choć po kaszy troszkę bardziej gęste się zdarzają. Moja też narazie na mleku tylko ale chyba od skończonego 5 miesiąca zacznę bo widać że rwie się do jedzenia. Dzisiaj chciała mi zabrać kubek z kawą...

Kurde coś mnie boli. Po lewej stronie tak jakby jajnik i promieniuje do pachwiny. Już 2 dzień. Nigdy tak nie miałam. @ nie przyszła oprócz jednego plamienia i nie wiem co jest grane.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png

Edytowane przez justyna_g4
Czas edycji: 2013-10-22 o 09:00
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 09:02   #3008
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Mateuszek usnął w huśtawce

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Ja tez już nie wiem, co z tą kupą. Ostatnio się przeraziłam, bo był w niej śluz.. Od razu zadzwoniłam do mojej ciotki (ona pracuje w szpitalu dziecięcym) i ona się zaczeła wypytywać, czy pije, czy nie jest apatyczny itp. Myślała, że może to być rotawirus. Ale potem już takiej kupy nie robił. Dzień wcześniej go akurat na rota szczepiłam, to może taka reakcja.

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość

Moja tak samo. Wodniste i często się wylewają a jak zdążę zareagować w porę to jezioro w pampersie jest. Choć po kaszy troszkę bardziej gęste się zdarzają. Moja też narazie na mleku tylko ale chyba od skończonego 5 miesiąca zacznę bo widać że rwie się do jedzenia. Dzisiaj chciała mi zabrać kubek z kawą...

Kurde coś mnie boli. Po lewej stronie tak jakby jajnik i promieniuje do pachwiny. Już 2 dzień. Nigdy tak nie miałam. @ nie przyszła oprócz jednego plamienia i nie wiem co jest grane.
Mój też takie jezioro często walnie. Ja dalę tylko kaszki. Mój skończył już 5 miesięcy ale nie dawałam żadnych warzyw.

zaobserwuj ten ból i jak co to do gina.

Ja się ostatnio bałam, bo bolała mnie jakby śledziona, a ja przed ciążą byłam chora na mononukleozę i miałam śledzionę powiększoną , no ale minęło.
Stary 2013-10-22, 09:03   #3009
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny czy wasze dzieciaczki mają czasem takie rzadkie, błyszczące jakby tłuste kupki??? mój tak czasem ma i czytałam że to może świadczyć io problemach z trzustką
Ale tłuste czy śluzowate?
Cytat:
Mateuszek był na pobraniu krwi wogóle się nawet nie skrzywił śmiał się do Pani i ważniejsze były kolorowe pudełka niż jakaś tam krew i ładnie leciało mój dzielny chłopczyk i nawet rano Tż udalo sie złapać siki do pojemniczka także woreczek był zbędny
dla niego
Cytat:
u nas jest non stop luźna kupa, za miesiąc się to zmieni czekam co mi Anoxee napisze o tłustych kupkach bo kiedyś coś mi mówiła ale nie zakodowałam.

Aaaa Innocence u Was w C&A były te czapki w małych rozmiarach? Miałam kupić dla Matyldy Motylka i u nas same wielkie

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 09:18   #3010
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Ale tłuste czy śluzowate?

dla niego

u nas jest non stop luźna kupa, za miesiąc się to zmieni czekam co mi Anoxee napisze o tłustych kupkach bo kiedyś coś mi mówiła ale nie zakodowałam.

Aaaa Innocence u Was w C&A były te czapki w małych rozmiarach? Miałam kupić dla Matyldy Motylka i u nas same wielkie
Takie jakby tłuste /błyszcząceśluz też czasem jest...
a czapke kupiłam przez internet rozmiar 92 i jest praktycznie tylko troszke za duża także 86 byłaby dobra ale zima dopiero za 2 miesiąceoni mają strasznie zaniżone rozmiary tych czapekjeszcze jedną kupiłam 62 to nie ma szans żebym ją wcisnęła a obwód główki Mateuszek ma 41cm

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
a jakie pianinko w końcu zamówiłaś?

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

Kurcze też bym coś jeszcze wynalazła ale widzę że się spóźniłam...a smok robi furrorę

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Fajnie mieć taką przyjaciółkę u mnie w tym temacie to nikt nie zorientowany, tak samo jak gluten, skoki czy inne cuda

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Super to krzesełko a jaki Mateuszek zadowolony
Mówisz składanie banalne...to może się pokuszę, będzie między 12-14

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

Dzięki Marchewko...ja już się gubię w tym temacie jedzenia, muszę sobie jakiś schemat rozpisać żeby się nie stresować. W ogóle muszę o BLW poczytać

Dobrze,że zwróciłaś uwagę na ten dodatkowy macierzyński bo w pracy pewnie by nie zauważyli jacie ja też dopiero w maju 2014 wrócę, muszę jeszcze wniosek wypisać i wysłać ale najpierw kazali mi do hr zadzwonić dopytać się co potrzeba-oni to mają czasem swoje dziwne wymagania

Nie polecę książki, choć sama chętnie zakupię niektóre dziewczyny kupują normalnie warzywka i owoce na targu. Predzej czy później i tak dziecko będzie jadło to samo co my.
dziękuje naprawde banalnie się składa nogi wciskasz rozkładasz i już:P

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Cytat:
niestety nie pomogę

no tak to ma działać ale być może wyrobisz się prędzej, po prostu po 4m brzuszek nie może dostać niektórych warzyw a po 6m już tak, więc będziemy miały większe pole do popisu

A co do gotowania i słoiczków to ja znów słyszałam, że to jedzenie słoiczkowe jest niemal pozbawione wartości odżywczych a z drugiej strony pryskane warzywa, z których same możemy coś ugotować - i tak źle i tak nie dobrze... cyc forever
to samo słyszałam o robionych przez siebie kompotach i sokach...

Stary 2013-10-22, 09:20   #3011
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Takie jakby tłuste /błyszcząceśluz też czasem jest...
a czapke kupiłam przez internet rozmiar 92 i jest praktycznie tylko troszke za duża także 86 byłaby dobra ale zima dopiero za 2 miesiąceoni mają strasznie zaniżone rozmiary tych czapekjeszcze jedną kupiłam 62 to nie ma szans żebym ją wcisnęła a obwód główki Mateuszek ma 41cm
Anoxee mi napisała, że lekarka jej powiedziała, że jeśli powyżej 3 dni takie tłuste kupy to to jest jakiś wirus.

Ja oglądałam te czapy stacjonarnie i u nas był same wielkie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-22, 09:23   #3012
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Anoxee mi napisała, że lekarka jej powiedziała, że jeśli powyżej 3 dni takie tłuste kupy to to jest jakiś wirus.

Ja oglądałam te czapy stacjonarnie i u nas był same wielkie
Boże wirus? on ma tak już od dawna....od miesiąca ale nie ma żadnych innych objawów jest wesoly ma apetyt nie płaczenie wymiotuje...

Stary 2013-10-22, 09:32   #3013
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Boże wirus? on ma tak już od dawna....od miesiąca ale nie ma żadnych innych objawów jest wesoly ma apetyt nie płaczenie wymiotuje...
A może jednak śluz? Jeśli kupka Cię martwi to najlepiej z nią pojechać do lekarza. Ewentualnie zrób zdjęcie i mi wyślij na pw jeśli na wątek nie chcesz

Dostałam @
prawie równo 4 tygodnie po poprzedniej, planowo miała być jutro no więc już nie mam złudzeń, że ta ostatnia to była pomyłka

Nic, lecę nas szykować, na 12:00 mamy pediatrę

Stary 2013-10-22, 09:35   #3014
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
A może jednak śluz? Jeśli kupka Cię martwi to najlepiej z nią pojechać do lekarza. Ewentualnie zrób zdjęcie i mi wyślij na pw jeśli na wątek nie chcesz

Dostałam @
prawie równo 4 tygodnie po poprzedniej, planowo miała być jutro no więc już nie mam złudzeń, że ta ostatnia to była pomyłka

pojutrze jedziemy do lekarza wezmę kupke... a jak zrobi dziaij jeszcze taką tłusta to Ci wyśle dziękuje mam nadzieje że to nic takiego... boje sie ze to moze być jakaś bakteria bo od miesiąca dopiero ma takie więc raczej z trzustką wszystko ok...a poza tym nie zawsze są takie czasem są wodniste....

Stary 2013-10-22, 09:36   #3015
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:

Dziewczyny doradźcie jutro jedziemy z Małym na morfologie pediatra kazała zrobic bo nie miał robionej nigdy czy krew pobierają z palca i czy trzeba być na czczo, kurcze boje się że będzie go bolało ale chyba warto ją zrobić?

heh akurat dotąd nadrobiłam tylko i idę się Młodym zająć akurat za późno zajrzałam ale my właśnie wróciliśmy z badania krwi. Młody miał pobieraną z żyły koło kostki na nodze. pielęgniarka sprawdza gdzie najlepiej widać żyły i stamtąd pobiera, u nas akurat tam ale sprawdzała mu na zgięciach łokci, na nadgarstkach i koło kolanek wcześniej.

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 09:38   #3016
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:

Dostałam @

a mogłabyś spytać swojego pediatre co może oznaczać taka kupka robieona czasem od miesiąca...???

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
heh akurat dotąd nadrobiłam tylko i idę się Młodym zająć akurat za późno zajrzałam ale my właśnie wróciliśmy z badania krwi. Młody miał pobieraną z żyły koło kostki na nodze. pielęgniarka sprawdza gdzie najlepiej widać żyły i stamtąd pobiera, u nas akurat tam ale sprawdzała mu na zgięciach łokci, na nadgarstkach i koło kolanek wcześniej.
Nasz miał pobieraną z paluszka

Stary 2013-10-22, 09:41   #3017
vvgh
Wtajemniczenie

Moje dziecko jest szalone : leżąc w łóżeczku podrzuca nogami przewijak

A jak kładzie się na bok to nie zawsze umie się obkręcić, ale zawsze się podnosi bokiem tak jakoś, jakby chciało wstać

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Cytat:

Nasz miał pobieraną z paluszka

U nas jak miał z palca to też nie płakał. Ale uwierz mi, z główki albo z nóżki to wrzask był nieziemski
Stary 2013-10-22, 09:42   #3018
diabli
Zakorzenienie

https://scontent-b-lhr.xx.fbcdn.net/...10360562_n.jpg

miłego dnia! pędzimy na spacer
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 09:45   #3019
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:

A my już po spacerku, tzn. tatuś poszedł z synusiem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-22, 09:54   #3020
Kinga_20
Zakorzenienie

Cześć czołem

My już po spacerku, pobudka była oczywiście o 6.30, ale chyba powoli się przyzwyczajam. Dzisiaj jeszcze spokojny dzień w miarę, a jutro idziemy na szczepienie i z wynikami Lili, a ja później idę rwać 8 :/ Nie wiecie jak to jest ze znieczuleniem i kp? W czwartek idę do ortodonty, bo prawdopodobnie będę zakładać aparat na górne zęby, a w piątek wstawianie plomby także tydzień pod hasłem Robimy zęby

Ah i cieszę się bardzo, że jednak jest odzew po wczorajszej wymianie zdań i myślę, że jednak takie rozmowy są potrzebne żeby osoby niezaznajomione w temacie mogły poczytać o innych sposobach wychowywania dziecka. Tym bardziej polecam RB, bo to jest sposób rodzicielstwa na całe życie, a nie wskazówki jak postępować z dzieckiem przez rok czy 2 lata, dzięki któremu budujemy silną więź z dzieckiem co później będzie miało odbicie jak pójdzie do przedszkola, do szkoły, jak będzie nastolatkiem czy w końcu jak będzie zakładać własną rodzinę. Niektórym z Was nie są potrzebne książki to super, ale ja np. miałam tylu doradców, że gdybym nie przeczytała kilku pozycji to pewnie bym teraz była bardzo zniechęcona do macierzyństwa i podążała niewłaściwą dla nas drogą i się męczyła po prostu.

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 09:55   #3021
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Nelusia konczy 5 miesięcy zatem kolejna imprezka
cioteczki dzisiaj robimy tak:

1) dziubek i spiewamy stooo lat, stooooo laaaaat niech zyje zyje nam
2) i glosniej! stooo lat...
3) jeszcze raz, jeszcze raz (kiwamy się na boczki) niech zyje, zyje nam
4) niech zyje nam - możemy porapowac

kolejna imprezka za miesiąc, wtedy obiecujemy lepsza zabawe
Hahaha jak śpiewa Ale ile razy kreacje zmieniala

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość

Odpisałam jeszcze Diabli ale nie załadowało się - super że Nelcia tak pięknie wcina, mam nadzieję że i Heli zabraknie słoika na 3 dzień

I w ogóle się nie pochwaliłyśmy - Helcia skończyła 5 miesięcy

Cytat:
Innocence ślicznego macie synka

/miałam pisać więcej ale nie mam siły, mieliśmy ciężki wieczór - dwa mega ataki płaczu, ryku, pisku... nie wiem co się stało Teraz leży mi na klacie i śpi i boję się go odłożyć do łóżeczka
No i jak nocka? Lepsza?

KArolina my mamy taki blender jak ktoś tu wrzucał i jak ma myszka. Sprawdza się

TŻ miał jechać do swojego rodzinnego miasta na rozmowę o pracę i miał jechać na 2 dni, ale zdecydowałam się z małą jechać do teściowej, bo tam jest piękna jesień (o ile jeszcze się załapiemy na złotą jesień) i jadę z młodą na tydzień, a TŻ wraca do domu i przyjedzie po nas za całe 7 dni . Także od jutra wieczór brak kontaktu zapewne.

Swoją drogą NAJBARDZIEJ się boję, że nasz plan dnia ulegnie destrukcji No ale cóż zmierzymy się z tym jakoś

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 09:58   #3022
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość

KArolina my mamy taki blender jak ktoś tu wrzucał i jak ma myszka. Sprawdza się
nie kojarzę
Stary 2013-10-22, 09:59   #3023
Kinga_20
Zakorzenienie

A wiecie że u mnie na targu się wycwanili i jak jest np. promocja w którymś z hipermarketów to kupują skrzynkę warzyw i później na targu sprzedają za drożej, bo ludzie myślą, że jak na targu to typ ma to od siebie z uprawy Szczerze to ja nie wiem skąd będę brać warzywa i owoce.

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 10:00   #3024
sharpnowaja
Zakorzenienie

Hej
My mamy zyrafke z tymi pileczkami i Karola jeszcze sie nia nie interesuje

Inocence extra plac zabaw!

Co do zabaw jestem za. Opiekujac sie dziecmi bylam mistrzuniem w wymyslaniu zabaw

Innocence blender to podstawa
Stary 2013-10-22, 10:05   #3025
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
a to sprobuj tej marchewy, u nas kupy po niej sa super i w koncu bez krwi
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 10:15   #3026
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
nie kojarzę
A Ty w ogóle pytałaś o blender?!
Mycha wrzucała na poprzedniej stronie go.

Wooow http://www.tvn24.pl/urodzila-w-pocia...,365038,s.html

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 10:21   #3027
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
A Ty w ogóle pytałaś o blender?!
Mycha wrzucała na poprzedniej stronie go.

ja ja a no nie zauważyłam dzięki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-22, 10:23   #3028
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
[B]
/miałam pisać więcej ale nie mam siły, mieliśmy ciężki wieczór - dwa mega ataki płaczu, ryku, pisku... nie wiem co się stało Teraz leży mi na klacie i śpi i boję się go odłożyć do łóżeczka
Oj Ty biedna, a jak nocka?

Diabli wszystkiego najlepszego dla Nelci

Ej diabli jaja sobie robisz z tym przestawianiem zegarkow ja myslalam ze to za miesiac i mialam Karole stopniowo przestawiac

I dla Helci tez wszystkiego najlepszego

Vvgh extra ciuszki

Innocence brawa dla dzielnego maluszka
Stary 2013-10-22, 10:23   #3029
Veronic
Wtajemniczenie

Hejj

Wojtuś dzisiaj spałaszował ok 100ml marchewki z kaszką manną
oczywiście wszystko dookoła zostało wybrudzone
krzesełko FP ez clean przetarłam tylko lekko chusteczką i wszystkie plamy z marchwi magicznie zniknęły nooo bajer po prostu
faktycznie to co pisali w internecie to prawda

karolina-
ja mam zwykły ręczny blender brouna i się sprawdza

deb,diabli
- za 5 miesięcy waszych panienek

--
zaraz cycuś i spacerek
mam tylko nadzieję, że mgła szybko opadnie

miłego dnia
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 10:24   #3030
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
czy tylko ja podaje dziecku dania ze słoiczka ? ... normalnie zaczynam mieć wyrzuty sumienia... ale nie mam swoich warzyw, ani nie mam skąd kupić takich sprawdzonych
ja głównie słoiczki, chociaż czasami coś ugotuje np, ziemniaczka czy marchewkę, ale to bardziej przy okazji jak nam gotuje

Cytat:
Dziewczyny czy wasze dzieciaczki mają czasem takie rzadkie, błyszczące jakby tłuste kupki??? mój tak czasem ma i czytałam że to może świadczyć io problemach z trzustką
u nas nie, ale jeśli to trwa i trwa i jest śluz może być objawem celiakii jeśli się gluten podaje. tzn absolutnie nie twierdzę że tak jest w tym wypadku, a nawet jestem przekonana że nie jest, tylko przy okazji piszę o tym, może się komuś kiedyś przyda info.

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości