Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r. cz.XI - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę:
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII 0 0%
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! 1 2,04%
JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI 19 38,78%
1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! 0 0%
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! 7 14,29%
RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK 22 44,90%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-22, 11:02   #421
Mya1989
Zakorzenienie

Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
dzidziadziamdzia wszystko się uspokoiło,narazie nic niepokojącego się nie dzieje,więc czekamy z cc.W piątek mam kolejne badanie i zobaczymy.
trzymamy kciuki
Cytat:
Napisane przez mamusiaczek Pokaż wiadomość
My wczoraj zaczęliśmy

Oba śliczne

I ja się podpisuję

U mnie też tak pięknie, że już 2 umyłam
Żeby mnie tylko nie ruszyło

No no... u mnie też wszyscy byli Najbardziej cieszę się, że babcia przyjechała Jak się później okazało ten jedyny raz widziała prawnusia ;(

Dasz radę!! Z tą swobodą, to ja aż tak bardzo tego nie odczułam. Mały miał 2 miesiące jak jechaliśmy razem na wycieczkę do Krakowa, odwiedzaliśmy znajomych, znajomi u nas bywali, byliśmy na 2 weselach. Fakt, że mamy rodzinkę bliziutko i np. na zakupy mogłam wyskoczyć a z małym tą chwilę zostawała teściowa
No właśnie jakbym byla bliżej domu to bym siostrze podrzuciła, a jestem tutaj sama i nie mam komu : ( ostatnio dużo dzieciaczków się porodziło i jak tak patrzę jakdziadkowie na spacerki jeżdżą to aż się popłakałam. Tak samo raz się w autobusie popłakałam, ze moja mama nigdy nie zobaczy Ulki, bosz, co te hormony robią z człowiekiem...
Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Nie bój się na pewno wszystko będzie dobrze

Dzięki dziewczyny, nie wiem co bym bez Was zrobiła...

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 11:09   #422
lineczka1989
Zakorzenienie

Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
w ogóle zastanawiamy się nad imieniem czy Martynka czy Hania
Hania

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
ej, jak ja mogłam przegapić że abby urodziła?

AAby gratulacje największe!!!!
jesteś tak zaaferowana rodzeniem w niedzielę
Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Tak to ja bym chyba całą ciążę na IP spędziła. Myślę, że w tym liczeniu ruchów to trzeba zachować umiar i zdać się trochę na intuicję. No jak się czuje w różnych porach dniach ruchy tzn że jest okej. Jak się czuje trochę mniej, ale następnego dnia jest łubu-dubu w brzuchu tzn że dziecię miało leniwy dzień. Jeśli takie leniwe dni by się przeciągały - wtedy IP. Albo jakby w ogóle nie czuć. Moja też zazwyczaj uruchamia się wieczorami. A w ciągu dnia to tak jak się jej chce.
[/COLOR]
dlatego wolę wersję położnej że w przeciągu doby :P ale ja nie licze bo w sumie nie muszę bo mała rusza się cały czas
Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
A słodzisz ją czy pijesz taką gorzką?? Znaczy ona w sumie ma taki dziwny smak, ale jak słodzisz to posłódź miodem, mi tak Trele poradziła i chyba faktycznie lepiej niż zwykłym cukrem
piję gorzką i mi smakuje

eh jednak nie będę mieć płytek w korytarzu, ale za to będę mogła się umyć we własnej łazience właśnie się montuje panel prysznicowy
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 11:15   #423
Anoula
Zakorzenienie

poczytałam Was trochę po łebkach, widzę, że dzieje się.

AABY GRATULACJE!!! WITAMY NINKĘ NA ŚWIECIE!!!

Anulka szybkiego porodu , będę polować na info o Was
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 11:16   #424
Lilith890502
Zakorzenienie

doszłam do wniosku, że mam jakąś nerwicę jestem tak zaaferowana dociągnięciem do 38 tygodnia (38t0d - bo podobno u mnie uznaje się dopiero w tymm terminie że to nie wcześniak), że prawie non stop o tym myślę i się stresuję kopnijcie mnie w d....

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 11:22   #425
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

Dziewczyny RATUNKU!!
Tak mnie <*** tu było ogromne wyrażenie bólu***> kość łonowa, że nie mogę kroku zrobić ;( Nie wiem co się dzieje, ale strasznie boli. Wzięłam nospe i się położyłam, mam nadzieję, że nic poważnego się nie dzieje Po prostu taki ból, że aż mi słabo i ręce mi się trzęsą, nie wiem za bardzo co robić.

Edytowane przez aniolek-tasmanski
Czas edycji: 2013-10-22 o 14:08 Powód: wyrażenie bolu
zwariowane-serduszko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 11:23   #426
24Kasiula24
Raczkowanie

Który zestaw na wyjście ze szpitala?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wyjscie1.jpg (52,5 KB, 57 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wyjsce3.jpg (135,3 KB, 93 załadowań)
24Kasiula24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 11:29   #427
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
doszłam do wniosku, że mam jakąś nerwicę jestem tak zaaferowana dociągnięciem do 38 tygodnia (38t0d - bo podobno u mnie uznaje się dopiero w tymm terminie że to nie wcześniak), że prawie non stop o tym myślę i się stresuję kopnijcie mnie w d....
kopie Cię w !
Cytat:
Napisane przez zwariowane-serduszko Pokaż wiadomość
Dziewczyny RATUNKU!!
Tak mnie <*** tu było ogromne wyrażenie bólu***>kość łonowa, że nie mogę kroku zrobić ;( Nie wiem co się dzieje, ale strasznie boli. Wzięłam nospe i się położyłam, mam nadzieję, że nic poważnego się nie dzieje Po prostu taki ból, że aż mi słabo i ręce mi się trzęsą, nie wiem za bardzo co robić.
poleż może Ci przejdzie przepracowałaś się może
Cytat:
Napisane przez 24Kasiula24 Pokaż wiadomość
ja bym wzięła 2
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13

Czas edycji: 2013-10-22 o 14:11 Powód: edycja cytatu
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-22, 11:30   #428
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
2
Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
kopie Cię w !
dziękuję, przyda się

Daniel
Stary 2013-10-22, 11:33   #429
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Oba piękne! Ale ja bym brała chyba drugi.

Cytat:
Napisane przez zwariowane-serduszko Pokaż wiadomość
Dziewczyny RATUNKU!!
Tak mnie <*** tu było ogromne wyrażenie bólu***> kość łonowa, że nie mogę kroku zrobić ;( Nie wiem co się dzieje, ale strasznie boli. Wzięłam nospe i się położyłam, mam nadzieję, że nic poważnego się nie dzieje Po prostu taki ból, że aż mi słabo i ręce mi się trzęsą, nie wiem za bardzo co robić.
Leż i odpoczywaj, możesz wziąć paracetamol bo to nie skurcze przecież a ból. Jak nie będzie przechodziło to na IP bo Ci się może spojenie rozchodzić...

Czas edycji: 2013-10-22 o 14:12 Powód: edycja cytatu
ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 11:35   #430
24Kasiula24
Raczkowanie

Też myśle o drugimbo jest mniejszy ) Zobaczymy jaki będzie dlugi
24Kasiula24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 11:40   #431
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, przeraża mnie mysl o utraceniu swobody Dosłownie przeraża, mimo, że jestem domatorem i marzylam o tym dziecku to mnie to przeraża. To, że nie będziemy już swawolni, nie będziemy mogli robić wszystkiego na co mamy ochotę od razu kiedy nam się zachce... Tak samo przeraża mnie fakt, żee będę miała w domu dziecko i nie podołam
Nie martw sie na zapas.
Poczatek bedzie napewno trudny , ale dasz rade. My dajemy , inne dały I Ty tez podołasz !!
Jasne ze wylejesz nie jedne łzy, ale mała buźka Ci wszystko wynagrodzi.

Ja czasem siebie nie poznaje.
Jestem zmeczona bo pòł nocy nie spałam . Bezradna bo nie wiem jak pomoc jej czy sobie .
Albo moj hit. : budzi sie w nocy , przebieram poki wybudzona, karmie ona usypia, odkladam do koszyka , gasze swiatlo , klade sie do lozka I slysze wybuch! Kupa - ale jaka . Wyjmuje ja pol spiaca przebieram , chce odlozyc ale ona juz nie chce. Spac nie chce, jesc nie chce chce sobie na mame popatrzec
Normalnie w takich sytuacjach gdy nie moge pojsc spac zachowałabym sie I jak furiatka . A ja patrze na nia ledwo widzac I mam wrazenie ze mi takie dwa ogromne serca w oczach skacza.
- o takie )

Cytat:
A dzisiaj mąż pojechał zarejestrować małą do urzędu ciekawe jakie wybierze drugie imię bo nie mogliśmy się zdecydować
I nie wiesz z czym wróci? )

ACELINKA , KTOSIULA - chodzi o fałdki na karczku. Jak widac Majka ma ich wiele ale w jednej najtrudniej dostępnej zrobilo jej sie odparzenie. Wymylam jej to do porzadku I posmarowalam dwa dni sudocremem. Dzis jest lepiej ale przerzucamy sie na linomag bo sudocrem jest mega wysuszajacy. Wydaje mi sie ze to Od tego ze zle jej po kapieli tam wytarłam , ale te faldeczki ma tam takie zacisniete ze ciezko je dostrzec a co dopiero sie do nich dostac juz nie mowiac ze jej sie to nie podoba I po smarowac moge doporzadku tylko na spaniu. Oczywiscie ja zeby nudno nie bylo juz sie martwie ze jej tego nie wylecze.

Moj Tz czasem mnie rozwala
Wczoraj zamowilismy ten nawilzacz , dzis trzeba go odebrac I mowi do mnie rano. Jemy sniadanie I idziemy odebrac ten defiblyrator dla Majki nie wiem z kad mu sie to wzielo ..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-22, 11:52   #432
acelinka
Zakorzenienie

Kasiula oba suuuper w drugim sweterek wymiataaaa

ja dzis w koncu kupilam malutenka czapule iczywiscie na dziewczynke tylko dwie mi sie podobaly a chlopackich bylo tyyyyyle slicznych no bedziemy sie musieli posyarac o braciszka dla dziewczyn nie ma opcji innej

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Ttrele u malenkich dzieci nie ytrudno o takie odparzzenia. W szpitalu po kakapieli faldki wycierali patyczkami do uszu i w domu tez tak robilam na poczatku

A masz make ziemniaczana? U nas najlepiej dzialala na odparzenia
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 12:06   #433
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, przeraża mnie mysl o utraceniu swobody Dosłownie przeraża, mimo, że jestem domatorem i marzylam o tym dziecku to mnie to przeraża. To, że nie będziemy już swawolni, nie będziemy mogli robić wszystkiego na co mamy ochotę od razu kiedy nam się zachce... Tak samo przeraża mnie fakt, żee będę miała w domu dziecko i nie podołam
Mnie też, i to baaaardzo, takie posty mogłabym pięć razy dziennie publikować

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
dzidziadziamdzia wszystko się uspokoiło,narazie nic niepokojącego się nie dzieje,więc czekamy z cc.W piątek mam kolejne badanie i zobaczymy.
Pisałaś wcześniej że miałaś robione badania do cc, czy mogłabyś napisać o co chodzi?

Cytat:
2 bardziej elegancki , dziewczyny ale z tym wyjściem to nie jest tylko przewiezienie do domu? bo ja nie planuje jakoś małej specjalnie stroić na tą okazję

A, i jeszcze mam pytanie, planujecie używanie nosidełka?

My kupiliśmy, niby można używać od początku, ale coś też słyszałam że na początek nie zalecają mi się to wydaje mega wygodne, żeby nie pałętać się z wózkiem, no ale to oczywiście w praktyce się okaże jak jest naprawdę

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 12:06   #434
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
2 chociaż nie wiem czy będzie wygodnie małemu w takim sweterku z kapturkiem i czy Tobie będzie wygodnie ubrać takiemu maluszkowi
Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Nie martw sie na zapas.
Poczatek bedzie napewno trudny , ale dasz rade. My dajemy , inne dały I Ty tez podołasz !!
Jasne ze wylejesz nie jedne łzy, ale mała buźka Ci wszystko wynagrodzi.

Ja czasem siebie nie poznaje.
Jestem zmeczona bo pòł nocy nie spałam . Bezradna bo nie wiem jak pomoc jej czy sobie .
Albo moj hit. : budzi sie w nocy , przebieram poki wybudzona, karmie ona usypia, odkladam do koszyka , gasze swiatlo , klade sie do lozka I slysze wybuch! Kupa - ale jaka . Wyjmuje ja pol spiaca przebieram , chce odlozyc ale ona juz nie chce. Spac nie chce, jesc nie chce chce sobie na mame popatrzec
Normalnie w takich sytuacjach gdy nie moge pojsc spac zachowałabym sie I jak furiatka . A ja patrze na nia ledwo widzac I mam wrazenie ze mi takie dwa ogromne serca w oczach skacza.
- o takie )

I nie wiesz z czym wróci? )

ACELINKA , KTOSIULA - chodzi o fałdki na karczku. Jak widac Majka ma ich wiele ale w jednej najtrudniej dostępnej zrobilo jej sie odparzenie. Wymylam jej to do porzadku I posmarowalam dwa dni sudocremem. Dzis jest lepiej ale przerzucamy sie na linomag bo sudocrem jest mega wysuszajacy. Wydaje mi sie ze to Od tego ze zle jej po kapieli tam wytarłam , ale te faldeczki ma tam takie zacisniete ze ciezko je dostrzec a co dopiero sie do nich dostac juz nie mowiac ze jej sie to nie podoba I po smarowac moge doporzadku tylko na spaniu. Oczywiscie ja zeby nudno nie bylo juz sie martwie ze jej tego nie wylecze.

Moj Tz czasem mnie rozwala
Wczoraj zamowilismy ten nawilzacz , dzis trzeba go odebrac I mowi do mnie rano. Jemy sniadanie I idziemy odebrac ten defiblyrator dla Majki nie wiem z kad mu sie to wzielo ..

U nas jest tak samo ze spaniem, czasami zje i idzie spać od razu a czasami zje, odkładam ją do łóżeczka a tu nagle oczy jak 5 złotych i porozmawiajcie ze mną bo ja w cale nie mam ochoty spać.

Trele a spróbuj jej może na te fałdki zastosować mąkę ziemniaczaną, nam ostatnio położna na odparzoną trochę dupcię zaproponowała właśnie mąkę ziemniaczaną

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 12:11   #435
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
Kasiula oba suuuper w drugim sweterek wymiataaaa

ja dzis w koncu kupilam malutenka czapule iczywiscie na dziewczynke tylko dwie mi sie podobaly a chlopackich bylo tyyyyyle slicznych no bedziemy sie musieli posyarac o braciszka dla dziewczyn nie ma opcji innej

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Ttrele u malenkich dzieci nie ytrudno o takie odparzzenia. W szpitalu po kakapieli faldki wycierali patyczkami do uszu i w domu tez tak robilam na poczatku

A masz make ziemniaczana? U nas najlepiej dzialala na odparzenia

Cytat:
2 chociaż nie wiem czy będzie wygodnie małemu w takim sweterku z kapturkiem i czy Tobie będzie wygodnie ubrać takiemu maluszkowi

U nas jest tak samo ze spaniem, czasami zje i idzie spać od razu a czasami zje, odkładam ją do łóżeczka a tu nagle oczy jak 5 złotych i porozmawiajcie ze mną bo ja w cale nie mam ochoty spać.

Trele a spróbuj jej może na te fałdki zastosować mąkę ziemniaczaną, nam ostatnio położna na odparzoną trochę dupcię zaproponowała właśnie mąkę ziemniaczaną
Wiecie czego sie boje? Ze jej sie tam jeszcze kluchy zrobia I wogole jej tego nie wydlubie.

Dzis juz jest lepiej, w koncu 3 dni z tym walcze . Musze tylko dobrze jej to wszystko teraz na biezaco pilnowac bo juz wiem ze tam bedzie miala szybko odparzone jak zapomne.

KCIUKI DLA ANI

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-22, 12:12   #436
nemosek
Zakorzenienie

Dostalam smsa od Anoulki,nie wiem czy wiecie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hania jest juz na swiecie 56 cm 3480 g

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 12:14   #437
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość

Gratulacje!!!!!

Stary 2013-10-22, 12:16   #438
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Wiecie czego sie boje? Ze jej sie tam jeszcze kluchy zrobia I wogole jej tego nie wydlubie.

Dzis juz jest lepiej, w koncu 3 dni z tym walcze . Musze tylko dobrze jej to wszystko teraz na biezaco pilnowac bo juz wiem ze tam bedzie miala szybko odparzone jak zapomne.

Rozetrzyj mąkę na rękach i dopiero na fałdki, bo mnie właśnie mówiły że jak się da od razu mąke na dupcie czy gdziekolwiek to się porobią kluchy i będzie jeszcze gorzej, a jak weźmiesz mąkę rozetrzesz na swoich palcach to wtedy jest ok

Cytat:

dla Anulki duża dziewczynka

Stary 2013-10-22, 12:18   #439
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
My kupiliśmy, niby można używać od początku, ale coś też słyszałam że na początek nie zalecają mi się to wydaje mega wygodne, żeby nie pałętać się z wózkiem, no ale to oczywiście w praktyce się okaże jak jest naprawdę
ja mam chustę zamiast nosidełka
Cytat:

super

Daniel

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-22, 12:21   #440
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sanrioo Pokaż wiadomość
mniej więcej nie wiem 200 gram to niecała miska za 2 zł z ikei u mnie :P daj taki większy kawałek powinno wyjść ok

blaszka im mniejsza tym wyższe będziesz miała ciasto, ja miałam tak na oko 20 x 15

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

no to Ty się takimi rzeczami nie martw dasz radę

idę na spacer i z koleżanką na kawkę i ulubioną drożdżówkę z serem
ciasto wstawione i się piecze ale robi się expressowo, nawet mnie brzuch nie zdążył rozboleć .

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Cytat:

NEWTREND jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 12:22   #441
nasturcja7667
Zadomowienie

Anulka, gratulacje!!

Witam się w 36/38tygodniu. Coś się ze mną dzieje. Spałam 12h. Tzn: 12h -2h na gigantyczny, rozrywający ból kręgosłupa. Po godzinie wycia w poduszkę TŻ mi dał pyralginę. Ustąpiło trochę i zasnęłam. Po przebudzeniu jak zobaczyłam godzinę to mało nie padłam

Najlepsze, że śpiąca jestem dalej.
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 12:28   #442
ktosiula
Wtajemniczenie

Trele przynajmniej teraz wiesz, że musisz zwrócić szczegółną uwagę na ten karczek i dbać o niego. Zdarza się, a dla nas to będzie kolejna przestroga.

Taszanta jasne, że to tylko przewiezienie do domu.

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 12:32   #443
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:

Łuuuhuuu
Gratulacje !!!!

Cytat:
Rozetrzyj mąkę na rękach i dopiero na fałdki, bo mnie właśnie mówiły że jak się da od razu mąke na dupcie czy gdziekolwiek to się porobią kluchy i będzie jeszcze gorzej, a jak weźmiesz mąkę rozetrzesz na swoich palcach to wtedy jest ok

dla Anulki duża dziewczynka
Dziekuje
Dzis wieczorem wyprobuje

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-10-22, 12:35   #444
maomami
Wtajemniczenie

Mąż wrócił z urzędu, córcia oficjalnie już zarejestrowana Zuzanna Maja

Weszłam dzisiaj na wagę, do porodu szłam z wagą 79 kg dzisiaj jest 67, a zaczynałam z wagą 62 więc nie jest tragicznie. Chociaż nie ukrywam chciałabym ważyć tyle co idąc do ślubu- 58/59

Stary 2013-10-22, 12:36   #445
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Trele przynajmniej teraz wiesz, że musisz zwrócić szczegółną uwagę na ten karczek i dbać o niego. Zdarza się, a dla nas to będzie kolejna przestroga.

Tak teraz wiem
Uczymy sie na błedach , szkoda ze to jej karczek a nie moj ,bo błędy moje
A co do przestrogi ..
To uwazajcie jeszcze na pupke w miejscu gdzie zaczynaja sie posladki a koncza plecy. Majka ma tam takie wgłebienie.
Mi udalo sie w ostatnim momencie znalesc ten zakamarek I zapobiec odparzeniu , ale bylo blisko.

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-10-22, 12:39   #446
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
ja mam chustę zamiast nosidełka

super
a jaką bo widzę żę są różne rodzaje ?

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość

u nas to chwilka więc nie będziemy się stroić

Cytat:
Mąż
Weszłam dzisiaj na wagę, do porodu szłam z wagą 79 kg dzisiaj jest 67, a zaczynałam z wagą 62 więc nie jest tragicznie. Chociaż nie ukrywam chciałabym ważyć tyle co idąc do ślubu- 58/59
Gratulacje
muszę nie zapomnieć się w domu zważyć przed porodem

Stary 2013-10-22, 12:48   #447
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:

Gratulacje !!!!!

Szybko Wam poszedł ten porodzik dziewczyny
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 12:49   #448
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
a jaką bo widzę żę są różne rodzaje ?
http://www.womar.com.pl/section2.php...2=chusty&zm3=1 taką

Daniel
Stary 2013-10-22, 12:51   #449
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Mąż wrócił z urzędu, córcia oficjalnie już zarejestrowana Zuzanna Maja

Mao super masz już wagę ! Jeszcze chwila i będziesz ważyła tyle co przed porodem

Dziewczyny które już urodziły powiedzcie mi tak szczerze , jak teraz Wasza skóra na brzuchu ? Wciągneła się już coś ? Nie wiem na co się nastawiać po porodzie ...
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 12:55   #450
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Mao super masz już wagę ! Jeszcze chwila i będziesz ważyła tyle co przed porodem

Dziewczyny które już urodziły powiedzcie mi tak szczerze , jak teraz Wasza skóra na brzuchu ? Wciągneła się już coś ? Nie wiem na co się nastawiać po porodzie ...
Jeżeli o mnie np chodzi to nie mam prawie w cale już brzuszka, jak sie dotykam po brzuchu to taki miękki jest ale nie sterczy prawie w ogóle. I jestem z tych szczęśliwych którym nie wyszedł ani jeden rozstęp

Ubieram siebie, ubiore małą i idziemy na spacerek bo szkoda takiej ładnej pogody

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości