Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2013-10-21, 21:16   #1471
201803300917
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 3 074
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW

[QUOTE=Psotka87;43370107]Na pewno ¶niadanie do zmiany, wafle ry¿owe w ogóle s± ¶redniawe, a ju¿ jako solidna dawka energii z rana to w ogóle... no i gdyby nie ta czekolada to powiedzia³abym, ¿e jem znacznie wiêcej na R :p ale]jak nie chudniesz to moim zdaniem ok. Bo nie codziennie zjadasz pó³ czekolady? .[/]QUOTE]
szczerze? bywa, ¿e wiêcej jestem generalnie s³odyczowym maniakiem- mam to szczê¶cie, ¿e nie mam kompletnie sk³onno¶ci do tycia. jednak wiem, ¿e to niezdrowe dlatego staram siê trochê ograniczaæ i je¶æ wiêcej zdrowych posi³ków. dzi¶ te¿ mam wra¿enie, ¿e ma³o zjad³am, zazwyczaj posi³ki s± bardziej solidne. a co jest nie tak z waflami? czasem jem je, jak ju¿ mi siê zwyk³y chleb nudzi
dziêki za opiniê

Edytowane przez 201803300917
Czas edycji: 2013-10-21 o 21:20
201803300917 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-21, 21:31   #1472
Psotka87
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 325

Wafle s± do¶æ mocno przetworzone, no i na pewno nie syc± na tak d³ugo jak normalna kromka porz±dnego chleba. A zamiast kanapek placki, sa³atki, owsianki, omlety? Zdrowe i po¿ywne i na pewno nie nudne

Zrobione: 30d Shred, Ripped in 30, 6w6p, Insanity!, Killer Abs
Psotka87 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-21, 22:17   #1473
G0si3k
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 121

Psotka, Teczowa: dziekuje za ocene Wiem, ze 6 godzin przerwy miedzy posilkami to za dlugo, ale przerwe na lunch mam o 12:00, a prace koncze 0 16:30. Zanim przyjade do domu, robi sie przed 18...

I wstawiam dzisiejszy U/R przy okazji:

Sniadanie: Owsianka z czterech lyzek, z polowa duzej gruszki, lyzka masla orzechowego, lyzka wiejskiego i cynamonem

Banan + kawa z mlekiem

Lunch: Bulka grahamka z jajkiem, serkiem plesniowym, papryka i salata

Podjedzone w pracy kilka migdalow, jablko

Obiad: Makaron z porem, ciecierzyca i czosnkiem w jogurcie naturalnym posypane sojowa mozarella, po: lyzeczka masla orzechowego (moja obsesja)

Cwiczenia ok 50 min

Kolacja: serek wiejski z papryka i oliwkami

Tiffoczki
Mel B Buns
Melissa Bender
Xhit
G0si3k jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-22, 12:49   #1474
agaczini
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 148

redukcja na dzi¶

7.30 - kawa z mlekiem, 1/4 woreczka kaszy gryczanej, fasola bia³a (2-3 ³y¿ki), komosa ry¿owa (2-3 ³y¿ki), jajko, sos z warzyw w³asnej roboty (cukinia papryka pomidor cebulka marchewka pietruszka seler) - na ciep³o

10.30 - pó³ bu³ki muesli, 75 g serka twaro¿kowego naturalnego, kie³ki lucerny, pó³ papryki, pó³ puszki tuñczyka w wodzie, ¶rednie jab³ko

13.30 - pó³ bu³ki muesli, 75 g serka twaro¿kowego naturalnego, kie³ki lucerny, pó³ papryki, pó³ puszki tuñczyka w wodzie, szklanka soku pomarañczoweo 100% rozcieñczona pó³ na pó³ wod±

18.00 - babka ziemniaczana w³asnej roboty (ziemniaki, odrobina m±ki pe³noziarnistej,jajka, kie³basa z piersi kurczaka, cebula), surówka z marchwi i jab³ka tarkowanego

19.30-21.30 ZUMBA

22.00 - omlet z fasol± bia³± albo pó³ opakowania mro¿onej mieszanki warzyw

jak to wygl±da? babka ziemniaczana ujdzie przed wysi³kiem?
Stary 2013-10-22, 13:00   #1475
Psotka87
Zakorzenienie

Babka ziemniaczana chyba w porz±dku, ale pó³ paczki warzyw to na pewno nie jest dobry posi³ek po æwiczeniach. Powinno byæ bia³ko i wêgle, a tu ani jednego, ani drugiego...

Stary 2013-10-22, 13:17   #1476
agaczini
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Psotka87 Poka¿ wiadomo¶æ
Babka ziemniaczana chyba w porz±dku, ale pó³ paczki warzyw to na pewno nie jest dobry posi³ek po æwiczeniach. Powinno byæ bia³ko i wêgle, a tu ani jednego, ani drugiego...

jasne, czyli omlet z fasol± albo twarogiem bêdzie lepszy

tylko tak sobie my¶lê czy je¿eli trening nie jest si³owy tylko typowo aerobowy, to czy te wêgle na kolacjê na redukcji s± takie niezbêdne?chyba mo¿na je sobie darowaæ?

Edytowane przez agaczini
Czas edycji: 2013-10-22 o 14:09
agaczini jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-22, 13:21   #1477
Ervisha
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 88 472

Cytat:
Napisane przez G0si3k Poka¿ wiadomo¶æ
Psotka, Teczowa: dziekuje za ocene Wiem, ze 6 godzin przerwy miedzy posilkami to za dlugo, ale przerwe na lunch mam o 12:00, a prace koncze 0 16:30. Zanim przyjade do domu, robi sie przed 18...

I wstawiam dzisiejszy U/R przy okazji:

Sniadanie: Owsianka z czterech lyzek, z polowa duzej gruszki, lyzka masla orzechowego, lyzka wiejskiego i cynamonem

Banan + kawa z mlekiem

Lunch: Bulka grahamka z jajkiem, serkiem plesniowym, papryka i salata

Podjedzone w pracy kilka migdalow, jablko

Obiad: Makaron z porem, ciecierzyca i czosnkiem w jogurcie naturalnym posypane sojowa mozarella, po: lyzeczka masla orzechowego (moja obsesja)

Cwiczenia ok 50 min

Kolacja: serek wiejski z papryka i oliwkami
A Ty nie by³a¶ kiedy¶ na P?

Ksi±¿ki potrzebuj± nowego domu

Ervisha jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2013-10-22, 14:46   #1478
buty_na_plaskim
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 79

Nie by³o mnie kilka dni, mam nadziejê, ¿e siê poprawi³am z jedzeniem, wydaje mi siê, ¿e tak, i w ogóle przesta³am siê tak tego baæ, chyba zorientowa³am siê o jak± cenê chodzi.

P

¦ I owsianka (ok 4-5 ³y¿ek p³atków), ³y¿ka/dwie otrêbów ¿ytnich (na oko), kilka orzechów laskowych, ma³y banan, cynamon, na mleku 3,2%

¦ II kanapka 2 kromki chleba ¿ytniego + mas³o + 2 plastry wieprzowej, grubej kie³basy na kanapki (ciocina robota, mniam) + ogórek kiszony

O MNIAM MNIAM, 2 pa³eczki z kurczaka bez skóry, z przepisu mamy mojego by³ego ch³opaka - w occie balsamicznym, z rodzynkami, czosnkiem, kminkiem, gorczyc±.. pycha + miseczka (nie wiem ile, bo sypany a nie z worka, ale pó³ woreczka na pewno by by³o jak nie wiêcej) ry¿u w³a¶nie z tymi rodzynkami, cebul±, no sosem po prostu + 2 du¿e ogóry kiszone

P miseczka gotowanych warzyw + potem je przesma¿ê jeszcze na oliwie, pestki s³onecznika

K 1/2 wêdzonej makreli, 5 (normalnie jem 3, ale dzisiaj mia³am potrzebê dopakowania siê, chcê w koñcu tyyyæ) kromek chleba ¿ytniego: z mas³em, twaro¿kiem, pomidorem, rzodkiewk±, ogórkiem zielonym

w miêdzyczasie do nauki pyknê sobie jeszcze pasek 85% czekolady

wczoraj zjad³am owsiankê a do tego wielk± dro¿d¿ówê z serem na ¶niadanie, wiem, nie ma siê czym chwaliæ w obliczu zró¿nicowanych, super healthy jad³ospisów, ale czujê siê z tym tak mega, ¿e zjad³am KUPN¡ bu³kê, ¿e muszê siê pochwaliæ. z lukrem by³a !

¯yczê mi³ego dnia, dziêkujê za wcze¶niejsze rady i z góry za ocenê dzisiejszego jad³ospisu

Edytowane przez buty_na_plaskim
Czas edycji: 2013-10-22 o 19:37
buty_na_plaskim jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-22, 16:14   #1479
orzeszek01
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 753

U.
1.owsianka(na mleku plus s³onecznik,pestki dyni,migda³y,orzechy w³oskie,siemie lniane,rodzynki)kawa z mlekiem,2³y¿ki oleju lnianego
2.kurczak,kasza,warzywa
3.wiejski z otrêbami i s³onecznikiem,jab³ko,kawa z mlekiem
4.2kromki razowca z mas³em,wêdlin±,warzywami

1.grahamka z mas³em,wiejskim,³ososiem, d¿emem s³odzonym stewi±,kawa z mlekiem,2y¿ki oleju lnianego
2.kurczak,kasza,warzywa
3.migda³y,jab³ko,kawa z mlekiem
4.2kromki razowca z mas³em,wêdlin±,warzywami
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-22, 17:09   #1480
natul
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 204

Dzisiejsze Rrr

¦niadanie: owsianka (5 ³y¿ej p³atków owsianych górskich,po ³y¿ce otrêbów owsianych i pszennych oraz siemienia lnianego, pó³ szklanki mleka 0.5%) z ma³ym bananem, 2 ³y¿kami wiórków kokosowych i ³y¿eczk± miodu
II ¶niadanie (na uczelni): 2 kawa³ki chleba ciemnego z szynk± i ogórkiem, nektarynka
Obiad: dorsz z makaronem (50g- wiem ¿e du¿o ale mia³am koñcówkê i nie chcia³am zostawiaæ kilku rurek w szafce) i warzywami
Podwieczorek: jajko na twardo z pomidorem, groszkiem konserwowym (4 ³y¿ki) i ³y¿eczk± jogomajo ( tutaj s± warto¶ci od¿ywcze: http://www.tabele-kalorii.pl/kalorie...o-Winiary.html -- chcia³am dodaæ troszkê t³uszczu, a nie by³am przekonana co do ³y¿eczki oliwy z oliwek do tego, kompletnie mi nie pasowa³o)
Kolacja: twaróg + mleko 0,5% (do uzyskania w miarê g³adkiej konsystencji, chcia³am z ³y¿k± jogurtu nat ale siê skoñczy³) papryk± oraz ogórkiem

I jak dzisiaj? mam nadziejê ¿e o wiele lepiej ni¿ ostatnio
mam pytanie dotycz±ce mleka, jakie % polecacie? 0.5% wystarczy, czy za ma³o jednak tego t³uszczu? I to samo z jog naturalnymi, op³aca siê w ogóle wcinaæ 'zeroprocentówki' czy lepiej normalne wersje? Buziaki

105 --> 102,4 --> 75 kg

Edytowane przez natul
Czas edycji: 2013-10-22 o 17:11
natul jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-22, 17:27   #1481
Psotka87
Zakorzenienie

Natul, moim zdaniem fajnie
Nabia³ 0% zdecydowanie nie. Co do mlek te¿ siê chêtnie dowiem - lepiej 2% czy 3,2? Kiedy¶ pi³am 3,2, ale tutaj raczej wszyscy 2 u¿ywaj±?

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-22, 18:38   #1482
natul
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Psotka87 Poka¿ wiadomo¶æ
Natul, moim zdaniem fajnie
Nabia³ 0% zdecydowanie nie. Co do mlek te¿ siê chêtnie dowiem - lepiej 2% czy 3,2? Kiedy¶ pi³am 3,2, ale tutaj raczej wszyscy 2 u¿ywaj±?
ooo, ciesze siê strasznie, dziekujê kurczê normalnie przezywam jakie¶ ma³e osobiste zwyciêstwo ¿e jedzonko ju¿ bardziej warto¶ciowe

105 --> 102,4 --> 75 kg
Stary 2013-10-22, 19:54   #1483
cukierkowa1
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 97

proszê o ocenê

R/U

¶n 9:00 Bu³ka grahamka na s³odko z d¿emem, ricott± i bananem
przek±ska 11:30 jab³ko
ob 13:00 1,5kromki razowca z wêdlin± z misk± barszczu z buraków z 2 jajkami na twardo
podw 16:00 30g p³atków pe³noziarnistych z mlekiem i jab³kiem z ³y¿k± rodzynek
k 19:00 kromka razowca z wêdlin± i pomidorem, wêdzona pier¶ z odrobin± keczupu, 100g buraczków æwik³owych, szklanka barszczu
cukierkowa1 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-23, 09:44   #1484
agaczini
Zadomowienie

jad³ospis redukcyjny na dzi¶

7.30 - kawa z mlekiem (budzik nie zadzowni³, na ¶niadanie nie starczylo czasu ()

10.15 - pó³ bu³ki muesli, ok. 70 g twarogu pó³t³ustego, 50 g wêdzonej piersi kurczaka, pomidor, jab³ko

13.30 - pó³ bu³ki muesli, ok. 70 g twarogu pó³t³ustego, 50 g wêdzonej piersi kurczaka, pomidor, pó³ szklanki soku pomarañczowego 100%

18.00 - babka ziemniaczana z kie³bask± z piersi kurczaka - ok 300 g, surówka z marchwi z jab³kiem i porem

20.00 - trening obwodowy

21.30 - makaron pe³noziarnisty (gniazdo tagliatele) z jajkiem i serem ¿ó³tym

Edytowane przez agaczini
Czas edycji: 2013-10-23 o 13:24
Stary 2013-10-23, 16:43   #1485
Poa alpina
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 290

Cytat:
Napisane przez agaczini Poka¿ wiadomo¶æ
jad³ospis redukcyjny na dzi¶

7.30 - kawa z mlekiem (budzik nie zadzowni³, na ¶niadanie nie starczylo czasu ()

10.15 - pó³ bu³ki muesli, ok. 70 g twarogu pó³t³ustego, 50 g wêdzonej piersi kurczaka, pomidor, jab³ko

13.30 - pó³ bu³ki muesli, ok. 70 g twarogu pó³t³ustego, 50 g wêdzonej piersi kurczaka, pomidor, pó³ szklanki soku pomarañczowego 100%

18.00 - babka ziemniaczana z kie³bask± z piersi kurczaka - ok 300 g, surówka z marchwi z jab³kiem i porem

20.00 - trening obwodowy

21.30 - makaron pe³noziarnisty (gniazdo tagliatele) z jajkiem i serem ¿ó³tym
Na ¶niadanie zabrak³o czasu, a na kawê nie? Brak ¶niadania rozwala ka¿dy jad³ospis. Ja o tej 10:15 z g³odu zjad³abym na raz Twoje porcje z wiêkszo¶ci dnia...

Przyda³yby siê jakie¶ NNKT - zamiast ¿ó³tego sera mog³a¶ polaæ makaron np. olejem lnianym (super pasuje do jajka) i do tego dodaæ jeszcze jakie¶ warzywa.

A ja ostatnio siê nie pojawia³am, bo: 1. nie mam czasu 2. moje jad³ospisy s± nudne jak flaki z olejem -> rano owsianka, podczas ca³ego dnia poza domem 2 bu³ki i 2 jab³ka, wieczorem standardowa obiadokolacja tj. miêso/ryba, jaka¶ kasza/ry¿ i warzywa... No chyba, ¿e trafia siê jaka¶ impreza, to wtedy ju¿ w ogóle nie ma sensu wstawiaæ tu takich menu.

U z dzi¶.

I Owsianka z kasz± mann± i otrêbami orkiszowymi na mleku z: aroniami, musem jab³kowo-brzoskwiniowym, serkiem homo, orzeszkami piniowymi, pestkami dyni i s³onecznika
II Grahamka z jajem na twardo, twaro¿kiem zio³owym, rzodkiewkami i ketchupem; jab³ko
III Grahamka z serem brie i pomidorem; jab³ko
IV Æwiartka z kurczaka sma¿ona bez t³uszczu; pó³ woreczka kaszy gryczanej; kalafior z mas³em i koperkiem

Do picia: woda ¼ródlana, 2x czarna kawa, 2x zielona herbata.

Poa alpina jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-23, 17:17   #1486
agaczini
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Poa alpina Poka¿ wiadomo¶æ
Na ¶niadanie zabrak³o czasu, a na kawê nie? Brak ¶niadania rozwala ka¿dy jad³ospis. Ja o tej 10:15 z g³odu zjad³abym na raz Twoje porcje z wiêkszo¶ci dnia...

Przyda³yby siê jakie¶ NNKT - zamiast ¿ó³tego sera mog³a¶ polaæ makaron np. olejem lnianym (super pasuje do jajka) i do tego dodaæ jeszcze jakie¶ warzywa.

A ja ostatnio siê nie pojawia³am, bo: 1. nie mam czasu 2. moje jad³ospisy s± nudne jak flaki z olejem -> rano owsianka, podczas ca³ego dnia poza domem 2 bu³ki i 2 jab³ka, wieczorem standardowa obiadokolacja tj. miêso/ryba, jaka¶ kasza/ry¿ i warzywa... No chyba, ¿e trafia siê jaka¶ impreza, to wtedy ju¿ w ogóle nie ma sensu wstawiaæ tu takich menu.

o czeee¶æ ) specjalnie wstawiam jadlospisy rano zeby moc dokonac korekt po komentarzach, a ze makaronu jeszcze nie zjadlam, wiec poleje go olejem lnianym zamiast sypac serek nooo i dodam paprykê a ja jestem ogolnie sniadaniowym hardkorem, jem nawet jak wstaje o 3 rano przed podroza ale dzis akurat no nie udalo sie heheheh a nie bylo nic "na szybko"
dziekuje za komentarz
Stary 2013-10-23, 18:51   #1487
Erena
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 119

Cytat:
o czeee¶æ ) specjalnie wstawiam jadlospisy rano zeby moc dokonac korekt po komentarzach, a ze makaronu jeszcze nie zjadlam, wiec poleje go olejem lnianym zamiast sypac serek nooo i dodam paprykê a ja jestem ogolnie sniadaniowym hardkorem, jem nawet jak wstaje o 3 rano przed podroza ale dzis akurat no nie udalo sie heheheh a nie bylo nic "na szybko"
dziekuje za komentarz
Rozumiem, ale nie usprawiedliwiam Sama jestem porannym niejadkiem (czytaj -burczy mi w brzuchu do momentu, kiedy ¶niadanie trafi na talerz, a potem po 2 kêsach mi siê odechciewa). U mnie fajnie sprawdza siê owsianka, ale w wersji koktailu. Surowe (nie namaczane) p³atki owsiane, mleko, ³y¿eczka siemienia lnianego/mas³a orzechowego/wiórków kokosowych, jaki¶ owoc l±duj± w blenderze na kilkana¶cie sekund. Czas na przygotowanie i zjedzenie porównywalny do zaparzenia i wypicia kawy
Erena jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-23, 20:35   #1488
yoka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 565

Pyyy...

I kokosowo - kakaowy krem jaglany, ma³a gruszka (3 ³y¿ki kaszy, twaróg - ok. 100g, czubata ³y¿ka kakao i 5 ³y¿ek wiórków - zmiksowane)

II du¿a i ciê¿ka francuska bu³ka z budyniem (nie wiem czy gdzie¶ jeszcze w kraju j± sprzedaj±, w ka¿dym razie - jest naprawdê du¿a i ciê¿ka i mega s³odka) - mia³am chcicê na ni±

III 3 du¿e odsma¿ane nale¶niki z kapust± i pieczarkami

IV sa³atka: kurczak, pêdy bambusa, kukurydza, groszek, makaron, majonez, jogurt - du¿a porcja

Dzisiaj jako¶ tak m±cznie i ma³o warzywnie wysz³o, ale postaram siê poprawiæ.

Aaa - porcje naprawdê du¿e, a nie "du¿e".

yoka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-23, 21:07   #1489
Erena
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 119

Nie no, je¶li to jednorazowo tak, to luz

Na moje oko ¶niadanie trochê bidne - 3 ³y¿ki kaszy to malutko. Poza tym apetyczne i wydaje siê mega na luzie. Pamiêtam Twoje "pocz±tki" i czytanie takich jad³ospisów naprawdê cieszy oko
Erena jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-23, 22:12   #1490
natul
Raczkowanie

dzisiejsza eRka

¦niadanie: jajecznica z 2 jaj z pomidorem, kawa³ek razowca z szynk±, ogórkiem i pomidorem
II ¶niadanie: jab³ko, serek homo nat z ³y¿k± nasion dyni i s³onecznika
Obiad: ry¿ br±zowy 50g z kurczakiem i warzywami
kolacja: pó³ puszki tuñczyka wsw z cebulk±, pomidorem, groszkiem, kukurydz±, ogórkiem kiszonym, ³y¿eczka jogomajo

Niestety podwieczorku nie zjad³am, bo pó¼no wsta³am i ca³y dzieñ mi siê przesun±³, gdybym zjad³a podwieczorek dopiero jad³abym kolacje a nied³ugo idê spaæ i o, takie rzeczy

105 --> 102,4 --> 75 kg
Stary 2013-10-24, 08:20   #1491
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez buty_na_plaskim Poka¿ wiadomo¶æ
Nie by³o mnie kilka dni, mam nadziejê, ¿e siê poprawi³am z jedzeniem, wydaje mi siê, ¿e tak, i w ogóle przesta³am siê tak tego baæ, chyba zorientowa³am siê o jak± cenê chodzi.

P

¦ I owsianka (ok 4-5 ³y¿ek p³atków), ³y¿ka/dwie otrêbów ¿ytnich (na oko), kilka orzechów laskowych, ma³y banan, cynamon, na mleku 3,2%

¦ II kanapka 2 kromki chleba ¿ytniego + mas³o + 2 plastry wieprzowej, grubej kie³basy na kanapki (ciocina robota, mniam) + ogórek kiszony

O MNIAM MNIAM, 2 pa³eczki z kurczaka bez skóry, z przepisu mamy mojego by³ego ch³opaka - w occie balsamicznym, z rodzynkami, czosnkiem, kminkiem, gorczyc±.. pycha + miseczka (nie wiem ile, bo sypany a nie z worka, ale pó³ woreczka na pewno by by³o jak nie wiêcej) ry¿u w³a¶nie z tymi rodzynkami, cebul±, no sosem po prostu + 2 du¿e ogóry kiszone

P miseczka gotowanych warzyw + potem je przesma¿ê jeszcze na oliwie, pestki s³onecznika

K 1/2 wêdzonej makreli, 5 (normalnie jem 3, ale dzisiaj mia³am potrzebê dopakowania siê, chcê w koñcu tyyyæ) kromek chleba ¿ytniego: z mas³em, twaro¿kiem, pomidorem, rzodkiewk±, ogórkiem zielonym

w miêdzyczasie do nauki pyknê sobie jeszcze pasek 85% czekolady

wczoraj zjad³am owsiankê a do tego wielk± dro¿d¿ówê z serem na ¶niadanie, wiem, nie ma siê czym chwaliæ w obliczu zró¿nicowanych, super healthy jad³ospisów, ale czujê siê z tym tak mega, ¿e zjad³am KUPN¡ bu³kê, ¿e muszê siê pochwaliæ. z lukrem by³a !

¯yczê mi³ego dnia, dziêkujê za wcze¶niejsze rady i z góry za ocenê dzisiejszego jad³ospisu
Moim zdaniem jest ³adnie Podoba mi siê, ¿e jesz to co lubisz

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

Cytat:
Napisane przez yoka Poka¿ wiadomo¶æ
Pyyy...

I kokosowo - kakaowy krem jaglany, ma³a gruszka (3 ³y¿ki kaszy, twaróg - ok. 100g, czubata ³y¿ka kakao i 5 ³y¿ek wiórków - zmiksowane)

II du¿a i ciê¿ka francuska bu³ka z budyniem (nie wiem czy gdzie¶ jeszcze w kraju j± sprzedaj±, w ka¿dym razie - jest naprawdê du¿a i ciê¿ka i mega s³odka) - mia³am chcicê na ni±

III 3 du¿e odsma¿ane nale¶niki z kapust± i pieczarkami

IV sa³atka: kurczak, pêdy bambusa, kukurydza, groszek, makaron, majonez, jogurt - du¿a porcja

Dzisiaj jako¶ tak m±cznie i ma³o warzywnie wysz³o, ale postaram siê poprawiæ.

Aaa - porcje naprawdê du¿e, a nie "du¿e".
Fajny jad³ospis.... Nie bêdê czepiaæ siê ilo¶ci warzyw bo przy wychodzeniu z ED wa¿ne jest by zacz±æ normalnie je¶æ, to na co ma siê ochotê

Stary 2013-10-24, 08:56   #1492
cukierkowa1
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 97

dziewczyny zerknijcie
r/U

¶n 9:00
owsianka z bananem, jab³kiem z dwoma ³y¿kami p³atków pe³noziarnistych, ³y¿k± rodzynek, 3 ³y¿ki serka wiejskiego
II¶n 11:00 szklanka barszczu czerwonego z kawa³kami kie³basy, pó³ bu³ki grahamki z ³y¿k± d¿emu i serka wiejskiego
ob 13:00 pieczone udko, ziemniak, 2 marchewki, 2 ró¿yczki broku³ów, 3 ³y¿ki buraczków æwik³owych
przek±ska ma³y jogurt FruVita z musem
podw 16:15 pó³ bu³ki grahamki z ³y¿k± d¿emu i serka wiejskiego
k 19:00 ma³e pieczone udko, ró¿yczka broku³u, marchewka, kromka razowca z serkiem kanapkowym i wêdlin±
cukierkowa1 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-24, 11:52   #1493
jvlka900
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 686
GG do jvlka900

Cytat:

tylko tak sobie my¶lê czy je¿eli trening nie jest si³owy tylko typowo aerobowy, to czy te wêgle na kolacjê na redukcji s± takie niezbêdne?chyba mo¿na je sobie darowaæ?
podbijam pytanie, sama chêtnie siê dowiem

Aparatka
góra: 23.03.12
dó³ : 28.06.12

jvlka900 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-24, 12:03   #1494
Maddie
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 671

Redukcja:

I: omlet z 3 jaj i m±ki kokosowej sma¿ony na oleju kokosowym z duszonym jab³kiem i serkiem homogenizowanym naturalnym.
II: sa³atka z tuñczykiem (ca³a puszka), ogórkiem, zielonym groszkiem i kapust± pekiñsk±.
III: serek wiejski z kilkoma truskawkami + 2 ³y¿ki p³atków kokosowych.
IV: pieczona æwiartka z kurczaka z warzywami.

I jak?
Maddie jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-24, 14:20   #1495
agaczini
Zadomowienie

jad³ospis reducyjny na dzi¶:

7.30 - kawa z mlekiem, bu³ka muesli po³owa z serem camembert z pieprzem zio³owym i z pomidorem, druga po³owa ze schabem pieczonym w rêkawie i chrzanem

11.00 - pó³ palucha z 70 g serka twaro¿kowego Grani Pi±tnica (4g t³uszczu na 100 g, prawie jak twaróg tylko w ma³ym pojemniczku polecam bo jest pyszny i calkiem nieprzetworzony, ciut nie twarog), pó³ wêdzonej makreli, pó³ ma³ej papryki czerwonej, pomarañcza

15.00 - pó³ palucha z serkiem twaro¿kowym caprese z orzechami w³oskimi, jab³ko

18.00 - makaron z kapust± kiszon± podsma¿an± i pieconym schabem

19.30 - 21.30 ZUMBA

21.30 - 3/4 du¿ego jogurtu augustowskiego naturalnego

Edytowane przez agaczini
Czas edycji: 2013-10-25 o 08:26
Stary 2013-10-24, 19:01   #1496
essero
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 59

Chce juz dobiæ swego :/

P

sniadanie

-jajecznica z cebulk± z 4 jaj XL
-2 kromki jak d³oñ pszennego
- duzo twarogu wiejskiego z mas³em i ¶mietana na to ponad ³y¿eczka miodu
- sa³ata z 2 plastrami fileta z indyka i pomidorek

2 sniadanie
- 2 kromki razowca (z³o¿one) + szyneczka, sa³ata, pomidorek
- kubek 400 g kefiru

Obiad
-miska 500 ml haha zupy fasolowej na wedzonce, miesie 3/4 miski to gêste
- 2 jab³ka

Podwieczorek
- 2 szklanki mleka , 5 ³yzek czubatych p³atków orkiszowych, sól ,czubata ³y¿ka cukru

Kolacja
- 2 kromki jak d³oñ (duze) pszennego z serem camembert grzybowym <3
-jajecznica z 2 jaj XL
-jab³ko

pewnie wpadnie jeszcze jedno jab³ko bo ostatnio mam na nie ochote
essero jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-24, 19:30   #1497
DudiBoy
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 640
GG do DudiBoy

Moja eReczka(?):

Po przebudzeniu: ciep³a woda z cytryn± i ³y¿eczk± miodu lipowego

¦niadanie: ¿ytnianka na wodzie z waniliowym serkiem homo, jab³kiem, ¶liwkami, granatem i orzechami ziemnymi

II ¶niadanie: koktajl z banana, avocado, mleka migda³owego i od¿ywki bia³kowej

Lunch: pe³noziarniste farfalle a la carbonara (propocje sosu na 1 osobê: 125 ml ¶mietany 10%, 2 ¿ó³tka, ³y¿ka mascarpone, 25g sera Grana Padano) z mocno wêdzonym boczkiem i natk± pietruszki
+ sa³atka ze szpinaku i suszonych pomidorów

Przek±ska: serek wiejski z pieczonym jab³kiem i cynamonem
+ kawa z mlekiem 1,5%

Obiadokolacja: quinoa z jajkiem, szpinakiem, broku³em, papryk±, pomidorkami koktajlowymi i jogurtem naturalnym
+ ma³a puszka sardynek

+ do picia: woda, czarna herbata, lipa, melisa

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

No i znowu zrobi³em mas³o orzechowe ^^
DudiBoy jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-24, 19:48   #1498
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez essero Poka¿ wiadomo¶æ
Chce juz dobiæ swego :/

P

sniadanie

-jajecznica z cebulk± z 4 jaj XL
-2 kromki jak d³oñ pszennego
- duzo twarogu wiejskiego z mas³em i ¶mietana na to ponad ³y¿eczka miodu
- sa³ata z 2 plastrami fileta z indyka i pomidorek

2 sniadanie
- 2 kromki razowca (z³o¿one) + szyneczka, sa³ata, pomidorek
- kubek 400 g kefiru

Obiad
-miska 500 ml haha zupy fasolowej na wedzonce, miesie 3/4 miski to gêste
- 2 jab³ka

Podwieczorek
- 2 szklanki mleka , 5 ³yzek czubatych p³atków orkiszowych, sól ,czubata ³y¿ka cukru

Kolacja
- 2 kromki jak d³oñ (duze) pszennego z serem camembert grzybowym <3
-jajecznica z 2 jaj XL
-jab³ko

pewnie wpadnie jeszcze jedno jab³ko bo ostatnio mam na nie ochote
Lubisz jajecznice co ? nie mam sie czego uczepiæ

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

Cytat:
Napisane przez DudiBoy Poka¿ wiadomo¶æ
Moja eReczka(?):

Po przebudzeniu: ciep³a woda z cytryn± i ³y¿eczk± miodu lipowego

¦niadanie: ¿ytnianka na wodzie z waniliowym serkiem homo, jab³kiem, ¶liwkami, granatem i orzechami ziemnymi

II ¶niadanie: koktajl z banana, avocado, mleka migda³owego i od¿ywki bia³kowej

Lunch: pe³noziarniste farfalle a la carbonara (propocje sosu na 1 osobê: 125 ml ¶mietany 10%, 2 ¿ó³tka, ³y¿ka mascarpone, 25g sera Grana Padano) z mocno wêdzonym boczkiem i natk± pietruszki
+ sa³atka ze szpinaku i suszonych pomidorów

Przek±ska: serek wiejski z pieczonym jab³kiem i cynamonem
+ kawa z mlekiem 1,5%

Obiadokolacja: quinoa z jajkiem, szpinakiem, broku³em, papryk±, pomidorkami koktajlowymi i jogurtem naturalnym
+ ma³a puszka sardynek

+ do picia: woda, czarna herbata, lipa, melisa

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

No i znowu zrobi³em mas³o orzechowe ^^

Stary 2013-10-24, 19:51   #1499
alicjacz
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 21

Hej! Nie chcê jako¶ super schudn±æ a jedynie zacz±æ siê zdrowiej i regularniej od¿ywiaæ. Oto mój jad³ospis jutrzejszo dzisiejszy, proszê o ocenê :P

8:00 jajecznica z 2 du¿ych jaj ze szczypierkiem 2 kromki chleba razowego posmarowane twarogiem z pomidorem i papryk± i szynk± z indyka

12:00 ok4 ³y¿ek p³atków owsianych z morel± zala³am to troche mlekiem chudym -0,5 %(lepiej 0.5 czy 1.5 %)

16:00 miska zupy warzywnej (w³oszczyna + kalafior) w sumie warzywaq z przyprawionym wywarem z nich - czy mo¿e jednak lepiej gotowaæ na piersi?

20:00 nekrarynka + 2 wafle ryzowe - co sadzicie o waflach ? czy lepiej je zastapic czyms innym?

Jutro:

8:00 2 skibki chleba razowego pewnie zestaw jak wczoraj zamiast jajecznicy zmiksowana pomarañcza (cappy DIY:P)

12:00 owsiane z jogurtem naturalnym i ¶liwk±

16:00 ryba (jeszcze nie wiem jaka, jaka najlepiej) pieczona w przyprawach plus cukinia pieczona my¶lê o jakim¶ sosie z pomidorów ¿eby to urozmaiciæ;p

20:00 Serek grani ze szypiorkiem,i miska salatki jakiejs z salaty i innych warzywek z sosem na bazie oliwy z oliwek ktory sama przyrz±dzê

CZEKAM NA WASZE OPINIE !
alicjacz jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-24, 20:21   #1500
Psotka87
Zakorzenienie

Dzisiejsze R:

1. Owsianka z wielk± ³y¿k± kakao, kandyzowan± skórk± pomarañczy, p³atkami migda³ów, ³y¿eczk± miodu i przypraw± do piernika
2. Sa³atka: broku³, feta, p³atki migda³ów, jogurt nat., czosnek
Czarna kawa, 2 kostki 70%
3. Znów sa³atka j.w. (bo m±¿ nie jada takich rzeczy, wiêc jak zrobiê z jednego broku³a to muszê zje¶æ ca³± sama )
4. 2 nale¶niki (z m±ki pszennej, bo robi³am dla wszystkich hurtem, a m±¿ j.w.) - jeden zapiekany z ³ososiem i mozarell±, drugi z gruszk±, serkiem homo i cynamonem; poza tym jab³ko i szklanka koktajlu szpinakowo-pomarañczowego (bardzo du¿a gar¶æ szpinaku, sok z dwóch pomarañczy)
Kawa, kostka 70%
Tiffany na boczki z obci±¿eniem i 30d shred lev 3
5. Omlet biszkoptowy z dwóch jaj z ³y¿k± m±ki kukurydzianej i suszonymi morelami

Teraz tak patrzê ¿e ma³o warzyw dzisiaj wysz³o Tylko broku³ i szpinak.

Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Dietetyka

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-04-04 19:07:29

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:09.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.