Charlotte Link - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-07-21, 14:50   #31
Naomi21
Zakorzenienie

Dot.: Charlotte Link

Cytat:
Napisane przez Candy_lips Pokaż wiadomość
Po Twoim pierwszym poście Naomi, wnioskuję, że tak jak mi, najbardziej podobało Ci się "Przerwane milczenie" i "Dom sióstr". Dla mnie ogólnie świetnie pisze, ale te czytało mi się no po prostu znakomicie Masz rację w pierwszym poście co do zaskakującej intrygii w "Przerwanym milczeniu", bardzo podobała mi się wielość postaci i takie pokazanie, że często w takich większych grupach przyjaciół miłe zachowanie wobec siebie jest tak naprawdę sztuczne i ludzie mają swoje sekrety..

A pewnie nie będę oryginalna, ale w "Drugim dziecku" bardzo było mi szkoda tego dziecka, którego nikt praktycznie nie chciał, od razu pokazywali mu swoją wrogość i został oddany do takiego strasznego faceta... No i wiadomo szkoda mi było Gwen, która tyle wycierpiała przez miłość swojego ojca do... nie pamiętam imienia, czasem mi wylatują.
Tak, te dwie lubię najbardziej + "Drugie dziecko" na równi. W "Przerwanym milczeniu" relacje pomiędzy tymi ludźmi były chore I strasznie wkurzał mnie bezwolny mąż głównej bohaterki.

Co do "Drugiego dziecka" to masz rację, że szkoda tego chłopaka, ale z drugiej strony on też mnie wkurzał Może patrzyłam na niego z perspektywy głównej bohaterki, dla której był przede wszystkim ciężarem. To, co go spotkało było jednak straszne Okropnie było mi go żal. Więc budził we mnie raczej ambiwalentne uczucia.
Stary 2013-07-21, 21:26   #32
magnolia79
Irenosława Pierwsza

czytam teraz Wielbiciela, wciąga niesamowicie ogromna dawka psychologiczna
Dom sióstr i Przerwane milczenie - bardzo mi się podobały, ale za bardzo nie podyskutuję, bo normalnie już nie pamiętam szczegółów

magnolia79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-22, 01:17   #33
Candy_lips
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Naomi21 Pokaż wiadomość
Tak, te dwie lubię najbardziej + "Drugie dziecko" na równi. W "Przerwanym milczeniu" relacje pomiędzy tymi ludźmi były chore I strasznie wkurzał mnie bezwolny mąż głównej bohaterki.

Co do "Drugiego dziecka" to masz rację, że szkoda tego chłopaka, ale z drugiej strony on też mnie wkurzał Może patrzyłam na niego z perspektywy głównej bohaterki, dla której był przede wszystkim ciężarem. To, co go spotkało było jednak straszne Okropnie było mi go żal. Więc budził we mnie raczej ambiwalentne uczucia.
Oj tak, w "Przerwanym milczeniu" też denerwował mnie bezwolny mąż głównej bohaterki.. dopiero na tym wyjeździe ona poznała tak naprawdę jego oblicze... no i mamy też problem osoby z depresją po stracie dziecka- bodajże Evelin, która jest nierozumiana i cały czas cierpi, to też smutne.. A główną bohaterkę bardzo polubiłam, dla swojej pasierbicy też była dobra, mimo że ta ją nie akceptowała.
Candy_lips jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-22, 14:38   #34
Drrim
Raczkowanie

GG do Drrim

Czytałam jedynie Grzech aniołów, który wywarł na nie niesamowite wrażenie. Po przeczytaniu tej książki wiedziałam już, że muszę sięgnąć po następne, ale jak do tej pory mi się to nie udało.
Racja, te książki są bardziej książkami skupiającymi się na psychologii, aniżeli kryminałami. Ale to jest dobre. Nie przeszkadza mi to.
Drrim jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-22, 22:57   #35
linaya
astro-loszka

Bardzo lubię tę autorkę kiedyś w wakacje wpadła mi w ręce "Przerwane milczenie" i...przepadłam. Wciągnęłam tę książkę nosem podobało mi się też "Drugie dziecko". Ostatnio czytałam "Echo winy", nie najgorsze, ale nie mistrzostwo świata. Chętnie przeczytałabym "Obserwatora", "Wielbiciela" i "Czas burz"
Stary 2013-07-25, 12:35   #36
magnolia79
Irenosława Pierwsza

Skończyłam Wielbiciela - podobało mi się - taka bardziej ksiązka psychologiczna, cała charakterystyka Leony podobała mi się bardzo, mordercy już mniej...

Stary 2013-07-26, 00:13   #37
Candy_lips
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magnolia79 Pokaż wiadomość
Skończyłam Wielbiciela - podobało mi się - taka bardziej ksiązka psychologiczna, cała charakterystyka Leony podobała mi się bardzo, mordercy już mniej...
Uważam podobnie, postać mordercy mogliby bardziej rozwinąć.
Stary 2013-07-26, 12:22   #38
magnolia79
Irenosława Pierwsza

Cytat:
Uważam podobnie, postać mordercy mogliby bardziej rozwinąć.
no i szkoda, że od razu było wiadomo kto i co...

Stary 2013-07-26, 16:46   #39
Candy_lips
Zakorzenienie

Dokładnie magnolio. Też o tym pisałam. Ja wolę w jej książkach i w innych w sumie też jednak pogłowić się kto to może być
Stary 2013-07-26, 19:27   #40
magnolia79
Irenosława Pierwsza

Cytat:
Dokładnie magnolio. Też o tym pisałam. Ja wolę w jej książkach i w innych w sumie też jednak pogłowić się kto to może być

Ale muszę przyznać, ze wielbiciela czyta się znakomicie

Stary 2013-07-26, 22:18   #41
Candy_lips
Zakorzenienie

Tak, mi też czytało się dobrze, ale jednak ma takie minusy, które sprawiają, że ta książka tylko dobra, a nie np bardzo dobra jak "Przerwane milczenie" czy "Dom sióstr" moim zdaniem Co nie zmienia faktu, że nadal jestem wielką fanką Link i niedługo już biorę się za "Obserwatora"
Stary 2013-08-16, 14:34   #42
Naomi21
Zakorzenienie

W końcu też przeczytałam "Wielbiciela" Macie rację, książka dobra, ale nie żadna rewelacja - oceniłabym podobnie jak "Obserwatora". Już mam chętkę na coś nowego od Link Szkoda, że póki co nie ma niczego w zapowiedziach.

Wydaje mi się, że "Wielbiciel" był troszkę niedopracowany, może to jakaś wczesna książka Charlotte? Było dużo wątków właściwie zupełnie niepotrzebnych i jakby doklejonych, nie wydawały mi się ważne - np. cała historia tej Lisy, wątek z chorym dzieckiem siostry Leony strasznie rozwinięty - nie wiem czemu, skoro nie miało to większego znaczenia. Przez to miałam wrażenie chaosu - tak jakby zapychanie kolejnych stron, żeby wyszła cała książka.

Ale klimat tradycyjnie super
Stary 2013-08-16, 15:25   #43
oh Mandy
Zakorzenienie

Będzie ponowne wydane "Przerwane milczenie". Szkoda,że nie wiedziałam wcześniej, bo jakiś czas temu zamówiłam wyd kieszonkowe na allegro
Mogliby cos nowego wydać...
Stary 2013-08-16, 20:40   #44
KeshiaSaintMartin
Rozeznanie

Dla mnie "Dom sióstr" trochę przydługi, końcówki już nie mogłam zmęczyć Ale ogólnie na plus
You changed my life.

-?-
KeshiaSaintMartin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-03, 10:55   #45
syklamen
Zakorzenienie

Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)

Obecnie zostały mi jeszcze 'Ostatni ślad', 'Wielbiciel' i 'Dom sióstr'.
Lubię te książki, bardzo dobrze i szybko mi się je czyta, ale mam podobne zdanie do niektórych z Was. A mianowicie też uważam, że schemat tych książek jest mniej więcej taki sam, a postacie podobne.
Kto nie ma za sobą książek, których nie wymieniłam powyżej może niech nie czyta:
Teraz np. skończyłam 'Drugie dziecko' i mamy bohatera Dave Tannera, który mi akurat łudząco przypomina Phillipa Bowena z 'Przerwanego milczenia'. Przystojny, charyzmatyczny, tzw 'zimny drań', ale mający duże powodzenie u kobiet, bez grosza przy duszy. I w obu przypadkach główne bohaterki uległy jakiejś fascynacji tym typem faceta, niby do romansu nie doszło, ale jednak... Plus macie rację, że w każdej niemal książce jest kobieta niewierna. W 'Grzechu aniołow' bohaterka zostawia męża i syna i trafia do kochanka, dawnej miłości. W 'Echu winy' oczywiście to samo, też babka zostawia męża dla przystojnego, tajemniczego nieznajomego. 'Obserwator' - to samo, czyli romans głównej bohaterki z trenerem córki.

Trochę już mnie znudziło, że wszędzie to samo. Ale to nie zmienia faktu, że zamierzam przeczytać pozostałe trzy książki autorki. I mam nadzieję, że wydadzą w Polsce jeszcze jakąś niedługo. Wie ktoś coś o tym może?

Cytat:
Kurczę, mnie właśnie też ten chłopiec irytował, jak czytałam książkę. Jakoś nie umiałam do końca mu na początku współczuć, dopiero potem jak przeczytałam, co go spotkało u tego psychola, to zaczęło mi być go naprawdę szkoda.

W każdym razie dziwne jest to, że żadnej bohaterki nie polubiłam, wszystkie mnie denerwowały strasznie. Fiona za chłód i egoizm, Gwen ogólnie, że była tak zdziwaczała i nijaka, Jennifer też w sumie nie wiem czemu, ale najbardziej mnie wkurzyła, jak zamiast zadzwonić na policję to poszła sama szukać Dave'a i Gwen. No naprawdę taka głupota chyba nie zdarza się często.
Stary 2013-09-03, 17:27   #46
oh Mandy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syklamen Pokaż wiadomość
Obecnie zostały mi jeszcze 'Ostatni ślad', 'Wielbiciel' i 'Dom sióstr'.
Lubię te książki, bardzo dobrze i szybko mi się je czyta, ale mam podobne zdanie do niektórych z Was. A mianowicie też uważam, że schemat tych książek jest mniej więcej taki sam, a postacie podobne.
Kto nie ma za sobą książek, których nie wymieniłam powyżej może niech nie czyta:
Teraz np. skończyłam 'Drugie dziecko' i mamy bohatera Dave Tannera, który mi akurat łudząco przypomina Phillipa Bowena z 'Przerwanego milczenia'. Przystojny, charyzmatyczny, tzw 'zimny drań', ale mający duże powodzenie u kobiet, bez grosza przy duszy. I w obu przypadkach główne bohaterki uległy jakiejś fascynacji tym typem faceta, niby do romansu nie doszło, ale jednak... Plus macie rację, że w każdej niemal książce jest kobieta niewierna. W 'Grzechu aniołow' bohaterka zostawia męża i syna i trafia do kochanka, dawnej miłości. W 'Echu winy' oczywiście to samo, też babka zostawia męża dla przystojnego, tajemniczego nieznajomego. 'Obserwator' - to samo, czyli romans głównej bohaterki z trenerem córki.

Trochę już mnie znudziło, że wszędzie to samo. Ale to nie zmienia faktu, że zamierzam przeczytać pozostałe trzy książki autorki. I mam nadzieję, że wydadzą w Polsce jeszcze jakąś niedługo. Wie ktoś coś o tym może?

Kurczę, mnie właśnie też ten chłopiec irytował, jak czytałam książkę. Jakoś nie umiałam do końca mu na początku współczuć, dopiero potem jak przeczytałam, co go spotkało u tego psychola, to zaczęło mi być go naprawdę szkoda.

W każdym razie dziwne jest to, że żadnej bohaterki nie polubiłam, wszystkie mnie denerwowały strasznie. Fiona za chłód i egoizm, Gwen ogólnie, że była tak zdziwaczała i nijaka, Jennifer też w sumie nie wiem czemu, ale najbardziej mnie wkurzyła, jak zamiast zadzwonić na policję to poszła sama szukać Dave'a i Gwen. No naprawdę taka głupota chyba nie zdarza się często.
Niestety ostatnio został wydany jedynie "Wielbiciel", a teraz ponowili wydanie "Przerwanego milczenia". Na stronie wydawnictwa Sonia Draga nie ma póki co zadnych informacji o innych jej książkach.
Stary 2013-10-22, 03:01   #47
oh Mandy
Zakorzenienie

6.11 będzie premiera nowej książki Charlotte "Lisia dolina"

http://www.empik.com/lisia-dolina-li...0866,ksiazka-p
Stary 2013-10-22, 08:18   #48
syklamen
Zakorzenienie

Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)

Cytat:
Napisane przez oh Mandy Pokaż wiadomość

Ale fajnie. Mam już za sobą prawie wszystie książki Link to przyda się nowa do przeczytania.
Stary 2013-10-22, 12:01   #49
Naomi21
Zakorzenienie

Cytat:

Jakiś czas temu szukałam informacji o nowych wydaniach Link, ale tej zapowiedzi jeszcze nie było. Kupię na pewno
Stary 2013-10-22, 12:38   #50
magnolia79
Irenosława Pierwsza

Cytat:

Cytat:
Napisane przez syklamen Pokaż wiadomość
Ale fajnie. Mam już za sobą prawie wszystie książki Link to przyda się nowa do przeczytania.
Cytat:
Jakiś czas temu szukałam informacji o nowych wydaniach Link, ale tej zapowiedzi jeszcze nie było. Kupię na pewno
Też się cieszę, ale... przyznam że mój zapał czytelniczy po Wielbicielu i Obserwatorze - przygasł!
Dom sióstr, Przerwane milczenie to było coś

Stary 2013-10-22, 14:46   #51
Naomi21
Zakorzenienie

Faktycznie, "Wielbiciel" i "Obserwator" nie były już takie dobre, ale mi po prostu wyjątkowo pasuje styl pisania Link Tworzy fajne opisy, ciekawych bohaterów (mimo że bardzo irytujących). Ta nowa książka też z opisu nie zapowiada się jakoś super, ale myślę, że jak zwykle mi się spodoba.
Stary 2013-10-22, 23:40   #52
magnolia79
Irenosława Pierwsza

Cytat:
Faktycznie, "Wielbiciel" i "Obserwator" nie były już takie dobre, ale mi po prostu wyjątkowo pasuje styl pisania Link Tworzy fajne opisy, ciekawych bohaterów (mimo że bardzo irytujących). Ta nowa książka też z opisu nie zapowiada się jakoś super, ale myślę, że jak zwykle mi się spodoba.
No i jak zwykle przeczytamy

Stary 2013-12-31, 17:14   #53
Naomi21
Zakorzenienie

I jak wrażenia po "Lisiej dolinie"? Moim zdaniem książka jest mocno średnia Nie wciągnęła mnie tak jak inne ksiązki Link, psychologicznie mało przekonująca (wręcz żenująca), żaden z bohaterów nie wzbudzał sympatii. Obok "Ostatniego śladu" to chyba najgorsza powieść Charlotte
Stary 2014-01-02, 04:10   #54
Candy_lips
Zakorzenienie

Cytat:
I jak wrażenia po "Lisiej dolinie"? Moim zdaniem książka jest mocno średnia Nie wciągnęła mnie tak jak inne ksiązki Link, psychologicznie mało przekonująca (wręcz żenująca), żaden z bohaterów nie wzbudzał sympatii. Obok "Ostatniego śladu" to chyba najgorsza powieść Charlotte
Przeczytałam przed świętami jakoś Mój facet mi kupił wtedy, ja chciałam, byliśmy w Empiku i kupił Ja właśnie mam zupełnie odwrotne wrażenia niż Ty. Nie podobało mi się może aż tak jak "Dom sióstr" czy "Przerwane milczenie" itp, bo to taka "klasyka" Charlotte, ale też bardzo mi się podobało

Bardzo spodobał mi się pomysł, postać tego, co ją uwięził, postać kobiety, która tak pragnęła kogokolwiek, że robiła wszystko, by z nim być. Spodobały mi się relacje męża zaginionej i tej kobiety (zapomniałam imię), co tak cierpliwie próbowała przebić się przez mur jego smutku po zaginięciu żony), na końcu bardzo podobało mi się zakończenie i dosyć zaskoczyło. Także dla mnie kolejna bardzo dobra książka Charlotte Link, i owszem "Ostatni ślad" jak Ci pisałam podobał mi się średnio, ale "Lisia dolina" dla mnie jest ciekawsza od "Ostatniego śladu" i bardzo mi się podobała

Nie mówię, że portrety psychologiczne są super dokładne, ale i tak moim zdaniem ciekawe. Praktycznie ani przez chwilę nie mogłam się oderwać, także mam inne odczucia niż Ty.

Czytałam też ostatnio w końcu "Grzech aniołów". Tutaj mam takie samo zdanie jak wiele osób, że słabsza książka Link, ale to chyba debiut. Dla mnie "Lisia dolina" na pewno jest w czołówce jak mówię i na pewno (jak dla mnie oczywiście)jest lepsza od "Grzechu aniołów". No, ale co człowiek, to gust- po prostu "Grzech aniołów" także taki słabszy jak dla mnie, ale też nie najgorszy. Czytało mi się i tak ze sporą przyjemnością, książka porusza moim zdaniem wiele ważnych tematów, przede wszystkim o wpływie pewnych wydarzeń na psychikę dziecka, jak matki krzywdzą swoje dzieci itp.

Także, ja już wszystkie książki Charlotte Link mam przeczytane, bo jak pisałam Wam wcześniej tutaj chyba albo chociażby w "Co teraz czytacie?" zostało mi wtedy "Grzech aniołów", więc przeczytałam, no i "Lisią dolinę" jak wyszła, a resztę już czytałam

Jak wiecie uwielbiam Link, dlatego dla mnie może nie będzie nic spod jej pióra co jest złe (), u mnie na szczycie są tak: "Dom sióstr", "Przerwane milczenie", potem usytuowałabym "Obserwatora",potem "Echo winy", potem właśnie chyba "Lisią dolinę, potem "Drugie dziecko", potem chyba "Ostatni ślad", "Wielbiciel" i "Grzechy aniołów". Wszystkie jej książki są dla mnie bardzo dobre, ale jakbym miała wymienić miejscami, co najbardziej, co mniej itp, to chyba tak Także "Lisia dolina" jest dla mnie na pierwszych miejscach, ale nadal wysoko w czołówce. Tak samo jak widzicie bardzo wysoko sytuuję "Przerwane milczenie" i "Obserwatora"- po prostu dla mnie były bardzo ciekawe, fabuła mi się mocno spodobała i sposób prezentowania bohaterów. "Echo winy" też wysoko, bo też uważam je za bardzo ciekawe. "Ostatni ślad" już tak bardzo mnie nie porwał, dlatego jest dalej, "Wielbiciel" jeszcze za nim, bo bardziej przewidywalny i wciągnął mnie, ale mniej no i "Grzech aniołów" nienajgorszy, ale najsłabszy dla mnie z tych, bo to widać, że ta obecna Charlotte Link, a tam to jest różnica. Tak mniej więcej bym to usytuowała.

Także książki Charlotte Link, które podałam na pierwszych pięciu miejscach są dla mnie po prostu fenomenalne i najbardziej mi się podobały A teraz mam nadzieję, że szybko coś nowego Link wydadzą, bo naprawdę ją uwielbiam i mam ogromną ochotę na kolejne jej książki!

Zgadzam się z syklamen, że jej książki powielają pewien schemat, ale to jest tak prawie zawsze. Mi to wcale nie przeszkadza w jej książkach, bo i tak w każdej książce jest nowa historia, nowi bohaterowie i zwrócenie uwagi na nowe ważne problemy. A nawet jak jacyś bohaterowie są podobni w jej różnych książkach to dla mnie jest wada, mimo tego czyta mi się jej książki świetnie, ja wręcz je pochłaniam

Jak dla mnie każda po prostu mówi o czymś ważnym, jest ciekawa, wciągająca, ma ciekawych bohaterów, pozwala spojrzeć na różne sytuacje z różnej strony. Także ja gorąco polecam każdemu książki Charlotte Link i osobiście mogłabym czytać jej książki bez przerwy, jedna po drugiej, poważnie mówię Ech, no to się rozpisałam i pozachwycałam, jestem po prostu ogromną fanką jej książek, więc wybaczcie ten elaborat
Stary 2014-01-04, 17:20   #55
magnolia79
Irenosława Pierwsza

Cytat:

Także, ja już wszystkie książki Charlotte Link mam przeczytane, bo jak pisałam Wam wcześniej tutaj chyba albo chociażby w "Co teraz czytacie?" zostało mi wtedy "Grzech aniołów", więc przeczytałam, no i "Lisią dolinę" jak wyszła, a resztę już czytałam
"Czas burz" też czytałaś?
http://lubimyczytac.pl/ksiazka/61533/czas-burz

Stary 2014-01-05, 03:42   #56
Candy_lips
Zakorzenienie

No ok, tej nie. Oprócz tej przeczytałam wszystkie No, ale nie liczyłam jej, bo jest trudna do zdobycia, więc nie wiem czy mi się uda. A Ty czytałaś? Ktoś jeszcze oprócz mnie i Naomi21 czytał "Lisią doliną" i podzieli się opinią. Fajnie jakby wątek ożył, mogłabym o książkach Charlotte Link pisać i pisać, dlatego nadchodźcie, podzielimy się wrażeniami

Edytowane przez Candy_lips
Czas edycji: 2014-01-05 o 03:50
Stary 2014-01-06, 19:16   #57
magnolia79
Irenosława Pierwsza

Cytat:
No ok, tej nie. Oprócz tej przeczytałam wszystkie No, ale nie liczyłam jej, bo jest trudna do zdobycia, więc nie wiem czy mi się uda. A Ty czytałaś? Ktoś jeszcze oprócz mnie i Naomi21 czytał "Lisią doliną" i podzieli się opinią. Fajnie jakby wątek ożył, mogłabym o książkach Charlotte Link pisać i pisać, dlatego nadchodźcie, podzielimy się wrażeniami
Tak, czytałam - polecam, jest inna niż wszystkie...

Bardzo mi się podobało: Dom sióstr, Przerwane milczenie, ale po przeczytaniu Wielbiciela i Obserwatora mój zapał się zmniejszył, dlatego Lisią dolinę przeczytam, ale mi się nie śpieszy...

Stary 2014-01-07, 02:21   #58
Candy_lips
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magnolia79 Pokaż wiadomość
Tak, czytałam - polecam, jest inna niż wszystkie...

Bardzo mi się podobało: Dom sióstr, Przerwane milczenie, ale po przeczytaniu Wielbiciela i Obserwatora mój zapał się zmniejszył, dlatego Lisią dolinę przeczytam, ale mi się nie śpieszy...
Hehe,. to u mnie odwrotnie, przeczytałam je wszystkie i z każdą kolejną książką zapał coraz większy Nie nudzi mnie Charlotte Link ani trochę, mogłabym czytać jej książki praktycznie bez większej przerwy, nie muszę od niej odpoczywać. Chodzi Ci chyba o to, że "Lisiej doliny" nie przeczytałaś i Ci się nie śpieszy? No bo napisałaś, że przeczytałaś, ale myślę, że to mała pomyłka i miałaś na myśli, że nie przeczytałaś.

Mi "Dom sióstr" i "Przerwane milczenie" też bardzo się podobało, ale reszta też bardzo mi się podobała, dlatego mój zapał do czytania książek Charlotte Link ani trochę nie ostygł. Ok, skoro tak mówisz, to będę polować na "Sezon burz", może być ciężko zdobyć z tego co widzę, ale będę obserwować sytuację i próbować, a Ty jak zdobyłaś tę książkę? No bo widziałam że nie ma w żadnej księgarni, no przynajmniej teraz podobno, na Allegro sprawdziłam i chyba nie. No, ale chwila.. chwila.. chyba na Chomiku jest, jak nie będzie inaczej, tylko nie wiem czy to całe, bo małe się wydaje formatem, ale najwyżej ściągnę to i na komputerze najwyżej przeczytam (mam nadzieję, że jednak całe wrzucili a nie kawałek). Bardzo chcę przeczytać

Edytowane przez Candy_lips
Czas edycji: 2014-01-07 o 02:22
Stary 2014-02-07, 14:39   #59
oh Mandy
Zakorzenienie

Hej. Pisałam do wydawnictwa Sonia Draga i odpowiedzieli mi, że w maju ukaże się kolejna książka Charlotte Link
Stary 2014-02-07, 17:12   #60
magnolia79
Irenosława Pierwsza

Cytat:
Hehe,. to u mnie odwrotnie, przeczytałam je wszystkie i z każdą kolejną książką zapał coraz większy Nie nudzi mnie Charlotte Link ani trochę, mogłabym czytać jej książki praktycznie bez większej przerwy, nie muszę od niej odpoczywać. Chodzi Ci chyba o to, że "Lisiej doliny" nie przeczytałaś i Ci się nie śpieszy? No bo napisałaś, że przeczytałaś, ale myślę, że to mała pomyłka i miałaś na myśli, że nie przeczytałaś.

Mi "Dom sióstr" i "Przerwane milczenie" też bardzo się podobało, ale reszta też bardzo mi się podobała, dlatego mój zapał do czytania książek Charlotte Link ani trochę nie ostygł. Ok, skoro tak mówisz, to będę polować na "Sezon burz", może być ciężko zdobyć z tego co widzę, ale będę obserwować sytuację i próbować, a Ty jak zdobyłaś tę książkę? No bo widziałam że nie ma w żadnej księgarni, no przynajmniej teraz podobno, na Allegro sprawdziłam i chyba nie. No, ale chwila.. chwila.. chyba na Chomiku jest, jak nie będzie inaczej, tylko nie wiem czy to całe, bo małe się wydaje formatem, ale najwyżej ściągnę to i na komputerze najwyżej przeczytam (mam nadzieję, że jednak całe wrzucili a nie kawałek). Bardzo chcę przeczytać
Dobrze napisałam, że przeczytam. I niedługo dostanę ją z biblio, bo zapisałam się w kolejce
Czas burz miałam z biblioteki I teraz to chyba tylko tam można znaleźć tę pozycję Ale warto...

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

Cytat:
Hej. Pisałam do wydawnictwa Sonia Draga i odpowiedzieli mi, że w maju ukaże się kolejna książka Charlotte Link
a tytuł podali

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości