|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku | |||
| Aldrin |
|
7 | 25,93% |
| Kakusia |
|
0 | 0% |
| Berenika_26 |
|
4 | 14,81% |
| agaaga89 |
|
2 | 7,41% |
| Ramona_85 |
|
0 | 0% |
| eweden |
|
0 | 0% |
| Prowansja88 |
|
0 | 0% |
| Pradip |
|
0 | 0% |
| Sola1 |
|
2 | 7,41% |
| pater86 |
|
6 | 22,22% |
| TroppoSensibile |
|
0 | 0% |
| sylvuniaa84 |
|
0 | 0% |
| kamilla123 |
|
0 | 0% |
| beat@ |
|
0 | 0% |
| NecroKitty |
|
0 | 0% |
| Anteria |
|
0 | 0% |
| Kucyk_Truskawkowy |
|
1 | 3,70% |
| malin30 |
|
3 | 11,11% |
| alingles |
|
0 | 0% |
| Monica80 |
|
0 | 0% |
| poziomkka |
|
0 | 0% |
| Mala_Czarno_Biala |
|
0 | 0% |
| Majkela12 |
|
1 | 3,70% |
| zaaaabcia |
|
0 | 0% |
| Sylwia__88 |
|
1 | 3,70% |
| Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#91 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Cytat:
A wogole to mega sie ciesze,ze beta rosnie i ze udalo Ci sie dzis wyjasnic gdzie sie zagubily Twoje wyniki. oki,ja powoli mykam do wyrka.dobranoc
|
|
#92 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Cześć Kobietki!
Jestem w 6 tygodniu ciąży, chciałabym do Was dołączyć. Termin oczywiście na czerwiec 14!
|
|
|
|
#93 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję ja też się cieszę![]()
|
#94 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po tym weekendzie będę leżała do góry brzuchem!Prowansja88, Anteria witamy Cytat:
potem jakieś różne wynalazki mojej Mamy, które oczywiście też nie przynosiły efektów. Aż w końcu mdłości same minęły Teraz też je chyba wezmę na przeczekanie ![]() Poza tym zauważyłam, że jak mam w domu Męża to czuję się dużo gorzej, ciągle mnie mdli, jestem słaba, a jak wychodzi na służbę i zostajemy z Małym sami na cały dzień to nawet nie mam czasu myśleć o mdłościach i jakoś cały dzień potrafię przetrwać na nogach bez kaprysów ![]()
|
|
#95 |
|
Raczkowanie
|
Witam Czerwcowki
gapa ze mnie straszna ze dopiero tera odczytałam w majowo- czerwcowych ze mamy swój wątek może uda mi sie być na bieżąco
|
|
|
|
#96 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja teraz siedzę sama przez 2 tygodnie i to chyba będzie męka, potem mąż przyjedzie, trzeba będzie się domem bardziej zająć i od razu człowiek zdrowszy się zrobi Cytat:
![]() Ja dzisiaj odebrałam wyniki badań, robione jeszcze zanim się o ciąży dowiedziałam, jakieś przeczucie miałam glukoza, TSH i morfologia w normie. Mniej potem na badania wydam bo na fundusz robione a gina daje mi prywatnie
|
|||
|
|
|
#97 |
|
Zakorzenienie
|
Mówicie o objawach no i ja też należę do tych ciągle zmęczonych i aż się boję bo puki nie pójdę do lekarza to muszę chodzić do pracy, a pracuję na nocki
|
|
#98 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mi mąż wchodzi na głowę, żeby się wszystkim pochwalić Ale chyba poczekam do pierwszej wizyty, ja straszny niedowiarek jestem, jak zobaczę na USG to dopiero odetchnę
|
|
|
|
|
#99 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do ogłaszania nowinek to u nas był tak ze TŻ musiał to przetrawić, potem trochę go przycisłam i wystrzelił do rodziców w sobotę na weselu kuzynki , byłam juz po wizycie wizdzialm maleństwo w 5t5dc i serduszko juz w tedy tez było całe 3 mm mojego szczęścia a moja mama pewnie dowie sie dzisiaj - jeśli sie z nią nie pokłuce, bo mnie strasznie drażni ostatnio
|
|
|
|
|
#100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i chyba tak zrobię, ale mam problem otóż właśnie pracuje z teściową na zmiany, ona pracuje tylko jakieś 2 dni w tyg czasami trzy reszta ja i ona nie da rady więcej przyjść bo ma jeszcze inne prace. Do lekarza pewnie pójdę dopiero w przyszłym tyg. Chyba że wcześniej faktycznie pójdę do rodzinnego i on mi da zwolnienie. Boję się iść do pracy a dzisiaj muszę i już wiem że będzie ciężko, samo przestawianie krzeseł, mycie podług to nie jest takie proste
|
|
#101 |
|
Zadomowienie
|
Witam czerwcowe mamusie
![]() Chciałabym nieoficjalnie do Was dołączyć, jeśli można??? ![]() Nieoficjalnie-bo na razie jestem po 3 testach. Na 17 lece do gina i bardzo się boję Ostatnią @ miałam 21.09, wg moich obliczeń termin będzie na 26.06 |
|
|
|
#102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj, też miałam ostatnią @ 21,09
|
|
#103 |
|
Zadomowienie
|
To widzimy się jakby co na porodówce
![]() Pewnie serducha nie usłyszę, ale może się uspokoję i przestanę się nakręcać, że może być to np.ciąża pozamaciczna Poza tym strasznie boli mnie brzuch, najgorzej jest wieczorem nospa forte przynosi mi ulgę, dlatego nie dam rady wytrzymać 2 tyg. Z synkiem nie miałam takich objawów |
|
|
|
#104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie też czasami bardzo mocno brzuch boli ale tak tylko chwilkę, mam sporo obaw ponieważ mam cały zestaw wad układu rozrodczego i tego się obawiam. Nie biorę żadnych leków, bo się boję brać cokolwiek no jedynie kwas foliowy, mam nadzieję że do ginekologa za tydz pójdę, ale jak ie dam rady w pracy to załatwię sobie wcześniej zwolnienie Oby nie trzeba było
|
|
#105 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam ;-)
Byłam na majowo-czerwcowym wątku, ale tam rzeczywiście produkcja postów ogromna Ja mam termin na 1.06 OM 25.08 OWU 6.09 - mam krótkie cykle udało się w 2 MS ![]() Czuję się fatalnie: senna, nudności przez cały dzień, brak energii, apetytu mam nadzieję, że jeszcze kilka tygodni i to przejdzie ![]() U nas wiedzą Mamy, rodzeństwo, najbliżsi przyjaciele Reszta czeka na II trymestr ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Cytat:
ja też będę musiała, też dźwigam- pacjentów, bolą plecy i to dla nas niebezpieczne, zwłaszcza w 1 trymestrze!!! |
|
|
|
|
#106 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, ale sie porobilo, nie bylo mnie 1,5dnia a tu prosze – rozrastamy sie w blyskawicznym tempie
bazille super, ze zalozylas oddzielny watek, bo faktycznie na dwumiesiecznym, przynajmniej ja bym wymiekla ![]() Opijamy – zdroweczko Witam nowe mamuski Monica, NecroKitty, Anteria, Prowansja, Goraleczka, Majkela ![]() Tak bardzo bym juz chciala zobaczyc Maluszka i upewnic sie, ze wszytko jest w porzadku... ehh byle do piatku, jeszcze troche cierpliwosci i miejmy nadzieje wszystko bedzie jasne. Cytat:
Ja tez tak robilam na samym poczatku i tak sie zeschizowalam, ze wyladowalam na ostrym dyzurze z zaleceniem.... ZAKAZ INTERNETU.... no coz, troszku zakaz naginam, ale staram sie nie schizowac. Najgorsze bylo to, ze jak przegladalam rozne fora, to zawsze zaprzestawalam czytania, na tych zlych informacjach, a potem po paru godzinach schizowania i zamartwiania wracalam do czytania i sie okazywalo, ze kolejny post mowil zupelnie co innego, gdybym tylko czytala dalej to oszczedzilabym sobie stresu, ale wiadomo lepiej dmuchac na zimne...Cytat:
hihi dobre ja teraz tak nie mam dalej mnie muli i bulgocze w brzuchu ale apetyt mnie jakos opuscil ![]() Cytat:
Cytat:
Ekspertem nie jestem – to moja pierwsza ciaza ale jak mozesz to sie oszczedzaj, jak mowia ten pierwszy trymestr jest najwazniejszy ![]() Cytat:
Oboje myslelismy, ze powiemy dopiero w swieta, ale sama nie wiem, czy dam rade tak dlugo wytrzymac... po pierwszej wizycie jak bedzie wszystko dobrze mowimy wiec mojej Mamie ![]() Kochany Tatko juz wie, tam na gorze.... ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Cytat:
zycze, zeby ciaza byla lekka i przyjemna, poki co widze, ze tak lekko nie jest, mam tak samo brak jakiejkolwiek energii, a niestety robota czeka, pranie to mnie chyba niedlugo przerosnie no ale nic miejmy nadzieje, ze to minie ![]() Fajnie, ze jestescie dziewczyny |
||||||
|
|
|
#107 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie 8 tydzień 3 dzień
na początku tylko bolały piersi, byłam drażliwa, potem doszła senność, i tak od 2 tygodni mdłości mnie meczą...ale nie rano- klasycznie a cały dzień mi towarzyszą Tak termin porodu sympatyczny Ja juz miałam 2 USG pierwsze w 5 tygodniu, potem w połowie 6 tygodnia na pierwszym był sam pęcherzyk, na drugim już 4mm szczęścia z bijącym seruszkiem W 6 tygodniu miałam lekkie krwawienie, mam duphaston i większy stres z tym związany, żeby wszystko było ok
|
|
|
|
#108 |
|
Zadomowienie
|
Witamy, witamy
![]() My też mamy zamiar powiedzieć rodzinie dopiero po 1 trymestrze, a to wychodzi ok. świąt BN więc akurat będzie niespodzianka . Póki co wiedzą tylko moje przyjaciółki, w końcu muszę się komuś wygadać, a najlepsze jest to, że okazało się, że jedna z nich też jest w ciąży, tylko początek 7 tyg i już słyszała serduszko także jak się o tym dowiedziałyśmy to oszalałyśmy z radości ![]() zophie faktycznie fajny tp mój jest w imieniny męża, więc może będzie prezent ![]() ANTERIA zgadzam się z dziewczynami, powinnaś pójść na zwolnienie jak najszybciej, a póki pracujesz to polecam przerwy co pół godziny i trochę obijania się też nie zaszkodzi
|
|
|
|
#109 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez NecroKitty Czas edycji: 2013-10-22 o 16:13 |
||
|
|
|
#110 |
|
Zakorzenienie
|
Jeżeli będzie wszystko ok.., to dopiero na święta powiemy (czyli 15-16 tydzień). Dobrze mi z tym że nikt nie wie
Zjadłam pałki z kurczaka i na koniec stwierdziłam że śmierdziały... sikami... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#111 |
|
Zadomowienie
|
Kucyk Hahahaaa ale mnie rozśmieszyłaś
![]() Ja dzisiaj w nocy się budziłam ze 3 razy, bo śmierdziało mi hmm...tak jakby z kanalizacji jakimiś odpadami A ostatnio powiedziałam mojemu mężowi komplement, że ładnie pachnie pomidorem
|
|
|
|
#112 |
|
Zadomowienie
|
cześć laski
witam się ja - ciężarówka w 6tc TP wg OM to 23.06.2014 mogę się dołączyć?
|
|
|
|
#113 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam okropne popołudnie
mega mdłości, 2 pawie, teraz boli mnie głowa... Masakrawróciłam z pracy, spróbuję coś zjeść i idę spać... na nic innego nie mam siły ![]() ![]() Jutro planuję wziąć wolny dzień, odsapnąc trochę po dzisiejszym, a popołudniu pójdę do ginki, bo niestety plamienie powróciło i moje lęki razem z tym...a stres u mnie nasila dolegliwości niestety!! Fajnie, że Nas tu coraz więcej, będziemy mogły się wspierać i świętować! Ściskam |
|
|
|
#114 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() u mnie też rosła prawidłowo ale była przy dolnej granicy i trochę panikowałam... Doskonale znam tą "żądzę wiedzy" ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za dobre wynikiCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
zastanawiałam się czy tu zajrzyszMy jeszcze nikomu nie powiedzieliśmy. Może wytrzymamy do następnej wizyty i powiemy mojej mamie i może siostrze męża a teściową szybko raczej nie poinformujemy... |
||||||||||
|
|
|
#115 |
|
Zadomowienie
|
Witam czerwcowe mamusie.
![]() Jeszcze z trzy dni i może uda mi się do Waszego grona dołączyć. Ostatnia @- 19.09, 19-20.10 dwa razy po II kreski. Dziś beta, jutro wynik, w czwartek gin. Uda się, uda.
|
|
|
|
#116 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
i jak wyniki?jak jak?testy juz powiedzialy no ale nie ma to jak oficjalna pieczatka.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
witaj ---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Dziewczyny pamietajcie,ze teraz to MY JESTESMY NAJWAZNIEJSZE,a scisle mowiac nasze dzieciatka w nas,wiec nie zapominajmy o siebie dbac.Jesli sie zle czujemy,to idziemy bez wyrzutow sie przespac,o ile po mieszkaniu nie biega Maly domowinik albo idziemy do lekarza,bez tlumaczenia,a co inni powiedza itp.Pamietajcie,ze w ciazy nie jest sie za czesto i jest to piekny czas,w ktorym dobrze jest lapac kazda chwile,zeby zapamietac na cale zycie. Dbajcie o siebie! a teraz,musze sie wziac za porzadki poprosze Was Wszystkie,ktorych jeszcze nie ma na 1 stronce o podanie danych jest juz nas kilka i dobrze byloby,gdybysmy sie uporzadkowaly.Podajcie dane tutaj albo na priv-a Odrazu przyznaje sie,ze w sobote wybede na tydzien do Rodzinki i tam z grzecznosci raczej nie bede przesiadywac na necie,moze czasem cos lukne,ale nie obiecuje,wiec prosze mi wybaczyc,gdy nie bede odpowiadac... ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- zaczynam sie powoli niecierpliwic ![]() chce juz piatek!
|
|
#117 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
my na razie nikomu nie mówimy. Poczekamy do świąt, kiedy to moi rodzice i teściowie do nas przylecą. akurat bedziemy mieli swietny prezent Cytat:
![]() i prosiłabym o wpisanie mnie na pierwszej stronie. D0tk4 - 24 lat, OM 15.09.2013, TP wg OM 23.06.2014 dzięki!
|
||
|
|
|
#118 | ||
|
Raczkowanie
|
Ojej ale zasuwacie dziewczyny!
Witam wszystkie nowe Mamusie czerwcowe! Cytat:
![]() Cytat:
))Ja nie mam póki co żadnych dolegliwości, no może apetyt wzmożony co mnie martwi, bo po pierwszej ciąży nie wróciłam do wagi sprzed, a teraz obawiam się że przytyję jeszcze więcej... ehemmm Ja powiedziałam tylko mamie i kilku najbliższym koleżankom. Po stracie już inaczej do tego podchodzę... O wcześniejszej ciąży poinformowaliśmy wszystkich na facebooku, gratulacje itd. Potem głupio mi i zwyczajnie przykro było pisać publicznie że poroniłam.. A raz na jakiś czas ktoś się odzywał i pytał jak się czuję , czy brzuszek rośnie itd... eh... Także tym razem no way, czekam i dopiero po świętach Bożego Narodzenia ogłosimy znajomym (teściom chyba też wtedy )
|
||
|
|
|
#119 |
|
Zadomowienie
|
Dotk4 widzę, że i Ty czekasz z informacją do świąt
![]() alingles pewnie, że się uda Bądź dobrej myśli też miałam ostatnią @ 19.09. także jesteśmy w tym samym dc ![]() Prapid u mnie beta też jest w normie, ale bardziej przy dolnej granicy... to chyba nie ma znaczenia, bo te normy hcg są bardzo rozległe, ważne, żeby wzrastała i żeby odpowiadała tyg ciąży, w którym aktualnie jesteś ![]() bazile ja podam Ci w czwartek po wizycie i gina dokładnie tp, bo chce być już po wizycie u lekarza Nie chcę po prostu wypisywać tp na podstawie kalkulatora ciążowego ![]() ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- O! Właśnie Jeszcze przecież Monica jest w tym samym dc ![]() Dobrze, że nie tylko ja czuję kanalizację może, jako, że alingles ma ten sam tp co my to też może nam coś ciekawego na temat kanalizacji powiedzieć
|
|
|
|
#120 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z autopsji mówię, że warto zająć się w ciąży czymś przyjemniejszym, niż szukanie info w necie i niepotrzebne stresowanie się. Życzę Wam dziewczyny duuużżżooo zdrowia i pozytywnego myślenia i trochę Wam zazdroszczę ciąży, bo jakoś tak z sentymentem wspominam -mimo wszystko- ten czas...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:20.

Będę na bieżąco z tym, w którym jestem tygodniu i nie będę ciągle musiała liczyć 

ja też się cieszę
Po tym weekendzie będę leżała do góry brzuchem!
potem jakieś różne wynalazki mojej Mamy, które oczywiście też nie przynosiły efektów. Aż w końcu mdłości same minęły
Wybaczcie
glukoza, TSH i morfologia w normie. Mniej potem na badania wydam bo na fundusz robione a gina daje mi prywatnie

przed dobą internetu kobiety chyba były szczęśliwsze w ciąży bo nie naczytały się tylu bzdur i wmawiały jakiś niestworzonych objawów dziwnych schorzeń
no coz, troszku zakaz naginam, ale staram sie nie schizowac. Najgorsze bylo to, ze jak przegladalam rozne fora, to zawsze zaprzestawalam czytania, na tych zlych informacjach, a potem po paru godzinach schizowania i zamartwiania wracalam do czytania i sie okazywalo, ze kolejny post mowil zupelnie co innego, gdybym tylko czytala dalej to oszczedzilabym sobie stresu, ale wiadomo lepiej dmuchac na zimne...