Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r. cz.XI - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę:
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII 0 0%
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! 1 2,04%
JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI 19 38,78%
1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! 0 0%
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! 7 14,29%
RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK 22 44,90%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-22, 16:27   #541
kyte
Wtajemniczenie

Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
a to już do przodu, dacie rade

bo u nas takie ściany cienkie że wsio słychać.

no przegięcie, mógł to osobiście powiedzieć, wrzucić kartke do skrzynki a nie tak oficjalnie mi by to tam nie przeszkadzało, bożesz niech se jęczą jak im dobrze
No dokładnie, lepiej żeby jęchała jak jej dobrze niż słyszeć awantury domowe..
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 16:30   #542
Mya1989
Zakorzenienie

Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.

Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość
Skończyłam Stwierdzam, że nie można Was opuszczać na 3 dni bo potem....

Mya tak się usmiałam z Flat Erica zamiast twojej twarzy, że zapomniałam zaznaczyć posta
za brzuszynek i za dzisiejszą wizytę!

Kociak za wózek Sliczny kolor!!!! A Angie coś odpisała na smsy??/

Pepper wracaj!!

nasturcja za wagę maluszka i tydzień

rinco Michałek bardzo ładnie Ja też zawsze chciałam synka Michałka, a tu mąż się trafił

weronisiek

De śliczne fotki rodzinne z kociakami I śliczna Ty
zaciśnięte za Was dziś!!!! Czekamy na wieści!

nemosku już jestem Ale na 2 najbliższe weekendy też pewnie zniknę

paulinaizabela super, że u Was ok i Majeczka rosnie ładnie

issia za wage maluszka! Trzymajcie się w dwupaku

aż musiałam zacytować w całości oaza spokoju i jeszcze się kisielkiem zajada
I zanim nadrobiłam do końca już Hania na świecie Ale jesteście ekspres dziewczynki
Gratulacje ogromne

Taszanta my będziemy mieć chustę tkaną- siostra i mama Tź obiecały mu na urodziny

Basiaaa za wagę maluszków i decyzję odnośnie porodu!
No tak, Ty nie potrzebujesz nikogo do pary przy rodzeniu
A na zdjęcia czekamy z niecierpliwością

Lineczka

zwariowaneserduszko jak samopoczucie? lepiej coś czy pojechałaś na IP????
Pewnie chwilowo nie masz do tego głowy, ale pytałaś o książki. Ja zdybałam ostatnio w pdf "Pierwszy rok twojego dziecka, tydzień po tygodniu" autorstwa Glade B. Curtis, Judith Schuler-jeszcze nie czytałam, ale się przymierzam. Jak chcesz, albo któraś z Was dziewczyny to ślijcie maila na priv i wyślę
ja mam flat erica na tapecie w laptopie, nic mi nie poprawia humoru jak to

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 16:31   #543
Asist22
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Dostalam smsa od Anoulki,nie wiem czy wiecie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hania jest juz na swiecie 56 cm 3480 g
GRATULACJE !!!!!!!

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
dobra!

urodzę dzisiaj albo jutro! ewentualnie we czwartek
A może w piątek

Witam sie w 35 tyg.
W końcu udało mi się napisać bo co chwilę net mi rozłączało i wizaż nie chciał mi się zaladować.

za udane wizyty i rozpoczęte tygodnie.

Zwariowane ja też podłączam się do rad dziewczyn, jedź na IP.
Nasturcja strasznie Ci współczuję tych bóli Ja tu narzekam na bolące biodra, ale to nic w porównaniu z Twoja męczarnią.

Trele skąd wiem, że to śluz? Bo wiem z której dziurki poleciało

Mi oczywiście zaczyna się przeziębienie. Oczy wychodzą mi z orbit, katar zaczyna, mięśnie bolą, a syrop coś nie bardzo pomaga. A do tego puchną mi paluchy Mam już dość.

Co do liczenia ruchów to ja codziennie powinnam być na IP bo nie wiem jak to liczyć i mój dzieć w dzień urządza sobie godziny leniuchowania. Wieczorkiem coś pobuszuje i idziemy spać
Stary 2013-10-22, 16:35   #544
malinka123108
Wtajemniczenie

lineczka jutro urodzisz ja mialam co 10 min o 22 takie jak ty teraz i na drugi dzien o 14 mala mialam przy sobie i jak zaczna to byc juz naprawde mocne skurcze to nie siadziesz na wizazu ja tez mialam takie jak opisujesz ale krzyzowe i odczuwalam tlacy bol w plecach co 10 min...ale tak jak mowie bylam w szpitalu wtedy i naweet nie wiedzialam ze to to..poszlam o 12 spac a o 3 juz mnie obudzily skurcze jak trzeba...14 mala byla na swiecie jak juz pisalam

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

jak beda mocniejsze tak co 10 min spokojnie mozesz jechac na porodowke ..masuj teraz sutki i wez kapiel relaksujaca...odpocznij i nabierz sil!!!zjedz lekka kolacje teraz
Stary 2013-10-22, 16:41   #545
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

No więc wzięłam paracetamol, chwileczkę było lepiej, ale tylko jak leżałam. Teraz znów to samo.. Zastanawiam się czy jechać z tatem za godzinę/półtora czy poczekać na tż do 20. Myślę, że już gorzej nie będzie, a wolałabym z nim pojechać.. Więc ogarnę się, dopakuję torbę i poczekam.
Pojadę od razu do Opola jakby mnie chcieli przytrzymać czy jakby (odpukać) coś się działo.
Mały się wierci, brzuszek mi opadł, krzyż boli.. Moja mama się ze mną założyła, że dziś/jutro urodzę
Siostra za to niepocieszona, bo w piątek ma półmetek i miałam ją czesać, malować, a dziś hennę robić.. biedactwo musi teraz kombinować i pieniądze wydawać Chodź mama się śmiała, że jak dziś urodzę to do piątku będę w domku więc ją pomaluje
Stary 2013-10-22, 16:44   #546
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zwariowane-serduszko Pokaż wiadomość
No więc wzięłam paracetamol, chwileczkę było lepiej, ale tylko jak leżałam. Teraz znów to samo.. Zastanawiam się czy jechać z tatem za godzinę/półtora czy poczekać na tż do 20. Myślę, że już gorzej nie będzie, a wolałabym z nim pojechać.. Więc ogarnę się, dopakuję torbę i poczekam.
Pojadę od razu do Opola jakby mnie chcieli przytrzymać czy jakby (odpukać) coś się działo.
Mały się wierci, brzuszek mi opadł, krzyż boli.. Moja mama się ze mną założyła, że dziś/jutro urodzę
Siostra za to niepocieszona, bo w piątek ma półmetek i miałam ją czesać, malować, a dziś hennę robić.. biedactwo musi teraz kombinować i pieniądze wydawać Chodź mama się śmiała, że jak dziś urodzę to do piątku będę w domku więc ją pomaluje
Trzymam kciuki, aby to była odpowiednia akcja, no i żeby poszło szybko i gładko - plusk i już!

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-10-22, 16:44   #547
slimaczek19
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aksbarg Pokaż wiadomość
zwariowane-serduszko wsiadaj w taxi i na IP! najwyżej wrócisz do domu!

Anoulka gratulacje!!

Ja jakiś czas temu jadłam masę winogron ok. 1-2 kg dziennie i wyszedł mi cukier w moczu. Położna mnie opier...ła za nie.

Co do lewatywy- ja będę chciała na pewno. Położna mówiła, że to ładnie przyśpiesza poród bo jelita są opróżnione i wszystko ładnie w środku pracuje.

Zauważyłam, że robi mi się drugi podbródek.
Przytyłam 14,5-15 kg, większość poszła w brzuszek, buzia pełniejsza i uda+tyłek masywniejsze. Mam nadzieję,że po porodzie zniknie!!

Dziewczyny teraz była pełnia i znajoma ze szpitala mówiła,że na porodówce na Kamieńskiego takie oblężenie, że nie ma miejsc. Kobiety leżą z dzieciaczkami na patologii, ginekologii, na materacach na porodówce. Kolejna pełnia chyba 20.11
to mam nadzieję, że się wyrobimy z Roksi przed pełnią bo chcę tam urodzić...
slimaczek19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 16:46   #548
paulinaizabela
Zakorzenienie

Hejka
Siedzę w aucie pod szpitalem i mam "przerwe". Dziś Majeczka długo przy cycu wisiała, nie ssała non stop a z przerwami...ciekawe ile wypiła szkoda, że nie ma jak tego zmierzyć

Anoulka - Gratulacje Witamy Hanię na świecie

Gratuluję kolejnych tygodni ciąży i udanych wizyt

za szybkie i łatwe porodziki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-10-22, 16:48   #549
aksbarg
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
ciekawa jestem co ma wpływ na to że jak jest pełnia to tyle rodzących jest
grawitacja księżyca ma wpływ na pływy morskie, więc teoretycznie na ciało człowieka, które składa się głównie z wody a więc i na wody płodowe.. W filmie "pierwszy krzyk" , do którego link jest podany kilka stron wcześniej, jest scena gdzie chiński ginekolog mówi o pełni i "sajgonie" na porodówce"
aksbarg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 16:56   #550
slimaczek19
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aksbarg Pokaż wiadomość
grawitacja księżyca ma wpływ na pływy morskie, więc teoretycznie na ciało człowieka, które składa się głównie z wody a więc i na wody płodowe.. W filmie "pierwszy krzyk" , do którego link jest podany kilka stron wcześniej, jest scena gdzie chiński ginekolog mówi o pełni i "sajgonie" na porodówce"
ja często słyszę, że jak pełnia to dużo porodów jest i kto bliżej tp niech się pakuje
coś w tym jest

edit 17.11 będzie pełnia

Edytowane przez slimaczek19
Czas edycji: 2013-10-22 o 16:57
slimaczek19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 16:59   #551
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
poproszę

Zjadłam czekolade (ale tylko tabliczke ) i wróciła mi moc, więc lece coś porobić
ty;lko tabliczkę??

narobiłaś mi smaka na czekoladę

Cytat:
oba imiona śliczne

a bawi się lalkami? Bo moja córka to bardziej się cieszy z aut niż lalek
może jakaś ciekawa książeczka zależy też ile chcesz wydać
bawi się lalkami, ma nawet wózek spacerowy. ma dostać jakiś lepszy na mikołaja, bo ten co ma to taki jak z odpustu, tania tandeta (przynajmniej ma frajde)
ksiązeczki też lubi, nawet sama sobie po swojemu czyta

Anulka gratulacje

wrzucam mój brzuchol i córcie :P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg b.jpg (39,3 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg q4.jpg (44,3 KB, 67 załadowań)

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-22, 17:00   #552
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
A ze mną to już chyba nie jest całkiem normalnie.,.dziś mi się śniło że wręcz zgwałciłam mojego TŻta...a muszę się wstrzymać do końca miesiąca..
noo jak jesteś taka wyposzczona to nie dziwne
Cytat:
!
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 17:01   #553
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
najwyżej siostra Cię odwiedzi w szpitalu i na sali ją pomalujesz

jak Cię tak męczy to lepiej żeby już na maksa poszło, trzymam kciuuuuuki

jeżeli dasz rade to poczekaj na tż te dwie godzinki,jak mały się rusza, wody nie odeszły to na pewno wszystko gra

Ja własnie umyłam podłoge w kuchni na kolanach, oby to niczego nie poruszyło
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 17:01   #554
nasturcja7667
Zadomowienie

Mam straszną ochotę na wędzonego łososia

A jak sobie myślę, że za dwa tygodnie Młody już pewnie będzie na świecie, to mam ochotę uciekać ze strachu.
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 17:04   #555
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Mam straszną ochotę na wędzonego łososia

A jak sobie myślę, że za dwa tygodnie Młody już pewnie będzie na świecie, to mam ochotę uciekać ze strachu.
a ja na wędzoną makrelę

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 17:05   #556
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:

Niunia a mi się podoba imę Martynka. Chciałam tak nazwać swoją córeczkę, ale TŻ się nie zgadza.
nam też i nie wiem teraz co zrobić
bo Hania też nam się podoba :P

Malinka

Haniusia
Stary 2013-10-22, 17:07   #557
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
ty;lko tabliczkę??

bawi się lalkami, ma nawet wózek spacerowy. ma dostać jakiś lepszy na mikołaja, bo ten co ma to taki jak z odpustu, tania tandeta (przynajmniej ma frajde)

Anulka gratulacje

no tylko

a to lalka będzie super
natalka pierwszy wózek miała taki za 20 zł, połamała go w drodze ze sklepu do domu teraz ma taki solidny, z Tako wygląda jak prawdziwy tylko mniejszy, jak ciocia ten prezent wyciągnęła poskładany w worku to najpierw pomyslałam że to spacerówka dla niej patrze a to dla lalek wózek
solidny jets, natalka sobie do niego siada i nic się nie dzieje ale z tego co się orientowałam to kosztuje dwie stówki

czytanie po swojemu wymiata

brzusio
a córcia przesłodka,tak ją jedzonko zmęczyło?

przeprasiam

---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

Cytat:
nam też i nie wiem teraz co zrobić
bo Hania też nam się podoba :P
No Hania fajna, a MArtynke mam chrzesniaczke, też fajne imię

dajcie dwa a które pierwsze to zróbcie losowanie
Stary 2013-10-22, 17:09   #558
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Asist22 Pokaż wiadomość
GRATULACJE !!!!!!!

A może w piątek

Witam sie w 35 tyg.
za tydzień
Wracaj szybciutko do zdrowia!
Cytat:
Osz kurcze informuj nas na bieżąco!!
Cytat:
ty;lko tabliczkę??

Anulka gratulacje

piękny brzuchol!! A corcia zasnęła nad jedzeniem?
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 17:10   #559
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

Cytat:
najwyżej siostra Cię odwiedzi w szpitalu i na sali ją pomalujesz

jak Cię tak męczy to lepiej żeby już na maksa poszło, trzymam kciuuuuuki

jeżeli dasz rade to poczekaj na tż te dwie godzinki,jak mały się rusza, wody nie odeszły to na pewno wszystko gra

Ja własnie umyłam podłoge w kuchni na kolanach, oby to niczego nie poruszyło
Raczej wszystko gra, tylko dlaczego tak cholernie boli
Spróbuję wziąć prysznic.. może nie umrę z bólu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-22, 17:14   #560
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez slimaczek19 Pokaż wiadomość
ja często słyszę, że jak pełnia to dużo porodów jest i kto bliżej tp niech się pakuje
coś w tym jest

edit 17.11 będzie pełnia
To ja w sumie mogę w tą listopadową pełnię urodzić, tylko że to niedziela wypada :P Więc może się zacząć w niedzielę a po północy niech młody wyskoczy. Zatem szukam pary na pełnie

Cytat:
Daj tam znać co powiedzieli i jedź koniecznie, to już nie przelewki.

Cytat:
Napisane przez malinka123108 Pokaż wiadomość
lineczka jutro urodzisz ja mialam co 10 min o 22 takie jak ty teraz i na drugi dzien o 14 mala mialam przy sobie i jak zaczna to byc juz naprawde mocne skurcze to nie siadziesz na wizazu ja tez mialam takie jak opisujesz ale krzyzowe i odczuwalam tlacy bol w plecach co 10 min...ale tak jak mowie bylam w szpitalu wtedy i naweet nie wiedzialam ze to to..poszlam o 12 spac a o 3 juz mnie obudzily skurcze jak trzeba...14 mala byla na swiecie jak juz pisalam

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

jak beda mocniejsze tak co 10 min spokojnie mozesz jechac na porodowke ..masuj teraz sutki i wez kapiel relaksujaca...odpocznij i nabierz sil!!!zjedz lekka kolacje teraz
Gdyby to do mnie było to bym się zestresowala. Lineczka weź się bzyknij jeszcze dzisiaj skoro jutro rodzisz później szlaban na gary przez 6 tygodni!

Niunia nie zacytowało mi Ciebie. Brzuszek piękny a młoda chyba się zmęczyła tym jedzeniem, to wcale nie jest taka łatwa sprawa! Boskie zdjęcie!

Edytowane przez ktosiula
Czas edycji: 2013-10-22 o 17:16
ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 17:25   #561
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
a dużo Wam zostało?

U nas widzę światełko w tunelu,ale pewnie tż będzie kończył i sprzątał jak będę w szpitalu po porodzie

ostatnio jak wróciłam do domu to miałam błysk, nawet okna umył teraz to się boję że nie ogarniemy i przyjdzie położna będzie patrzeć i się doszukiwac patologii bo rozgardiasz w domu

W ogóle nie uwierzycie jaka kartka wisi u nie na tablicy ogłoszeń na klatce schodowej

"Szanowni ludzie (?) mieszkający pod nr 8, idźcie sobie jęczęć gdzie indziej, puknijcie się w głowę, mieszkacie w bloku a nie na pustyni"

no padłam jak to przeczytałam miałam ochote dopisać "jak ci żal pojęcz sobie też"
ja tam na dole nic nie słyszałam to chyba nie było aż tak źle ale sie sąsiad czerwonyz robi jak wróci z pracy i to przeczyta
Co za idiota
Duzo macie mieszkan w bloku?

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 17:26   #562
malinka123108
Wtajemniczenie

ktosiula a ja bym sie cieszyla ,nie minie to nas
Stary 2013-10-22, 17:35   #563
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
ty;lko tabliczkę??

Anulka gratulacje

ale masz fajny brzuszek, taka piłeczka
A mała

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-10-22, 17:41   #564
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Co za idiota
Duzo macie mieszkan w bloku?
w klatce 12

szkoda gadac
Stary 2013-10-22, 17:46   #565
anulka2205
Wtajemniczenie

dzięki za wszystkie gratulacje
Hania jest przekochana, albo wisi na cycu albo się drze jak syrena
nie ogarnę ale widziałam że Aaby urodziła gratuluję.

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 17:46   #566
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

O matko i córko! to był najcięższy prysznic mojego życia
Jestem prawie ogarnięta, włosy schną, czekam na TŻ..
Tylko zastanawia mnie czemu mnie tak boli to spojenie?? Rozchodzi się tak nagle, czy o co chodzi
Stary 2013-10-22, 17:52   #567
dizi
Zadomowienie

Hej!

Wieeeelkie gratulacje dla Aaby
i Anulki! klask i:

Witam się już wieczornie po dwóch dniach masakry, wczoraj rano byłam na badaniach krwi, później z Tż u jego lekarza i (o ja głupia!) dałam się namówić na mega długi spacer po Starym Mieście wieczorem już wszystko mnie bolało.
A dzisiaj rano byłam u swojego ginka, szyjka już prawie całkowicie się skróciła, ale na szczęście wszystko jeszcze pozamykane. Posłuchałam trochę tętna dzidziusia, ale Usg mam dopiero w czwartek, wtedy się dowiem ile waży ten mój mały łobuziak wpadłam jeszcze do pracy oddać zwolnienie- szefowa oczywiście niezadowolona, że wybieram się na rodzicielski, ale cóż będzie musiała sobie jakoś poradzić beze mnie
A i nie mam paciorkowca- to dobra wiadomość

lecę teraz Was nadrabiać

Edytowane przez dizi
Czas edycji: 2013-10-22 o 18:47
dizi jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-22, 17:57   #568
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
O 20:30 Aaby powitala Nine na swiecie- 3100 gr i 56 cm

GRATKI
Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
ja mam nestle nan i Liwia zaczeła mi ulewać, zapytam jutro położnej czy mleko trzeba zmienić, ogolnie to nie jestem przekonana do tego mleka
NESTLE NAN dawali mojemu w szpitalu...

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Dostalam smsa od Anoulki,nie wiem czy wiecie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hania jest juz na swiecie 56 cm 3480 g
gratki!
Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Mao super masz już wagę ! Jeszcze chwila i będziesz ważyła tyle co przed porodem

Dziewczyny które już urodziły powiedzcie mi tak szczerze , jak teraz Wasza skóra na brzuchu ? Wciągneła się już coś ? Nie wiem na co się nastawiać po porodzie ...
mi najwiecej poszło w tyłek i uda.. a brzuch- cóz troche został, ale nie mam flaka jak mi sie juz tam wszystko unormuje to zaczynam ćwiczyć

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
No to prawda z tym cukrem w owocach, ale mój lekarz się w ogóle tym nie przejmuje, więc jem na co mam ochotę

Po porodzie też mam zamiar jeść wszystko, z ciekawością czytałam co dziewczyny tu pisały, jak nic nie pokręciłam to Ryba pisała, że pozwolili jej z owoców jeść tylko jabłka, a inna dziewczyna napisała że właśnie jabłek jej zabronili więc wychodzi na to że to się kupy nie trzyma i zalecenia zależą od zdania osoby, która je wydaje, a zdania bardzo podzielone

a z colą też jej chodziło o cukier? bo jak masz taką wielką zachciankę to może się sprawdzi zero albo light
tak ja pisałam, że mi pozwolili tylko jabłka...

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Bardzo ładnie

Czyli do wymarzonej wagi zostalo Ci 4 kg ? całe mnostwo ja wazylam wczoraj rowniutkie 20 kg mniej. Zostalo tylko 12 a ja chcialabym jeszcze z 3 ekstra , wiec 15 ! I schudne! Zobaczycie
Juz I tak przypominam ludzi bo twarz, rece I nogi wrociły do normalnego stanu.
Najwiecej mi sie odlozylo w pupie I udach I to będę musiala wycwiczyc, bo nawet brzuch mam mniejszy jak przed ciaza.
Jak na tej kontroli 6 tyg po lekarz powie ze wszystko jest ok to zaczynam z Ewkę )

bedziemy sie wspierać bo u mnie tak samo

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
jejjeje gratulacje!!

cholera, też muszę rzucić colę bo po porodzie na pewno nie będę piła, a jestem uzależniona. Ta slinka co CI leci na myśl to uzależnienie

A może zadzwoń po karetkę?

rodź!!!

Ja po wizycie, szyjka długa, zamknięta na 4 spusty. Nie muszę brać nospy już Miałam takiego nerwa u niej, że się dziwię jak mi wyszlo ciśnienei 130/80... Orzytyłam od początku równo 10kg I tak stwierdziłam, że chyba dotrwam do 29.11 bo u mnie to wszystko tak idealnie (oprócz tej wpadki z szyjką") miałam pobrany wymaz z pupeczki i pikuliny na paciora, nic nie bolało

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

u nas płyty zakładają w kuchni i szlifują a do sprzątania mam babeczke, bo tż tata załatwił, żebym się nie narobila i on płaci
za wizytę!

Cytat:
Napisane przez slimaczek19 Pokaż wiadomość
coś w tym jest

edit 17.11 będzie pełnia
ooo w moje urodziny

Witam wieczornie, gratulue wszystkich wizyt!

Taka piękan pogoda- byłam z młodym załatwiać sprawy i 3 godziny wietrzył tyłek podobało mu się:P na szczecie juz zarejestrowaliśmy się i za dwa tygodnie odbieramy PESEL

dziewczyny doświadczone, mam nawał pokarmu.. i mam też gorączkę. Tzn, nie jakąś ogrmoną, ale powiedzcie mi do jakiej temp mogę karmić? znalazłam na necie milion róznych opini, do 39,5 do 38.. wiec rozbieżność duza.
Stary 2013-10-22, 18:10   #569
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:

piękny brzuchol!! A corcia zasnęła nad jedzeniem?

ano udało jej się zasnąć
spać wcześniej nie chciała iść, no wołała że chce spać, ale nie chciała zasnąć

kiedyś przysneła przy serku, ale oparła główkę o fotelik.

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość

Niunia nie zacytowało mi Ciebie. Brzuszek piękny a młoda chyba się zmęczyła tym jedzeniem, to wcale nie jest taka łatwa sprawa! Boskie zdjęcie!

jeszcze ubaw z niej mieliśmy, bo tu przysypia, my się chichramy a ta uśmieszek na ustach i śpi w talerzu :P

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
ale masz fajny brzuszek, taka piłeczka
A mała

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
dzięki za wszystkie gratulacje
Hania jest przekochana, albo wisi na cycu albo się drze jak syrena
nie ogarnę ale widziałam że Aaby urodziła gratuluję.
czekamy na zdjęcie

Cytat:
no tylko

a to lalka będzie super
natalka pierwszy wózek miała taki za 20 zł, połamała go w drodze ze sklepu do domu teraz ma taki solidny, z Tako wygląda jak prawdziwy tylko mniejszy, jak ciocia ten prezent wyciągnęła poskładany w worku to najpierw pomyslałam że to spacerówka dla niej patrze a to dla lalek wózek
solidny jets, natalka sobie do niego siada i nic się nie dzieje ale z tego co się orientowałam to kosztuje dwie stówki

czytanie po swojemu wymiata

brzusio
a córcia przesłodka,tak ją jedzonko zmęczyło?

przeprasiam

---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

No Hania fajna, a MArtynke mam chrzesniaczke, też fajne imię

dajcie dwa a które pierwsze to zróbcie losowanie

taki "prawdziwy" wózek ma moja bratanica. dostała na dzień dziecka. jak to fajnie wyglądało, bo myśmy byli na jednym z pierwszych spacerów z Malwiną a ta z tym swoim wózkiem
ludzie zaglądali za małą i jej wózkiem

otak czytanie po swojemu jest super

wybaczam

Malinka

Haniusia
Stary 2013-10-22, 18:20   #570
Margot156
Raczkowanie

Cytat:
mam jeszcze ptasie mleczko i wisienki w czekoladzie

zabije za robienie smaka!!!
idę po batonika...

Cytat:

W ogóle nie uwierzycie jaka kartka wisi u nie na tablicy ogłoszeń na klatce schodowej

"Szanowni ludzie (?) mieszkający pod nr 8, idźcie sobie jęczęć gdzie indziej, puknijcie się w głowę, mieszkacie w bloku a nie na pustyni"

no padłam jak to przeczytałam miałam ochote dopisać "jak ci żal pojęcz sobie też"
ja tam na dole nic nie słyszałam to chyba nie było aż tak źle ale sie sąsiad czerwonyz robi jak wróci z pracy i to przeczyta
Widocznie zazdrości

Cytat:
Napisane przez ktosiula;43382371

[B
Gdyby to do mnie było to bym się zestresowala. Lineczka weź się bzyknij jeszcze dzisiaj skoro jutro rodzisz później szlaban na gary przez 6 tygodni![/B]

rada stulecia!!!

coś mnie dzisiaj brzuszek pobolewa... ni to twardnienia ni to coś innego... huk go wie co to, ale strasznie upierdliwe... a i kilka razy jak na okres mnie zabolało...
Margot156 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości