|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 |
|
25 | 40,98% |
| Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
3 | 4,92% |
| Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
2 | 3,28% |
| Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
15 | 24,59% |
| Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 |
|
0 | 0% |
| Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
16 | 26,23% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
No to ekskluzywnych ubrań nie trzeba było
fajnie tak
|
|
|
|
#2942 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
ja jeszcze nie czuje ruchow, podobno w drugiej ciazy szybciej, tja zobaczymy
|
|
|
#2943 |
|
Wtajemniczenie
|
hej, ale piękna pogoda
byłam dziś na badaniach, piłam glukozę brrrrr ohyda! ![]() i kupiłam pierwsze ubranko dla mojego dziecięcia ![]() 16 zł w tesco takie uniwersalne, wezmę do szpitala bo najmniejszy rozmiar wzięłam 0-3mc![]() jutro wizyta - mam nadzieję że już wreszcie poznam płeć
|
|
|
|
#2944 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A teraz rozróżniam 2 ruchy: puknięcia i fikołki ![]() Cytat:
I za wizytę ja jeszcze tydzień...
|
||
|
|
|
#2945 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
byly jeszcze różowe, niebieskie i w taką bordową zebrę chyba dziękuję za kciuki ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- Paula pięknę fotki, cudny synek kurczę powiem ci że niedobrze z tymi wodami ![]() w którym jesteś tygodniu teraz no i ile przytyłaś w ogóle? ja leżałam z dziewczyną na patologii też z niedoborem wód, małemu groziła hipotrofia. nie chcę cię martwić ani nic w tym stylu. dobrze że masz w piatek wizytę - może okazać się że wclae tych wód mało nie jest. lekarz pewnie dokładnie zbada ile ich tak naprawdę jest. trzymam kciuki ![]() a powiedz mi miałaś problemy może z nerkami w jakimś stopniu? teklaa nie wystarczy ci gondolka na rok czasu dla dziecka, coś ty. to już lepiej kupić spacerówkę rozkładaną na płasko - są takie na rynku. od sierpnia gondolka ci już w sumie nie będzie potrzebna i jak byś woziła dziecko? Edytowane przez Castia Czas edycji: 2013-10-22 o 14:49 |
|
|
|
|
#2946 |
|
Zakorzenienie
|
Tak o tych wózkach tutaj rozmawiacie więc i ja się zaciekawiłam i zaczęłam oglądać. Wiem jedno chcę na paskach (nas na takich wychowano i się sprawdzały- no i lepiej lekko pobujać a nie pozniej telepie sie tym sztywnym wozkiem tylko dzidzi glowa lata) i pompowanych kołach. NA razie tylko tyle. I nie zamierzam wydawać niewiadomo ile tylko jakiś tańszy kupić bo ile taki wózek posłuży. Lepiej chyba spacerówke lekka i dobra kupić bo raczej dłużej będzie służyc..Ale to jeszcze będę analizować. A dziś chodziłam po lumpkach bo chciałam jakis plaszczyk/kurteczkę kupić i lipa. Sama nie wiem co chce. Myslałam o tych płaszczykach grzybkach takich krótkich ale jak bombka wygladam. Chociaz kupilam ciemny róz z czarnymi guzikami. Cena mnie przekonała bo 15 zł ale wygladam okrąglutko w nim.
|
|
|
|
#2947 |
|
Zakorzenienie
|
czbasia ja jesienny mam taki rozkloszowany, brzuszek fajnie się w nim mieści. A na zimę kupię coś podobnego o ile znajdę, albo po prostu poprzesuwam guziki w starym dwurzędowym, mam nadzieję, że na trochę starczy
mona mówiłaś, że kupiłaś pościel do łóżeczka, na all? pokaż proszę, jestem na etapie szukania jakiejś fajnej pościeli |
|
|
|
#2948 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oglądałam to w podstawówce!! Chciałam mieć kiedyś taką kiecę ślubną jak ona na szczęście mi przeszło ![]() Cytat:
i trzymam kciuki, żeby dzidzia się ujawniła
|
||
|
|
|
#2949 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja ostatnio jak byłam w Tesco, to już nic nie było na promocji Cytat:
![]() Widziałyście w Wiadomościach tę kobietę, która urodziła w toalecie pociągu? |
||
|
|
|
#2950 |
|
Zakorzenienie
|
nie... co ty gadasz
|
|
|
|
#2951 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie było sporo rzeczy. bodów,pajaców itp nie wiedziałam co brać
![]() jutro po wizycie moze zaszaleje ![]() matko, tez nic nie słyszałam o tym porodzie
Edytowane przez Castia Czas edycji: 2013-10-22 o 15:22 |
|
|
|
#2952 | |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
gratuluję pierwszych ruchów i połówki ciąży ![]() za wizytyKtóraś coś wspominała o noszeniu w chuście dzieciaczka, a że oglądam akurat kanał pana Pawła to podsyłam link. [klik]Cytat:
![]() ![]() ja obejrzałam parę odcinków ciąży z zaskoczenia i doszłam do wniosku, że amerykanki chyba lubią rodzić do sedesu.. Wczoraj wywaliłam wszystkie jakieś dzidziowe rzeczy na łóżko i się przestraszyłam, bo myślałam, że nic w sumie nie mam, a tu proszę Chociaż strasznie się ograniczam co do kupna ubranek, bo nie znamy płci jeszcze, to teraz podjęłam decyzję o bezwzględnym zakazie.
|
|
|
|
|
#2953 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tu wybrane przez nas łóżeczko. Już kiedyś pokazywałam wizażankom. http://www.pinio.com.pl/elementy-uzu...oon-120x60/135 Cytat:
Cytat:
Ja od dziś słucham Bacha i Mozarta z moim maleństwem- takiej kompozycji dla oczekujących mam a raczej ich brzuszków. Podobno jak po urodzeniu odgrywa się maluszkowi taką muzykę, jest spokojniejsze. Dziś na pewno uspokoiło się od muzyczki Wprawdzie tatuś chce mu tu puszczać brakbeaty, żeby miało dobry gust jak podrośnie jak rodzice za młodu ale jak to śpiewał Zbysiu Wodecki "Zacznij od Bacha..." |
|||
|
|
|
#2954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż moja koleżanka urodziła w windzie swojego bloku
|
|
|
|
|
#2955 |
|
Wtajemniczenie
|
co do pościeli to ja miałam dla swojej córci coś w tym stylu
http://allegro.pl/3ele-haft-100x135-...615329182.html http://allegro.pl/amy-posciel-antyal...606127900.html ślicznie się prezentowała w łóżeczku bo ja nie lubię tych napaćkanych owieczek, żyrafek i misiów
|
|
|
|
#2956 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2957 |
|
Raczkowanie
|
ja nie będę kupowała pościeli, tzn jedynie prześcieradło. za to mam kupione śpiworki. żadnych baldachimów, ani ochraniaczy bo to zbiera tylko kurz.
a tu jeden ze śpiworków: |
|
|
|
#2958 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie martw się na zapas. może nie masz ich tak mało. a choćby nawet to można wykonać zabieg uzupełniający poziom wód. poczekaj do pt i wszystko będzie jasne. ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- Cytat:
śpiworki to fajna sprawa, też uzywałamale co do ochraniacza to nie zgadzam się ze to zbieracz kurzu baldachim owszem. ale jak dziecko ma 4 miesiące i zaczyna fikać po łóżeczku to ochraniacz go ochroni żeby nie miał szczebelków poodbijanych na policzku ![]() dzieci śpią naprawdę w najróżniejszych pozycjach świata - mało kiedy grzecznie na podusi wzdłuż łóżeczka
|
||
|
|
|
#2959 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2960 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
aaa no chyba że tak
|
|
|
|
|
#2961 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja biorę pod uwagę: Pinio: http://dino.sklep.pl/nowy/meble-dzie...FYJY3godHToArA Drewex: http://dino.sklep.pl/nowy/drewex-duc...fa-p-5496.html dino.sklep.pl/nowy/drewex-hippo-transp-lozeczko-120x60-opbok-komoda-szafa-p-5520.html Bellamy: http://www.bellamy.pl/oferta/bellamy/neo
|
|
#2962 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki od jakiegoś czasu się zastanawiam dlaczego nasz wąteczek nie ma klubu a tu dziś przypadkiem się na taki natknęłam. Kiedy powstał ten klub? ja chce dołączyć!
Edytowane przez baja_86 Czas edycji: 2013-10-22 o 16:50 |
|
|
|
#2963 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.natka.redcart.pl/p/19/190...akcesoria.html http://www.natka.redcart.pl/p/27/842...akcesoria.html http://www.natka.redcart.pl/p/27/484...akcesoria.html Jakościowo różni się o tego co oglądalam w sklepach stacjonarnych u mnie. Na necie duzo pozytywnych opinii o tej marce bylo Cytat:
ale wolę boki niezabudowane, żebym z pokoju widziala co w łóżeczku się dzieje. Zamówiłaś je już?też mam ambitny plan puszczać mojemu maluszkowi muzykę klasyczną ale coś nie mogę się za to zabrać, nie mam słuchawek ani sprzętu grającego, tylko laptop wchodzi w grę , jak myślisz z laptopa ma to jakiś sens? ![]() o ranyy dawno to bylo?
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2964 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2965 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja też chcę :P
|
|
#2966 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wyżej też pokazywałam pinio i to również brałam pod uwagę. Cytat:
Co do łóżeczka jeszcze nie zamówiliśmy. Tutaj można je zobaczyć "na żywo" ale zdecyduję się raczej na zamówienie go do sklepu, bo jestem na bakier z robieniem zakupów internetowych. Nie lubię presji oczekiwania, więc wolę coś kupić i od razu to czuć, a wcześniej pomacać, dotknąć itd ![]() http://olgaiokolice.blogspot.com/201...o-wasnego.html Co do muzyki to chyba nie koniecznie muszą być te słuchawki, gdzieś czytałam żę wystarczy siedzieć z laptopem na kolanach i klikając na wizażu na innym oknie usypiać dzidziusia muzyczką głośniejszą ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- na czym polega klub? |
||
|
|
|
#2967 | ||
|
Zakorzenienie
|
Byliśmy dzisiaj z Tżtem na mieście i weszliśmy do jednego dziecięcego sklepu i masakra. Wózki nieznanych firm za minimum 1200zł a łózeczko jakie chcę za 340zł, a na allegro z przesyłką ok 220 zł
Chyba będę musiała jednak kupować wszystko przez internet...Cytat:
Cytat:
|
|
#2968 |
|
Wtajemniczenie
|
Paula wszystko będzie dobrze
![]() ostatnio będąc w Ikei były łóżeczka białe Hensvik za 149zł. do dziś żałuję że go nie wzięliśmy ale nie mieliśmy gdzie bo jechaliśmy w 4 osoby a bagaznik mały ale zamówię chyba je z allegro Edytowane przez Castia Czas edycji: 2013-10-22 o 17:26 |
|
|
|
#2969 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bardzo dobre jakościowo są te meble, koleżanka ma kolekcję Marsyliamy chcemy zrobić cały pokoik od razu, dostaliśmy na to fundusze od rodziców i musimy je dobrze wykorzystać teraz tylko chodzę i mierzę wszystko i szukam inspiracji
|
|
#2970 |
|
Zakorzenienie
|
side to takie miejsce, do którego dostęp mają tylko użytkownicy, nikt nieproszony tam nie wtargnie, dlatego można tam pisać o bardziej prywatnych sprawach, takich o których nie chce się pisać na forum, a które czytać może cały wizaż
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:58.

fajnie tak

A teraz rozróżniam 2 ruchy: puknięcia i fikołki
za wizytę 

na szczęście mi przeszło

za wizyty

ale wolę boki niezabudowane, żebym z pokoju widziala co w łóżeczku się dzieje. Zamówiłaś je już?