|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3991 |
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3992 | |||
Wtajemniczenie
|
Heloł
![]() Pomieszałam wczoraj szampana z piwem i łeb mnie boli :/ Cytat:
W moim przypadku ub. em-rent. jest 83zł miesięcznie więc jest to trochę grosza ![]() Zauważcie dziewczyny że w tej ulotce jest napisane "nie korzystanie przez drugiego rodzica z tych samych uprawnień w KRUS lub w ZUS" Czyli w zusie też jest taka ulga ![]() Cytat:
![]() A gdzie masz gaz?nie możesz zakręcić jak nie używasz? Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3993 |
Zakorzenienie
|
Ula no właśnie nie mam jak zakrwcic,bo dziady z gazowni nam nie zamontowali tej raczki,jest tylko zawór zablombowany
![]() Co do pracy to u nas w mieście standard...bez znajomości nawet na kasę ciężko sie dostać. Przyjaciółka konczy staż w przedszkolu i juz jej powiedzieli,ze tylko na 3mc umowa po nim i wypad,bo zatrudnili kolejna stazystke...jedną tylko przedszkolanka na umowę,reszta to stazystki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3994 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3995 |
Zakorzenienie
|
W ogóle poskadalam juz chyba ze 100cv i wszędzie cisza,w kółko na necie te same ogłoszenia odswiezane o pracy, wyświetla sie ze po 200/300 osób odpowiedziało i co nikt nie ma odpowiednich kwalifikacji nawet na kasjerkę w markecie?
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Baobabek ![]() ![]()
#3996 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() u nas nocka standardowa ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A w ogóle to moja teściówka pielęgniarka od szczepień i ona mówiła, że kilka razy dostałą priorix do szczepienia z sanepidu zamiast mmr, co prawda ostatnio dawali cały czas mmr ale ma zadzwonić i się zapytać czy mają ten priorix za darmo ![]() Cytat:
Dobra i taka praca ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A od kiedy byś zaczynała? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wczoraj dzwoniłam do kuzynki i ona też nic nie wiedziała ![]() Mi też 83 zł by odpadło ![]() ![]() A mąż tę firmę jako pozarolniczą działalność prowadzi? Czy płaci sobie ZUS? Bo szwagier ma firmę, płaci sobie ZUS a szwagierka krus płąci i jej się należy normalnie ![]() Weź ze sobą akty urodzenia dzieci jak będziesz jechała do krusu i numery pesel ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() i oby wypaliło ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3997 | |||
Zakorzenienie
|
Ona się czuje dobrze, nie ma żadnych oznak choroby, tylko te kupy takie rzadkie. Wczoraj w żłobku była jeszcze jedna duża taka że ciuchy poszły do wymiany (po rodzica dzwonią po 3 luźnych kupach). Dzisiaj rano znowu armagedon taki że nie wiedziałam co ratować, rajtki, body, podkład, pieluchę czy własne ręce
![]() Dziś jesteśmy w domku bo mam urlop, byłysmy w sali zabaw, teraz dzieciu śpi a ja idę ogarnać trochę no i kawa musi być! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3998 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() dzięki za odpowiedzi w kwestii miejsca trzymania zabawek do kąpieli ![]() dziś taki piękny dzień a my nadal siedzimy w domu , mały nadal ma katar i kaszel chyba faktycznie ta flegamina nic nie daje ![]() LEWEK jejku całe szczęście że Misiek się nie popatrzył ... ja też już nie raz lapalam gary lecące z kuchenki ale od miesiąca mamy barierke do kuchni i Jaś tam nie wchodzi ![]()
#3999 | ||
Zakorzenienie
|
Cześć Kobiety
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A co do Jagody to się dziwisz że ona tyle je, jak to takie aktywne dziecko że musi uzupełniać te kalorie które spala w szalonym tempie ![]() Piszecie o tej pracy, ja to nie mam pojęcia jak ja bym szukała gdybym musiała. Pracuję w jednej firmie już... ile? 15, 16 lat? ![]() Misiek wszedł w etap darcia się na cały blok ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4000 |
Zakorzenienie
|
Hej kochane
![]() Ale piękna pogoda aż inaczej się żyje ![]() Rano byłam na jazdach,potem u babci,teraz Zuzia śpi a ja gotuję obiadek a potem idę do fryzjera ![]() Aga ton sprawdziłaś może ile by kosztowała przesyłka za te mleka? Angel trzymam kciuki by z pracą i żłobkiem się powiodło ![]()
#4001 |
Zakorzenienie
|
ANGEL trzymam kciuki za czwartkowa rozmowę
![]()
#4002 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4003 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Angel trzymam kciuki za prace i żłobek ![]() Jak się ładnie zaczelo układac ![]() U Nas dzisiaj tak słonecznie i cieplutko jakby wiosna była ![]() Fabiś śpi a Dandi pojechal do Babci. Wstawiłam zupke i pije kawke ale pusto mi tu jakoś ![]() Jeju dziś już wtorek i to wesele w piątek,ale ten czas leci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4004 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dziś dzwoniłam do przychodni, żeby zapisać Zu na pneumokoki i zapytałam o to szczepienie, które już 2 mce odkładamy. Pani sie oburzyła i stwierdziła, że nie powinnam czekać aż priorix będzie, bo co jak go nigdy nie będzie ![]() ![]() mam nadzieję również, że tfu tfu później nie okaże sie, że po priorixie będzie miała powikłania... ![]() Cytat:
Cytat:
coś się bąbel w brzuszku uaktywnił i szaleje od północy. dziś na dzień dobry popędziła mnie dziecina do kibelka. ale to dobrze. trzymam się myśli, że to oznaka, że jest dobrze i pokazuje mamie - halo halo, mimo stresów dobrze się trzymam i rosnę, więc się o mnie nie zamartwiaj.
![]() |
#4005 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Mała w nocy znów zwymiotowała, rano zaczęła kasłać, lekką temp. ma, osłuchowo czystko, ale gardło zawalone...a w niedziele na pogotowiu twierdzili, ze czysto! lekarka powiedziała, ze te wymioty muszą być od gardła, powikłania po mmr wykluczyła, twierdząc, ze gorączka byłaby do 40 st a wymioty po wszystkim i przez cały dzień a nie w nocy tylko. Dostała summamed na 3 doby i jak nie będzie poprawy to do kontroli w ciągu 5 dni. Ciężko jej było podać ten summamed, pierwszą dawkę zwróciła ![]()
![]() |
#4006 |
Zakorzenienie
|
Monarika nie wiem jeszcze od kiedy,bo muszę książeczkę sabepidowska wyrobić ale tak liczę,ze od 6/7 chyba
![]() Iwa u nas też dla mam po wychowawczym to jest ale nie mówili nic o zaświadczeniu o pracodawcy,bo sie pytalan czy jak znajdę pracę,nim będzie miejsce w zlobku to co wtedy. Liczy sie,ze na dzień składania wniosku mam być bezrobotna. Koleżance sie nie dziwię,bo ja ambicje też miałam...nie po to konczylam lic, teraz mgr,by kurczaki sprzedawać ![]() ![]() ![]() ![]() Lewek zazdroszcze pracy tyle lat w jednej firmie. Co do podjadania to posiłek pracownicy po 1zl jest ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Marta co będziesz robiła z włosami?by też dziś poldnia na dworze i co dzikus nic jeszcze nie spał ![]() ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Baobabek ja nie wiem co Wy mi sie mylicie ![]() ![]() Maggie u nas tylko MMR szczepia i nawet priorixu nie proponowali za doplata ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- I dużo zdrowka dla Isiuni ![]() ![]()
Ślubowaliśmy Aniołkowa mama 10.08.2010r., 10tc Byłam przy Tobie od pierwszego grama... Jagódka Edytowane przez angel166 Czas edycji: 2013-10-22 o 14:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#4007 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mąż ma pozarolniczą działalność gospodarczą i opłaca za siebie podwójną składkę w KRUS. a ile dni już dajesz flegaminę?ja bym odstawiła. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4008 |
Zakorzenienie
|
I dla Jasieczka zdrowka
![]() ![]()
#4009 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() W Zusie nic takiego nie ma. Przynajmniej ja nic o tym nie wiem. Cytat:
![]() A to jaka szczepionka jest to zależy od sanepidu. Prowadzone są przetargi i sanepid bierze z reguły tańszą czyli mmr. U nas w zeszłym roku bodajże był Priorix, teraz MMR. Może z jakiejś starej partii mieli w sanepidzie to wydali. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kupiłaś sukienkę? Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4010 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Spadł i to nie raz, jak go Krystianek dorwał. Może być coś z obiektywem, bo mi się od jakiegoś czasu te blaszki nie rozsuwają przy włączaniu. Ale pytałam i nie znalazłam u mnie nikogo, kto zajmuje się naprawą takich rzeczy.... Czyli pewnie trzeba zmienić aparat? Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4011 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny z czego piją Wasze dzieciaczki?
Z niekapków? |
![]() ![]() |
![]() |
#4012 |
Zakorzenienie
|
Z bidonu z rurką
|
![]() ![]() |
![]() |
#4013 |
Zadomowienie
|
Hej.
My dziś byliśmy na grzybach.Ja po raz drugi w życiu ![]() ![]() U nas niekapki nie zdały egzaminu.Kuba pije wodę z butelek z tym ustnikiem,umie też pić z naszego kubka a i słomką też ciągnie ![]() Angel kciuki za rozmowę i za żłobek. maggie zazdroszczę tych ruchów ![]() ![]() Baobabku zdrówka dla Ciebie i Izy i dla Jasia Weroniki!!!!!
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2013-10-22 o 16:42 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4014 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
najchętniej bym nigdzie nie szła. Z niekapka ![]() ![]() Byliśmy na dworku,chodzimy z Fabiankiem bez wózka i taką ma radoche,że szok ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4015 |
Wtajemniczenie
|
z łyżeczki
![]() Marta, przesyłka wyjdzie na pewno poniżej 20 zł ale ile dokładnie to nie wiem, bo nie mam jeszcze pudła. muszę jutro przejść się do biedronki, może jakieś wygrzebię. wysyłka pocztą polską wyjdzie prawie tak samo jak kurierem. mogę wysłać pocztą? Marta, mogę Ci odsprzedać 2 pudełka 800 gr i jedno 1200. niestety trzecie pudełko 800 gramowe Lena dopadła i sama otworzyła, tzn. zdarła tę folię ![]() jeśli zechcesz to zużyjesz, ja i tak bym wyrzuciła. gwarantuję, że jest czyściutkie, Lena nie pchała tam łapek tylko tyle że otworzyła ![]() dziewczyny, odnośnie szczepień, znalazłam kartę obserwacji dziecka po szczepieniu, warto ją wypełniać. https://mamotoja.pl/mamo_to_ja_zdrow...kul,14923.html Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2013-10-22 o 17:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#4016 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4017 |
Zadomowienie
|
Lewek przeczytałam o tym wrzątku, na całe szczęście nic się nie stało!
Angel trzymam kciuki! Widzę, że znowu temat szczepień. Ja jeszcze Mai nie zapisałam, ale chciałabym mieć to za sobą. Dziewczyny czy bierzecie pod uwagę to, że dziecko akurat ząbkuje i nie umawiacie się wtedy na szczepienie? I jeszcze pytanie odnośnie wózków, czy Wasze dzieci też w spacerówkach się tak ześlizgują i krzywo siedzą? Bo moja Maja to wiecznie zjeżdża i taka zgięta na pół leży.
#4018 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Giulia tez. do tego ostatnio nie chce siedziec wiec w ogole takie pozy przyjmuje ![]() dziewczyny jak macie u siebie przychodnie medicover to tam szczepia priorixem, kosztuje to 79 zl i spokoj, nie trzeba latac zalatwiac, liczyc czy bedzie szczepionka czy nie. pielegniarak wypisze zaswiadczenie, ze dziecko bylo szczepione i z tym papierkiem idzie sie pozniej do swojej przychodni i zostawia i tyle ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4019 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja to w ogóle się boję tego szczepienia...
![]() |
#4020 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dlaczego odnoszę dziwne wrażenie, że lekarze każdorazowo próbują wmówić rodzicom, że to NIE MOŻE BYĆ reakcja poszczepienna ![]() choćby u nas na wątku - Iwoncia, teraz Ty... Bafi a jak u Was po szczepieniu? Cytat:
![]() niekapek. teraz rządzi ten z Bebiko Cytat:
byłam wczoraj na warsztatach "Mamo to ja" i prawie wygrałam fotelik maxi cosi. zadaniem było napisanie skojarzeń z hasłem "mamo to ja" więc pyknęlam naprędce rymowankę i zajęłam 2 miejsce. nagrodą główną był właśnie fotelik, a mi się dostał zestaw plastikowych miseczek i kubek niekapek. też fajnie, nawet bardziej przydatnie, bo po co mi fotelik 0-13 ![]() no i dowiedziałam się, że od lipca bodajże weszły w życie przepisy, że do 15mca dziecko powinno obowiązkowo być przewożone tyłem do kierunku jazdy. opcjonalnie do 4 rż. i tak sobie pomyślałam o naszych wątkowych maluchach. przecież nawet moja kruszynka już przesiadła sie do większego fotelika, więc nie widzę szans na przewożenie tyłem, tym bardziej, że fotelików, które można tak montować w większym przedziale wagowym jest jak na lekarstwo. nie wspominając o ich cenach..no i znajdźmy dziecko, które w wieku 4 lat będzie chciało jechać tyłem... z nogamiw górze chyba..
O miłości, macierzynstwie, pasji, pracy, codzienności czyli blogujemy ![]() http://sukcespisanyszminka.com Zapraszam ![]() Edytowane przez maggie123 Czas edycji: 2013-10-22 o 19:30 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:59.