W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012 - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-22, 09:06   #3991
angel166
Zakorzenienie

Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012

udało mi sie przez organizacje pozarzadowa wbić Jagode na listę oczekujących do zlobka nie daleko męża pracy wszedł w tym mc program dla bezrobotnych mam i w pierwszej kolejności one mają szansę na żłobek w celu aktywizacji zawodowej ciekawe ile będziemy czekali na miejsce,babka mowi,ze do mc

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 09:23   #3992
ula2689
Wtajemniczenie

Heloł
Pomieszałam wczoraj szampana z piwem i łeb mnie boli :/

Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość
Tak,dostałam tę ulotkę do domu razem z kwitem zapłaty ubezpieczenia,wybieram się do KRUSU złożyć wniosek.
W moim przypadku ub. em-rent. jest 83zł miesięcznie więc jest to trochę grosza o ile dostanę tę ulgę bo m ma firmę i nie wiem czy mi się należy.

Zauważcie dziewczyny że w tej ulotce jest napisane "nie korzystanie przez drugiego rodzica z tych samych uprawnień w KRUS lub w ZUS"
Czyli w zusie też jest taka ulga

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
w czwartek ide na rozmowę o prace

W ogóle wiecie moze jak zabezpieczyć kuchenkę gazowa???
Bo żadne nie wolno itp. nie pomaga jak jestem w kuchni pcha ręce na palnik,a tak to sobie idzie i chce odpalic palnik.
Super
A gdzie masz gaz?nie możesz zakręcić jak nie używasz?

Cytat:
Jedno kfc mamy w galerii na drugim koncu miasta,a drugie 3przystanki od mojego domu i wlasnie do tego drugiego mi zalatwil jak sie okazalo potrzebują ludzi ale tylko z polecenia biorą i nigdzie sie nie oglaszaja
No wiesz co trochę jak dyskryminacja
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 09:48   #3993
angel166
Zakorzenienie

Ula no właśnie nie mam jak zakrwcic,bo dziady z gazowni nam nie zamontowali tej raczki,jest tylko zawór zablombowany
Co do pracy to u nas w mieście standard...bez znajomości nawet na kasę ciężko sie dostać. Przyjaciółka konczy staż w przedszkolu i juz jej powiedzieli,ze tylko na 3mc umowa po nim i wypad,bo zatrudnili kolejna stazystke...jedną tylko przedszkolanka na umowę,reszta to stazystki

Jagódka
Stary 2013-10-22, 09:50   #3994
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
Heloł

Tak,dostałam tę ulotkę do domu razem z kwitem zapłaty ubezpieczenia,wybieram się do KRUSU złożyć wniosek.
W moim przypadku ub. em-rent. jest 83zł miesięcznie więc jest to trochę grosza o ile dostanę tę ulgę bo m ma firmę i nie wiem czy mi się należy.

Zauważcie dziewczyny że w tej ulotce jest napisane "nie korzystanie przez drugiego rodzica z tych samych uprawnień w KRUS lub w ZUS"

Super
A gdzie masz gaz?nie możesz zakręcić jak nie używasz?

No wiesz co trochę jak dyskryminacja
Ula duże korporacje maja metodę rekrutowania osób właśnie w taki sposób. Bierze się to z tego, że szybciej można dostać dobrego pracownika, a nie tzw takiego co to wyuczył się technik rekrutacyjnych a potem okazuje się, że kandydat miał dobre gadane ale nic więcej.

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 09:58   #3995
angel166
Zakorzenienie

W ogóle poskadalam juz chyba ze 100cv i wszędzie cisza,w kółko na necie te same ogłoszenia odswiezane o pracy, wyświetla sie ze po 200/300 osób odpowiedziało i co nikt nie ma odpowiednich kwalifikacji nawet na kasjerkę w markecie? rozmawiałam dziś w autobusie z koleżanka,co broniła teraz mgr w czerwcu i juz rok szuka pracy JAKIEJKOLWIEK! Nawet do policji zdała testy i kazali czekać...myślała,ze po obronie będzie łatwiej,a tu nie wiem co to sie dzieje... Ciekawe czy wypali z tym kfc

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Baobabek za szczepienie. U nas nic po MMR sie nie działo,także nie ma co z góry zakładać ze coś będzie nie tak

Jagódka
Stary 2013-10-22, 10:30   #3996
monarika
Wtajemniczenie

Hej

u nas nocka standardowa kilka pobudek...czy ten mój czort prześpi kiedyś całą noc? Śmieję się z tżtem, że prześpi jedną noc całą a na drugi wieczór przyjdzie i powie "mamo, tato ja idę z koleżankami na dyskotekę" i apiat nocki nieprzespane będą

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
odnosnie tej wyliczanki to ja znam taki początek: tu tu tu sroczka kaszkę warzyła, na kamyczku studziła itd.
ja słyszałam jeszcze końcówkę "... swoje dzieci karmiła"

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Tamlin, na lubelszczyźnie też nie ma priorixu w hurtowniach. ja czekam. niby już 2 mce po planowanym terminie szczepienia już. ostatnio sie zastanawiałam kiedy do mnie bedą dzwonić czy pismo wysyłać?..
no a teraz chcę na pneumo zaszczepić. tylko ciekawe, czy bez tej odry itp. które są planowo będą mi chcieli Zu zaszczepić. dziś się do przychodni nie dodzwonilam
Mamy taką samą sytuację i nie wiem jak to zrobić czy wszystko przekłądać czy pneumo szczepić
A w ogóle to moja teściówka pielęgniarka od szczepień i ona mówiła, że kilka razy dostałą priorix do szczepienia z sanepidu zamiast mmr, co prawda ostatnio dawali cały czas mmr ale ma zadzwonić i się zapytać czy mają ten priorix za darmo

Cytat:
W kfc na kasie. Nie ma sie czym chwalic ale szukalan czegokolwiek na normalną umowę. Tu na mc jest tylko zlecenie i pozniej juz normalna umowa. Można sie dogadac,ze na początek mniejszy etat i pozniej zwiekszyc. Chce przez ten mc 1/2 etatu,żeby mala sie przyzwyczaila,a później zwiększyć i rozmawialam wczoraj z menadzerem to nie ma problemu. Tylko książeczkę sanepidowska muszę wyrobic. Nie jest to praca marzeń ale tylko to narazie udalo mi sie zalatwic i to po znajomości sobie wyobrazcie! Chrzestny Jagody we Wroc w kfc pracuje i pogadal z szefowa czy u nas nie potrzebują. Jedno kfc mamy w galerii na drugim koncu miasta,a drugie 3przystanki od mojego domu i wlasnie do tego drugiego mi zalatwil: jak sie okazalo potrzebują ludzi ale tylko z polecenia biorą i nigdzie sie nie oglaszaja

A tak pozatym dzien dobry!
Jestem nie wyspana jak nigdy Jagoda obudzila sie o 22,szalała do północy. A pozniej od 3do5 ro samozasnela na godzine i od 6 biega po domu wyspana jak nigdy nic,a ja ledwo na oczy widze

O matko serio nawet do kfc trzeba mieć znajomości żeby się dostać?

Dobra i taka praca zawsze to jakiś grosz dodatkowy ja też powoli dojrzewam do myśli o szukaniu pracy i oddaniu małej do żłobka ale to może na wiosnę no i muszę ją od cycka odstawić najpierw

A od kiedy byś zaczynała?

Cytat:
udało mi sie przez organizacje pozarzadowa wbić Jagode na listę oczekujących do zlobka nie daleko męża pracy wszedł w tym mc program dla bezrobotnych mam i w pierwszej kolejności one mają szansę na żłobek w celu aktywizacji zawodowej ciekawe ile będziemy czekali na miejsce,babka mowi,ze do m

Cytat:
Helo
Pomieszałam wczoraj szampana z piwem i łeb mnie boli

No widzisz kurde a u nas cichutko sza nikt nic nie mówi. U moich rodziców KRUS rozesłał ulotki do księży, żeby na mszy ogłosili i tylko stąd się dowiedziałam
Wczoraj dzwoniłam do kuzynki i ona też nic nie wiedziała

Mi też 83 zł by odpadło i zamiast 375 płaciłabym 126 to kuuuurcze jaka oszczędność

A mąż tę firmę jako pozarolniczą działalność prowadzi? Czy płaci sobie ZUS? Bo szwagier ma firmę, płaci sobie ZUS a szwagierka krus płąci i jej się należy normalnie

Weź ze sobą akty urodzenia dzieci jak będziesz jechała do krusu i numery pesel mi oryginał zabrali aktu

Cytat:
W ogóle poskadalam juz chyba ze 100cv i wszędzie cisza,w kółko na necie te same ogłoszenia odswiezane o pracy, wyświetla sie ze po 200/300 osób odpowiedziało i co nikt nie ma odpowiednich kwalifikacji nawet na kasjerkę w markecie?rozmawiałam dziś w autobusie z koleżanka,co broniła teraz mgr w czerwcu i juz rok szuka pracy JAKIEJKOLWIEK! Nawet do policji zdała testy i kazali czekać...myślała,ze po obronie będzie łatwiej,a tu nie wiem co to sie dzieje... Ciekawe czy wypali z tym kfc
u nas jest to samo i wyobraź sobie, że ja ostatnio jeszcze przed ciążą miałam chrapkę na fajną pracę i mimo znajomości i wcześniejszej pracy na tym stanowisku jej nie dostałam bo ten kto zatrudniał wolał wsadzić swojego znajomego z doświadczeniem w całkiem innej dziedzinie

i oby wypaliło
monarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 11:15   #3997
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:

a jak dziś w ciągu dnia Ala sie czuje?
Ona się czuje dobrze, nie ma żadnych oznak choroby, tylko te kupy takie rzadkie. Wczoraj w żłobku była jeszcze jedna duża taka że ciuchy poszły do wymiany (po rodzica dzwonią po 3 luźnych kupach). Dzisiaj rano znowu armagedon taki że nie wiedziałam co ratować, rajtki, body, podkład, pieluchę czy własne ręce
Dziś jesteśmy w domku bo mam urlop, byłysmy w sali zabaw, teraz dzieciu śpi a ja idę ogarnać trochę no i kawa musi być!

Cytat:
W kfc na kasie. Nie ma sie czym chwalic ale szukalan czegokolwiek na normalną umowę. Tu na mc jest tylko zlecenie i pozniej juz normalna umowa. Można sie dogadac,ze na początek mniejszy etat i pozniej zwiekszyc. Chce przez ten mc 1/2 etatu,żeby mala sie przyzwyczaila,a później zwiększyć i rozmawialam wczoraj z menadzerem to nie ma problemu. Tylko książeczkę sanepidowska muszę wyrobic. Nie jest to praca marzeń ale tylko to narazie udalo mi sie zalatwic i to po znajomości sobie wyobrazcie! Chrzestny Jagody we Wroc w kfc pracuje i pogadal z szefowa czy u nas nie potrzebują. Jedno kfc mamy w galerii na drugim koncu miasta,a drugie 3przystanki od mojego domu i wlasnie do tego drugiego mi zalatwil jak sie okazalo potrzebują ludzi ale tylko z polecenia biorą i nigdzie sie nie oglaszaja
Oby Ci się spodobało i by pracodawcy byli fair!

Cytat:
udało mi sie przez organizacje pozarzadowa wbić Jagode na listę oczekujących do zlobka nie daleko męża pracy wszedł w tym mc program dla bezrobotnych mam i w pierwszej kolejności one mają szansę na żłobek w celu aktywizacji zawodowej ciekawe ile będziemy czekali na miejsce,babka mowi,ze do mc

U nas w mieście też jest taki żłobek, gdzie przyjmują dzieci rodziców powracających do pracy po wychowawczym/macierzyńskim lub mających status bezrobotnego, ale już z zadeklarowanym przez pracodawcę zatrudnieniem.

Cytat:
W ogóle poskadalam juz chyba ze 100cv i wszędzie cisza,w kółko na necie te same ogłoszenia odswiezane o pracy, wyświetla sie ze po 200/300 osób odpowiedziało i co nikt nie ma odpowiednich kwalifikacji nawet na kasjerkę w markecie? rozmawiałam dziś w autobusie z koleżanka,co broniła teraz mgr w czerwcu i juz rok szuka pracy JAKIEJKOLWIEK! Nawet do policji zdała testy i kazali czekać...myślała,ze po obronie będzie łatwiej,a tu nie wiem co to sie dzieje... Ciekawe czy wypali z tym kfc

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Baobabek za szczepienie. U nas nic po MMR sie nie działo,także nie ma co z góry zakładać ze coś będzie nie tak
Moja przyjaciółka skończyła studia razem ze mną w 2009 i do dziś szuka pracy... chociaż może już się poddała, czort ją wie... ale z nią tak było że po studiach to miała wygórowane ambicje i byle gdzie nie chciała a teraz nawet byle gdzie jej nie chcą, 30-latki z zerowym doświadczeniem. Cóż...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-22, 11:36   #3998
weronika_91
Zakorzenienie

Witam

dzięki za odpowiedzi w kwestii miejsca trzymania zabawek do kąpieli
dziś taki piękny dzień a my nadal siedzimy w domu , mały nadal ma katar i kaszel chyba faktycznie ta flegamina nic nie daje

LEWEK jejku całe szczęście że Misiek się nie popatrzył ... ja też już nie raz lapalam gary lecące z kuchenki ale od miesiąca mamy barierke do kuchni i Jaś tam nie wchodzi
Stary 2013-10-22, 11:37   #3999
Lewek
Zakorzenienie

Cześć Kobiety

Cytat:
ojjojj.... całe szczęście, że się nie oparzył. teraz to już trzeba uważać, gdzie się co odkłada. Mąż ma zwyczaj zostawiania noży na brzegu blatów, czasami z wystającymi trzonkami. tyle razy mówiłam.. boję się, że źle sie to skończy. a do tej pory Zuzinka ściagnęła mi (i to wcale nie z brzegu stołu) konewkę z wodą. cała kuchnia w wodzie...

Wiesz co, ja sama mam zwyczaj zostawiania noży na brzegu, bo jak kroję na desce to lubię ją mieć na krawędzi - niedawno sobie zdałam z tego sprawę w ogóle I Miśkowi też zdarzało się chwycić nóż, ale zawsze byłam obok. Trzeba się pilnować i myśleć o tym co się robi.

Cytat:
W kfc na kasie. Nie ma sie czym chwalic ale szukalan czegokolwiek na normalną umowę. Tu na mc jest tylko zlecenie i pozniej juz normalna umowa. Można sie dogadac,ze na początek mniejszy etat i pozniej zwiekszyc. Chce przez ten mc 1/2 etatu,żeby mala sie przyzwyczaila,a później zwiększyć i rozmawialam wczoraj z menadzerem to nie ma problemu. Tylko książeczkę sanepidowska muszę wyrobic. Nie jest to praca marzeń ale tylko to narazie udalo mi sie zalatwic i to po znajomości sobie wyobrazcie! Chrzestny Jagody we Wroc w kfc pracuje i pogadal z szefowa czy u nas nie potrzebują. Jedno kfc mamy w galerii na drugim koncu miasta,a drugie 3przystanki od mojego domu i wlasnie do tego drugiego mi zalatwil jak sie okazalo potrzebują ludzi ale tylko z polecenia biorą i nigdzie sie nie oglaszaja

Jestem nie wyspana jak nigdy Jagoda obudzila sie o 22,szalała do północy. A pozniej od 3do5 ro samozasnela na godzine i od 6 biega po domu wyspana jak nigdy nic,a ja ledwo na oczy widze

Angel, super że choć taka praca się znalazła A w kfc... rany, ciekawe czy tam można podjadać, bo jakbym ja tam miała pracować to nie mogłabym się powstrzymać, i po miesiącu już bym się turlała
A co do Jagody to się dziwisz że ona tyle je, jak to takie aktywne dziecko że musi uzupełniać te kalorie które spala w szalonym tempie

Piszecie o tej pracy, ja to nie mam pojęcia jak ja bym szukała gdybym musiała. Pracuję w jednej firmie już... ile? 15, 16 lat?

Misiek wszedł w etap darcia się na cały blok znaczy tak sobie pokrzykuje po prostu, z radości
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 11:41   #4000
marta1986222
Zakorzenienie

Hej kochane

Ale piękna pogoda aż inaczej się żyje

Rano byłam na jazdach,potem u babci,teraz Zuzia śpi a ja gotuję obiadek a potem idę do fryzjera

Aga ton sprawdziłaś może ile by kosztowała przesyłka za te mleka?

Angel trzymam kciuki by z pracą i żłobkiem się powiodło

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 11:42   #4001
weronika_91
Zakorzenienie

ANGEL trzymam kciuki za czwartkowa rozmowę ja też już tyle cv powysylalam ze szok ... chyba nie ma to jak składać osobiście .

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-22, 11:49   #4002
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Witam

dziś taki piękny dzień a my nadal siedzimy w domu , mały nadal ma katar i kaszel chyba faktycznie ta flegamina nic nie daje

LEWEK jejku całe szczęście że Misiek się nie popatrzył ... ja też już nie raz lapalam gary lecące z kuchenki ale od miesiąca mamy barierke do kuchni i Jaś tam nie wchodzi
Weronika ale jak nie ma gorączki to chyba możecie troszkę wyjść? Tylko nie daj się Jasiowi spocić.

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość

Piszecie o tej pracy, ja to nie mam pojęcia jak ja bym szukała gdybym musiała. Pracuję w jednej firmie już... ile? 15, 16 lat?
Ja co prawda w swojej tylko 4,5 roku ale też w życiu nie byłam na rozmowie kwalifikacyjnej (swojej pracy nie dostałam po znajomości, tylko ówczesny szef potrzebował kogoś na natychmiast, nie miał czasu prowadzić rozmów i z nadesłanych cv wybrał mnie w ciemno)
Stary 2013-10-22, 12:10   #4003
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Dzień dobry

Angel trzymam kciuki za prace i żłobek
Jak się ładnie zaczelo układac

U Nas dzisiaj tak słonecznie i cieplutko jakby wiosna była
Fabiś śpi a Dandi pojechal do Babci.
Wstawiłam zupke i pije kawke ale pusto mi tu jakoś .

Jeju dziś już wtorek i to wesele w piątek,ale ten czas leci

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 12:28   #4004
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:

Angel gartuluję i powodzenia! najważniejsze, że już praca jest. Później zawsze łątwiej zmienić niż szukać nie mając zupełnie nic. POwodzenia!
Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Angel to bardzo dobra wiadomość, zawsze to dodatkowy grosz w domowym budżecie

A my dzisiaj idziemy się szczepić już dzwonili wczoraj z przechodni - niestety mmr ... priorixem nie szczepią no i nie mieli jak dotąd powikłań po tej szczepionce. Moja sąsiadka, szczepiła swoja półtorej miesiąca starszą od Sonii i bez problemu. Wierzę, że tak będzie w naszym przypadku.
trzymam kciuki za szczepienie.
dziś dzwoniłam do przychodni, żeby zapisać Zu na pneumokoki i zapytałam o to szczepienie, które już 2 mce odkładamy. Pani sie oburzyła i stwierdziła, że nie powinnam czekać aż priorix będzie, bo co jak go nigdy nie będzie rozbawiła mnie. tak czy inaczej mam przy okazji podpisać oświadczenie, że nie zgadzam się na szczepienie mmr.
mam nadzieję również, że tfu tfu później nie okaże sie, że po priorixie będzie miała powikłania...
Cytat:

i za żłobek trzymam kciukasy!
Cytat:
Hej

u nas nocka standardowa kilka pobudek...czy ten mój czort prześpi kiedyś całą noc? Śmieję się z tżtem, że prześpi jedną noc całą a na drugi wieczór przyjdzie i powie "mamo, tato ja idę z koleżankami na dyskotekę" i apiat nocki nieprzespane będą

ja słyszałam jeszcze końcówkę "... swoje dzieci karmiła"

Mamy taką samą sytuację i nie wiem jak to zrobić czy wszystko przekłądać czy pneumo szczepić
A w ogóle to moja teściówka pielęgniarka od szczepień i ona mówiła, że kilka razy dostałą priorix do szczepienia z sanepidu zamiast mmr, co prawda ostatnio dawali cały czas mmr ale ma zadzwonić i się zapytać czy mają ten priorix za darmo

O matko serio nawet do kfc trzeba mieć znajomości żeby się dostać?

Dobra i taka praca zawsze to jakiś grosz dodatkowy ja też powoli dojrzewam do myśli o szukaniu pracy i oddaniu małej do żłobka ale to może na wiosnę no i muszę ją od cycka odstawić najpierw

A od kiedy byś zaczynała?

No widzisz kurde a u nas cichutko sza nikt nic nie mówi. U moich rodziców KRUS rozesłał ulotki do księży, żeby na mszy ogłosili i tylko stąd się dowiedziałam

Mi też 83 zł by odpadło i zamiast 375 płaciłabym 126 to kuuuurcze jaka oszczędność

A mąż tę firmę jako pozarolniczą działalność prowadzi? Czy płaci sobie ZUS? Bo szwagier ma firmę, płaci sobie ZUS a szwagierka krus płąci i jej się należy normalnie

Weź ze sobą akty urodzenia dzieci jak będziesz jechała do krusu i numery pesel mi oryginał zabrali aktu

u nas jest to samo i wyobraź sobie, że ja ostatnio jeszcze przed ciążą miałam chrapkę na fajną pracę i mimo znajomości i wcześniejszej pracy na tym stanowisku jej nie dostałam bo ten kto zatrudniał wolał wsadzić swojego znajomego z doświadczeniem w całkiem innej dziedzinie

i oby wypaliło
jestem bardzo ciekawa jak to jest . czy to przychodnia sama wybiera , czy bierze to, co dostanie? w ogóle dziwne. w jednym mieście w kilku przychodniach szczepią mmr, w innym priorixem. niby rodzic wybór ma, ale za wybór inny niż ma przychodnia, trzeba zapłacić. hmm.. tylko dlaczego, skoro obie są refundowane?

coś się bąbel w brzuszku uaktywnił i szaleje od północy. dziś na dzień dobry popędziła mnie dziecina do kibelka. ale to dobrze. trzymam się myśli, że to oznaka, że jest dobrze i pokazuje mamie - halo halo, mimo stresów dobrze się trzymam i rosnę, więc się o mnie nie zamartwiaj.

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 13:37   #4005
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:

to Bafi ma szczepienie, ja miałam tydz. temu Kciuki trzymam za prace i żłobek

Cytat:
Witam

tak jak u nas, piękny dzień, cieplutko, a mała się kisi w domu...jedyny spacer to była droga do i z przychodni.

Mała w nocy znów zwymiotowała, rano zaczęła kasłać, lekką temp. ma, osłuchowo czystko, ale gardło zawalone...a w niedziele na pogotowiu twierdzili, ze czysto! lekarka powiedziała, ze te wymioty muszą być od gardła, powikłania po mmr wykluczyła, twierdząc, ze gorączka byłaby do 40 st a wymioty po wszystkim i przez cały dzień a nie w nocy tylko. Dostała summamed na 3 doby i jak nie będzie poprawy to do kontroli w ciągu 5 dni. Ciężko jej było podać ten summamed, pierwszą dawkę zwróciła

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 14:11   #4006
angel166
Zakorzenienie

Monarika nie wiem jeszcze od kiedy,bo muszę książeczkę sabepidowska wyrobić ale tak liczę,ze od 6/7 chyba

Iwa u nas też dla mam po wychowawczym to jest ale nie mówili nic o zaświadczeniu o pracodawcy,bo sie pytalan czy jak znajdę pracę,nim będzie miejsce w zlobku to co wtedy. Liczy sie,ze na dzień składania wniosku mam być bezrobotna. Koleżance sie nie dziwię,bo ja ambicje też miałam...nie po to konczylam lic, teraz mgr,by kurczaki sprzedawać ale niestety, muszę schować dumę do kieszeni liczę,ze w międzyczasie znajdę coś innego, gdzie ktoś mimo braku doświadczenia da mi szansę ale jak mnie nawet w tych kurczakach nie zechcą to sie załamie

Lewek zazdroszcze pracy tyle lat w jednej firmie. Co do podjadania to posiłek pracownicy po 1zl jest także jak mnie zatrudnią muszę sie pilnować i brać salatke,a nie cały zestaw

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

Marta co będziesz robiła z włosami?by też dziś poldnia na dworze i co dzikus nic jeszcze nie spał

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

Baobabek ja nie wiem co Wy mi sie mylicie sorki, tak Bafi miałam na myśli!

Maggie u nas tylko MMR szczepia i nawet priorixu nie proponowali za doplata i super,ze bejbik coraz aktywniejszy!wiosnę poczuł hehe

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

I dużo zdrowka dla Isiuni kurcze bidulka z tymi wymiotami sie męczy mi to serce na sama myśl sie kraja jak jakieś chorubsko dotyka nasze bączki no ale co zrobić.

Jagódka

Edytowane przez angel166
Czas edycji: 2013-10-22 o 14:03
Stary 2013-10-22, 14:26   #4007
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:

Może jutro podjadę
Mąż ma pozarolniczą działalność gospodarczą i opłaca za siebie podwójną składkę w KRUS.

Cytat:
a ile dni już dajesz flegaminę?ja bym odstawiła.
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 14:33   #4008
angel166
Zakorzenienie

I dla Jasieczka zdrowka a kiedy masz Weronika kontrolę? Może o coś innego popros

Jagódka
Stary 2013-10-22, 14:35   #4009
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
w czwartek ide na rozmowę o prace
Cytat:
Cudownie Ważne że coś jest, zawsze pieniądz dodatkowy, a przede wszystkim wyrwiesz się z domu i odsapniesz od Jagody

Cytat:
Kurde, ale pięknie się złożyło. Cudownie

Cytat:

Czytałam dwa razy i się zastanawiam co ma szampon do piwa i bólu głowy
W Zusie nic takiego nie ma. Przynajmniej ja nic o tym nie wiem.

Cytat:

Dobre, u nas pewnie podobnie to będzie wyglądało z tymi nockami
A to jaka szczepionka jest to zależy od sanepidu. Prowadzone są przetargi i sanepid bierze z reguły tańszą czyli mmr. U nas w zeszłym roku bodajże był Priorix, teraz MMR. Może z jakiejś starej partii mieli w sanepidzie to wydali.

Cytat:
Jak nie ma nosa zapchanego i gorączki to wyjdź z nim na trochę Odstaw ten Deflegmin, kup Prospan, dawaj 2 razy po 2,5 ml. Ja tak dawałam i często nosek czyściłam i przeszło wszystko.

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Ja też nie wiem jak to jest. W szpitalu od ręki mnie przyjmowali, ciągle jakieś oferty miałam. Nawet ostatnio Później ciągle w biurze a teraz będę miała swoje.

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Jeju dziś już wtorek i to wesele w piątek,ale ten czas leci
Kupiłaś sukienkę?

Cytat:
coś się bąbel w brzuszku uaktywnił i szaleje od północy. dziś na dzień dobry popędziła mnie dziecina do kibelka. ale to dobrze. trzymam się myśli, że to oznaka, że jest dobrze i pokazuje mamie - halo halo, mimo stresów dobrze się trzymam i rosnę, więc się o mnie nie zamartwiaj.
Podtrzymuje Cię na duchu i na serduchu, w końcu ma bliżej

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
Mała w nocy znów zwymiotowała, rano zaczęła kasłać, lekką temp. ma, osłuchowo czystko, ale gardło zawalone...a w niedziele na pogotowiu twierdzili, ze czysto! lekarka powiedziała, ze te wymioty muszą być od gardła, powikłania po mmr wykluczyła, twierdząc, ze gorączka byłaby do 40 st a wymioty po wszystkim i przez cały dzień a nie w nocy tylko. Dostała summamed na 3 doby i jak nie będzie poprawy to do kontroli w ciągu 5 dni. Ciężko jej było podać ten summamed, pierwszą dawkę zwróciła
Zdrówka dla Isi

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-22, 14:55   #4010
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
a próbowałaś wytrzeć obiektyw ostatnio mi też tak zdjęcia za mgłą wychodziły i okazało się, że Oti dorwała się do aparatu i wypalcowała obiektyw powycieranie pomogło
Wycierałam, ale to nic nie dało
Cytat:
Możesz mieć uszkodzony obiektyw,nie spadł Ci na podłogę?
Spadł i to nie raz, jak go Krystianek dorwał. Może być coś z obiektywem, bo mi się od jakiegoś czasu te blaszki nie rozsuwają przy włączaniu. Ale pytałam i nie znalazłam u mnie nikogo, kto zajmuje się naprawą takich rzeczy.... Czyli pewnie trzeba zmienić aparat?
Cytat:
Napisane przez salud Pokaż wiadomość
to dobrze,że juz lepiej. No tak sie troche zdziwilam,ze ten fucidin ,bo on ma działanie p/bakteryjne,fajnie działa z czyrakach,zanokcicy i innych ropnych zmianach,no ale dermatologiem nie jestem
Ta babka "przyjrzała się" Krystiankowi z odległości ok. 1,5m, więc mogła nie widzieć czy to ropne czy nie ropne. Dość że prywatnie, to tak na odwal się nas potraktowała... ehh Troszkę mu się to zmniejszyło, ale nie zniknęło i znowu raz jest bledsze, a raz rozognione Szukam właśnie jakiegoś lekarza, mama która pracuje w szpitalu w Krakowie pytała znajome pielęgniarki, ale większość nie przyjmuje takich małych dzieci. Pewnie do Prokocimia się trzeba będzie wybrać, ale muszę sprawdzić czy tam jest dobry dermatolog. Już nie mam siły do tego cholerstwa Skąd to mu się wzięło

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 15:00   #4011
monarika
Wtajemniczenie

Dziewczyny z czego piją Wasze dzieciaczki?
Z niekapków?
monarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 15:55   #4012
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Z niekapków?
Z bidonu z rurką
Stary 2013-10-22, 16:35   #4013
Katee27
Zadomowienie

Hej.
My dziś byliśmy na grzybach.Ja po raz drugi w życiuZebrałam 15 podgrzybków

Cytat:
Z niekapków?
U nas niekapki nie zdały egzaminu.Kuba pije wodę z butelek z tym ustnikiem,umie też pić z naszego kubka a i słomką też ciągnie

Angel kciuki za rozmowę i za żłobek.

maggie zazdroszczę tych ruchówuważaj na siebie

Baobabku zdrówka dla Ciebie i Izy
i dla Jasia Weroniki!!!!!

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...

Edytowane przez Katee27
Czas edycji: 2013-10-22 o 16:42
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-22, 16:43   #4014
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Cudownie Ważne że coś jest, zawsze pieniądz dodatkowy, a przede wszystkim wyrwiesz się z domu i odsapniesz od Jagody

Kurde, ale pięknie się złożyło. Cudownie

Czytałam dwa razy i się zastanawiam co ma szampon do piwa i bólu głowy
W Zusie nic takiego nie ma. Przynajmniej ja nic o tym nie wiem.

Dobre, u nas pewnie podobnie to będzie wyglądało z tymi nockami
A to jaka szczepionka jest to zależy od sanepidu. Prowadzone są przetargi i sanepid bierze z reguły tańszą czyli mmr. U nas w zeszłym roku bodajże był Priorix, teraz MMR. Może z jakiejś starej partii mieli w sanepidzie to wydali.

Jak nie ma nosa zapchanego i gorączki to wyjdź z nim na trochę Odstaw ten Deflegmin, kup Prospan, dawaj 2 razy po 2,5 ml. Ja tak dawałam i często nosek czyściłam i przeszło wszystko.

Ja też nie wiem jak to jest. W szpitalu od ręki mnie przyjmowali, ciągle jakieś oferty miałam. Nawet ostatnio Później ciągle w biurze a teraz będę miała swoje.

Kupiłaś sukienkę?

Podtrzymuje Cię na duchu i na serduchu, w końcu ma bliżej

Zdrówka dla Isi
Nie....nic jeszcze nie mam..
najchętniej bym nigdzie nie szła.

Cytat:
Z niekapków?

Z niekapka pokochał ten z serii promocyjnej Bebiko

Byliśmy na dworku,chodzimy z Fabiankiem bez wózka i taką ma radoche,że szok . Drepta i listki zbiera

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 17:26   #4015
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Z niekapków?
z łyżeczki

Marta, przesyłka wyjdzie na pewno poniżej 20 zł ale ile dokładnie to nie wiem, bo nie mam jeszcze pudła. muszę jutro przejść się do biedronki, może jakieś wygrzebię. wysyłka pocztą polską wyjdzie prawie tak samo jak kurierem. mogę wysłać pocztą?
Marta, mogę Ci odsprzedać 2 pudełka 800 gr i jedno 1200. niestety trzecie pudełko 800 gramowe Lena dopadła i sama otworzyła, tzn. zdarła tę folię nic nie wysypała, zdążyłam jej zabrać. to pudełko też Ci wyślę, zostało otworzone dzisiaj ale pieniążków za nie nie chcę.
jeśli zechcesz to zużyjesz, ja i tak bym wyrzuciła. gwarantuję, że jest czyściutkie, Lena nie pchała tam łapek tylko tyle że otworzyła

dziewczyny, odnośnie szczepień, znalazłam kartę obserwacji dziecka po szczepieniu, warto ją wypełniać.

https://mamotoja.pl/mamo_to_ja_zdrow...kul,14923.html

Edytowane przez aga_ton
Czas edycji: 2013-10-22 o 17:29
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 17:42   #4016
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
z łyżeczki

Marta, przesyłka wyjdzie na pewno poniżej 20 zł ale ile dokładnie to nie wiem, bo nie mam jeszcze pudła. muszę jutro przejść się do biedronki, może jakieś wygrzebię. wysyłka pocztą polską wyjdzie prawie tak samo jak kurierem. mogę wysłać pocztą?
Marta, mogę Ci odsprzedać 2 pudełka 800 gr i jedno 1200. niestety trzecie pudełko 800 gramowe Lena dopadła i sama otworzyła, tzn. zdarła tę folię nic nie wysypała, zdążyłam jej zabrać. to pudełko też Ci wyślę, zostało otworzone dzisiaj ale pieniążków za nie nie chcę.
jeśli zechcesz to zużyjesz, ja i tak bym wyrzuciła. gwarantuję, że jest czyściutkie, Lena nie pchała tam łapek tylko tyle że otworzyła

dziewczyny, odnośnie szczepień, znalazłam kartę obserwacji dziecka po szczepieniu, warto ją wypełniać.

https://mamotoja.pl/mamo_to_ja_zdrow...kul,14923.html
ok podlicz ile wyjdzie razem i napisz nr konta na pw

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 18:12   #4017
Nisia4
Zadomowienie

Lewek przeczytałam o tym wrzątku, na całe szczęście nic się nie stało!
Angel trzymam kciuki!
Widzę, że znowu temat szczepień. Ja jeszcze Mai nie zapisałam, ale chciałabym mieć to za sobą. Dziewczyny czy bierzecie pod uwagę to, że dziecko akurat ząbkuje i nie umawiacie się wtedy na szczepienie?
I jeszcze pytanie odnośnie wózków, czy Wasze dzieci też w spacerówkach się tak ześlizgują i krzywo siedzą? Bo moja Maja to wiecznie zjeżdża i taka zgięta na pół leży.
Stary 2013-10-22, 18:38   #4018
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Lewek przeczytałam o tym wrzątku, na całe szczęście nic się nie stało!
Angel trzymam kciuki!
Widzę, że znowu temat szczepień. Ja jeszcze Mai nie zapisałam, ale chciałabym mieć to za sobą. Dziewczyny czy bierzecie pod uwagę to, że dziecko akurat ząbkuje i nie umawiacie się wtedy na szczepienie?
I jeszcze pytanie odnośnie wózków, czy Wasze dzieci też w spacerówkach się tak ześlizgują i krzywo siedzą? Bo moja Maja to wiecznie zjeżdża i taka zgięta na pół leży.

Giulia tez. do tego ostatnio nie chce siedziec wiec w ogole takie pozy przyjmuje

dziewczyny jak macie u siebie przychodnie medicover to tam szczepia priorixem, kosztuje to 79 zl i spokoj, nie trzeba latac zalatwiac, liczyc czy bedzie szczepionka czy nie. pielegniarak wypisze zaswiadczenie, ze dziecko bylo szczepione i z tym papierkiem idzie sie pozniej do swojej przychodni i zostawia i tyle

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 18:47   #4019
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
Giulia tez. do tego ostatnio nie chce siedziec wiec w ogole takie pozy przyjmuje

dziewczyny jak macie u siebie przychodnie medicover to tam szczepia priorixem, kosztuje to 79 zl i spokoj, nie trzeba latac zalatwiac, liczyc czy bedzie szczepionka czy nie. pielegniarak wypisze zaswiadczenie, ze dziecko bylo szczepione i z tym papierkiem idzie sie pozniej do swojej przychodni i zostawia i tyle
Myślałam, że mój wózek taki źle skonstruowany. Maja też niezbyt chętnie siedzi bo woli chodzić, ale znowu jak ją wypuszczę z wózka to zjada mi wszystko co popadnie - kwiatki, liście, śmieci, kamienie...
Ja to w ogóle się boję tego szczepienia...
Stary 2013-10-22, 19:12   #4020
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
to Bafi ma szczepienie, ja miałam tydz. temu Kciuki trzymam za prace i żłobek

tak jak u nas, piękny dzień, cieplutko, a mała się kisi w domu...jedyny spacer to była droga do i z przychodni.

jejku, jak się biedulka umęczy a Ty razem z małą
dlaczego odnoszę dziwne wrażenie, że lekarze każdorazowo próbują wmówić rodzicom, że to NIE MOŻE BYĆ reakcja poszczepienna
choćby u nas na wątku - Iwoncia, teraz Ty...
Bafi a jak u Was po szczepieniu?
Cytat:
Monarika nie wiem jeszcze od kiedy,bo muszę książeczkę sabepidowska wyrobić ale tak liczę,ze od 6/7 chyba

Iwa u nas też dla mam po wychowawczym to jest ale nie mówili nic o zaświadczeniu o pracodawcy,bo sie pytalan czy jak znajdę pracę,nim będzie miejsce w zlobku to co wtedy. Liczy sie,ze na dzień składania wniosku mam być bezrobotna. Koleżance sie nie dziwię,bo ja ambicje też miałam...nie po to konczylam lic, teraz mgr,by kurczaki sprzedawać ale niestety, muszę schować dumę do kieszeni liczę,ze w międzyczasie znajdę coś innego, gdzie ktoś mimo braku doświadczenia da mi szansę ale jak mnie nawet w tych kurczakach nie zechcą to sie załamie

Lewek zazdroszcze pracy tyle lat w jednej firmie. Co do podjadania to posiłek pracownicy po 1zl jest także jak mnie zatrudnią muszę sie pilnować i brać salatke,a nie cały zestaw

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

Marta co będziesz robiła z włosami?by też dziś poldnia na dworze i co dzikus nic jeszcze nie spał

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

Baobabek ja nie wiem co Wy mi sie mylicie sorki, tak Bafi miałam na myśli!

Maggie u nas tylko MMR szczepia i nawet priorixu nie proponowali za doplata i super,ze bejbik coraz aktywniejszy!wiosnę poczuł hehe

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

I dużo zdrowka dla Isiuni kurcze bidulka z tymi wymiotami sie męczy mi to serce na sama myśl sie kraja jak jakieś chorubsko dotyka nasze bączki no ale co zrobić.
jak nic dziś zrobiłam sobie dzień pracy zdalnej z domu i przy okazji, gdy mama poszła z Zuzinką na spacer umyłam okna w dużym pokoju (uprzedzając krytykę - spokojnie nie przemęczyłam sie, myłam pomalutku odpoczywając po każdej części; poza tym musiałam przestać myśleć, a skupienie się na pucowaniu oka dobrze mi zrobiło)

Cytat:
Z niekapków?
niekapek. teraz rządzi ten z Bebiko
Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość

o fajnie, że mówisz. będę musiała jutro w drodze do pracy się zorientować, jak to jest u nas

byłam wczoraj na warsztatach "Mamo to ja" i prawie wygrałam fotelik maxi cosi. zadaniem było napisanie skojarzeń z hasłem "mamo to ja" więc pyknęlam naprędce rymowankę i zajęłam 2 miejsce. nagrodą główną był właśnie fotelik, a mi się dostał zestaw plastikowych miseczek i kubek niekapek. też fajnie, nawet bardziej przydatnie, bo po co mi fotelik 0-13

no i dowiedziałam się, że od lipca bodajże weszły w życie przepisy, że do 15mca dziecko powinno obowiązkowo być przewożone tyłem do kierunku jazdy. opcjonalnie do 4 rż.
i tak sobie pomyślałam o naszych wątkowych maluchach. przecież nawet moja kruszynka już przesiadła sie do większego fotelika, więc nie widzę szans na przewożenie tyłem, tym bardziej, że fotelików, które można tak montować w większym przedziale wagowym jest jak na lekarstwo. nie wspominając o ich cenach..no i znajdźmy dziecko, które w wieku 4 lat będzie chciało jechać tyłem... z nogamiw górze chyba..

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam

Edytowane przez maggie123
Czas edycji: 2013-10-22 o 19:30
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości