![]() |
#4321 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4322 | |
Zakorzenienie
|
Tż chce, żebyśmy mieszkali u mnie, dopóki się nie wybudujemy. Bo wiadomo, więcej pieniędzy będzie mogło iść na budowę.
Cytat:
Boję się, że sobie po prostu finansowo nie poradzimy. Tutaj wiadomo jest jakiś parasol ochronny - jeśli nie mamy na jedzenie swoje, jemy to, co inni. Nie mamy na coś tam, pożyczamy bez problemu i oddajemy przy pierwszej okazji. No i wiadomo - płacenie własnych rachunków. Boję się, jak może być na samym początku, ale patrzę na to też z drugiej strony - będę sprzątała TYLKO po naszej trójce, będę gotować TYLKO dla nas trojga, będę mogła robić określone rzeczy kiedy SAMA będę chciała i miała czas, a nie pod dyktando innych. To są jednak duże plusy. A praca to cóż. Żłobek by pozostał, ew. później przedszkole. Ale na razie o tym nie myślę, bo to daleka droga bardzo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4323 |
Zakorzenienie
|
Jejciu, jaka piekna pogoda dzis
![]() pospacerowalismy sobie godz z mlodym, zjedlismy i teraz uskuteczniamy dżemix ![]() jutro tez ma byc tak piekniście ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4324 |
Zakorzenienie
|
Pstryku, tak piękniście to ma być podobno do soboty
![]() ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Boże, jak słowo "mama" pięknie brzmi z usteczek takiego małego bobaska ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4325 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kiedy ja sie doczekam mamamamamamamaa? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4326 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wam nie mówiłam; od nowego roku bierzemy się za szukanie swojego gniazdka. Dość mam tego mieszkania na kupie.
![]() |
#4327 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super decyzja!!
![]() ![]() |
![]() |
#4328 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to wspierajmy się! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4329 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4330 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Hania też ![]() Cytat:
![]() ![]() a co do mieszkania. powiem Ci, że z jednej strony Ci zazdroszczę, że mieszkacie z kimś. my tutaj jesteśmy całkiem sami, bez rodziny. tylko znajomi. więc nawet wyjść razem jak nie mamy, no bo kto z Hanią. nikt mi nie pomoże, nie przyjdzie odwiedzić. ale z drugiej strony jak już jedziemy do Rodziców i mam zostać dłużej niż na weekend to jestem chora. wszędzie ludzi pełno, każdy zadaje milion pytań co do Hani, każdy chce ingerować, każdy chce na spacer, dac jeść (nawet kłócą sie o to ![]() dlatego wg mnie pary jeśli mają taką możliwość to powinni mieszkać bez Rodziców. znam wiele osób, które przez takie sytuacje, czyli mieszkanie z Rodzicami się rozstawało. także jak tylko będzie mogli to wyprowadzcie się ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4331 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() a co do degustacji, to Amelka po prostu degustatorka i koneserka smaków jest, opychać się nie będzie ![]() ---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- jeszcze zapytać chciałam: jak robicie szpinak dla dzieci? na patelni? z czosnkiem?
![]() |
#4332 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja też do Was dołączam... ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4333 | ||
Zakorzenienie
|
Ano wlasnie - ja to samo
![]() Cytat:
Mieszkanie na raty? Tak chyba nie mozna... Cytat:
![]() I tez mam wyrzuty sumienia ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4334 |
Rozeznanie
|
![]() Witam się! Ale dziś pogoda była ![]() ![]() Projekt pt. sklep internetowy uważam za otwarty. Od wczoraj nad tym juz pracuję, ale jeżeli moja praca w domu ma wyglądać jak wczoraj - to ja dziękuję. Tz tak się Małym zajmuje, że niech mnie... wychodzi co chwila z pokoju bo musi zapalić/do kibla/jeść i tak w kółko. A ja i tak małego ogarniam... I wiecie co? Teraz czuje niesprawiedliwość. Oboje z tż robimy dla tego samego jubilera - on mu komputery, ja sklep internetowy. Ja muszę w ciągu dnia ogarnąć siebie, małego i znaleźć mu opiekę na czas kiedy będę pracować. Potem lecę i pracuję tak szybko jak potrafię bo np. o 16 musze go nakarmić. A mój tż w sobotę poszedł naprawiać komputer, wyszedł o 10 wrócił o 16. Dzisiaj po pracy w ogóle nie wrócił do domu i od 16 tam siedzi i niczym martwić się nie musi, dziecko opiekę ma... a ja mam kupę pracy w domu przecież. Chyba zmienię zasady - on będzie wracał i zajmował się dzieckiem a ja wtedy będę wychodzić... a nie że ja wiecznie z wywalonym jęzorem biegam i się spieszę a tu król sobie może siedzieć tam na luzie i pierdoły pociskać. ![]() Jeszcze muszę lecieć na pocztę zrobić wysyłki. I oczywiście standardowo jak dzwonię kiedy będzie to zawsze jest ze za 15 minut albo już wychodzi a potem wraca za 3 godziny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4335 |
Zakorzenienie
|
Hej kochane. My jeszcze w szpitalu. Dziś Daria miała robione badanie cystografie (masakra! Był straszny płacz)... Jutro sie dowiem jakie są wyniki i może wyjdziemy jutro do domu
![]()
#4336 |
Zadomowienie
|
Co do przygotowywania mleka to ja stosuję system idetyczny jak hje, nie ma mowy o nocnym chodzeniu do kuchni-30 s robię mleko, Mała je 3 min i śpimy dalej
![]() Ja już nie mam wyrzutów bo poświęcam Małej mnóstwo uwagi, robotę zostawiam na czas kiedy śpi albo fajnie się bawi sama. Kupiłam dziś w kiosku bańki mydlane-raaaany jaka frajda dla mnie, dziecka i kota ![]() Dziewczyny podające mm babydream. Czy wiedziałyście, że 3 jest od 8 miesiąca? ![]() Yellow bo tak to jest-kobieta się zajmuje dzieckiem na urlopie a jak wraca do pracy...to nic się nie zmienia. Jak jest drugie dziecko to podejrzewam jest combo tego wszystkiego ![]() Edytowane przez meduzza Czas edycji: 2013-10-22 o 19:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#4337 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() oby dobre były ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4338 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że u Was najwyższa pora na wyprowadzkę. No i musisz wziąść pod uwagę, że wtedy jesteś z dzieckiem sama. Czyli wszystko robisz z dzieckiem, ale to kwestia przyzwyczajenia. Cytat:
Nie da się. Choć ja jej i tak dużo czasu poświęcam, bo jest tak żywym dzieckiem, że musze jej pilnować. A zakupy zrobić, zjeść, ugotować trzeba. I to wszystko. O sprzątaniu przy Zuzce mogę zapomnieć. I też mam czasami myśli, że jej za mało czasu poświęcam. Widzę jak to wygląda jak mąż wraca. On się z nia bawi, chichocze itp. , ale w tym czasie nie robi niczego innego. Jak ja bym tak miała robić to cóż gości bym nie mogła do mieszkania zapraszać ![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2013-10-22 o 19:18 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4339 |
Zakorzenienie
|
Meduzza, bokeh ostatnio pisała właśnie że babydream jest od 9 miesiąca. Ja ostatnio kupiłam pierwszy raz 3.
#4340 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
bardzo dobra decyzja! Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4341 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Black a Wy macie już projekt wybrany?? Chwaliłaś się już tutaj wymarzonym domkiem?? Cytat:
![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4342 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Tak w ogóle to tylko ja tu nie śpie??? ![]() ![]() To Wam powiem że zjadłam właśnie grejfruta i zaraz spadam na grzęde ![]()
![]() |
#4343 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4344 |
Zadomowienie
|
Hje Mala, Black i Karusia trzymam kciuki za wasze usamodzelnianie mieszkaniowe
![]() Mnie w wieku 15 lat rodzice wywiezli z domu, od tamtej pory mieszkalam w wielu miejscach i jak kilka lat temu przyszlo mi wrocic do domu rodzinnego i spedzic tam prawie rok, to bez wachania stwierdzam, ze byl to jeden z trudniejszych okresow i dla mnie i dla rodzicow. |
![]() ![]() |
![]() |
#4345 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Silver, dawaj znać jak tylko będziesz znała wyniki ![]() Dziękuję za WSZYSTKIE odpowiedzi ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4346 |
Konto usunięte
|
Ifwka, zabawa zdecydowanie nie dla 8miesięczniaka
![]() Ewik, aleś temacik znalazła, cudo ![]() Fewciu, absolutnie nie jestem w stanie `100% czasu poświęcić ![]() ![]() Misiu, to nosidło to chyba jedyne womara niewisiadłowe właśnie. Hje, strasznie współczuję sytuacji ![]() Yellow, nie strzymałabym z takim gadem ![]() Silver, kciuki! i buziaki w czółko dla dzielnej dziewczynki ![]() Ezzo, jak to cię wywieźli z domu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4347 |
Konto usunięte
|
Ale patrzcie na to
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4348 |
Zakorzenienie
|
U mnie jest o tyle "głupia" sytuacja z mieszkaniem że rodzice chcą nam przepisać dom w którym teraz razem miezkamy. Ale zanim będziemy tu mieszkać sami to jeszcze ...(przecież nie bede czekać na śmierć rodziców
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43386081]Ale patrzcie na to ![]() Faktycznie kopia ![]() Pusto tu więc spitalam spać ![]() ![]() ![]() A wy tu pilnujcie grzędy jak przystało-oddaje pałeczke (bez zbereźnych myśli) ![]() DOBRANOC ![]() ![]() ![]()
#4349 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43386081]Ale patrzcie na to
![]() Ja tam czysta Agatke widze!! ezzo, wywiezli...? Padam na ryj dzis. Dawno Kubus mnie tak nie przecwiczyl. Do tego jeszcze jestesmy na kolejnym etapie histerii wozkowych - na dwor wychodzic sie odechciewa. Z rynku, z ktorego normalnie idziemy 10min dzis wracalismy dobre 40min, bo musialam stawac przy kazdej lawce i brac mojego krolewicza na rece. Wozek go w plecy parzyl. Z nowosci - dzis ugotowalam Kubie zupke z czerwona soczewica. Wsunal jak wszystko ![]() Czas na mnie ![]() ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Aaaa zapomnialabym - mala, hje - dobre decyzje podjelyscie. Zobaczycie, ze wszystko bedzie inaczej - pewnie nawet poprawia sie Wasze stosunku z rodzinami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4350 |
Zakorzenienie
|
Szaja, toż to Dorka identyko
![]() ![]() Nawijko, ![]() ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- To i ja za Małą podążam i spadam ![]() ![]()
Cuause I know I don't understand, just how your love your doing no one else can... Edytowane przez hje Czas edycji: 2013-10-22 o 21:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:16.