Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-22, 16:23   #4321
pstryczek84
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość

[/COLOR]Ale ze mnie tępa dzida...dzisiaj kończymy 9mcy!

Wszystko cudownie, raczkujemy, siedzimy, stoimy i zaczynamy robić kroczki..tylko to jedzenie jak krew w nosa.
wszystkiego dobrego Sloneczko!

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny

u mnie nadal czasu brak, dzieci mam chore corka znow cos przyniosla z przedszkola no a Miki sie od niej zarazil oczywiscie ;/
zdrowka!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 16:35   #4322
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Dlaczego oponował?
Tż chce, żebyśmy mieszkali u mnie, dopóki się nie wybudujemy. Bo wiadomo, więcej pieniędzy będzie mogło iść na budowę.

Cytat:
Hje: uważam, że w Waszym przypadku wyprowadzka to najlepsze co możecie zrobić, choć owszem, oczywiście koszta wzrosną, oczywiście nie będzie pod ręką osób do opieki nad Polcią gdybyś chciała do pracy czy na studia.. no ale.. sama wiesz.
Tak, właśnie tego się boję najbardziej. Bo tutaj, choć czasem cały dzień siedziałyśmy same, to jednak wieczorem zawsze ktoś w domu był i się małą chwilę zajął. No i nie będę ukrywać, że Pola babcię i ciocię (siostrę moją) po prostu uwielbia i nie wiem też, jaka może być jej reakcja, jak nagle którejś z nich jakiś dłuższy czas nie będzie widzieć.
Boję się, że sobie po prostu finansowo nie poradzimy. Tutaj wiadomo jest jakiś parasol ochronny - jeśli nie mamy na jedzenie swoje, jemy to, co inni. Nie mamy na coś tam, pożyczamy bez problemu i oddajemy przy pierwszej okazji. No i wiadomo - płacenie własnych rachunków.
Boję się, jak może być na samym początku, ale patrzę na to też z drugiej strony - będę sprzątała TYLKO po naszej trójce, będę gotować TYLKO dla nas trojga, będę mogła robić określone rzeczy kiedy SAMA będę chciała i miała czas, a nie pod dyktando innych.
To są jednak duże plusy.

A praca to cóż. Żłobek by pozostał, ew. później przedszkole. Ale na razie o tym nie myślę, bo to daleka droga bardzo
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 16:35   #4323
pstryczek84
Zakorzenienie

Jejciu, jaka piekna pogoda dzis
pospacerowalismy sobie godz z mlodym, zjedlismy i teraz uskuteczniamy dżemix

jutro tez ma byc tak piekniście

Stary 2013-10-22, 16:39   #4324
hje
Zakorzenienie

Pstryku, tak piękniście to ma być podobno do soboty

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

Boże, jak słowo "mama" pięknie brzmi z usteczek takiego małego bobaska
Stary 2013-10-22, 16:44   #4325
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

unas ponoc w czwartek i piatek pogorszenie

kiedy ja sie doczekam mamamamamamamaa?

Stary 2013-10-22, 16:51   #4326
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Tż chce, żebyśmy mieszkali u mnie, dopóki się nie wybudujemy. Bo wiadomo, więcej pieniędzy będzie mogło iść na budowę.

Tak, właśnie tego się boję najbardziej. Bo tutaj, choć czasem cały dzień siedziałyśmy same, to jednak wieczorem zawsze ktoś w domu był i się małą chwilę zajął. No i nie będę ukrywać, że Pola babcię i ciocię (siostrę moją) po prostu uwielbia i nie wiem też, jaka może być jej reakcja, jak nagle którejś z nich jakiś dłuższy czas nie będzie widzieć.
Boję się, że sobie po prostu finansowo nie poradzimy. Tutaj wiadomo jest jakiś parasol ochronny - jeśli nie mamy na jedzenie swoje, jemy to, co inni. Nie mamy na coś tam, pożyczamy bez problemu i oddajemy przy pierwszej okazji. No i wiadomo - płacenie własnych rachunków.
Boję się, jak może być na samym początku, ale patrzę na to też z drugiej strony - będę sprzątała TYLKO po naszej trójce, będę gotować TYLKO dla nas trojga, będę mogła robić określone rzeczy kiedy SAMA będę chciała i miała czas, a nie pod dyktando innych.
To są jednak duże plusy.

A praca to cóż. Żłobek by pozostał, ew. później przedszkole. Ale na razie o tym nie myślę, bo to daleka droga bardzo
O to to jeszcze bym tylko dodała że nikt nie obudzi mi dziecka kaszleniem,głośnym gadaniem czy śmianiem.

Ja wam nie mówiłam; od nowego roku bierzemy się za szukanie swojego gniazdka. Dość mam tego mieszkania na kupie.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 16:55   #4327
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość

Ja wam nie mówiłam; od nowego roku bierzemy się za szukanie swojego gniazdka. Dość mam tego mieszkania na kupie.

Super decyzja!!

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 16:56   #4328
hje
Zakorzenienie

Cytat:
O to to jeszcze bym tylko dodała że nikt nie obudzi mi dziecka kaszleniem,głośnym gadaniem czy śmianiem.

No to wspierajmy się!
Stary 2013-10-22, 17:01   #4329
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

Stary 2013-10-22, 17:12   #4330
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Czesc Dziewczyny

u mnie nadal czasu brak, dzieci mam chore corka znow cos przyniosla z przedszkola no a Miki sie od niej zarazil oczywiscie ;/

W pracy poki co bardzo fajnie i jestem zadowolona

Jesli chodzi o moja twarz to jest duzo lepiej, zostalo jeszcze troche roznicy ale od poniedzialku mam znow rehabilitacje wiec mysle ze bedzie dobrze.

Nawijko podczytalam o Waszej rehabilitacji - na pewno wszystko bedzie dobrze i szybko pomorze - zobaczysz
zdrówka dla Was

Cytat:
Nosidło. Chyba wersję nowszą tego - ma Hope i Little.

Dzieć śpi - usnęła w Tuli w 3minuty, bez Tuli szalałaby do tej pory. Bidusia moja ma z tym spaniem.
Zdazyłam głowę umyć, oko zrobić, posprzątać z grubsza, piję kawę, może zdazę dopić... i jeszcze chcę pozamiatać i umyć podłogi, ale to już w marzeniach chyba, na bank zaraz wstanie dzieć..

Ale fajne: http://allegro.pl/sweter-narzutka-sk...649301917.html ( aż się zastanawiam czy kliknąć tylko nie wiem jaki kolor jesli już)

Bokeh: piękne zdjęcia, ale z Hanusi mały myśliciel, rzadko jest roześmiana na zdjęciach.

Btw: zapomniałam ci napisać, że piękny sweterek z zebrą, ja bezskutecznie szukam tuniki z tej kolekcji, mega jest.

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

Ale ze mnie tępa dzida...dzisiaj kończymy 9mcy!

Wszystko cudownie, raczkujemy, siedzimy, stoimy i zaczynamy robić kroczki..tylko to jedzenie jak krew w nosa.

Sprostuję dziewczyny: moja córka nie cierpi na brak apetytu : apetyt ma, mleko je często i gęsto... Jak ma jedzenie do rączki podane to wsadza do buzi, ciekawa jest (banana dzisiaj trzymała, troszkę zjadła). Od razu wie, że do buzi wsadzić trzeba.. no tylko, że porcje to je..żadne. I tu jest problem. Ona wszystko próbuje, jak na jakiejś degustacji, smakuje i koniec:P
za 9 miesięcy

Cytat:
Deli,

No i mam pytanie do dziewczyn, które mieszkają właśnie w mieszkaniach. Wynajmujecie czy kupowałyście? Jeśli kupowałyście, to płaciłyście na raty, czy brałyście kredyt?

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

Jeśli wolicie tak, to odp. na PW
my kupiliśmy. na kredyt oczywiście

Cytat:
Blanka nie potrafi spać dłużej niż 30min.
Hania też

Cytat:

a co do mieszkania. powiem Ci, że z jednej strony Ci zazdroszczę, że mieszkacie z kimś. my tutaj jesteśmy całkiem sami, bez rodziny. tylko znajomi. więc nawet wyjść razem jak nie mamy, no bo kto z Hanią. nikt mi nie pomoże, nie przyjdzie odwiedzić.
ale z drugiej strony jak już jedziemy do Rodziców i mam zostać dłużej niż na weekend to jestem chora. wszędzie ludzi pełno, każdy zadaje milion pytań co do Hani, każdy chce ingerować, każdy chce na spacer, dac jeść (nawet kłócą sie o to) męczące to jest strasznie.
dlatego wg mnie pary jeśli mają taką możliwość to powinni mieszkać bez Rodziców. znam wiele osób, które przez takie sytuacje, czyli mieszkanie z Rodzicami się rozstawało.
także jak tylko będzie mogli to wyprowadzcie się na pewno sobie poradzicie

Cytat:

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 17:16   #4331
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Ale doczekałam się w końcu: dwa razy powiedziała MAMA Zryczałam się

Cytat:

Ale ze mnie tępa dzida...dzisiaj kończymy 9mcy!

Ona wszystko próbuje, jak na jakiejś degustacji, smakuje i koniec:P
buziaki za dziewiątkę
a co do degustacji, to Amelka po prostu degustatorka i koneserka smaków jest, opychać się nie będzie

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

jeszcze zapytać chciałam: jak robicie szpinak dla dzieci? na patelni? z czosnkiem?

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-22, 17:51   #4332
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, o Waszym karmieniu na pierwszej stronie uaktualnić czy usunąć całkiem?
Ja jestem za usunięciem. W końcu dzieciaki jedzą już stałe posiłki.

Cytat:

No to wspierajmy się!
Ja też do Was dołączam... W przyszłym roku zamierzamy wybudować swój dom (nie obejdzie się bez kredytu, no ale...) - tzn przynajmniej zacząć budowę. Działka jest, więc połowa sukcesu. Chcemy mieć swoje piękne gniazdko.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 17:59   #4333
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
coś Ty, nierealne
Ano wlasnie - ja to samo

Cytat:
No i mam pytanie do dziewczyn, które mieszkają właśnie w mieszkaniach. Wynajmujecie czy kupowałyście? Jeśli kupowałyście, to płaciłyście na raty, czy brałyście kredyt?
My wynajmujemy, ale od jakiegos czasu szukamy intensywnie czegos do kupienia.
Mieszkanie na raty? Tak chyba nie mozna...

Cytat:
Bokeh właśnie ja tak samo, ale mam ogromne wyrzuty sumienia że nie poświęcam jej maksimum czasu
Ja tez nie poswiecam 100% uwagi - musze przeciez cos jesc i czasem posprzatac (co prawda niezbyt czesto ). Jak gotuje to Kuba jest ze mna w kuchni na puzzlach, mowie do niego i zabawiam.
I tez mam wyrzuty sumienia

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 18:16   #4334
YellowSheep
Rozeznanie

Witam się! Ale dziś pogoda była żyć nie umierać
Projekt pt. sklep internetowy uważam za otwarty. Od wczoraj nad tym juz pracuję, ale jeżeli moja praca w domu ma wyglądać jak wczoraj - to ja dziękuję. Tz tak się Małym zajmuje, że niech mnie... wychodzi co chwila z pokoju bo musi zapalić/do kibla/jeść i tak w kółko. A ja i tak małego ogarniam...

I wiecie co? Teraz czuje niesprawiedliwość. Oboje z tż robimy dla tego samego jubilera - on mu komputery, ja sklep internetowy. Ja muszę w ciągu dnia ogarnąć siebie, małego i znaleźć mu opiekę na czas kiedy będę pracować. Potem lecę i pracuję tak szybko jak potrafię bo np. o 16 musze go nakarmić. A mój tż w sobotę poszedł naprawiać komputer, wyszedł o 10 wrócił o 16. Dzisiaj po pracy w ogóle nie wrócił do domu i od 16 tam siedzi i niczym martwić się nie musi, dziecko opiekę ma... a ja mam kupę pracy w domu przecież. Chyba zmienię zasady - on będzie wracał i zajmował się dzieckiem a ja wtedy będę wychodzić... a nie że ja wiecznie z wywalonym jęzorem biegam i się spieszę a tu król sobie może siedzieć tam na luzie i pierdoły pociskać.
mam już go dość.
Jeszcze muszę lecieć na pocztę zrobić wysyłki. I oczywiście standardowo jak dzwonię kiedy będzie to zawsze jest ze za 15 minut albo już wychodzi a potem wraca za 3 godziny
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 18:51   #4335
s i l v e r
Zakorzenienie

Hej kochane. My jeszcze w szpitalu. Dziś Daria miała robione badanie cystografie (masakra! Był straszny płacz)... Jutro sie dowiem jakie są wyniki i może wyjdziemy jutro do domu
Stary 2013-10-22, 18:57   #4336
meduzza
Zadomowienie

Co do przygotowywania mleka to ja stosuję system idetyczny jak hje, nie ma mowy o nocnym chodzeniu do kuchni-30 s robię mleko, Mała je 3 min i śpimy dalej

Ja już nie mam wyrzutów bo poświęcam Małej mnóstwo uwagi, robotę zostawiam na czas kiedy śpi albo fajnie się bawi sama.

Kupiłam dziś w kiosku bańki mydlane-raaaany jaka frajda dla mnie, dziecka i kota

Dziewczyny podające mm babydream. Czy wiedziałyście, że 3 jest od 8 miesiąca?

Yellow bo tak to jest-kobieta się zajmuje dzieckiem na urlopie a jak wraca do pracy...to nic się nie zmienia. Jak jest drugie dziecko to podejrzewam jest combo tego wszystkiego

Edytowane przez meduzza
Czas edycji: 2013-10-22 o 19:00
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 19:14   #4337
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość

Projekt pt. sklep internetowy uważam za otwarty. Od wczoraj nad tym juz pracuję, ale jeżeli moja praca w domu ma wyglądać jak wczoraj - to ja dziękuję. Tz tak się Małym zajmuje, że niech mnie... wychodzi co chwila z pokoju bo musi zapalić/do kibla/jeść i tak w kółko. A ja i tak małego ogarniam...
bo kobita zawsze dodatkowy niepłatny etat ma, standard

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Hej kochane. My jeszcze w szpitalu. Dziś Daria miała robione badanie cystografie (masakra! Był straszny płacz)... Jutro sie dowiem jakie są wyniki i może wyjdziemy jutro do domu

oby dobre były

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Kupiłam dziś w kiosku bańki mydlane-raaaany jaka frajda dla mnie, dziecka i kota
mój pies uwielbia bańki mydlane

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 19:17   #4338
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Deli,

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

Jeśli wolicie tak, to odp. na PW
Kupowaliśy. Na kredyt.
Myślę, że u Was najwyższa pora na wyprowadzkę.
No i musisz wziąść pod uwagę, że wtedy jesteś z dzieckiem sama. Czyli wszystko robisz z dzieckiem, ale to kwestia przyzwyczajenia.

Cytat:
Mogę jeszcze o coś spytać? Jak Wasze dzieci nie śpią,to poświęcacie im sto procent czasu? Tzn bawicie się z nimi czy np dajecie zabawki,macie dziecko na oku i coś tam sobie robicie? Czasem myślę że za mało czasu poświęcam Blance

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Nie da się. Choć ja jej i tak dużo czasu poświęcam, bo jest tak żywym dzieckiem, że musze jej pilnować.
A zakupy zrobić, zjeść, ugotować trzeba. I to wszystko. O sprzątaniu przy Zuzce mogę zapomnieć.
I też mam czasami myśli, że jej za mało czasu poświęcam.

Widzę jak to wygląda jak mąż wraca. On się z nia bawi, chichocze itp. , ale w tym czasie nie robi niczego innego. Jak ja bym tak miała robić to cóż gości bym nie mogła do mieszkania zapraszać

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Hmmmm zabawa dla 8-mio miesieczniaka:
Materiały
  • 6 małych papierowych torebek
  • 6 niezwykłych przedmiotów do dotykania
Instrukcja
  • Do każdej z papierowych torebek włóż jeden z przedmiotów, których właściwości są charakterystyczne w dotyku, takie jak piłeczka z pęcherzykami na powierzchni, gąbka, kulka waty, piszcząca zabawka, znajoma zabawka dziecka, szczotka do butelek i inne.
  • Zamknij torebki i poukładaj je na podłodze.
  • Przyprowadź dziecko do pokoju i posadź go na podłodze obok torebek.
  • Wybierz jedną z torebek i otwórz ją.
  • Poproś dziecko, aby włożyło rączkę, nie zaglądając do środka. Jeśli troszkę się boi włóż swoją rękę, aby pokazać, że nic mu nie grozi.
  • Zapytaj co czuje. Przekonaj się, czy potrafi odgadnąć co to za przedmiot.
  • Jeśli nie potrafi zgadnąć, ty włóż rękę do środka i opisz szczegóły przedmiotu.
  • Jeśli w dalszym ciągu nie potrafi odgadnąć, pozwól mu wyciągnąć przedmiot z torebki.
Co wy na to???

chyba coś im się pomyliło, zuzka by jadła zaraz to wszystko

Edytowane przez Aga8484
Czas edycji: 2013-10-22 o 19:18
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 19:22   #4339
s i l v e r
Zakorzenienie

Meduzza, bokeh ostatnio pisała właśnie że babydream jest od 9 miesiąca. Ja ostatnio kupiłam pierwszy raz 3.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-22, 20:05   #4340
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

Ja też czekam

Cytat:

bardzo dobra decyzja!

Cytat:
trzymam kciuki za wyniki!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 20:07   #4341
karusia_2007
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
nie no dziewczyny, powaliłyście mnie z tym przygotwaniem mleka
wy macie siłę wstać w nocy? ja dziś podnioslam się do podgrzewacza by wyciągnąć moje mleko i usnęłam z butelką w ręku
o chuju złoty jakbym miała jeszcze wstawać i sypać jakiś proszek to nie wiem czy na pewno wsypałabym mleko skoro prawie nic nie kontaktuje
Czasami jest ciężko ale co zrobić jak mi sie mega nie chce wstać to gonie Tż żeby zrobił

Cytat:
Mała, przerażasz mnie

Młoda coś dzisiaj marudna, ma już drugą drzemkę, a lulałam ją z płaczem.
Ale doczekałam się w końcu: dwa razy powiedziała MAMA Zryczałam się
za Mama
No i też niestety, wiem, że to okropnie zabrzmi, ale zaczynam nienawidzić mamę Po dzisiejszym dniu już mam kulminację. Napisałam do tż, że chce się stąd jak najszybciej wyprowadzić. Mam nadzieję, że pogadamy o tym, jak wróci z pracy, ale pewnie i tak będzie oponował. Szkoda
Przykro mi z powodu spięć z mama i tego jak Cię traktują w domu. Oby tż się zgodził na wyprowadzkę. A Wy już się budujecie czy na razie macie w planach budowę?

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
przeczytałam pierwszą stronę i najbardziej mi przypadło do gustu-
Czikiriki bumsiakalaka od ponad roku męczymy TŻ-ta ptaka

Dziewczyny to nosidło to wisiadło czy nie?
http://tablica.pl/oferta/nosidelko-e...tml#6c53a4de45
Moim zdaniem jest to nosidło

Cytat:
Czesc Dziewczyny

W pracy poki co bardzo fajnie i jestem zadowolona

Jesli chodzi o moja twarz to jest duzo lepiej, zostalo jeszcze troche roznicy ale od poniedzialku mam znow rehabilitacje wiec mysle ze bedzie dobrze.

Nawijko podczytalam o Waszej rehabilitacji - na pewno wszystko bedzie dobrze i szybko pomorze - zobaczysz
Zdrówka

Cytat:

[/COLOR]Ale ze mnie tępa dzida...dzisiaj kończymy 9mcy!
za skończone miesiące

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość

Ja też do Was dołączam... W przyszłym roku zamierzamy wybudować swój dom (nie obejdzie się bez kredytu, no ale...) - tzn przynajmniej zacząć budowę. Działka jest, więc połowa sukcesu. Chcemy mieć swoje piękne gniazdko.
Co do pogrubionego to i Ja też
Black a Wy macie już projekt wybrany?? Chwaliłaś się już tutaj wymarzonym domkiem??

Cytat:
Oby wyniki wyszły dobre. Współczuję badania Niestety nie jest to nic przyjemnego my mieliśmy robione jak Witek miał 3mc
karusia_2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 20:25   #4342
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

Cytat:

Czekaj cierpliwie a na pewno sie doczekasz
No to wspierajmy się!
No tosie wspierajmy
Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość

W takim razie i za Ciebie
Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Co do przygotowywania mleka to ja stosuję system idetyczny jak hje, nie ma mowy o nocnym chodzeniu do kuchni-30 s robię mleko, Mała je 3 min i śpimy dalej

Ja już nie mam wyrzutów bo poświęcam Małej mnóstwo uwagi, robotę zostawiam na czas kiedy śpi albo fajnie się bawi sama.

Dziewczyny podające mm babydream. Czy wiedziałyście, że 3 jest od 8 miesiąca?

Yellow bo tak to jest-kobieta się zajmuje dzieckiem na urlopie a jak wraca do pracy...to nic się nie zmienia. Jak jest drugie dziecko to podejrzewam jest combo tego wszystkiego
nie wiedziałam,Oskar jedzie dalej na 2

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Cytat:
Meduzza, bokeh ostatnio pisała właśnie że babydream jest od 9 miesiąca. Ja ostatnio kupiłam pierwszy raz 3.
i różni sie bardzo od 2? Jest dużo bardziej treściwsze?

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

Tak w ogóle to tylko ja tu nie śpie??? Gadam i gadam sama do siebie... no cóż ,co mi tam
To Wam powiem że zjadłam właśnie grejfruta i zaraz spadam na grzęde
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-10-22, 20:26   #4343
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość

jeszcze zapytać chciałam: jak robicie szpinak dla dzieci? na patelni? z czosnkiem?
ja kupowałam liście szpinaku na rynku i gotowałam razem z marchewką. bez czosnku

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość

I wiecie co? Teraz czuje niesprawiedliwość. Oboje z tż robimy dla tego samego jubilera - on mu komputery, ja sklep internetowy. Ja muszę w ciągu dnia ogarnąć siebie, małego i znaleźć mu opiekę na czas kiedy będę pracować. Potem lecę i pracuję tak szybko jak potrafię bo np. o 16 musze go nakarmić. A mój tż w sobotę poszedł naprawiać komputer, wyszedł o 10 wrócił o 16. Dzisiaj po pracy w ogóle nie wrócił do domu i od 16 tam siedzi i niczym martwić się nie musi, dziecko opiekę ma... a ja mam kupę pracy w domu przecież. Chyba zmienię zasady - on będzie wracał i zajmował się dzieckiem a ja wtedy będę wychodzić... a nie że ja wiecznie z wywalonym jęzorem biegam i się spieszę a tu król sobie może siedzieć tam na luzie i pierdoły pociskać.
mam już go dość.
Jeszcze muszę lecieć na pocztę zrobić wysyłki. I oczywiście standardowo jak dzwonię kiedy będzie to zawsze jest ze za 15 minut albo już wychodzi a potem wraca za 3 godziny
faceci w ogóle nie zdaję sobie sprawy ile jest rzeczy do zrobienia w domu:/

Cytat:
kciuki za wyniki najmocniejsze! trzymajcie się

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 20:27   #4344
ezzo
Zadomowienie

Hje Mala, Black i Karusia trzymam kciuki za wasze usamodzelnianie mieszkaniowe i popieram decyzje

Mnie w wieku 15 lat rodzice wywiezli z domu, od tamtej pory mieszkalam w wielu miejscach i jak kilka lat temu przyszlo mi wrocic do domu rodzinnego i spedzic tam prawie rok, to bez wachania stwierdzam, ze byl to jeden z trudniejszych okresow i dla mnie i dla rodzicow.
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 20:42   #4345
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Kupowaliśy. Na kredyt.
Myślę, że u Was najwyższa pora na wyprowadzkę.
No i musisz wziąść pod uwagę, że wtedy jesteś z dzieckiem sama. Czyli wszystko robisz z dzieckiem, ale to kwestia przyzwyczajenia.
Myślę, że szybko bym się przyzwyczaiła, bo i tak najczęściej właśnie tak jest. Tylko z tą świadomością, że wieczorem nie byłoby nikogo choć na chwilę do pomocy (jeśli tż byłby zagranicą), byłoby trudniej

Cytat:
Napisane przez karusia_2007 Pokaż wiadomość
Przykro mi z powodu spięć z mama i tego jak Cię traktują w domu. Oby tż się zgodził na wyprowadzkę. A Wy już się budujecie czy na razie macie w planach budowę?
Na razie mamy tylko w planach Ale teście chcą nam jak najszybciej działkę przepisać, to mam nadzieję, że i my od przyszłego roku zaczniemy, chociaż te fundamenty

Silver, dawaj znać jak tylko będziesz znała wyniki

Dziękuję za WSZYSTKIE odpowiedzi
Stary 2013-10-22, 20:48   #4346
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Ifwka, zabawa zdecydowanie nie dla 8miesięczniaka

Ewik, aleś temacik znalazła, cudo

Fewciu, absolutnie nie jestem w stanie `100% czasu poświęcić dzisiaj - z pracy o 15, wysiadłam koło przedszkola, po Agatkę, spacerem do domu bo pięknie, w efekcie w domu 16, nakarmiłam Dorcię, chwilę się w 4 pobawiliśmy, potem robiłam obiad. Agatka oglądała Jedynkowe Przedszkole, Dorcia obok mnie w kuchni na macie, obierałam marchewkę i do niej gadałam a ta zacieszała podchodzę, dam buziaka, pogadam ciągle coś - ale nie jestem w stanie tylko dla niej być.

Misiu, to nosidło to chyba jedyne womara niewisiadłowe właśnie.

Hje, strasznie współczuję sytuacji ale też uważam, że wyprowadzka to jedyne wyjście.

Yellow, nie strzymałabym z takim gadem

Silver, kciuki! i buziaki w czółko dla dzielnej dziewczynki

Ezzo, jak to cię wywieźli z domu
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 20:49   #4347
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Ale patrzcie na to mama znalazła, normalnie... xero Dorotki byłam:
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-22, 21:00   #4348
mala_19kw
Zakorzenienie

U mnie jest o tyle "głupia" sytuacja z mieszkaniem że rodzice chcą nam przepisać dom w którym teraz razem miezkamy. Ale zanim będziemy tu mieszkać sami to jeszcze ...(przecież nie bede czekać na śmierć rodziców). Mamy też działke na której jest możliwość wybudowania się-no ale stwierdziliśmy że jak mielibyśmy sie budować to za te pieniądze można kupić mieszkanie/dom i ma sie ten kąt od zaraz. Budowy trwają latami jak sie nie ma kasy A my jej nie mamy. Narazie w gre wchodzi tylko wynajem- a co dalej czas pokaże.

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43386081]Ale patrzcie na to mama znalazła, normalnie... xero Dorotki byłam:[/QUOTE]
Faktycznie kopia

Pusto tu więc spitalam spać

A wy tu pilnujcie grzędy jak przystało-oddaje pałeczke (bez zbereźnych myśli)

DOBRANOC
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-10-22, 21:06   #4349
nafiyqa
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43386081]Ale patrzcie na to mama znalazła, normalnie... xero Dorotki byłam:[/QUOTE]
Ja tam czysta Agatke widze!!

ezzo, wywiezli...?

Padam na ryj dzis.
Dawno Kubus mnie tak nie przecwiczyl. Do tego jeszcze jestesmy na kolejnym etapie histerii wozkowych - na dwor wychodzic sie odechciewa.
Z rynku, z ktorego normalnie idziemy 10min dzis wracalismy dobre 40min, bo musialam stawac przy kazdej lawce i brac mojego krolewicza na rece. Wozek go w plecy parzyl.

Z nowosci - dzis ugotowalam Kubie zupke z czerwona soczewica. Wsunal jak wszystko

Czas na mnie

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Aaaa zapomnialabym - mala, hje - dobre decyzje podjelyscie.
Zobaczycie, ze wszystko bedzie inaczej - pewnie nawet poprawia sie Wasze stosunku z rodzinami

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 21:08   #4350
hje
Zakorzenienie

Szaja, toż to Dorka identyko A jeszcze i ona, i Agatka mają Twoją buźkę

Nawijko,

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

To i ja za Małą podążam i spadam Dobrej nocy wszystkim, niech dzieciaczki dadzą Wam pospać!

Edytowane przez hje
Czas edycji: 2013-10-22 o 21:10
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości