![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Piękne wesele w niskiej cenie PM 2015 ŚLĄSK
Witam wszystkich bardzo serdecznie!
![]() Postanowiłam założyć ten wątek ponieważ zabieramy sie z lubym do przygotowań wesela, niestety będziemy robić go sami i patrzymy uważnie na ceny i wszystko dokładnie kalkulujemy, żeby nie przepłacić a żeby wesele było wymarzone i udane. Zależy mi na kontakcie z PM ze śląska bo jak się przekonałam na innych forach ceny w każdym województwie są inne ale bardzo chętnie posłucham rad innych kobietek ![]() Na początek proszę o pomoc!! Wesele w restauracji czy w remizie ??!! Mamy mega dylemat! Oraz orientuje się ktoś jaki jest koszt wystroju sali weselnej np w remizie ?? I można podawać jakieś namiary ze śląska ![]() Buziaki PM ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Piękne wesele w niskiej cenie PM 2015 ŚLĄSK
Ja tez ze Śląska i ceny sa masakryczne!! Ja na pewno nie chcialabym wesela w remizie, ale wiadomo, każdy ma jakies swoje wymagania
![]() Wydaje mi się, ze jak byś znalazla niedrogi katering, albo masz jakieś sprawdzone kucharki, taniej wychodzi remiza. Ale trzeba też dużo czasu na to poswiecic. Ja to jestem leniem i wole to oddac w ręcę restauracji, żeby sie niczym nie martwić ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
wesele w restauracji to wygoda, a w remizie czy innym wynajmowanym - sali domu kultury itp, to co prawda taniej, ale niestety cale wesele trzeba doglądać.
Byłam na kilku weselach (tylko raz w restauracji) w remizie i powiem Ci, ze rodzice mlodych praktycznie cały czas chodzili od kuchni przez sale i dogladali czy wszystko jest, czy kucharki nie kradna :P i inne takie, ogólnie rzec zmowiac nic sie nie bawili tylko pilnowali.. nie zawsze tak to wyglada oczywiscie, no ale jednak jest to meczace. Jest bardzo duzo sal na slasku wartych uwagi i w dobrych cenach ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() za to kucharki upychają schabowe do staników ![]() pomijam kwestie, że w cateringu też są kucharki, no ale widać tylko te bezcateringowe to złodziejki ![]() taka kwestia zależy od ludzi i ich charakteru, a nie od tego jako kto są zatrudnieni ![]()
Edytowane przez viva91 Czas edycji: 2013-10-22 o 20:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
A w jakich miastach i ich okolicach szukasz?
Ja mam niby remizę - wydzierżawił Pan,wyremontował i wynajmuje jak restauracje -dekoracja, posiłki, napoje, sprzątanie, chemia, paczki, ciasta, tort w cenie ;-) I to w wersji naprawde full - po 5 kolacji na każdy dzień + obiady, cygańska noc, wystrój piękny, ze świecami i w ogóle, wszystko co zostanie pakowane jest dla nas na wynos, wszystko sprzątają. A koszt 200zł / os /2dni ![]()
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I gdzie to cudo jest? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Po drugie byłam tylko na weselach w remizie, gdzie były kucharki, które same gotowały, wiec wyrazam swa opienie tylko na temat jednych:P. Sama nie widzialam czy kradną, ale przed i po weselu słyszałam rozmowy na ten temat mlodych, rodzicow mlodych itp i po prostu napisalam. A i nie chodzilo mi ze kradna gotowe potrawy tylko najczesciej przyprawy i takie drobniejsze rzeczy. Nie slyszalam by w restauracjach gdzie placi sie od osoby, ktos cos kradł, bo nie kupuje sie produktow tylko placisz za to co podadza na stol. W kazdym razie z jednym sie zgodze, że to zalezy od czlowieka. Ale w remizie trzeba co chwile doglądać tego, na sali nie tak czesto, jesli ktos dba o swoja renome, takie moje zdanie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Gram po weselach - widze różnice między weselem w remizie a weselem w restauracji - ogromna!
![]() ![]()
![]() |
#10 | |
Żona Gargamel
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() I skoro przyznajesz, że to zależy od człowieka, to chyba nie zależy od budynku? ![]() ![]() ![]() Nie lubię po prostu takiego stereotypowego myślenia, sprzed 20 lat. Czasy się zmieniają, a ludzie są różni i nie zależy to od tego, gdzie obsługują wesele. A co do kosztów dekoratorki - u siebie spotkałam się z cenami 1000-1500, myślałam, że "zgodnie z śląską regułą" tu będzie drożej ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio byłam na dwóch weselach na Śląsku ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Wow ciesze się że dużo osób wzieło udział w dyskusji mam nadzieję że będzie naas jeszcze więcej
![]() Ja pochodzę z Rudy Śląskiej ale obecnie mieszkam w okolicach ![]() Z remizy chyba jednak rezygnujemy moglibyśmy mieć kucharzy z kelnerami ze znajomej restauracji z Bytomia (nie chcemy robić u nich bo troche za mały lokal) ale faktycznie jak przeliczyliśmy wynajem sali + wystrój + ciasta owoce + czas stracony na sprzątaniu i pilnowaniu wszystkiego to raczej zostaniemy przy restauracji. W samej Rudzie Śląskiej jest mnóstwo restauracji ale ceny są strasznie wysokie nawet na takie pipidówy gdzie np wystrój nie jest za fajny. Ale cóż. Mój luby jest z Chudowa nie wiem czy kojarzycie tam gdzie ten zamek ![]() Aczkolwiek urzekł nas bardzo jeden lokal który proponuje bardzo bogate menu w cenie 155zł już z ciastami i tortem lecz bez napoi. Ludzi ciągle tam dużo, ciągle jakieś imprezy. Jest to EDEN w miejscowości Przegędza za Orzeszem. Oto link: http://restauracja-eden.pl/ Także jakby ktoś znał jakieś opinie na temat lokalu to bardzo chętnie poczytam ![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ty myślałas o dziku, a ja mowiac o potrawach, nie twierdzilam, ze chowaly np ziemniaczane puree do woreczka foliowego i do torby:P Edytowane przez okaro Czas edycji: 2013-10-26 o 08:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
ja będę miała wesele w Radzionkowie, w restauracji. Jak tak pojeździłam po różnych salach to u nich jest moim zdaniem najlepiej. Piękna sala, ponad stuletnia, płacę 180zł od osoby, menu mam bardzo bogate z trzema kolacjami, bardzo rozbudowana zimna płyta, do tego swojski stół i fontanna czekoladowa w cenie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
niestety nie moje rejony. troche daleko.. ale jak ktoś szuka taniego wesela do ok 50osób z czystym sumieniem mogę polecić restauracje HAKURO w Bytomiu jedzenie przepyszne! i bardzo dużo. Dla mnie niestety za mały lokal
![]()
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
a próbowałaś Constantin w Bytomiu? Mi odmówili, bo miałam za mało osób. Na forum są o nim same pozytywne opinie. Tyle że to sala bankietowa więc nie wiem jak z ceną
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#21 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja na początku nawet zdecydowałam się na to Apogeum :P tym bardziej, że jestem z Manhattanu, jeśli jesteś z Piekar to powinnaś kojarzyć ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#23 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no tak, nasze kochane osiedlowe imperium ![]() 2. moi nietrzeźwi goście płci męskiej wychodzący się przewietrzyć spotykają bande pijących na dole kolesi, nie daj boże pseudokibiców. Z tych powodów nie brałam imperium pod uwage ;p poza tym różne dziwne opinie słyszałam |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
na początku chciałam robić w galerii na DW, ale jak czytałam opinie na temat nowej szefowej to mi się odechciało. Pod skrzydłami anioła facet mnie wq bo najpierw mi się zaśmiał w twarz z pytaniem czy mam w ogóle narzeczonego, że pytam o sale, potem wyskoczył z ceną 215zł i że ma być minimum 60 osób bo jak nie to musze płacić za każde "wolne" krzesło 100 zł. Ogólnie u nas w rejonie mało miejsc jest żeby wesele zrobić. Piękne i tanie sale są w okolicach Wielowsi: w Wojsce i Sierotach. Ale mają też nieziemskie oblężenie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, macie już kamerzystów wybranych? Polecacie kogoś?
![]() |
#27 |
Wtajemniczenie
|
ja będę szukać fotografa, nie chce kamerzysty. Ale gdzieś widziałam wątek o kamerzystach na śląsku
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
mam meeega dylemat jak mi się podoba i w miarę przystępnej cenie to termin zajęty, niestety środki mam na ten cel znacznie ograniczone i strasznie mi trudno coś znaleźć... teraz mi jedna oferta wpadła w oko A&J fotografia ślubna rybnik ,ale tu z kolei nie znam nikogo kto korzystał z jego usług a nie chce w ciemno brać xxxx Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2014-01-20 o 19:40 Powód: linki |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
fotografa zaczynam szukać dopiero od lutego, póki co mam sprawy studenckie na głowie ![]() ![]() Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2014-01-20 o 19:41 Powód: link e cytacie |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
Aaaaa dawno mnie nie było!! ^^
My zdecodowaliśmy się na restauracje Eden za Orzeszem w miejscowości Przegędza. Kościół też już zarezerwowany godz. 12:00 !! ![]() i zespół też już zarezerwowany. ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:48.