Piękne wesele w niskiej cenie PM 2015 ŚLĄSK - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Notka

Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-10-22, 19:54   #1
mycha19992
Przyczajenie

Piękne wesele w niskiej cenie PM 2015 ŚLĄSK

Witam wszystkich bardzo serdecznie!
Postanowiłam założyć ten wątek ponieważ zabieramy sie z lubym do przygotowań wesela, niestety będziemy robić go sami i patrzymy uważnie na ceny i wszystko dokładnie kalkulujemy, żeby nie przepłacić a żeby wesele było wymarzone i udane. Zależy mi na kontakcie z PM ze śląska bo jak się przekonałam na innych forach ceny w każdym województwie są inne ale bardzo chętnie posłucham rad innych kobietek

Na początek proszę o pomoc!!
Wesele w restauracji czy w remizie ??!! Mamy mega dylemat!

Oraz orientuje się ktoś jaki jest koszt wystroju sali weselnej np w remizie ?? I można podawać jakieś namiary ze śląska

Buziaki PM
mycha19992 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-22, 20:11   #2
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987
Dot.: Piękne wesele w niskiej cenie PM 2015 ŚLĄSK

Ja tez ze Śląska i ceny sa masakryczne!! Ja na pewno nie chcialabym wesela w remizie, ale wiadomo, każdy ma jakies swoje wymagania
Wydaje mi się, ze jak byś znalazla niedrogi katering, albo masz jakieś sprawdzone kucharki, taniej wychodzi remiza. Ale trzeba też dużo czasu na to poswiecic. Ja to jestem leniem i wole to oddac w ręcę restauracji, żeby sie niczym nie martwić restauracje ktore mnie interesowaly na śląsku mialy ceny od 180-330 zł :/ i to bardzo czesto bez ciast, tortu, alkoholi i napojów

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-22, 20:17   #3
okaro
Zadomowienie

wesele w restauracji to wygoda, a w remizie czy innym wynajmowanym - sali domu kultury itp, to co prawda taniej, ale niestety cale wesele trzeba doglądać.

Byłam na kilku weselach (tylko raz w restauracji) w remizie i powiem Ci, ze rodzice mlodych praktycznie cały czas chodzili od kuchni przez sale i dogladali czy wszystko jest, czy kucharki nie kradna :P i inne takie, ogólnie rzec zmowiac nic sie nie bawili tylko pilnowali.. nie zawsze tak to wyglada oczywiscie, no ale jednak jest to meczace.

Jest bardzo duzo sal na slasku wartych uwagi i w dobrych cenach Zalezy z ktorego regionu śląska jestes
okaro jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-22, 20:47   #4
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez okaro Pokaż wiadomość
wesele w restauracji to wygoda, a w remizie czy innym wynajmowanym - sali domu kultury itp, to co prawda taniej, ale niestety cale wesele trzeba doglądać.

Byłam na kilku weselach (tylko raz w restauracji) w remizie i powiem Ci, ze rodzice mlodych praktycznie cały czas chodzili od kuchni przez sale i dogladali czy wszystko jest, czy kucharki nie kradna :P i inne takie, ogólnie rzec zmowiac nic sie nie bawili tylko pilnowali.. nie zawsze tak to wyglada oczywiscie, no ale jednak jest to meczace.

Jest bardzo duzo sal na slasku wartych uwagi i w dobrych cenach Zalezy z ktorego regionu śląska jestes
no tak, bo ludzie z cateringu sali to anioły i oni z definicji nie kradną
za to kucharki upychają schabowe do staników
pomijam kwestie, że w cateringu też są kucharki, no ale widać tylko te bezcateringowe to złodziejki

taka kwestia zależy od ludzi i ich charakteru, a nie od tego jako kto są zatrudnieni

Edytowane przez viva91
Czas edycji: 2013-10-22 o 20:52
viva91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-22, 21:10   #5
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
pomijam kwestie, że w cateringu też są kucharki, no ale widać tylko te bezcateringowe to złodziejki

taka kwestia zależy od ludzi i ich charakteru, a nie od tego jako kto są zatrudnieni
słuszna uwaga
Stary 2013-10-22, 21:11   #6
Chnatalia
Raczkowanie

GG do Chnatalia Send a message via Skype™ to Chnatalia

A w jakich miastach i ich okolicach szukasz?

Ja mam niby remizę - wydzierżawił Pan,wyremontował i wynajmuje jak restauracje -dekoracja, posiłki, napoje, sprzątanie, chemia, paczki, ciasta, tort w cenie ;-) I to w wersji naprawde full - po 5 kolacji na każdy dzień + obiady, cygańska noc, wystrój piękny, ze świecami i w ogóle, wszystko co zostanie pakowane jest dla nas na wynos, wszystko sprzątają. A koszt 200zł / os /2dni

Razem od 10.10.2005
Narzeczona od 09.10.2011
Ślub 28.12.2013
Chnatalia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-22, 22:15   #7
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Napisane przez Chnatalia Pokaż wiadomość
A w jakich miastach i ich okolicach szukasz?

Ja mam niby remizę - wydzierżawił Pan,wyremontował i wynajmuje jak restauracje -dekoracja, posiłki, napoje, sprzątanie, chemia, paczki, ciasta, tort w cenie ;-) I to w wersji naprawde full - po 5 kolacji na każdy dzień + obiady, cygańska noc, wystrój piękny, ze świecami i w ogóle, wszystko co zostanie pakowane jest dla nas na wynos, wszystko sprzątają. A koszt 200zł / os /2dni

I gdzie to cudo jest?

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-23, 08:06   #8
okaro
Zadomowienie

Cytat:

Viva nie mowie ze tylko te bezcateringowe kradna i że w ogole kradną - to po pierwsze.

Po drugie byłam tylko na weselach w remizie, gdzie były kucharki, które same gotowały, wiec wyrazam swa opienie tylko na temat jednych:P.

Sama nie widzialam czy kradną, ale przed i po weselu słyszałam rozmowy na ten temat mlodych, rodzicow mlodych itp i po prostu napisalam. A i nie chodzilo mi ze kradna gotowe potrawy tylko najczesciej przyprawy i takie drobniejsze rzeczy.

Nie slyszalam by w restauracjach gdzie placi sie od osoby, ktos cos kradł, bo nie kupuje sie produktow tylko placisz za to co podadza na stol.

W kazdym razie z jednym sie zgodze, że to zalezy od czlowieka. Ale w remizie trzeba co chwile doglądać tego, na sali nie tak czesto, jesli ktos dba o swoja renome, takie moje zdanie.
Stary 2013-10-23, 08:09   #9
loneliness18
Rozeznanie

Gram po weselach - widze różnice między weselem w remizie a weselem w restauracji - ogromna! Nie zawsze też wesele w remizie wychodzi dużo taniej. Mój brat miał organizowane wesele w remizie i rodzice powiedzieli, ze nigdy więcej! Przychdozi wesele i człowiek jest tak zmęczony przygotowaniami, że wesele rpzestaje cieszyć a tu ejszcze kolejny tydzień sprzątania:/ Wszystko trzeba samemu załatwiać a to sie liczy z kosztami paliwa. Do tego płacisz kucharką, kelnerką. za wystró remizy też płacisz i to niemałe pieniądze. Nie warto - efekty marny. W lokalu jest wszystko dopracowane. N aśląsku bez problemu znajdziesz lokal w niskiej cenie a warty tego Z jakich okolic jesteś??
Stary 2013-10-23, 09:08   #10
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
Napisane przez mycha19992 Pokaż wiadomość
Postanowiłam założyć ten wątek ponieważ zabieramy sie z lubym do przygotowań wesela, niestety będziemy robić go sami i patrzymy uważnie na ceny i wszystko dokładnie kalkulujemy, żeby nie przepłacić a żeby wesele było wymarzone i udane. Zależy mi na kontakcie z PM ze śląska bo jak się przekonałam na innych forach ceny w każdym województwie są inne ale bardzo chętnie posłucham rad innych kobietek

Oraz orientuje się ktoś jaki jest koszt wystroju sali weselnej np w remizie ?? I można podawać jakieś namiary ze śląska

Buziaki PM
Decyduj się szybko bo wiesz jak u nas na Śląsku jest z salami

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-23, 17:33   #11
loneliness18
Rozeznanie

Cytat:

Buziaki PM
Koszty wystroju sali to ok tysiąca złotych - średnia cena a są takie dekoratorki, które zyczą sobie prawie 2 tyś Wszystko zalezy czego oczekujesz

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-23, 23:51   #12
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez okaro Pokaż wiadomość
Viva nie mowie ze tylko te bezcateringowe kradna i że w ogole kradną - to po pierwsze.

Po drugie byłam tylko na weselach w remizie, gdzie były kucharki, które same gotowały, wiec wyrazam swa opienie tylko na temat jednych:P.

Sama nie widzialam czy kradną, ale przed i po weselu słyszałam rozmowy na ten temat mlodych, rodzicow mlodych itp i po prostu napisalam. A i nie chodzilo mi ze kradna gotowe potrawy tylko najczesciej przyprawy i takie drobniejsze rzeczy.

Nie slyszalam by w restauracjach gdzie placi sie od osoby, ktos cos kradł, bo nie kupuje sie produktow tylko placisz za to co podadza na stol.

W kazdym razie z jednym sie zgodze, że to zalezy od czlowieka. Ale w remizie trzeba co chwile doglądać tego, na sali nie tak czesto, jesli ktos dba o swoja renome, takie moje zdanie.
A ja myślałam, że całego dzika kitrają

I skoro przyznajesz, że to zależy od człowieka, to chyba nie zależy od budynku? Więc po co to rozgraniczać? To tak jakbym napisała: "Wszystkie Genowefy to idiotki. Choć właściwie idiotyzm nie zależy od imienia"
Nie lubię po prostu takiego stereotypowego myślenia, sprzed 20 lat. Czasy się zmieniają, a ludzie są różni i nie zależy to od tego, gdzie obsługują wesele.

A co do kosztów dekoratorki - u siebie spotkałam się z cenami 1000-1500, myślałam, że "zgodnie z śląską regułą" tu będzie drożej
Stary 2013-10-24, 03:18   #13
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:

Buziaki PM
Mycha a powiedz na ile osób planujecie wesele i jakim dysponujecie budżetem. Od tEgo trzeba zacząć a potem może któras coś doradzi.
Ostatnio byłam na dwóch weselach na Śląsku

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-24, 18:23   #14
mycha19992
Przyczajenie

Wow ciesze się że dużo osób wzieło udział w dyskusji mam nadzieję że będzie naas jeszcze więcej

Ja pochodzę z Rudy Śląskiej ale obecnie mieszkam w okolicach Wesele planujemy na ok. 55-60 osób ale licząc już z orkiestrą, fotografem i nami-młodymi. Więc nie aż takie duże.

Z remizy chyba jednak rezygnujemy moglibyśmy mieć kucharzy z kelnerami ze znajomej restauracji z Bytomia (nie chcemy robić u nich bo troche za mały lokal) ale faktycznie jak przeliczyliśmy wynajem sali + wystrój + ciasta owoce + czas stracony na sprzątaniu i pilnowaniu wszystkiego to raczej zostaniemy przy restauracji.

W samej Rudzie Śląskiej jest mnóstwo restauracji ale ceny są strasznie wysokie nawet na takie pipidówy gdzie np wystrój nie jest za fajny. Ale cóż.
Mój luby jest z Chudowa nie wiem czy kojarzycie tam gdzie ten zamek i oglądaliśmy dużo restauracji w stronę Rybnika, Żor ale jeszcze przed tymi miastami. Jest tam dość dużo ciekawych lokali w niższych cenach. Samym przykładem jest Biały Dom w Czerwionce Leszczynach ten sam właściciel co w Chudowie a że obiekt kilka lat starszy to cena na osobie od 20zł taniej! a wystrój niemal identyczny, jedzenie tak samo bo byłam na weselu tu i tu. Wiadomo że trzeba doliczyć autokar ale tak czy siak trzeba go wynająć a czy pojedzie 10km dalej czy bliżej...
Aczkolwiek urzekł nas bardzo jeden lokal który proponuje bardzo bogate menu w cenie 155zł już z ciastami i tortem lecz bez napoi. Ludzi ciągle tam dużo, ciągle jakieś imprezy. Jest to EDEN w miejscowości Przegędza za Orzeszem. Oto link: http://restauracja-eden.pl/
Także jakby ktoś znał jakieś opinie na temat lokalu to bardzo chętnie poczytam A my planujemy się wybrać tam wkrótce na obiad żeby zasmakować jedzenia

Pozdrawiam
Stary 2013-10-24, 21:26   #15
loneliness18
Rozeznanie

Cytat:
Wow ciesze się że dużo osób wzieło udział w dyskusji mam nadzieję że będzie naas jeszcze więcej

Ja pochodzę z Rudy Śląskiej ale obecnie mieszkam w okolicach Wesele planujemy na ok. 55-60 osób ale licząc już z orkiestrą, fotografem i nami-młodymi. Więc nie aż takie duże.

Z remizy chyba jednak rezygnujemy moglibyśmy mieć kucharzy z kelnerami ze znajomej restauracji z Bytomia (nie chcemy robić u nich bo troche za mały lokal) ale faktycznie jak przeliczyliśmy wynajem sali + wystrój + ciasta owoce + czas stracony na sprzątaniu i pilnowaniu wszystkiego to raczej zostaniemy przy restauracji.

W samej Rudzie Śląskiej jest mnóstwo restauracji ale ceny są strasznie wysokie nawet na takie pipidówy gdzie np wystrój nie jest za fajny. Ale cóż.
Mój luby jest z Chudowa nie wiem czy kojarzycie tam gdzie ten zamek i oglądaliśmy dużo restauracji w stronę Rybnika, Żor ale jeszcze przed tymi miastami. Jest tam dość dużo ciekawych lokali w niższych cenach. Samym przykładem jest Biały Dom w Czerwionce Leszczynach ten sam właściciel co w Chudowie a że obiekt kilka lat starszy to cena na osobie od 20zł taniej! a wystrój niemal identyczny, jedzenie tak samo bo byłam na weselu tu i tu. Wiadomo że trzeba doliczyć autokar ale tak czy siak trzeba go wynająć a czy pojedzie 10km dalej czy bliżej...
Aczkolwiek urzekł nas bardzo jeden lokal który proponuje bardzo bogate menu w cenie 155zł już z ciastami i tortem lecz bez napoi. Ludzi ciągle tam dużo, ciągle jakieś imprezy. Jest to EDEN w miejscowości Przegędza za Orzeszem. Oto link: http://restauracja-eden.pl/
Także jakby ktoś znał jakieś opinie na temat lokalu to bardzo chętnie poczytam A my planujemy się wybrać tam wkrótce na obiad żeby zasmakować jedzenia

Pozdrawiam
Jeśli organizacja wesela ze strony obsługi w jest taka sama jak w BIałym Domu w Paniówkach to polecam))

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-26, 07:52   #16
okaro
Zadomowienie

Cytat:
A ja myślałam, że całego dzika kitrają

I skoro przyznajesz, że to zależy od człowieka, to chyba nie zależy od budynku? Więc po co to rozgraniczać? To tak jakbym napisała: "Wszystkie Genowefy to idiotki. Choć właściwie idiotyzm nie zależy od imienia"
Nie lubię po prostu takiego stereotypowego myślenia, sprzed 20 lat. Czasy się zmieniają, a ludzie są różni i nie zależy to od tego, gdzie obsługują wesele.

A co do kosztów dekoratorki - u siebie spotkałam się z cenami 1000-1500, myślałam, że "zgodnie z śląską regułą" tu będzie drożej
czemu tak napisalam? Proste - w remizach zatrudniane sa kucharki z zewnatrz, jakie sobie tylko wybierzesz, a mozesz wybrac złe. Jedna z cioć obawiala się, bo juz raz sie zdarzylo na kliku weselach remizowych, ze do torebki chowaly przyprawy czy np napoje, albo warzywa :co jest: i że po prostu trzeba bylo co chwile doglądać.

ty myślałas o dziku, a ja mowiac o potrawach, nie twierdzilam, ze chowaly np ziemniaczane puree do woreczka foliowego i do torby:P

Edytowane przez okaro
Czas edycji: 2013-10-26 o 08:02
Stary 2013-10-26, 13:57   #17
eM_Ka_
Wtajemniczenie

ja będę miała wesele w Radzionkowie, w restauracji. Jak tak pojeździłam po różnych salach to u nich jest moim zdaniem najlepiej. Piękna sala, ponad stuletnia, płacę 180zł od osoby, menu mam bardzo bogate z trzema kolacjami, bardzo rozbudowana zimna płyta, do tego swojski stół i fontanna czekoladowa w cenie wystrój robią sami, ale jeśli chce żywe kwiaty to musze dopłacić 300 - 400 zł, sama wybieram kolory, kompozycje itd ogólnie super. Tanio jest też w Apogeum w Piekarach Śl (180zł) ale mają uboższe menu. Słyszałam też że w Orfeuszu w Tarnowskich Górach jest tanio i dosyć bogate menu, ale sala za duża jak na moje skromne wesele (40 - 50 osób) więc nawet tam nie jechałam
eM_Ka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-26, 23:09   #18
mycha19992
Przyczajenie

niestety nie moje rejony. troche daleko.. ale jak ktoś szuka taniego wesela do ok 50osób z czystym sumieniem mogę polecić restauracje HAKURO w Bytomiu jedzenie przepyszne! i bardzo dużo. Dla mnie niestety za mały lokal
ślub 20.06.2015
Stary 2013-10-27, 06:17   #19
eM_Ka_
Wtajemniczenie

a próbowałaś Constantin w Bytomiu? Mi odmówili, bo miałam za mało osób. Na forum są o nim same pozytywne opinie. Tyle że to sala bankietowa więc nie wiem jak z ceną
Stary 2013-10-27, 20:32   #20
MajsterkaANB
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eM_Ka_ Pokaż wiadomość
ja będę miała wesele w Radzionkowie, w restauracji. Jak tak pojeździłam po różnych salach to u nich jest moim zdaniem najlepiej. Piękna sala, ponad stuletnia, płacę 180zł od osoby, menu mam bardzo bogate z trzema kolacjami, bardzo rozbudowana zimna płyta, do tego swojski stół i fontanna czekoladowa w cenie wystrój robią sami, ale jeśli chce żywe kwiaty to musze dopłacić 300 - 400 zł, sama wybieram kolory, kompozycje itd ogólnie super. Tanio jest też w Apogeum w Piekarach Śl (180zł) ale mają uboższe menu. Słyszałam też że w Orfeuszu w Tarnowskich Górach jest tanio i dosyć bogate menu, ale sala za duża jak na moje skromne wesele (40 - 50 osób) więc nawet tam nie jechałam
Nasza miejscówka Menu nie jest ubogie jako tako, tylko ilość posiłków jest mniejsza. Bo jest dużo dań podanych w formie zimnej płyty. Nas skusiła cena, rabat i dużo gratisów Kolacje są tylko dwie ale chyba będziemy pytać ile kosztowałoby domówienie jeszcze jednej skromnej kolacji.

MajsterkaANB jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-28, 06:53   #21
eM_Ka_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MajsterkaANB Pokaż wiadomość
Nasza miejscówka Menu nie jest ubogie jako tako, tylko ilość posiłków jest mniejsza. Bo jest dużo dań podanych w formie zimnej płyty. Nas skusiła cena, rabat i dużo gratisów Kolacje są tylko dwie ale chyba będziemy pytać ile kosztowałoby domówienie jeszcze jednej skromnej kolacji.

ja na początku nawet zdecydowałam się na to Apogeum :P tym bardziej, że jestem z Manhattanu, jeśli jesteś z Piekar to powinnaś kojarzyć w każdym razie byłam już skłonna brać tą salę, ale przeraziło mnie to wejście od ulicy, brak ogrodu itp. Stąd szukałam dalej Co do domówienia jednej kolacji: babka mi powiedziała, że goście często chcą domawiać, później z tego pomysłu rezygnują a na koniec mówią, że dobrze że trzeciej nie wzięli bo by było za dużo ja w radzionkowie bede miec 4 kolacje, płyte, swoijski stół, obiad deser plus fontanne. W tej samej cenie co Apogeum, tyle, że nie mam apartamentu :P
Stary 2013-10-28, 07:21   #22
MajsterkaANB
Zakorzenienie

Cytat:
ja na początku nawet zdecydowałam się na to Apogeum :P tym bardziej, że jestem z Manhattanu, jeśli jesteś z Piekar to powinnaś kojarzyć w każdym razie byłam już skłonna brać tą salę, ale przeraziło mnie to wejście od ulicy, brak ogrodu itp. Stąd szukałam dalej Co do domówienia jednej kolacji: babka mi powiedziała, że goście często chcą domawiać, później z tego pomysłu rezygnują a na koniec mówią, że dobrze że trzeciej nie wzięli bo by było za dużo ja w radzionkowie bede miec 4 kolacje, płyte, swoijski stół, obiad deser plus fontanne. W tej samej cenie co Apogeum, tyle, że nie mam apartamentu :P
a to nie pomyślałaś o Imperium? My nawet się nie zastanawialiśmy nad innymi salami, od razu wiedzieliśmy, że tam będzie nasze wesele my mamy jeszcze ten apartament, odwiezienie gości, 0,5 litra wódki na parę, trochę napoi, 5 % rabatu, ozdoby z kwiatów. I to chyba wszystko A z tymi kolacjami może faktycznie tak jest, że potem i tak nikt tyle nie je :P Mi tam ogród w zimę nie potrzebny, i tak chyba nikt nie byłby aż tak chętny na zimowe spacerki

Stary 2013-10-28, 07:43   #23
eM_Ka_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MajsterkaANB Pokaż wiadomość
a to nie pomyślałaś o Imperium? My nawet się nie zastanawialiśmy nad innymi salami, od razu wiedzieliśmy, że tam będzie nasze wesele my mamy jeszcze ten apartament, odwiezienie gości, 0,5 litra wódki na parę, trochę napoi, 5 % rabatu, ozdoby z kwiatów. I to chyba wszystko A z tymi kolacjami może faktycznie tak jest, że potem i tak nikt tyle nie je :P Mi tam ogród w zimę nie potrzebny, i tak chyba nikt nie byłby aż tak chętny na zimowe spacerki

no tak, nasze kochane osiedlowe imperium przeraziły mnie dwie wizje: 1. wysiadam z samochodu w pięknej sukni, szczęśliwa że jestem mężatką itd... a tu tłum ludzi wchodzących do i wychodzących z biedronki :P
2. moi nietrzeźwi goście płci męskiej wychodzący się przewietrzyć spotykają bande pijących na dole kolesi, nie daj boże pseudokibiców.

Z tych powodów nie brałam imperium pod uwage ;p poza tym różne dziwne opinie słyszałam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-28, 16:41   #24
MajsterkaANB
Zakorzenienie

Cytat:
no tak, nasze kochane osiedlowe imperium przeraziły mnie dwie wizje: 1. wysiadam z samochodu w pięknej sukni, szczęśliwa że jestem mężatką itd... a tu tłum ludzi wchodzących do i wychodzących z biedronki :P
2. moi nietrzeźwi goście płci męskiej wychodzący się przewietrzyć spotykają bande pijących na dole kolesi, nie daj boże pseudokibiców.

Z tych powodów nie brałam imperium pod uwage ;p poza tym różne dziwne opinie słyszałam
hehe fajne wizje w sumie to się nie dziwie, nasze niektóre piekarskie dzielnice nie słyną z pozytywów :P

Stary 2013-10-28, 16:50   #25
eM_Ka_
Wtajemniczenie

na początku chciałam robić w galerii na DW, ale jak czytałam opinie na temat nowej szefowej to mi się odechciało. Pod skrzydłami anioła facet mnie wq bo najpierw mi się zaśmiał w twarz z pytaniem czy mam w ogóle narzeczonego, że pytam o sale, potem wyskoczył z ceną 215zł i że ma być minimum 60 osób bo jak nie to musze płacić za każde "wolne" krzesło 100 zł. Ogólnie u nas w rejonie mało miejsc jest żeby wesele zrobić. Piękne i tanie sale są w okolicach Wielowsi: w Wojsce i Sierotach. Ale mają też nieziemskie oblężenie
Stary 2013-10-28, 17:56   #26
MajsterkaANB
Zakorzenienie

Dziewczyny, macie już kamerzystów wybranych? Polecacie kogoś?

Stary 2013-10-28, 18:15   #27
eM_Ka_
Wtajemniczenie

ja będę szukać fotografa, nie chce kamerzysty. Ale gdzieś widziałam wątek o kamerzystach na śląsku
Stary 2014-01-07, 11:09   #28
escotab
Przyczajenie

Cytat:
ja będę szukać fotografa, nie chce kamerzysty. Ale gdzieś widziałam wątek o kamerzystach na śląsku
hej! pozwoliłam się wtraćić, znalazłaś już fotografa ?
mam meeega dylemat jak mi się podoba i w miarę przystępnej cenie to termin zajęty, niestety środki mam na ten cel znacznie ograniczone i strasznie mi trudno coś znaleźć... teraz mi jedna oferta wpadła w oko A&J fotografia ślubna rybnik ,ale tu z kolei nie znam nikogo kto korzystał z jego usług a nie chce w ciemno brać
xxxx

Edytowane przez aniolek-tasmanski
Czas edycji: 2014-01-20 o 19:40 Powód: linki
escotab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-08, 13:06   #29
eM_Ka_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez escotab Pokaż wiadomość
hej! pozwoliłam się wtraćić, znalazłaś już fotografa ?
mam meeega dylemat jak mi się podoba i w miarę przystępnej cenie to termin zajęty, niestety środki mam na ten cel znacznie ograniczone i strasznie mi trudno coś znaleźć... teraz mi jedna oferta wpadła w oko A&J fotografia ślubna rybnik ,ale tu z kolei nie znam nikogo kto korzystał z jego usług a nie chce w ciemno brać xxx

fotografa zaczynam szukać dopiero od lutego, póki co mam sprawy studenckie na głowie jak znajde coś ciekawego to napisze

Edytowane przez aniolek-tasmanski
Czas edycji: 2014-01-20 o 19:41 Powód: link e cytacie
Stary 2014-01-08, 19:17   #30
mycha19992
Przyczajenie

Aaaaa dawno mnie nie było!! ^^

My zdecodowaliśmy się na restauracje Eden za Orzeszem w miejscowości Przegędza. Kościół też już zarezerwowany godz. 12:00 !!
i zespół też już zarezerwowany.
ślub 20.06.2015
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości