|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Początkujące Włosomaniaczki :) Cz. II
Cytat:
Edytowane przez Ines 90 Czas edycji: 2013-10-22 o 20:20 |
|
|
|
|
#1232 |
|
Raczkowanie
|
miałam napisać jak po mące ziemniaczanej, pierwsze co zobaczyłam po ściągnięciu czepka to to, że mam dredy zamiast swoich włosów
![]() były strasznie suche i bałam się, że ich nie domyje ale wszystko wróciło do normy, przy myciu - tafla ![]() mączka dobra do zagęszczenia jakiejś zbyt lejącej maski, a tak to do niczego, bynajmniej na moich włosach też macie fale po masce biowax? bo zauważyłam, że cokolwiek bym nie robiła to zawsze po niej mam falowane włosy zaraz idę zmyć olej, bo dzisiaj mycie metodą OMO
|
#1233 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No właśnie Jedyne niemki które toleruje U mnie isana sprawdziła się o dziwo bardzo dobrze, włosy miękkie, maksymalnie dociążone, zero puchu którego się bałam, nawet końcówki zadowolone, ciekawe jak będzie się sprawowac dalej
|
|
#1234 |
|
Wtajemniczenie
|
Chyba sobie jutro wyprostuję włosy... jeśli będzie mi się chciało wstać
|
|
|
|
#1235 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O to fajnie Oby działała tak dalej. Jutro z moją będzie drugie podejście
|
|
#1236 |
|
Zadomowienie
|
Może wypróbuj ją z miodem, albo z olejem przed myciem? Może coś się spodoba Twoim włosom
|
#1237 |
|
Zadomowienie
|
ale pędzicie
![]() wrzucam aktualizację i lecę nadrabiać ![]() Mój puszek
|
#1238 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jutro jeszcze potestuję solo, może coś się zmieni ![]() ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- ![]()
|
|
#1239 |
|
Raczkowanie
|
bardzo ładne
i ta długość
|
#1240 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Cytat:
Najgorsze jest to, że siedzisz 2 tys. kilometrów od biedronki, hebe, rossmana itd... itp... a włosomaniaczki Cię kuszą na wizażu ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Niestety od miesiąca walczę z puchem na głowie Będę próbowała z żelem lnianym, może chcą się falować,a ja na siłe je prostuje... ![]() Boję się, że dużo pracy będzie przy włosach falowanych ;/ Ale spróbuję, bo już nie mam siły, ani pomysłów żeby z nimi walczyć. ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------
|
|
#1241 |
|
Rozeznanie
|
A jakie to sa maski i odzywki, ktore chronia przed wilgocia? Emolientowe? Jesli tak to nastepnym razem sprobuje GAiK jak bedzie mgla i wilgoc, moze bedie lepiej
![]() Co do prawka... aktualnie jestem na etapie, ze w maju skonczyla mi sie waznosc starej teori i teraz musze isc zdac nowe testy... jakos mi to nie wychodzi.... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1242 | |
|
Raczkowanie
|
Moje marzenie mieć taki puszek
Cytat:
|
|
|
|
|
#1243 |
|
Raczkowanie
|
wspaniała długość, o takiej marzę. Gdyby mnie nie podkusiła wizyta u fryza w styczniu już bym takie miała.
Dziewczyny wczoraj nie wytrzymałam i pobiegłam do Biedronki. Kupiłam szampon i odzywkę DeBa....A znów miałam nic nie kupować... Wczoraj skromnie bardzo tylko masaż gaławy i Revitax.
|
|
|
|
#1244 |
|
Raczkowanie
|
dzień dobry w ten piękny poranek
![]() dzisiaj daję sobie spokój z czymkolwiek, wieczorem tylko jantar wetrę i będzie na tyle ![]() taki ciepły dzień pewnie spędzimy na dworze.
|
#1245 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Który raz już podchodzisz? Ostatnio chodzę często na basen i to się za bardzo nie pokrywa z dbaniem o włosy Po pływaniu szampon z odżywką + jedwab na koniec O dziwo włosy póki co włosy są śliczne i gładkie (jak na moje).
|
|
|
|
|
#1247 |
|
Z deszczem w butach
|
Pierwsza próba przygotowania glutka lnianego raczej zakończyła się porażką. Co prawda coś tam uzyskałam i na moje krótkie włosy starczyło, ale ilość była naprawdę skromna...
|
|
|
|
#1248 |
|
Rozeznanie
|
Jeszcze nie bylam na nowej teori. Na razie probuje sie zmotywowac do zapisania i slabo mi to idzie
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1249 |
|
Zakorzenienie
|
A ja umyłam wczoraj włosy Joanna Natura z miodem i cytryną bodajże iii łeb mnie nie swędzi może coś w tym Baby dream jest nie tak,że działa w taki sposób na moją skórę głowy ;/
|
|
|
|
#1250 |
|
Raczkowanie
|
Mnie też swędziała po nim głowa, zużyłam go do kąpieli.
|
|
|
|
#1251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie poddawaj się, bo za którymś razem się musi udać. |
|
|
|
|
#1252 |
|
Konto usunięte
|
dzień dobry
Moje włosy dzisiaj mają dzień wolny. Nie wyglądają tragicznie więc umyję je jutro rano. Na dzisiaj przygotowałam sobie tylko sok z cytryny na wieczorną płukankę. Ciągle próbuję pozbyć się mahoniu
|
|
|
|
#1253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Ja go zużyję do mycia pędzli Ale dam mu ostatnią szansę jutro.
|
|
|
|
|
#1254 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Gdzieś Ty te włosy wyhodowała? Wysoka jesteś?
|
||
|
|
|
#1255 |
|
Rozeznanie
|
W Dabrowie Gorniczej zdaje. Mialam juz 3 praktyczne z czego na 2 nie wyjechalam z placu
![]() Moim tez dzisiaj dalam spokoj. Chyba jednak lubie tego kallosa, bo na drugi dzien po AiK juz byl przyklap a dzis po wczorajszym jeszcze wygladaja jako tako Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1256 |
|
Rozeznanie
|
Zapytaj się Kascysko na wątku dla włosomaniaczek https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=722826&page=24. Ona zna odpowiedż na wszystko.
---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- I nie zapomnij zdać relacji.
|
|
|
|
#1257 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Niedługo minie jak mam 10lat prawko.Ale miałam więcej szczęścia niż rozumu: raz mi zgasł samochód na mieście, 2 razy nie zatrzymałam się na znaku STOP, źle zjechałam z ronda... Już pod ośrodkiem Egzaminator zapytał:" pani Joanno, jak to jest z tym znakiem STOP???" Wytłumaczyłam,wszystko ładnie pięknie, a on dalej "To dlaczego się Pani nie zatrzymała??" A ja na to " Zestresowałam się, bo ja jestem ze wsi i miasta nie znam " Zobaczyłam tylko uśmiech na Jego twarzy.....a potem" Zdała Pani" ![]() I tym o to sposobem mam prawko, jeżdżę nawet ok, ale niestety nie umiem parkować
|
|
|
|
|
#1258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1259 |
|
Rozeznanie
|
hejka
byłam dziś "na mieście" no i trochę sobie rzeczy kupiłam głównie w rossieinne rzeczy pominę a z włosowych kupiłam sobie Isanę niebieską (była tylko ta, czerwona i różowa tej skład mi się naj podobał, ma być do omo), szampon i płyn do kąpieli Babydream (dla dziecka ale mam zamiar spróbować) i taką małą tubkę ekspresowej kuracji L'oreal total repair extreme (mam zamiar ją użyć po ew. farbowaniu) no i w aptece humavit drożdże, skrzyp i pokrzywa ![]() także jestem zadowolona hehe ![]() a dziś wreszcie się skuszę na maskę z miodkiem ![]() co do prawka, ja zdałam za 3 razem no już będzie 5 lat, jeździłam sporo ojca samochodem (opel astra) dobrze mi się go prowadziło, potem zmienił go na golfa combi i raz tylko do niego wsiadłam, coś mi się pochrzaniło z biegami i mi zgasł i nie chciał zapalić i tak potem nie wsiadłam do samochodu z 3 lata, rok temu kupiliśmy z mężem Deawoo Matiza ale też wsiadam za kółko od wielkiego dzwonu i to tylko jak mamy jechać na działkę takimi wiejskimi drogami bo na miasto nie wiem czy się odważę kiedyś po tak długiej przerwie;// ale mam ciszę w domu rodzinka na wspomnianej działce, małego też zabrali, zrobiłam co miałam zrobić i czas relaksu
|
|
|
|
#1260 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, a próbowała któraś z was używać tranu na włosy(dodawać krople do maseczek do włosów albo na twarz)? Ja spróbowałam wczoraj dodać krople do żelu lnianego i jestem zadowolona, włosy lśniące i nawilżone.
Bardzo fajny efekt uzyskałam również jak przez 3 ostatnie dni smarowałam twarz na noc tranem, Twarz gładziutka i nawilżona. ![]() _________________________ _________________________ __ http://woomanly.blogspot.com/2013/10...raz-wosow.html
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:12.

Szkoda by było własnie sprzedać komuś, kto nie zadba o niego, a tak to będziesz wiedziała, że jest w dobrych rączkach

Wysoka jesteś?