|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 | ||
|
ż o n a i d e a l n a
|
Dot.: Co trzecia z nas zaręczona a resztę dziewczyn TŻci robią w balona PM 2016 cz.2
Cytat:
![]() Cytat:
No właśnie myszko Ja nie mieszkam z Tż mimo, że bardzo byśmy chcieli, ale niestety nie da się narazie )
|
|
|
#1112 | |
|
PeEma
|
Dot.: Co trzecia z nas zaręczona a resztę dziewczyn TŻci robią w balona PM 2016 cz.2
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1113 |
|
ż o n a i d e a l n a
|
Co do prawaAgaty to wkurzył mnie Marek
![]()
|
|
#1114 |
|
Zakorzenienie
|
A i jak pomieszkujemy razem to zawsze się kłócimy kto po czym ma zmywać
|
#1115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z pasty do zębów, balsamów, maseczek...
|
|
|
|
|
#1116 | |
|
ż o n a i d e a l n a
|
Cytat:
|
|
|
#1117 | |
|
PeEma
|
Cytat:
nie mam strasznych przykładów, bo inaczej bym ślubu teraz nie planowała :pWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1118 | |
|
ż o n a i d e a l n a
|
Cytat:
|
|
|
#1119 | |
|
ż o n a i d e a l n a
|
Cytat:
Bo się kochacie i mimo tych małych "wad" chcecie ze sobą być Edit: nie połączyło mi postów
Edytowane przez turkusowapoziomka Czas edycji: 2013-10-22 o 22:43 |
|
|
|
|
#1120 | |
|
PeEma
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1121 |
|
Zakorzenienie
|
Czy jest tu ktoś kto jest nocnym markiem jak ja i do późna siedzi w nocy?
![]() ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Gdybym wypiła rano kawę to do południa bym z kibelka nie wyszła
|
|
#1122 | |
|
PeEma
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jak idę na rano do pracy to muszę się zmuszać chodzić spać wcześniej
|
|
|
|
|
#1124 | |
|
ż o n a i d e a l n a
|
Cytat:
dla mnie 8h to mało ale taki już śpioszek ze mnie
|
|
|
#1125 | |
|
Zadomowienie
|
Ja już nie mam słów! Cały czas czekam, aż coś konkretnego się wydarzy
![]() Cytat:
ALe to w dni, kiedy nie muszę rano wstawać na uczelnie. Ostatnio się odzwyczaiłam i dość wcześnie chodzę teraz spać.Także teraz też zmykam pod prysznic, przygotuję się na jutro, jakaś lektura i aju. Dobranoc |
|
|
|
|
#1126 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1127 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie wystarcza 5 godzin i jestem wyspana.
Także lecę coś poczytać przed spaniem Do jutra |
|
|
|
#1128 |
|
Konto usunięte
|
Ja należe do osób śpiących do południa, więc w nocy czytam bzdury zamiast spać. Za to A. wstaje o 6 i idzie spać przed 24, zazwyczaj 22-23, no chyba, że go akurat wtedy wykorzystuje
|
|
|
|
#1129 |
|
Japońska rzepa
|
Witam sie z Polski kochane!
Nie mam czasu nadrabiać bardzo,ale przeleciałam wasze wypowiedzi tak szybciutko i co mi sie rzuciło w oczy : 1. Na pewno nie będe teściowej nazywać mamą. Mamę mam jedną,kocham ją niepomiernie i dla mnie świętokradztwem byłoby nazwanie innej kobiety mamą. Teściową lubię,jest bardzo nowoczesna,wygląda jak 5 lat starsza siostra tżta Kiedyś jej nie lubiłam,teraz uważam,że jest spoko. Powiedziała,że będę za☠☠☠istą żoną ![]() 2.Co do zaręczyn,dla mnie to nie jest żaden level.Albo inaczej- może byc,pod warunkiem,że nie trwa powyżej 2 lat. Przyznam szczerze,że nie widzę sensu zaręczania się dla zaręczania. Zaręczyny to proste pytanie "CZY ZA MNIE WYJDZIESZ?" czyli pytanie o małżeństwo a nie pytanie "chcesz być moją narzeczoną?".Dlatego ja po zaręczynach zaczynam ustalać ślub. 3.Witam wszystkie nowe,nie zlicze ile was dziewcząt tu jest,ale wszystkie witam serdecznie 4. Chciałabym,żeby dziewczyny,które teraz są na pierwszej stronie ustaliły po jakim czasie można wpisywać na pierwszą stronę. Proponuję miesiąc udzielania. Czas leci jak oszalały,a po tym czasie widać,czy ktoś się znudzi,czy nie ![]() 5. JAK DOBRZE ZJEŚĆ POLSKIEGO HOT DOGA,NAWET SOBIE NIE WYOBRAŻACIE edit. 6. Co do mieszkania razem,nie zdecydowałabym się na ślub bez tego. Dużo się kłóciliśmy podczas pierwszych tygodni, myślę,że to mogłoby mnie przerazić. Chcoiaż ja jetem z tych,że dla mnie brak obrączki nie oznacza,że mogę zerwać po pierwszej przeszkodzie. W sumie to ja nie uznaję rozstania w naszym przypadku niezależnie od wszystkiego. Uważam,że trzeba walczyć,także jakoś się uporaliśmy z kłótniami. A kłotnie o skarpetki wręcz sprawiają mi przyjemność bo są dla mnie namiastką tego,że wreszcie rządzę się sama na swoim
Cause he gets up in the morning, And he goes to work at nine, And he comes back home at five-thirty, Gets the same train every time. ’Cause his world is built ’round punctuality, It never fails. Edytowane przez lolusl Czas edycji: 2013-10-22 o 23:37 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1130 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dalej nie śpię
|
#1131 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za przywitanie
Cytat:
Na bóstwo robiłam się w biegu Akurat "dojeżdżaliśmy" na wesele 100 kilometrów, więc tam też załatwiłam fryzjera. Ale jak to zawsze bywa - obsuwa i tak była znaczna, więc jak co wesele (to u mnie tradycja), faceci mnie popędzali, byłam wściekła i nie zrealizowałam do końca swojej koncepcji makijażu i wyglądu :P Ale wesele było świetne za to Cytat:
Niezależnie co i ile tego jest - on zmywa No, a ja robię wszystko inne w domu. Kiedyś spróbowaliśmy taki układ, że on sprząta co 3 tygodnie, ale ja dostaję białej gorączki jak się posprząta niedokładnie i taki układ nie wypalił Więc wolę wziąć już sama ten odkurzacz/szmatkę i powycierać wszystkie kąty tak jak ja chcę U nas przez pierwsze półtora roku wspólnego mieszkania było sporo kłótni Ja jestem jedynaczką i uwielbiam porządek Do tego z reguły wszystko musi być tak jak ja sobie to wymyśliłam (jak to kobieta) Mój TŻ na odwrót - mieszkał z bratem, nie bardzo lubi się zgodzić z moimi wymysłami i powstawały spięcia o jakieś durnoty Teraz jest spokój, bo ja osdpuściłam. Wiem, że pewnych rzeczy zmienić nie mogę i pozostało nam się po prostu zaakceptować Zbieram te jego ubrania, odkładam rzeczy pozostawione byle gdzie na miejsce i wiem, że to on musi się wyspać Ale z drugiej strony on jest wyrozumiały, bo nie piekli się jak nie zrobię obiadu, wie, że jak wracam z uczelni to jestem zmęczona i w zasadzie bez zbędnego marudzenia chodzi ze mną po zakupy Także wspólne mieszkanie dało nam baaaaardzo dużo. Jakbym po ślubie dopiero zaczęła mieszkać z nim, to nie wiem, czy bym w jakąś depresję nie wpadła [1=3bab1895ed7a4a0113eb29e 79654b8b86ef03e4e_657f8b8 281285;43383286]A co jest złego w chłopaku i dziewczynie? ![]() Zbierać można i bez zaręczyn, a jak będzie konkretniejsza kwota to wtedy zrobić krok do ślubu z pierścionkiem. Ale wiem że dlaczęsci osób zaręczyny są tylko następnym krokiem w związku. Dla mnie to jest początek przygotowań do ślubu.[/QUOTE] A ja tam lubię powiedzieć, że to mój chłopak Narzeczony - to już takie poważne i zaraz pytają: a kiedy ślub? a co planujecie? a macie już mieszkanie? ![]() U nas z zaręczynami wyszło dość... dziwnie Wcześniej rozmawialiśmy o tym, ale tak jakoś bez parcia i nacisku. Wiadomo, fajnie się nosi pierścionek zaręczynowy, ale ja wolałam, żeby to on podjął decyzję I pewnego wieczora, przy niezbyt wykwintnej kolacji, wyciągnął pierścionek i się oświadczył Dla mnie to było mega zaskoczenie Oczywiście od tamtej pory rozmawiamy o ślubie - co byśmy chcieli, czego nie, jak to ma wyglądać, ale nie robimy zdecydowanych kroków w tę stronę, bo nie mamy za co tego zorganizować. Moi rodzice by wszystko zasponsorowali, ale co potem? Gdzie mieszkać? (nadal w wynajmowanej kawalerce, czy szukać czegoś większego) A z tym się wiąże - z czego zapłacić czynsz? (bo ja biorę pieniądze od rodziców na wszystko, bo studiuję i nie mam możliwości zarobić na siebie). Mój tata deklarował zakup mieszkania, ale ja chciałabym najpierw zobaczyć, czy w moim mieście znajdę pracę po moich studiach. Chciałabym mieć wybór miasta, czy nawet państwa, jeśli faktycznie oferty pracy byłyby dobre. Ja i TŻ jesteśmy już po I stopniu studiów. Teraz wzięliśmy studia zaoczne, zaczynając znów od licencjatu. Niby można by powiedzieć, że te pieniądze za studia mogłabym przeznaczyć na wesele, ale z drugiej strony - jeśli bym na prawdę chciała już wziąć ślub, to bym go wzięła bez większych nakładów finansowych - po prostu wystarczyłoby zajść do urzędu, czy kościoła, a po tym zamówić obiad dla najbliższych i tyle. Ale jednak gdzieś te marzenia o fajnej białej sukni i miłej zabawie po ślubie jest Także dla nas zaręczyny to przejście na kolejny etap związku TŻ postanowił taki krok, a ja się zgodziłam Oczywiscie, mogłabym mu powiedzieć, żeby się oświadczył 2 lata później, bo wtedy pewnie już moglibyśmy zacząć planować ślub, ale to by na pewno go nie dość, że zraniło to i uraziło. I kto wie, czy by się nie skończyło zerwaniem. Dlatego ślub zaczniemy planować na poważnie dopiero w niedalekiej przyszłości, ale nie teraz W zasadzie, to jest nam dobrze tak jak jest
Edytowane przez seductivee Czas edycji: 2013-10-23 o 08:39 |
||
|
|
|
#1132 |
|
Zakorzenienie
|
hejka nocne marki
ale żeście naspamowały ![]() Witam wszystkie nowe PM co do mieszkania razem uważam że trzeba zamieszkać razem przez ślubem a co do nocnego marka ja wcześnie śpię i wcześnie wstaje
|
|
|
|
#1133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak mam wolne to śpię maksymalnie do 9, ale to już muszę się położyć po północy U mnie w domu rodzinnym jakoś tak jest, że to kobieta wstaje pierwsza, ogarnia się i robi jakieś tam śniadanie I ja przejęłam, w zasadzie nieświadomie, taki porządek dnia. Tylko jest taka różnica u nas, że jak ja wstanę i TŻ wstanie, to ja robię śniadanie, a on idzie z psem
|
|
|
|
|
#1134 |
|
Zakorzenienie
|
właśni dzwonił mój TŻ że wziął urlop wypoczynkowy bo boli go brzuch nie do wytrzymania
ostatnio często ma piesek w nerkach a teraz to może być kamień
|
|
|
|
#1136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1137 |
|
Zakorzenienie
|
zadzwonił tylko powiedział że nie może wytrzymać z bólu i się pożegnał boże jak ja się martwię
|
|
|
|
#1138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1139 |
|
Zakorzenienie
|
to mu napisałam w smsie żeby szybko do lekarza szedł ale nie odpisał ale wątpię że pójdzie oby miał leki po ostatnim ataku chociaż
|
|
|
|
#1140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A był już z tym u specjalisty? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:15.

a mieszkamy razem od sierpnia 2012

Ale to ciężkie przypadki, często wyczuwa się je również bez tego przebywania ze sobą 24h na dobę.
No właśnie myszko 
Nie wiedziałabym też, że przed spaniem obsesyjnie sprawdza czy zamknął drzwi do mieszkania oraz czy wszystkie światła są wyłączone w mieszkaniu (to mnie czasem wkurza, sprawdzanie drzwi po raz nty, az sie musze wydrzeć, żeby przyszedł w końcu do łóżka 
Z pasty do zębów, balsamów, maseczek... 

ostatnio często ma piesek w nerkach a teraz to może być kamień