![]() |
#1621 |
Zadomowienie
|
Dot.: Zdjęcia pokoi :)
bardzo surowy pokoj, ja bym sie czuła jak w hotelu.
![]() |
#1622 |
Rozeznanie
|
Witam serdecznie
to może ja dorzucę naszą nową sypialnię, jest świeżo po remoncie ![]()
. . . Edytowane przez Simia Czas edycji: 2013-10-26 o 09:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1623 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1624 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1625 | |
DOMator
|
Cytat:
![]() Pomijam tę ilość słodkiego różu, która u mnie wywołuje mdłości, ale ta ilość woali musi być trudna do utrzymania w czystości. Takie rzeczy wymagają ciągłego prania, żeby nie stały się siedliskiem kurzu i roztoczy. Z tego powodu jestem na nie, niby fajne jest to, że sypialnia jest inna i miałaś na nią pomysł, ale przy małym dziecku zrezygnowałam z tych "firan". |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1626 |
Rozeznanie
|
Rozumiem, w tej chwili warunki mamy, jakie mamy... W przeciągu kilkunastu miesięcy łóżeczko z dodatkami się z tamtego miejsca usunie. W tej chwili to nie możliwe. A z utrzymaniem i dbaniem o czystość proszę się nie martwić... Pozdrawiam
![]() |
#1627 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
No, ten... Zupełnie nie w moim stylu. Róż może być fajny, ale nie w takich ilościach i w takim odcieniu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1628 |
Raczkowanie
|
Ale ściana bardzo ładna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1629 |
Zakorzenienie
|
Baldachim nie jest złym pomysłem.
Ale trochę są problemy z kolorystyką - beżowy woal z podpinką vs różowo-niebieskie niebo. No i całość trochę dziecinnie wygląda. Partner nie miał obiekcji co do wyglądu? Tak ogólnie to brawo za odwagę ![]()
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1630 |
Raczkowanie
|
xxxx
Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2013-11-06 o 12:54 Powód: obrazek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1631 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ale Dziękuję. ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- xxxx ....heh
. . . Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2013-11-06 o 12:55 Powód: obrazek w cytacie |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1632 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
-tapeta - wiele osób ma złe skojarzenia z tapetami a la plaża, pomarańcze w kuchni, a tutaj jest słodki wschód słońca - no własnie róż, który jest trudny do udźwignięcia w sypialni dla dorosłych, żeby nie kojarzył się z pokojem 11latki - Jeśli juz róż na ścianie i na tapecie - to wszystko inne najlepiej stonowane czyli pościel też kremowa np. pod kolor baldachimu. Róż na tapecie jest bardzo intensywny, na ścianie pastelowy, na pościeli jeszcze bledszy - nic nie obroni maskotek na stoliku nocnym, nawet jesli w pokoju też jest dziecko -dwukolorowe meble też jakos nie współgrają - mocne brązowe ciężkie meble fajnie by przełamały róż - w ogóle połączenie róży i brązu jest ok Plus za to że sypialnie nie przypomina grzecznych standardowych nudnych sypialni
![]() |
![]() |
#1633 | |
Raróg
|
Ja zdarłam tapety i odmalowałam sobie pokój, kolory są dwa, seledyn i zółty, wyszły bardzo ładnie ale wiadomo, aparat przekłamie kolory. Kilka drobiazgów, które dodałam poźniej:
1) koty, które mi sie marzyły i swiece, wypalałam je w nocy od największej do najmniejszej, a żeby wyczyścić mosiężny świecznik, po prostu go wygotowałam, polecam ten sposób. 2) nowy nabytek - sagowiec, staram się mieć jak najwięcej zieleni. 3) pocztówka - takimi mam wyklejoną całą szafkę, bo było jakos tak łyso, ładne są, nie byle jakie, Kołobrzeg i okolice, magiczne fotki. 4) kolejny kwiat i kawałek reprodukcji Kossaka z 1911r. 5) klepsydra. 6) Jarka Hampela nie mogło zabraknąć ; ) 7) świeczniki z Rossmanna i Pepco. 8) też wiekowy barometr, ruski w dodatku. 9) kolejne świeczki. 10) nowy kocyk i poduchy.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1634 | |
Raróg
|
Ciąg dalszy:
1) znów świecznik. 2) Istna perełka - pocztówka wypisana piórem po niemiecku z 1908. Antyk. 3) Kwiaty na ścianie, która jest seledynowa, a wyszła jak wyszła ; P 4) Też wygrzebana gdzies tu stara wypalana szkatułka, trzymam w niej bizuterię. 5) Szafa z tymi pocztówkami. Kiedys na mnie spadła razem z tymi kolumnami ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1635 |
Rozeznanie
|
W poprzednim wątku zostałam skrytykowana za łazienkę, dlatego wkleje sypialnię. Pisałyście o baldachimach. To prawda, nieziemsko osadza się na nich kurz, często w nocy wplatuję sie w niego, co jest bardzo wkurzające i na pewno w najbliższym czasie poprostu go zdejmę.
Podobnie dywanik "flokati" był nietrafionym internetowym zakupem. Na zdjeciach wygladał jak prawdziwy puchacz, a tymczasem kurier przywiózł zwykłą narzutę a'la lata 80te, która do tego okropnie śmierdziała klejem. Jestem za to dumna z zakupu szafy- ogłoszenia lokalne oraz z zasłonek, które osobiście uszyłam ![]() sypialnia.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1636 | |
Raróg
|
Przytulna
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1637 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też patrzę na wszystko pod względem kurzu - mam alergiczną astmę i nie mogę w kurzu przebywać. Trochę Wam zazdroszczę możliwości zrobienia ciekawych rzeczy w sypialniach,w mojej może stać tylko łóżko i jakiś mebel, zero dywanów,zero firan a przy baldachimie pewnie bym się udusiła ![]() Ale za to mam piękny kolor w sypialni, wyślę Wam po powrocie i salon i kuchnie mam piękne oczywiście moim zdaniem ![]() super wątek, fajnie że odkopany Laura a pokażesz pokój w całości czy pokazywałaś a przeoczyłam?
Edytowane przez vainilla Czas edycji: 2013-11-12 o 07:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1638 | |
Raróg
|
Która Laura?
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1639 |
Rozeznanie
|
Ten pokój ma 7 metrów 2
![]() Szkoda, że to łóżko zajmuje tyle miejsca i nawet nie da sie zrobic fajnego zdjecia, ale zawsze chciałam miec łóżko z prawdziwego zdarzenia zamiast tapczanów i wersalek i mam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1640 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1641 |
Rozeznanie
|
A jednak
...
![]() |
#1642 |
DOMator
|
Lauracrow, po tej psychodelicznej nieco łazience nie spodziewałbym się u ciebie takiej sypialni rodem z angielskiego dworku. To zupełnie inna bajka, coś jak przeskoczenie z XIX do XXI w. w ciągu sekundy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1643 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1644 |
DOMator
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1645 |
Rozeznanie
|
aaa, skoro i tak wyszłam tu już na forumową wieśniarę, to i przedpokój wstawię (mimo wątku o pokojach). Osobiście kocham go najbardziej w całym mieszkaniu . Miał być Burton'owski i jest. Żadnych słów krytyki nie przyjmę :P
1.jpg 2.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1646 | |
DOMator
|
Cytat:
![]() Jeśli z założenia miało być surrealistycznie, to jesteś na dobrej drodze ![]() Tak się przyglądam i sądzę, że jeśli ma być mega odjechany przedpokój, to brakuje ci wielkiego żyrandola - kandelabru zamiast halogenów (blee...), jakiegoś lustra w bogatej złotej czy srebrnej ramie i tego typu akcentów. Drzwi wejściowe zamaskuj w jakiś sposób, mogą np. nawiazywać do Alicji w krainie czarów. Jak szaleć to po całości ![]() Z rzeczy praktycznych przemaluj futryny na kolor drzwi. Z tymi listwami i drzwiami będzie bardziej spójnie. Edytowane przez Elfia4 Czas edycji: 2013-11-12 o 21:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1647 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() ![]() Sypialnia mi się podoba umiarkowanie, chyba jest trochę za ciężka. Dywan moim zdaniem jest ok, chyba zasłony przytłaczają za bardzo. Za to przedpokój mi się bardzo podoba ![]() ![]() Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2013-11-12 o 21:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1648 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Fota łazienki jest w wątku o łazienkach... Najbardziej cieszy mnie to, że przede mną kolejne mieszkanie do remontu. Przy kolejnym, będę się kierować radami, a nie impulsem ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1649 |
BAN stały
|
ohh jak fajnie że tu trafiłam
![]() pobudowalismy z męzem dom i przez zimę mam nadzieję pozbierac inspiracji : z tego juz wymysliłam to: sypialnia ściana orange (jest farba bodajze dulux ale nie pamiętam teraz jej nazwy , chyba z najnowszej kolekcji) + czarne dodatki z poczatku chciałam ściany capuccino i białe dodatki ale teraz szał i wszyscy TO MAJĄ ![]() kuchnia tez juz obcykana ![]() salon zostajeeeee do roboty no i łazienki ehhh czyli wszystko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1650 |
Wtajemniczenie
|
Kochana a może pomarańcz i szarość? O wiele ładniej wyglądają razem niż pomarańcz i czerń.
http://kokopelia.pl/wp-content/uploa...okopelia_1.png http://2.bp.blogspot.com/-EWEWHntaa4...ange_light.jpg http://3.bp.blogspot.com/-Qu7sNJ9V-f...are+grochy.jpg http://insp.hplx.pl/aranzacje/wnetrz...szary_6841.jpg http://insp.hplx.pl/aranzacje/wnetrz...ry_9386216.jpg http://wkreceniwdom.pl/wp-content/uploads/2013/04/4.jpg http://www.hej.mielec.pl/gfx/mwmstud...1704148502.jpg To są inspiracje kolorystyczne. Edytowane przez Ivonea Czas edycji: 2013-11-14 o 22:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:22.