|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Brzydkie paznokcie.. :(
Mam mały problem z pazurkami..
sa niekształtne i wogóle dziwne.. takie małe.. inne dziewczyny mają takie ładne prostokątne i półksięzycami.. a ja .. na kciukach tylko są! Co zrobić żeby były łaadne! Prosze jesli tylko ktos może pomóc piscie!Niedługo dodam fotki..o ile nikogo nie obrzydzą..
Edytowane przez Lavi92 Czas edycji: 2007-05-12 o 19:50 |
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Brzydkie paznokcie.. :(
To ja poczekam na fotki..ładny kształt mozna nadać odpowiednim opiłowanie lub malowaniem..jak zobacze ksztat to troche podpowiem..
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lavi - nie przejmuj się. Jest wiele dziewczyn, których natura nie obdarzyła naturalnie ładnym kształtem paznokcia. Ale wystarczy, że je trochę zapuścisz, opiłujesz, usuniesz skórki, pomalujesz - i już będą wyglądały dużo ładniej, a Ty poczujesz się bardziej zadbana. Pozdrawiam
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Ludowa dzieki za pocieszenie
ale ja sama to tak mi trudno to zrobić.. a u kosmetyczki to ile by to kosztowało? ok.?
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
lavi u kosmetyczki manicure kosztuje ok 20-35zł, zależy gdzie, na przyszłość o paznokciach pisz na paznokciowym, tam przesiaduje więcej dziewczyn obcykanych w tym tamcie
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Przenoszę na forum Paznokcie.
|
|
|
#7 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli nie masz kasy, to popytaj wśród koleżanek, które zawsze mają zadbane paznokietki A może masz jakąś znajomą, która planuje zostać kosmetyczką? Moja przyjaciółka będzie się uczyć w liceum profilowanym pod kierunkiem kosmetycznym i chętnie oddaję jej się jako królik doświadczalny. Możesz i Ty tego spróbować
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Ludowa... 25 to nie tak dużo..! Miałam koleżanke która szła własnie na kosmetyczkę ale niestety wyszła za mąż i się wyprowadziła..
A niektóre kol robią sobie pazurki ale miom zdaniem sa .. niebardzo zadbane.. musze odwiedzić jednak kosmetyczke..Tez chce być królikiem doświadczalnym~!!
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
W ciągu jdnego zabiegu nie poprawisz kształtu paznokci, systematycznie opiłowwywane paznokcie, z biegiem czasu zmienią kształt, jeżeli masz krótką płytkę, powinnaś zapuścić paznokcie, wtedy wyglądałyby lepiej, jeżeli są szerokie, nie powinnaś ich piłować w kwadrat, bo to jeszcze bardziej je optycznie poszerzy. A jeżeli chcesz mieć ładnie wyglądające pazurki, to skuś się na jakieś przedłużenie
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
...::
blabobla:::... wiesz, baardzo szerokich to nie mam, ale jednak.. Dziś wieczoram dodam fotki to same ocenicie.. eh na przedłużenie chętnie bym się skusiła ale brak finansów..
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
Fakt, faktem, przedłużone pazurki trzeba regularnie uzupełniać. Wrzuć foteczki koniecznie
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
Oj mam mam
gdybym miała w miare ładne to bym nie narzekała ![]() Przepraszam was dziewczyny że nie dodałak wczoraj fotek. ale moja siostra wróciła doś późno a wzieła zze soba aparat.. ![]() Ale dzis dodaje.. tylko nie patrzcie na to pomarańczowe bo to tak jest jak sie samoopalacza używa.. http://foteka.pl/9694583a48f7f929ebd7977fc1c05a95 http://foteka.pl/fb4963ee171efbf76d9cd3c24fc2ffd6 *NIE ŚMIAĆ SIĘ!! :P
Edytowane przez frauhelga Czas edycji: 2010-02-18 o 12:41 |
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
Obejrzałam Twoje pazurki i muszę przyznać, że nie są wcale takie złe. Wystarczy tylko odsunąć skórki i zapuścić. Przyznam się, że jeszcze niedawno czyli jakieś 10 lat temu, miałam takie paznokcie, chodzi o kształt, ale z biegiem czasu się zmieniły
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
No i Obla miała rację
Co Ty chcesz od swoich paznokci One nie są brzydkie! Wystarczy zadbać o skórki, zrobić cieniutki french na jakimś mlecznym lakierze i masz piękne pazurki ) Twoje paznokcie zrobią się troszeczkę dłuższe (chodzi mi o cz. różową paznokcia)
|
|
#15 |
|
Zadomowienie
|
toś ty chyba dziewczyno nie widziała brzydkich paznokci
nie obgryzasz nie skubiesz... masz normalne pazurki wystarczy tylko tak jak mówią dziewczyny zrobić coś ze skorkami pomalować mlecznym lakierem i będzie gites naprawdę
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie o te skórki chodzi.. sam aczasem je wycinam takim dziwnym czymś..
a jak to mówicie usunąć skórki to da sie to za jednym razem zrobić? I jeszcze jedno.. myślicie że taki zabieg będzie drogi? ![]() Aa no i dzięki za pocieszenie ![]() ![]()
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
Żelem do usuwania skórek (on tak na prawdę nie usuwa, tylko zmiękcza skórki) Patyczkiem/kopytkiem, a nadmiar trzeba wyciąć. Ewentualnie wybierz się na profesjonalny manicure. Zapłacisz za niego 15-30zł
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
to wole iśc do kosmetyczki bo znając mnie to będzie więcej szkody niż pozytku..
|
|
|
#19 |
|
Raczkowanie
|
Nie jest tak źle;>
Bywają o wieeele gorsze ![]() Więc zapuść, opiłuj, pomaluj i będzie dobrze
|
|
|
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
Eh.. ale jak je zauszcze ta sa okropne..
i z takimi mam sie kosmetyczce pokazac.. az mi sie głupio robi na samą myśl o tym.. przez to ze sa małe i szerokie wygladaja fuuj
|
|
|
#21 |
|
Raczkowanie
|
Wstydzisz się kosmetyczki? Naprawdę nie ma czego.. Uwierz mi, ze inni z o wiele gorszymi chodzą.. I właśnie po to, żeby coś z nimi zrobić
Przecież od tego kosmetyczka/manikiurzystka jest
|
|
|
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
Po za tym właśnie po to się idzie do kosmetyczki, żeby były ładne
To tak jakbyś się wstydziła otworzyć buzię u dentysty
|
|
#23 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem dziewczyny że to sie smieszne wydaje
Ale taka jestem poprostu.. wielu rzeczy sie wstydze ![]() ![]() Może jakoś przeboleje, bo wiecie, 15stoletnia dziewczyna u kosmetyczki.. A właśnie co zrobic żeby paznockie mialy ładny kolor (naturalny) ?? czyli to białe było białe.. bo ja często mam takie inne..
|
|
|
#24 |
|
Raczkowanie
|
Mi na wybielenie końcówek pomagał olejek rycynowy. Ale są jeszcze jakieś specjalne preparaty wybielające płytkę (nazwy nie pamiętam).
|
|
|
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
|
Jak się dba o pazurki (wciera oliwkę, albo olejek rycynowy, używa podkładu pod lakier itd.) to pazurki mają ładny kolor
Sok z cytryny też dobrze działa )
|
|
#26 |
|
Zakorzenienie
|
Jenyy dziękuje wam dziewczyny!!
|
|
|
#27 |
|
Ordnung muss sein!
|
masz naprawde normalne pazurki,tylko cos ci strrrrrasznie zmasakrowalo skorki!Najprostszy sposob na ladna barwe paznokcia to kupic pilnik-polerke i wygladzic plytke.
to mozesz spokojnie zrobic sama,bo NIKT nie jest w stanie polerka zniszczyc sobie paznokcia. aha,i smaruj skorki oliwka a wszystko bedzie piknie
|
|
|
|
|
#28 |
|
Zakorzenienie
|
Frauhelga chodz mi o jak to mówi nvm końcówki. Je tez da się "wybielić" polerką?
No bo ja nigdy nie umialam zadbać o skórki ;(
|
|
|
#29 |
|
Raczkowanie
|
Ale zbyt częste polerowanie płytki powoduje, że paznokcie staja się łamliwe.
|
|
#30 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
)Końcówek nie da wybielić się polerką ... jak już któraś z dziewczyn napisała - olejek rycynowy rozjaśnia nieco obłączki (czyli te białe paseczki) hehe. Moje są jakieś takie dziwne ... sa białe ale krzywe, nierówne... ![]() Co do tych nieszczęsnych skórek ... przecież wystarczy, że nałożysz na nie żel do usuwania skórek, a po określonym czasie odsuniesz je patyczkiem. Potem możesz nałożyć na paznokcie olejek rycynowy, a rano powinny być taaaakie milutkie ..
|
![]() |
Nowe wątki na forum Paznokcie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:07.

sa niekształtne i wogóle dziwne.. takie małe.. inne dziewczyny mają takie ładne prostokątne i półksięzycami.. a ja .. na kciukach tylko są! Co zrobić żeby były łaadne! Prosze jesli tylko ktos może pomóc piscie!

A może masz jakąś znajomą, która planuje zostać kosmetyczką? Moja przyjaciółka będzie się uczyć w liceum profilowanym pod kierunkiem kosmetycznym i chętnie oddaję jej się jako królik doświadczalny. Możesz i Ty tego spróbować 

blabobla:::... wiesz, baardzo szerokich to nie mam, ale jednak..

One nie są brzydkie! Wystarczy zadbać o skórki, zrobić cieniutki french na jakimś mlecznym lakierze i masz piękne pazurki