|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4951 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Promocje w Douglasie, Sephorze, Marionnaud + OT, część VIII :)
Oj to niezbyt ladnie z Twojej strony. Wystarczylo zapytac wprost ,mysle ze odpowiedzi bylyby takie same
|
#4952 |
|
Zakorzenienie
|
... a tam niezbty ładnie. Od czasu do czasu trzeba coś zbroić. Jestem czasami niegrzeczną dziewczynką
|
#4953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4954 |
|
Zakorzenienie
|
Wiedziałam, że tak będzie, ale cóż... nawarzyłam piwa i sama je wypije ze smakiem
Edytowane przez myszka__77 Czas edycji: 2013-10-22 o 22:04 |
|
|
|
#4955 | ||
|
Konto usunięte
|
![]() Cytat:
Poza tym, jak widac, wysylaja w naszym kraju tylko tym blogerkom, ktore nie odwaza sie na slowa krytyki. I wlasnie dlatego jesli chodzi o organizacje, kulture i inteligentna pisanine jestemy daleko w tyle za (chyba) calym swiatem. Mym blogowym numerem jeden pozostanie Krysia z Temptalii, ktora zawsze informuje, ze cos dostala i nie waha sie zjechac czegos, nawet jak dostala to za darmo. Wymienilas trzy blogi. Pozwole sobie skomentowac jeden. Jest to jeden z najgorszym blogow pokazujacych makijazowa gorna polke. Powaznie. Pomine brak krytyki dla produktow. Ten blog nie spelnia podstawowej zasady, jaka blog powinien spelniac: nie jest przydatny. Skoro nie jest przydatny to dla mnie, jako czytelniczki, jest kompletnie bezuzyteczny. Najwiekszym minusem sa zdjecia. Niektorzy je chwala. Ja uwazam te zdjecia za niepotrzebne. Owszem, estetycznie bardzo ladne, choc Fotoszop bije po oczach. Pomijam juz ten aspekt. Dla mnie bezsensowne jest takie przerabianie zdjec, ze swatch nie ma nic wspolnego z rzeczywistoscia. Na tym blogu, gdy ogladalam fotki to kosmetykow, ktore rowniez posiadam poznac nie potrafilam. Dla mnie to niedopuszczalne. Podstawowa funkcja bloga, moim zdaniem, jest pomoc czytelnikom w zakupie. Jesli fota nie ma nic wspolnego z rzeczywistoscia to taki blog jest marnowaniem czasu i autora i czytelnika. W gruncie rzeczy autorka bloga moglaby pod paletka cieni zamiescic zdjecie sera albo torebki chipsow. Pomoc przy zakupie podobna jak te swatche .Cytat:
.
Edytowane przez 4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b Czas edycji: 2013-10-22 o 22:05 |
||
|
|
|
#4956 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4957 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;43385433]Wizytowalam familie, zarlam grzyby i bawilam sie w Matke-Polke
.Dopiero przed chwila sie zorientowalam, ze ten watas odsubskrybowany mam . Nie wiem jak to sie stalo. Moze to los podpowiada mi, ze nie powinnam tu pisac juz .Czy ja wiem? Nie widzialam jeszcze w naszym kraju bloga, ktory dostaje kosmetyki z gornej polki i potrafi o tym z klasa napisac. Nie dosc, ze wiekszosc blogow znajduje sie w wyzszych kregach nieznajomosci jezyka polskiego lub w kregu towarzystwa wzajemnej adoracji to jeszcze autorki ukrywaja fakt wspolpracy. Uwazam to za zenujace. Bardzo mnie to tez smieszy. Konspiracja niczym w Langley. Wiekszosc na zadane pytanie o wspolprace udaje, ze pytania nie bylo. Do tego dziwnym sposobem zawsze sa to pochlebne opinie. Niektore blogi zmienily sie w prawdziwe peany. Wszystko cudowne .Kiedys bardzo lubilam pewnie sympatyczny blog z urocza, mala dziewczynka w tle. Czytalam i ogladalam z przyjemnoscia. Odkad zmienil sie w jedna wielka reklame juz tam nie patrze. Konczac moja rozwlekla mysl powiem, ze nie zgadzam sie z Toba. Blogow wspolpracujacych z luksusowymi markami wcale chetniej mi sie nie czyta. ------------------------------------------------------ Widzialyscie "vi vi vi"? [/QUOTE]Grzyby jedłaś? - a jakąś zapasową wątrobę na podorędziu miałaś? ![]() Co do współprac na blogach - zasadniczo nic nie mam przeciwko nim, ale pod warunkiem, że nie robi się z tego tajemnicy i sam fakt otrzymania produktu do testów nie skłania blogerki do pisania peanów wbrew rzeczywistej opinii o produkcie. No i współprace nie mogą być jedyną motywacją prowadzenia bloga. W przeciwnym razie wieje fałszem i odpycha normalnych czytelników. Cytat:
[1=71f1a49ccdda6499050838d 6b2ef76d32f6aae36_5f5aaff 1a659f;43385662]Ja sobie zawsze myślałam, że 227 to taka większa czarna wersja 239 (który jest moim numerem 1 wśród MACopędzli) tyle, że ma dłuższe włosie i jest grubszy w przekroju? Używałabym i tak tylko tej bocznej, płaskiej(?) części. Muszę go jeszcze 'przegooglować' Ten 252 też![]() Pasuje Ci ta zieleń tak czy inaczej [/QUOTE]No właśnie też tak myślałam, jak kupowałam 227 . W praktyce okazało się inaczej, ale może Tobie jednak się spodoba. Btw - gdzieś na słoczowym wklejałam chyba fotki 239, 227 i 235. Albo to było na "zwykłym" MACowym .Dziękuję .Cytat:
, wcale mnie one nie drażnią.Poza tym wydaje mi się jednak, że tu była inna kolejność - współprace przyszły później i nie były priorytetem przy zakładaniu bloga. Cytat:
|
|||
|
|
|
#4958 |
|
Zakorzenienie
|
Ja akurat popijam
![]() Wasze zdrowie Dziewczyny Milego wieczoru
|
#4959 |
|
Zakorzenienie
|
Kochana, ja akurat popijam piwko
|
#4960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.A to było takie se ![]() A ja o suchym pysku Edytowane przez OlaM Czas edycji: 2013-10-22 o 22:13 |
|
|
|
|
#4961 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4962 | |
|
Konto usunięte
|
Moja obecna jeszcze na chodzie.
Cytat:
. W koncu wszyscy wiemy, ze to z zazdrosci .Ja tez
|
|
|
|
|
#4963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4964 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;43386334]
![]() A ja uwazam, ze przewaznie takie wspolprace z niczego sie biora. Nic innego nie tlumaczy wysylania mistrzyni makijazu - Charlizy Mystery - kosmetykow Chanel. Poza tym, jak widac, wysylaja w naszym kraju tylko tym blogerkom, ktore nie odwaza sie na slowa krytyki. I wlasnie dlatego jesli chodzi o organizacje, kulture i inteligentna pisanine jestemy daleko w tyle za (chyba) calym swiatem. Mym blogowym numerem jeden pozostanie Krysia z Temptalii, ktora zawsze informuje, ze cos dostala i nie waha sie zjechac czegos, nawet jak dostala to za darmo. Wymienilas trzy blogi. Pozwole sobie skomentowac jeden. Jest to jeden z najgorszym blogow pokazujacych makijazowa gorna polke. Powaznie. Pomine brak krytyki dla produktow. Ten blog nie spelnia podstawowej zasady, jaka blog powinien spelniac: nie jest przydatny. Skoro nie jest przydatny to dla mnie, jako czytelniczki, jest kompletnie bezuzyteczny. Najwiekszym minusem sa zdjecia. Niektorzy je chwala. Ja uwazam te zdjecia za niepotrzebne. Owszem, estetycznie bardzo ladne, choc Fotoszop bije po oczach. Pomijam juz ten aspekt. Dla mnie bezsensowne jest takie przerabianie zdjec, ze swatch nie ma nic wspolnego z rzeczywistoscia. Na tym blogu, gdy ogladalam fotki to kosmetykow, ktore rowniez posiadam poznac nie potrafilam. Dla mnie to niedopuszczalne. Podstawowa funkcja bloga, moim zdaniem, jest pomoc czytelnikom w zakupie. Jesli fota nie ma nic wspolnego z rzeczywistoscia to taki blog jest marnowaniem czasu i autora i czytelnika. W gruncie rzeczy autorka bloga moglaby pod paletka cieni zamiescic zdjecie sera albo torebki chipsow. Pomoc przy zakupie podobna jak te swatche .Trudno sie nie zgodzic .[/QUOTE]Z tego co czytałam amerykańskie blogerki muszą pisać, ze dostały coś z wspołprac, ale zgadzam się, nie powinno się robić z tego tajemnicy. Co do BI może masz rację, ja w sumie patrzę bardziej na kompozycję/ostrość/pomysł na zdjęcia, niż to co one rzeczywiście przedstawiają. Inna rzecz, że Agata chyba nie ocenia, a jedynie przedstawia produkt. Cytat:
Ja też ![]() Cytat:
Edytowane przez Soso Czas edycji: 2013-10-22 o 22:18 |
||
|
|
|
#4965 |
|
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;43386513]Moja obecna jeszcze na chodzie.
Jakim? No dawaj, wylej ten jad . W koncu wszyscy wiemy, ze to z zazdrosci .Ja tez [/QUOTE]James, zapomniałam, że ja też zazdroszczę. Kurcze, jak to mi mogło z głowy wypaść, formalnie nie rozumiem
Edytowane przez myszka__77 Czas edycji: 2013-10-22 o 22:20 |
|
|
|
#4966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;43385433]Wizytowalam familie, zarlam grzyby i bawilam sie w Matke-Polke .Dopiero przed chwila sie zorientowalam, ze ten watas odsubskrybowany mam . Nie wiem jak to sie stalo. Moze to los podpowiada mi, ze nie powinnam tu pisac juz .Czy ja wiem? Nie widzialam jeszcze w naszym kraju bloga, ktory dostaje kosmetyki z gornej polki i potrafi o tym z klasa napisac. Nie dosc, ze wiekszosc blogow znajduje sie w wyzszych kregach nieznajomosci jezyka polskiego lub w kregu towarzystwa wzajemnej adoracji to jeszcze autorki ukrywaja fakt wspolpracy. Uwazam to za zenujace. Bardzo mnie to tez smieszy. Konspiracja niczym w Langley. Wiekszosc na zadane pytanie o wspolprace udaje, ze pytania nie bylo. Do tego dziwnym sposobem zawsze sa to pochlebne opinie. Niektore blogi zmienily sie w prawdziwe peany. Wszystko cudowne .Kiedys bardzo lubilam pewnie sympatyczny blog z urocza, mala dziewczynka w tle. Czytalam i ogladalam z przyjemnoscia. Odkad zmienil sie w jedna wielka reklame juz tam nie patrze. Konczac moja rozwlekla mysl powiem, ze nie zgadzam sie z Toba. Blogow wspolpracujacych z luksusowymi markami wcale chetniej mi sie nie czyta. ------------------------------------------------------ Widzialyscie "vi vi vi"? [/QUOTE]A Jamsik, jak zwykle z wielkim hukiem wpada ![]() Oj nie lubisz tej Szarlizy
|
|
|
|
|
#4967 |
|
Zakorzenienie
|
Soso i jak tam jedziecie gdzieś z TŻ?
Edytowane przez myszka__77 Czas edycji: 2013-10-22 o 22:25 |
|
|
|
#4968 |
|
Zakorzenienie
|
Już nie wiem, co gorsze
![]() [1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;43386513]Jakim? No dawaj, wylej ten jad . W koncu wszyscy wiemy, ze to z zazdrosci .[/QUOTE] Odpowiedź w poście nr 4955 ![]() W żadnym razie nie namawiam
|
|
|
|
#4969 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wlaczam sie do rozmowy grzecznie tylko .Co do Szarlizy to ona ma najwiecej wpadek. Poza tym subskrybuje od niedawna Niemodne Polki i one newsow o Szarlizie dostarczaja. Ja sie tylko dziele. Vi vi vi wzruszylo mnie wczoraj do lez .Aha .
|
|
|
|
|
#4970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No mniej wiecej, poza tym jestem realistką i wiem na pewno,a nawet więcej, nie chciałabym, żeby to miał być najpiękniejszy dzień mojego życia Więc co tu tyle planować ![]() My zawsze gdzieś jedziemy Tak w ogole to mieliśmy wkrótce do Wenezueli lecieć, wiekszą grupą, ale jak Chavez umarł to połowa towarzystwa sie wycofała Dobrze, ze wszystko udało sie bezkosztowo odkręcić. Ale ogolnie tak, jak tylko Tżetowi uda się zakończyć tematy nad którymi teraz pracuje, to wybierzemy sie gdzieś dalej, albo Tajlandia, albo jeszcze o RPA myśleliśmy, bo tak ogólnie to mocno oba tematy mamy w planach. A jak się nie uda, to na tydzień w okresie świątecznym polecimy chyba na jakąś hiszpańską wyspę.James umknęło mi, sama te grzyby zbierałaś?
Edytowane przez Soso Czas edycji: 2013-10-22 o 22:43 |
|
|
|
|
#4971 |
|
Zakorzenienie
|
Dnia mojego ślubu i wesela nie nazwałabym raczej "najpiękniejszym dniem mojego życia" (choć na pewno był to dzień wyjątkowy w pozytywnym znaczeniu tego słowa), ale generalnie było fajnie, a przede wszystkim wesoło. Bez łez, patosu i tego typu historii. Żadnych większych przygotowań nie było, a planowanie ograniczyło się do ustalenia normalnego menu, szybkiego wyboru ciuchów i bukietu, ustalenia liści gości i takich tam niezbędnych formalności.
|
|
|
|
#4972 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4973 |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;43387469]A wyobrazasz sobie mnie w lesie?
[/QUOTE]He he, ja nie
|
|
#4974 |
|
PIP.
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;43387469]A wyobrazasz sobie mnie w lesie?
[/QUOTE] mam podobne podejscie do grzybobrania ![]() vivivi widzialam i padlam a co do blogow - rzecz w tym, ze teraz jest ich pierdylion i wszystkie pokazuja praktycznie to samo, wiec nie ma sie co dziwic, ze firmy chca nawiazac wspolprace z tymi, ktore maja najlepsze statystyki i nie ma co tu plakac, ze swiat nie jest sprawiedliwy, a kontenery z kosmetykami nie podjezdzaja na podjazd za darmoszke
|
|
#4975 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki mam info z Douglasa, że Laury Mercier nie będzie w listopadzie, prawdopodobnie w grudniu, ale jeszcze nic nie wiedzą, bo ponoć dogadać się nie mogą
|
|
|
|
#4976 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, orientujecie sie czy Douglas robi jakies promocje na otwarcie nowego sklepu??
Bo nam w koncu otwieraja pierwszy Dougi w miescie i jestem ciekawa ![]() A co do blogów to powiem Wam, ze troche czytam, co prawda, wiekszosc tych, ktore nalezą do dziewczyn kojarzonych przeze mnie z wizazu. Czasami skorzystam z porad, ale ogolnie laski, szału nie ma
Edytowane przez elizabarbara Czas edycji: 2013-10-23 o 08:48 |
|
|
|
#4977 |
|
Kici kici miau miau
|
oglądnelam vi vi vi
najsssss
|
|
|
|
#4978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;43387469]A wyobrazasz sobie mnie w lesie? [/QUOTE]próbuję
|
|
|
|
|
#4979 |
|
Zakorzenienie
|
[/QUOTE]A ja Ci powiem, że sobie Ciebie wyjątkowo w takich okolicznościach przyrody wyobrażam - może dlatego, że zapamietałam Twoje zamiłowanie do ciemnej zieleni, a to mi się właśnie z lasem kojarzy . W takich barwach wtopiłabyś się w tło idealnie . Aaaa, a vi vi vi mnie rozwaliło .
|
|
|
|
#4980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:26.

No dobra pozamiatane... Tylko nie bijcie... 
. Nie wiem jak to sie stalo. Moze to los podpowiada mi, ze nie powinnam tu pisac juz
Używałabym i tak tylko tej bocznej, płaskiej(?) części. Muszę go jeszcze 'przegooglować'
.

Wlaczam sie do rozmowy grzecznie tylko
mam podobne podejscie do grzybobrania
i nie ma co tu plakac, ze swiat nie jest sprawiedliwy, a kontenery z kosmetykami nie podjezdzaja na podjazd za darmoszke