|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4771 | |||||||
Raczkowanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 5
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wiecie Dziewczyny, teraz zawsze jak włączam nasz wątek, to sobie myślę- ciekawe, czy jakiś dzieciaczek dołączył do Dominika i jest po tej właściwej stronie brzuszka. I na razie na szczęście okazuje się, że pozostałe w dwu/ trzy-paku. ![]() Przyszło do mnie zamówienie z allegro od Justinex i od rodzyneczek- szczerze polecam, w niedzielę zamawiałam, we wt już było w domku. A kocyk od Justinex- http://allegro.pl/bobas-kocyk-niemow...629010894.html rewelacja! ![]() I żeby kupić sobie spokojny sen i sumienie poszłam wczoraj na usg. Dzidziuś ma się dobrze, waży już ponad kilogram, a szyjka jest tak długa, że mąż się śmiał, że chyba w kwietniu urodzę. ![]() I od razu brzuch mi jakoś przestał twardnieć i humor mam od rana rewelacyjny, ech, te ciężarne.... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4772 |
Gang Iren
|
Czytałam właśnie fajny artykuł o właściwościach mleka kobiecego.
Nie wiedziałam,że można je używać do tylu różnych rzeczy! Chyba będę odciągać między karmieniami co by produkcja szła pełną parą ![]() http://dziecisawazne.pl/100-i-wiecej...eka-kobiecego/
#4773 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pisałam Wam w zeszłym tygodniu, że byłam w Sądzie Metropolitalnym i wpłaciłam całą kasę. Otóż wczoraj przyszło już wezwanie na przesłuchanie z biegłym psychologiem na 28.10. No cóż...jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o ...Może wreszcie sprawa się ruszy jakimś szybszym tempem. Mój mąż przedwczoraj zakupił w H&M takie oto słitaśne baleriny dla córy http://www.hm.com/pl/product/18169?article=18169-A i teraz wozi je w samochodzie przy lusterku na szczęście ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4774 | |
Gang Iren
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4775 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Witaj ![]()
![]() |
#4776 | |
Raczkowanie
|
Witam Was w piękny, słoneczny dzień
![]() Nie udzielałam się bardzo, ale cały czas Was czytam w miarę możliwości na bieżąco. Moja Mała chyba powoli zmienia ruchy, wcześniej były dosyć "gwałtowne" i nie sposób było określić z której strony zaatakuje, teraz ma chyba mniej miejsca i już bardziej się rozpycha wystawiając czasem nóżkę ![]() ![]() Wczoraj oglądając wiadomości mówili o kobiecie która urodziła córeczkę w pociągu, w ciągu 20 minut... sama ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4777 |
Zakorzenienie
|
Witam się z rana po tragicznej nocy. Zaraz jak napisałam swojego ostatniego posta dostałam ataku kaszlu i coś mi porządnie w zebrach strzeliło. Nie mogłam się ruszyć. Po pół godziny siedzenia jakoś udało mi się wstać i podeprzec kulami. Małz mnie ubrał i poszliśmy na SOR. Do samochodu wsiąść nie dałam rady:-( Normalnie bym tam szła2-3 minuty. A doczlapalismy w ponad pół godziny. Oczywiście tam się poryczalam, bo mi już nerwy puściły jak paniusie powiedziały, że nic mi nie pomogą. Zażądałam lekarza. Przyszla akurat moja internistka, od razu kazała posadzić na wózek i porobic badania. Ściągnęła z domu radiologa, żeby mi zrobił usg tych żeber. Wszystko wyszło ok. Stwierdzili porządny nerwobol. Dali kroplówkę z paracetamolem a potem wysłali na gibekologie na konsultację. Z dziećmi na szczęście wszystko dobrze. I odeslali do domu. I tak przemeczylam się całą noc. Tylko w jednej pozycji mogę leżeć i sama nie jestem w stanie wstać. Kazali brać tylko pyralgine i leżeć. Nie wiem jak długo z tym bólem wytrzymam. I przede wszystkim nie wiem co mam z tym dalej zrobić. Czy to samo minie czy mam ją jakieś zabiegi albo masarze iść? No to się wyzalilam.
#4778 | |
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczęta
![]() ![]() ![]() ![]() Też mi to przyszło do głowy, gdy tylko zobaczyłam wódkę w przepisie ![]() Cytat:
Gosia, ciekawy artykuł ![]() ![]() mezaga współczuję przejść na SORze - współczuję to mało powiedziane, bo mogę sobie tylko wyobrazić jak się teraz czujesz. Dobrze chociaż, że z dziećmi ok. Mam nadzieję, że szybko minie ![]()
18.05.2013 - Żona ![]() ![]() Edytowane przez vacuity Czas edycji: 2013-10-23 o 08:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4779 |
Gang Iren
|
Mezaga współczuję!
Miałam kiedyś silne nerwobóle,wtedy dostawałam tabletki,które pomagały. Ale nie byłam w ciąży,więc nie wiem jak w tym przypadku wygląda leczenie. Oby szybko przeszło!
#4780 | ||
Zadomowienie
|
witojcie Mamuśki!
kilianna Oby na jutrzejszej wizycie wszystko było ok ![]() Cytat:
Cytat:
demonyianioly każda z nas ma wiele obaw, ale sądzę, że wszytsko ogarniemy. Ja też jestem w pierwszej ciąży, nie mam koleżanek, które są na podobnym etapie (tzn. rodziły nie dawno), więc jak trafiłam na forum byłam zielona jak łąka wiosną, ale dzięki ciągłej wymianie wiadomości wiem o wiele więcej i jestem spokojniejsza ![]() Ja dziś przeżyłam hiper, mega bolesny skurcz łydki. Miewałam skurcze mięśni i inne badziejstwa, ale teraz to tak mnie bolało, że myślałam, że palec sobie odgryzę, żeby nie wyć z bólu. No i coś mój Mały leniuszek z rana jakiś niemrawy, więc właśnie bodźcuje ją słodkim. Oby drgnęła, bo po sytuacji Iwantyou, pojadę bez wahania na IP. Mezaga doczytałam Twojego posta. Ja tu o jakiś skurczyku mięśnia, a Ty biedna taką masakrę przeżywasz. Ja ledwo znoszę taki nerwoból co chwilkę trwa, a co dopiero taki całonocny oj... może sam minie, jak te takie krótkie, co każdego czasem nękają. Oby minął ![]() Edytowane przez forester Czas edycji: 2013-10-23 o 09:02 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4781 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() Miłrgo dxionka
![]() |
#4782 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4783 |
Zadomowienie
|
Mezaga współczucia. Bidulka
Ja już po glukozie , dałam radę, dobrze się czuje, w sumie asystent mąż niepotrzebny. Przegladaniem miałam 75 poziom cukru, jak przyszłam do domu sama zmierzylam sobie glukometrem 103 mi wyszło. Więc powinno dobrze, ale wynikiem 15. A o17 idę na pierwsze zajęcia SR . W sumie to ja też miałam ciężką noc, bo bałam się glukozy i spać nie mogłam. Skóra mnie swedziala , skurcz łydki miałam... Edytowane przez isia4891 Czas edycji: 2013-10-23 o 09:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#4784 |
Zakorzenienie
|
Mezaga zdrówka zyczę najważniejsze , ze z maluchami wszystko ok
![]() Kurdę dziś targi mamo to ja . aby tam dotrzeć musimy jechać 50 km mąż jeszcze chory , ja wczoraj czułam się fatalnie ![]() Z jednej strony bardzo bym chciała jechać a z drugiej strony się boję , ze mnie bardziej rozłoży i tylko się umęczę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4785 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Teraz przypomniał mi się program w którym facet jadł płatki z mlekiem swojej żony, tak na co dzień ![]() mezaga, współczuje bólu. Cytat:
![]()
![]() „Nie wyruszył od razu. Wiedział z doświadczenia, jak ważne jest umieć odkładać to, za czym się tęskni.” Edytowane przez Buka20 Czas edycji: 2013-10-23 o 09:07 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4786 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4787 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Moj tez probowal. A ja sie przyznam,ze raz do kawy uzylam,bo zapomnialam kupic zwyklego. Nawet nie byla taka zla,ale jednak wole krowie...
![]() |
#4788 |
Raczkowanie
|
mezaga strasznie Ci współczuję przejść na SORze...neuralgia, to podrażnienie (stan zapalny też) nerwu międzyżebrowego(najczęści ej)...leczenie kobiet w ciąży ogranicza przede wszystkim możliwość zastosowania leków, u nie-ciężarnych leci się z tzw. grubej rury, nawet z tramalem i morfiną...muszisz być dzielna, dać odpocząć kręgosłupowi i troszkę poczekać, pyralgina też działa. Możesz dojeść Apapu- nie ma działania p/zapalnego,a le choć odrobinę zmniejszy dolegliwości bólowe.
Zainteresowało mnie USG żeber...niestandardowe badanie, nie zawsze podobno da się ocenić, ale zakładam, że nie masz złamanego żebra. Aaaa...i obserwuj skórę w miejscu bólu...to tylko tak..jakby pojawiły się pęchezryki z płynem, to musisz iść do lekarza. Ale wątpię, że to półpasiec...
#4789 |
Raczkowanie
|
![]()
Dzień dobry.
Mezaga współczuje nocnej wizyty w szpitalu, musiało strasznie boleć ![]() Masz jakiegoś dobrego ortopedę, na masaże zdecydowałabym się po konsultacji z dobrym specjalistą, one czasem mogą zaszkodzić. Jeśli to są jakieś nerwobóle to pewnie bym się wygrzewała, bo teraz to raczej ciężko o jakieś leki. Jeśli mowa o mleku to wczoraj widziałam w aptece jakieś tabletki produkowane z siary mleka krowiego, cuda wymyślają. Edytowane przez jin Czas edycji: 2013-10-23 o 09:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#4790 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4791 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Mezaga wspolczuje-odpyczywaj teraz duzo ![]() moj tz tez chce sprobować mleka haha ale mnie to jakos odpycha.... ja dzis az do 19 jestem sama z synkiem... wogole sie nie wyspałam bo Natanielek miał chyba jakis stan podgoraczkowy albo strasznie rozgrzany... 3 razy był w wc wiec chyba cos z pecherzem ![]()
Julia Renata 28.01.2014 11:30 ![]() Nataniel 16.06.2009r. ![]() Marzec 2015- 29 tydz ![]() Edytowane przez lejdi_aga13 Czas edycji: 2013-10-23 o 09:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4792 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4793 |
Raczkowanie
|
Gosiu, ja się chyba nie odważę spróbować swojego mleka, aż mnie wzdryga na samą myśl...ale artykuł faktycznie mnie poruszył - zwłaszcza działąnie na skórę
![]() A tak w ogóle witam się w III trymestrze....Masakra, kiedy to minęło ![]() Muszę się pochwalić, że zrobiłąm wczoraj w sokowirówce 25 l soku z jabłek z naszego sadu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziś jedziemy na szkołę rodzenia, mam w planie po drodze wpaść do h&m kupić balerinki i czapeczkę o których pisałyście i w rossmanie pieluchy, choć już mam odłożone pieniążki na wielorazówki, pani na warsztatach pokazała nam jak to działa. Za 16 pieluch i 32 wkłady plus olejek i chusteczki zapłacimy jakieś 600zł. Początki planuję jednak w pampersach przeżyć, bo boję się, że nie ogarnę tylu rzeczy naraz.... A tak w ogóle, to jeszcze nie połapałam kosmetyków ani komody kąpielowej..Pokoik małej Zofii już prawie gotowy, meble pomalowane, jeszcze kilku rzeczy brakuje. Muszę się pochwalić, mąż wczoraj wieczorem po zaciętej walce wygrał aukcję: http://allegro.pl/cudny-kosz-mamaspa...628899195.html Pani wymieni nam nianię elektroniczną(bo mamy) i ochraniacz na łóżeczko na nosidełko i wanienkę ![]() Nie moge się doczekać, niestety przesyłka z Anglii idzie tydzień.....
#4794 |
Gang Iren
|
Mezaga przypomnialo mi sie co kolezanka w ciazy stosowala na nerwobol: balsam kregowy ojca Grzegorza. Tyle,ze nie wiem, czy z zalecenia lekarza to bylo.
#4795 |
Zakorzenienie
|
Dojechałam do domku, zrobiłam sobie herbatę(oczywiście bez cukru) jakaś taka rozbita jestem, jeść mi się nie chcę, choć wcisłam w siebie kanapkę jak wracałam dziwnie mi jakoś, mam nadzieję ze jak wypiję herbatę to mi przejdzie z jedenej strony cieszę się ze mam to już za sobą a z drugiej się martwię wynikiem.
Oczywiście czekam do 13 w nerwach, kazała mi dzwonić to już mi powie jaki wynik przez tel, zanim odbiorę ![]() Mezaga ale miałaś noc, współczuję ![]()
#4796 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Czemu wzdryga? To z wymion krowy jest ok, a z wlasnych piersi nie? ![]()
![]() |
#4797 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Hmmm a takiego soczku świeżo wyciskanego to bym wypiła chyba z 5 litrów ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4798 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4799 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Aniołku daj sobie lepiej spokój z tymi warsztatami, nie ma co się forsować. Edytowane przez Le La Czas edycji: 2013-10-23 o 09:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4800 | |||
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() 23Paula23, ale macie łobuziaka - robi Was z bambuko z tą płcią ![]() ![]() selena85, współczuje cukrzycy, ale wiem, że ją ogarniesz i wszystko skończy się dobrze ![]() iwantyou99, ślę dużo pozytywnych myśli ![]() Cytat:
![]() A tą wieprzowinę robiłaś tak jak jest w przepisie ze schabu? Bo mam akurat polędwiczkę wieprzową i zastanawiam się, czy by się nadała ![]() Cytat:
Cytat:
A baleriny cudne ![]() mezaga, ![]() Lolita, Isia, trzymam kciuki za wyniki Waszych krzywych i za wszystkie dzisiejsze wizyty i badania. ![]() ![]() ![]() ![]() Też idę dziś do gina na 17.00. Mam nadzieję, że usłyszę same dobre wieści i też proszę o kciuki. Wczoraj przeżyłam koszmar. Ponieważ od jakiegoś czasu cierpię na zaparcia, kupiłam w aptece z polecenia farmaceuty syrop z laktulozą Duphalac (może być bezpiecznie stosowany u kobiet w ciąży). Wypiłam tyle ile jest zalecane w ulotce. Po około 1,5h myślałam, że wykorkuję lub uniosę się w powietrze taka byłam wzdęta. Ból brzucha przychodził falami i był nie do wytrzymania. Poleżałam chwilę i byłam już gotowa zasuwać na IP (nie wiem, co bym im powiedziała ![]() ![]() ![]() Lolita, wczoraj skusiłaś mnie na rosół. Ugotowałam duży gar, więc mam i na dziś. Jutro będzie jeszcze pomidorowa ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:58.