Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r. cz.XI - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę:
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII 0 0%
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! 1 2,04%
JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI 19 38,78%
1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! 0 0%
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! 7 14,29%
RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK 22 44,90%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-23, 09:02   #661
89Beatka
Wtajemniczenie

Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość

to już nic się z tym nie da zrobić, żeby się jeszcze pojawił?
.
nie ma z czego się pojawić, mam dosłownie po 2 krople mleka.
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 09:04   #662
acelinka
Zakorzenienie

Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.

ide czyyyytać
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 09:05   #663
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

dzień dobry..

muszę się pożalić.. bo aż się od tego zbeczałam

jest u nas w kamienicy taka jedna baba która podnajmuje fajne mieszkanie dwupokojowe z osobną kuchnią i łazienką i przedpokojem. no i teraz jakiś lokator, któremu ona podnajmuje się wyprowadził i ja chciałam wynając to mieszkanie ale jak się okazało to właśnie baba ma umowę a innym podnajmuje. dzwoniłam do właścicielki itd. i już myślałam że wszytsko pójdzie dobrze ale właścicielka ma miękkie serce i nie wypowie umowy tamtej kobiecie bo ona trzyma to mieszkanie bo ma trudną sytuacje z konkubentem i w każdej chwili może tam wrócić :| a wcale tam nie mieszka tylko robi podnajem ciągle komuś innemu...

zadzwoniłam do tej baby i tylko się z nią pokłóciłam bo ona się nie chce zamienić na nasze mieszkanie bo ona ma umowę na tamto itd.. no i teraz właścielka nie chce jej wypowiedzieć bo ona jako jedna z nielicznych płaci na czas a tamta się nie chce zamienić i będzie dalej podnajmować brać większy czynsz niż normalnie mamy a resztę brać dla siebie. ludzie są paskudni serio
sanrioo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 09:13   #664
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Beatka pokarm można wywolac miesiac po odstawieniu. A nawet dłużej bo zanik pokarmu może trwac do 2 lat.
Systematyczne pobudzanie, wiara i checi potrzebne.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 09:17   #665
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Hej jestem i ja. Zaraz ponadrabiam, bo nic nie wiem co u Was
Byłam dzisiaj państwowo na wizycie i pani doktor stwierdziła, że szyjka pozamykana, brzuch wysoko, porodu na razie nie przewiduje. Także prywatnie mam szyjkę na pół opuszka otwartą, a państwowo pozamykaną idealnie
Z tej okazji pojechaliśmy po wizycie na basen i muszę przyznać, że w wodzie to ja się czuję rewelacyjnie. Opcja porodu w wodzie, byłaby w sam raz dla mnie

Tyle u mnie, biorę się za czytanie.
baaaasen, marzy mi się basen, ale teraz to chyba dopiero z Lenką
Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
dokładnie tak sobie radzę.. piersi mam masakryczne, bolą, twarde jak kamienie, mały nawet ssać już nie chce ich

to musze zaopatrzyć sie w ibuprom, bo brałam od rana apap i słabo pomógł..
kurcze nie pamieam jak z ta temperaturą, ale połozna na SR coś mówiła ze można karmić z wysoką nawet, ale nie wiem z jak wysoką

jak nie dasz sobie sama rady z tym nawałem to dzwoń do położnej
Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Nawet nie miałam kiedy napisać że byłam dzisiaj u lekarza i wszystko ze mną w porządku Powiem Wam że jakoś dziwnie się poczułam idąc na tą wizytę, wcześniej chodziłam żeby podglądnąć maluszka, posłuchać jego tętna a teraz te wizyty wydają mi się bez sensu
Jaśka wzięłam ze sobą bo mój brat stwierdził że pójdzie ze mną do lekarza, poczeka na korytarzu i go przypilnuje.
Antek (znaczy mój lekarz ) był zdziwiony że przyszłam do niego bez brzuszka, a młody dał taki popis na korytarzu że aż lekarz stwierdził że szybko mnie zbada bo dziecko chyba głodne
hehhe
fajny wujek z brata
Cytat:

Akurat. Dokładnie to samo mówiłam kiedy byłam pewna, że w brzuchu mam córeczkę. Teraz twierdzę, że dużo łatwiej dla dziewczynki wybrać imię
chodziło mi o to że dla chłopaka od dawna mamy jedno imię wybrane a dla dziewczynki podoba mi się mnóstwo imion, ale tż ciągle wymyśla
Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość

Czyli nie jestem sama.
Chociaz mi bardziej chodzi o to ze ludzie beda burczec, beda sie czuc zgodszeni ze jakas baba, gdzies tam w kacie , dziecko cycem karmi mimo tego ze będę zakamuflowana najbardziej jak to mozliwe.
jak dla mnie jak się komuś ten widok nie podoba to niech nie patrzy

ja tak publicznie nie karmiłam, w domu przy rodzinie tak, przy znajomych raczej nie - tzn. przy koleżankach się zdarzało ale jak były z chłopakami/męzami to raczej w innym pokoju karmiłam
Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość

Pisałam do Anoulki,cytuję:

Hanię zabrali już na noc,jest słodka.Ja lekko obolała,ale jakby dziecko urodziłam.

Wariatka
no wariatka jak nic
Stary 2013-10-23, 09:18   #666
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
I niestety mam też złą wiadomość, straciłam pokarm nie ma, pustki
o kurcze a nic się nie da na to poradzić?
Cytat:
Napisane przez mamusiaczek Pokaż wiadomość
Któraś z Was pisała o zwrocie Vat za materiały bud. (przepraszam, ale nie pamiętam która). Udało Ci się coś zrobić? Straszne to? Ja sobie właśnie uświadomiłam, że też muszę to załatwić, bo z maluchem będzie ciężej, a szkoda czasu
ja pisałam! wiesz co, przysiadłam do tego ale dla mnie to trudne i muszę dać księgowej żeby mi to zrobiła
Cytat:
Napisane przez malinka123108 Pokaż wiadomość
lineczka ja zagladam z mysla ze juz urodzilas a tu lipa to co cie tak bolaloby?hmm...
nie mam zielonego pojęcia ten ból kręgosłupa to tak promieniowal na brzuch no ale przeszło i dupa xD
Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość

to już nic się z tym nie da zrobić, żeby się jeszcze pojawił?

Angie mi odpisała - u nich Maja miała problemy z cukrami, ale już sytuacja opanowana i zapowiedziała, że dzisiaj wpadnie na forum
oo może Majeczkę zobaczymy

jakaś taka śpiąca przez cały czas jestem
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 09:26   #667
lubieolowki
Raczkowanie

Dzień dobry!
Po pierwsze GRATULACJE NOWYM MAMUSIOM!!!
Coraz więcej przybywa! A ja w ogóle uwielbiam czytać Wasze posty, bo dowiaduję się czegoś co mnie też może czekać zaraz po urodzeniu Kubusia. Tak jak o ciąży i porodzie to już tyyyyyle się dowiedziałam, tak o opiece po urodzeniu nie wiem prawie nic i to jest skarbnica wiedzy

Trele - wydaje mi się, że trzeba na dystans z tym co ludzie powiedzą jak zobaczą kobietę, która karmi piersią. Ja uważam, że faktycznie może to przeszkadzać niektórym ludziom czy nawet zniesmaczać, ale tylko w momencie, w którym siedzi rozwalona baba z wielkim cycem na wierzchu w miejscu, w którym każdy może ją obejrzeć i jeszcze się z tego cieszy. Jak kobieta jest gdzieś w kąciku czy chociaż na ławce odwrócona tyłem do największego ruchu i do tego jeszcze zasłonięta chustą to nie ma prawa to nikomu przeszkadzać. Dziecko jest głodne i trzeba nakarmić - koniec.
Ja w ogóle się nie czuję komfortowo jak pomyślę o sytuacji, w której będę karmić dziecko w miejscach publicznych "na widoku", ale innej drogi nie ma Tak jak mówisz - pierwszy raz pewnie będzie najgorszy, ale potem już wypracowany będzie system kamuflowania się i w ogóle i nie będzie takiego problemu

Polazłam rano zrobić badania i babka mi się tak wbiła w rękę, że teraz mam problem z ruszaniem nią
Nie wiem jak ja dotrwam do wizyty o tej 16:00. Cała chodzę z nerwów! Ale może w końcu się dowiem o co chodzi z tymi wszystkimi nowymi dolegliwościami :/

Kubusiek rośnie!

25/08 - go! 2/7
01/09
08/09
15/09
22/09
29/09

Edytowane przez lubieolowki
Czas edycji: 2013-10-23 o 09:29
lubieolowki jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-23, 09:27   #668
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość

chodziło mi o to że dla chłopaka od dawna mamy jedno imię wybrane a dla dziewczynki podoba mi się mnóstwo imion, ale tż ciągle wymyśla
to Wy chociaż mieliście imię dla chłopca a my nie mieliśmy w ogóle nic nam się nie podobało więc stwierdziliśmy że w razie co jak będzie chłopiec to będziemy wymyślac na szybko
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2013-10-23, 09:28   #669
slimaczek19
Raczkowanie

Cytat:
nie ma z czego się pojawić, mam dosłownie po 2 krople mleka.
ściągasz laktatorem czy przystawiasz?
najlepszym sposobem jest często dziecko przystawiać, laktator tak nie pobudzi jak dziecko.
I musisz myśleć pozytywnie "będę karmić. mam mleko" to naprawdę działa i spróbuj o tym nie myśleć, nie stresować się.
Nawet jak nie karmisz to leż z dzieckiem przytulonym skóra do skóry
slimaczek19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 09:34   #670
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zwariowane-serduszko Pokaż wiadomość
Nie martwcie sie, nie rodze
Jestem w domu, Leo chyba sobie jaja ze mnie robil Po prysznicu zasnelam czekajac na tz, a kiedy przyjechal i zaczal mnie zbierac na IP okazalo sie, ze nic mnie nie boli, Leon sie wierci jak szalony i w ogole wszystko swietnie
Wiec zjadlam kebab, popilam pepsi i czekam na rozwoj wydarzen
ja wiem, on to na pewno robił z tęsknoty za tatusiem
Cytat:
Napisane przez karinaa23 Pokaż wiadomość
hej Mamuśki przyznam się, że uwielbiam Was czytać (szczególnie opisy porodów) i czasami zdarzyło mi się uczestniczyć w rozmowach, ale tak zasuwacie z tymi postami, że co wejdę to nowy wątek istne szaleństwo
U mnie na trzy tygodnie przed terminem porodu TŻ zaczął na nowo poszukiwać imienia dla córki... przez całą ciążę była Marcelina, a teraz im bliżej tym więcej ma imion hehe i tak doszło jeszcze Aleksandra, Julia, Zuzanna i Zosia teraz to już sama wariuję, nie wiem na które się zdecydujemy
Jak Mamusie macie już wszystko dla dzidziusiów?my wczoraj odebraliśmy wózek Tutek Grander black(bałam się, że będzie zbyt ciemny jak dla dziewczynki, bo jest czarny z dodatkami czerwonego i powiem Wam, że sprawia dużo lepsze wrażenie niż w katalogu) jest śliczny jestem na prawdę zadowolona... i polecam. Za to dziś znowu przyszło łóżeczko, także mój TŻ szalał składał, ustawiał, montował baldachim i chciał zrobić przyjemność mojemu teściowi, pozwalając mu zamontować nowe oświetlenie w pokoju Malej... skończyło się to awarią dwugodzinnym siedzeniem przy świeczkach i wizytą elektryka... jak się okazało elektryk, który robił nam instalację tak pomieszał te kabelki (coś tam z zerem), że teścia o mało nie zabiło...tak by się ta przyjemność dla przyszłego dziadka skończyła...

A odchodząc od tego zwariowanego dnia to mam pytanie jak jest u Was ze znieczuleniem przy porodzie SN?u nas w szpitalu tylko dolargan chyba jest, nie ma znieczulenia wziewnego ani zewnątrzoponowego... także chyba przyjdzie mi rodzić jak naszym babciom
nie no nie zmieniajcie takiego ładnego imienia
żartuję wybierzcie te które Wam się najbardziej podoba, a jak nie umiecie sie zdecydować to lososwanie

u mnie jest zzo, ale dają je dopiero jak poród jest dłuuugi albo jak widza że babka rady nie daje w efekcie często jest po prostu za późno na to znieczulenie
Stary 2013-10-23, 09:47   #671
rusalka12
Zadomowienie

Tak czytam czytam i dochcodze do wniosku, ze nasze dziewczynki beda mialy dwa z najpopularniejszych obecnie imion. Zuzia juz jest a Ola w drodze...ale nie chce zmieniac Olki. Pasuje mi dotej wiercipietki w brzuszku ;-)
rusalka12 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-23, 09:51   #672
metkaa
Zakorzenienie

czesc

czytam o lewku, ja tez go nie dostalam a widze ze niektore z Was po 2

motylek co do nerek to jak bylam w ciazy z szymkiem dzien przed porodem wyszlo na usg ze jedna nerka jest powiekszona, robilismy badania po narodzinach i wyszło ze u maluchow moze tak byc, ze z czasem to sie wszystko unormuje wiec mam nadzieje ze u Was tez bedzie ok a co do przebiegu to nie mam pojecia,

dzis sie jakos kiepsko czuje, juz wczoraj wieczorem zakrecilo mi sie w glowie ze prawie sie przewrocilam, w nocy spac nie moglam, brzuch mnie bolal, wzielam nospe i magnez a dzis znow jakies zamulanie, dobrze ze mama wziela szymka
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 09:54   #673
babku
Zadomowienie

Witam wyspana. Ja to mam jakieś fazy tego spania. 2 dni męczarni, a później 2 dni spania jak zabita
Wkurzyłam się wczoraj nieźle, ale nie pisałam. Miałam zacząć w październiku kurs, który jest mi niezbędny po powrocie do pracy. Stwierdzili, że mają za mało osób i zacznie się po nowym roku. Nie było mi to na rękę, ale cóż. A wczoraj dzwoni koleżanka z pracy z informacją, że jednak ruszy ten kurs. I teraz zagadka dla Was: zgadnijcie z jaką datą dokładnie się zaczyna?
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 09:55   #674
mamusiaczek
Rozeznanie

Cytat:

A brałaś jakieś tabletki? Chcesz karmić? Bo tak jak mówi dzidzia pokarm można wywołać sporo po zaprzestaniu karmienia, ale trzeba chcieć. Oczywiście nic na siłę
Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
ja pisałam! wiesz co, przysiadłam do tego ale dla mnie to trudne i muszę dać księgowej żeby mi to zrobiła
Upss a ja myślałam, że to nie będzie takie straszne No nic... może od poniedziałku mi się uda
Stary 2013-10-23, 09:57   #675
24Kasiula24
Raczkowanie

Ja też dostałam dwa lewki )

Ale piękna pogoda w Poznaniu 21 stopni i słoneczko
Dziś wizyta... już mam nerwy ehh
24Kasiula24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 09:59   #676
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rusalka12 Pokaż wiadomość
Tak czytam czytam i dochcodze do wniosku, ze nasze dziewczynki beda mialy dwa z najpopularniejszych obecnie imion. Zuzia juz jest a Ola w drodze...ale nie chce zmieniac Olki. Pasuje mi dotej wiercipietki w brzuszku ;-)
Natalia i Lena też popularne kurcze mi się Natalia od studiów podobała a akurat jak byłam w ciązy to się okazało że tyyyle Natalek dookoła. Teraz ta Lenka, niby w moim otoczeniu nie ma zbyt dużo, ale jak już jestem gdzieś w galerii, namieście, czy oglądam foto dzidziusiów w miastowej gazecie to co chwile Lenka jakaś. Byłabym skłonan zmienic imię na Olge, ale tż za nic się nie zgodzi
Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
czesc

czytam o lewku, ja tez go nie dostalam a widze ze niektore z Was po 2

motylek co do nerek to jak bylam w ciazy z szymkiem dzien przed porodem wyszlo na usg ze jedna nerka jest powiekszona, robilismy badania po narodzinach i wyszło ze u maluchow moze tak byc, ze z czasem to sie wszystko unormuje wiec mam nadzieje ze u Was tez bedzie ok a co do przebiegu to nie mam pojecia,

dzis sie jakos kiepsko czuje, juz wczoraj wieczorem zakrecilo mi sie w glowie ze prawie sie przewrocilam, w nocy spac nie moglam, brzuch mnie bolal, wzielam nospe i magnez a dzis znow jakies zamulanie, dobrze ze mama wziela szymka

dobrze że Szymek u babci

nie mam pomysłu na dzisiejszy obiad co Wy gotujecie może coś podsuniecie?

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Cytat:
Witam wyspana. Ja to mam jakieś fazy tego spania. 2 dni męczarni, a później 2 dni spania jak zabita
Wkurzyłam się wczoraj nieźle, ale nie pisałam. Miałam zacząć w październiku kurs, który jest mi niezbędny po powrocie do pracy. Stwierdzili, że mają za mało osób i zacznie się po nowym roku. Nie było mi to na rękę, ale cóż. A wczoraj dzwoni koleżanka z pracy z informacją, że jednak ruszy ten kurs. I teraz zagadka dla Was: zgadnijcie z jaką datą dokładnie się zaczyna?
pewnie z twoim tp
Cytat:
Napisane przez 24Kasiula24 Pokaż wiadomość
Ja też dostałam dwa lewki )

Ale piękna pogoda w Poznaniu 21 stopni i słoneczko
Dziś wizyta... już mam nerwy ehh
za wizyte

u mnie też pięęęękne słonko i 20 stopni od wczoraj
Stary 2013-10-23, 10:02   #677
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość

Pomagaja mi te Wasze posty wiecie?
Moze pierwsza sytuacja w ktorej będę musiala Majke nakarmic w miejscu publicznym przekona mnie ze nie jest tak zle .
Pierwszy raz najgorszy

Tez ta zima mnie martwi.
Pojedziesz do parku I nagle dziecko sie rozplacze
Poczytalam troche I kupie ta Medele Calm.
Moja nadzieja

Ja chyba czasami za duzo mysle

Trele fakt pierwszy raz najgorszy, też się za pierwszym razem krępowałam. Byłam u lekarza z teściową i kazała mi cyca wywalić na korytarzu i dać dziecku jeść bo jechałyśmy jeszcze na zakupy i nie chciałyśmy żeby nam Jaśko z głodu płakał. Z dwoja złego lepiej było nakarmić go gdzieś w kącie w przychodni niż zastanawiać się co zrobić w markecie Teraz już to dla mnie normalne że muszę cyca wystawić gdzieś w jakimś ciemnym kącie w różnych miejscach i dziecku jeść dać. Jeśli ktoś będzie komentował to puszczę to mimo uszu, jednak dziecko jest dla mnie najważniejsze i to nie komentujący będzie musiał się użerać z głodnym, płaczącym dzieckiem tylko ja więc wolę jednak tego cyca wyciągnąć i dziecku jeść dać narażając się nie raz na głupie komentarze

Cytat:
Niestety nie pomogę ale nie przejmuj się, zbadają po narodzinach i sie okaże co i jak

Duży chłopak

no wczoraj robiłam tak jak piszesz, odciągnęłam troche i dałam młodemu, poczułam ulgę, ale za jakiś czas znów myślałam że wybuchnę. Ja to mam normalnie.. jak nie urok to .. w ciaży to samo, po ciąży też....
Chyba kilogram tej kapuchy sobie rano nałoze

czekam aż mały mi zaśnie, a ma dzisiaj chyba złe sny, bo ciągle sie budzi z płaczem.. no moze nie z płaczem ale z takim popiskiwaniem i sama se w końcu położę. Pranie zrobione, naczynia pozmywane. Przez tą gorączke nic nie mogłam zrobić dzisiaj, tak sie źle czułam, wieczorem wypiłam gorące mleko z odrobiną miodu, wzięłam jescze apap i sie wygrzałam do 23 i temp mi spadła do 38,4

Dziewczyny- u mnie w szpitalu nie ma ZZO, ale jeżeli ktoś zapłaci to było. Warto wiec jak ktoś chciałby a nie ma oficjalnie ze jest dostępne podpytać czy nie mozna 'kupić'

Anulka- jestem pełna podziwu, spokój i opanowanie do pozazdroszczenia!

Domii,Dzidzia,Beatka - do ilu dni po cc krwawiłyscie? bo mi sie już znudziło te kilka kropel dziennie. Chyba sie odzwyczaiłam od 'okresu' a mam na prawde niewiele, no ale sie zastanawiam,
Ja krwawiłam coś około 2 tygodni, później pojawił się jakiś taki żółtawy śluz, a od przedwczoraj boli mnie brzuch jak na okres i wczoraj przed wyjściem do lekarza pojawiła się krew

Cytat:
Wiatm wkońcu udało mi sie wejść na wizaż.

Spóźnione gratulacje dla Aaby i Anulki
Niny oraz Hani

Dzś postaram sie nadrobić, oby się udało.

za powrót pokarmu. Musisz uwierzyć w to że się uda i pokarm wróci
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 10:02   #678
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
ja to też dam znajomej, nie chce mi się samej
ona pracuje w skarbówce to mi to od razu odda i będe miała pewność ze wszystko jest okej
o i od rauz poprosze żeby mi przyniosła to zaświadczenie o dochodahc potrzebne do becikowego

Co do karmienia - to mi przy samy szczepieniu pielęgniarka powiedziała że mam do cyca przystawić bo to uspokaja dzieciątko

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2013-10-23 o 10:04
Stary 2013-10-23, 10:06   #679
babku
Zadomowienie

Cytat:
pewnie z twoim tp
Brawa dla tej pani
Idę tam dzisiaj i dowiem się czy jest możliwość, że dziewczyny będą donosić mi notatki, a ja jak dojdę do siebie, to będę w miarę możliwości uczestniczyć i do egzaminu oczywiście przystąpię.
Nawet jeśli się zgodzą (w końcu mają z tego niezłą kasę) to będę wkurzona, bo chciałam jak najwięcej wynieść z tego kursu, a nie tylko papier zdobyć, no ale trudno. Mam nadzieję, że chociaż tyle uda mi się załatwić.
Trzymajcie kciuki
babku jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-23, 10:07   #680
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Brawa dla tej pani
Idę tam dzisiaj i dowiem się czy jest możliwość, że dziewczyny będą donosić mi notatki, a ja jak dojdę do siebie, to będę w miarę możliwości uczestniczyć i do egzaminu oczywiście przystąpię.
Nawet jeśli się zgodzą (w końcu mają z tego niezłą kasę) to będę wkurzona, bo chciałam jak najwięcej wynieść z tego kursu, a nie tylko papier zdobyć, no ale trudno. Mam nadzieję, że chociaż tyle uda mi się załatwić.
Trzymajcie kciuki
Stary 2013-10-23, 10:08   #681
malinka123108
Wtajemniczenie

lineczka tobie sie juz normalnie rozkreca to ale jakos powoli...wez zrob sexa i te inne domowe sprawy to pospieszysz
Stary 2013-10-23, 10:13   #682
metkaa
Zakorzenienie

Cytat:
nie mam pomysłu na dzisiejszy obiad co Wy gotujecie może coś podsuniecie?
włąsnie tez nie mialam pomysłu ale juz wstawilam udka do piekarnika,

babku trzymam kciuki,
Stary 2013-10-23, 10:14   #683
kyte
Wtajemniczenie

Witajcie
Mój mąż mnie wczoraj zadziwił Już leżeliśmy w łóżku do spania a on mowi :"ja nie znam żadnej kołysanki, musze się nauczyć, ja chce śpiewać kołysanki" byłam w szoku. Powiedziałam mu że się nauczy, a on do mnie "nawet nie wiesz jaki jestem szczęśliwy, jak ja się cieszę że będzie z nami malutka"

Cytat:
Och matko ale naskrobalyscie. Ledwo nadrobilam!

Anulka gratulacje :-*

Kyte ja doskonale wiem co czujesz. Juz mi dietowanie bokami wychodzi. Dzis mialam lekkiego dola i siedzac z Zuzia przed telewizorem w porze jej bajeczek, zamarzylam o duzym, kalorycznym posilku, popitym wielka lampa czerwonego wina... Az sie poryczalam. Mala wtedy do mnie podbiegla i dajac buziaka i przytulajac zapytala: mamusiu czemu placzesz? Coscie boli? Nie placz... Och moj kurczaczek kochany...

Sorento nie jest mi trudno piec i wymyslac smakolyki dla rodziny. Choc uwielbiam slodkosci, wiem, ze to dla dobra mojej kruszynki i mojego wiec nawy nie probuje mas, tylko prosze tza, żeby sprobowal. Gorzej np. Z plackami ziemniaczanymi, nalesnikami, jajecznica teza, pysznym beef bourguignon...itp itd...za normalńym jedzeniem tesknie. No coz...jeszcze chwilke. A imie Aleksandra nas urzeklo tak samo jak Zuzanna trzy lata temu i o dziwo - za kazdym razem, zanim znalismy plec, mielismy imie dla dziewczynki. Chlopca nie wiedzielibysmy jak nazwac.

Niunia fajne fotki. Corcia wymiata :-D

A ja dzis jestem wykonczona. Caly dzien samiutenka w domu. Plus zeobilam bardzo duzo roboty. Okna na dole pomyte (na gorze nie dam rady, bo otwieraja sie tak beznadziejnie, ze sie nie przecisne, zeby to umyc. No i zawsze jak je mylam to widialam na parapecie - teraz raczej malo wykonalne), kuchnia wysprzatana swiatecznie, cala chatka ogarnieta, obiad zeobiony i pigwa w sloikach.
Tz mial dzis na rano, wrocil ok 16:00, szybkie zakupy w aptece (paski do pomiaru krwi mi sie skonczyly) i u rzeznika, przyjechalismy, walnal sie na chwile. Ok 17:30 wyszedl bo mieli kolacje z pracy na 18:00. Wrocil o 22:00. Sis wrocila z pracy po 22:30. Ja calusienki dzien, od 6:00 do 22:00 sama :-( az zalapalam dola wiec tylko so ie dokladalam pracy, zeby za duzo nie myslec, a teraz rekami ledwo ruszam. Blondynka
heh to jak ja się w sklepie popłakałam przed snickersami.Ale powiem Ci że troche już sobie pozwalam delikatnie.Wiadomo że się nie obżeram, ale pozwalam sobie ugryźć to czytamto, obiady uważam też jakie jem, ale jem w mniejszych ilościach i dużo ruchu cukier w normie.
Cytat:

Ja jestem przeszczesliwa, ze nie przepadam za napojami gazowanymi (no, oprocz wody gazwanej, ktora zalewam truskawki lub pomarancze lub cytryny - yumm), coli to nie znosze, nie pijam pepsi ani innych spritow. Nawet jak racze sie rumem lub whisky (a raczej raczylam przed ciaza) to tylko z lodem, zadnej coli bo tylko mi smak psuje. Na czipsy i popcorn ochoty nie mam. Zachcianek nie mam. Az sama sie dziwie
Ale, ze tak czesto i gesto wy mi tu o owocach i ciastkach i czekoladach to sie mszcze :-P takie robilam w niedziele
Załącznik 5454467
hhihih dobrze tak znęcaj się Ja też zaraz robie muffinki a co Mi się teraz chce loda takiego pysznego, ale gazowanych napojów też nie piję, uwielbiam wode niegazowaną .
Cytat:
taki sam ból obudził mnie dzisiaj potem do tego doszedł silny ból brzucha

wszystko jest w porządku na pewno! nie martw się, zrobią małemu badania po porodzie i już!

i jak będą ludzie buczeć to dziecku jeść nie dasz? Trele miej ludzi w nosie bo nikomu nie dogodzisz a jak się wstydzisz to widziałam gdzies takie specjalne chusty do zakrycia biustu jak karmisz dziecko

dzień dobry!
obudził mnie dzisiaj taki ból krzyża że myślałam że się poryczę

i śniło mi się że urodziłam małą, ale oczywiście śniło mi się od momentu wyjścia ze szpitala i przyjechania do domu, dostałam przy wyjściu książeczkę zdrowia i tam było napisane Amelia Paulina że się nazywa i moje nazwisko panieńskie :O karmić piersią nie potrafiłam więc moja bratowa wyciągnęła cycka i ją nakarmiła

teściowa siedzi teraz w Londynie i mi kupiła torbę taką jak chciałam chciałam jej oddać kasę a ona stwierdziła że to będzie prezent gwiazdkowy
Jeszcze imię zmienicie
Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
Chyba jakiś wysyp ciężkiej nocy.ja przespalam może 2 godz.stara a głupia jestem zjadłam wczoraj jakąś szynkę i mi wlazla w moja dziurę w zębie.wujelan wykalaczka i chyba obudzilam potwora:-(napier...strasznie aż do ucha:-(bralam 2 razy w nocy paracetamol i nic nie pomaga:-(zaraz będę dzwonić do dentysty tylko ciekawe kto mnie w 39 tyg przyjmie...pewnie będą się bać:-(

Jjej współczuje..
Cytat:
Była u mnie położna. Kazała karmić do 39stopni no i na te ulewania mam kupić takie 'mleko' z enfamilu.. AR. ciekawe jak to bedzie..

Otworzylam wkońcu te kartony ze szpitala- niebieski i różowy aż sie zdziwiłam że dettol dali.. choć zapach ludwika
Ogólnie nawet całkiem te kartony . Próbki kremów, płynów, kilka pampersów, woda niegazowana pełno ulotek

no i od położnej dostałam sporo próbek ziajki, ziaji, dady, loveli i lenora, sudocrem ;P

za wszystkie wizyty
Ale fajnie niby nic a cieszy
Cytat:
Trele jeszcze nie znalazłam twojego posta odnośnie karmienia w miejscach publicznych , ale co się przwejmujesz, twoje dziecko i twoje piersi Pomyśl o tym tak że to jedyny moment gdzie bezkarnie możesz je obnażyć
a tak serio wczoraj byłam dowiedzieć się o becikowe i resztę tych papierzysk i była tam pani z niemowlakiem i normalnie wyciągneła pierś i ja karmiła, myślisz że ktoś był zainteresowany?
Tyle golizny wszedzie że znieczulica jest
Także wyciągaj sprzęt i do dzieła
Zgadzam się z Beatką w 100%!!
Beatko ja doświadczona nie jestem, ale tak jak dziewczyny piszą, przystawiaj Liwię do cyca jak najczęściej i myśl pozytywnie. Mam nadzieję że mleczko powróci..
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 10:16   #684
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
pewnie z datą Twojego terminu

Nela 5/11/13
Stary 2013-10-23, 10:17   #685
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
włąsnie tez nie mialam pomysłu ale juz wstawilam udka do piekarnika,

babku trzymam kciuki,
ja bym się musiała do sklepu przejść po jakieś mięsko udka to dobry pomysł, przyprawić, do woreczka i się pięką, nie trzeba pilnować, obracać, można siedzieć na wizażu

oo, wiem co zrobie dziś surówke z kiszonej kapustki

Cytat:
lineczka tobie sie juz normalnie rozkreca to ale jakos powoli...wez zrob sexa i te inne domowe sprawy to pospieszysz

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Witajcie
Mój mąż mnie wczoraj zadziwił Już leżeliśmy w łóżku do spania a on mowi :"ja nie znam żadnej kołysanki, musze się nauczyć, ja chce śpiewać kołysanki" byłam w szoku. Powiedziałam mu że się nauczy, a on do mnie "nawet nie wiesz jaki jestem szczęśliwy, jak ja się cieszę że będzie z nami malutka"
jaki kochany
aż dziw jak facet potrafi rozczulić

mój tż to małej rapował
Stary 2013-10-23, 10:25   #686
Lilith890502
Zakorzenienie

heloł ja w końcu się wyspałam, tez mam dziwne fazy spania, a potem kolejne dni nie mogę zasnąć

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 10:26   #687
metkaa
Zakorzenienie

Cytat:
ja bym się musiała do sklepu przejść po jakieś mięsko udka to dobry pomysł, przyprawić, do woreczka i się pięką, nie trzeba pilnować, obracać, można siedzieć na wizażu

kyte pięknie powiedział,

ide sie połozyc

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-23, 10:28   #688
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamusiaczek Pokaż wiadomość
Upss a ja myślałam, że to nie będzie takie straszne No nic... może od poniedziałku mi się uda
jak dla mnei to to jest skomplikowane bo nie wiem gdzie co wpisać jak wyliczyć itd :P a ja z księgowością nic wspólnego nie mam :P normalne pity mogę wyliczać a te już są za trudne dla mnie
Cytat:
ja to też dam znajomej, nie chce mi się samej
ona pracuje w skarbówce to mi to od razu odda i będe miała pewność ze wszystko jest okej
o i od rauz poprosze żeby mi przyniosła to zaświadczenie o dochodahc potrzebne do becikowego
ooo byłam w skarbowym i nie wzięłma tego zaświadczenia
Cytat:
dzisiaj będzie chociaż TŻ twierdzi że zaczniemy w weekend
Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Jeszcze imię zmienicie
nie zmienimy

jakąś mam fazę na pomidory od wczoraj mogę je jeść kilogramami

Nela 5/11/13
Stary 2013-10-23, 10:38   #689
Asist22
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość

Dziewczyny, mam na brzuchu bliznę po wycinanym pieprzyku(tak na samej górze brzucha). Na szczęście się nie rozciąga ale ostatnio ciągnie i piecze, macie jakieś sposoby na złagodzenie tego?
Ja ma bliznę po wyrostku, taka wielką, pionową i też mnie swędział, szczypała. Dodatkowo cos od środka też. Ja nawilżałam więcej niż resztę brzucha. Przechodziło. Ale wydaje mi się, że to też zależy od pogody.

Cytat:
zachłanne jesteście
ja dostałam jak na razie jednego tylko
Ja akurat niespodziewanie będę miała prezent dla mojego przyszłego chrześniaka. Ot to mi się udało pierwszy raz dostać coś za darmo podwójnie. Tylko jaja będą jak napiszą, żeby odesłać

Cytat:
Ale, ze tak czesto i gesto wy mi tu o owocach i ciastkach i czekoladach to sie mszcze :-P takie robilam w niedziele
Załącznik 5454467
JA CHCĘ COŚ TAKIEGO ZJEŚĆ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!

Cytat:

i śniło mi się że urodziłam małą, ale oczywiście śniło mi się od momentu wyjścia ze szpitala i przyjechania do domu, dostałam przy wyjściu książeczkę zdrowia i tam było napisane Amelia Paulina że się nazywa i moje nazwisko panieńskie :O karmić piersią nie potrafiłam więc moja bratowa wyciągnęła cycka i ją nakarmiła

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
a ja dziś z rana zjadłam 2 kromki z serem żółtym i ketchupem i od razu mnei zmuliło i leciałam do łazienki. wymiotowałam i sikałam pod siebie jednocześnie
Dziś rano miałam to samo. Zrobiłam sobie kanapki, dwa razy ugryzłam i I teraz tak mi dziwnie w żołądku.

Witam się środowo.

Na szczęście katar przechodzi. Został tylko suchy kaszel.

Co do karmienia przy ludziach to mi się wydaje, że też będę mieć z tym duży problem. Nie lubię jak na mnie się gapią, dotykają itd.
Stary 2013-10-23, 10:38   #690
acelinka
Zakorzenienie

no nic, idę do tego sklepu spacerkiem bo pogoda piękna

lineczko ja niby mam być księgową jak zdam egzaminy w styczniu i czerwcu a po roku szkoły nic nie umiem, takich pierdół nas tam uczą że masakra zamiast konkretów to jakiś bezsensownych cudów niewidów, teorii z kosmosu które nigdy nikomu się w pracy nie przydadzą.
W ogóle nie wiem czy kończyć tą szkołe mój świat to chyba jednak dzieciaki i przedszkole/szkoła i źle czułabym się w biurze przed kompem
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości