|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.21
A co się dzieje z wynikami, jeżeli jest to przychodnia/szpital uniwersytecki? Pacjent nie może ich skserować dla siebie?
|
#3482 |
|
Zakorzenienie
|
Tabletki/ globułki zwiększające nawilżenie pochwy:
coś możecie mi polecić? Biorę pigułki i jestem ,,sucha" (zmieniałam już 4 razy, wiem że mam najlepiej dobrane) i gine poleciła mi Vagifem - ale patrzę na receptę i 18 sz / 66 zł - dość drogo jak na codzienne aplikacje w celu nawilżenia. Na ulotce napisali: Wskazania: Zanikowe zapalenie pochwy zależne od niedoboru estrogenów. Dawkowanie: Głęboko dopochwowo, przy użyciu aplikatora. Dawkę i częstotliwość stosowania leku ustala lekarz. Możliwe skutki uboczne: Rzadko niewielkie krwawienia z pochwy, upławy, przemijające zmiany skórne (podrażnienie, świąd). Gine mówiła że ,,jak ma być dobry orgazm skoro jest sucho?" i że poleca mi NuvaRing bo przy nim nie jest się ,,suchą" ale czytalam opinie ze dziewczyny jednak byly wiec szalu nie ma :P :: i nie, nie jest to kwestia zbyt krotkiej gry, chodzi o stala przypadlosc wywołaną przyjmowaniem hormonow
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 03.2018: Pasjonatka Fotografii ![]() FB: ARIKA - Fotografia Edytowane przez Friese Czas edycji: 2013-10-23 o 01:09 |
|
|
|
#3483 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3484 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() wg mnie jedynym ratunkiem jest żel. oliwka lepsza, ale kiedyś przeczytałam, że niszczy prezerwatywy, więc bałabym się ryzykować.
|
|
#3485 |
|
Naczelny Hipster
|
Laski, obudziłam się z zatkanym uchem.
Nie mam temperatury ani nic z tych rzeczy, czuję się dobrze, ale piszczy mi w uchu i jest przytkane. Ziewam, ziewam i nic to nie daje. To co, to jest zapalenie ucha? I co z tym zrobić? Nie bardzo mam nawet kiedy iść do lekarza :/ |
|
|
|
#3486 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Może, ale nie musi. Ja też pierwszego dnia miałam przytkane ucho (takie uczucie jakbym miała wodę w uchu i nie chciała wypłynąć), później zaczęło boleć i okazało sie, że to zapalenie ucha. |
|
|
|
|
#3487 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czy Ty połknęłaś encyklopedię? Serio Cię podziwiam, znasz odpowiedź na każde pytanie Zapalenie ucha bardzo boli, więc to raczej nie to. Mi się bardzo często zatykają uszy. |
|
|
|
|
#3488 |
|
Naczelny Hipster
|
A mi właśnie nigdy się nie zatykają, zapalenie ucha miałam w życiu raz, 5 lat temu.
A teraz jestem przytkana, kataru nie mam, gorączki nie, ale szumi mi i piszczy w uchu i nie moge odetkać niczym ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- W dodatku jedyne co ze sobą mam to aspiryna, nawilżające krople do oczu, leki na alergię i witamina C ![]() Siedzę i żuję gumę w nadziei, że przejdzie. |
|
|
|
#3489 |
|
BAN stały
|
[QUOTE=bordowa;43389536]Przepraszam, że zrobię trochę off topu, ale muszę Cię o coś zapytać
Czy Ty połknęłaś encyklopedię? Serio Cię podziwiam, znasz odpowiedź na każde pytanie Przeceniasz mnie. ![]() Nie znam odpowiedzi na wszystkie pytania. W wielu dziedzinach jestem ciemna np. w informatyce. To co wiem o ozonie to wiadomości z liceum sprzed wielu lat. Zakodowało się w pamięci. |
|
|
|
#3490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miałam ostatnio paskudne zapalenie ucha, a nic mnie kompletnie nie bolało. Nie miałam kataru, nic. Ba, nawet mi nie piszczało, nie stukało. Mi laryngolog powiedziała, że stukanie, pukanie, piszczenia, przytkanie to oznaki zapalenia ucha, także Mitsukki, to może być to Jak nie masz czasu iść do lekarza, to sobie kup w aptece A-cerumen, bo jeszcze ew. może ucho Ci się zatkało od zgromadzonej woskowiny, wtedy acerumen rozpuści i wypłukasz to. Możesz próbować też zatkać nos i dmuchać nim powietrze, to działa na blonę bębenkową akurat. Ja z kolei po zapaleniu ucha, mimo wyleczenia go, NADAL mam zatkane ucho |
|
|
|
|
#3491 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ostre zapalenie ucha boli niemiłosiernie. Nie da się go nie zauważyć. |
|
|
|
|
#3492 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Są w aptece krople, które się wpuszcza do ucha i czeka aby woskowina się rozpuściła.Postępowac zgodnie z instrukcją na opakowaniu.Cena takich kropli to ok. 15-20zł Możesz też spróbować/czasem podobno skutkuje/ nabrać dużo powietrza , zatkać szczelnie nos i usta i spróbować wypuścić powietrze uszami. Po kilkunastu próbach może się udać ucho odetkać. |
|
|
|
|
#3493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie zaniedbałam, byłam u laryngologa, dostałam antybiotyk i mi przeszło, ale potem ucho zatkało się od nowa, tylko już w inny sposób, właśnie z błoną coś, bo jak kichnę/smarknę/zatkam usta i nos i dmuchnę, to się odtyka. |
|
|
|
|
#3494 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3495 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szalenie prawdziwy
|
|
#3496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zainstaluj storage cleaner. może usunie trochę śmiecia. do tego musiałabyś przejrzeć album SkyDrive w zdjęciach. tam się robią kopie wszystkich zdjęć i pamięć zżera. a co do tego, gdzie to sprawdzać to masz dwa wyjścia albo w uzyskaj więcej miejsca (taki programik, niby na telefony htc, ale na lumie też powinno zadziałać), albo w ustawieniach pamięć telefonu. Edytowane przez szprotka_ Czas edycji: 2013-10-23 o 11:38 |
|
|
|
|
#3497 |
|
Zakorzenienie
|
allegro
dostałam wadliwy produkt. sprzedawca napisał, by odesłać go listem poleconym. czy dostanę zwrot kosztów przesyłki, czy mam się o to upomnieć? i drugie pytanie: kupiłam na aukcji lusterko. sprzedawca zadzwonił, że niestety, ale to, które wybrałam z dostępnych jest zepsute i czy nie chcę innego lub nie wolę poczekać dwa tygodnie na dostawę. poprosiłam o zwrot pieniędzy na konto. mam wystawić komentarz pozytywny czy neutralny?
|
#3498 |
|
Zakorzenienie
|
Czy suszone owoce, takie jak żurawina itp. lepiej kupować na wagę (gdzie? ) czy pakowane?
![]() Co wychodzi taniej i zdrowiej (bez jakichś dziwnych dodatków). Chciałam kupić, żeby sobie rano do owsianki dosypać, bo codziennie jeść banana nie mogę
|
|
|
|
#3499 |
|
Konto usunięte
|
Pytanie kulinarne czy jeżeli zastąpię płatki owsiane płatkami żytnimi to czy w smaku wyjdzie coś na wzór owsianki(żytniówka:brzyda l
? Ostatnio bardzo mnie kusi wypróbowanie czegoś takiego, a nie wiem czy potem da się radę to zjeść.
|
|
|
|
#3500 |
|
damn good coffee
|
Ja żurawinę kupuję na targu, po 24zł/kg więc wychodzi podobnie jak w sklepie. Ale smak bez porównania lepszy do tej sklepowej.
|
|
|
|
#3501 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
NuvaRing - czytalam opinie ze u kogos zniknal problem suchosci, u kogos bez zmian, wiec 50/50 ![]() Kupilam te tabletki, cholery drogie bo 60 zł za 18 sz, ale lekarka mowila ze podobno nawilzaja switnie i jest sie ,,wilgotna" - mam nadzieje ze bedzie to mialo przelozenie na jeszcze lepszy seks dam znać !
|
|
#3502 | |
|
BAN stały
|
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;43391694]Pytanie kulinarne czy jeżeli zastąpię płatki owsiane płatkami żytnimi to czy w smaku wyjdzie coś na wzór owsianki(żytniówka:brzyda l
? Ostatnio bardzo mnie kusi wypróbowanie czegoś takiego, a nie wiem czy potem da się radę to zjeść.[/QUOTE]Płatki żytnie da się zjeść szczególnie z dodatkami. Są moim zdaniem mniej smaczne niż owsiane ale , że wartościowe to warto po nie sięgnąć. Nie robi się z nich taki niby kleik jak po ugotowaniu owsianych. mają więcej błonnika ale też znacznie więcej sodu i to nie każdemu służy na zdrowie bo nadmiar sodu powoduje np. nadciśnienie. Najlepiej je mieszać z innymi. Polecam też na odmianę kaszę gryczaną , kaszę jaglaną , kaszę orkiszową, płatki jęczmienne. ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Cytat:
Bo do suszonej żurawiny to dadają. No chyba , że kupujesz od kogoś kto ją naturalnie suszy ale wtedy jest bardziej z wyczuwalną goryczką. Sprawdź na zbiorczym opakowaniu z którego nabierają jaki ma skład , kto jest producentem. |
|
|
|
|
#3503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3504 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3505 |
|
Konto usunięte
|
Od kilku miesięcy przy okresie boli mnie bardzo brzuch. Nigdy tego nie było, lecz ostatnio jest to bardzo dla mnie męczące. Czy może mieć to związek ze współżyciem? Wiem, że ginekologami pewnie nie jesteście, ale może któraś wie coś na ten temat ....;(
|
|
|
|
#3506 |
|
Zakorzenienie
|
Powiedzcie mi jak to się dzieje, że laska ma wielkie cycki, płaściutki brzuch i ładnie zaokrąglone biodra? Da się taki efekt naturalnie osiągnąć ?
|
|
#3507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3508 | |
|
damn good coffee
|
Cytat:
Tylko że taką żurawinę głównie można spotkać tam gdzie żurawina (jako krzew, w lasach) naturalnie występuje. |
|
|
|
|
#3509 |
|
Raczkowanie
|
Czego dotyczyłam reklama czarno-biała z facetem który chyba gonił taksówkę, czy tam znajomych? Do niedawna chyba leciała w TV
|
#3510 |
|
Zadomowienie
|
W tym przypadku to też chyba kwestia odpowiedniego zdjęcia, laska ma wciągnięty brzuch i wypchane do przodu cycki, ja mogę sobie zrobić podobne zdjęcie, ale tak nie wyglądam na co dzień. Dla mnie wygląda trochę karykaturalnie.
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:51.

Czy Ty połknęłaś encyklopedię?