Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz.2 - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 25 40,98%
Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 3 4,92%
Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 2 3,28%
Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 15 24,59%
Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 0 0%
Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 16 26,23%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-23, 11:52   #3091
Karolcia2401
Zakorzenienie

GG do Karolcia2401
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Porażka, a jak coś z dzieckiem będzie nie tak to będzie płakać, że dlaczego, przecież o siebie dbała.Też znam takie co popalały w ciąży, nie pojmuję tego totalnie. Co prawda nie paliłam nigdy, ale to samo tyczy się alkoholu. Mam koleżankę, której mąż od czasu do czasu polewał lampeczkę wina na dobrą krew, a mnie krew zalewała, bo przecież najmniejsza ilość alkoholu może zaszkodzić. Ja nie piję od połowy czerwca-kiedy to zaczęłam podejrzewać, że mogę być w ciąży. A lubiłam okazjonalnie wypić drinka czy winko, od ciąży całkowicie mnie nie ciągnie, nawet na weselu szampana oddaję mężowi

mona we wtorki o 22:30
palenie to dla mnie masakra jakaś, u mnie w rodzinie tylko teść pali i za każdym razem odkąd jestem w ciąży wychodzi na balkon, bo wie, że mógłby truć maluszka.
Z alkoholem - myślę, że nie zaszkodzi odrobina raz na jakiś czas Ale ja spróbowałam wina, zrobiłam łyczek i odpuściłam, bo mi nie smakowało mimo, że zawsze uwielbiałam winko

dostałam grzechotkę z fisher price chyba mieli ostatnio jakiś dzień wysyłki, skoro każda z nas dostaje w ostatnim czasie
Karolcia2401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 11:57   #3092
teQiba
Moderator

Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
1. No niby tak, ale według mnie póki nie trafi do macicy to nie można mówić że dziecko, bo bez warunków organizmu kobiety nie ma szans przetrwać. In vitro to poprostu kolejny temat kontrowersyjny, który politycy rzucają na tapetę gdy chcą coś zatuszować lub przepchnąć jakąś durną ustawę

2. Dasz radę wiem że żadna z Nas nie potrafiłaby truć świadomie swojego maluszka
Faktycznie to temat kontrowersyjny, ale ja rowniez uwazam ze jezeli to jedyna szansa na posiadanie wlasnych dzieci to trzeba ja dac

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Dacie jeszcze raz linka do tej grzechotki?
Stary 2013-10-23, 11:59   #3093
cobra115
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolcia2401 Pokaż wiadomość

dostałam grzechotkę z fisher price chyba mieli ostatnio jakiś dzień wysyłki, skoro każda z nas dostaje w ostatnim czasie
No właśnie

Przyszedł mój fotel sako cudnie się w nim siedzi
Stary 2013-10-23, 12:00   #3094
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Przeciwnikom chodzi o to, ze do in vitro zapladniaja kilka komorek jajowych, a do organizmu wprowadzaja tylko jedna - pozostale sa zamrazane lub utylizowane, a wedlug przeciwnikow zaplodniona komorka = dziecko.
Nawet nie wiedziałam czemu się burzą Jak ktoś jest pewien swoich racji, to nie przegada się

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
Wrzucam zdj tego przewijaka o którym pisałam wcześniej. Nie jest to skomplikowana konstrukcja jak mówiłam. My będziemy dorabiać chyba jeszcze boczne ścianki właśnie żeby dziecko nam się nie przewróciło ogólnie jak pamiętam to sprawdzało się to świetnie i nigdy nam siostrzyczka nie spadła z tego, chociaż chyba czasem się już próbowała przekręcać ale nie pamiętam miałam wtedy 11 lat
a tak dla ciekawskich to obok ręki babci wisi sobie taka doniczka do której mama wyrzucała zużyte chusteczki w tym pieluchy nawet widać tam jedną
A ta gąbka fajnie profilowana Muszę pomyśleć nad samoróbką

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 12:01   #3095
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Kurcze, a Ja dalej czekam

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 12:03   #3096
monkaa321
Zakorzenienie

Ona jest dedykowana chyba do kąpieli ale się nie sprawdzała, ze wzg na to, że dużo wody wchłaniała. A dostaniesz ją w zwykłym sklepie z wyposażeniem dziecięcym. Jak chodziliśmy z tz to właśnie je widziałam gąbka super się sprawdzała do przewijania, z czystym sumieniem polecam
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 12:12   #3097
Castia
Wtajemniczenie

monkaa niezły patent
tylko bym pomyślała nad jakimiś bokami żeby dziecię nie fiknęło

oooo jaką ja mam ochotę na winko! wypiłabym oczami jak widzę - jak wiedzialam już ze jestem w ciąży miałam otworzone martini w szafce,ponad pół butelki- zadzwoniłam po dwie siostry żeby je wypiły bo bym nie zniosła tego widoku
opędzlowały winko do dna i pojechały
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-23, 12:13   #3098
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Faktycznie to temat kontrowersyjny, ale ja rowniez uwazam ze jezeli to jedyna szansa na posiadanie wlasnych dzieci to trzeba ja dac
tez jestem tego zdania

Cytat:
Napisane przez cobra115 Pokaż wiadomość
No właśnie

co to za fotel, pokaz

Ja narazie uciekam po dziecko do przedszkola i od razu z nia na tance
Milego dnia

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 12:16   #3099
Karolcia2401
Zakorzenienie

GG do Karolcia2401

Cytat:
Napisane przez cobra115 Pokaż wiadomość
No właśnie

kiedyś chciałam kupić takie cudo, ale nie mam na niego miejsca w pokoju
ale za to jestem przeszczęśliwa bo poduszka motherhood to cud do spania nareszcie ból pleców mi odpuścił

Cytat:
Kurcze, a Ja dalej czekam
dotrze, jeśli się zarejestrowałaś ja też już myślałam że nic z tego, bo kiedyś dziewczyny pisały ze dostały, teraz tak jakby kolejna tura chyba poszła

Cytat:

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Dacie jeszcze raz linka do tej grzechotki?
niestety nie mam pojęcia gdzie trzeba się zarejestrować do tej grzechotki ja napewno link wzięłam z pierwszej strony, tam z bezpłatnych próbek, ale rejestrowałam się gdzie popadnie, więc nie wiem gdzie była grzechotka do dostania
Karolcia2401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 12:17   #3100
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Ona jest dedykowana chyba do kąpieli ale się nie sprawdzała, ze wzg na to, że dużo wody wchłaniała. A dostaniesz ją w zwykłym sklepie z wyposażeniem dziecięcym. Jak chodziliśmy z tz to właśnie je widziałam gąbka super się sprawdzała do przewijania, z czystym sumieniem polecam
Poszukam

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
monkaa niezły patent
tylko bym pomyślała nad jakimiś bokami żeby dziecię nie fiknęło

oooo jaką ja mam ochotę na winko! wypiłabym oczami jak widzę - jak wiedzialam już ze jestem w ciąży miałam otworzone martini w szafce,ponad pół butelki- zadzwoniłam po dwie siostry żeby je wypiły bo bym nie zniosła tego widoku
opędzlowały winko do dna i pojechały
My z tż dostaliśmy na ślub martini litrowe, tż nie lubi, więc czeka sobie na mnie poczeka jeszcze z co najmniej rok, ale jak się dossam jak już nie będę karmiła piersią, to będę kaca leczyła chyba kolejny rok będę matka pijaczka przez jeden dzień tak mówię, a pewnie po dwóch drinkach pójdę spać

Oglądam sobie filmiki z małymi dziećmi na YT. Rozczulające

Stary 2013-10-23, 12:36   #3101
virginia
Zakorzenienie

Witajcie
A ja dziś z babcią kupiłam w sumie 27 śpioszków, body, kaftaników i nawet jakaś kurteczka wpadła .
Dziewczyny, pijecie kawę w ciąży?
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 12:39   #3102
martorka
Rozeznanie

GG do martorka

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
być może ale chciałabym zobaczyć jak pakuje w dziecko brokułki, a ono się cieszy z tego powodu oby!
Moj synek, lat 5, chetnie je brokol, mowi ze to drzewa
Stary 2013-10-23, 12:42   #3103
Ela87
Zakorzenienie

Dostałam grzechotkę z fisher price mała rzecz a cieszy, czekałam tak jak Wy, bo się tez wtedy zapisywałam
Mam już próbki proszków (concertino), grzechotkę (FP) i teczkę na dokumenty usg (bebilon) więcej chyba zamówień darmowych nie składałam

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Witajcie
A ja dziś z babcią kupiłam w sumie 27 śpioszków, body, kaftaników i nawet jakaś kurteczka wpadła .
To się obławiłaś
Ja piję rozpuszczalną czasami

Cytat:
Napisane przez martorka Pokaż wiadomość
Takie bonsai

Stary 2013-10-23, 12:46   #3104
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
A wiecie, ze piwo bezalkoholowe nie jest calkiem bezalkoholowe
Na "mojej" bavarii jest napisane wielkie 0,0 % więc liczę, że jest bezalkoholowe.

Słyszałam od znajomej, że nawet owoce i soki mogą zawierać alkohol. To informacja dla tych wpadających w paranoję

Cytat:
Też go oglądałam jak się im udało to się prawie popłakałam, a jak dowiedzieli się że bliźniaki to już łezke uroniłam .Mam nadzieje że w następnych odcinkach pokażą co dalej z tymi parami bo ta dziewczyna już jedną ciąże straciła .
W ogóle rozmawialiśmy z mężem o tym, że nie bardzo rozumiemy jak można być przeciwnikiem in vitro. Jak to ładnie jakaś dziewczyna z tego programu ujeła: to wcale nie jest droga na skróty jak większość uważa.
Ja się strasznie rozczulam nad tymi parami. Staraliśmy się z tż o maleństwo 9 cykli i też różne myśli chodziły mi po głowie. Po części utożsamiam się z tymi parami

Cytat:
Przeciwnikom chodzi o to, ze do in vitro zapladniaja kilka komorek jajowych, a do organizmu wprowadzaja tylko jedna - pozostale sa zamrazane lub utylizowane, a wedlug przeciwnikow zaplodniona komorka = dziecko.
No tak, ale przecież w naturze dochodzi do tego samego - nie zagnieździ się- obumiera.
Czyli według katolików Bóg sam morduje dzieci jeśli komórka się nie zagnieździ lub kobieta poroni?
Uf... wybiegam w delikatne tematy

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Cytat:
Witajcie

O gratulacje
Aż tyle śpioszków jest potrzebnych?? Ja mam 2 sztuki
Gdzie kupiłaś? Jakaś promocja jest

Ja właśnie skończyłam pić swoją kawę Piłam zawsze dużo kawy, teraz ograniczyłam się do jednej małej dziennie
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 12:50   #3105
Castia
Wtajemniczenie

koziemleko wstępujesz na grząski grunt - jak to mówią

ja również piję kawę - jedną obowiązkowo. nie funkcjonowałabym bez

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2013-10-23 o 12:55
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-23, 12:58   #3106
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość

Dodam jeszcze, że moja ciotka jak była w ciąży to paliła równo i widziałam również jak piła wódkę z kieliszka na weselu
ja pierdziu, normalnie bym ją że dziecko truła to jedno, ale ze się ludzi nie wstydziła

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Z palaczami nic się nie zrobi szkoda nerwów. Moja siora paliła przez całe dwie ciąże
To chyba zależy od woli palacza, dla chcącego nic trudnego, naprawdę wiem co mówię

Cytat:
no ja tez w 1 ciazy palilam do 5 tyg, ale jak tylko zobaczylam 2 kreski na tescie to wyladowaly w smietniku Slyszalam juz nieraz, ze niby nie wolno tak nagle rzucic, dla mnie osobiscie to glupota, nie wierze, ze trucie malenstwa moze byc bardziej szkodliwe niz nagle rzucenie
oczywiście masz rację , to tylko głupia wymówka dla tych którzy nie chcą rzucić, moja szwagierka się własnie tak ograniczała do 9 mc no i w końcu nie zdążyła rzucić

Cytat:
A wiecie, ze piwo bezalkoholowe nie jest calkiem bezalkoholowe
Bavaria jest

Cytat:

Dokładnie tak .Nawet mi mówi co słyszy . Wczoraj na przykład według mojego męża Majka puszczała bąbelki
Mój jak słucha brzuszka, to zawsze te dźwięki które słyszy porównuje do bąbelkowania

Cytat:
Witajcie
wow, gdzie kupowałaś?

Cytat:
super
Stary 2013-10-23, 13:02   #3107
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
W ogole wiecie co, dowiedzialam sie, ze moja szwagierka pali nie miesci mi sie to w glowie, jest na tym samym etapie co ja 15 tc a ona mi mowi, ze ona juz ograniczyla i pali malo bo 5 fajek dziennie, a kurzyla cala paczke jeszcze jej dzidzia za pomalu rosnie, termin sie juz przesunal o 2 tyg a ta nic sobie z tego nie robi Normalnie noz mi sie w kieszeni otwiera A pytam sie czy szwagier jej jeszcze nie zdzielil tak przez leb za ta glupote, to podobno jest z niej dumny, ze ograniczyla Boszeeee
Teściowa szwagierki paliła przez wszytskie 3 ciąże - jedna córka rozszczep podniebienia, druga zez i b. duża wada wzroku, syn ledwo szkoły pokończył, bo chorobliwy takie, że szok.

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość

Moj Syn ma ferie i mielismy mnostwo planow, jak razem spedzic czas. Niestety ma zapalenie migdalkow i siedzimy w domu.
Dzisiaj mialam pierwsza wizyte u fizjoterapeutki, bo mam pierwsze objawy rozchodzenia sie spojenia lonowego i zespo ciesni nadgarstka . Wrocilam z indywidulanym zestawem cwiczen i specjalna nakladka na reke, ktora ma uniemozliwic mi ruchy w nadgarstku.
Mam zabronionych mnostwo rzeczy i pani fizjoterapeutka mnie pocieszyla, ze bedziemy sie widywac cala ciaze, a pewnych rzeczy w pracy nie bede juz mogla wykonywac pewnie juz za jakies dwa miesiace.
Czyli przygotowuje sie psychicznie na grudniowe l4.
No masz, ale nieszczęścia. Moja mam tez w ciązy miała ten sam problem z nadgarstkiem - wiem, co to za cholerstwo. Życzę Tobie i synkowi kupę zdrowia

Cytat:
niestety nie mam pojęcia gdzie trzeba się zarejestrować do tej grzechotki ja napewno link wzięłam z pierwszej strony, tam z bezpłatnych próbek, ale rejestrowałam się gdzie popadnie, więc nie wiem gdzie była grzechotka do dostania
Tej stronki chyba nie ma w tamtym linku. Normalnie trzeba się zapasać na stronie Fisher Price.

Cytat:
Witajcie
Piję
Zakupy sklepowe czy ciucholandowe, bo takie poważne jak na jeden raz

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 13:10   #3108
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie
Ostatnio częściej, nie codziennie ale zaczęła mi na nowo smakować więc jedną słabą z mlekiem wypijam jak mam ochotę

Może i do mnie niedługo ta grzechotka przyjdzie, wysłałam formularz zgłoszeniowy pod koniec września.
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 13:20   #3109
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
wymiękłam.......

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Takie bonsai
....... i się popłakałam ze śmiechu

Cytat:
Ja się strasznie rozczulam nad tymi parami. Staraliśmy się z tż o maleństwo 9 cykli i też różne myśli chodziły mi po głowie. Po części utożsamiam się z tymi parami
ja bym to chętnie obejrzała ale nie mam tv my się staraliśmy 21 cykli... i nam brakowało kilka wizyt do jakichś inwazyjniejszych działań
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 13:20   #3110
opka
Przyczajenie

Hej!Dziewczyny,macie może coś takiego jak popękane sutki i zaschnięte na nich żółtawe coś????właśnie to u siebie zauważyłam i się martwie...jestem w 15 tyg
opka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 13:23   #3111
teQiba
Moderator

Cytat:
Witajcie
Ja nie pije.
Po kawie chce mi sie palic

Cytat:
No tak, ale przecież w naturze dochodzi do tego samego - nie zagnieździ się- obumiera.
Czyli według katolików Bóg sam morduje dzieci jeśli komórka się nie zagnieździ lub kobieta poroni?
Ja niestety jestem z tych hipokrytow ktorzy wyciagaja z nauki kosciola co im pasuje - inaczej nie umiem. Uwazam ze gdyby Bog mial cos przeciwko, to nie pozwolilby zeby technika do tego doszla... Dlatego nie odpowiem na Twoje pytanie z punktu widzenia prawdziwego katolika.
Wydaje mi sie ze moze chodzi o celowe dzialanie czy cos?
Stary 2013-10-23, 13:33   #3112
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez opka Pokaż wiadomość
Hej!Dziewczyny,macie może coś takiego jak popękane sutki i zaschnięte na nich żółtawe coś????właśnie to u siebie zauważyłam i się martwie...jestem w 15 tyg
Coś z rodzaju popękanych sutków mam, a ta wydzielina to podejrzewałabym, że siara. Nie wiem tylko czy to występuję tak wcześnie...

Cytat:
Tu chyba chodzi o to, że Bóg ma władzę nad życiem i śmiercią - człowiek nie powinien. Ja tak rozumiem ten problem.
Ale ja uważam, że z In Vitro będzie tak jak kiedyś z transplantacją - za kilka lat kościół zmieni poglądy. Mam przynajmniej taką nadzieję, bo wiem dla ilu par decyzja sprzeciwienia się zdaniu kościoła jest straszna. Wybór między wiarą a dzieckiem.

Drugie serce

Edytowane przez mmhym
Czas edycji: 2013-10-23 o 13:34
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 13:34   #3113
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
to żółte to może siara? mi się pojawia od 18 tc raz na jakiś czas, ale widzę to głównie po zabrudzonym biustonoszu. Ale nie mam popękanych sutków.
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 13:38   #3114
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
koziemleko wstępujesz na grząski grunt - jak to mówią
Dla swojego bezpieczeństwa siedzę już cicho

Cytat:

ja bym to chętnie obejrzała ale nie mam tv my się staraliśmy 21 cykli... i nam brakowało kilka wizyt do jakichś inwazyjniejszych działań
W takim razie nosisz w sobie bardzo wyczekiwany skarb

Cytat:
Mi nie pękają, ale też mam coś na nich pozasychane, właśnie żółte. Nie wiem skąd to się bierze

Cytat:
Ja niestety jestem z tych hipokrytow ktorzy wyciagaja z nauki kosciola co im pasuje - inaczej nie umiem. Uwazam ze gdyby Bog mial cos przeciwko, to nie pozwolilby zeby technika do tego doszla... Dlatego nie odpowiem na Twoje pytanie z punktu widzenia prawdziwego katolika.
Wydaje mi sie ze moze chodzi o celowe dzialanie czy cos?
Nie będę się nad tym rozwodzić, bo to jednak publiczne forum i nie chciałabym nikogo urazić. A podobno 99% polaków to katolicy więc tym bardziej
Ale jestem za in vitro
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 13:45   #3115
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
Witajcie
Ja nie piję. Przed ciąża bardzo dużo kawki piłam. Teraz troszkę cierpię jak wszyscy w biurze z rana kawkę piją a ja wodę Ale wolę chuchać na zimne.

Co do palenia to rzuciłam pół roku przed pierwszą i jedyną próbą zajścia w ciążę Chciałam trochę odtruć mój organizm. To samo zrobił mój TŻ. Obecnie nie palę i nie zamierzam wrócić do tego po ciąży. Skoro już wytrzymałam prawie rok to nie ma sensu wracać Mój TŻ pali obecnie e-papierosa, ale już coraz rzadziej więc i dla niego jest nadzieja Oby i to rzucił

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 13:48   #3116
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
No masz, ale nieszczęścia. Moja mam tez w ciązy miała ten sam problem z nadgarstkiem - wiem, co to za cholerstwo. Życzę Tobie i synkowi kupę zdrowia
Dziekuje
mama nadzieje, ze jakos to bedzie przynajmniej do konca listopada, a pozniej juz mi tak nie zalezy, aby chodzic do pracy.
Stary 2013-10-23, 13:51   #3117
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Tu chyba chodzi o to, że Bóg ma władzę nad życiem i śmiercią - człowiek nie powinien. Ja tak rozumiem ten problem.
Ale ja uważam, że z In Vitro będzie tak jak kiedyś z transplantacją - za kilka lat kościół zmieni poglądy. Mam przynajmniej taką nadzieję, bo wiem dla ilu par decyzja sprzeciwienia się zdaniu kościoła jest straszna. Wybór między wiarą a dzieckiem.
Racja na pewno to ciężki wybór dla par mocno wierzących, zawsze jest jeszcze adopcja dla tych którym wiara nie pozwala.

Cytat:
Ja nie pije.
Po kawie chce mi sie palic
Ja pijam kawę od czasu do czasu ,ale dziewczyny ja pije tak słabe kawy, że się nie obawiam. Jeszcze przed ciążą w pracy pijałam tylko nescafe 3w1 to się koleżanki ze mnie śmiały że przecież to nie kawa

Cytat:
my się staraliśmy 21 cykli... i nam brakowało kilka wizyt do jakichś inwazyjniejszych działań
No to naprawdę długo według mnie, super że w końcu się udało i rośnie Wam cudowne maleństwo

Cytat:

Nie będę się nad tym rozwodzić, bo to jednak publiczne forum i nie chciałabym nikogo urazić. A podobno 99% polaków to katolicy więc tym bardziej
Ale jestem za in vitro
No jeśli chodzi o wiarę to jestem wierząca, ale nie praktykująca. Z prostej przyczyny nie wierzę w kościół jako instytucję (ostatnie sytuacje z księżami tylko mnie w tym utrwalają), ale wierzę w Boga i czuję się katoliczką (chociaż równie dobrze mogłabym być prawosławna tak jak moja rodzina). W kościele jednak bywam nie dla mszy, księdza czy żeby ludzie nie gadali (to mi akurat wisi) tylko czasem mam taką potrzebę pójścia i pogadania akurat tam z Nim

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

Cytat:
Dziekuje
mama nadzieje, ze jakos to bedzie przynajmniej do konca listopada, a pozniej juz mi tak nie zalezy, aby chodzic do pracy.
Mariola przepraszam gdzieś mi uciekł Twój post .Bardzo współczuje i trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia, a tak głupio zapytam o co chodzi z tym nadgarstkiem dokładnie?

Maja

Czytam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-23, 14:44   #3118
mariolasl
Zakorzenienie

Kate tutaj wiecej na ten temat, to stosunkowo czeste w ciazy.
u mnie zaczelo sie wczesnie, bol i dretwienie dloni budzi mnie w nocy
Stary 2013-10-23, 14:58   #3119
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Kate tutaj wiecej na ten temat, to stosunkowo czeste w ciazy.
u mnie zaczelo sie wczesnie, bol i dretwienie dloni budzi mnie w nocy
O masz nic przyjemnego bardzo współczuje i mam nadzieje że szybko dojdziesz do siebie

Maja

Czytam
Stary 2013-10-23, 15:12   #3120
teQiba
Moderator

Cytat:
No jeśli chodzi o wiarę to jestem wierząca, ale nie praktykująca. Z prostej przyczyny nie wierzę w kościół jako instytucję (ostatnie sytuacje z księżami tylko mnie w tym utrwalają), ale wierzę w Boga i czuję się katoliczką (chociaż równie dobrze mogłabym być prawosławna tak jak moja rodzina). W kościele jednak bywam nie dla mszy, księdza czy żeby ludzie nie gadali (to mi akurat wisi) tylko czasem mam taką potrzebę pójścia i pogadania akurat tam z Nim
Mamy podobna ideologie

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości