Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-23, 09:18   #4111
Kubek29
Zadomowienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX

Hej, hej!
U mnie tez dzisiaj pieknie

Tyyyle ciaz i od razu pogoda lepsza

Kucyk- a Ty byłaś u genetyka?
Kubek29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 09:20   #4112
wadera4
Wtajemniczenie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Ech... A ja znowu się zastanawiam czy dobrze lekarz zrobił nie dając mi clexanu.... Boję się
Te poronienia u mnie w rodzinie nie biorą się znikąd i jeszcze te przypadki trombofili...
A nie możesz porozmawiać z lekarzem, żeby i Tobie dał?

Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość
100 a Ty?
Ja 75. I to dłuższą chwilę się zastanawiał czy dać

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
Wadera, Rena mi lekarz od początku powtarzał, że wieczorem brać acard (czy inny lek z aspiryną) a rano robić zastrzyk z heparyny. Nie wiem dlaczego, ale kazał tego pilnować. No i zastrzyk zawsze strać się robić o tej samej godzinie. Po zastrzyku polecam się położyć na np. pół godzinki wtedy przynajmniej u mnie siniaki się rzadziej robią.
Ale chodziło o to, że heparyna koniecznie rano? Czy po prostu o stałe pory dnia? Ja tak na zdrowy rozsądek domyślałam się, że jedno rano a drugie wieczorem. Myślisz, że lepiej zmienić heparynę na rano?

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.
wadera4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 09:24   #4113
anitaxas
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wadera4 Pokaż wiadomość

Ale chodziło o to, że heparyna koniecznie rano? Czy po prostu o stałe pory dnia? Ja tak na zdrowy rozsądek domyślałam się, że jedno rano a drugie wieczorem. Myślisz, że lepiej zmienić heparynę na rano?
Wadera kiedyś znalazła jakieś medyczne opracowanie nt. aspiryny - że ponoć stwierdzono, że znacznie lepiej się wchłania i działa na nasz organizm przyjmowana wieczorem. Potem gin też mi coś o tym wspominał, no i jak dostałam heparynę to kazał przyjmować właśnie w takiej kolejności - wieczór tabletka, rano zastrzyk, no i ja od początku tak przyjmuję.
A i zaznaczył, żeby absolutnie nie brać tych dwóch rzeczy na raz!!!
anitaxas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 09:25   #4114
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:

witam się słonecznie u nas piękna złota jesień a ja mogłabym dziś fruwać ze szczęścia postanowiłam sobie, że tym razem się uda i koniec
Brawa za super podejście. Zazdroszczę Ci go
Cytat:
Napisane przez anitaxas;43389204

[B
BARBI, RENA, WADERA, KUCYKU [/B]ściskam Was z całych sił i życzę Wam, żebyście znalazły w sobie siłę aby każdego dnia cieszyć się cudem który się dzieje! Aby pomimo ogromnych stresów i zmartwień, który zapewne nieraz będą zaprzątać Wam głowy nigdy nie przestałyście wierzyć w Wasze maluszki i dla nich starały się być silne i pozytywnie nastawione Dbajcie o siebie ze wszystkich sił!!!!
No i się poryczałam...
Cytat:
Napisane przez Kubek29 Pokaż wiadomość
Hej, hej!
U mnie tez dzisiaj pieknie

Tyyyle ciaz i od razu pogoda lepsza

Kucyk- a Ty byłaś u genetyka?
Nie byłam
Cytat:
A nie możesz porozmawiać z lekarzem, żeby i Tobie dał?
Rozmowy toczą się cały czas. On postanowił że będziemy regularnie robić badania z krwi (między innymi przeciwciała ANA) i patrzeć jak się sytuacja rozwija. No ale niektóre problemy z krzepliwością przecież w wynikach nie wychodzą.... Jutro z nim jeszcze raz porozmawiam.
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 09:27   #4115
201704210903
Konto usunięte

Przepraszam że mało pisze ale czytam z telefonu i beznadziejnie się na nim pisze. Cieszę się z naszego wysyp ciąż i wszystkim mamusią gratuluje. Mam nadzieję że będziecie nadal tu pisać
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 09:30   #4116
anitaxas
Zadomowienie

Cytat:
No i się poryczałam...
Kucyk nie płacz, bo nie masz powodu do płaczu kochana! No chyba, że to łzy szczęścia, to tak Trzeba się cieszyć i uśmiechać bo spotkało Cię wielkie szczęście
anitaxas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 09:37   #4117
agatkaa1
Zakorzenienie

Anitka TY moja Kochana....

Wadera a czy w takich okolicznościach chcesz czytać tą książkę?

Kucyk będzie wszystko dobrze!!

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 09:38   #4118
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
heh. mamy ciut większy kredyt i 49,7 m2... rozumiem Cię...
strasznie dużo wydałam na lekarza i nie żałuję ani złotówki. może i wszystko byłoby OK na NFZ, ale to jest strefa gdybań...
a Twój doktorek przyjmuje "na" fundusz?!
Nie przyjmuje na nfz. Tylko prywatnie..

Cytat:
Kucyk nie płacz, bo nie masz powodu do płaczu kochana! No chyba, że to łzy szczęścia, to tak Trzeba się cieszyć i uśmiechać bo spotkało Cię wielkie szczęście
To chyba łzy z bezsilności.

Jak sie nazywa ta tańsza heparyna? Coś na F...

Rena a jak długo masz przyjmować metformax? Całą ciąże? I jaką masz dawkę? Bo ja 2x1 (500mg).

Jak sprytnie przejść z porannego łykania acardu na wieczorny? Przyjąć jednego dnia normalnie rano, potem wieczorem i już kolejnego tylko wieczorem? Nie chce za długiej przerwy a nie wiem czy 150mg to nie za dużo będzie....
Stary 2013-10-23, 09:39   #4119
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Cytat:
Wadera kiedyś znalazła jakieś medyczne opracowanie nt. aspiryny - że ponoć stwierdzono, że znacznie lepiej się wchłania i działa na nasz organizm przyjmowana wieczorem. Potem gin też mi coś o tym wspominał, no i jak dostałam heparynę to kazał przyjmować właśnie w takiej kolejności - wieczór tabletka, rano zastrzyk, no i ja od początku tak przyjmuję.
A i zaznaczył, żeby absolutnie nie brać tych dwóch rzeczy na raz!!!
Dokladnie tak: Aspiryna albo Acard wieczorem, najlepiej ok 18-19, a heparyna do poludnia Moze byc i w poludnie

WYMIANKA
elizabarbara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 10:22   #4120
wadera4
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
Przepraszam że mało pisze ale czytam z telefonu i beznadziejnie się na nim pisze. Cieszę się z naszego wysyp ciąż i wszystkim mamusią gratuluje. Mam nadzieję że będziecie nadal tu pisać
Oczywiście! Będziemy pisać dopóki wszystkie nie urodzimy tylu dzieci, ile będziemy chciały

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
Wadera a czy w takich okolicznościach chcesz czytać tą książkę?
Myślałam o tym, ale raczej tak. W końcu mamą moich dwóch Aniołków będę zawsze i nic nie zmieni tego, że należę do AM.

Cytat:
Napisane przez elizabarbara Pokaż wiadomość
Dokladnie tak: Aspiryna albo Acard wieczorem, najlepiej ok 18-19, a heparyna do poludnia Moze byc i w poludnie
Chciałabym to zmienić... To może dziś wieczorem nie wezmę nic i jutro rano heparynę? Czy taka zmiana nie zaszkodzi?..

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.

Edytowane przez wadera4
Czas edycji: 2013-10-23 o 10:43
Stary 2013-10-23, 10:37   #4121
agatkaa1
Zakorzenienie

Wadera ja wiem że tego już nikt i nic nie zmieni...ale pytam bo nie wiem czy chcesz sobie fundować teraz takie "przyjemności"... przypomnij mi się w czwartek wieczorem bądź rano w piątek...

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2013-10-23, 10:37   #4122
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:
Witam z rana
Agatkaa od strony mojej mamy wszystkie kobiety mają kilka poronień na swoim koncie (także w II trymestrze) wraz z moją mamą. Moja mama np ma trójkę dzieci a w ciąży była osiem razy. Jej siostra powiedziała mi ostatnio że nawet nie pamięta ile razy miała bo już przestała liczyć.... Ale że pamięta że jedno w czwartym miesiącu w wc urodziła!! Patologia!! Moja drugia ciocia,babcia, kuzynki...no wszystkie. Tylko że dopiero moje kuzynki i ja zaczęłyśmy sie tym przejmować. Bo babcia, moja mama i ciocie to nigdy dzieci nie planowały, i jak było to było a jak "mała ciąża poleciała" to trudno Moja kuzynka z którą mam najbliższy kontakt mieszka w niemczech i mimo że poroniła trzy razy ( w tym 16tygodniu) to heparyny brać nie będzie, bo nic nie ma w wynikach ( a jej brat ma trombofilie).Teraz badają krew jej i męża i jakieś szczepionki może będą robić.
Kucyku, no dużo tego trochę pewnie badania genetyczne trzeba jednak zrobić, choć u Ciebie wcale tak być nie musi jak u kobiet w rodzinie u mnie w rodzinie nie było żadnych poronień (przynajmniej o nich nie wiem) - zawsze rodziło się dużo dzieci, wszystkie zdrowe, nawet kobiety po 40 roku życia rodziły zdrowe dzieciaczki. No a ja i jedna siostra jesteśmy wyjątkami, niestety.

elizo, mam swoją rocznicę zaraz po Tobie. Ściskam mocno
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 11:04   #4123
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Witam z rana
Agatkaa od strony mojej mamy wszystkie kobiety mają kilka poronień na swoim koncie (także w II trymestrze) wraz z moją mamą. Moja mama np ma trójkę dzieci a w ciąży była osiem razy. Jej siostra powiedziała mi ostatnio że nawet nie pamięta ile razy miała bo już przestała liczyć.... Ale że pamięta że jedno w czwartym miesiącu w wc urodziła!! Patologia!! Moja drugia ciocia,babcia, kuzynki...no wszystkie. Tylko że dopiero moje kuzynki i ja zaczęłyśmy sie tym przejmować. Bo babcia, moja mama i ciocie to nigdy dzieci nie planowały, i jak było to było a jak "mała ciąża poleciała" to trudno Moja kuzynka z którą mam najbliższy kontakt mieszka w niemczech i mimo że poroniła trzy razy ( w tym 16tygodniu) to heparyny brać nie będzie, bo nic nie ma w wynikach ( a jej brat ma trombofilie).Teraz badają krew jej i męża i jakieś szczepionki może będą robić.

Berbie a Ty masz heparyne? Czy ja jedyna bez niej zostałam?
Przykro mi że macie w rodzinie takie"obciążenia"

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 11:12   #4124
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Hej!

Maga ściskam mocno... Życzę samych cudowności

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
eksponowałam ponad miesiąc zwykłą manną, ale żem leniwa to przeszłam na orkiszową Holle.
T. dostał rumieńców i ja już sobie wymyślam, że coś mu jest i mam wyrzuty sumienia, że mu dawałam "ludzką" manną, a nie coś dzieciowego...
Ale kiedy dostał rumieńców? Przy ekspozycji?
Kurka wodna nie wiem, co robić.
Manna czy Holle, eko czy zwykła....

Cytat:
no Wadreka to taką mi energię wysłałaś i tak się skupiłam, że dziś zobaczyłam II krechy na teście
zrobiłam na okienku betę: 133,92
progesteron: 13,7
tsh: 2,22
ft3 2,68
ft4 1,00
dobrze czy nie?????? na szczęście dziś planowana wizyta o 20.15 w sprawie IUI

Aaa!! Tak strasznie się cieszę Gratuluję i mocno trzymam kciuki

A i tak dla systematyki - to jakie mamy tu pary?
Anitka i Santom, Kucyk i Berbie, Wadera i Rena?
(chodzi o podobne tp).

Anitka i Santom - majówki, a kolejne dziewczyny - czerwcówki?

A z tą heparyną to mnie zaskoczyłyście.
Ja w domu robiłam sobie zastrzyki ok. 16-17, a w szpitalu Fragmin (to ten zamiennik Clexane) dostawałam o... 22
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 11:18   #4125
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

Perse ja z anitka chyba kwietniowki: anita ma troche starsza ciaze od mojej chyba(btw poprawka: to ona rozwiazala worek chyba) a ja mam tp na 27 kwietnia.

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 11:54   #4126
wadera4
Wtajemniczenie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43391011]
A z tą heparyną to mnie zaskoczyłyście.
Ja w domu robiłam sobie zastrzyki ok. 16-17, a w szpitalu Fragmin (to ten zamiennik Clexane) dostawałam o... 22[/QUOTE]

I urodził się Arturo czyli ja swojej wieczornej pory raczej nie będę zmieniać
Musi być dobrze, ważne że jest leczenie

Stary 2013-10-23, 11:56   #4127
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Z moich obliczeń wychodzi 24.06. Zawsze marzyłam żeby w maju lub czerwcu urodzić Siedze w parku i patrze na mamy z maluchami... Boże jakie to szczęście... Ciekawe czy zdają sobie sprawę z tego jak los je hojnie obdarował

Co do badań genetycznych to chodzi o kariotypy czy to nie to?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-10-23, 12:07   #4128
Konto usunięte

Kucyku wydaje mi się, że są dodatkowe badania dotyczące chorób krwi, to wtedy bada się ten czynnik v-leiden czy coś, nie wiem, czy przy badaniach genetycznych też to sprawdzają.

Według mnie fajnie jest urodzić wiosną lub wczesnym latem
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 12:12   #4129
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
elizo, mam swoją rocznicę zaraz po Tobie. Ściskam mocno

Cytat:
I urodził się Arturo czyli ja swojej wieczornej pory raczej nie będę zmieniać
Musi być dobrze, ważne że jest leczenie
Wszystko zalezy od lekarza. Oczywiscie mozna brac jak sie chce, ale tak jak pisala Anita i tak ja mi kilku lekarzy powiedzialo: acard lepiej sie przyswaja wieczorem a heparyna rano
A jak zrobisz tak bedzie dobrze

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43391919]Kucyku wydaje mi się, że są dodatkowe badania dotyczące chorób krwi, to wtedy bada się ten czynnik v-leiden czy coś, nie wiem, czy przy badaniach genetycznych też to sprawdzają.

Według mnie fajnie jest urodzić wiosną lub wczesnym latem [/QUOTE]

Czynnik v leiden to badanie genetyczne i sprawdza sie przy trombofiliach razem z mutacją genu protrombiny. Badane jest gdy inne badania typu bialko c, s czy antytrombina wychodzą nie tak jak powinny

WYMIANKA
Stary 2013-10-23, 12:14   #4130
Konto usunięte

Eliza czyli przy badaniach kariotypu nie robią tego, nie?
Stary 2013-10-23, 12:17   #4131
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43392055]Eliza czyli przy badaniach kariotypu nie robią tego, nie?[/QUOTE]
Nie. Te badania nalezą do genetycznego panelu kardiologicznego
V Leiden, gen protrombiny i mutacja w genie MTHFR

WYMIANKA
Stary 2013-10-23, 12:18   #4132
Hosenka*
Zakorzenienie

Wadera, rena: Gratuluję!!!

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 12:20   #4133
wadera4
Wtajemniczenie

Cytat:
Wszystko zalezy od lekarza. Oczywiscie mozna brac jak sie chce, ale tak jak pisala Anita i tak ja mi kilku lekarzy powiedzialo: acard lepiej sie przyswaja wieczorem a heparyna rano
A jak zrobisz tak bedzie dobrze
Gdybym wcześniej o tym poczytała, zrobiłabym tak jak piszesz. Ale wczoraj już poszła pierwsza dawka, a nie chcę robić przerwy 36-godzinnej, a tym bardziej przyjmować drugą dawkę po 12 godz. Niech więc już zostanie jak jest

Stary 2013-10-23, 12:22   #4134
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Cytat:
Gdybym wcześniej o tym poczytała, zrobiłabym tak jak piszesz. Ale wczoraj już poszła pierwsza dawka, a nie chcę robić przerwy 36-godzinnej, a tym bardziej przyjmować drugą dawkę po 12 godz. Niech więc już zostanie jak jest
Pewnie, heparyna dziala 24 godz i jak chce sie zmieniac godzine dawkowania, trzeba to robic etapami, np codziennie co godzine wczesniej, az sie dojdzie do pożądanej godziny.

Mozesz przeniesc dawkowanie, ale musialabys codziennie o godzine wczesniej robic zastrzyk A to kupa roboty ...

Milego dnia dziewczyny, ja lece

WYMIANKA
Stary 2013-10-23, 12:31   #4135
agatkaa1
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43391919]Kucyku wydaje mi się, że są dodatkowe badania dotyczące chorób krwi, to wtedy bada się ten czynnik v-leiden czy coś, nie wiem, czy przy badaniach genetycznych też to sprawdzają.

Według mnie fajnie jest urodzić wiosną lub wczesnym latem [/QUOTE]

też tak zawsze chciałam i marzyłam....ale teraz to mi już wszystko jedno!

Cytat:
Mam sprzeczne info wiem że przy badaniach genetycznych robią to badanie jeśli masz wskazania tzn jeśli powiesz że ktoś w rodzinie miał lub zmarł na zakrzepicę to w tedy genetyk wypisze że mają to zrobić!!

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2013-10-23, 12:51   #4136
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:

Czynnik v leiden to badanie genetyczne i sprawdza sie przy trombofiliach razem z mutacją genu protrombiny. Badane jest gdy inne badania typu bialko c, s czy antytrombina wychodzą nie tak jak powinny
Cytat:
zaraz po poronieniu zrobiłam miedzy innymi:
-antykoagulant toczniowy
-antytrombina III
- ANA 1 (test przesiewowy)
-białko S wolne
I wszystko wyniki ok.

Teraz ten lekarz polecił że moge sobie jeszcze zrobic własnie V Leiden, mutacja cz.II genu protrombiny i mutacja w genie MTHFR. Ale nie zdąrzyłam bo za kilka dni dowiedziałam się o ciąży. Na kolejnej wizycie, już tej w ciąży, nic o tych badaniach juz nie mówił. Tylko zlecił te na krzepliwość (ddimery, aptt itd i ANA.)
A cena tych trzech to koszt 1000zł... (V Leiden, mutacja cz.II genu protrombiny i mutacja w genie MTHFR). Powinnam je zrobić wg Was?

Elizabarbara napisałaś że robi się je jak białko s,c lub antytrombina wychodzi nie tak...a to miałam dobrze, oprócz biała C którego nie zrobiłam (może tylko białko C dorobić?).
Badania robiłam dwa tygodnie po #
Stary 2013-10-23, 13:15   #4137
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
Mam sprzeczne info wiem że przy badaniach genetycznych robią to badanie jeśli masz wskazania tzn jeśli powiesz że ktoś w rodzinie miał lub zmarł na zakrzepicę to w tedy genetyk wypisze że mają to zrobić!!
No tak, jak sa wskazania, to zrobia. Ale przy klasycznych kariotypach bez wskazan nie robia

Cytat:
zaraz po poronieniu zrobiłam miedzy innymi:
-antykoagulant toczniowy
-antytrombina III
- ANA 1 (test przesiewowy)
-białko S wolne
I wszystko wyniki ok.

Teraz ten lekarz polecił że moge sobie jeszcze zrobic własnie V Leiden, mutacja cz.II genu protrombiny i mutacja w genie MTHFR. Ale nie zdąrzyłam bo za kilka dni dowiedziałam się o ciąży. Na kolejnej wizycie, już tej w ciąży, nic o tych badaniach juz nie mówił. Tylko zlecił te na krzepliwość (ddimery, aptt itd i ANA.)
A cena tych trzech to koszt 1000zł... (V Leiden, mutacja cz.II genu protrombiny i mutacja w genie MTHFR). Powinnam je zrobić wg Was?

Elizabarbara napisałaś że robi się je jak białko s,c lub antytrombina wychodzi nie tak...a to miałam dobrze, oprócz biała C którego nie zrobiłam (może tylko białko C dorobić?).
Badania robiłam dwa tygodnie po #
Jak Ci wszystkie badania wyszly ok, to ja nie wiem czy bym genetyczne robila. Na wszelki wypadek mozesz powtorzyc jeszcze bialko s i bialko c, bo one lubią sie wahac. A jak beda wahania, to warto zrobic chociaz V leiden. Mozesz dodatkowo dorobic homocysteine, bo jak ona wyjdzie za wysoka, to tez problem z krzepliwościa.
Te badania genetyczne to rzeczywiscie sporo kasy. Ja robilam w Warszawie w gen medzie caly pakiet za 550zl. I nie wyszedl mi ani leiden ani protrombina tylko jedna z mutacji mthfr, ktora odpowiada za nieprzyswajanie kwasu foliowego oraz za wzrost homocysteiny.

Kurcze, sama nie wiem co Ci poradzic. Piszesz ze bylo duzo # w Twojej rodzinie. Moze to byc jakis szerszy problem.. Niekoniecznie zwiazany z nadkrzepliwością...

WYMIANKA
Stary 2013-10-23, 14:19   #4138
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Siedze w parku i patrze na mamy z maluchami... Boże jakie to szczęście... Ciekawe czy zdają sobie sprawę z tego jak los je hojnie obdarował
zdają sobie sprawę (przynajmniej niektóre)

ja się ciągle nie mogę nacieszyć Jakubem, tym, że jest, że mogę go mieć przy sobie, tulić, całować, nosić, patrzeć jak śpi, jak się cieszy widząc mnie po przebudzeniu.. (eeh, wzruszyłam się )

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43391011]Kurka wodna nie wiem, co robić.
Manna czy Holle, eko czy zwykła....[/QUOTE]

jeśli chce Ci się bawić zacznij od zwykłej manny (ja dawałam błyskawiczną z lubelli, ale gotowałam ją chwilę). na ekspozycję zużyjesz niewiele, a otwartą Holle możesz trzymać tylko miesiąc, więc sporo wywalisz (chyba, że sama zjesz). ja Holle glutenową otworzyłam dopiero jak zaczęłam dawać na deser kaszkę glutenową z owocami czyli nie tak dawno. ekspozycję załatwiłam zwykłą manną.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 14:42   #4139
agatkaa1
Zakorzenienie

Eliza zawsze można powiedzieć że ktoś w rodzinie miał zakrzepice i to już wskazanie jest....

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2013-10-23, 14:54   #4140
iza243
Zakorzenienie

Cholera chyba mi się opryszczka robi

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości