Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014 - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku
Aldrin 7 25,93%
Kakusia 0 0%
Berenika_26 4 14,81%
agaaga89 2 7,41%
Ramona_85 0 0%
eweden 0 0%
Prowansja88 0 0%
Pradip 0 0%
Sola1 2 7,41%
pater86 6 22,22%
TroppoSensibile 0 0%
sylvuniaa84 0 0%
kamilla123 0 0%
beat@ 0 0%
NecroKitty 0 0%
Anteria 0 0%
Kucyk_Truskawkowy 1 3,70%
malin30 3 11,11%
alingles 0 0%
Monica80 0 0%
poziomkka 0 0%
Mala_Czarno_Biala 0 0%
Majkela12 1 3,70%
zaaaabcia 0 0%
Sylwia__88 1 3,70%
Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-22, 19:31   #121
poziomkka
Zadomowienie

Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014

A tutaj podaję link do artykułu o nudnościach w ciąży i jak sobie z nimi radzić Pocieszające jest to, że "naukowcy z University of Liverpool wykazali, że nudności i wymioty podczas ciąży zmniejszają ryzyko poronienia. Wynika to z tego, organizm ciężarnej kobiety odrzuca pokarmy zawierające duże ilości toksyn."
http://dobra-mama.pl/z-bloga-wziete/...i-w-ciazy.html
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 19:46   #122
Prowansja88
Raczkowanie

Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014

Ja ostatnią @ miałam 4.09.2013 przy cyklu średnio 29dni, byłam już u lekarza, dostałam skierowania na wszelkie badania: krew, mocz itd, teraz w czwartek mam pierwsze USG i mam nadzieję, ze już coś zobaczymy

Mam pytanie: czy zwolnienie lekarskie wystawia Wam Wasz lekarz prowadzący czy internista/lekarz ogólny?
Moja praca absolutnie nie spełnia żadnych norm (pracuje w trybie 12h, stoję, brak możliwości przerwy itd i często jestem sama, więc jak się źle poczuję to niebardzo jest co zrobić- pracuje bezpośrednio z klientem i powinnam być uśmiechnięta, ale niestety zmęczenie, sennsość i poranne mdłości oraz wrażliwość na zapachy (firma kosmetyczna) nie pomagają...).

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Mówicie o objawach no i ja też należę do tych ciągle zmęczonych i aż się boję bo puki nie pójdę do lekarza to muszę chodzić do pracy, a pracuję na nocki już w tamtym tyg było mi strasznie ciężko, no i praca też do łatwych nie należy trzeba się o dźwigać i tak się boję gdyby jeszcze mnie tak brzuch od czasu do czasu nie bolał i plecy to bym się nie przejmowała, a tak to się martwię. Kiedy zamierzacie lub już może powiedziałyście swoim rodziną o ciąży? My planujemy dopiero po pierwszej wizycie przynajmniej teściowej powiedzieć, a reszcie to już pewnie jak wyjdzie
My nie mogliśmy wytrzymać i powiedzieliśmy rodzicom. Musiałam się komuś wygadać zanim Was znalazłam. Takiej nowiny nie można utrzymać w tajemnicy. Oczywiście niejednokrotnie słyszałam, że do 3 miesiaca dzieją się przeróżne rzeczy, ale trzeba myśleć pozytywnie. To nasza 1 i wpłeni zaplanowana, chciana ciąża, więc tryskam pozytywną energią ajjj..))
Prowansja88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 19:46   #123
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alingles Pokaż wiadomość
Witam czerwcowe mamusie.
Jeszcze z trzy dni i może uda mi się do Waszego grona dołączyć.
Ostatnia @- 19.09, 19-20.10 dwa razy po II kreski.
Dziś beta, jutro wynik, w czwartek gin.
Uda się, uda.
Czekamy na Ciebie
Cytat:
Napisane przez bazile Pokaż wiadomość

Dziewczyny pamietajcie,ze teraz to MY JESTESMY NAJWAZNIEJSZE,a scisle mowiac nasze dzieciatka w nas,wiec nie zapominajmy o siebie dbac.Jesli sie zle czujemy,to idziemy bez wyrzutow sie przespac,o ile po mieszkaniu nie biega Maly domowinik albo idziemy do lekarza,bez tlumaczenia,a co inni powiedza itp.
Pamietajcie,ze w ciazy nie jest sie za czesto i jest to piekny czas,w ktorym dobrze jest lapac kazda chwile,zeby zapamietac na cale zycie.
Dbajcie o siebie!
Bardzo mądrze napisane
Wybacz ale jakoś mam jeszcze opory przed wpisaniem sie na listę.... mam nadzieje ze mnie nie wyrzucicie i dacie jeszcze kilka dni na oswojenie się i zwalczenie moich głupich paranoi
Cytat:
Napisane przez D0tk4 Pokaż wiadomość
Hej

my na razie nikomu nie mówimy. Poczekamy do świąt, kiedy to moi rodzice i teściowie do nas przylecą. akurat bedziemy mieli swietny prezent
No to będą niesamowite święta jest duze prawdopodobieństwo ze my teściowej też dopiero wtedy powiemy bo będzie w kraju ale nie będzie to dla niej najszczęśliwsza wiadomość
Cytat:
Napisane przez poziomkka Pokaż wiadomość
Prapid u mnie beta też jest w normie, ale bardziej przy dolnej granicy... to chyba nie ma znaczenia, bo te normy hcg są bardzo rozległe, ważne, żeby wzrastała i żeby odpowiadała tyg ciąży, w którym aktualnie jesteś
I u mnie lekarz spojrzał tylko że wynik się podwoił a na normy chyba nawet nie spojrzał. Musimy wierzyć że będzie dobrze ale przyznaje że przez problemy z moja budową i progesteronem ciężko jest mi opanować leki
Cytat:
Napisane przez Prowansja88 Pokaż wiadomość
Ja ostatnią @ miałam 4.09.2013 przy cyklu średnio 29dni, byłam już u lekarza, dostałam skierowania na wszelkie badania: krew, mocz itd, teraz w czwartek mam pierwsze USG i mam nadzieję, ze już coś zobaczymy

Mam pytanie: czy zwolnienie lekarskie wystawia Wam Wasz lekarz prowadzący czy internista/lekarz ogólny?
Moja praca absolutnie nie spełnia żadnych norm (pracuje w trybie 12h, stoję, brak możliwości przerwy itd i często jestem sama, więc jak się źle poczuję to niebardzo jest co zrobić- pracuje bezpośrednio z klientem i powinnam być uśmiechnięta, ale niestety zmęczenie, sennsość i poranne mdłości oraz wrażliwość na zapachy (firma kosmetyczna) nie pomagają...).
za czwartkową wizytę
O zwolnienie poproś gina ale rodzinny też chyba mógłby wypisać
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 19:50   #124
majkela12
Zadomowienie

My powiedzieliśmy tylko tym najbliższym. Reszta rodziny i znajomi dowiedzą się jak będzie II trymestr.

I po wizycie, trochę spadł mi kamień z serca. Na tym etapie (4+3d) było widać tylko pęcherzyk(pęcherzyk na swoim miejscu). Nospe mam odstawić, tylko folik, nie przemęczać się, nie stresować i odstawić męża na bok i następna wizyta za tydzień czy ktoś w środku zamieszkał.
Tp wg usg 28.06.2014. Więc jakby co listę będę zamykać
bazile bardzo proszę o wpisanie Majkela12 - 27 lat, OM 21.09.2013, TP wg usg 28.06.2014

Nie wiem jak Wy, ale jak wybija godz 20 to ja już najlepiej zrobiłabym palulu. Ostatnio jak usypiałam młodego to 3 razy usnęłam a on jeszcze nie
A jeśli chodzi o zapachy to mi też wszystko śmierdzi, oprócz słodyczy za którymi nie przepadałam do tej pory
Stary 2013-10-22, 20:05   #125
poziomkka
Zadomowienie

Majkela, gdyby nie to, ze zachcialo mi sie herbatki owocowej z cytryna to też już bym leżała w łóżku
No i ciesze sie, ze po wizycie wszystko dobrze, faktycznie jeszcze za wczesnie, aby na usg zobaczyc cos konkretnego, ale zawsze to jakies nowe informacje i dobrze, ze pozytywne

Wysłane z mojego LG-P710
Stary 2013-10-22, 20:06   #126
Goraleczka84
Raczkowanie

Bazile

Witaj super czyli kolejne bliźniaki na wątku zobaczymy .... Mi i z OM i z usg wychodzi tak samo jak narazie - zreszta u nas była to tylko jedna noc w tych dniach po weselu wiec nie mamy wątpliwości kiedy poczęte :P

Cytat:
Napisane przez Prowansja88 Pokaż wiadomość

Mnie pytała moja gin o zwolnienie czy potrzebuje Wiec myśle ze lekarz prowadzący, chociaż pewności nie mam

Edytowane przez Goraleczka84
Czas edycji: 2013-10-22 o 20:08
Goraleczka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 20:12   #127
NecroKitty
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bazile Pokaż wiadomość
a teraz,musze sie wziac za porzadki
poprosze Was Wszystkie,ktorych jeszcze nie ma na 1 stronce o podanie danych jest juz nas kilka i dobrze byloby,gdybysmy sie uporzadkowaly.Podajcie dane tutaj albo na priv-a
Poproszę o wpisanie - NecroKitty Agnieszka 23lata TP 20.06.2014

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
My powiedzieliśmy tylko tym najbliższym. Reszta rodziny i znajomi dowiedzą się jak będzie II trymestr.

I po wizycie, trochę spadł mi kamień z serca. Na tym etapie (4+3d) było widać tylko pęcherzyk(pęcherzyk na swoim miejscu). Nospe mam odstawić, tylko folik, nie przemęczać się, nie stresować i odstawić męża na bok i następna wizyta za tydzień czy ktoś w środku zamieszkał.
bazile bardzo proszę o wpisanie Majkela12 - 27 lat, OM 21.09.2013, TP wg usg 28.06.2014

Nie wiem jak Wy, ale jak wybija godz 20 to ja już najlepiej zrobiłabym palulu. Ostatnio jak usypiałam młodego to 3 razy usnęłam a on jeszcze nie
A jeśli chodzi o zapachy to mi też wszystko śmierdzi, oprócz słodyczy za którymi nie przepadałam do tej pory
Mi też zdecydowane słodycze nie śmierdzą a oprócz nich bite ziemniak z koperkiem reszta jest fuj... boję się co będzie dalej...
A co z tą nospą? ja biorę bo brzuch mi trochę utrudnia funkcjonowanie, cały czas ćmi. Chyba jednak wybiorę się wcześniej do lekarza, bo biorę kilka leków zakazanych w ciąży i jakieś zamienniki by się przydały.

Ja cały dzień ziewam ale czekam do wieczora bo nie chce sobie rozregulować rytmu dnia :p
Stary 2013-10-22, 20:16   #128
Goraleczka84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Czekamy na Ciebie

Bardzo mądrze napisane
Wybacz ale jakoś mam jeszcze opory przed wpisaniem sie na listę.... mam nadzieje ze mnie nie wyrzucicie i dacie jeszcze kilka dni na oswojenie się i zwalczenie moich głupich paranoi

No to będą niesamowite święta jest duze prawdopodobieństwo ze my teściowej też dopiero wtedy powiemy bo będzie w kraju ale nie będzie to dla niej najszczęśliwsza wiadomość

I u mnie lekarz spojrzał tylko że wynik się podwoił a na normy chyba nawet nie spojrzał. Musimy wierzyć że będzie dobrze ale przyznaje że przez problemy z moja budową i progesteronem ciężko jest mi opanować leki

za czwartkową wizytę
O zwolnienie poproś gina ale rodzinny też chyba mógłby wypisać
Kochana...masz racje lepiej chuchać na zimne ja tez miałam opory, ale staram sie myślec ze co ma być to i tak będzie

A co z teściowa ? Nie chce wnuka ?
Trzymam kciuki za wizytę i wyniki mocccnoooo będzie wszytsko super zobaczysz

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość

za wizytę teraz dbaj o siebie i Fasolinke
Stary 2013-10-22, 20:20   #129
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Bazile moje dane już chyba znasz Ale jakby co to Aneta, 24 termin porodu jeszcze nie znany, ostatnia miesiączka 21,09
Stary 2013-10-22, 20:48   #130
bazile
Zadomowienie

Cytat:
Dotk4
bazile ja podam Ci w czwartek po wizycie i gina dokładnie tp, bo chce być już po wizycie u lekarza Nie chcę po prostu wypisywać tp na podstawie kalkulatora ciążowego [COLOR="Silver"]

Dobrze, że nie tylko ja czuję kanalizację może, jako, że alingles ma ten sam tp co my to też może nam coś ciekawego na temat kanalizacji powiedzieć
hm,moze i cos w tym jest,bo ja od tygodnia walcze ze smrodem ze zlewu,z bocznego scieku.
Poczekam i na Ciebie z TP,mi przy pierwszej ciazy gin nie okreslil terminu przy pierwszych dwoch wizytach,dopiero potem z usg pokrylo sie z terminem z OM,wiec teraz sama sobie juz kalkulatorem wyznaczylam.
Cytat:
A tutaj podaję link do artykułu o nudnościach w ciąży i jak sobie z nimi radzić Pocieszające jest to, że "naukowcy z University of Liverpool wykazali, że nudności i wymioty podczas ciąży zmniejszają ryzyko poronienia. Wynika to z tego, organizm ciężarnej kobiety odrzuca pokarmy zawierające duże ilości toksyn."
http://dobra-mama.pl/z-bloga-wziete/...i-w-ciazy.html
juz wrzucilam na 1 stronke i podopisywalam chetne,mam nadzieje,ze zadnej nie przeoczylam.
Oki spadam lulu.dobranoc

bazile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 22:18   #131
alingles
Zadomowienie

No to mamy już forumowe trojaczki! Ja, Ty i Poziomka mamy ten sam termin ostatniej @ a tym samym zblizony termin porodu - 26.06 ))

Ale fajnie.
Póki co o ciąży wiemy my i szwagierka. Rodzice, możliwe że nie będą zbytnio zachwyceni z obrotu spraw. Niecodzienne w końcu człowiek dowiaduje się że będzie dziadkiem.

Dobranoc Mamusie.
alingles jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-23, 09:00   #132
zophiee
Zakorzenienie

Bazile proszę dopisz i mnie
zophiee- 29 lat, OM 25.08.2013, TP 1.06.2013

Ja dziś zostałam w domu- kiepskie samopoczucie popoldniu idę do Ginki i będę rozmawiać z nią o zwolnieniu lekarskim

mdłości dziś mniejsze, ale nadal nie jest najlepiej wczoraj poszłam spać przed 20, ale jakoś kiepsko spałam, więc pewnie uskutecznię sobie drzemkę w ciągu dnia.
Ja mam schizę, że kiepsko jem, bo odrzuciło mnie niemal od wszystkiego, żadne mięso nie przechodzi mi przez usta, na szczęście jem ryby,w ogóle mam kiepski apetyt, odrzuciło mnie od słodyczy,owoców masakra!
piję za to świeżo wyciskany sok z pomarańczy i kiwi...
ech..

alingles rodzice na pewno się ucieszą, nie martw się tym a powiecie w odpowiednim momencie
majkela12 czyli wszystko dobrze na USG, u mnie też był sam pęcherzyk na pierwszym badaniu, na kolejnym pewnie już będzie zarodek i serduszko
Prowansja88 Koniecznie idź do lekarza... taka praca jest męcząca, i tak jak piszesz, lepiej uporasz się z dolegliwościami 1 trymestru jak będziesz wypoczęta
zophiee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 09:24   #133
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
Napisane przez alingles Pokaż wiadomość
No to mamy już forumowe trojaczki! Ja, Ty i Poziomka mamy ten sam termin ostatniej @ a tym samym zblizony termin porodu - 26.06 ))

Ale fajnie.
Póki co o ciąży wiemy my i szwagierka. Rodzice, możliwe że nie będą zbytnio zachwyceni z obrotu spraw. Niecodzienne w końcu człowiek dowiaduje się że będzie dziadkiem.

Dobranoc Mamusie.
Niestety wprowadziłam was w błąd a może raczej popatrzyłam w kalendarz OM miałam 14.09 a nie 21. Przepraszam musisz mnie z tej waszej grupy wypisać jestem już tak zakręcona ostatnio że już nic nie wiem
Stary 2013-10-23, 09:30   #134
poziomkka
Zadomowienie

bazile skoro tak mówisz o tym tp to i mnie wpisz w takim razie już na pierwszą stronkę W razie jakby coś uległo zmianie to zawsze można zmienić
poziomkka - Ewelina 26 lat, OM 19.09.13, tp 26.06.14

btw. coraz ciekawsza i ładniejsza ta nasza pierwsza stronka się robi no może z wyjątkiem tego drugiego posta czepiającej się kobiety

alingles też się cieszę, że we 3 mamy ten sam tp, zawsze będziemy mogły sobie porównywać postępy Ja jutro idę do gina także powiem Wam co widać w 5t1d (o ile zechce mi zrobić usg)
zophiee trzymam kciuki, mam nadzieję, że wypisze Ci zwolnienie

Co do jedzenia, to czasem niektórym z Was zazdroszczę, że odrzuca Was od żarcia...ja w ciągu kilku dni zżarłam tak dużo, że zastanawiam się, gdzie mi się to pomieściło . Nie wiem, czy to nie jest kwestia tego, że do 1 września się odchudzałam i ważyłam 3 kg mniej niż idealna waga wg BMI (tzn nadal waga była w normie, ale niższa niż ta idealna, która wg BMI powinna wynosić 57 kg). Może po prostu organizm musiał nadrobić np brak jakichś składników odżywczych, których mu brakowało w trakcie odchudzania ?? Teraz gdy już nadrobiłam te 2 kg to jakoś nie czuję takiego ciągłego głodu, zobaczymy jak będzie później, ale mam wrażenie, że będzie ze mnie niezła trzydrzwiowa szafa

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

ANTERIA a dlaczego miałabyś zostać wypisana z grupy?? Przecież jak OM miałas 14.09 to i tak tp masz w czerwcu...
Stary 2013-10-23, 09:45   #135
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

ANTERIA a dlaczego miałabyś zostać wypisana z grupy?? Przecież jak OM miałas 14.09 to i tak tp masz w czerwcu...

Chodziło mi o grupę trzech dziewczyn z tym samym terminem OM
Stary 2013-10-23, 10:09   #136
D0tk4
Zadomowienie

Pradip a co to za sytuacje z Tesciowa macie?

A progesteron masz za niski czy za wysoki? W ogóle robi sie go przed czy po owulce?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
D0tk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 10:14   #137
NecroKitty
Wtajemniczenie

Cytat:

Co do jedzenia, to czasem niektórym z Was zazdroszczę, że odrzuca Was od żarcia...ja w ciągu kilku dni zżarłam tak dużo, że zastanawiam się, gdzie mi się to pomieściło . Nie wiem, czy to nie jest kwestia tego, że do 1 września się odchudzałam i ważyłam 3 kg mniej niż idealna waga wg BMI (tzn nadal waga była w normie, ale niższa niż ta idealna, która wg BMI powinna wynosić 57 kg). Może po prostu organizm musiał nadrobić np brak jakichś składników odżywczych, których mu brakowało w trakcie odchudzania ?? Teraz gdy już nadrobiłam te 2 kg to jakoś nie czuję takiego ciągłego głodu, zobaczymy jak będzie później, ale mam wrażenie, że będzie ze mnie niezła trzydrzwiowa szafa

Ja bym chciała jeść od dwóch dni chodzę głodna ale jak pomyślę co by tu zjeść to od razu mi się odechciewa teraz męczę jakieś precelki ale ciężko to widzę.

Umówiłam się dzisiaj do gina na sobotę, po godzinach mnie przyjmie bo ma zapchane do listopada Dobrze, że udało mi się w końcu naleźć kogoś porządnego bo od 5 lat byłam u dziewięciu :p jakie miasto tacy lekarze -.-

Dziewczyny a tak z innej beczki. Jak jest u was z kawą? ja nadal piję bo nie wyrabiam rano bez niej, nawet nie chodzi o jakieś pseudo działanie tylko o smak myślę nad jakąś bezkofeinową
Stary 2013-10-23, 10:14   #138
poziomkka
Zadomowienie

Hehe, widzisz Anteria, też jestem zakręcona

Wysłane z mojego LG-P710
Stary 2013-10-23, 10:47   #139
Monica80
Raczkowanie

bazile - no dobra, to wpisz i mnie, jak coś to będziemy zmieniać. Monika 33 lata, OM 19.09.13, tp 26.06.14 ( o jej chyba jestem najstarsza..)

Dziewczyny, podoba mi się że podajecie imiona. Mimo nickow fajnei jak je znamy, może te co nie podały niech dodadzą to info?

poziomkka ja tez nie narzekam na brak apetytu, niestety... Wchodzi mi po prostu wszystko...

zophiee a Ty sie z kolei w ogole nie martw ze masz odrzut, to normalne na poczatku i nie szkodzi ciazy ani tobie. No cos tam przeciez jesz

NecroKitty ja całkowicie odstawilam kawe. Niby pisza ze male ilosci sa dozwolone, ale kofeina ma negatywny wplyw na ciaze, a jest nie tylko w kawie ale i coca coli, herbacie, kakao czy czekoladzie. Idzie sie przyzwyczaic, tak naprawde nie robi mi roznicy, jak pilam kawe to tez mi sie chcialo spac po poludniu Tak naprawde na mnie tylko redbull dziala no ale to juz kategorycznie zabronione

Ja wstaje rano i juz czuje sie jakbym w polu robila caly dzien.... Totalne zmeczenie i sflaczałość ciala od rana........masakra

DailyMoni- o życiu, o domu, o dzieciach, o mnie

Leoś
Natasha
Monica80 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-23, 11:17   #140
Goraleczka84
Raczkowanie

Witam sie w samo południe ( No prawie )

Właśnie zrobiłam mała przerwę w pracy i poczytuje co tu produkujecie fajnie ze nas tak coraz wiecej.

Piszecie o jedzeniu...
Ja jem na sile juz 2 tydzień, na nic nie mam apetytu ...śniadanie to kromka z pasztetem (5dzien) a tak to od mięsa mnie odrzuca, po prostu śmierdzi, smażone to jeszcze...

A generalnie teraz właśnie wcinam kiszona kapustę i jest pyyyycha !!!
Stary 2013-10-23, 11:37   #141
bazile
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zophiee Pokaż wiadomość
widze,ze jeszcze zyjesz 2013 rokiem juz dopisane
Cytat:
bazile skoro tak mówisz o tym tp to i mnie wpisz w takim razie już na pierwszą stronkę W razie jakby coś uległo zmianie to zawsze można zmienić
poziomkka - Ewelina 26 lat, OM 19.09.13, tp 26.06.14
ups usunelam tresc z posta,a chcialam napisac,no ale pamietam..
tez mi sie podoba coraz bardziej 1 stronka,list sie wydluza i tak sie ciesze,ze sie udalo
a co do 2 posta,laska wlasnie tym mnie rozbroila,niby sie nie czepia a odsyla i wogole nie umie czytac,specjalnie u gory napisalam dlaczego zakladam watek...
z okresleniem terminu gin mi tlumaczyl,zeby wyznaczyc przez us to musza byc juz jakies pomiary zrobione,dlatego jest to pozniej.Jak bedzie trzeba,to pewnie,ze zmienimy

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
Ja bym chciała jeść od dwóch dni chodzę głodna ale jak pomyślę co by tu zjeść to od razu mi się odechciewa teraz męczę jakieś precelki ale ciężko to widzę.

Dziewczyny a tak z innej beczki. Jak jest u was z kawą? ja nadal piję bo nie wyrabiam rano bez niej, nawet nie chodzi o jakieś pseudo działanie tylko o smak myślę nad jakąś bezkofeinową
ja ogolnie nie pije kawy,czasem ale to od wielkiego swieta.Pije cappuccino jedno dziennie,ale teraz nie bardzo mi wchodzi,bo robi mi sie po nim nie dobrze.Bede musiala sie przerzucic na inke.

Ja jakos chyba wogole si enie czuje w ciazy.Mam jakies tam sporadyczne oznaki,ale gdyby nie to,ze staralismy to nie domyslilabym sie.Byc moze jest to tlumione przez to,ze karmie jeszcze synka,tzn juz zredukowalam do jednego karmienia wieczorem.A dwa wstaje do Niego w nocy i czasem przez to jestem zmeczona.
Z jedzeniem roznie,narazie jem wszystko,ale roznie raz wiecej a raz mniej.

D0tk4 plis podpowiedz mi jak zrobilas podpis bede mama? Tzn chodzi mi o to,ze masz link ukryty pod tym haslem,ja probowalam tak zrobic,ale nie wychodzi mi

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

dajcie mi troche energii,mam dzisiaj totalnego lenia,a musze chate wysprzatac

Stary 2013-10-23, 11:39   #142
poziomkka
Zadomowienie

Góraleczka Kilka dni temu jadłam kapuśniak 3 dni pod rząd
NecroKitty ja nigdy w sumie nie piłam nałogowych ilości kawy, czasem z teściową się napiłam rano mleka z kawą i tyle, ale czytałam, że taka kawa z jednej łyzeczki jest dozwolona. Wiadomo, jakby odstawić całkiem to byłoby super, ale jak ktoś jest baardzo uzależniony...może spróbuj Inkę?? Ja np uwielbiam herbatę i pije 1 słabą w ciągu dnia, a tak to jakieś soki, wodę, mleko.
Stary 2013-10-23, 11:44   #143
majkela12
Zadomowienie

Witam z pracy

Cytat:
Poproszę o wpisanie - NecroKitty Agnieszka 23lata TP 20.06.2014

Mi też zdecydowane słodycze nie śmierdzą a oprócz nich bite ziemniak z koperkiem reszta jest fuj... boję się co będzie dalej...
A co z tą nospą? ja biorę bo brzuch mi trochę utrudnia funkcjonowanie, cały czas ćmi. Chyba jednak wybiorę się wcześniej do lekarza, bo biorę kilka leków zakazanych w ciąży i jakieś zamienniki by się przydały.

Ja cały dzień ziewam ale czekam do wieczora bo nie chce sobie rozregulować rytmu dnia :p
Brałam nospe forte, a ono za mocna. Jak będzie mnie znowu brzuch bolał to mam brać zwyjkłą. Najlepiej jakbym nic nie brała oprócz foliku

Cytat:
Napisane przez Goraleczka84 Pokaż wiadomość
Kochana...masz racje lepiej chuchać na zimne ja tez miałam opory, ale staram sie myślec ze co ma być to i tak będzie

A co z teściowa ? Nie chce wnuka ?
Trzymam kciuki za wizytę i wyniki mocccnoooo będzie wszytsko super zobaczysz

za wizytę teraz dbaj o siebie i Fasolinke

Cytat:
Napisane przez zophiee Pokaż wiadomość

Ja dziś zostałam w domu- kiepskie samopoczucie popoldniu idę do Ginki i będę rozmawiać z nią o zwolnieniu lekarskim
za wizyte
Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Niestety wprowadziłam was w błąd a może raczej popatrzyłam w kalendarz OM miałam 14.09 a nie 21. Przepraszam musisz mnie z tej waszej grupy wypisać jestem już tak zakręcona ostatnio że już nic nie wiem
No wiesz co foch

Cytat:

Umówiłam się dzisiaj do gina na sobotę, po godzinach mnie przyjmie bo ma zapchane do listopada Dobrze, że udało mi się w końcu naleźć kogoś porządnego bo od 5 lat byłam u dziewięciu :p jakie miasto tacy lekarze -.-

"Kawa" inka ze spinionym ciepłym mleczkiem a jak stawia na nogi
Cytat:
Napisane przez Monica80 Pokaż wiadomość
bazile - no dobra, to wpisz i mnie, jak coś to będziemy zmieniać. Monika 33 lata, OM 19.09.13, tp 26.06.14 ( o jej chyba jestem najstarsza..)

Dziewczyny, podoba mi się że podajecie imiona. Mimo nickow fajnei jak je znamy, może te co nie podały niech dodadzą to info?
Proszę w takim razie o dodanie : Marta

Cytat:
Napisane przez Goraleczka84 Pokaż wiadomość
Witam sie w samo południe ( No prawie )

Właśnie zrobiłam mała przerwę w pracy i poczytuje co tu produkujecie fajnie ze nas tak coraz wiecej.

Piszecie o jedzeniu...
Ja jem na sile juz 2 tydzień, na nic nie mam apetytu ...śniadanie to kromka z pasztetem (5dzien) a tak to od mięsa mnie odrzuca, po prostu śmierdzi, smażone to jeszcze...

A generalnie teraz właśnie wcinam kiszona kapustę i jest pyyyycha !!!
Z tym jedzeniem u mnie też jest lipa. Jem z rozsądku. Sniadanie, które jadłam o 11 jeszcze mi się odbija

Odliczam do 15, ja chcę do domu spać

Edytowane przez majkela12
Czas edycji: 2013-10-23 o 12:05
majkela12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 11:46   #144
Aldrin
Zakorzenienie

Witam, można się dołączyć?
Podczytuje Was od początku ale starałam się wbić w wątek maj-czerwiec, wychodzi mi to nie najlepiej, mam nadzieję, że u Was dam radę być ze wszystkim na bieżąco
Stary 2013-10-23, 12:08   #145
Goraleczka84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
Podczytuje Was od początku ale starałam się wbić w wątek maj-czerwiec, wychodzi mi to nie najlepiej, mam nadzieję, że u Was dam radę być ze wszystkim na bieżąco
Witaj
Myśle ze napewno dasz radę ....chociaż z dnia na dzien nas coraz wiecej
Stary 2013-10-23, 12:11   #146
poziomkka
Zadomowienie

Aldrin witamy u nas zdecydowanie nie ma jeszcze takiego tempa jak na majowo-czerwcowych, myślę, że im więcej z nas będzie na zwolnieniach tym szybciej się wątek będzie rozwijał. Póki co jesteśmy na etapie kompletowania czerwcowych mam na pierwszą stronkę napisz coś o sobie, om, tp, wszystko chcemy wiedzieć
Stary 2013-10-23, 12:13   #147
bazile
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
witaj
wbijaj sie do nas,w prownaniu do majowo-czerwcowego to nas tu garstka i na pewno lepiej sie poznamy niz tam Dziewczyny.

Stary 2013-10-23, 12:16   #148
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Aldrin witamy u nas zdecydowanie nie ma jeszcze takiego tempa jak na majowo-czerwcowych, myślę, że im więcej z nas będzie na zwolnieniach tym szybciej się wątek będzie rozwijał. Póki co jesteśmy na etapie kompletowania czerwcowych mam na pierwszą stronkę napisz coś o sobie, om, tp, wszystko chcemy wiedzieć

Ostatni @ miałam 28.08.2013 u lekarza byłam jakieś dwa tygodnie temu i maluszek na USG niby był w 5 tygodniu a powinien być w 6 ale serduszko biło jak szalone, więc lekarz założył kartę ciąży i czekamy do kolejnej wizyty. Nie wiem co więcej Wam mam powiedzieć
Stary 2013-10-23, 12:18   #149
zubi89
Zakorzenienie

Witajcie

Podczytuję Was od jakiegoś czasu o czym wiecie
I się zastanawiam czy do was nie dołączyć...chodzi o to, że już się udzielam na kilku wątkach i mogę mieć mały problem z nadrabianiem ale jeżeli wam nie będzie przeszkadzać, że wpadnę raz na jakiś czas to bym chętnie do was dołączyła

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 12:19   #150
poziomkka
Zadomowienie

jejkuuu słyszałaś serduszko już w 5 tyg???? Też tak chceeee!!!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości