|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku | |||
Aldrin |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 25,93% |
Kakusia |
0 | 0% |
Berenika_26 |
4 | 14,81% |
agaaga89 |
2 | 7,41% |
Ramona_85 |
0 | 0% |
eweden |
0 | 0% |
Prowansja88 |
0 | 0% |
Pradip |
0 | 0% |
Sola1 |
2 | 7,41% |
pater86 |
6 | 22,22% |
TroppoSensibile |
0 | 0% |
sylvuniaa84 |
0 | 0% |
kamilla123 |
0 | 0% |
beat@ |
0 | 0% |
NecroKitty |
0 | 0% |
Anteria |
0 | 0% |
Kucyk_Truskawkowy |
1 | 3,70% |
malin30 |
3 | 11,11% |
alingles |
0 | 0% |
Monica80 |
0 | 0% |
poziomkka |
0 | 0% |
Mala_Czarno_Biala |
0 | 0% |
Majkela12 |
1 | 3,70% |
zaaaabcia |
0 | 0% |
Sylwia__88 |
1 | 3,70% |
Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#121 |
Zadomowienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
A tutaj podaję link do artykułu o nudnościach w ciąży i jak sobie z nimi radzić
![]() http://dobra-mama.pl/z-bloga-wziete/...i-w-ciazy.html |
![]() ![]() |
![]() |
#122 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Ja ostatnią @ miałam 4.09.2013 przy cyklu średnio 29dni, byłam już u lekarza, dostałam skierowania na wszelkie badania: krew, mocz itd, teraz w czwartek mam pierwsze USG i mam nadzieję, ze już coś zobaczymy
![]() Mam pytanie: czy zwolnienie lekarskie wystawia Wam Wasz lekarz prowadzący czy internista/lekarz ogólny? Moja praca absolutnie nie spełnia żadnych norm (pracuje w trybie 12h, stoję, brak możliwości przerwy itd i często jestem sama, więc jak się źle poczuję to niebardzo jest co zrobić- pracuje bezpośrednio z klientem i powinnam być uśmiechnięta, ale niestety zmęczenie, sennsość i poranne mdłości oraz wrażliwość na zapachy (firma kosmetyczna) nie pomagają...). ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#123 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wybacz ale jakoś mam jeszcze opory przed wpisaniem sie na listę.... mam nadzieje ze mnie nie wyrzucicie i dacie jeszcze kilka dni na oswojenie się i zwalczenie moich głupich paranoi ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() O zwolnienie poproś gina ale rodzinny też chyba mógłby wypisać |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Zadomowienie
|
My powiedzieliśmy tylko tym najbliższym. Reszta rodziny i znajomi dowiedzą się jak będzie II trymestr.
I po wizycie, trochę spadł mi kamień z serca. Na tym etapie (4+3d) było widać tylko pęcherzyk(pęcherzyk na swoim miejscu). Nospe mam odstawić, tylko folik, nie przemęczać się, nie stresować i odstawić męża na bok ![]() Tp wg usg 28.06.2014. Więc jakby co listę będę zamykać ![]() bazile bardzo proszę o wpisanie Majkela12 - 27 lat, OM 21.09.2013, TP wg usg 28.06.2014 Nie wiem jak Wy, ale jak wybija godz 20 to ja już najlepiej zrobiłabym palulu ![]() ![]() A jeśli chodzi o zapachy to mi też wszystko śmierdzi, oprócz słodyczy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Zadomowienie
|
Majkela, gdyby nie to, ze zachcialo mi sie herbatki owocowej z cytryna to też już bym leżała w łóżku
![]() No i ciesze sie, ze po wizycie wszystko dobrze, faktycznie jeszcze za wczesnie, aby na usg zobaczyc cos konkretnego, ale zawsze to jakies nowe informacje i dobrze, ze pozytywne ![]() ![]() Wysłane z mojego LG-P710 |
![]() ![]() |
![]() |
#126 | |
Raczkowanie
|
Bazile
Witaj ![]() ![]() Cytat:
Edytowane przez Goraleczka84 Czas edycji: 2013-10-22 o 20:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#127 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() A co z tą nospą? ja biorę bo brzuch mi trochę utrudnia funkcjonowanie, cały czas ćmi. Chyba jednak wybiorę się wcześniej do lekarza, bo biorę kilka leków zakazanych w ciąży i jakieś zamienniki by się przydały. Ja cały dzień ziewam ale czekam do wieczora bo nie chce sobie rozregulować rytmu dnia :p |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A co z teściowa ? Nie chce wnuka ? Trzymam kciuki za wizytę i wyniki ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
Bazile moje dane już chyba znasz
![]() ![]()
#130 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Poczekam i na Ciebie z TP,mi przy pierwszej ciazy gin nie okreslil terminu przy pierwszych dwoch wizytach,dopiero potem z usg pokrylo sie z terminem z OM,wiec teraz sama sobie juz kalkulatorem wyznaczylam. Cytat:
Oki spadam lulu.dobranoc
![]() |
#131 |
Zadomowienie
|
No to mamy już forumowe trojaczki! Ja, Ty i Poziomka mamy ten sam termin ostatniej @ a tym samym zblizony termin porodu - 26.06
![]() Ale fajnie. ![]() Póki co o ciąży wiemy my i szwagierka. Rodzice, możliwe że nie będą zbytnio zachwyceni z obrotu spraw. Niecodzienne w końcu człowiek dowiaduje się że będzie dziadkiem. Dobranoc Mamusie. |
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
Bazile proszę dopisz i mnie
zophiee- 29 lat, OM 25.08.2013, TP 1.06.2013 ![]() Ja dziś zostałam w domu- kiepskie samopoczucie ![]() mdłości dziś mniejsze, ale nadal nie jest najlepiej ![]() Ja mam schizę, że kiepsko jem, bo odrzuciło mnie niemal od wszystkiego, żadne mięso nie przechodzi mi przez usta, na szczęście jem ryby,w ogóle mam kiepski apetyt, odrzuciło mnie od słodyczy,owoców ![]() piję za to świeżo wyciskany sok z pomarańczy i kiwi... ech.. alingles rodzice na pewno się ucieszą, nie martw się tym ![]() majkela12 czyli wszystko dobrze na USG, u mnie też był sam pęcherzyk na pierwszym badaniu, na kolejnym pewnie już będzie zarodek i serduszko ![]() Prowansja88 Koniecznie idź do lekarza... taka praca jest męcząca, i tak jak piszesz, lepiej uporasz się z dolegliwościami 1 trymestru jak będziesz wypoczęta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#134 |
Zadomowienie
|
bazile skoro tak mówisz o tym tp to i mnie wpisz w takim razie już na pierwszą stronkę
![]() ![]() poziomkka - Ewelina 26 lat, OM 19.09.13, tp 26.06.14 btw. coraz ciekawsza i ładniejsza ta nasza pierwsza stronka się robi ![]() ![]() ![]() alingles też się cieszę, że we 3 mamy ten sam tp, zawsze będziemy mogły sobie porównywać postępy ![]() ![]() zophiee trzymam kciuki, mam nadzieję, że wypisze Ci zwolnienie ![]() Co do jedzenia, to czasem niektórym z Was zazdroszczę, że odrzuca Was od żarcia...ja w ciągu kilku dni zżarłam tak dużo, że zastanawiam się, gdzie mi się to pomieściło ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- ANTERIA a dlaczego miałabyś zostać wypisana z grupy?? Przecież jak OM miałas 14.09 to i tak tp masz w czerwcu... |
![]() ![]() |
![]() |
#135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chodziło mi o grupę trzech dziewczyn z tym samym terminem OM ![]()
![]() |
#136 |
Zadomowienie
|
Pradip a co to za sytuacje z Tesciowa macie?
A progesteron masz za niski czy za wysoki? W ogóle robi sie go przed czy po owulce? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#137 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Umówiłam się dzisiaj do gina na sobotę, po godzinach mnie przyjmie bo ma zapchane do listopada ![]() Dziewczyny a tak z innej beczki. Jak jest u was z kawą? ja nadal piję bo nie wyrabiam rano bez niej, nawet nie chodzi o jakieś pseudo działanie tylko o smak ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Zadomowienie
|
Hehe, widzisz Anteria, też jestem zakręcona
![]() Wysłane z mojego LG-P710 |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Raczkowanie
|
bazile - no dobra, to wpisz i mnie, jak coś to będziemy zmieniać. Monika 33 lata, OM 19.09.13, tp 26.06.14 ( o jej chyba jestem najstarsza..)
Dziewczyny, podoba mi się że podajecie imiona. Mimo nickow fajnei jak je znamy, może te co nie podały niech dodadzą to info? ![]() poziomkka ja tez nie narzekam na brak apetytu, niestety... Wchodzi mi po prostu wszystko... zophiee a Ty sie z kolei w ogole nie martw ze masz odrzut, to normalne na poczatku i nie szkodzi ciazy ani tobie. No cos tam przeciez jesz ![]() NecroKitty ja całkowicie odstawilam kawe. Niby pisza ze male ilosci sa dozwolone, ale kofeina ma negatywny wplyw na ciaze, a jest nie tylko w kawie ale i coca coli, herbacie, kakao czy czekoladzie. Idzie sie przyzwyczaic, tak naprawde nie robi mi roznicy, jak pilam kawe to tez mi sie chcialo spac po poludniu ![]() ![]() Ja wstaje rano i juz czuje sie jakbym w polu robila caly dzien.... Totalne zmeczenie i sflaczałość ciala od rana........masakra |
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Raczkowanie
|
Witam sie w samo południe ( No prawie )
Właśnie zrobiłam mała przerwę w pracy i poczytuje co tu produkujecie ![]() ![]() Piszecie o jedzeniu... Ja jem na sile juz 2 tydzień, na nic nie mam apetytu ...śniadanie to kromka z pasztetem (5dzien) a tak to od mięsa mnie odrzuca, po prostu śmierdzi, smażone to jeszcze... A generalnie teraz właśnie wcinam kiszona kapustę ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#141 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
tez mi sie podoba coraz bardziej 1 stronka,list sie wydluza i tak sie ciesze,ze sie udalo ![]() a co do 2 posta,laska wlasnie tym mnie rozbroila,niby sie nie czepia a odsyla i wogole nie umie czytac,specjalnie u gory napisalam dlaczego zakladam watek... z okresleniem terminu gin mi tlumaczyl,zeby wyznaczyc przez us to musza byc juz jakies pomiary zrobione,dlatego jest to pozniej.Jak bedzie trzeba,to pewnie,ze zmienimy ![]() Cytat:
Ja jakos chyba wogole si enie czuje w ciazy.Mam jakies tam sporadyczne oznaki,ale gdyby nie to,ze staralismy to nie domyslilabym sie.Byc moze jest to tlumione przez to,ze karmie jeszcze synka,tzn juz zredukowalam do jednego karmienia wieczorem.A dwa wstaje do Niego w nocy i czasem przez to jestem zmeczona. Z jedzeniem roznie,narazie jem wszystko,ale roznie raz wiecej a raz mniej. D0tk4 plis podpowiedz mi jak zrobilas podpis bede mama? Tzn chodzi mi o to,ze masz link ukryty pod tym haslem,ja probowalam tak zrobic,ale nie wychodzi mi ![]() ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- dajcie mi troche energii,mam dzisiaj totalnego lenia,a musze chate wysprzatac ![]()
![]() |
#142 |
Zadomowienie
|
Góraleczka Kilka dni temu jadłam kapuśniak 3 dni pod rząd
![]() NecroKitty ja nigdy w sumie nie piłam nałogowych ilości kawy, czasem z teściową się napiłam rano mleka z kawą i tyle, ale czytałam, że taka kawa z jednej łyzeczki jest dozwolona. Wiadomo, jakby odstawić całkiem to byłoby super, ale jak ktoś jest baardzo uzależniony...może spróbuj Inkę?? Ja np uwielbiam herbatę i pije 1 słabą w ciągu dnia, a tak to jakieś soki, wodę, mleko. |
![]() ![]() |
![]() |
#143 | |||||||
Zadomowienie
|
Witam z pracy
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Odliczam do 15, ja chcę do domu spać ![]() Edytowane przez majkela12 Czas edycji: 2013-10-23 o 12:05 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
Witam, można się dołączyć?
Podczytuje Was od początku ale starałam się wbić w wątek maj-czerwiec, wychodzi mi to nie najlepiej, mam nadzieję, że u Was dam radę być ze wszystkim na bieżąco ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#145 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Myśle ze napewno dasz radę ....chociaż z dnia na dzien nas coraz wiecej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Zadomowienie
|
Aldrin witamy
![]() ![]() |
![]() |
#147 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wbijaj sie do nas,w prownaniu do majowo-czerwcowego to nas tu garstka i na pewno lepiej sie poznamy niz tam Dziewczyny.
![]() |
#148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatni @ miałam 28.08.2013 u lekarza byłam jakieś dwa tygodnie temu i maluszek na USG niby był w 5 tygodniu a powinien być w 6 ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Podczytuję Was od jakiegoś czasu o czym wiecie ![]() I się zastanawiam czy do was nie dołączyć...chodzi o to, że już się udzielam na kilku wątkach i mogę mieć mały problem z nadrabianiem ale jeżeli wam nie będzie przeszkadzać, że wpadnę raz na jakiś czas to bym chętnie do was dołączyła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Zadomowienie
|
jejkuuu słyszałaś serduszko już w 5 tyg???? Też tak chceeee!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:52.