|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Drugi rok już leci..a my nadal staramy się o dzieci. Pogaduchy staraczek i mamu
Hej dziewczyny, nie wiem jak ja wytrzymam w tej pracy do wizyty u lekarza
Bardzo się boję o moje maleństwo, te bóle mnie dobijają, mam ochotę płakać bo myślę że coś się dzieje z maluszkiem A i znowu się pomyliłam, przechodzę ogromne zbudynienie mózgu do którego tyg powinnam brać kwas foliowy? A tak w ogóle witam się w piękny środowy poranek z herbatką
|
#152 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Drugi rok już leci..a my nadal staramy się o dzieci. Pogaduchy staraczek i mamu
Cytat:
Cytat:
dzis czuje się typowo jak przed @ .Bardzo typowo i już wbiłam sobie do głowy ze G z tego wyszło.. Cytat:
|
|||
|
|
|
#153 |
|
Zakorzenienie
|
Hej ho Pieknosci;*
Luna kamilek jeszcze nie jednego guza sobie nabije. Ponadto dla dzieckato tez jest nauka co mu mozna. Dobrze, ze nic zlego sie nie stalo takze mamusia uszka do gory, bo jak widze jak sie malym zajmujesz to sie zastanawiam czy bede dobra mama ![]() Kocurek kurcze to marcel rosnie jak na drozdzach dobrze mu idzieZaczyna mnie brzuch momentami podswediiwac: takie dziwne uczucie jakby mi cos po nim chodzilo i gilgotalo a ogole zauwazylam od kilku dni dziwna rzecz: jak cos zjem czy sie napije(dzis kakaozy wczoraj ogorkowa) ale po jedzeniu tez to zawsze po prawej stronie czuje takie bulgotanie jakby mi tam rybka ogonkiem tak szybko stukala. Na ruchy to za wczesnie bo to 14 tydzien, ale ludze sie, ze to malenstwo do mnie krzyczy, ze mu smakowalo
|
|
|
|
#154 |
|
Raczkowanie
|
witam się w ten piękny poranek ze śniadankiem i herbatką
![]() właśnie przyszły testy owu, tylko @ ciągle brak ![]() moje koleżanki zanim zdecydują się na dziecko chcą "do czegoś dojść zawodowo", tylko że tak mówią od lat i od lat nic się w ich życiu nie zmienia. Ja też nikogo nie oceniam i nie krytykuje, tylko wydaje mi się, że one nie są do końca świadome tego, że mogą być problemy z poczęciem... one patrzą na to, że jakieś aktorki sporo po 30stce zaszły w pierwszą ciążę to i one tak będą mogły... szczerze im tego życzę, ale ja nie mam złudzeń, a po za tym zawsze chciałam stosunkowo szybko zajść w ciążę i być młodą mamą (założenie było takie, że w wieku 25 l. będę już mamą, trochę nam nie wyszło właśnie przyszła @
Edytowane przez 07_Pati_07 Czas edycji: 2013-10-23 o 11:23 |
|
|
|
#155 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do Czarnej moim zdaniem, skoro nawet nie wie co to za torbiel, lub na jaką torbiel wygląda - endo czy czynnosciową, to przede wszytkim trzeba iść na usg do innego i niech się wypowie inny lekarz. a ginka już ją na insemke wysyła... to niepoważne ze strony lekarza.
|
|
#156 |
|
Zakorzenienie
|
No...głupia ja zapomniałam się przywitac
pocytowała pocytowała a cześć to nie napisałam... no więc.. Cześć moje drogie Wczoraj po pracy poleciałam do galerii , miałam dziki szał , musiałam coś kupić " prezenty bożo narodzeniowe" !!!!! mialam wenę..nagle jak co rok mam problemy olśniło mnie co , dla kogo ) , tesciom aparat fotograficzny , szwagrowi tez perfumki Zary ... i wymyśliłam też dla mojej mamy książkę ☠☠☠☠☠☠☠☠☠a o! także ja już w sumie w połowie jestem gotowa do swiat...W sobotę robię imprezę imieninową dla męzosława...własnie sobie planuje już liste zakupów i co i jak podam..z tej okazji wczoraj kupiłam też piękne szklanki - 6 sz po 250ml i 6 szt po 377ml. Takie w 'koronkę' fioletową Mam zamiar pięknie ugościc rodzinę męza już planuje jak udekoruje stoł.. |
|
|
|
#157 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|||
|
|
|
#158 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
no ale nie mozna popadać w paranoję.Cytat:
Cytat:
|
|
#159 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#160 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
witam
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a ja właśnie w 14 tc dowiedziałam sie jaka jest płeć naszego dzidziolka Cytat:
![]() moj TZ tez ma jutro imieniny ale juz po imprezach bo w pon mial tez urodziny wiec łącznie 3 imprezy byly teraz w miniony weekend. Padałam już.... ![]() Nie wiem coś bym mu kupiła ale nie miałam ani weny ani pomysłu zadnego co by można kupić. Dlatego na urodziny dostał same życzonka a jutro tonie wiem czy coś uda mi sie wymyślić...jak powiedziałam że nie mam prezentu... to pogłaskał tylko po brzuchu i powiedział - tam jest
|
|
#161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#162 | |||||
|
Zadomowienie
|
Hej!
Cytat:
Będzie tak coraz częściej , chyba, że coś zaburzy ten rytm.Cytat:
, skonsultuj to z innym lekarzem. Cytat:
Cytat:
I niestety tak to jest, że na matke patrzy 24 na dobę to się cieszy, jak zobaczy inną twarz. Moja też tak reaguję na siostrę i męża. Aż mi przykro. A ona piszczy, wierzga nogami i chowa twarz aby po chwili znowu spojrzeć i znowu piszczeć i się chichrać. Moja to znowu by chciała, żeby cały cza z nią gadać, zabawiać. jak zostaje dłużej sama to zaczyna stękać i marudzić. A ja czasami muszę, bo inaczej nic nie zrobię w domu. Wystarczy spojrzeć na 1 stronę ![]() Cytat:
Jestem głupia Mąż przyjechał do domku, abym mogła jechać do gina. Specjalnie z budowy się zerwał, zostałby z małą a ja autem raz dwa bym pojechała. Ale oczywiście mądra Isia pomyliła godziny Jestem zła na siebie
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|||||
|
|
|
#163 |
|
Zadomowienie
|
hello
![]() nie odnosze sie dzisiaj,bo jestem taka wypluta.Ogolnie czuje sie dobrze,tylko chyba zmeczenie zaczyna mnie dopadac,ale to nie wiem czy z ciazy czy poprostu ciag wstawania do malego.Moge sie juz pochwalic,ze karmie juz raz na dobe,mysle,ze do tyg zredukuje mi sie pokarm calkowicie. Mykam,musze wziac sie za pozny obiad,a mam dzis takiego lenia
|
#164 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cytat:
![]() Mokro jest, ale z rozciągania nici. TOREMA fajna ksiazka, dziekuje za taki porządny i szczegółowy opis ![]() będzie moja ![]() ISIA to powodzenia u ginka ![]() A wiem ze wiek jest na 1 stronie ale to może wiek w momencie urodzenia? Coś zamotałam ![]() LUNKA A Ty ile jesteś z TZ? Wlasnie nie dziwne ze mysla ze u Was wpadka. Przeciez stosunkowo nie ma kobiet w tym wieku świadomie chcących dziecko, zresztą sama napisałaś że nie masz koleżanek z dziecmi. A Ty studiujesz jeszcze? Czy masz dziekankę? Ja jestem na studiach, ostatni rok. Zreszta z moimi studiami i drogą zyciowa to tez długa sprawa ![]() ANTERIA a kiedy masz wizyte? Może zrob sobie sama badanie z krwi? Wy to o prezentach a ja jutro ide z kolezanka bo chce cos kupic swojemu TZtowi na urodziny ![]() Więc i może mi cos do koszyka wpadnie
|
|
|
|
|
#165 |
|
Zadomowienie
|
Wizytę przeniosłam na jutro na 18
Bazile - mogę sobie z Tobą rękę podać. Jestem niewyspana jak smok! Do północy wkurzało mnie pukanie w grzejnikach. Głosne jak cholera, dwa razy mi małą to pukanie obudziło. Wkurzyłam się i pościeliłam sobie i małej w salonie. Lidka w tym czasie zaczęła płakać, wybudziła się i zanim zasnęła to była 2 w nocy. Przez następne pół nocy budził mnie kot, który miauczał pod drzwiami a nie miałam już sił, aby wstac i go pogonić sprzed drzwi. Sen mam bardzo lekki a takie miauczenie przypomina kwilenie maleństwa więc za każdym razem się budziłam. Potem o 7 córka jak szła do szkoły obudziła nas. Lidka dostała butlę i myślałam, że jeszcze pośpimy ale nic z tego. Jestem nietomna. Idę spać póki mała śpi.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
|
|
#166 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze nie mam umówionej wizyty A badania z krwi nic mi nie dadzą same z siebie muszę załatwić sobie chorobowe, bo ie dość że nie powinnam w ciąży pracować na nocki to jeszcze w moim przypadku lekarze bardzo często uznają ciążę za zagrożoną i od razu wysyłają na zwolnienie
|
#167 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale fakt, moje kolezanki w wieku 29 lat nadal nie mysla o dzieciach, jestem nadal w mniejszosci!Książka fajna, czytalam, ze akurat ta jest polecana, bo byla tlumaczona/redagowana przez dyrektora Instytutu Ginekologii i Poloznictwa w Poznaniu, wiec jesli sa jakies niescislosci, to sa przypisy znawcy tematu. Jedyny zarzut do książki: wg mnie (jako tłumacza ) książka powinna zostać bardziej zlokalizowana na rynek polski, bo co mnie interesuje styl opieki i ubezpieczenia w USA (stąd pochodzi autorka). Ale nie ma tu problemu, bo jeśli coś się różni u nas, to są przypisy i informacje dodatkowe. (ja bym osobiście w ogóle usunęła część o opiece w Stanach).Cytat:
Edytowane przez teorema Czas edycji: 2013-10-23 o 14:10 |
||
|
|
|
#168 |
|
Zakorzenienie
|
Ciesze się że jednak udało się coś wykombinować
Kurde chyba opryszczka mi wychodzi
|
|
|
#169 |
|
Zadomowienie
|
Pierwsza konsumpcja chrupka.
Chyba nie muszę dodawać, że wszystko było umazane w rozmiękczonej chrupkowatej mazi. Ale dziecko całe szczęśliwe
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka Edytowane przez IsiaG Czas edycji: 2013-10-24 o 16:24 |
|
|
|
#170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#171 |
|
Zakorzenienie
|
Isia ale Ona uśmiechnięta
![]() Anteria miałam na myśli hcg być może Cię uspokoi. A skoro wiesz ze w Twoim przypadku nie można ciężko pracować musisz chyba wziac zwolnienie. |
|
|
|
#172 |
|
Zakorzenienie
|
Anteria..pamietam jak mowiłas ze w Twoim przypadku z podwójnym podwoziem bedzie problem z utrzymaniem ciązy i od samego poczęcia bedzie to ciąża zagrożona..tak wcale moze nie byc ale ja bym dmuchała na zimne..i na dzien dobry robiła wszystko aby nie robić nic
![]() ostatmio któraś sie pytała co to oznacza i jak to wygląda, udało mi sie fajny rysunek i zdjęcie odkopać w necie - od razu dla mnie jest to o wiele bardziej zrozumiałe ![]() i nie umiem sobie wyobrazić ze jaki kolwiek lekarz mogł by tego nie zauwazyc przy pierwszym lepszym badaniu Edytowane przez Linka1984 Czas edycji: 2013-10-23 o 15:44 |
|
|
|
#173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Linka a tutaj widać 2 szyjki macicy zaczynające się, ale jak to dalej wygląda wszystko jak się ma podwojnie? Bo rozumiem ze pochwa jest jedna, 2 macice a jajniki, jajowody? Jak można cos takiego przeoczyć, chyba się nie da ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Bo jak są 2 macice i zarodek się zagnieździ w jednej to co z druga, ona się jakos zepchnie na bok? Nie ma ryzyka jej uszkodzenia? A jak jest więcej jajnikow może i można zajść w kilka ciąż w sensie ze jeden jajnik owuluje, zapłodnienie, ale np. jest podwójna owulka w cyklu i kolejny raz.
|
|
|
|
|
#174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
martwi mnie to, bo lekarz niczym się nie przeją ani tym że mnie brzuch boli ani że pracuję na noc, powiedział że nic na razie zrobić nie może i mam normalnie pracować i brać witaminy za dwa tyg następna wizyta. Martwię się kurcze
|
|
#175 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W moim przypadku mam pochwę przedzieloną na dwie części, dwie szyjki macicy i dwie macice i po jednym jajniku z każdej strony, a przeoczyć się da jak lekarze nie wpatrują się za dokładnie ja miałam od zawsze przedzieloną pochwę, ale z racji tego że tak jakby jedna cześć była rozciągnięta to ta druga tak jakby była ciągle dziewicza nie zapomnę jego zdziwionej twarzyJak dojdzie do zapłodnienia to w niezapłodniona macica się kurczy a przynajmniej powinna, ale z tym to różnie jest stąd tyle poronień w przypadku takich wad. A co do bliźniąt był raz taki przypadek na świecie że kobieta z moją wadą urodziła trojaczki, dwoje z jednej macicy a trzecie tydz młodsze w drugiej
|
|
#177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mowi się ze lekarze nie chcą dawać sami z soebie leków na podtrzymanie bo natura sama eliminuje wadliwe zarodki. Z drugiej strony skoro takie leki są, pacjentka może się upomnieć. I w Twoim przypadku -wyjątkowym przypadku-ja bym jednak chyba pokusila się o badanie hsg-czy przyrasta prawidłowo oraz o coś być może nawet na podtrzymanie. Skoro lekarz wie to nie może tego zaniedbać, a być może jesteś jedyna taka pacjentka w jego karierze. I powiem Ci ze nie wiem czy u Ciebie to będzie jedno:P Zalezy jak często wspolzylas, jak codziennie lub nawet rzadziej to no cóz ![]() ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- I ja nie wiem jak to jest w ciąży, ale brzuch chyba nie może ciagle bolec! A w ogole jak to jest bo się pogubiłam Jak się człowiek stara o dziecko to powinien seks uprawiac codziennie czy co drugi dzień ? Bo w sumie czytałam jakieś głupoty ze plemniki są slabe jak się co dzień...ale może cos w tym jest Moja wiedza ginekologiczna niestety nie jest zaawansowana. jeszcze
|
|
|
|
|
#178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nic będzie co ma być, nie będę panikowała, tylko poczekam jeszcze te dwa tyg i mam nadzieję że już wtedy będzie wszystko dobrze musi być, trzeba być dobrej myśli i wyluzować
|
|
#179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczytałam się o problemach z zajściem w ciąże i utrzymaniem jej w moim przypadku dlatego panikuje. Ale będzie dobrze, nie mam za bardzo jak sprawdzić który lekarz tutaj jest dobry, no ale myślę że na razie zostanę przy tym, a później zobaczę... Puki co jakoś muszę przeżyć
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:09.

Bardzo się boję o moje maleństwo, te bóle mnie dobijają, mam ochotę płakać bo myślę że coś się dzieje z maluszkiem
A i znowu się pomyliłam, przechodzę ogromne zbudynienie mózgu
do którego tyg powinnam brać kwas foliowy? 

no i dowiedziałam sie tyle, ze torbiel jeszcze jest (ale sie wchłania), zapytałam czy mam brać no-spe (zawsze ją brałam przy torbielach), to ona zapytała czy mnie boli, mówię, że czasami tak, szczególnie przywysiłkach jak podnoszę dzieci w pracy, a ta do mnie, żebym nic nie brała 

i trochę mi lepiej 

Tylko matka z ojcem nie
, chyba, że coś zaburzy ten rytm.
byłam pewna że będzie jęczał i obudzi TŻ a ten się zabawił i.. ja usnęlam
wszyscy się z tego śmieją ale ja się czułam (i chyba czuje nadal) podle
a później do owulki spokój i odwilż, a potem Sahara