Dobry Fryzjer - Kraków - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Dobry fryzjer

Notka

Dobry fryzjer Szukasz dobrego fryzjera w swoim mieście? Na tym forum znajdziesz adresy i nazwiska sprawdzonych fryzjerów. Wejdź i znajdź dobrego fryzjera, poleć własnego.

Pokaż wyniki sondy: Jaka fryzurka do kwadratowej twarzyczki????
włosy kręcone 68 23,61%
włosy proste 55 19,10%
grzywka prosta 24 8,33%
grzywka na skos 141 48,96%
Głosujący: 288. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-05-07, 15:47   #811
lomi
Przyczajenie

Dot.: dobry fryzjer w Krakowie

Cytat:
Napisane przez czarownicafromvenus Pokaż wiadomość
wlasnie cena bez farbowania jest niezwykle interesujaca.....
bez farbowania 80-100zl
i naprawdę warto nigdy nie myślałam, że mogę być tak zadowolona z wizyty u fryzjera -tym bardziej, że jest miesiąc po wizycie u Klaudiusza a włosy praktycznie same się układają-w moim przypadku to cud niemalże
lomi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-07, 17:03   #812
Jula84
Wtajemniczenie

Czy Klaudiusz pracuje w Stylowni na Miłkowskiego? Ile sie czeka na termin do niego?
Jula84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-07, 18:54   #813
edi75
Raczkowanie

GG do edi75

Cytat:
Napisane przez Jula84 Pokaż wiadomość
Czy Klaudiusz pracuje w Stylowni na Miłkowskiego? Ile sie czeka na termin do niego?
trzeba zadzwonić i się umówić podaję telefon do Klaudiusza: 506951828, z ulicy raczej marna szansa że wejdziecie bo tam zawsze kolejki
edi75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-11, 22:12   #814
ewik84
Przyczajenie

Wybieram sie do fryzjera i po przeczytaniu wypowiedzi na forum waham sie miedzy dwoma salonami.Stad moje pytania;czy ktos sie moze orientuje jakiej firmy farb do wlosow uzywaja w salonie na Meissenera? A drugie moje pytanie czy ktoras z was moze polecic dobra fryzjerke z salonu Empire na Dobrego Pasterza?
ewik84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-11, 22:30   #815
Chezzy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzia58 Pokaż wiadomość
Bylam kiedys w Caruso ale niestety nie trafilam do Klaudiusza tylko do innego fryzjera i bylam srednio zadowolona zastanawialam sie nad stylownia lub soho na rynku .
Jestem osoba ktora raczej nie ma wlasnej wizji i licze na dorade i pomoc fachowca.Jakie macie doswiadczenie z tymi salonami?? Pozdrawiam
Ja byłam w Soho na rynku za strzyżenie, farbowanie i układanie zapłaciłam 242 zł dokładnie
Też nie miałam wizji swojej fryzurki, ale nie chciałam mocno ścinać więc, praktycznie obacięłam tylko końcówki i lekko wycieniowałam włosy ale jak na mnie byłam w miarę zadowolona, a to już wielki sukces

Chezzy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-12, 22:20   #816
osmoza
Przyczajenie

A co sądzicie o salonie na ul. Borsuczej ? Strzyze tam Rafał , Piotrek i jeszcze jedna fryjerka , zapomniałam jak ma na imię. Ceny za uslugi są kosmiczne , chyba najwyższe w Krakowie .Chciałabym wiedziec czy rzeczywiscie sa tacy dobrzy.
osmoza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-13, 07:59   #817
edi75
Raczkowanie

GG do edi75

Cytat:
Napisane przez osmoza Pokaż wiadomość
A co sądzicie o salonie na ul. Borsuczej ? Strzyze tam Rafał , Piotrek i jeszcze jedna fryjerka , zapomniałam jak ma na imię. Ceny za uslugi są kosmiczne , chyba najwyższe w Krakowie .Chciałabym wiedziec czy rzeczywiscie sa tacy dobrzy.
znam osobę, która tam chodzi regularnie i powiem tak: jeśli chcecie mieć fryzurę za co najmniej 500 zł i wygladać jakbyście były starsze o 10 lat i obciete w garczku - to polecam.... nie wiem czemu jeszcze nie zmieniła fryzjera...może nikt jej nie ma odwagi powiedzieć jak fatalnie wygląda...
edi75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-15, 09:29   #818
Agoosia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Agoosia

Edytowane przez Agoosia
Czas edycji: 2007-05-21 o 18:22
Agoosia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-17, 11:40   #819
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:
Napisane przez edi75 Pokaż wiadomość
znam osobę, która tam chodzi regularnie i powiem tak: jeśli chcecie mieć fryzurę za co najmniej 500 zł i wygladać jakbyście były starsze o 10 lat i obciete w garczku - to polecam.... nie wiem czemu jeszcze nie zmieniła fryzjera...może nikt jej nie ma odwagi powiedzieć jak fatalnie wygląda...
500 zł.????
hm...szczerze mówiąc nigdy bym takiej sumy za wizytę u fryzjera nie zapłaciła...poza tym skąd wziąść kasę na taką wizytę?
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-18, 12:47   #820
Dorotka <3
Raczkowanie

GG do Dorotka <3

Ra ra ra nareszcie po maturze,to mogę pisać

Wczoraj postanowiłam,że muszę coś zmienić, bo te miesiace nauki mnie wykończyły ;p i poszlam do fryzjera do Pani Pauliny ... ona ma salon fryzjerski w przecznicy od Czarnowiejskiej ( kurde.. nie pamiętam nazwy ulicy ! ) i bardzo fajnie mi obcieła wloski ! mam niestety z natury troche podkręcane więc za bardzo nic sie nie da z nimi zrobić ,ale ona mi zrobiła grzywke ( o ktorej zawsze marzylam ) i jestem bardzo bardzo zadowolona !
Tylko kurcze .. niezrozumialysmy sie i jak zaczela mi suszyć wlosy, to poprosiłam ją,zeby mi wysuszyla tak,zeby byly chociaz w miare proste .. no , a ona potraktowała to jako stylizacje.. ;( i zapłaciłam zamiast 30 zł 45 no ale to nic bo efekt jest super
Dorotka <3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-21, 18:15   #821
lalaith
Zakorzenienie

Ja polecam wszystkim Galaxy Hair Salon na ul Piastowskiej za błoniami, a w nim p.Tomka. Fantastycznie doradza, fantastycznie tnie i jest fantastycznie przystojny Scinałam się oprócz niego jeszcze u jednej pani (blondynka z poldlugimi wlosami), ale niestety nie pamietam jak jej było.. W każdym razie stylistka i chyba menagerka fryzjerek tam, obciela mnie pieknie!
Tylko dosyc tam drogo bo za ciecie, mycie i modelowanie place ok 95-120zl (wlosy mam dlugie do pasa i nigdy mi ich na sile nie chca scinac, podcinam tylko koncowki, troche krotszy przod od srodka glowy i ciezka rowna grzywke).
A za colour tuch (koloryzacja ton w ton bez odrostów) i obciecie place ok 180zl.
Teraz szukam czegos tanszego bo chce zmienic kolor wlosow, ale pewnie sie skusze na p. Age Skrobacz choc tam wcale nie taniej, ale tak dla odmiany I w ogole przez lata noszenia soczewek musze sie na jakis czas przerzucic na okulary bo mi sie oczka wymeczyly i szukam jakiejs fryzury fajnej do okularkow, a w okularach siebie nie lubie wiec to bedzie nie lada wyzwanie dla fryzjera zeby mnie uszczesliwic :/

A slyszala ktoras z Was moze o tajemniczym fryzjerze-styliscie z Wieliczki ktory ponoc robi cuda na glowie za 20zl??? Mi kiedys o nim kolezanka wspominala ale zmienilam prace i kontakt z kolezanka sie urwal i nie mam jak jej zapytac a bardzo chetnie bym sie do niego przejechala bo to w koncu wcale nie tak daleko od krakowa.
Aa, i ten pan podobno nie scina dlugich wlosow, tzn moze sie zle wyrazilam, scina ale nie z dlugich na krotkie bo uwaza ze kobiecie najladniej w dlugich, ma popostu taka zasade???
Ale jak ktoras ma juz krotkie to wtedy normalnie je obcina robi fajne fryzurki bo kolezanka miala wlasnie krotkie wloski. I ponoc tez jest mlody i fajny

Mam nadzieje ze ktos cos wie ?
lalaith jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-21, 18:35   #822
yunann
Raczkowanie

Ja od wielu lat chodze do Romana Chochoła przy ulicy Radzikowskiego i jestem ciagle bardzo zadowolona Nie jest tanio, ale warto zaplacic wiecej Super strzyze tylko trzeba sie wczesniej do niego umowic, ja nigdy nie musze ukladac wlosow, same sie super ukladaja czasem tylko uzywam prostownicy Polecam tez Pania Marzenke, najlepiej kladzie farby i pozniej modeluje Przyjemny wystroj salonu, relaksujacy masaz podczas mycia glowy i duzo roznych zabiegow na wlosy Loreala Goraco polecam co do Galaxy do duzo moich znajomych zrezygnowalo juz z uslug pana Grabowskiego vide wlasciciel salonu, bo ma on bardzo nieprzyjemny sposob bycia, umawia sie na strzyzenie a pozniej nie przychodzi na umowiona godzine, oprocz tego ciagle winduje ceny za marne uslugi ;/
yunann jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-24, 08:04   #823
jenesaispas
Raczkowanie

Witam :)
Ja polecam salon Louise na ul. Balickiej 18. Chodzę tam od prawie roku, obcinały mnie i farbowały chyba wszystkie (4) pracujące tam panie i nigdy nie wyszłam zawiedziona. Wczoraj pani Monika "naprawiała" mi na głowie to co zepsuła inna fryzjerka (raz się skusiłam i weszłam do salonu Kler w Galerii Krakowskiej - nie polecam) i oczywiście fryzurka mi się podoba :) No i niedrogo, płaciłam 35 zł z myciem i układaniem (średniej długości włosy). Strzyżenie z farbowaniem Wella Color Touch kosztowalo mnie zawsze ok. 120 zł. Panie są bardzo miłe, słuchają co się do nich mówi, nie realizują na głowie swoich wizji jeśli mówię im co chcę a jednocześnie pomagają i podpowiadają jak człowiek jest niezdecydowany. Tak więc można iść z konkretnym pomysłem lub można zdać się na nie. Tak właśnie lubię. A przy okazji salon jest bardzo ładnie urządzony, z tego co podpatrzyłam to używają głównie kosmetyków z Welli i L'Oreala.
I na koniec: prawdą jest, że zanim wejdzie się do salonu fryzjerskiego należy spojrzeć co mają na głowach fryzjerki, jeśli nam się nie podoba uciekajmy czym prędzej, bo one sobie na wzajem te fryzury robią i nam mogą zrobić podobną krzywdę ;]

Edytowane przez jenesaispas
Czas edycji: 2008-11-20 o 13:50
jenesaispas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-26, 17:50   #824
carolajn83
Przyczajenie

Talking Dot.: dobry fryzjer w Krakowie

A ja byłam ostatnio w Camille Albane na ul.Karmelickiej. Fryzurke mam rewelacyjną obcinała mnie pani Tereska. Zero pytan w stylu 'co robimy'. Sama zaproponowała mi zmianę, idealnie do mojej twarzy. Podpowiedziała też pomysł na ciekawą koloryzację na raz następny używają swoich kosmetyków ( znakomite!! ), których nigdzie indziej nie można kupić ale używają też loreala. Za strzyżenie z modelowaniem, mycie z super relaksującym masażem, zapłaciłam 65 zł. Ale za taką obsługę mogłabym zapłacić nawet więcej. Salon czysty, wręcz sterylny, miła atmosfera. Naprawde polecam
carolajn83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-28, 14:33   #825
paula004
Przyczajenie

Witam dziewczyny śledzę ten watek już od dluższego czasu i nie mam metlik w glowie Okropnie boje sie chodzic do fryzjera, bo zawsze wychodze ze lzami w oczach. Mam straszne wloski nie wiem czy ktokolwiek mooglby cos z nimi zrobic. Stad to moje niezdecydowanie. Ostatnio wpadla mi w rece ulotka o salonie fryzjersko - kosmetycznym na ul. Bronowickiej 27.Oferuja indywidualny wizaz i stylizacje fryzur, profesjonalne ciecie oraz zabiegi regeneracji i pielegnacji wlosow (gratis). Moze ktoras z Was slyszala o tym salonie lub bylyscie tam kiedys??
paula004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-28, 16:42   #826
lulut
Przyczajenie

Dot.: Kraków-chodzi o czesanie, help :)!

Hej katka84 i jak sobie poradziłaś? sama poszukuję fryzjerki, więc jestem baaaardzo ciekawska
lulut jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-30, 19:33   #827
ulablaut
Przyczajenie

Mam do Was dziewczyny ogromą i bardzo pilną prośbę. Szukam kontaktu z panią Renatą Stryjewską, która do niedawna pracowała w salonie na Floriańskiej. Miała mnie czesać za tydzień do slubu, fryzura próbna była cudowna, ale nagle przestała tam pracować... Oczywiścia namiarów na nią dostać nie mogę. A ślub za tydzień!!! BAAAAAAAARDZO PROSZE O POMOC!!!!!
ulablaut jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-31, 18:40   #828
mojito
Raczkowanie

ja chodze do salonu trendy na starowislna do damiana. mega podejscie fajnie scina, i co dla mnie najwazniejsze, nie narzuca mi swoich ko ncepcji nie jest tam najtaniej, ale przynajmniej wiem ze jestem dobrze scieta i wlosy mi sie pozniej fajnie ukladaja. na tanie eksperymenty mnie niestety nei stac...
mojito jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-03, 19:05   #829
toto
Przyczajenie

A czy wiecie może gdzie najlepiej w Krakowie umówić się na fryzurę ślubną?
toto jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-04, 08:42   #830
ulablaut
Przyczajenie

Po stracie kontaktu z panią, która miała mnie czasać wypróbowuję inne. Niezła jest pani Ewelina ze Strefy Fryzur w Galerii Krakowskiej ( w trudniejszy przypadkach kieruje do jakieś innej w Bieżanowie, która podobno jest rewelacyjna a specjalizuje się we fryzurach ślubnych). A jutro idę na próbę do pani Danusi z Pasażu Bielaka, która do ślubu czesze już od 30 lat i podobno jej największa zaleta to to, ze poprawia urodę swoimi uczesaniami. Napiszę jak było na próbie..
Stary 2007-06-04, 12:23   #831
porcuposerean
Przyczajenie

a co sadzicie o salonie na brosuczej, wyprzedajacym ulice o jakies 2 sezony ??
porcuposerean jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-04, 15:46   #832
mike.go2
Przyczajenie

Witam serdecznie,

zwracam się z ogromną prośbą o wskazanie salonu fryzjerskiego, do którego mogłabym się udać na czesanie. Nie znam zupełnie Krakowa, a w najbliższy weekend mam tam wesele. Zależy mi też żeby salon nie był zbyt dalego od miejsca "imprezy", bo nie chciałabym się w tym dniu jeszcze zgubić...

Dodam, że wesele jest w Restauracji "Srebrna góra" na ul. Księcia Józefa 120. Z tego, co się zdążyłam zaorientować, nie jest to najlepsze miejsce do poszukiwań dobrego salonu fryzjerskiego, ale wierzę, że ktoś mi coś podpowie. Nie musi to być jakiś nadzwyczajny fryzjer, bo chcę po prostu wymodelować włosy i ewentualnie jakoś upiąć (może półupięcie), ale żadne koki sprzed 20 lat....

Bardzo prosze o pomoc!

Z góry dziękuję i pozdrawiam,
Majka
mike.go2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-04, 19:37   #833
toto
Przyczajenie

Ulablaut - dziękuję za informacje! Napisz koniecznie jak wyszła ta próbna w Pasażu Bielaka - może uda Ci się załączyć jakieś zdjęcie
toto jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-04, 22:42   #834
transcendence
Raczkowanie

Talking Dot.: dobry fryzjer w Krakowie

Wizażanki wiecie gdzie można zrobić sobie fryzurke w stylu emo?
Zaczarowały mnie zdjęcia z wątku o tych fryzurkach i mam wielgachną ochotę dać się ostrzyc w ten sposób, tylko zależy mi na kims, kto potrafi to zrobic.
Mam poczucie, ze to dosyc trudny rodzaj strzyzenia, zwlaszcza na moich cienkich wlosach, moze byc nie lada problem aby tego nie spieprzyc. Boje sie isc w ciemno, zeby znowu nie zalowac.
Dziewczyny, jesli nosicie emo, to napiszcie gdzie wam takie zrobiono.
transcendence jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-05, 16:08   #835
mika.z
Raczkowanie

szukam sprawdzonego stylisty-fryzjera w Krakowie

Witam,

Szukam sprawdzonego stylisty-fryzjera w Krakowie, który naprawdę zna się na rzeczy i potrafi dobrać fryzurę i kolor idealnie do typu urody i włosów. Proszę o pomoc Mam już dosyć chodzenia do zwykłych fryzjerów, krórzy owszem strzygą, ale nie portafią dobrać fryzury, a szczególnie rozpoznać jaka fryzura będzie dobra do rodzaju zwłosów, a ja mam specyficzny rodzaj włosów.(Falują się anie równomiernie, puszą przy cieniowaniu itd)
mika.z jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-05, 16:57   #836
mały_groszek
Zadomowienie

GG do mały_groszek
Dot.: szukam sprawdzonego stylisty-fryzjera w Krakowie

Mamy podforum o tytule : Dobry fryzjer.
Znajduje się tam następujący wątek:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...light=krak%F3w
Zachęcam do korzystania z wyszukiwarki
Przesuwam.

mały_groszek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-06, 00:42   #837
ulablaut
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez toto Pokaż wiadomość
Ulablaut - dziękuję za informacje! Napisz koniecznie jak wyszła ta próbna w Pasażu Bielaka - może uda Ci się załączyć jakieś zdjęcie
Byłam dziś w Pasażu Bielaka i pani Danusia wyczarowała na mojej głowie coś co mnie zachwyciło absolutnie! A to sztuka bo zbytnio urodą nie grzeszę Tak, że z 4 fryzjerek które mnie czasały ta nie tylko jest najlepsza ale jest po prostu doskonała. Acha! I czesze juz od 52 lat.. Podobno jej największą zaletą jest to, żeby poprawić urodę, a dopiero potem żeby było modnie. Narzeczony był oczarowany a i przyszłej teściowej się podobało. I chociaż myślałam raczej o lżejszym upięciu to jednak w tym się po prostu najbardziej sobie podobałam. A chyba o ty chodzi w tym dniu.. Spróbuję załączyć zdjęcia. A i z tych poprzednich czesań jak znajdę chwilę czasu - dla porównania.

PS. Na razie nie wiem jak zrobić, zeby zdjęcia były mniejsze - te mają za dużo kb i nie chca się przypiąć. Postaram się tym zająć jeszcze przed sobotą. Ale jeśli będziesz mieć chwile czasu to w oknie salonu od strony ul Stolarskiej jest wystawionych sporo zdjęć. A w środku do obejrzenia kilka albumów ze zdjęciami ze ślubów, więc można się zorientowac czy to się podoba.
Do Majki:
Fajnie uczesze Cię pani Ewelina ze Strefy Fryzur w Galerii Krakowskiej - w sobotę pracuje od 14.
Stary 2007-06-06, 11:13   #838
emememsik
po prostu Em :)

ulablaut, zdjęcia możesz zmniejszyć nawet w paincie. A ile płaciłaś za ścięcie?
Stary 2007-06-06, 11:27   #839
Agoosia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Agoosia

ja mogę zmniejszyć zdjęcia, jeśli chcesz

Edytowane przez Agoosia
Czas edycji: 2007-07-03 o 18:50
Agoosia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-06, 11:53   #840
elffee
Zadomowienie

GG do elffee Send a message via Skype™ to elffee

Cytat:
Napisane przez transcendence Pokaż wiadomość
Wizażanki wiecie gdzie można zrobić sobie fryzurke w stylu emo?
Zaczarowały mnie zdjęcia z wątku o tych fryzurkach i mam wielgachną ochotę dać się ostrzyc w ten sposób, tylko zależy mi na kims, kto potrafi to zrobic.
Mam poczucie, ze to dosyc trudny rodzaj strzyzenia, zwlaszcza na moich cienkich wlosach, moze byc nie lada problem aby tego nie spieprzyc. Boje sie isc w ciemno, zeby znowu nie zalowac.
Dziewczyny, jesli nosicie emo, to napiszcie gdzie wam takie zrobiono.
sorry ale fryzury w stylu emo i w ogole ten styl emo jak dla mnie jest strasznie obciachowy. ale to kwestia gustu

Nowe wątki na forum Dobry fryzjer

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości