My akcyzę przechytrzymy, wódkę weselną wnet kupimy! PM'14 cz. 20 - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-23, 14:21   #3271
21klaudyna
Zadomowienie

Dot.: My akcyzę przechytrzymy, wódkę weselną wnet kupimy! PM'14 cz. 20

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
I ja! I ja! też 26.04

Mam dylemat salowy, jak już pisałam wcześniej mamy wesele w sali teatru i zastanawiam się nad jej dekoracją tzn. niby mamy mieć ubrane krzesła i stoły "weselnie" ale obicie krzeseł jest tak ciekawe że nie wiem czy nie zostawić takich "nieubranych"
też mamy podobne krzesła, ale chyba zdecydujemy się na pokrowce :P wtedy to tak bardziej uroczyście wygląda
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 14:25   #3272
asia1206
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
też mamy podobne krzesła, ale chyba zdecydujemy się na pokrowce :P wtedy to tak bardziej uroczyście wygląda
Ja raczej bym ubrała pokrowce-tak elegancko,dostojnie...ale to jest moje zdanie

Nasze kochane serduszko
asia1206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 14:26   #3273
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
I ja! I ja! też 26.04

Mam dylemat salowy, jak już pisałam wcześniej mamy wesele w sali teatru i zastanawiam się nad jej dekoracją tzn. niby mamy mieć ubrane krzesła i stoły "weselnie" ale obicie krzeseł jest tak ciekawe że nie wiem czy nie zostawić takich "nieubranych"
ja bym brała w pokrowcach

Pamiętam, że któraś z Was pisała o podziękowaniu dla Teściowej w formie słodyczy, bo uwielbia
wpadło mi w oko coś takiego:
http://czekoladowytelegram.pl/do/ite...ato-Dziekujemy

http://czekoladowytelegram.pl/do/ite...hanym-rodzicom
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 14:27   #3274
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
uwielbiam fuksje
i ja nad nią myślę

też się już nie mogę doczekać pierwszych relacji

za tydzień mamy 1 rocznicę z TŻ
zamówiłam czekoladowy telegram
Jezusie, ale musicie być zakochani skoro tak szybciutko się na ślub zdecydowaliście
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 14:36   #3275
mmona24
Zakorzenienie

GG do mmona24

ja mam 22 lata moj tz 27
w dniu slubu bede miala 23 tak jak zawsze marzylam (tak jak moja matula) a wieku 25 chcialabym miec pierwsze bobo akurat skoncze mgr
Ślub wezniemy po 5 latach byci RAZEM

Kurcze wiecie co mi sie dzisiaj stalo?:/ paznkiec z palca (u stopki) mi zszedl;( boli jak cholera i nie wiem jak zaloze buty

Wymieniam się

Bloguje
mmona24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 14:38   #3276
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Cześć Kochane

Ja tu tylko na chwilę, wybaczcie. Ktoś kiedyś szukał kwiatów zastępujących piwonie (przepraszam, ale nie pamiętam która z Was to była ) Jeżeli pamiętacie to przekażcie tej osobie bo nie wiem czy nadrobi strony/czy się udziela na bieżąco.

Peonie/ piwonie pod względem wyglądu można zastąpić anemonami. Wiadomo nie jest to efekt w 100% taki sam, ale bardzo podobny. Załączam link. Pod piwoniami są właśnie te kwiaty. Mają różne zabarwienie.

http://www.kwiaty.lublin.pl/blog/?ta...slubna&paged=2

Innymi kwiatami są:

DALIE PEONIOWE

Pamiętam, że nie chciałaś róży, ale zobacz tę odmianę: mary rose flower i róża peoniowa

http://forumogrodnicze.info/viewtopi...49840&start=70
Kocham cir za ten post teraz juz wiem jak te róze sie nazywają rośnie krzak pod oknem teściowej i ciagle sie na nie czaje, osttanio coś sugerowałam że takich potrzebuje na bukiet, a ona tylko skomentowała "róża jak róża"
Cytat:
Napisane przez moniczka_90 Pokaż wiadomość

stresuje się tylko tym świadkowaniem, poproszę koleżankę ale co jeśli powie "nie" ? a nawet jeśli powie "tak" to jak potem rozwiązać sprawę przyjęcia ? bo ogólnie to na przyjęciu mieli byc rodzice i świadkowie (rodzeństwo) a tak to ta moja koleżanka ma już męża i 5 letnią córeczkę no i co ? poza tym ja bym się krępowała bo jednak by się nie znali i mogłoby być tak sztywno :/ no i nie wiem co zrobić, choć myślałam też nad tym żeby przyjęcie zrobić dla rodziców i świadkowej TZa a z tą koleżanką sie umówię, ze zrobimy sobie z nią osobną imprezę ale też nie wiem czy to dobry pomysł jestem w kropce.
to by było strasznym nietaktem gdybyś nie zaprosila swojej swiadkowej na przyjecie! przecież wybierając ja na świadka robisz z niej najbliższa rodzinę
Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
my mamy dwóch kamerzystów, myśle że dzieki temu nagranie będzie bardziej dynamiczne i z róznych perspektyw
Które zaproszenia wybierasz ?;d sama się zastanawiam i nie umiem się nawet zdecydować który zestaw próbkowy zamówić
U nas kuzyn tż ma 3 miesiące przed nami i też całą rodzina tż się powtórzy ;d ale w sumie zadolona jestem , będziemy mogli jeszcze podpatrzeć zboku jak to wszytsko wygląda :d

EDIT: Zapomniałam dodać ,że żona chrzestnego mojego Tż jest chrzestną tego kuzyna :P
ja wybieram zaproszenia madras szare z różową wstązką
co do kamerzystów to też mamy 2, ale jak sie zagłębiłam w umowę to sie okazuje że tylko na ślubie a na weselu już nie żaluje że nie przeczytałam wczesniej umowy dokładniej

haha my mamy tą samą sytuację! Tż kuzyn ślubujący przed nami ma tego samego chrzestnego co mój Tż - czerwiec i sierpień w jednym roku biedakowi sie trafił

miałam dziś pierwszy koszmar ślubny
w kościele przed wejściem wszyscy goście zdeptali mój dlugi welon tak, ze nic z niego nie zostało... jedziemy na sale a tam jakaś studniówka!!!! a nas wepchneli do takiej maleńkiej sali. Zespół zaczał puszczać piosenki z kaset magnetofonowych z naszego odtwarzacza z lat 90 ktory straszy na półce u nas w domu, a mężczyźni zakamuflowali się w pokoju gdzie była olbrzymia plazma i grali w wyścigi samochodowe i kobiety siedziały i piły wódkę bez popitki!
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 14:39   #3277
springtime
Rozeznanie

Cytat:
I ja! I ja! też 26.04

Mi się bardziej podobają bez. Bardzo ładne krzesła. nie ma co ich ukrywać.Dodatkowo ukazują charakter miejsca, w której będziesz miała wesele. Ja zdecydowałam się na pokrowce, ale po to żeby ukryć brzydkie krzesła. W dodatku za każdy pokrowiec 4 zł za wypożyczenie czyli 700 zł nie moje
Stary 2013-10-23, 14:42   #3278
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ane3kaa Pokaż wiadomość
zmieniam chyba kolor przewodni na fuksje
http://floridianweddings.com/2012/11...azilian-court/
Ja chcę fuksjowe buty

Cytat:
Ja bym ubrała

świat_katarzyny ale miałaś sen!
Stary 2013-10-23, 14:42   #3279
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
eee tam, ważne że Kuli i Moniczka_90 zdadzą relację z bycia żoną
tak, tak ze ślubu to wiem, że relacje będą ale chodzi mi o zabawę weselną

KaEs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 14:47   #3280
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość
tak, tak ze ślubu to wiem, że relacje będą ale chodzi mi o zabawę weselną
wiem wiem, zrozumiałam chodzi o to że najważniejsze żeby w ogóle coś napisały, jak to jest być żoną

Dziewczyny, mowa o kszesłach, myślicie że na moje potrzebne są pokrowce??
Średnio mi widzę widzą pokrowce a krzesła całkiem ładne, choć na tych zdjęciach niewiele widać, oceńcie proszę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 581706_385169154916536_1363175709_n.jpg (102,2 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1399376_194543647398927_1625797321_o.jpg (128,1 KB, 36 załadowań)
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-10-23, 14:49   #3281
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Jezusie, ale musicie być zakochani skoro tak szybciutko się na ślub zdecydowaliście
i tak właśnie jest

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
miałam dziś pierwszy koszmar ślubny
w kościele przed wejściem wszyscy goście zdeptali mój dlugi welon tak, ze nic z niego nie zostało... jedziemy na sale a tam jakaś studniówka!!!! a nas wepchneli do takiej maleńkiej sali. Zespół zaczał puszczać piosenki z kaset magnetofonowych z naszego odtwarzacza z lat 90 ktory straszy na półce u nas w domu, a mężczyźni zakamuflowali się w pokoju gdzie była olbrzymia plazma i grali w wyścigi samochodowe i kobiety siedziały i piły wódkę bez popitki!
hahaha mega sen
mi się ostatnio nic ślubnego nie śniło, za to dziś miałam sen o psie, bo chcemy kupić
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 14:51   #3282
basiczek24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Allofkowa, kokardki super, jak z maszyny, takie równiutkie i idealne

Raany, serio czujesz się staro mając 21 lat? Ja mam 23 i do starości (w moim odczuciu) mi baaardzo daleko
A ja mam 30 i co mam powiedzieć?? Pod babcię już podchodzę?? Sama mówię, że zaliczam się do starszej młodzieży i nie jestem stara
Cornflower_girlpodpatrzyłam że miałaś urodziny niedawno

Co do wesel w tym samym roku, u nas będą 2 (nasze i kuzynki tż) w odstępie 2 miesięcy i wszystko jest ok. około 30 osób się dubluje. Mało tego wesele mamy w tej samej sali.

KaEs, super te podziękowania, świetny głos mają i ekstra im to wyszło, nawet się wzruszyłam jak wsłuchałam się w słowa... Piękne

Jestem mamą
basiczek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 14:52   #3283
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ane3kaa Pokaż wiadomość
my w dniu ślubu bedziemy miec po 24 lata

zmieniam chyba kolor przewodni na fuksje
http://floridianweddings.com/2012/11...azilian-court/
Też mam fuksję jako kolor przewodni, ale tutaj ten kolorowy krawat u PMa jakoś mi nie pasuje..
To jest to, o czym ostatnio była dyskusja: kolor przewodni? Ok, ale bez przesady. Ja bym wolała akcent jako np. poszetka/kwiatek w klapie marynarki, ten krawat jakoś nie za bardzo

ysia, krzesła zdecydowanie W pokrowcach O wiele bardziej elegancko wyglądają (mimo, że bez też są fajne).

Co do TŻta, to tekst o Piłsudskim mnie rozwalił
Jak tak piszesz, to myślę sobie, że musicie być bardzo sympatyczną parą
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 14:54   #3284
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość

też się już nie mogę doczekać pierwszych relacji

za tydzień mamy 1 rocznicę z TŻ
zamówiłam czekoladowy telegram
pierwsza relacja ślubna juz po 11 stycznia, więc niedługo się doczekamy o ile Kuli coś skrobnie

dobrze, że tyle relacji przed moim slubem, bo mam juz milion pytań odnośnie chociażby tego jakie weselne zabawy się sprawdzają

iiiiiiiiiii gratuluję rocznicy jeszcze co prawda tydzień, ale szybko zleci a co planujecie?

Ysia - dałabym pokrowce

alffkowa - nie dawałabym pokrowcy, masz b. ładne, pasujące do wnętrza krzesła

KaEs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 14:56   #3285
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość
pierwsza relacja ślubna juz po 11 stycznia, więc niedługo się doczekamy o ile Kuli coś skrobnie

dobrze, że tyle relacji przed moim slubem, bo mam juz milion pytań odnośnie chociażby tego jakie weselne zabawy się sprawdzają

iiiiiiiiiii gratuluję rocznicy jeszcze co prawda tydzień, ale szybko zleci a co planujecie?

Ysia - dałabym pokrowce

alffkowa - nie dawałabym pokrowcy, masz b. ładne, pasujące do wnętrza krzesła
Dziękuję za opinie choć to wnętrze to nie wnętrze mojej sali, uważam że do wnętrza będą pasować
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-10-23, 14:56   #3286
asia1206
Raczkowanie

alloffkowa ja bym zostawiła te krzesła w spokoju-mi się podobają,zresztą dla Ciebie i Twojego już męża i tak pewnie będą ''ubrane''-u mnie na sali są identyczne i w cenie menu mamy pokrowce tylko dla młodej pary i świadków-nie będę wydawać kasy na coś co u mnie jest zbędne bo krzesła są ladne

Nasze kochane serduszko
Stary 2013-10-23, 14:57   #3287
Grace O Malley
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez springtime Pokaż wiadomość
Mi się bardziej podobają bez. Bardzo ładne krzesła. nie ma co ich ukrywać.Dodatkowo ukazują charakter miejsca, w której będziesz miała wesele. Ja zdecydowałam się na pokrowce, ale po to żeby ukryć brzydkie krzesła. W dodatku za każdy pokrowiec 4 zł za wypożyczenie czyli 700 zł nie moje
Zgadzam się

Cytat:
wiem wiem, zrozumiałam chodzi o to że najważniejsze żeby w ogóle coś napisały, jak to jest być żoną

Dziewczyny, mowa o kszesłach, myślicie że na moje potrzebne są pokrowce??
Średnio mi widzę widzą pokrowce a krzesła całkiem ładne, choć na tych zdjęciach niewiele widać, oceńcie proszę
Mało widać na tych zdjęciach niestety, ale jeśli na żywo były ładne to nie widze potrzeby zakrywania pokrowcami
Stary 2013-10-23, 14:58   #3288
gornek
Zakorzenienie

Widze, ze temat wieku, zabaw itp no niezle, my z TZ w sumie stare dziady ja na slubie bede miala praweie 28 bo 25 maja mam urodziny, Tz ju bedzie mial 31 Co do zabaw to ja osobiscie bym chciala miec karete, strasznie mi sie podoba, oraz konkurs tanca ale dla panów, zreszta co i jak ustale dopiero z zespolem, bo to oni bywaja na weseleach i wiedza co sie sprawdza
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 15:01   #3289
swiat_katarzyny
Zadomowienie

gornek u mnie tez na pewno będzie kareta i tradycyjne krzesełka to chcemy razem z oczepinami... a tak o 2 w nocy jak goście będa się jeszcze trzymać to chciałabym zorganizować 30minutowe biesiadowanie przy stołach, ale nie wiem czy to sie uda przy okragłych stolikach

w ogole mam taki plan czasowy
24:00 - tort
1:00 oczepiny (teraz na weselu tak były i super - wesele wydawało sie bardziej dynamiczne) + 2 konkursy wyżej wspomniane
2:00/2:30 biesiadowanie, a zaraz po nim taniec z zimnymi ogniami i pożegnanie fotografa...
Stary 2013-10-23, 15:02   #3290
Grace O Malley
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
ysia, krzesła zdecydowanie W pokrowcach O wiele bardziej elegancko wyglądają (mimo, że bez też są fajne).
Wiele tutaj dziewczyn pisało o tym, że w pokrowcach są "eleganckie" i trochęe mnie to dziwi...
Dla mnie serio bardziej eleganckie są po prostu ładne krzesła niczym nie zasłonięte. Nie wiem czemu prześcieradło na krześle stało się tak "eleganckie" w opinii wielu... oczywistym jest, że takie pokrowce są super jeżeli np. krzesła są nieładne bądź jest kilka innych i byłoby to widoczne. Ale jak nie ma potrzeby to po co? To tak jakby założyć kieckę ślubną a na to taką folię przeciwdeszczową imo.
Stary 2013-10-23, 15:03   #3291
asia1206
Raczkowanie

U nas też będzie kareta a z pozostałych zabaw to chyba najbardziej ucieszą się uczestnicy bowiem będziemy rozdawać ekstra prezenty-np.odkurzacz bezprzewodowy-czyli zmiotka i szufelka,lub ekspres do kawy-kawa+gazeta super ekspres...i takie tam

gornek my jesteśmy starsze dziady od Was

Nasze kochane serduszko
Stary 2013-10-23, 15:06   #3292
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Grace O Malley Pokaż wiadomość
Wiele tutaj dziewczyn pisało o tym, że w pokrowcach są "eleganckie" i trochęe mnie to dziwi...
Dla mnie serio bardziej eleganckie są po prostu ładne krzesła niczym nie zasłonięte. Nie wiem czemu prześcieradło na krześle stało się tak "eleganckie" w opinii wielu... oczywistym jest, że takie pokrowce są super jeżeli np. krzesła są nieładne bądź jest kilka innych i byłoby to widoczne. Ale jak nie ma potrzeby to po co? To tak jakby założyć kieckę ślubną a na to taką folię przeciwdeszczową imo.
Po prostu mnie się tak podoba i takie mam zdanie
Każdy robi tak, jak uważa

A już porównanie do kiecki IMO zupełnie nietrafione
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 15:07   #3293
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Grace O Malley Pokaż wiadomość
nie zgodzę sie z tobą dla mnie pokrowce są po prostu odświętne
dodają elegancji, zobacz na moja sale w pokrowcach https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/...18831384_n.jpg i bez http://www.aljo.pl/gallery/4b71e54d7f29e.jpg - jest różnica
Stary 2013-10-23, 15:09   #3294
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia1206 Pokaż wiadomość
U nas też będzie kareta a z pozostałych zabaw to chyba najbardziej ucieszą się uczestnicy bowiem będziemy rozdawać ekstra prezenty-np.odkurzacz bezprzewodowy-czyli zmiotka i szufelka,lub ekspres do kawy-kawa+gazeta super ekspres...i takie tam

Też mamy takie prezenty
a dokładnie:
ekspres do kawy (gazeta Ekspres i paczka kawy)
rejs Batorym (wódka Batory)
kolacja w restauracji chińskie- pałeczki, ryz, świeczka
zastawa stołowa- papierowe tacki i plastikowe sztućce
polonez caro - papierosy caro i wódka polonez
odkurzacz bez przewodowy- szufelka i zmiotka
zmywarka- płyn do naczyń i ścierka
7 dniowy karnet na opalanie – 7 saszetek samoopalacza
Oliwka 21.07.2016

Edytowane przez alloffkowa
Czas edycji: 2013-10-23 o 15:10
Stary 2013-10-23, 15:12   #3295
ysia
Zadomowienie

Cytat:
dodają elegancji, zobacz na moja sale w pokrowcach https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/...18831384_n.jpg i bez http://www.aljo.pl/gallery/4b71e54d7f29e.jpg - jest różnica
Sala mega

Kusi mnie żeby pozostawiać tak jak jest, razem z tymi kurtynami, tylko moje i męża krzesła niech zostaną ubrane. Ale to jeszcze jest czas, będę gdybać , dzięki za rady

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 15:13   #3296
gornek
Zakorzenienie

To kareta jest w modzie widze , na wielu weselach spotkalam sie rowniez z zabawami typu, trzeba wykupic jakas czesc garderoby PM np. udajac, ze sie tanczy na rurze itp :p musze poprzegladac jakies rozne filmiki z zabaw i zapewne cos mi w oko wpadnie, zreszta i tak musze uzgodnic to z zepolem, chociaz z nimi spotykamy sie dopiero 2 tygodnie przed weselem
A fotograf i kamerzysta uciekaja od nas o 1, wiec musze wczesniej zrobic oczepiny itp
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 15:14   #3297
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia1206 Pokaż wiadomość

eeej ale super prezenty!!!

mozesz mi powiedziec cos wiecej jakie inne? w sumie nie zastanawialam sie jeszcze nad zabawami a to brzmi calkiem fajnie
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 15:14   #3298
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
to chyba zależy kto co lubiii...
mi się póki co bardziej podoba zdjęcie bez- nie twierdzę że kiedyś nie zmienię zdania, ale narazie nie poodbają mi sie pokrowce, mimo że parę miesięcy temu podobały mi się
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-10-23, 15:15   #3299
Grace O Malley
Raczkowanie

Cytat:
No moim zdaniem pokrowce na krzesła kojarzą się tak weselnie, przez co może i w opinii wielu odświętnie, ale dla mnie weselnie to nie to samo co elegancko i, podkreślam, według mnie bardziej elegancko wygląda drugie zdjęcie
Stary 2013-10-23, 15:15   #3300
basiczek24
Wtajemniczenie

Cytat:
Też mamy takie prezenty
a dokładnie:
ekspres do kawy (gazeta Ekspres i paczka kawy)
rejs Batorym (wódka Batory)
kolacja w restauracji chińskie- pałeczki, ryz, świeczka
zastawa stołowa- papierowe tacki i plastikowe sztućce
polonez caro - papierosy caro i wódka polonez
odkurzacz bez przewodowy- szufelka i zmiotka
zmywarka- płyn do naczyń i ścierka
7 dniowy karnet na opalanie – 7 saszetek samoopalacza
Chyba zgapię pomysł - to jest świetne!!! Mam nadzieję że się nie obrazisz

Jestem mamą
basiczek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości