|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#991 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec
Dzięki dziewczyny, poprawiłyście mi humor, pójdę dzisiaj zarejestrować się do lekarza, może mnie przyjmie od razu, bardzo bym chciała. Mój Tż-t próbował mnie zarejestrować to inny lekarz miał wolny termin dopiero 19.11
![]() ![]() Tak mówicie o jedzeniu, ja zjadłam kanapkę i mam dość, zawsze uwielbiałam kanapkę z jajkiem i majonezem a teraz wcisnąć nie mogę, napiłam się też mojej ulubionej kawy, mam na nią ochotę ale jak przyjdzie co do czego to nie wypiję bo zaraz mi nie dobrze ![]() ![]()
#992 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A masz dla małego jakieś ochraniacze na kolana na takie spacery na czworaka ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#993 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Przed ciaza na sniadanie jadlam owsianke a na luncz kanapke i bylo ok, bo sie tak tym chebem nie zapychalam, ale teraz powiem Wam, ze owsianka zuplenie sie nie najadam.... za godzine znow jestem glodna, a kiedys tak dlugo mnie trzymala....
![]() |
#994 | |
Zakorzenienie
|
bejb200 witamy nową mamusię
![]() RozmyślonaRoztargniona nie masz lekko dziewczyno. Ale pamiętaj że zawsze muszą nadejśc te lepsze łatwiejsze dni... Ciesz się że wyniki ok. No a żłobek to szkoda słów... Kasian86 ludzi sporo przynajmniej u mnie w lasach. A grzybów teraz jak na lekarstwo... Selenti twoja panda wygląda super... Wszystko widać ![]() Monita01 dziewczyno ja już zjadłam kanapkę, jabłko i nadal mnie ssie... Chyba koło 15 zamówie sobie pierogi ![]() To jak widzę co wy nosicie do pracy... To ja mam zdecydowanie za małe zapasy... chyba je muszę zwiększyć ![]() Kasiab91 kurcze dziwne podejście w tym laboratorium. Mieszkanie na wiosce ma swje zalety no i niestety wady... Wiem coś o tym, Niki89 jak masz okazję to się bycz, a co... ![]() ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#995 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zamówiłam tą grzechotkę z fisher-price i próbki z Johnsons Baby. Płyn do mycia ciałka i włosów 3w1 i Mleczko intensywnie pielęgujące ![]() ![]() Jeszcze moze coś wyszukam ![]()
![]() |
#996 |
Zakorzenienie
|
Kasiab jak coś ci wpadnie w ręce to daj znać... A pomysł z tym żeby te strony pdoawać na I stronie, dla mnie super....
#997 |
Raczkowanie
|
A ja byłam z rana na badaniach. Pobrała mi tyle krwi że az mi się u nich słabo zrobiło i kazały mi tam posiedziec przez kilka minut. Co do zaparc to też mam z nimi problem - i dobrze wiedzieć co do kiwi
![]()
![]() |
#998 |
Zakorzenienie
|
A macie jakiś dobry sposób na wzdęcia? tzn mam strasznie wzdęty brzuch i czuję się jak gruba beka, zaparć jako takich nie mam ale ten wzdęty brzuch wygląda jakbym co najmniej w 5 miesiącu ciąży była
![]()
#999 |
Zakorzenienie
|
Na wzdecia pomaga espumisan, powiedzili mi w aptece, ze jest bezpieczny dla kobiet w ciazy, gdyz podobnie jak nospa nie wchlania sie.
"There is a crack in everything, that´s how the light gets in." Edytowane przez monita01 Czas edycji: 2013-10-23 o 12:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#1000 |
BAN stały
|
Kasiab91 ehh to nie dziwię się, że się wkurzyłaś
![]() Nikii89 umyłaś okna? ![]() ![]() Dzięki za rady dziewczyny! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1001 |
Rozeznanie
|
Mi pomogło jak całkowicie zrezygnowałam z jedzenia chleba. Jadłam głownie jogurty, gruszki, śliwki etc. A po 7 tygodniu wzdęcia w ogóle minęły.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1002 | |
Zakorzenienie
|
hej matrony
![]() bylam dzis zrobic tego coombsa i sie naiwnie ludzilam, ze odbiore przed wyjazdem a tu ![]() ![]() Cytat:
![]() ostatnio jak bylam u mamy ogladalismy film wieczorem i przez pokoj przebiegla mysz, wzdrygnelam sie, bo sie jej nie spodziewalam, a ta juz przerazona, ze myszka bedzie u dziecka, litosci |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1003 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1004 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę się zorientować czy mają tutaj coś takiego ![]() ![]()
![]() |
#1005 |
Zakorzenienie
|
Anteria, ja tez nie mieszkam w PL, ale espumisan zakupilam jak bylam u rodzinki w wakacje. Moze ktos Ci przesle?
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- A tak jezeli chodzi o temat jedzenia, to ja dzis robie indyka w smietance ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1006 |
Rozeznanie
|
miałam przerwe na lunch wiec podgoniłam Was, wczoraj zrobiłam na wieczor sałatke owocowa : kiwi, pomarancz, mango, jabłko, banan, migdały i żurawina i własnie ją w pracy zjadłam brzuch mam chyba 2 razy wiekszy niz przed jedzeniem
![]() JJJustynAAA - ja tez zapomninałam o tym smarowaniu dlatego z ciekawosci spytałam jak jest u Was z tym dbaniem o siebie. No u mnie jest marnie moze cos sie zmieni jak nagle roztept sie pojawią. Niki89 jesli chodzi o liste to wiedziałam i dziekuje ale chodzi mi cały czas o meila (wczoraj pisałam prv i ktoregos dnia jeszcze) bardzo bym chciała tam do Was dołaczyć. Selenti - Twoje zdjecie przypomina mi całkowicie moje ![]() ![]() Nic musze dalej wracac do pracy bo nie długo 4. Edytowane przez ab_cd Czas edycji: 2013-10-23 o 13:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#1007 |
Zakorzenienie
|
ilkas co do bodow to nie pomoge, bo od ponad roku nie uzywam i nie pamietam ktore jakie byly
![]() Edytowane przez muffinka90 Czas edycji: 2013-10-23 o 13:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#1008 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Jeszcze godzinka w pracy.. Dziś robię na obiad zupkę jarzynową i na drugie kurczaka w takim sosie (tż kiedyś kupił i stoi w lodówce ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1009 | ||
Zadomowienie
|
U nas pochmurno i deszczowo....
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A tak do tego tematu czy któraś z Was słyszała, ze nie można być chrzestną będąc w ciąży bo coś tam coś tam....??????
![]() |
#1010 |
Rozeznanie
|
Light limara – dziękuje za życzenia , cieszę się ze udana wizyta i nosek jest cały to mama nie chciała pokazać do końca ze jej zależy i ze chce zobaczyć wnuka
Pomarancza24- dziękuje za życzenia VwVampirka- to dobre wiesci z wizyty to super nie przejmuj się z przyzwyczajenia bo do tej pory było trzeba się rozbierac nie przejmuj się , dziekuje za zyczenia Asia27100- nastepna dobra wiedomosc z wizyty super, mi pdni doktor poleciła na zaparcia wypic szklanke wody z ogurków kiszonych ja uwielbiam to pije bez tego ,a mi usg nie na każdej wizycie robi bo mam gdzie indziej gabinet z usg Madziuuula – my mamy cały pokuj zrobiony tylko stary materac się już tak wybił ze sprężyny były wyczuwalne i ja niemoglam spac a teraz już taki zakupiliśmy super wypas ze spimu jak królowie ehheeheh, to super ze już pomalu maz robi sypialnie Kasian86 dziekuje witam sie byłam dzisiaj na wizycie wszystko dobze maluch rosnie i okazało sie ze mam infekcje i przepisala mi pani globulki , i mam zrobic morfologie i mocz
#1011 |
Rozeznanie
|
Zmykam z pracy
![]() lecę na wizytę o 16:30, dziś badania genetyczne ![]() do wieczora mamuśki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1012 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Wlasnie sie byczylam przez 2 godz na swiezym powietrzu... pogoda super
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dobrze, ze go zmieniasz! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja mialam byc chrzestną... odmowilam, bo nie bylam w stanie dojechac (mdłości) Ale tez sie nasluchalam i to niektorzy z grubej rury straszyli... ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#1013 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dziewczyny bo zapomne od wczoraj:
W rossmannie promocja naszej oliwki za 9,99 ![]() A w przyszłym tygodniu w Lidlu bedą jegginsy z gumką w pasie, na ciąże w sam raz, mam takie jedne nie noszone z metką kupione na ciąże i kurcze takie robiłam porządki w ciuchach, że gdzieś je przepiłam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Co do klubu to u nas i tak od 3 lat, te dla młodszych polikwidowali na oseidlu a do miasta to jeździć nie bede. Właśnie lato jest lepsze, dużo kontaktu z dziećmi na podwórku ale zimą o to gorzej... Nie mamy zbytnio znajomych z dziećmi ![]() Cytat:
![]() Jedyny argument to to bym nie musiała leżeć pod koniec ciąży... Akurat Nikki wiesz jak miałas problem na początku ciąży, w dodatku jak mój Tż nie pracuje to nie zarabia ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Super że po badaniach oki ![]() Jak by mi ktoś powiedział że do końca ciąży nie będę musiała specjalnie wypoczywać to bym się nie wahała jednak ![]() ![]()
![]() |
#1014 |
Zakorzenienie
|
Mnie na szczescie jakos nikt niczym nie straszy.
Pozale sie za to, ze wkurza mnie na maksa moj szef. Ogolnie mam z nim dobry kontakt i codziennie rano pijemy kawke i gadamy. Ja teraz kawy nie pijam, bo mi polozna odradzila a poza tym nie mam ochoty zbytnio... pije wiec sobie owocowa herbatke... a on ciagle i codziennie gada mi, ze co to za bzdury, ze musze zmienic lekarza, ze gdyby jego pierwszej zonie zabroniono pic kawy w ciazy, to by sie powiesila.... i jako anegdote, tak co drugi dzien opowiada mi, ze jego zona z pierwszym dzieckiem palila cala ciaze, bo lekarz powiedzial, ze lepsze to niz stres jaki sobie zafunduje rzucajac i ze corka urodzila sie jako wczesniak i z za mala waga.... ha ha ha, dla niego to zabawne. Najlepsze jest to, ze ta zona jest ginekologiem. A moral z tego wszystkiego jest taki, ze ja przesadzam i nie powinnam az tak dmuchac na zimne. Normalnie noz mi sie w kieszeni otwiera....
#1015 |
Zakorzenienie
|
Kasian nie
![]() ![]() Ilkas wszystkie w domu , a jutro planuję wielkie pranie co na dworze to powieszę jak jest taka ładna pogoda ![]() Martuszka to sobie mama cel obrała ![]() ![]() ![]() ![]() Ab_cd teraz jestem tak na szybko bo idę zaraz z małym na spacer , ale wieczorem przejrzę wiadomości , bo może przeoczyłam, wiesz taki nawał ich mam że szok ![]() Kasia b a gdzie to zamawiałaś na tym fisherprice wszytsko ? Janeczka ja słyszałam , że podobno nie można bo jedno dziecko zabiera szczęście drugiemu . Ale ja w to nie wierzę … chociaż rok temu jak chrzciliśmy Oskara to poprosiliśmy bratową TŻ o to aby była chrzestną (była w 6tc) zgodziła się i 2 tyg przed chrzcinami poroniła ![]() Wiola super że wizyta OK. i oby infekcje szybko dało się wyleczyć ![]() pospałam z1,5 godz teraz zmykamy korzystać ze słoneczka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1016 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja tylko na chwilke,bo ide zaraz na spacer z psem,taka cudowna pogoda! Szkoda,że tylko głowa mnie od rana pobolewa,a no nie umiem się przemóc zeby apap zażyć.. ![]() ![]() ![]() Mamy w Gliwicach fajny ciucholand i tam takie perełeczki można znaleźć,że szok i to w takich cenach niskich! Wczoraj była i kupiła spodenki i coś tam(nie chciała pokazać) i zapłaciła 96gr. heh rekord! a tak to np za te co na zdjęciach to po 20 zł za wszystko! Najlepsze okazy: ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1017 |
Zadomowienie
|
ile Was tu jest z okolic Gliwic?
#1018 |
Zadomowienie
|
#1019 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1020 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja z kolei miałam ostatnio jechać z taką dziewczyną do naszej wspólnej koleżanki. I tak koleżanka zadzwoniła do mnie, że jest chora, więc nie wie czy chce przyjeżdżać. To jej powiedziałam, że może lepiej przełożymy wizytę na przyszły tydzień, bo w pierwszym trymestrze to rzeczywiście nie najlepszy pomysł, żeby się zarazić :/ No i dzwonię do tej pierwszej dziewczyny, żeby jej powiedzieć, że przekładamy wizytę, a ta wielce obrażona mi mówi, że strasznie się zmieniłam przez tą ciążę, że wcześniej byłam spoko laską, a teraz taka hipochondryczka... ???? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:35.