|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4891 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 5
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4892 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Allllleeeee się objadłam po tej glukozie, chyba nadrobiłam śniadanie ![]() Miałam dziś kiszone ogórki, kotlety mielone i ziemniaczki....uffff zjadłam dwa mielone ![]()
![]() |
#4893 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Moja ciotka rodziła czwarte dziecko w Niemczech dokładnie 28 lat temu i JUŻ WTEDY miała zapewnione takie rzeczy, o których w Polsce nadal w wielu miejscach możemy pomarzyć ![]() ![]() Ja kierowałam się przede wszystkim tym, że zrobią mi cc ze wskazania a nie odeślą, dlatego zmieniłam gina (tzn wróciłam), bo mój nie pracuje już na położnictwie niestety ![]() oraz co mnie przekonało: -odział neonatologiczny III stopień referencyjny -oiom dla noworodków -karetka N - do przewożenia noworodków z zagrożeniem życia -oiom "zwykły" i bardzo ważne dla mnie: bliska odległość (jakieś 500 metrów) szpitala wojewódzkiego z najlepszym w województwie oddziałem dla noworodków, wcześniaków, chirurgia dziecięca, gdyby w razie naprawdę poważnych kłopotów (odpukać) coś się działo, nie ma problemu z transportem mnie czy dziecka. To najważniejsze. A takie mniej ważne, ale szalenie komfortowe to: -poradnia laktacyjna i doradczynie, które naprawdę są zaangażowane i pomagają -kontakt po porodzie skóra do skóry na 2 h dla chętnych oczywiście -znieczulenie dają na życzenie -znieczulenie do cc jest jakieś specjalne niż w innych szpitalach tutaj. -sale porodowe są pojedyncze z łazienką, jest wanna do porodu i wszelkie udogodnienia -komfortowe pokoje poporodowe z 2,3 lub 4 osobowe z łazienką. Łóżka mają elektryczną regulacje. Za jednoosobowe trzeba zapłacić 500zł/noc - konsultacje dietetyka (chociaż mało kompetentne co do diety matki karmiącej) -konsultacja fizjoterapeuty i rehabilitanta na życzenie po porodzie -pomocne położne i pielęgniarki, naprawdę zaangażowane i wszystko pokazują -nie ma rutynowo nacinanego krocza - szpital praktycznie wszystko zapewnia od pieluch, ubrań po podkłady. Ja biorę dla siebie tylko koszule, klapki, majtki jednorazowe i przybory higieniczne a dla dziecka chusteczki i krem do pupy. To wszystko jest na fundusz. gosia super że wszystko ok na wizycie! Akkma co za lekarka... masakra |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4894 | |
Gang Iren
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4895 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4896 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
- wyglad sal - porod w wodzie -oddzialy dzieciece neonatologii itp wychodzi na to, o ile dobrze rozumuje, ze choc zakladam, ze u mnie wszystko bedzie dobrze, to jednak wazna jest dla mnie opieka dzieciakow w razie W, by zdecydowac sie na szpital z takim oddzialem oraz by byla wanna, gdybym jednak zdecydowala sie na sn? To musze niestety pognac meza pare razy do szpitala i zmierzyc mu czas, bo ten akurat jest najdalej ![]()
![]() |
#4897 |
Rozeznanie
|
a ja robie piree ziemniaczane ,cycki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Julia Renata 28.01.2014 11:30 ![]() Nataniel 16.06.2009r. ![]() Marzec 2015- 29 tydz ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4898 | ||||||
Raczkowanie
|
Witam się, zmasakrowana po nocy. Nie dość, że całą noc mordowały mnie skurcze i miałam gonitwę myśli związaną z dietą cukrzycową, to jeszcze mój ślubny cierpiał z powodu bólu zębów i non stop wstawał z wyra i latał do łazienki chłodzić policzek. Zmartwienie o niego też mi nie pomogło, psiakość. Czuję się jak przetrącona przez walec drogowy...
![]() A jutro też nerwówka, bo muszę pojechać na badania ze sobą i z córą, bo za tydzień ma planowo mieć usuwany 3 migdał... Już dzisiaj dziecko ma stresa przed kłuciem... W piątek wizyta u ginki i u dietetyczki. Jak nie zwariuję do soboty, to będzie cud! ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Amberella, bardzo mi przykro z powodu Twoich żołądkowo-jelitowych sensacji. Mam nadzieję, że już Ci lepiej. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4899 |
Zakorzenienie
|
Calzedonia dla małej gwiazdeczki i to jaka fajna cena http://allegro.pl/calzedonia-rajstop...577530428.html dziewczyny czy któraś macała rajstopki calzedoni dla dzieci?
#4900 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie mam wielu ubrań i generalnie wszystko do siebie pasuje. Może dlatego, że lubię dosyć minimalistyczny styl i dobrze wyglądam w czerni i granacie. A może to dlatego, że nie mam dużej szafy - jedna stara odziedziczona piękna szafa dla mnie i TZta. Na wielką, wnękową nie mam miejsca. Za bardzo lubię przestrzeń i swoje mieszkanie ![]() Właśnie planuję zakup sukienki byinsomnia ADA TUNIC, czarnej. Mam podobną tylko wersję letnią Megan, która sprawdza się znakomicie. Można ją nosić w ciąży i już po ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4901 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O wzdęciach pisze na etykiecie, ale na szczęście mnie nie złapały. Miałam okazję zważyć się w niedzielę i mam 3kg na plusie (26 tydzień).
![]() |
#4902 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Ja wole marchewke z groszkiem. Zjadlabym!! A u mnie zaraz bedzie risotto.
![]() |
#4903 |
Zadomowienie
|
Dzien dobry. Witam sie szybciutko po wizycie- u nas wzzystko ok, serduszko bije az milo, badanie na fotelu tez bardzo dobrze. Jedyne co moja hemoglobina z tendencja spadkowa osiagnela punkt klasyfikujacy pod leki no i dostalam magnez, bo zdarza sie, ze brzuch zrobi sie twardy i naciagniety, ale to na szczescie nie czesto
![]() A do osob martwiacych sie waga- dzisiaj sie okazalo (ja w domu omijam wage ![]() ![]() Aa i przyszly mi czapeczki, niedrapki i inne ☠rzeczy ktore zamawialam. Kurcze, male skarpetki sa taaaakie slodkie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez patrycjja Czas edycji: 2013-10-23 o 14:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#4904 |
Wtajemniczenie
|
Ooo mam taki sam - też córeczka 25 tydzień ciąży
![]()
#4905 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() a co do ubran, to wlasnie takie nosze od jakiegos 13 tygodnia i sprawdzaja sie swietnie, nosilam i przed ciaza, bo tu oversize noszony na co dzien. Mozna je nabyc droga kupna np czesto w Benettonie, niektore naprawde swietne ![]() ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4906 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() sie najadłam jak swinka ![]() ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- ja tez coreczka ,25tydzien a wygladam jakbym miała blizniaki w 9 miesiacu ![]() ![]() ![]()
Julia Renata 28.01.2014 11:30 ![]() Nataniel 16.06.2009r. ![]() Marzec 2015- 29 tydz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4907 |
Zakorzenienie
|
mam w mieście dwie porodówki jedna to jest wyżej opisany koszmar i do tego nie za miłe położne.
drugi podobno się zmienia... remontują i podwyższają komfort. podobno już w większości sal są wc i podobno są dwie czy trzy sale do porodu rodzinnego ale to jeszcze musze zobaczyć na własne oczy.... gorzej z tym że szpital ma opinie umieralni i co gorsze ja też tak myślę... no ale chyba wyboru dużego nie mam bo to jedyny szpital przystosowany do ratowania dzieciaczków... i jakby się (tfu tfu) coś działo to i tak mnie tam przewiozą.... u mnie w ogóle jest dziwnie bo była porodówka z super opiniami w zrobili tam remont za ponad 10mln zl i sprzet był i wszystko... to miasto zamknęło bo inne szpitale miały puste miejsca... jak dla mnie to pytanie - kto na tym zarobił...
#4908 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4909 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam problem z tym że kupię sobie fajną bluzkę/spódnicę i qrcze...lipa...bo nie mam z czym tego zestawić ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4910 | |
Gang Iren
|
Cytat:
A co jest malemu? Zdrowka! Ja z Erykiem musze isc dzisiaj do lekarza,bo ma jakas wysypke.
![]() |
#4911 |
Zadomowienie
|
Ja się zaraz zbieram na SR
![]() ![]() ![]() ![]()
#4912 |
Gang Iren
|
Dla wszystkich ktore nie czuja sie zbyt szczuplo polecam posluchac:
http://www.youtube.com/watch?v=8lUGwohNNWg Jedna z ulubionych Eryka ![]()
#4913 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4914 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mam 2 szpitale do wyboru, ale jeszcze się nie zdecydowałam, jakoś ciężko mi tak to zrobić... Cytat:
![]() Byłam odcięta przez 2 dni od neta ;( ale przez telefon mogłam Was podczytywać, choć nie mogłam napisać, bo telefon "zjadał" moje odpowiedzi ![]() Gratuluję udanych wizyt dobrych wyników badań ![]() Mezaga i Ambrella współczuję Wam przeżyć |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4915 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4916 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Muszę zerknąć do outletu Benettona, bo w zwykłym sklepie w PL przypuszczam, że ceny mnie powalą (300 zł za sukienkę, w outlecie pewnie 100 zł). Dziękuję ![]() Myślę, że fajnie wyglądają zwykłe balerinki, a cieplejsze to jakieś w typie motocyklowych (teraz takich dużo) albo klasycznych sztybletów. Myślę, że spokojnie geox też będą ok. Ja tę sukienkę Megan (letnią) trochę skróciłam u krawcowej i na prawdę wygląda super. Teraz też ją noszę do ciepłych legginsów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4917 |
Gang Iren
|
Milka no zobacz,a ja noszed wiekszosc obcislych jeansow,rurek i nie przeszkadza mi to w pogoni za dzieckiem itp
![]()
![]() |
#4918 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Sukienka w B podobna do Twoich, ostatnio nabylam 4 sztuki, dwie cale bawelniane, a dwie z przodu taka lejaca, z z tylu bawelna, pasuja DO WSZYSTKIEGO, nie zaplacilam wiecej niz 39 euro w samym srodku sezonu (o ja glupia, 2 tygodnie pozniej bylyby juz tansze), przy czym za te lejace, a bawelna za 29 euro maks o ile pamietam. Co do butow, nie ukrywam, ze lubie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Te ostatnie geoxy, na plaskim sa tak cudne, WYGODNE, ze wygodniejsze nawet od martenow i sie zastanawiam, czy moje zimowe martensy z nimi nie przegraja (zwl, ze sa sznurowane, oczywiscie bezowe ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- no wlasnie, te ostatnie geoxy sa motocyklowe, sztyblety nabylam bezowe, ale szukalam tez czarnych, no i padlo na nie, nie znam wygodniejszych butow, o te http://www.geox-shop.de/damenschuhe-...620010535.aspx
![]() |
#4919 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie rozlewa się na boki, tylko skupiony jest w jednym miejscu. Tylko jak próbuje odkaszlnąć to boli cały bok aż mnie wykręca. Jak leżę na prawym boku rób jest nawet ok. Nie czuję za bardzo bólu. Ale każdy nawet najmniejszy rich powoduje wycie. Najgorzej wstać do łazienki. Najważniejsze, że z dzieciami jest ok. Ją się wyrycze, wynarzekam ale jakoś to przeżyje. Mam tylko nadzieję, że nie będzie mnie trzymać do porodu. Cytat:
![]() Moja SR zaczęła się pół godziny temu. Jak tak dalej pójdzie to się z nią nie wyrobię.
![]() |
#4920 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Podziwiam te ktore bez zalu oddaja ubrania. Ja co najwyzej daje siostrze, bo wiem ze wroca do mnie przy jej porzadkach :p a poza tym mam kilka tak ulubionych rzeczy, ze nawet nie ma mowy ze sie z nimi rozstane ![]() Na szczescie nadal korzystam ze spodni przedciazowych (mialam slabosc do jeansow na gumce i teraz sie ciesze), z bluzkami mam problem bo niby dlugie ale obcisle i z cyckami na wierzchu, a mam wrazenie ze juz nie wypada :p no i mam jeansy guzikowe ktore beda moim wyznacznikiem figury po porodzie - kolo wiosny zamierzam spokojnie w nie wejsc a wlasciwie sie dopiac, bo na tylek sie wciskaja ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:02.