Krakowianki po raz XXIII - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Spotkania Wizażanek

Notka

Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-22, 18:20   #4681
2016070953
Konto usunięte

Dot.: Krakowianki po raz XXIII

i pierwsza kasiura za zleconko wpadła jest ok

oby tak dalej. poza tym rozmowa z RZM mnie podbudowała
2016070953 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 19:23   #4682
matumaini
TU i TAM

Dot.: Kraków

gdzie, tylko piszcie wszystkie
matumaini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 19:45   #4683
Robin_90
Raczkowanie

Pierwotnym pomysłem byl słoneczny spacer, a o 18 juz zapada zmrok u mnie sytuacja sie tak wyklarowala na jutro, ze moglabym juz o 15:30 sie spotkac.
Robin_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 20:22   #4684
ola_gie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Gorzej, jeżeli np. produktywność się mnoży tj. po magisterce masz 2x wyjściowy poziom...

Przepis wygląda fajnie, jak znów zagości z moim domu lodówka to zrobię
to nie ma dla mnie nadziei

Omg, to wy dalej bez lodówki?

Tak właśnie.
ola_gie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 20:49   #4685
mmmmmm
Zakorzenienie

Cytat:
Gorzej, jeżeli np. produktywność się mnoży tj. po magisterce masz 2x wyjściowy poziom...

Przepis wygląda fajnie, jak znów zagości z moim domu lodówka to zrobię
Moja nauczycielka w podstawówce mawiała: nie mnóż przez zero cholero

Ja też po skończeniu studiów odżyłam. Cieszyłam się bardzo, gdy studiowałam, ale teraz jeszcze bardziej się cieszę, że już nie
Stary 2013-10-22, 21:10   #4686
nicRu
maszyna, nie człowiek

Chyba mawiała "cholero, nie dziel przez zero"
Stary 2013-10-22, 23:03   #4687
kasiencja
Pani Buka

no, ja ciut ciut mam też dosyć studiów - już czuję że praca magisterska powstawać będzie w prawdziwych mękach po prostu chyba najgorsze jest to, że nie może sobie człowiek w spokoju postudiować do końca i tylko temu się poświęcić, tylko trza "karierę" robić jeszcze przed papierkiem i myśleć jak to wszystko pogodzić mam nadzieję że w najbliższych tygodniach coś tam mi się wyklaruje.

gratulacje Cholerko i Shir!
Hard, Tobie też z okazji zlecenia

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 23:17   #4688
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze nie zauważyłam

Cytat:
Napisane przez hardgirl123 Pokaż wiadomość
i pierwsza kasiura za zleconko wpadła jest ok

oby tak dalej. poza tym rozmowa z RZM mnie podbudowała
super gratuluję

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
no, ja ciut ciut mam też dosyć studiów - już czuję że praca magisterska powstawać będzie w prawdziwych mękach po prostu chyba najgorsze jest to, że nie może sobie człowiek w spokoju postudiować do końca i tylko temu się poświęcić, tylko trza "karierę" robić jeszcze przed papierkiem i myśleć jak to wszystko pogodzić mam nadzieję że w najbliższych tygodniach coś tam mi się wyklaruje.
za wyklarowanie

ja miałam zabrać się za pisanie pracy doktorskiej w dzień kiedy zawalił mi się tymczasowo świat no i teraz nie umiem się zebrać w sobie... straciłam cały zapał i chęci...

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 23:18   #4689
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Napisane przez ola_gie Pokaż wiadomość
to nie ma dla mnie nadziei

Omg, to wy dalej bez lodówki?

Już, w tym momencie, nie dziś o 22 przyjechała, odstoi swoje i będziemy montować

Cytat:
Napisane przez mmmmmm Pokaż wiadomość
Moja nauczycielka w podstawówce mawiała: nie mnóż przez zero cholero

Ja też po skończeniu studiów odżyłam. Cieszyłam się bardzo, gdy studiowałam, ale teraz jeszcze bardziej się cieszę, że już nie
Nooo, a tak się broniłam jak mi Panda kiedyś powiedział, że życie człowieka po studiach jest fajniejsze, niż tego NA studiach.

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
Chyba mawiała "cholero, nie dziel przez zero"
O, to to

Kasiencja, pisanie mojej było lżejsze, niż myślałam głównie dlatego, że uprzyjemniałam ją sobie pisząc w kawiarniach i ze znajomymi z którymi się wzajemnie motywowaliśmy. Są prace na psychologii, których pisanie wspominam boleśniej grunt, to zaopatrzyć się w duuużo literatury, obudować nią i później tylko zmieniasz książki dużo pomogły mi też te prace magisterskie które Ś. prezentuje na seminarium. Masz już temat?
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 12:41   #4690
Figlak
Zadomowienie

Dziewczyny, jest tu jakaś niespełniona fryzjerka, która umie farbować włosy? Kupiłam farbę, ale żadna koleżanka nigdy włosów nie farbowała
Figlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 15:25   #4691
mmmmmm
Zakorzenienie

Nicru ale mnozenie też jest bez sensu bo wychodzi 0 :LOL:
Cholerka też sie bronilam...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-10-23, 15:31   #4692
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Nicru ale mnozenie też jest bez sensu bo wychodzi 0 :LOL:
Ale to działanie ma sens, a dzielenie nie .

Jak pomnożysz 6x1 to wychodzi 6, to nie jest bez sensu?
SdC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 15:36   #4693
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość

ja miałam zabrać się za pisanie pracy doktorskiej w dzień kiedy zawalił mi się tymczasowo świat no i teraz nie umiem się zebrać w sobie... straciłam cały zapał i chęci...
nie dziwię Ci się. Ale może spróbuj się tym zajmować, żeby o tym nie myśleć? Mnie czasem w kryzysowych sytuacjach dużo pracy pomaga, bo zajmuje mi czymś głowę...
Stary 2013-10-23, 15:56   #4694
mmmmmm
Zakorzenienie

Sdc nie, zawsze byłam zawiedziona jak wychodziło mi 0

Stary 2013-10-23, 16:05   #4695
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Sdc nie, zawsze byłam zawiedziona jak wychodziło mi 0

Czemu 0 jest gorsze niż 15809? 0 jest fajniejsze, bo jest takim jakby "początkiem".
SdC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 16:12   #4696
nicRu
maszyna, nie człowiek

I to fajne uczucie gdy w tych najbardziej skomplikowanych równań wychodzi zero
Stary 2013-10-23, 16:16   #4697
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Napisane przez SdC Pokaż wiadomość
Czemu 0 jest gorsze niż 15809? 0 jest fajniejsze, bo jest takim jakby "początkiem".
Wolę mieć na koncie 15809...
Stary 2013-10-23, 16:21   #4698
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Cholerka też sie bronilam...
Co chcesz, przecież Ci gratulowałyśmy
Cytat:
Napisane przez SdC Pokaż wiadomość
Ale to działanie ma sens, a dzielenie nie .
Jak pomnożysz 6x1 to wychodzi 6, to nie jest bez sensu?
Właśnie. Ma sens, bo daje wynik.
Cytat:
Wolę mieć na koncie 15809...
Wolisz Cholero mieć zadłużenia zero
Stary 2013-10-23, 20:03   #4699
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
nie dziwię Ci się. Ale może spróbuj się tym zajmować, żeby o tym nie myśleć? Mnie czasem w kryzysowych sytuacjach dużo pracy pomaga, bo zajmuje mi czymś głowę...
Jedyna rzecz, którą mogę się ostatnio zajmować bez problemu to spanie A jeśli chodzi o pracę...
Nie umiem się zebrać w sobie... No nic, jeśli wszystko pójdzie z godnie z planem (choć moje plany ostatnio w ogóle się nie sprawdzają) to w przyszłym tygodniu wracam do pracy - daję sobie luz do tego czasu, potem zabieram do roboty.

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Wolisz Cholero mieć zadłużenia zero

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 14:47   #4700
cholernarejestracja
Copyraptor

Jojla skoro dajesz sobie luz, to daj sobie luz na full - nie przejmuj się tym, że nic nie robisz, tylko rób wyłącznie rzeczy, które sprawiają Ci przyjemność.

Dziewczyny, chwalę się odkryciem w King Square, tam gdzie chodzę na fitness, jest sklep z orientalnymi składnikami - nigdy nie mogłam utrafić, bo jak kończyłam ćwiczyć to już było zamknięte, ale dziś byłam w końcu koło 13 i weszłam. Jakie tam są cuda i jak tanio!

Świeże, importowane warzywa, dostawa w piątki - wietnamskie bakłażany, kolendra i bazylia, pak choy/bok choy czyli taka azjatycka sałata do smażenia, musztardowiec, szczypior chiński.

Bardzo duży wybór krewetek - nie pytałam o cenę, ale wyglądały bardzo, bardzo apetycznie

Suszone grzyby - mun i shitake, duży worek na kilkanaście przynajmniej gotowań - 8zł.

Bardzo duży wybór gotowych sosów i dań - testuję dziś sos "sweet chili" do kuraka

Mój hicior - świeże tofu, robione przez nich, za 3zł za wielką kostkę (jakieś 300g)

Duży wybór mąk i ryżów, tapioka, mąka ryżowa, różne cuda. Kupiłam kilogram ryżu czarnego za 11zł (!) - w zdrowymjedzonku 60zł za kg

Wzięłam też nasiona lotosu, nie mam pojęcia co z nimi zrobię - ponoć je się je na słodko, najpierw namacza w wodzie, gotuje, po czym podaje z cukrem zaraz będę googlać. Mają być świetne na problemy ze snem sympatyczny chłopak tam sprzedaje, taki młody Wietnamczyk ale dobrze mówi po polsku, wszystko pokazuje, objaśnia i tak dalej. I jeszcze jego tata, który mniej mówi po polsku ale też da się z nim dogadać
Stary 2013-10-24, 14:53   #4701
ola_gie
Zakorzenienie

Cytat:
Jojla skoro dajesz sobie luz, to daj sobie luz na full - nie przejmuj się tym, że nic nie robisz, tylko rób wyłącznie rzeczy, które sprawiają Ci przyjemność.

Dziewczyny, chwalę się odkryciem w King Square, tam gdzie chodzę na fitness, jest sklep z orientalnymi składnikami - nigdy nie mogłam utrafić, bo jak kończyłam ćwiczyć to już było zamknięte, ale dziś byłam w końcu koło 13 i weszłam. Jakie tam są cuda i jak tanio!

Świeże, importowane warzywa, dostawa w piątki - wietnamskie bakłażany, kolendra i bazylia, pak choy/bok choy czyli taka azjatycka sałata do smażenia, musztardowiec, szczypior chiński.

Bardzo duży wybór krewetek - nie pytałam o cenę, ale wyglądały bardzo, bardzo apetycznie

Suszone grzyby - mun i shitake, duży worek na kilkanaście przynajmniej gotowań - 8zł.

Bardzo duży wybór gotowych sosów i dań - testuję dziś sos "sweet chili" do kuraka

Mój hicior - świeże tofu, robione przez nich, za 3zł za wielką kostkę (jakieś 300g)

Duży wybór mąk i ryżów, tapioka, mąka ryżowa, różne cuda. Kupiłam kilogram ryżu czarnego za 11zł (!) - w zdrowymjedzonku 60zł za kg

Wzięłam też nasiona lotosu, nie mam pojęcia co z nimi zrobię - ponoć je się je na słodko, najpierw namacza w wodzie, gotuje, po czym podaje z cukrem zaraz będę googlać. Mają być świetne na problemy ze snem sympatyczny chłopak tam sprzedaje, taki młody Wietnamczyk ale dobrze mówi po polsku, wszystko pokazuje, objaśnia i tak dalej. I jeszcze jego tata, który mniej mówi po polsku ale też da się z nim dogadać

Zawsze jak tam przechodziłam, to mi tylko śmierdziało zupkami chińskimi i nie wchodziłam ale świeże warzywa, woow

A jak ten fitness w ogóle, zdecydowałaś się na roczny karnet? Jak to wygląda, ile kosztuje itp.?

Tak właśnie.
Stary 2013-10-24, 15:09   #4702
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Napisane przez ola_gie Pokaż wiadomość

Zawsze jak tam przechodziłam, to mi tylko śmierdziało zupkami chińskimi i nie wchodziłam ale świeże warzywa, woow

A jak ten fitness w ogóle, zdecydowałaś się na roczny karnet? Jak to wygląda, ile kosztuje itp.?
Śmierdzi z restauracji chińskiej która jest obok, w samym sklepie w ogóle nie pachnie

Zapisałam się w październiku jest promocja dla studentów, więc się skusiłam, bo mimo, że studentką przestaję być, to warunki będę miała studenckie przez cały okres trwania umowy

Dostałam z okazji tej promocji -10% do ceny karnetu studenckiego, więc co miesiąc płacę 89zł za karnet open - wszystkie zajęcia + siłownia w dowolnych godzinach. Umowa na 12 miesięcy, studenci mogą zawiesić na okres trwania wakacji na 2 miesiące, a oprócz tego normalnie można zawiesić na miesiąc (jak się choruje, wyjeżdża czy cokolwiek). Teoretycznie nie można tak po prostu zrezygnować, można przepisać umowę na kogoś. Ale jest opcja napisania podania z jakimś powodem, który uniemożliwia Ci chodzenie, i wtedy ponoć rozpatrują indywidualnie i rozwiązują. Nie wiem jak to w praktyce wygląda, no bo tego nie robiłam, ale Pani mnie pytała co mogłoby się stać, przykładowo, żebym chciała zrezygnować, i powiedziałam, że np. mogłabym się wyprowadzić na drugi koniec Krakowa i mieć daleko dojazd, to powiedziała, że spoko, powinni uznać i rozwiązać umowę bez problemu.
Stary 2013-10-24, 16:28   #4703
ola_gie
Zakorzenienie

Cytat:
Śmierdzi z restauracji chińskiej która jest obok, w samym sklepie w ogóle nie pachnie

Zapisałam się w październiku jest promocja dla studentów, więc się skusiłam, bo mimo, że studentką przestaję być, to warunki będę miała studenckie przez cały okres trwania umowy

Dostałam z okazji tej promocji -10% do ceny karnetu studenckiego, więc co miesiąc płacę 89zł za karnet open - wszystkie zajęcia + siłownia w dowolnych godzinach. Umowa na 12 miesięcy, studenci mogą zawiesić na okres trwania wakacji na 2 miesiące, a oprócz tego normalnie można zawiesić na miesiąc (jak się choruje, wyjeżdża czy cokolwiek). Teoretycznie nie można tak po prostu zrezygnować, można przepisać umowę na kogoś. Ale jest opcja napisania podania z jakimś powodem, który uniemożliwia Ci chodzenie, i wtedy ponoć rozpatrują indywidualnie i rozwiązują. Nie wiem jak to w praktyce wygląda, no bo tego nie robiłam, ale Pani mnie pytała co mogłoby się stać, przykładowo, żebym chciała zrezygnować, i powiedziałam, że np. mogłabym się wyprowadzić na drugi koniec Krakowa i mieć daleko dojazd, to powiedziała, że spoko, powinni uznać i rozwiązać umowę bez problemu.
Dobra cena za karnet open Mnie jednak przeraża ta umowa na rok. Boję się, że przy zapisie mówią, że można napisać podanie, a w rzeczywistości naślą komornika a mam tam bliziutko i widzę, że w grafiku zajęcia już od 16:15, co mi się podoba. A zadowolona jesteś? Panda też chodzi?

Tak właśnie.
Stary 2013-10-24, 16:40   #4704
Malla
Nie depcze krokusów

Firmie nie opłaca się windykować tak niskiego zobowiązania.
Nawet po wyprowadzce na drugi koniec miasta można przecierpieć dojazdy przez końcówkę okresu trwania umowy. W dodatku można przepisać członkostwo na kogoś innego.
Nie widzę problemu. Cena rewelacyjna, zajęcia ponoć fajne - jedyną wymówką może być lenistwo.
Stary 2013-10-24, 16:46   #4705
susse
Zakorzenienie

Mnie dopadła straszna grypa
susse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 16:47   #4706
cholernarejestracja
Copyraptor

Poranne też są ja byłam zdziwiona, że w godzinach 11-14 nic nie ma, ale w sumie tam były takie pustki, że pewnie by nie było chętnych nie wpadłam jakoś na to, że w godzinach wczesnopopołudniowych nic nie ma, heh

I byłam na jodze, zajęciach body art, zdrowym kręgosłupie i fit ballu. Ze wszystkich byłam bardzo zadowolona, na fit ballu są różne instruktorki, byłam u dwóch różnych i obie fajne, różny poziom wycisku

Też mnie martwił ten karnet na rok, ale stwierdziłam, że zaryzykuję wymuszam na sobie motywację w ten sposób i działa Pandy nie namówiłam
Stary 2013-10-24, 17:32   #4707
Malla
Nie depcze krokusów

Jaka odmiana jogi?
Stary 2013-10-24, 17:34   #4708
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Jaka odmiana jogi?
Właśnie nie wiem, zastanawiałam się nad tym też ale nie umiem przeprowadzić jogodiagnozy Jak Ci opiszę jakie robiłyśmy ćwiczenia to mi powiesz?

W tym linku na przykład http://kalorynka.pl/porady/95/drukuj.aspx najbardziej podobnie brzmi ten opis: "Joga Iyengara
Ten styl jogi pochodzi od Iyengara, hinduskiego mistrza jogi. Wyróżnia się wyjątkową precyzją wykonywania asan, gdzie liczy się każdy szczegół. Każda pozycja wykonywana jest bardzo powoli i powtarzana kilka razy. Początkowo uczymy się pozycji stojących, dzięki którym łatwiej utrzymać równowagę, potem przechodzimy do pozycji bardziej zaawansowanych. Po opanowaniu podstawowych asan, uczymy się technik oddechowych, tzw. pranayam. W jodze Iyengara wykorzystuje się paski, bloczki, koce, krzesła po to, by osiągnąć optymalną pozycję ciała i równowagę, a także by minimalizować ryzyko kontuzji. Dzięki tym rekwizytom ciało jest w komforcie, a ty możesz wykorzystać maksymalnie zalety i korzyści wysiłku, jaki towarzyszy wykonywaniu asan. Joga Iyengara ma duże znaczenie terapeutyczne."

Edytowane przez cholernarejestracja
Czas edycji: 2013-10-24 o 17:37
Stary 2013-10-24, 17:44   #4709
Malla
Nie depcze krokusów

Cholera - czyli mieliście klocki, pasy, bolstery i krzesła?
Stary 2013-10-24, 17:46   #4710
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Cholera - czyli mieliście klocki, pasy, bolstery i krzesła?
Nie było krzeseł i nie wiem co to bolstery, ale były paski, klocki i koce i wykorzystywanie np. ściany
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości