|
|
#4681 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Krakowianki po raz XXIII
i pierwsza kasiura za zleconko wpadła
jest ok ![]() oby tak dalej. poza tym rozmowa z RZM mnie podbudowała
|
|
|
|
#4682 |
|
TU i TAM
|
Dot.: Kraków
gdzie, tylko piszcie wszystkie
|
|
|
|
#4683 |
|
Raczkowanie
|
Pierwotnym pomysłem byl słoneczny spacer, a o 18 juz zapada zmrok
u mnie sytuacja sie tak wyklarowala na jutro, ze moglabym juz o 15:30 sie spotkac.
|
|
|
|
#4684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to nie ma dla mnie nadziei ![]() Omg, to wy dalej bez lodówki?
|
|
#4685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też po skończeniu studiów odżyłam. Cieszyłam się bardzo, gdy studiowałam, ale teraz jeszcze bardziej się cieszę, że już nie
|
|
#4686 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Chyba mawiała "cholero, nie dziel przez zero"
|
#4687 |
|
Pani Buka
|
no, ja ciut ciut mam też dosyć studiów - już czuję że praca magisterska powstawać będzie w prawdziwych mękach
po prostu chyba najgorsze jest to, że nie może sobie człowiek w spokoju postudiować do końca i tylko temu się poświęcić, tylko trza "karierę" robić jeszcze przed papierkiem i myśleć jak to wszystko pogodzić mam nadzieję że w najbliższych tygodniach coś tam mi się wyklaruje.gratulacje Cholerko i Shir! Hard, Tobie też z okazji zlecenia
|
#4688 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
gratuluję ![]() Cytat:
![]() ja miałam zabrać się za pisanie pracy doktorskiej w dzień kiedy zawalił mi się tymczasowo świat
|
|
#4689 | |
|
Copyraptor
|
Już, w tym momencie, nie dziś o 22 przyjechała, odstoi swoje i będziemy montować ![]() Cytat:
![]() O, to to ![]() Kasiencja, pisanie mojej było lżejsze, niż myślałam i ze znajomymi z którymi się wzajemnie motywowaliśmy. Są prace na psychologii, których pisanie wspominam boleśniej grunt, to zaopatrzyć się w duuużo literatury, obudować nią i później tylko zmieniasz książki dużo pomogły mi też te prace magisterskie które Ś. prezentuje na seminarium. Masz już temat?
|
|
|
|
|
#4690 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, jest tu jakaś niespełniona fryzjerka, która umie farbować włosy? Kupiłam farbę, ale żadna koleżanka nigdy włosów nie farbowała
|
|
|
|
#4691 |
|
Zakorzenienie
|
Nicru ale mnozenie też jest bez sensu bo wychodzi 0 :LOL:
Cholerka też sie bronilam... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4692 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4693 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4694 |
|
Zakorzenienie
|
Sdc nie, zawsze byłam zawiedziona jak wychodziło mi 0
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4695 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4696 |
|
maszyna, nie człowiek
|
I to fajne uczucie gdy w tych najbardziej skomplikowanych równań wychodzi zero
|
#4697 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4698 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Co chcesz, przecież Ci gratulowałyśmy
![]() Cytat:
Wolisz Cholero mieć zadłużenia zero
|
|
|
#4699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jeśli chodzi o pracę...Nie umiem się zebrać w sobie...
|
|
#4700 |
|
Copyraptor
|
Jojla
skoro dajesz sobie luz, to daj sobie luz na full - nie przejmuj się tym, że nic nie robisz, tylko rób wyłącznie rzeczy, które sprawiają Ci przyjemność. Dziewczyny, chwalę się odkryciem w King Square, tam gdzie chodzę na fitness, jest sklep z orientalnymi składnikami - nigdy nie mogłam utrafić, bo jak kończyłam ćwiczyć to już było zamknięte, ale dziś byłam w końcu koło 13 i weszłam. Jakie tam są cuda i jak tanio!Świeże, importowane warzywa, dostawa w piątki - wietnamskie bakłażany, kolendra i bazylia, pak choy/bok choy czyli taka azjatycka sałata do smażenia, musztardowiec, szczypior chiński. Bardzo duży wybór krewetek - nie pytałam o cenę, ale wyglądały bardzo, bardzo apetycznie ![]() Suszone grzyby - mun i shitake, duży worek na kilkanaście przynajmniej gotowań - 8zł. Bardzo duży wybór gotowych sosów i dań - testuję dziś sos "sweet chili" do kuraka ![]() Mój hicior - świeże tofu, robione przez nich, za 3zł za wielką kostkę (jakieś 300g) ![]() Duży wybór mąk i ryżów, tapioka, mąka ryżowa, różne cuda. Kupiłam kilogram ryżu czarnego za 11zł (!) - w zdrowymjedzonku 60zł za kg ![]() Wzięłam też nasiona lotosu, nie mam pojęcia co z nimi zrobię - ponoć je się je na słodko, najpierw namacza w wodzie, gotuje, po czym podaje z cukrem zaraz będę googlać. Mają być świetne na problemy ze snem
|
|
|
|
#4701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze jak tam przechodziłam, to mi tylko śmierdziało zupkami chińskimi i nie wchodziłam ale świeże warzywa, woow A jak ten fitness w ogóle, zdecydowałaś się na roczny karnet? Jak to wygląda, ile kosztuje itp.?
|
|
#4702 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
Zapisałam się Dostałam z okazji tej promocji -10% do ceny karnetu studenckiego, więc co miesiąc płacę 89zł za karnet open - wszystkie zajęcia + siłownia w dowolnych godzinach. Umowa na 12 miesięcy, studenci mogą zawiesić na okres trwania wakacji na 2 miesiące, a oprócz tego normalnie można zawiesić na miesiąc (jak się choruje, wyjeżdża czy cokolwiek). Teoretycznie nie można tak po prostu zrezygnować, można przepisać umowę na kogoś. Ale jest opcja napisania podania z jakimś powodem, który uniemożliwia Ci chodzenie, i wtedy ponoć rozpatrują indywidualnie i rozwiązują. Nie wiem jak to w praktyce wygląda, no bo tego nie robiłam, ale Pani mnie pytała co mogłoby się stać, przykładowo, żebym chciała zrezygnować, i powiedziałam, że np. mogłabym się wyprowadzić na drugi koniec Krakowa i mieć daleko dojazd, to powiedziała, że spoko, powinni uznać i rozwiązać umowę bez problemu. |
|
|
|
|
#4703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4704 |
|
Nie depcze krokusów
|
Firmie nie opłaca się windykować tak niskiego zobowiązania.
Nawet po wyprowadzce na drugi koniec miasta można przecierpieć dojazdy przez końcówkę okresu trwania umowy. W dodatku można przepisać członkostwo na kogoś innego. Nie widzę problemu. Cena rewelacyjna, zajęcia ponoć fajne - jedyną wymówką może być lenistwo.
|
|
#4705 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie dopadła straszna grypa
|
|
|
|
#4706 |
|
Copyraptor
|
Poranne też są
ja byłam zdziwiona, że w godzinach 11-14 nic nie ma, ale w sumie tam były takie pustki, że pewnie by nie było chętnych nie wpadłam jakoś na to, że w godzinach wczesnopopołudniowych nic nie ma, heh ![]() I byłam na jodze, zajęciach body art, zdrowym kręgosłupie i fit ballu. Ze wszystkich byłam bardzo zadowolona, na fit ballu są różne instruktorki, byłam u dwóch różnych i obie fajne, różny poziom wycisku Też mnie martwił ten karnet na rok, ale stwierdziłam, że zaryzykuję wymuszam na sobie motywację w ten sposób Pandy nie namówiłam
|
|
|
|
#4707 |
|
Nie depcze krokusów
|
Jaka odmiana jogi?
|
|
#4708 |
|
Copyraptor
|
Właśnie nie wiem, zastanawiałam się nad tym też ale nie umiem przeprowadzić jogodiagnozy
Jak Ci opiszę jakie robiłyśmy ćwiczenia to mi powiesz? ![]() W tym linku na przykład http://kalorynka.pl/porady/95/drukuj.aspx najbardziej podobnie brzmi ten opis: "Joga Iyengara Ten styl jogi pochodzi od Iyengara, hinduskiego mistrza jogi. Wyróżnia się wyjątkową precyzją wykonywania asan, gdzie liczy się każdy szczegół. Każda pozycja wykonywana jest bardzo powoli i powtarzana kilka razy. Początkowo uczymy się pozycji stojących, dzięki którym łatwiej utrzymać równowagę, potem przechodzimy do pozycji bardziej zaawansowanych. Po opanowaniu podstawowych asan, uczymy się technik oddechowych, tzw. pranayam. W jodze Iyengara wykorzystuje się paski, bloczki, koce, krzesła po to, by osiągnąć optymalną pozycję ciała i równowagę, a także by minimalizować ryzyko kontuzji. Dzięki tym rekwizytom ciało jest w komforcie, a ty możesz wykorzystać maksymalnie zalety i korzyści wysiłku, jaki towarzyszy wykonywaniu asan. Joga Iyengara ma duże znaczenie terapeutyczne."
Fanpage z moimi rysunkami, które pewnie już gdzieś widziałaś w internecie, tylko nie wiedziałaś, że to moje. Edytowane przez cholernarejestracja Czas edycji: 2013-10-24 o 17:37 |
|
|
|
#4709 |
|
Nie depcze krokusów
|
Cholera - czyli mieliście klocki, pasy, bolstery i krzesła?
|
|
#4710 |
|
Copyraptor
|
Nie było krzeseł i nie wiem co to bolstery, ale były paski, klocki i koce
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:23.

jest ok 
u mnie sytuacja sie tak wyklarowala na jutro, ze moglabym juz o 15:30 sie spotkac.

to nie ma dla mnie nadziei 

po prostu chyba najgorsze jest to, że nie może sobie człowiek w spokoju postudiować do końca i tylko temu się poświęcić, tylko trza "karierę" robić jeszcze przed papierkiem i myśleć jak to wszystko pogodzić 

0 jest fajniejsze, bo jest takim jakby "początkiem".
skoro dajesz sobie luz, to daj sobie luz na full - nie przejmuj się tym, że nic nie robisz, tylko rób wyłącznie rzeczy, które sprawiają Ci przyjemność.
i jak tanio!