|
|
#1 |
|
Rozeznanie
|
Szwedzki stół dla dzieciaków :)
zastanawiam się nad zrobienie takiego szwedzkiego stolika dla dzieci
Oczywiście miejsca będą mieć przydzielone obok rodziców jednak chciałabym osobny stolik na słodycze dla nich - żelki, lizaki, soczki z rurką, chrupki itd Wiadomo jak to dzieci - nie kazdego zmusi sie do tradycyjnych potraw a raz na jakiś czas takie rarytasy mozna im zaserwować Jak myślicie?
|
|
|
#2 |
|
ż o n a i d e a l n a
|
Dot.: Szwedzki stół dla dzieciaków :)
Ja myślę, że to jest super pomysł. Jest to teraz bardzo popularne i mówi się na to słodki stół
Dla dzieciaków na pewno atrakcja wielka a i dla dorosłych może być - ja np uwielbiam słodycze i sama bym jadła garściami z tego stołu
|
|
|
#3 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dorosłych akurat nie brałam pod uwagę ale faktycznie masz racej! i dorośli z tego skorzystają )
|
|
|
|
#4 | |
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
![]() całkiem fajny pomysł jeśli ktoś np nie chce tylko zwykłych ciast
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo fajne
Ja także bym takie coś ustawiła Mnie np. na weselach zawsze zastanawiało, dlaczego nie ma takiego typowego stołu z przegryzkami, tylko jakieś swojskie stoły ze smalcem i słodkie stoły z ciastami. Wiadomo, że to przyjęcie bardziej uroczyste i jeść chipsów nie przystoi, ale są przecież inne przegryzki typu paluszki, czy jakieś słone rurki Ja sama bym jadła, zwłaszcza po zjedzeniu dań na ciepło Dlatego zdecydowanie fajny pomysł
|
|
|
|
|
#6 |
|
Konto usunięte
|
dobry pomysl, tylkodobrze jest zapewnic szpatułki czy szczypczyki zeby nie trzeba bylo cukierkow/lizakow brac rekami i sie brudzic
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Pomysł dobry, ale moim zdaniem to wyrzucanie kasy w błoto.
Na weselu każdy znajdzie coś dla siebie - dla dzieci: lody, ciastka, babeczki, tort. Poza tym nie wszyscy rodzice będą zadowoleni nie mając wpływu na to, co zjedzą ich dzieci. Oczywiście to wyjątkowa okazja, ale ludzie różni są
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#8 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mogłyby być na tym stoliku zamiast ciężkich kremowych ciast, np. małe tarty na słono czy też z owocami (lub też same spody i każdy mógłby coś sobie do nich nałożyć), małe kruche ciasteczka, czy też słone paluszki chlebowe
|
|
|
|
|
|
#9 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A koszt zrobienia takiego stołu nie jest majątkiem. Nie sądze by dla dziecka atrakcją był tort czy lody Co innego żelki czy inne smakołyki dla dzieci A cod o wpływu rodziców - wiadomo, z enie udostepnie dzieciom czegoś naprawde niezdrowego co mogłoby zaszkodzić. Wszystko w granicach rozsądku.---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#10 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na początku będzie fajnie, później jak dzieci się objedzą tych słodyczy już niekoniecznie. ---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- Cytat:
że słodycze, ale nie do końca słodkie jakieś słone przekąski, tarty owocowe, czy czekoladowe fondue
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym nie ryzykowała - nigdy nie wiadomo, kto ma jakie zasady w domu, jesli dziecku nie pozwalają jeść słodyczy/ma zakaz ze względów zdrowotnych to rodzice będą mieli ryk i problem jak upilnować, to raz. Dwa, dzieciaki nażrą się pod korek a potem będzie wymiotowanie i trzymanie za bolący brzuszek przez mamusię, zamiast zabawy. Trzy, ten 'barek' będzie wyglądał jak śmietnisko po pierwszej godzinie i nie dość, że wiele się zmarnuje, to będzie szpecić.
Wygląda imponująco, ale jak dla mnie za wiele negatywów |
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
Pomysł nie jest zły ale najważniejsze jest jego wykonanie. Ja jako matka nie byłabym szczęśliwa z takiej ilości słodyczy na stole ( o wymioty po przejedzeniu wszystkiego u dziecka nie trudno i większy problem może być). Ponadto moja córka np takich rzeczy nie je i nie lubi ( o alergiach na niektóre rzeczy nie wspomne, bo masą dzieciaków je ma- a w takiej sytuacji dziecka ktoś może nie upilnować). Wolałabym żeby były np ułozone malutkie kanapki śmiesznie ozdobione typu z ketchupu namalowana buzia, oczy z ogórka, z owoców zrobione szaszłyki kolorowe, itd, słodycze jak najbardziej ale typu malutkie babeczki. Żadnych lizaków, czipsów i wszelkiego śmieciowego jedzenia.
04.09.2010 szczęśliwa Żona ![]() Profesjonalny poradnik kosmetyczny przed ślubem mojego autorstwa https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p...postcoun t=4130 Edytowane przez Lowczyni Czas edycji: 2013-10-24 o 06:12 |
|
|
|
|
#13 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Rozeznanie
|
Macie rację
pomysł ląduje w koszu Właśnie dlatego wole o takich sprawach myśleć dużo wcześniej by potem nabrać dystansu do moich - czasem głupich pomysłów Dzięki za dobre rady
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
my robimy słodki stół z czekoladową fontanną a dzieci u nas wcale nie będzie
ja się sama na to rzucę |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#16 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Fontannę kupilismy więc czuje że jak córka bedzie większa zrobimy jej imprezkę urodzinowa i włączymy ją Dzieciaki będą zadowolone
|
|
|
#17 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też mamy własną fontannę bo tanio trafiliśmy na allegro i już z teściową się cieszyłyśmy jak dzieci małe owocami w czekoladzie wiec jak gościom się nie spodoba to będę tam ja, tż i jego mama, poradzimy sobie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Rozeznanie
|
Też mamy fontanne z czekoladą - była w cenie
|
|
|
#19 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Małe przekąski, które zjedzą i dzieciaki i dorośli Ale taki stół jest bardzo dobrym pomysłem, bo mi na weselach brakuje takich przekąsek/przegryzek Cytat:
Owoce maczane w czekoladzie - cudo! O wiele lepsze rozwiązanie niż ciężkie ciasta |
||
|
|
|
|
#20 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#21 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() pomysł ciekawy, ale z jego realizacją w trakcie imprezy może być różnie
|
|
|
#22 |
|
Rozeznanie
|
hmm ilekroć byłam na weselu i był taki candy bar to nie spotkałam się ani z cukierkami na podłodze ani wywracającymi się pannami młodymi
|
|
|
#23 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałabym być na weselu z takim candy barem, nie odessałabym się od niego nawet na minutę
|
|
|
#24 |
|
Raczkowanie
|
Świetny pomysł ! Ja miałam czekoladową fontannę - zarówno dzieci i dorośli zachwyceni
Myślę, że i przy tym stole pełno byłoby dorosłych
|
|
|
|
|
#25 |
|
Rozeznanie
|
Cięzko stwierdzić jak to będzie odebrane
Napisałam, ze pomysł wylądował w koszu ale na dzien dzisiejszy nie jestem tego taka pewna ))
|
|
|
#26 |
|
Wtajemniczenie
|
Moim zdaniem pomysł fajny, ale to taka przejściowa moda. Teraz wszyscy się na to rzucają jak jeszcze kilka lat temu na fontannę czekoladową. Taki candy bar powinien pasować do stylu wesela, bo taka cukierkowa wyspa w stylu urodzin sześciolatki nie pasuje. Można ustawić oddzielny stół na ciasta i słodkości i tam postawić coś typowo dla dzieciaków- żelki/ jakieś babeczki/ trochę lizaków.
Z drugiej strony to trochę niepotrzebny wydatek i kłopot. Raz, że jeżeli dzieci nie jedzą tradycyjnych potraw to zapychanie głodu cukrem jest złym pomysłem. Dwa, że jeżeli tego nie będzie na weselu to nikt nie odczuje braku. Edytowane przez piankowa Czas edycji: 2013-10-26 o 20:48 |
|
|
|
|
#27 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#28 |
|
Rozeznanie
|
[1=dcdfceaff93e0375d94849d 7bb8d896cf48ca316_61dcc8e 4a1e6f;43449666]Treść usunięta[/QUOTE]
Jak we wczesniejszym poscie pisałam - zdjęcie było przypadkowo wybrane Tez bym postawiła na słodycze znane dzieciom np haribo
|
|
|
#29 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#30 |
|
Rozeznanie
|
[1=dcdfceaff93e0375d94849d 7bb8d896cf48ca316_61dcc8e 4a1e6f;43451829]Treść usunięta[/QUOTE]
czyli jednym słowem jesteś za ile wypowiedzi tyle opinii - sama juz nie wiem pewnie tydzień przed weselem ostatecznie zdecyduje )
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:52.

Oczywiście miejsca będą mieć przydzielone obok rodziców jednak chciałabym osobny stolik na słodycze dla nich - żelki, lizaki, soczki z rurką, chrupki itd
Jak myślicie?

Dla dzieciaków na pewno atrakcja wielka a i dla dorosłych może być - ja np uwielbiam słodycze i sama bym jadła garściami z tego stołu 

ja się sama na to rzucę