|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Co trzecia z nas zaręczona a resztę dziewczyn TŻci robią w balona PM 2016 cz.2
Melduję swą obecność
![]() ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Wróciłam z uczelni, zjadłam obiad, chwila odpoczynku i nauka
|
#1172 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Co trzecia z nas zaręczona a resztę dziewczyn TŻci robią w balona PM 2016 cz.2
widać ze tutaj życie ostatnio kwitnie tylko nocą
![]() ja właśnie piekę muffinki
|
|
|
|
#1173 |
|
Konto usunięte
|
Wcale nie
Wczoraj jak byłam w pracy to zapisane zostało kilka stron. Widocznie dzisiaj już się znudziło.
|
|
|
|
#1174 |
|
Zakorzenienie
|
zabiegane dzis
![]() ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- Jak mam zmierzyć rozmiar palca?
|
#1175 |
|
PeEma
|
Ja poszlam do apartu i udawalam, że chcę wybrać sobie obrączki, wtedy oni wyciągają całą gamę obrączek we wszystkich rozmiarach
Edit: takich próbek rzecz jasna, żeby ustalić sobie rozmiar ![]() Sent from my GT-N7100 using Wizaz Forum mobile app
Edytowane przez kognisia Czas edycji: 2013-10-23 o 16:08 |
|
|
|
#1176 |
|
Zakorzenienie
|
"Na kopciuszka"
|
|
|
|
#1177 | |
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
![]() Z własnego doświadczenia powiem, że niby wszędzie powinny rozmiary wyglądać tak samo, ale co sklep to inaczej wychodzi... (tak jak z ciuchami ![]() Ja niedawno byłam w Kruku i chciałam z ciekawości zobaczyć jaki mam rozmiar. Pani bez problemu wyciągnęła pęk pierścieni i mi zmierzyła No i właśnie wyszło mi że mam 15, ciekawe bo noszę tam pierścionek 12, a na środkowym 14 Kiedyś nawet zażyczyłam sobie pierścionek, który chciałam na serdeczny palec i dałam TŻ inny który idealnie tam pasował. Nie wiem co to za jubiler ale pierścionek pasuje na środkowy... Edytowane przez smerfetk_a Czas edycji: 2013-10-23 o 16:45 |
|
|
|
|
#1178 |
|
Konto usunięte
|
dzien dobry
![]() ja dzisiaj troche zmeczona, ale dla odmiany wczesnie w domu
|
|
|
|
#1179 |
|
Japońska rzepa
|
Dzień dobry! Dzisiaj mieliśmy sporo spraw uczelnianych,ale załatwil
iśmy to i jesteśmy na czysto prawie. Jeszcze jutro parę kser i tyle. Dzisiaj mnie szlag trafił,bo kolega,który jest rok z laską powiedział,że myśli o zaręczynach. Normalnie mnie nie rusza,ale to mój dosc bliski kolega i znam całą historię jego związku. Ależ piękną pogodę trafiliśmy Dzisiaj mnie tak mama i babcia napchały i jeszcze musiałam iść z koleżanką i kolegą na kawę i ciacho,ze musiałam to wszystko zwymiotować,bo nie dałam rady ![]() No i dzisiaj farbuję się na rudo ! będę rudą małpą
|
#1180 | |
|
PeEma
|
Cytat:
A co do pogody, miodzio! chodziłam dziś w koszulce <3 Sent from my GT-N7100 using Wizaz Forum mobile app
|
|
|
#1181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pierwszy rok zazwyczaj jest bardzo kolorowy - chce się spędzać razem każdą chwilę, wszystko jest takie nowe i świeże. A później przychodzi takie trzeźwe spojrzenie i albo związek się rozpada, albo wręcz przeciwnie nabiera dojrzałości Tak pogoda była piękna, ale niedobre ciśnienie odczułam na własnej skórze Dziś mam "wychodne" i nie muszę oglądać z TŻ meczu Wybywam do kina w babskim gronie
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1182 | |
|
PeEma
|
Cytat:
![]() Baw się dziś dobrze! ![]() Sent from my GT-N7100 using Wizaz Forum mobile app
|
|
|
#1183 |
|
Zakorzenienie
|
a ja uważam że dopiero po 2-3 latach można naprawdę coś zobaczyć rok to jeszcze zauroczenie fascynacja
ale to tylko moje zdanie
|
|
|
|
#1184 | |
|
PeEma
|
Cytat:
a zauroczenie jest najgłupsze, bo się patrzy na drugą osobą przez różowe okulary i nie widzi się wad chociaż nie mowie, ze to nie jest przyjemne :p ale może się zgubne okazać![]() Sent from my GT-N7100 using Wizaz Forum mobile app
|
|
|
#1185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1186 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1187 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczynki! Dziękuje za miłe przyjęcie mnie do grupy
![]() Co do Waszych tematów, ja również nie wyobrażam sobie mówić do teściowej "mamo" tym bardziej, że nie darzymy się sympatią Ogólnie w tym momencie wszyscy żyją ślubem mojego brata, który jest w przyszłym roku, także jestem na bieżąco ze ślubnymi sprawami, choć nikomu nie mówię o naszych ślubnych planach... Ja chrapkę na ślub miałam od zawsze, więc już po zaręczynach sobie planowałam, i tak przekładałam z roku na rok, aż w końcu stwierdziłam, że nie ma co planować skoro TŻ jeszcze o tym nie myśli... I ślubne plany zniknęły na dobre dwa lata, ja tylko ukradkiem przeglądałam suknie ślubne, choć dobrze wiem, jaką chce Nie raz łezka poleciała, że ja już jestem gotowa, a On nie.... Później przeszło. Ale im bardziej poznawałam TŻ, tym bardziej widziałam, że On jest po prostu "niemyślący" (absolutnie nie obrażając nikogo ) po prostu uważa, że wszystko jest ważniejsze od wszystkiego. (nieskładnie to napisałam, ale w sumie to tak jest)Porozrzucane skarpetki, niesprzatanie po sobie, chociaż go proszę, to jest na porządku dziennym. Często się wściekam, płaczę i przeklinam na niego, mam go dosyć, ale jestem pewna, że Kocham Go najmocniej na świecie, i żyć bez niego nie umiem Edytowane przez Czicza90 Czas edycji: 2013-10-23 o 19:09 |
|
|
|
#1188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam parę znajomych, po 30-stce. Są ze sobą jakieś 10 lat i zadecydowali, że z różnych powodów ślubu nie chcą. Chcieli jednak dać sobie słowo, że zależy im na sobie, zrobią wszystko, by być razem i tworzyć wspólnie coś wspaniałego. Taką mieli potrzebę. Zaręczyli się 3 lata temu. Pytanie brzmiało: Czy chcesz ze mną spędzić całe życie?
|
|
|
|
|
#1189 | |
|
Japońska rzepa
|
Cytat:
Niemniej takim pytaniem też bym nie pogardziła
|
|
#1190 |
|
ż o n a i d e a l n a
|
Hej laseczki
właśnie wróciłam do domu, myślałam, że dużo będę miała nadrabiania a tu prawie, że nic![]() Dziś były wybory miss i mistera mojego wydziału, było głosowanie publiczności i potem spośród głosujących byly losowane nagrody i wygrałam ale się ciesze ![]() Brzuch mnie dziś tak boli, że chyba zaraz eksploduje idę wziąć kąpiel, wypić ciepła herbatke i jakiegoś tabsa wziąć od bólu i kłade się do łóżka![]() PS. skusiłam się dziś na Mc Donalda
|
|
#1191 |
|
Przyczajenie
|
A ja nie mam nic przeciwko długim narzeczeństwom... Moja siostra była zaręczona 10 lat, i krzywda im się nie działa
Kiedyś mi nawet powiedziała, że mogłaby w dalszym ciągu żyć bez ślubu, ale jednak chciałaby już założyć rodzinę i się ustabilizować.
|
|
|
|
#1192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zaręczyny to chęć wzięcia ślubu i kropka jak się nie chce ślubu nie nie ma sensu się zaręczać
|
|
|
|
|
#1193 |
|
Przyczajenie
|
Pozostaje pytanie, po co być z kimś, z kim nie planuje się żadnej przyszłości?
No chyba, że bez ślubu, ale to już, co kto woli Ja mogę być bez ślubu 5,10,15 lat, ale jak zbudować nasz wspólny dom, i rodzić dzieci, to tylko jako żona
|
|
|
|
#1194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już niekoniecznie obietnica małżeństwa, bo jest tyle fajnych związków, gdzie ludzie ślubu nie chcą, że w niczym nie są gorsze od tych sformalizowanych. |
|
|
|
|
#1196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1197 | |
|
PeEma
|
Cytat:
Sent from my GT-N7100 using Wizaz Forum mobile app
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1198 |
|
Przyczajenie
|
A więc ile ludzi, tyle opinii
Dla mnie zaręczyny to chęć zalegalizowania związku. A czy to się stanie jutro, czy za 10 lat, nie ma znaczenia. nie mówię, że każdy od razu ma się zaręczać, ale jeżeli ktoś czuje, że z drugą osobą chce spędzić reszte życia... Ja mam poczucie winy, że moje zaręczyny nie były takie do końca prosto z serca, z dwóch powodów. Po pierwsze, dużo o tym mówiłam, że bardzo mi się to marzy, zaręczyny, ślub itp. Byc może mój TŻ poczuł się przyciśnięty, ale ja nie miałam takiego zamiaru. Po drugie, byliśmy ze sobą zaledwie rok, i praktycznie się nie znaliśmy, bo byliśmy w związku na odległość. Osobna sprawa to wiek, ja miałam 19 lat, TŻ 18, więc młodzi byliśmy... Podczas ostatniej rozmowy powiedziałam mu, że nie będę naciskać, po prostu, jeżeli On zdecyduje, że jest gotowy, to mi powie, ja poczekam... Oczywiście zaznaczyłam, że mogę poczekać, ale nie w nieskończoność
|
|
|
|
#1199 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
I to uczucia powinny definiować czy jest sens się zaręczać, czy nie... |
||
|
|
|
#1200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- a już zaręczyny żeby nie mówić chłopak bo głupio to już w ogóle wielkie NIE można mówić mój mężczyzna mój partner nie trzeba mówić chłopak |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:53.

Pierwszy rok zazwyczaj jest bardzo kolorowy - chce się spędzać razem każdą chwilę, wszystko jest takie nowe i świeże. A później przychodzi takie trzeźwe spojrzenie i albo związek się rozpada, albo wręcz przeciwnie nabiera dojrzałości 

No chyba, że bez ślubu, ale to już, co kto woli