|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę: | |||
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
1 | 2,04% |
JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI |
19 | 38,78% |
1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! |
0 | 0% |
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
7 | 14,29% |
RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK |
22 | 44,90% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#812 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
![]() Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2014-03-19 o 18:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#813 | ||||
Zadomowienie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Pewnie będzie, ale zanim znów zbiorą grupę, to im zajmie dużo czasu. Na ten czekałam półtora roku. Owszem czasem jest tak, że za pół roku może być, ale raczej mało prawdopodobne, a ja wracając do pracy powinnam go już mieć, żeby nie wylądować na innym stanowisku.
Ja mam z lidlla, nie mogę teraz znaleźć na necie nawet zdjęcia. Ogólnie bardzo fajny i cenowo też atrakcyjny. Jakby była powtórka tej promocji to polecam. Cytat:
![]() Fajnie, cieszę się bardzo, tylko tak jak pisałam, wkurzam się, bo pewnie zrobię ten kurs na odwal się, a chciałam skorzystać. Aaa i najprawdopodobniej nie ruszy 18 listopada (mój termin) tylko dopiero 2 grudnia i zaczyna się tygodniem bzdetów z których jestem oficjalnie zwolniona, więc jakoś dam może radę ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Człowiek wyjdzie na spacer z domu i 5 stron ma do nadrobienia ![]() A spacer cudowny, pozałatwialiśmy mnóstwo spraw, wypiliśmy kawkę w miłej knajpce, właściwie na ogródku tej knajpki, bo z piesem ![]() Pospacerowaliśmy jeszcze po parku. Cudownie czuję się jak taka pogoda jest. Oby jak najdłużej. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#814 |
Zakorzenienie
|
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#815 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#816 |
Zakorzenienie
|
Dziekujemy wszystkim za gratulacje!
![]() Przepraszam ze bez polskich znakow ale pisze z telefonu... I zeby nie bylo - nie nadrobilam Was ![]() Jak wiecie Nina postanowila wyjsc tydzien wczesniej niz moj lekarz to zaplanowal. W pn w nocy poczulam bole jak przed @.Rano juz byly dosc czeste ale uznalam "Eee, w koncu mam pewnie jakies przepowiadacze" - wszak u mnie ciaza bezobjawowa od poczatku do konca ![]() Po 10 pojechalismy na umowione ktg. Tam wyszlo kilka skurczy o sile 40-60. Mysle sobie ze moze jednak nie symuluje (a bolalo mocno w odstepach srednio 7 minut). No ale lekarz dyzurujacy obejrzal zapis i mowi ze planowo mam sie zglosic w nd do szpitala. No to skoro lekarz tak mowi to widocznie daleeeeeka droga... Pojechalismy jeszcze na zakupy, zjadlam kebaba ![]() Poszlam pod prysznic i stwierdzilam ze jesli po kapieli nic sie nie zmieni to jedziemy na IP. Jakos po 18 bylismy w szpitalu. Badanie: rozwarcie 2cm, szyjka zgladzona w 90% (cokolwiek to znaczy ![]() ![]() Takze dla mnie kompletne zaskoczenie - zwlaszcza, ze caly dzien myslalam, ze po prostu mi sie wydaje i ze jak pojade to mnie wezma za frustratke. Zwlaszcza ze pare godzin wczesniej bylo ktg i lekarz nic nie mowil... Jak po? Pierwsza noc pozostawie bez komentarza. Wczorajszy dzien mocno depresyjny, duzo plakalam - nie dosc ze bol, to Mala kompletnie nie potrafila mnie zlapac, brodawki plaskie jak Tybet i na koniec okazalo sie ze ma podwyzszona bilirubine. Od wieczora ma wlaczona fototerapie takze nie ma spania, jest czuwanie. Ale w nocy ladnie zassala - nie wiem czy polecialo jej cokolwiek ale glupie kilka pociagniec a mi to bardzo dodalo sil. Takze walcze i na kazde kwikniecie biore ja i przystawiam. W tej chwili nic dla niej lepszego nie ma wiec walcze... Jutro rano pobiora jej krew i sprawdzimy poziom bilirubiny. Oby spadla ![]() ![]() Poza tym jest malym cudakiem! ![]() ![]() Sciskamy wszystkie ciotki!
#817 | ||
Rozeznanie
|
dokładnie
![]() Cytat:
![]() A jak jeszcze zaczyna się w grudniu i bzdetami, to już będziesz ogarnięta i zorganizowana ![]() Fajny dzionek miałaś, ja też tak chcę, może w weekend... Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Pokaż Kudłaczka ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#818 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() O jaka bubka fajna ![]() My czekaliśmy równiuteńko 4 miesiące. W sumie wyszło nam tego zwrotu ponad tysiąc złotych, a księgowemu zapłaciliśmy chyba 60 zł. Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#819 |
Zadomowienie
|
Oj dziewczyny, termin za tydzien, dzidzia sie wierci, ciagle parcie a to na pecherz, a to bol ale miesiaczka, sil na nic nie mam - chyba sie zbliza, co??
|
![]() ![]() |
![]() |
#820 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Oby jak najszybciej skończyły się problemy z brzuszkiem ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale przynajmniej nastawienie mam pozytywne dzięki Wam. :kciucki: za rozkręcenie karmienia i za spadek bilirubiny. Pokaż Kudłacza! ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#821 |
Zakorzenienie
|
Jestem dzisiaj tak bardzo zestresowana sytuacją z Jaśkiem że praktycznie cały dzień płacze razem z nim. Próbuję wszystkiego a on ciągle płacze, co przyśnie to budzi się z płaczem. Tak mało spał od wczoraj że ma oczka opuchnięte... Boję się dzisiejszej nocy bo wiem że będzie to samo i znowu nocka będzie zarwana... Właśnie oznajmiłam mężowi że nie chce więcej dzieci... On idzie do roboty i ma wszystko gdzieś a ja cały dzień się głowie co jest Jaśkowi i jak mu pomóc. Nienawidzę kiedy jestem taka bezradna
|
![]() ![]() |
![]() |
#822 |
Wtajemniczenie
|
ja tak ciągle na wyrywki
sanrio ładna z WAs rodzinka kuku JAśko aaby fajnie że ominął CIę cały ten stres oczekiwania i trzyma m za Was kciuki, żeby bilirub. szybko spadła a Nina ślicznie ssala cyca nemosek dzięki za przekazywanie naszych sms ków a Wam za miłe słowa |
![]() ![]() |
![]() |
#823 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#824 |
Zadomowienie
|
ach, piękne te wasze porody
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#825 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#826 |
Wtajemniczenie
|
zrobilo sie tu" ciszej" i nie obrazcie sie ale bardziej ogarniam watek
![]() ![]() ![]()
#827 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#828 |
Zadomowienie
|
Aaby- będzie dobrze!
![]() ![]() Domi, ja bym dzwoniła do przychodni do lekarza. Bo tak to sobie możesz w ciemno strzelać, co mu jest To może być nic, a może początek infekcji. |
![]() ![]() |
![]() |
#829 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#830 | ||||
Zakorzenienie
|
Jaka słodka
![]() Cytat:
![]() Poza tym Luz Claritę i Gorzką Zemstę (ahh ten Juan ![]() ![]() Cytat:
![]() Mi też ![]() ![]() Hehe świetne miny strzela ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#831 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ile się czeka na wyniki z paciora????? Mnie chyba pobierze na wizycie za tydzień, to już będzie zaczęty 37 tydz, mam nadzieję, że wyniki dotrą przed porodem :P Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Jaki wystrachany ![]() Domii współczuje Tobie i Jaśkowi ciężkich dni i nocy, brzuszkowych problemów i w ogóle. Może faktycznie spróbuj do lekarza się umówić. Cytat:
![]() Oby bilirubina spadła szybciutko a mała nauczyła się ładnie ssać. Trzymaj się dzielnie i nie poddawaj! Już niedługo wrócicie do domku! Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ale jestem padnięta. Jeszcze miałam prasować, ale zrobię to jutro, bo plecy bolą. I zauważyłam, że się zaczynam "toczyć" tak typowo ciążowo ![]() ![]()
Edytowane przez ktosiula Czas edycji: 2013-10-23 o 17:30 |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#832 |
Zakorzenienie
|
U mnie dzisiaj pracowity dzień. Mama wpadła rano i pomogła mi z prasowaniem ubranek. Wyprasowałyśmy też wszystkie elementy pościeli i część już założyłyśmy. Strasznie mi się podoba
![]() Wczoraj wyciągnęłam męża do lumpka, kupiłam 2 pary śpioszków i 1 rampers. Dla siebie wzięłam bluzkę i szlafrok, także nie mogę rodzić przez parę najbliższych dni, bo wisi wyprany ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#833 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, podczytuje was regularnie i jesteście wielką skarbnicą wiedzy
![]() ![]() Lineczko zmartwiłaś mnie tą informacją o wywoływanym porodzie twojej szwagierki przy cukrzycy... a ta akcja to ze względu na makrosomię płodu czy w ogóle ze względu na chorobę? aaby serdeczne gratulacje ![]()
![]() |
#834 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#835 | |
Zakorzenienie
|
![]() ale mina ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#836 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Malutką masz stopę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#837 |
Zakorzenienie
|
Nie dzwonię póki co do lekarza bo jutro przyjdzie położna więc podpytam co i jak a w razie czego wybiorę się z nim jutro do lekarza choć planowałam w piątek bo będziemy w szpitalu na usg główki to byśmy przy okazji do lekarza podjechali
|
![]() ![]() |
![]() |
#838 |
Wtajemniczenie
|
A ja tak z doskoku, mam pytanie do mamuś
Jak to jest z ubezpieczeniem dziecka? Gdzie to trzeba zgłosić??
#839 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiecie co chwile mnie lapia takie skurcze jak mam na @ i boli mnie brzuch, gdybym mogla to bym zaciagnela TZ juz teraz do sypialni ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
![]() ![]() |
![]() |
#840 |
Zakorzenienie
|
U nas jakoś nici z przytulanek. Jak mąż się dobiera wieczorem to mała na ogół tak kopie że zwijam się z bólu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:14.