|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ? | |||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 15,91% |
Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek |
1 | 2,27% |
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje |
3 | 6,82% |
Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki |
1 | 2,27% |
Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy |
0 | 0% |
Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta |
1 | 2,27% |
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera |
4 | 9,09% |
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają ![]() |
13 | 29,55% |
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą |
0 | 0% |
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki |
8 | 18,18% |
Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie |
1 | 2,27% |
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
4 | 9,09% |
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
0 | 0% |
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
1 | 2,27% |
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają |
0 | 0% |
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3301 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a w jakich momentach robi to Florek? ale pogoda ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3302 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
Ag_nes wydaje mi się, że moglibyście już sobie odpuścić butelkę. Bo coraz wiecej będzie stałych pokarmów, a coraz mniej mleka, a tym bardziej, że Wy cyckowi. Spróbuj jednak ten kubek.
Nasza randka z Wojtkiem znów nie wypali, bo Rafał nawet jeszcze ze szkolenia nie wrócił, więc wyjazd w lesie jest. Załamka. A od rana opowiadam Matyldzie, że będzie miała randkę z bliźniakiem ![]()
#3303 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A czy ja pisałam już czy nie? Bartuś kończy dziś 5 miesięcy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() urodziny-kielce.jpg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3304 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nadrabiam od tyłu bo mała w końcu zasnęła ale raczej długo nie pośpi.
![]() |
#3305 |
Zakorzenienie
|
Grzebiąc w necie znalazłam coś takiego - mamy z Katowic i Krakowa :
http://www.odrolnika.pl/ z tego co zrozumiałam to można tu zamawiac ekologiczne warzywa do domu. I jeszcze coś takiego: www.vegebox.pl Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-10-23 o 16:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#3306 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja dalej tak ostroznie go trzymam za klate, bo jego zebra i mostek jeszcze pare tygodni potrzebuja, wiec nie moge go tak mocno tam sciskac. a nie sciskajac to praktycznie tylko go podpieram. i wez badz tu madra i balansuj miedzy wspieraniem kregoslupa a oszczedzaniem pooperacyjnej klaty ![]() od wczoraj troche nosze go w chuscie, zeby jednak ta siedzaca pozycje wymusic. roznie bywa, ale ogolnie dajemy rade.
![]() |
#3307 |
Zakorzenienie
|
Ok mam głupie pytanie, kupiłam mm nan pro 1 w szklanej butelce takie na jeden raz. Jak to podgrzać? Czy przelać do garnka i podgrzać czy za zagotować wodę i wstawić w to butelkę?
Dentysta sadysta ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3308 |
Zakorzenienie
|
uff, co za dzien... Sofia na zmiane placze i sie smieje... duzo je i malo spi. teraz wreszcie zasnela ale juz od dwoch h marudzila na spanie...
czytalam Was na spacerze, tak jak deb ![]() Pamietam , ze Agnes probuje Nine do butelki przekonac... Ja na Twoim miejscu I odpuscilabym juz butle, a zaczela uczyc pic z kubeczka. Nie ma co meczyc siebie i Ninki bo zanim sie obejrzymy, a bedziemy dzieciaki oduczac butli. Cloche, jak tam Florek? mam nadzieje, ze juz spokojniejszy. przez Was znow zrobilam mufinki ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3309 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no ale niestety nie tym razem ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3310 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Bartek zasnął, M. na ogródku, powinnam coś porobić ale póki co wszmałam lody i zbijam bąki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3311 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale nie wiem czy dobrze zrobiłam, bo Wojtusiowi bardzo dobrze robi na kupy i bączki rozszerzanie diety ![]() cloche- miałaś rację! ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3312 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3313 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() na razie zjadłam chałwę i popiłam mlekiem ![]() jestem zmęczona ,bo byliśmy dziś w toruniu na zakupach ![]() więc chyba jednak poleżę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3314 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3315 |
Wtajemniczenie
|
zrobiłam dzisiaj zupkę marchewkowo-ziemniaczaną dla Wojtusia i mam jeszcze 2 porcje, i tak się zastanawiam czy pojutrze też mogę ją mu dać? czy nie będzie już za stara?
sharp- Ty robisz na 3 dni zupki prawdA? mama ciągle mi gada, że nam robiła zupy tylko na 1 dzień i absolutnie mam mu nie podawać tej samej zupy 3 dnia... to ja już nie wiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3316 |
Zakorzenienie
|
Ja dalej w temacie żywienia. Jeżeli bym sobie zamówiła taki vegebox to najlepiej mi się by opłacało jakąs większą ilosć tych warzyw.. ale jak to przechowywać??
1. Czy ktoś próbował paseryzować różne warzywa/owoce - marchewke, jabłka itp w słoikach po koncentracie pomidorowym? a dokłądniej po tym madero z biedronki? 2. Ile takie warzywa po pasteryzacji stoją? 3. Jak się pasteryzuje? Czy jest jedna metoda czy różne rzeczy się róznie pasteryzuje np. jablka inaczej marchewkę inaczej? 4. Ewentualnie czy można zamrozic takie warzywa? jeżeli tak to w jakiej formie jakieś surowe czy już gotowe danie np. http://www.osesek.pl/ksiazka-kuchars...-miesiacu.html ? 5. W sumie też bym mogła przetrzymać w piwnicy, ale mam taką piwnicę w bloku.. jak to bywa w PRLowskich blokach.. Czy ktos z Was trzyma w takiej piwnicy warzywa/owoce. Jak one się tam przechowuja? |
![]() ![]() |
![]() |
#3317 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poki co szukam informacji na temat mozliwosci opieki dla malego... kurde mam stracha oddac go w obce rece... ---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- Cytat:
![]() Florek sie wyspal troche i juz mu lepiej... zastanawiam sie, czy takie maluszki moga miec bole wzrostowe??????????? bo skoro starsze dzieci maja, a maluszki rosna mega szybko... hmmm... bo nie wiem, jak inaczej wytlumaczyc ten krzyk jego... musialo go cos bolec, tak "falami"... chyba ze zeby? ale jak zeby, to i inne kosci moga mu "dawac w kosc". wie ktos cos na ten temat? strasznie mi go zal... musze tez powiedziec, ze zauwazylam, ze takie akcje najczesciej mamy, jak na dworze deszczowo - nagle zmiany pogody, ponuro... a teraz wlasnie cos sie dzieje, wczoraj jeszcze lato, a dzisiaj buro... jutro znow lato ma byc. podobno sercowcy sa strasznymi meteopatami. ale nie moge myslec o tym, ze to cos z sercem, bo zaraz mam taka panike w oczach i nie wiem co robic... wole myslec, ze "tak to juz dzieci (nawet zdrowe) maja"... ---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- zeby nie bylo, sama na to nie wpadlam, tylko mieliscie to samo co my (jedynie czestotliwosc kupy inna) - no i wygrzebalam info od pewnych niemieckich ekspertow, ze wtedy warzywka dobrze robia ![]() ![]()
![]() |
#3318 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Bez sensu, że piszą, że po 4 miesiącu a jednak wprowadza się je później bo to mi zamieszało w głowie ![]() A nogi mojej w leżaczku też bym z chęcią unieruchomiła ![]() Diabli masz już na oku krzesełko jakieś? Jak dla mnie jest za duży wybór i nie wiem co wziąć ![]() Cytat:
![]() Ja bym w Tatry też się mogła przeprowadzić ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez puchatkowa Czas edycji: 2013-10-23 o 17:27 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3319 |
Zakorzenienie
|
Kurcze a mogę sobie w takich zwykłych plastikowych opakowaniach mrozić te pokarmy?np. takich z carrefoura albo w jakimś curverze? czy jakieś strasznie szkodliwe substancje zaatakują ten pokarm
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3320 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do kaszki - pisza, ze po 4 mies mozna, bo niektorzy od kaszki zaczynaja rozszerzanie. ogolnie chyba lepiej od warzyw zaczac, zeby wprowadzic mieso z powodu zelaza. ale jak dziecko wcale nie chce jesc warzyw albo ma problemy z lyzeczka, to mozna sprobowac wlasnie kaszke - nawet z butelki. no, ale to wszystko indywidualna sprawa... ---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3321 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiesz, tez nad tym myslałam i chyba może boleć ...
![]() |
#3322 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3323 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Masz rację z tymi warzywami i mięskiem = żelazem. U nas podejrzenie anemii po wczorajszym szczepieniu także muszę się też na tym skupić a temat kaszek odpuszczam. Jutro idziemy na pobranie krwi z Lenką i już się boję jak jej to będą z żyły brać ![]() ![]() Z grubsza Was w końcu nadrobiłam ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3324 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() no wiec co do tego bolu... straszne to, ale chyba procz tulenia nic nie zrobimy, nie? bo to tak falowo idzie, ze z czopkami to se mozemy... biedactwa... ---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- Cytat:
![]() no z palca to chyba nie bedzie... ale dacie rade. przygotuj sie na przytulanie i pocieszanie, wez smoczka czy co tam mala lubi. to trwa chwilke i nie boli jakos specjalnie. bardziej maluszka drazni fakt, ze jest trzymany mocno... ale pare sekund i po sprawie ![]()
![]() |
#3325 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki za pocieszenie. Jakoś damy radę, pewnie ale trochę mi przykro, że muszą mi dziecko tak pokłuć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3327 |
Zakorzenienie
|
Zrobiłam na podstawie tej strony taką rozpiskę w pdf może komuś się przyda :
http://www.osesek.pl/podstawy-zywien...iac-zycia.html kolejny miesiąc to nowe produkty.. Niektóre rzeczy mogą być kontrowersyjne jak np. kasza manna.. ale tak tam było.. |
![]() ![]() |
![]() |
#3328 |
Zakorzenienie
|
Cała Marchewa
![]() ![]() ja już sama nie wiem co i jak z tym rozszerzaniem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3329 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#3330 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:49.