Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 13 - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-23, 14:47   #1291
201607231707
Konto usunięte

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 13

Najbardziej mi sie podoba ulepszanie chipsów, ktore polega na powiększeniu paczki, ilośc i jakość zostaje ta sama
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 15:16   #1292
Duszaniola
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez beeets Pokaż wiadomość
Dziwi mnie żalenie się blogerek, że nie mają dobrych statystyk i firmy z nimi przez to nie chcą współpracować i słać tirów darmowych kosmetyków
Mnie takie żalenie najbardziej dziwi u blogerek, które mają np. bardzo kiepskie zdjęcia, bloga od miesiąca lub wstawiają posty raz na 2 tygodnie/miesiąc i później zdziwienie, że tłumów nie mają.

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Super...ale "głupi" konsument wszystko przyjmie i więcej kupi, bo przecież produkt taaaaki "ulepszony". Moi rodzice często się dają łapać na takie gierki.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Bo kurde, opakowanie wygląda identycznie, wielkość identyczna i mi nawet do głowy nie przyjdzie, że mogli zmniejszyć o połowę. Albo że mi skład zmienili. Strasznie mnie to wkurza.

Duszaniola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 15:16   #1293
I am Rock
lokalna gwiazda

A mnie dziwi 25-letni facet, który pisze, że poznał Litwinkę, która po wakacjach wróciła do Litwy. Chwilę wcześniej na innym wątku - "chłopak był nie ładny". Ratunku.
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 15:21   #1294
kawa_zmlekiem
damn good coffee

Cytat:
Napisane przez I am Rock Pokaż wiadomość
A mnie dziwi 25-letni facet, który pisze, że poznał Litwinkę, która po wakacjach wróciła do Litwy. Chwilę wcześniej na innym wątku - "chłopak był nie ładny". Ratunku.
Przed chwilą 'co o tym myśli cię?'
kawa_zmlekiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 15:21   #1295
jesienny_lisc
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez I am Rock Pokaż wiadomość
Ja już chyba zobojętniałam... Ale dawno, nie widziałam poprawnie napisanego "w ogóle". Niedługo "wogule" wpiszą do słownika, jako poprawną formę.
Albo czytam sobie zdanie, jest sens, jest sens i nagle "wg" i nie ma sensu. Myślę, co według? A to "w ogóle".

Jeszcze z ogłoszeń, najlepsze - "na mieszkaniu" - na mieszkaniu pralka, na mieszkaniu meble itd.
jesienny_lisc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 15:49   #1296
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Super...ale "głupi" konsument wszystko przyjmie i więcej kupi, bo przecież produkt taaaaki "ulepszony". Moi rodzice często się dają łapać na takie gierki.
Hm, ja nadal kupuję "Werther'sy", ale nie bynajmniej z powodu ulepszonej receptury, tylko dlatego że lubię te cukierki i nie bardzo mam wpływ na gramaturę opakowania. Zmiana procedury może jedynie spowodować, że przestanę coś kupować, bo mi zwyczajnie przestanie smakować, na odwrót byłoby trudno.
Stary 2013-10-23, 16:17   #1297
Black_Rose
Zadomowienie

GG do Black_Rose

Cytat:
Napisane przez kawa_zmlekiem Pokaż wiadomość
Nie, najlepsze jest to, że zazwyczaj przy 'ulepszaniu' zmniejsza się ilość produktu (np ulepszone ptasie mleczko, kiedyś było 420g teraz jest 380g)

to przede wszystkim, kiedys Princessa byla zbita i smakowala konkretnie, a jakies 10 lat temu zrobili z niej napakowany proszkiem do pieczenia wafelek jak wszytkie inne i cos co teraz ma ksywe MAXI jest tym samym produktem, ktory byl regularnym kiedys. Poza tym chleb zazwyczaj ma juz 0,5 kg, a kiedys mial 0,6. Zmienili smak taniego jogurtu Serduszko, ktory na poczatku (jakies 6 lat temu) byl pyszny, a teraz to zelatyna z woda.
Dziwi mnie po prostu to, ze ludzie godza sie na takie zmiany i pomimo wszystko kupuja takie sciemy.
Ostatnio tez kupilam parowki w paczce firmy JBB - chyba Delikatne czy Delikatesowe. Kupowalam je bardzo czesto, bo moj TZ to parowkozerca. Cena poszla w gore, a po ugotowaniu powiekszyly sie o jakies 50 procent czyli staly sie niejadalne... Po prostu pojechali po jakosci.
och mozna by duzo i pewnie nadaje sie na odrebny temat po prostu typu: "Nie warto kupowac juz tego, tego, tego"

Edytowane przez Black_Rose
Czas edycji: 2013-10-23 o 16:19
Black_Rose jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-23, 16:28   #1298
201604191001
Konto usunięte

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...skupa_.html#MT
Dziwię się pozytywnie. I przyjmuję zakłady kiedy Franciszek zginie w tajemniczym wypadku W ogóle dziwi mnie ten papież. Bogactwo fe, zacietrzewienie fe, tolerancja cacy... Zaraz usłyszę, że antykoncepcja typu prezerwatywy czy tabletki u katolików są ok.

Dziwię się pozytywnie, że promotor może być człowiekiem, być dla studenta.

I dziwię się, że dwa dni słoneczko pogrzało a ludziom już pogrzało się w głowach. Takiej liczby idiotów za kierownicą, jaką dzisiaj spotkałam to jeszcze nie widziałam podczas mojej krótkiej acz dość intensywnej kariery kierowcy. Wśród największych debilizmów króluje "zmienię se pas, albo jednak nie a może tak haha zgaduj" oraz "będę jechał mając linię między kołami bo a dlaczego nie" i "pas do jazdy prost? a to skręcę". :[

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

Wiedziałam, że jeszcze o czymś zapomniałam! Uwaga, trochę obrzydliwe to będzie.
Stojąc w korku obserwowałam dwie kobiety w samochodzie za mną. Słońce prosto w oczy więc widok miałam idealny. Brunetka siedząca na miejscu pasażera cały czas czesała włosy palcami. Rozcapierzała dłoń, wkładała we włosy przy samej skórze i ciągnęła w dół. Non stop. Za to blondynka za kierownicą cały czas drapała się po karku i skórze na dole głowy a potem brała dłoń do ust i wygryzała coś spod paznokci.
I mówiąc cały czas mam na myśli 15min stania w korku i nieprzerwaną czynność.
201604191001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 16:30   #1299
Black_Rose
Zadomowienie

GG do Black_Rose

Cytat:
Napisane przez _Judith_ Pokaż wiadomość
Dziwię się pozytywnie. I przyjmuję zakłady kiedy Franciszek zginie w tajemniczym wypadku W ogóle dziwi mnie ten papież. Bogactwo fe, zacietrzewienie fe, tolerancja cacy... Zaraz usłyszę, że antykoncepcja typu prezerwatywy czy tabletki u katolików są ok.
no cos ten papiez mi nie pasuje, tzn pasuje, ale jego nowatorstwo moze doprowadzic do tragedii.
Osobiscie cenie jego postawe, i mam nadzieje tylko, ze nie stanie sie "zlotym cielcem" jak... Jan Pawel II, ktory byl fantastycznym czlowiekiem, charyzmatycznym, no juz niedlugo swietym, ale niestety stal sie zbyt istotny w zyciu wielu ludzi, bardziej istotny niz... Bog. Czasem z moja juz niezyjaca Babcia zastanawialysmy sie podczas pokazywanych w TV pielgrzymek czy tak naprawde w tym wszystkim chodzi o Boga czy o Papieża? O wlasnie, dziwi mnie wlasnie taka postawa, czesto wynikajaca z prostoty ludzi i braku prawdziwej wiary - bo papiez jest namacalny, czlowieczy, widoczny.
Stary 2013-10-23, 16:31   #1300
201604191001
Konto usunięte

Tzn. mi jako antyklerykalnej ateistce ten papież pasuje bardzo Ale dlatego tak się dziwię, bo zupełnie burzy mi obraz kościoła jaki miałam do tej pory.
Stary 2013-10-23, 16:33   #1301
Black_Rose
Zadomowienie

GG do Black_Rose

Cytat:
Napisane przez _Judith_ Pokaż wiadomość
Wiedziałam, że jeszcze o czymś zapomniałam! Uwaga, trochę obrzydliwe to będzie.
Stojąc w korku obserwowałam dwie kobiety w samochodzie za mną. Słońce prosto w oczy więc widok miałam idealny. Brunetka siedząca na miejscu pasażera cały czas czesała włosy palcami. Rozcapierzała dłoń, wkładała we włosy przy samej skórze i ciągnęła w dół. Non stop. Za to blondynka za kierownicą cały czas drapała się po karku i skórze na dole głowy a potem brała dłoń do ust i wygryzała coś spod paznokci.
I mówiąc cały czas mam na myśli 15min stania w korku i nieprzerwaną czynność.
pycha! no ale niestety ludzie, ba! my sami nie zdajemy sobie sprawy z tego, jak ohydni bywamy, jak jemy, jak obgryzamy pazury, dlubiemy nieswiadomie pryszcze... No a małpkom sie dziwimy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-23, 16:38   #1302
201607231707
Konto usunięte

Franio nigdy nie stanie się cielcem jak JP II, bo Franio wprowadza zmiany zamiast ładnie mówić o wszystkim i o niczym, a ludzie tego nie lubią :P

Lubię go. Taki powiew świeżości, choć pewnie dlugo go trzymac nie będą.
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 16:48   #1303
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:

Dziwi mnie mój teść, który robi ze w wszystkiego wielkie halo. Nawet jak gdzieś się idzie na godzinę X, to on milion godzin przed już się ubiera i wszystkich ustawia. Masakra normalnie.
Mój ojciec jest Twoim teściem?

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 16:48   #1304
beeets
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Duszaniola Pokaż wiadomość
Mnie takie żalenie najbardziej dziwi u blogerek, które mają np. bardzo kiepskie zdjęcia, bloga od miesiąca lub wstawiają posty raz na 2 tygodnie/miesiąc i później zdziwienie, że tłumów nie mają.
dokładnie o takich myślę

Ju, dziś moim hitem na drodze był gość z samochodem dostawczym, który chcial wyjechać z uliczki podporządkowanej i doszedł do wniosku, że z lewej jadą wolno, to on zdąży wjechać na pas prawy, ale nie spojrzał, że z prawego auta grzeją, to skołowany jechał po lewym pasie, że auta się zatrzymały i zaczęły trąbić i w końcu wjechał na pas prawy, jak się zwolniło miejsce
a motyw "skręcę sobie, ale szkoda mi czasu na sygnalizowanie tego kierunkowskazem, domyśl się, że skręcam" to mój faworyt.

kobietasukcesu, fajne rymy. a Bananalama to trzeba zwerbować do niemodnych

Jestem Naturalna Dusza
Podróże Duszy

Wybierz Zielone z CCL
beeets jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 16:53   #1305
201604191001
Konto usunięte

Cytat:
Ju, dziś moim hitem na drodze był gość z samochodem dostawczym, który chcial wyjechać z uliczki podporządkowanej i doszedł do wniosku, że z lewej jadą wolno, to on zdąży wjechać na pas prawy, ale nie spojrzał, że z prawego auta grzeją, to skołowany jechał po lewym pasie, że auta się zatrzymały i zaczęły trąbić i w końcu wjechał na pas prawy, jak się zwolniło miejsce
a motyw "skręcę sobie, ale szkoda mi czasu na sygnalizowanie tego kierunkowskazem, domyśl się, że skręcam" to mój faworyt.
O borze zielony! Jechałyśmy tą samą drogą w tym samym czasie?!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-23, 16:57   #1306
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Któraś z was(ach, sklerozo) pisała wczoraj, że dziecko jadło KA-NA-PKI one one !!1 na wykładach.
Cóż za proletariackie zachowanie przy studenckiej elicie za drzwi!

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 17:00   #1307
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez Black_Rose Pokaż wiadomość
to przede wszystkim, kiedys Princessa byla zbita i smakowala konkretnie, a jakies 10 lat temu zrobili z niej napakowany proszkiem do pieczenia wafelek jak wszytkie inne i cos co teraz ma ksywe MAXI jest tym samym produktem, ktory byl regularnym kiedys. Poza tym chleb zazwyczaj ma juz 0,5 kg, a kiedys mial 0,6. Zmienili smak taniego jogurtu Serduszko, ktory na poczatku (jakies 6 lat temu) byl pyszny, a teraz to zelatyna z woda.
Dziwi mnie po prostu to, ze ludzie godza sie na takie zmiany i pomimo wszystko kupuja takie sciemy.
Bo jak firma sobie wyrobi markę to ludzie w nią wierzą, bardzo rzadko albo powoli traci klientów wraz ze spadkiem jakości. Chyba że byłby to spadek nagły i drastyczny.

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ----------

Cytat:
Napisane przez kobietasukcesu Pokaż wiadomość
Czekolady wolałam pakowane w sreberka, niż w te folie. Wygodniejsze to było.
Tęsknie a sreberkami

Stary 2013-10-23, 17:05   #1308
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość
Ze znanych klasyków to Poisony, Dolce Vita, Roma, Shalimar. Kiedyś to miało moc, teraz to takie popłuczyny, byleby głupi konsument szybciej zużył i kupił kolejne
Mnie w ogóle dziwi zawsze i wiecznie istnienie w perfumach nut głowy, na uj mi coś co czuć chwilę. A przez to wybór zapachu się utrudnia- bo czasem lubi się własnie to co ulatuje, a czasem znowu na początku perfumy są brzydkie, a po chwili piękne.

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

Cytat:

kobietasukcesu, fajne rymy. a Bananalama to trzeba zwerbować do niemodnych
O tak, co tydzień post z poezją

---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

Cytat:
och mozna by duzo i pewnie nadaje sie na odrebny temat po prostu typu: "Nie warto kupowac juz tego, tego, tego"
możesz założyć taki temat, niech firmy się zaczną już bać

Cytat:
Napisane przez _Judith_

Ja mam na to swoją teorię- że nie wiadomo co się dzieję, a Franciszek to taka nieświadoma kukiełka, która odwraca od wszystkiego uwagę.
Ach, być spiskowcem __________________

<3 <3 <3

Edytowane przez kobietasukcesu
Czas edycji: 2013-10-23 o 17:12
Stary 2013-10-23, 17:10   #1309
kobietasukcesu
zawsze mam racje

zdublowany

<3 <3 <3

Czas edycji: 2013-10-23 o 17:12

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-23, 17:10   #1310
2ystem1645
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość
Tak tez robia z perfumami, w 99% jest to zmiana na gorsze.
Zlikwidowali moją ukochaną i nieszablonową Pumę Jamaicę I i dali zamiast tego pospolitą, słodkawą Jamaice II ;( Od lat nie mogę tego przeboleć.

Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Gdzie Ty szukasz pomocy? Nie na porządnym forum (...), tylko w siedzibie zła - na wizażu.
2ystem1645 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 17:12   #1311
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
no cos ten papiez mi nie pasuje, tzn pasuje, ale jego nowatorstwo moze doprowadzic do tragedii.
Osobiscie cenie jego postawe, i mam nadzieje tylko, ze nie stanie sie "zlotym cielcem" jak... Jan Pawel II, ktory byl fantastycznym czlowiekiem, charyzmatycznym, no juz niedlugo swietym, ale niestety stal sie zbyt istotny w zyciu wielu ludzi, bardziej istotny niz... Bog. Czasem z moja juz niezyjaca Babcia zastanawialysmy sie podczas pokazywanych w TV pielgrzymek czy tak naprawde w tym wszystkim chodzi o Boga czy o Papieża? O wlasnie, dziwi mnie wlasnie taka postawa, czesto wynikajaca z prostoty ludzi i braku prawdziwej wiary - bo papiez jest namacalny, czlowieczy, widoczny.
Mnie rozwalały pomniki papieża postawione zanim był beatyfikowany nawet. I to przed kościołem

ciri: świstak do tego stracił pracę A poza tym w torebce to czekolada wypada z tych nowych opakowań, chyba że chodzi o to żeby najlepiej zjadać ja na raz
A zagramanicą nadal są czekolady w sreberkach :[

<3 <3 <3

Czas edycji: 2013-10-23 o 17:18
Stary 2013-10-23, 17:21   #1312
2ystem1645
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Demi93 Pokaż wiadomość
Franio nigdy nie stanie się cielcem jak JP II, bo Franio wprowadza zmiany zamiast ładnie mówić o wszystkim i o niczym, a ludzie tego nie lubią :P

Lubię go. Taki powiew świeżości, choć pewnie dlugo go trzymac nie będą.
Babcia ma teorię, że szybko zmienią papieża. Franio podobno ma otworzyć skarbiec Watykanu i rozdać majątek potrzebującym. A reszcie ma się to nie podobać i będą chcieli odsunąć papieża. Tak mówi babcia. Szkoda by było. Wreszcie jakiś ogarnięty papież (nie rozumiem fenomenu JP II).

Cytat:
Gdzie Ty szukasz pomocy? Nie na porządnym forum (...), tylko w siedzibie zła - na wizażu.
Stary 2013-10-23, 17:27   #1313
jesienny_lisc
Zakorzenienie

Niech otwiera, zobaczmy co tam mają. Zakładam, że kilka zaginionych dzieł się odnajdzie. A poza tym, kolekcja sztuki, jakiejś świat nie widział. Może oddadzą do muzeum i będzie można oglądać
jesienny_lisc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 17:31   #1314
2ystem1645
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jesienny_lisc Pokaż wiadomość
Niech otwiera, zobaczmy co tam mają. Zakładam, że kilka zaginionych dzieł się odnajdzie. A poza tym, kolekcja sztuki, jakiejś świat nie widział. Może oddadzą do muzeum i będzie można oglądać
Nie obraziłabym się

Cytat:
Stary 2013-10-23, 17:46   #1315
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Dziwi mnie, że upośledzona laska zmojego liceum wzięła ślub cywilny z opóźnionym w rozwoju chłopakiem po roku związku... I potem urodzi im się piątka czy szóstka dzieci (zabezpieczenieeee? a co tooo?) i będą sobie żyli z zasiłku w kilka osób a ja będę na nich tyrać...
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 17:51   #1316
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez kobietasukcesu Pokaż wiadomość

ciri: świstak do tego stracił pracę A poza tym w torebce to czekolada wypada z tych nowych opakowań, chyba że chodzi o to żeby najlepiej zjadać ja na raz
A zagramanicą nadal są czekolady w sreberkach :[
Sreberek nie da się porównać z niczym innym. Najpierw trzeba było zdjąć papierek a później sreberko.

Dziwi mnie pogląd, że jak dla mamy z wózkiem nie ma miejsca w autobusie to ludzie powinni wysiąść, zrobić jej miejsce i poczekać na inny autobus.

Stary 2013-10-23, 17:56   #1317
mary_poppins
sissy that walk

Co do Franciszka, to mnie i mojej rodzinie wydaje się, że jeszcze trochę i umrze na "atak serca" albo w wyniku "nieszczęśliwego wypadku". Facet jest tak pozytywny, a przy okazji tak nie na rękę dla większości "liczących się" duchownych, że nie wierzę żeby długo miał być papieżem.

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
Dziwi mnie, że upośledzona laska zmojego liceum wzięła ślub cywilny z opóźnionym w rozwoju chłopakiem po roku związku... I potem urodzi im się piątka czy szóstka dzieci (zabezpieczenieeee? a co tooo?) i będą sobie żyli z zasiłku w kilka osób a ja będę na nich tyrać...
Ou, to mnie też takie coś dziwi. Myślałam, że przy upośledzeniach zdolność do czynności prawnych jest ograniczona.
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 17:57   #1318
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez 2ystem1645 Pokaż wiadomość
Babcia ma teorię, że szybko zmienią papieża. Franio podobno ma otworzyć skarbiec Watykanu i rozdać majątek potrzebującym. A reszcie ma się to nie podobać i będą chcieli odsunąć papieża. Tak mówi babcia. Szkoda by było. Wreszcie jakiś ogarnięty papież (nie rozumiem fenomenu JP II).
Wokół Banku Watykańskiego zawsze było dużo tajemnic i niejasności. Niektórzy nawet łączą śmierć JPI z korupcją w Banku Watykańskim.
Franek chce jak najbardziej uzdrowić sytuację w Kościele Katolickim więc to że jest niewygodny dla wielu jest wiadome. Ciekawe, czy kardynałowie już żałują że go wybrali
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 18:01   #1319
mikia20
Ekspert GotowaniaNaGazie

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
A spróbuj to powiedzieć publicznie to od razu obraza, że jak to - dyskryminacja, odmawianie prawa do miłości osobom niepełnosprawnym, a jaki będzie wrzask jak opieka będzie chciała dzieci odebrać :/ od razu argument ad hitlerum leci, że chcesz wyeliminować osoby niepełnosprawne niehumanitarnie zakazując się im rozmnażać (w Polsce nie wolno sterylizować niepełnosprawnych, co spędza sen z powiek wielu rodzicom takich niepełnosprawnych, szczególnie dziewczyn...)
mikia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 18:01   #1320
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Jak dla mnie to zbyt proste. Dziwne jest to, ze Benedykt ustąpił. Może w jakimś celu, może to było zaplanowane. Wtedy wybór papieża też byłby w jakiś sposób kontrolowany. Wybrali Franciszka, pytanie dlaczego?
Myślę, że wiedzieli o jego poglądach więc nie powinno to być dla nich zaskoczenie.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości