|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Prokrastynacja, czyli zgubne odkładanie na później... cz.IV
Cytat:
![]() Karnet do najbliższego klubu (strategicznie), na razie na 8 wejść w miesiącu, więc też planuję dwa razy w tygodniu chodzić. Ja nie grubnę, wprost przeciwnie (tj. głównie stoję w miejscu, z momentalnymi wahnięciami w dół).. Znalazłam na siebie bezbolesny sposób. Jem dużo, smacznie i odżywczo (nieprzetworzona żywność, mało cukru, mało białej mąki), 3 duże posiłki (naprawdę duże i do syta) plus jakaś dobra przekąska, z jedną zasadą - nie ma zapychaczy zamiast posiłku - więc jem słodycze, ale okazjonalnie, nie dużo, nie zamiast. Rzadko też jem na mieście. I to wystarcza w zasadzie. Cytat:
Fajne te Twoje listy -------------------------------------------------------- Dobija mnie poczucie, że ciągle jestem jeden krok do tyłu z czymś i to właśnie uniemożliwia mi uzyskanie pewnych efektów, wejście w coś, pewne korzyści. Ciągle nie spełniam jakiegoś warunku, albo czegoś jeszcze nie umiem i muszę się douczyć... wrrr.... Może to taki splot okoliczności. Ale wkurza mnie to. Poza tym potrzebuję wyzwolić w sobie jakąś wolę walki. Ambicję. Decyzję "dam z siebie wszystko". Itp. Nie ma tego we mnie. Za bardzo odpuszczam...
|
||
|
|
|
#1412 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja też mam takie poczucie, choć nie mam czym się pochwalić w kwestii wchodzenia w coś, zleceń, przedsięwzięć i innych ważnych kroków i osiągnięć. Może to tylko takie poczucie, a to, że trzeba się nauczyć/douczyć to naturalny proces gdy się rozwijamy? Mam nadzieję, że tak jest... bowiem przed godziną odebrałam telefon od firmy i mam zaproszenie na poniedziałek ku ustaleniu dalszych kroków. Cytat:
Trzymam za Ciebie kciuki Emi. Mocno! Jesteś wspaniała, wiesz o tym.
FILIŻANKA Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) |
|||
|
|
|
#1413 |
|
Raczkowanie
|
Emi dołączam się do kciuków
Patri ale to 3. spotkanie to jeszcze na zasadzie rozmowy kwalifikacyjnej? Bo "dalsze kroki" brzmią nieco dwuznacznie Tak, zdecydowanie, sposób na cienie przydałby się i mnie.Odpisali mi w sprawie kursów, nie musiałam dzwonić Nauki też jednak dziś nie odpuściłam: zrobiłam sobie małą powtórkę ze słówek. |
|
|
|
#1414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiceprezes określił to miane 3 etap, prezes powiedział o rozmowie o szczegółach, nie wiem więc co dokładnie będzie się działo, okaże się w poniedziałek. Nie mam się w co ubraaaaaaaaaaać!!!!!!!!!! !
FILIŻANKA Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) |
|
|
|
|
#1415 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, maglują cię niesamowicie. A co do stroju to na pewno coś się wyklaruje![]() Mnie też się wydawało, że będzie fajnie, na pewno będzie jeśli wygram walkę ze swoimi cieniami.
|
|
|
|
|
#1416 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc już w zasadzie możesz czuć się przyjęta ![]() Cytat:
![]() I dobrze, że kindelek się znalazł Cytat:
I ten kurs wygląda na dobrą decyzję ![]() Cytat:
Tylko u mnie chyba najgorzej działają dwie cechy - lękliwość i brak wiary we własne siły. To jest koszmarne Co do pracy, to niestety...praca z ludźmi. W stadzie. A każdy inny - chyba trzeba przywyknąć i jakoś to znosić ![]() Cytat:
I to samo sugerowali kiedyś na warsztatach dotyczących rozmów kwalifikacyjnych. Żeby tak od razu nie skreślać pracodawcy jeśli spyta o dzieci, bo mooooże (chociaż to mało prawdopodobne, ale zdarza się), może sie okazać, że chodzi mu o to, że mają przygotowane jakieś udogodnienia dla młodych rodziców Ale generalnie dobrze się spytać po co to pytanie, bo co odpowie pracodawca? Przecież nie może powiedzieć, że pyta dlatego, bo się boi, że mu zaraz w ciążę zajdziesz i pójdziesz na urlop, a skoro tak, to wolałby Cię z tego powodu nie przyjmować do pracy ![]() Cytat:
Ale z drugiej strony to większość osób traktuje swoją pracę jako coś co ma przynosić odpowiednią kasę na inne przyjemności...i dlatego jak to Joanna napisała o mężu, że ani go ta praca ziębi ani grzeje, bo robi to dla kasy - ot co. Tym bardziej dziwią mnie pytania na naprawdę mało ambitne stanowiska: "dlaczego chciałaby pani pracować w tym miejscu" itp. (--> bo potrzebuję kasy )Cytat:
![]() No, tylko jak rzucisz taką sztampową odpowiedzią, to raczej nie można się po Tobie spodziewać kreatywności...za to prawdopodobnie będziesz wykonywał to co Ci się każe zrobić bez żadnego wkładu własnego. Nie polecam podręcznikowych odpowiedzi - mimo, że nie mam doświadczenia w rozmowach kwalifikacyjnych, to i tak myślę, że to po prostu zło
|
|
#1417 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale na pociechę zdobyłam dziś to zlecenie jestem zadowolonaPatri, gratuluję trzeciej rozmowy Wspaniale!I dziękuję za dobre słowa. Cytat:
Super, że ruszasz z kursem ![]() znajdziesz coś, sama jesteś wystarczająco reprezentatywna
|
|||
|
|
|
#1418 |
|
Zakorzenienie
|
Emilko, mam ostatnio tak samo! Czuje presje, ze czas ucieka, ze powinnam czytac, mobilizowac wszystkie sily...a wcale nie czuje tej potrzeby mobilizacji ze srodka. W srodku odpuszczam, robie na 80%. Nie rozumiem co sie stalo, jakbym nie byla soba. Podejrzewam, ze to + pare innych sytuacji zaowocowalo bardzo zlym samopoczuciem od piatku :/
Dzis bylo odrobine lepiej pod wieczor. Zrobione: Skuteczne udowadnianie nieskutecznosci metody...(tzn pewnie gdzies popelniam caly czas ten sam blad, ale coz) joga przygotowanie zdrowej i pysznej kolacji pozmywanie odkurzenie posmarowanie paznokci, brwi i rzes olejkiem rycynowym zmycie kuchenki, blatu, porzadek w kuchni tak ogolnie peeling stop, kremik depilacja zdjecie prania rozwieszenie praniajeszcze chce: *Napisac post na bloga, moze poczytac Wieznia nieba... |
|
|
|
#1419 |
|
Zakorzenienie
|
Zafon
Ja też czuję się taka...bezsilna zupełnie. A ostatnio popłakałam się dlatego, że nie potrafiłam sobie przypomnieć kiedy byłam ostatni raz szczęśliwa...czy choćby bardzo zadowolona
|
#1420 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() klaski :![]() ![]() klas ki:---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Cytat:
bardzo go lubie... Zarowno cien wiatru jak i gre aniola przeczytalam w jedna noc...potem niesamowicie zalowalam, ze nie dalam rady sobie odmowic tej przyjemnosci, by byla na dluzej Marina zajela mi juz kilka dni (bylam madrzejsza), a wiezien nieba poki co czytany jest od tygodnia Bura, ja sie troche martwie tym co Ty wypisujesz o sobie... kazdy Twoj post niesie takie same emocje (nie mam o to zalu), ale cos Cie od dlugiego czasu (rok? wiecej?) ogranicza, albo doluje, lub tez podcina skrzydla... nie wiem jak to nazwac. Ale mam nadzieje, ze to jakos przejdzie. |
|
|
|
|
#1421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tzn. wszystkie są mniej lub bardziej smutne, ale ta to jakoś wyjątkowo. Wiesz co...ja nawet nie wiem co mi jest, ale rzeczywiście - gorzej niż w tym roku to się chyba nigdy w życiu nie czułam Też mam nadzieję, że mi przejdzie...
|
|
#1422 |
|
Zakorzenienie
|
Iiiiiiiiha!
Brawka Emi, w zasadzie inna opcja odpadała. ![]() Tak, jest nas legion
|
|
|
#1423 |
|
Copyraptor
|
Chyba powracam, po X edycjach wątku, i dołączę
obroniłam się właśnie i mam pracę którą uwielbiam, i którą wykonuję z domu. A wszystkie wiecie pewnie jak to z mobilizacją bywa zwłaszcza, że sama sobie narzucam kiedy pracuję. Mam też dużo czasu dla siebie więc chcę regularnie ćwiczyć (siłownia, karnet) i lepiej ogarniać mieszkanie, bo skoro mam więcej czasu niż TŻ pracujący "normalnie" to w sumie mogłabym bardziej o gniazdko dbać No to dobry wieczór i mam nadzieję, że się wkręcę Plan na jutro: - jechać na badania do znajomego - odplewić akwarium - zrobić ilustracje emocji pierwszej fazy kotków (bokiem) - iść na siłownię |
|
|
|
#1424 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej czwartkowo!
Cytat:
za zadania pracowe, domowe i pielęgnacyjne!A wczoraj miałam chyba jakiś zjazd hormonalny, albo odbijałam się właśnie od nastrojowego dna, bo dziś obudziłam się z innym nastawieniem (choć z zachwytami poczekam do momentu, gdy zacznę działać). Na pewno pomógł ruch - wypociłam się wczoraj nieźle i naprawdę zrzuciłam z siebie dużo stresów i niepokojów Cytat:
Cytat:
Kojarzę Twój blog, zdarzało mi się do niego zaglądać |
|||
|
|
|
#1425 |
|
Zakorzenienie
|
A ja bedę dziś pozytywna - dobrze jest
Wczoraj : - pisanie - angielski - zakupy - prezent kupiony, upominki pomniejsze też - mieszkanie posprzątanie, pranie wyprane, nawet kaloryfer odkurzony -godzinna językowa powtórka zrobiona Nie zrobiony -trening (bo zakwasy), - niemiecki (bo ostatnio czuje przesyt) - dietetycznie posiłki (bo zaszalałam kolacyjnie z mężem na mieście Czego nie zrobiłam wczoraj - zrobię dzisiaj - pisanie - nm -ang - powtórka - pranie czarne/ręczniki (?) - trening - dzieci (?) -spacer - pakowanie na wyjazd - umycie podłóg - dietowanie po wczorajszych pysznościach - jak ja kocham jeść ![]() Bura też mam wrażenie że masz jakis spadek nastroju - może spróbuj samooszukiwania na zasadzie wmawiania sobie że jest dobrze ? To czasem działa Lece do pracy |
|
|
|
#1426 |
|
Zakorzenienie
|
Cholernarejestraco
Witaj ponownie! ![]() U mnie dzis... tak se. Wczoraj poszlam spac w szampanskim nastroju, bo o 23ciej sciagnely mi sie 3gb zdjec z wesela, takich surowych, nieobrobionych. Oczywiscie szystkie musialam obejrzec.Zanim poszlam spac pokicalam wymachujac witkami jak poraniony epileptyk w rytmie Szklanej Pogody Lombardu, ktora zawsze chcialam uslyszec na swoim weselu - i uslyszalam nei proszac zespolu Dzis jednak nastroj sie nie utrzymal. Jednak chce sie z wami podzielic dwoma celami, ktore sobei obralam, w tym jeden, sprobuje osiagnac do swiat: 1)zrobic szpagat, 2)zrobic takie cos https://scontent-b-lhr.xx.fbcdn.net/...12352921_n.jpg - to nie wiem kiedy... moze tez do swiat, ale nie jest to moim docelowym terminem. Dzis: *mikroskop T20 i EFTEM imaging z 3ma probkami *joga na 6pm *czytanie wieznia nieba *post na bloga *przeczytac pare stron o EELS.... milego dnia Wam zycze |
|
|
|
#1427 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#1428 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
blogi też muszę ogarnąć ![]() Cześć! Siłownia i badania już za mną, jestem w trakcie rysunków, akwarium na deser szykuje mi się jeszcze jeden żabowy telefon na dziś, chyba.
|
|
|
|
|
#1429 |
|
Zakorzenienie
|
Znów się nie odniosę, mam nadzieję wrócić i odpisać na Wasze posty, tylko nie wiem kiedy!!
Jutro zakończenie kursu, szkoda, szybko minęło, okazałyśmy się grupą fajnych babeczek Super kobitki były na tym kursie, prowadzące wspaniałe. A tu artykulik dla nas - "siła nawyków": http://www.polityka.pl/spoleczenstwo...a-nawykow.read
|
|
|
#1430 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
Artykuł ciekawy, szkoda, że nie pełna wersja (nie mam subskrypcji). Zadania na dziś wykonane. Na jutro: - ilustracje kotków przodem - wymiana wody w akwa - zrobić pastę z tofu - zmusić TŻ żebyśmy pojechali odebrać nasze jedzenie Ale nie wiem jak z tym będzie, bo idę jutro na pogrzeb, a pogrzeby mnie zawsze strasznie rozstrajają psychicznie |
|
|
|
|
#1431 |
|
Zadomowienie
|
witajcie,nie odniose sie teraz do waszych postów bo nadrobic niemam kiedy ,zeby sie skupic na czytaniu ze zrozumieniem....
![]() Jade dzis na grzyby...hubertus bardzo udany ...no i wreszcie nauczyłam się chyba pic alkohol w taki sposob,żeby wiedziec kiedy skończyc,zabrac sie domu i ie mieć kaca ![]() Miłego dnia
|
#1432 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj bylam tak zmeczona po powrocie do domu, ze jedyne co zrobilam, to posegregowalam zdjecia i przeczytalam z 50 stron ksiazki, wypilam sok z marchewki granata i szpinaku i poszlam spac.
Dzis srednio wyspana, ale za to jakos odzyskalam troche wiare w moje dzialanie. Moze i nie robie super ekstra rzeczy sama, ale okazuje sie, ze moi promotorowie wcale nie sa pewni co robic. Wiec nie jest zle! wiec na dzis: *uporzadkowac dane 009 i obrobic je od poczatku, na spokojnie *joga po pracy *brwi *paznokcie *isc na drinka ze znajomym wroce pewnie pozna noca, wiec nic wiecej...za to jutro: *joga *zmywanie *rozciaganie *czytanie EELS *czytanie Wiezienia do konca *uzgodnienie wycieczki do Coventry *Przygotowanie sie z ARM na srodowe spotkanie z kolesiem z Gatanu *przestrzegac w koncu diety, ktora wisi u mnie na szafkach w kuchni! Wisi plan na caly tydzien i jakos nie potrafie sie zastosowac. Wiec - jutro zrobic obiad wg planu
|
|
|
|
#1433 |
|
Zakorzenienie
|
Znowu cierpię na brak czasu. Jak nie migrena to coś innego mi ciągle przeszkadza lub zajmuje czas. Może dzisiaj wieczorem coś ogarnę, ale zaczynam w to coraz bardziej wątpić, gdyż niedługo jadę na zakupy a i wieczorem mam co robić. Przepraszam, że się do Was nie odniosę, mam nadzieję, że uda mi się jakoś zorganizować wreszcie w niedługim czasie. Ślę Wam buziaki oraz dużo zapału i motywacji! No i Patri - cały czas o Tobie myślę
![]() Witam też nowe twarze
|
|
|
|
#1434 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ależ Ci zazdroszczę pracy... Nic, tylko się cieszyć
|
|
#1435 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
Ale dziś zrobiłam pastę i odebraliśmy jedzenie, zaraz wymienię wodę w akwa, już naszykowana. Nie pomaga, że odebrałam dziś nową konsolę i grę, i spędziłam pół soboty grając Plan na jutro: odpoczywać dalej żadnych większych planów. Ale dla formalności: dodać notkę na bloga. I może zmienić pościel.Cześć, Bura! Chłop też mi zazdrości |
|
|
|
|
#1436 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Cholerka
Nick nie do zapomnienia!Nie wiem co się dzisiaj (i wczoraj) dzieje, ale jestem tak wk.ur.wi.ona, że to się nie da słowami określić. Wkurza mnie dziecko, facet, dźwięki, kurz, wszystko, zwyczajnie wszystko. (Właśnie młodej spadł korek od butelki na panele - dźwięk tak wk.ur.wi.aj.ący, że mam ochotę wyrwać te panele pazurami.) Wrzuciłam ValerinMax, jeszcze nie zaczął działać.
|
|
|
#1437 |
|
Zadomowienie
|
Hej! Można się przyłączyć?
Obawiam się, że mnie też dopadł problem prokrastynacji... Od kiedy byłam mała, dobrze się uczyłam, nigdy nie musiałam jakoś specjalnie się przykładać, a i tak dobrze mi szło. W liceum robiłam zawsze wszystko a ostatni moment, ale i tak same 5 były, maturę też zdałam dość dobrze. Ale pojawiły się schody, bo chciałam dostać się na medycynę, zostałam rok w domu z zamiarem uczenia się. Oczywiście wszystko odkładałam bo wciąż dużo czasu było, aż w końcu obudziłam się w maju i klapa. Poszłam na inne studia, rok chodziłam a potem wzięłam dziekankę, bo chciałam spróbować na medycynę raz jeszcze. Było lepiej, ale wiem, że mogłam zrobić dużo więcej. Dostać się nie dostałam i poszłam na inne studia - informatyka na politechnice. Wiedziałam, że będzie dość trudno, ale nie myślałam, że aż tak. Nie umiem się do niczego zabrać, ciągle wszystko odkładam, najpierw sobie obiecuję, że pouczę się z tego tego i tego. A potem to za chwilę, tamto też. W końcu przychodzi moment w którym mam taki stres, że spać nie mogę, bo boję się że nie zaliczę czegoś. I tak w kółko. Od tygodnia obiecuję sobie, że będę codziennie chociaż pół godziny poświęcać na programowanie i jak na razie nic nie zrobiłam... A potem mnie nachodzą myśli, po co poszłam na te studia, że mogłam wybrać coś łatwiejszego, że mogłam iść na zaoczne i tylko się dołuję jeszcze bardziej. Nie wiem już co mam robić...
|
|
#1438 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Wziąć się za programowanie. "Zajmę się tym przez chwilę" "Tknę się tego na 5 minut" Kroczek za kroczkiem, nie wszystko na raz - COKOLWIEK. Bo cokolwiek jest lepsze niż nic.
|
|
|
#1439 |
|
Zakorzenienie
|
co sie dzialo:
Piatek uporzadkowac dane 009 i obrobic je od poczatku, na spokojnie - NIE DO KONCA, NIE DZIALA JEDNA RZECZ. joga po pracy brwi paznokcie isc na drinka ze znajomymSobota 15 min rozciagania do szpagatu brzuszki (no 3 min, wiec nie wiem czy sie licza:p) joga zmywanie czytanie EELS (9/40) czytanie Wiezienia do konca - konczy sie fantastycznie! Nie moge doczekac sie kolejnej czesci. uzgodnienie wycieczki do Coventry Przygotowanie sie z ARM na srodowe spotkanie z kolesiem z Gatanu przestrzegac w koncu diety - tak se. Zle nie jest, ale nie robilam nic z przepisow. maska z olejkow (arganowy, rycynowy, cytryna, zoltko, witamina A, lniany) maska na paznokcie dlonie - rozgrzany olej rycynowy Podlac storczyki Obfocic dwie kurtki i fioletowa torebke na sprzedaz (ktos chetny? skorka, zamsz i takie tam bajery rowery ) Pranie posegregowanie skarpetek zdjecie prania zasadzenie nowych kielkow pieczona dynia na obiadekObecnie: *pisanie doktoratu *joga na 17sta *maseczka na gebule *opracowanie co nieco na srode z Gatanem, *skejpowanie z Halima
|
|
|
|
#1440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczególnie niestabilność emocjonalna. Sorry za zawracanie głowy.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:16.

Tak, zdecydowanie, sposób na cienie przydałby się i mnie.
Więc już w zasadzie możesz czuć się przyjęta 
aż nie chce mi się wierzyć

klaski :

zwłaszcza, że sama sobie narzucam kiedy pracuję. Mam też dużo czasu dla siebie więc chcę regularnie ćwiczyć (siłownia, karnet) i lepiej ogarniać mieszkanie, bo skoro mam więcej czasu niż TŻ pracujący "normalnie" to w sumie mogłabym bardziej o gniazdko dbać
uporzadkowac dane 009 i obrobic je od poczatku, na spokojnie - NIE DO KONCA, NIE DZIALA JEDNA RZECZ.