Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 cz.4 - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ?
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 7 15,91%
Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek 1 2,27%
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje 3 6,82%
Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki 1 2,27%
Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy 0 0%
Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta 1 2,27%
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera 4 9,09%
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają 13 29,55%
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki 8 18,18%
Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie 1 2,27%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! 4 9,09%
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. 0 0%
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. 1 2,27%
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają 0 0%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-23, 20:59   #3391
salviae
Zadomowienie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
qźwa kupiłam, Mały mi spał w wózku i nie chciałam sie wqrwiać wycofywaneim tego z paragonu, ale późneij jak przeanalizowałam, to takie bagno, robienie ludzi w konia, bo nigdzie nie ma info,ze jedną parę mogę ;/to jak przyjde drugi raz i babka mnei rozpozna to mi odmówią sprzedaży?
mysle , ze nie odmówi bo co jej do tego, a w gazetce chyba nie ma informacji, ze to tylko jedna para moze byc

no i zamówiłam jeszcze dzisiaj bardzo głodną gąsienice i pajączka E.Carle mam nadziej, ze młody bedzie lubiał książeczki
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 21:01   #3392
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Dziecku w mikrofali? bleee toż to zło
hehe, wczoraj nasze osiedlowe kolko mamusiek o tym debatowalo jedna zachwycala się sterylizatorem, inna stwierdzila, ze podgrzewacz to niewypal. powiedziałam, ze jak dla mnie to calkiem przydatny, bo my mleko podajemy raz dziennie, wiec korzystam z wody butelkowej i tak jest mi wygodniej. i słoiczkowe jedzonko tez laduje w podgrzewaczu. a kolezanka mowi, ze ona wrzuca na 5 sekund do mikrofali ale jak jest u mamy to oczywiście garnek, kapiel wodna itd. bo by jej leb urwala
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 21:03   #3393
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Hej, czytam Was na komórce w łożku i mi niewygodnie pisac, ale dzisiaj była pogoda Kuba był na dworze na chwile w krótkim rekawku, pozniej ubrałam mu bluze, spacerowałam z sasiadką i jej dwulatek miał - krótki rekaw, długi, polar, kurtke, szalik, rajtuzy, spodnie i czapke, a ta mi mowi, ze chyba za ciepło go ubrała

haha, tez zamowiłam ksiege RB i czytam w głębi kontinuum niektóre zdanie w tej ksiazce sa tak zbudowane, że mój rozum tego nie ogarnia a z cofaniem czasu mysle, ze nie bedziemy miały problemu, bo tu głównie chodzi o to żeby nie zostawiać dziecka płaczącego samego tylko pomagać i wspierać, a myślę, że u Nas wszytkie mamy są na tyle uświadomione, że wiedzą, że wypłakiwanie to zło

z doidy narazie nie wyobrazam sobie picia mleka, Kuba pije wode, ale to jest raczej takie wlewanieu mu do buzi, łyka i pluje, wylewa się bokiem, jest cały mokry, przód, plecy.... ale to uwielbia, cieszy się na to picie wody bardziej niz na jedzenie
Chyba za ciepło go ubrała? CHYBA? zdjęła mu chociaż tą kurtkę?

co do RB to zgadzam się z Tobą i może też zakupię książkę

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
stoooo lat maluchu!

za miesiąc to będą biby hehe
oj będą! będzie tort i czapeczki!

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 21:04   #3394
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
Masz rację z tymi warzywami i mięskiem = żelazem. U nas podejrzenie anemii po wczorajszym szczepieniu także muszę się też na tym skupić a temat kaszek odpuszczam.

Jutro idziemy na pobranie krwi z Lenką i już się boję jak jej to będą z żyły brać Chyba z żyły bo ma do zbadania morfologię, fe, ca i wit.D także chyba z palca nie da rady tyle krwi utoczyć
a jest blada? i ma ciemniejsza obwodke ust? hehe (ja tego nie zauważam!)
nie stresuj się niepotrzebnie - będzie ok.
Stary 2013-10-23, 21:04   #3395
modro
Rozeznanie

Nadrobiłam, pocytowałam i wsiorbało

kinga
, bardzo dziękuję za książki

katar - stosujemy tylko sól, odciąganie (ostatnio juz odkurzaczem - trwa krócej i jest skuteczniejsze), podniesienie łóżeczka. Nasivinu udało sie uniknąć, nie przekonuje mnie.

Co do butelek - u nas też kiszka. Przez 1 miesiąc piła i z piersi i z butli, od jakiegoś czasu próbuję butelkę, ale nic z tego. Dziś była głodna, a butelką się bawiła, ciągnęła smoczek, ciumkała i przez 20 minut zabawy wypiła 10 ml (nie tyle wypiła w sumie co jej wyciekło z paszczy po brodzie).

Popołudnia u nas są tragiczne, młoda śpi na drzemce rano, potem na spacerze, a po 14 do wieczora już wcale. Kąpiel musi być maks o 18-stej, od 16 do wieczora tylko ręce, ale i to nie pomaga i jest wrzask z głodu (wkurza się przy piersi, nie chce jeść) i zmęczenia. Boję się zmiany czasu... wcześniej już chyba kąpać nie można.

xal, przyszło Ci nosidło?

modro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 21:07   #3396
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Znajoma, która dużo używała mikrofali i poszła na operację raka jelita dowiedziała się, że prawdopodobnie własnie od takiego jedzenia
bzdura... a od uzywania komorek dostaje sie raka mozgu

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 21:08   #3397
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Niektóre rzeczy mogą być kontrowersyjne jak np. kasza manna.. ale tak tam było..
dla mnie kontrowersyjny jest szczypiorek - w przyprawach ogolnie straaaasznie ciezka i nierealna w dzialaniu mi się ta lista wydaje biedne dziecko, miesiąca mu braknie żeby to wszystko wsunąć

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-23, 21:09   #3398
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
no bidulek dziewczyny czy któraś już zaczęła albo planuje wkrótce odstawiać dziecia od cyca i ma jakieś humanitarne pomysły? nie wyobrażam sobie kilka h płaczu, żeby go do butli zmusić myślałam o utrzymaniu wieczornych i porannych karmień do lutego, ale boję się, bo już teraz jest masakra, jeszcze 2 miesiące temu bez problemu potrafił zjeść mm:/
może próbuj codziennie po trochu

Stary 2013-10-23, 21:11   #3399
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość

ja bym połączyła te kolory.. ewentualnie, jak nie chcesz się bawić w malowanie trawy i chmurek, to chyba wybrałabym samą zieleń.. jakoś bardziej ten kolor mi się komponuje nić niebieski
no właśnie, jutro kupujemy farby, więc muszę zdecydować ale chyba będzie niebo i namalujemy chmurki i trawę

Cytat:
moja Nela tez potrafi "dac lape" a nawet "w dziób". na szczęście drzwi JESZCZE NIE OTWIERA
jeszcze
Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość

Karolina niezły Antoś Bartek jeszcze tak nie potrafi
niech lepiej się tego nie uczy

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
Karolina - gratuluje umiejętności syna
a dziękujemy
Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Czy Wasze chłopaki już przy zmianie pieluszki łapią się za ptasiora
Bo mój od 2 tyg jak wyczaił, że coś tam ma to za każdym razem szuka co to takiego
Jak już zaczal to nigdy nie skonczy
mój jeszcze nie ogarnia

Cytat:
Hej, czytam Was na komórce w łożku i mi niewygodnie pisac, ale dzisiaj była pogoda Kuba był na dworze na chwile w krótkim rekawku, pozniej ubrałam mu bluze, spacerowałam z sasiadką i jej dwulatek miał - krótki rekaw, długi, polar, kurtke, szalik, rajtuzy, spodnie i czapke, a ta mi mowi, ze chyba za ciepło go ubrała

przypomniało mi się ja Kuba wsadził sobie kupe do ucha
o matko przesadziła kobieta

Antek kiedyś też rozsmarował sobie kupę na policzku
Stary 2013-10-23, 21:11   #3400
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vujka Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie! Byliśmy ostatnio na szczepieniu. Paweł zachowywał się normalnie, nie miał temperatury ani zaczerwienienia. Dzisiaj zauważyłam, ze w miejscu wkłucia ma naciek - taki guzek pod skórą. Miała tak któraś?

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
moj syn jest zdolny - obsikal sobie twarz

a wiesz, że dzisiaj mój zrobił to samo
leżał bez pieluszki, nakryłam mu pisiorka tetrą i się bawiliśmy.. nagle zrobił dziwną minę, więc podniosłam tetre.. a tam fontanna do góry. I sobie twarz i włosy olał
później byliśmy u cioci, zmieniałam mu pieluszkę (błyskawicznie) ale i tak zdążył cioci łóżko oblać

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
ehh tż narzeka , że cytuję "ciągle na tym zasranym wizażu siedzę... co ty tam ciągle piszesz... ile postów napisałaś..."
o co mu chodzi?
mój też
wygaduje mi że za długo tu przeaiaduję... a ja tak rzadko ostatnio wpadam
na poczekalni mógł mi wypominać,...

Cytat:

podjechałam dzisiaj z mala do przychodni. na szczęście osłuchowo jest ok, wiec mogę spac spokojnie w każdym razie klamka zapadla, zaraz kupuje nebulizator.
ooo.. a o co chodzi, bo mi umknęło
nasz w zeszłym tygodniu zaczął strasznie kaszleć. W środę pediatra go osłuchała i powiedziała że ok, ale w piątek w nocy tak kaszlał że aż się dusił.. i wybudzał go ten kaszel... pojechaliśmy prywatnie do lekarza i też stwierdził że wszystko ok. podobni to ślina... i tak się zdarza przy ząbkowaniu

Cytat:
no to super, będziemy już we 3
tylko 3 czekają z rozszerzaniem diety
ja też, ja też

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
my.sciagamy ale moja kolezanka oglada online. podpytam co to za stronka i Ci napisze.

jeśli możesz, podeślij mi na priv albo na fb

Cytat:
przyznaje się dzisiaj do strasznej rzeczy ;( podczas obcinania paznokci przycielam malej paluszka. ojjjj ale był wrzask. milion buziaków, przeprosin i mowienia córci, ze mama nie chciała. ehh wyrzuty mam do teraz durna matka!
Wiktor by mi to wybaczył, ale Tż pewnie nie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Czy Wasze chłopaki już przy zmianie pieluszki łapią się za ptasiora....
"jak już zaczął to nie skończy"
nie strasz.. mój niedawno stopy odkrył

Cytat:
to nasze dziewczyny chyba sa baaaardzo podobne z tym przybieraniem. Nela dzisiaj wazyla w ciuchach...6900, a tydzień temu w czyściutkiej pieluszce 7kg fakt, ze wazyla inna pani, ale waga ta sama.
W. dokłądnie tydzień temu, na golaska miał 6,950

Cytat:
Hej, czytam Was na komórce w łożku i mi niewygodnie pisac, ale dzisiaj była pogoda Kuba był na dworze na chwile w krótkim rekawku, pozniej ubrałam mu bluze, spacerowałam z sasiadką i jej dwulatek miał - krótki rekaw, długi, polar, kurtke, szalik, rajtuzy, spodnie i czapke, a ta mi mowi, ze chyba za ciepło go ubrała )

a ona jak była ubrana ?

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 21:13   #3401
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
dla mnie kontrowersyjny jest szczypiorek - w przyprawach ogolnie straaaasznie ciezka i nierealna w dzialaniu mi się ta lista wydaje biedne dziecko, miesiąca mu braknie żeby to wszystko wsunąć
zawsze można przesunąć

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-23, 21:14   #3402
karota11
Zadomowienie

Cytat:
mysle , ze nie odmówi bo co jej do tego, a w gazetce chyba nie ma informacji, ze to tylko jedna para moze byc

no i zamówiłam jeszcze dzisiaj bardzo głodną gąsienice i pajączka E.Carle mam nadziej, ze młody bedzie lubiał książeczki
no w jelenia robią ludzi część odda, większość nie odda przy kasie ;0

Bardzo głodna gąsiennica ale ktoś ma niezłego dilera
Stary 2013-10-23, 21:17   #3403
salviae
Zadomowienie

Cytat:
Chyba za ciepło go ubrała? CHYBA? zdjęła mu chociaż tą kurtkę?

Cytat:

mój też
wygaduje mi że za długo tu przeaiaduję... a ja tak rzadko ostatnio wpadam
na poczekalni mógł mi wypominać,...
a ona jak była ubrana ?
ja tez nie siedze jakos strasznie długo, głównie przy karmieniu i wieczorami, a on się mnie pyta, czy adminem na ty m forum jestem
a ona tez miała dwa polary nie wiem jakies zaburzenia termiczne
Kubuś
Stary 2013-10-23, 21:17   #3404
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Syn Filip
Córka była Adrianna ale Nela mi się bardzo spodobała i chciałabym. Teściowej jak ostatnio coś na ten temat mówiłam a ona "Neliiiiiii to jak Neliiiii Rokita" Ja mówię, że nie Neli tylko Nela a ona " I tak mi się kojarzy z Neliiiii Rokitą "
JAk się dowiedziała, że bedzie Laura to powiedziała, że jej się nie podoba bo się jej kojarzy z kimś tam.
mojej mamy znajoma jak uslyszala, ze mam Nele stwierdzila, z ladniej byłoby przez dwa L. i tez wtedy cos wspominala o Rokicie
no to musisz teściowej kolejny raz zafundować imie, które do niej nie trafia :P
Stary 2013-10-23, 21:18   #3405
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:

a wiesz, że dzisiaj mój zrobił to samo
leżał bez pieluszki, nakryłam mu pisiorka tetrą i się bawiliśmy.. nagle zrobił dziwną minę, więc podniosłam tetre.. a tam fontanna do góry. I sobie twarz i włosy olał
później byliśmy u cioci, zmieniałam mu pieluszkę (błyskawicznie) ale i tak zdążył cioci łóżko oblać
no to piona Wiktor
Stary 2013-10-23, 21:18   #3406
karota11
Zadomowienie

Cytat:
a jest blada? i ma ciemniejsza obwodke ust? hehe (ja tego nie zauważam!)
nie stresuj się niepotrzebnie - będzie ok.
a to jak anemia, to ciemniejsza obwódka?
Stary 2013-10-23, 21:19   #3407
salviae
Zadomowienie

Cytat:

Bardzo głodna gąsiennica ale ktoś ma niezłego dilera
cicho, hicior musiałam to miec
Kubuś
Stary 2013-10-23, 21:19   #3408
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
tylko 3 czekają z rozszerzaniem diety
ja też, ja też
to jesteś czwarta o ile się nie mylę
Cytat:

ja tez nie siedze jakos strasznie długo, głównie przy karmieniu i wieczorami, a on się mnie pyta, czy adminem na ty m forum jestem
a ona tez miała dwa polary nie wiem jakies zaburzenia termiczne
masakra

Stary 2013-10-23, 21:19   #3409
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
xal, cyca mozesz zawsze zaproponowac po warzywach jako picie. najwyzej nie bedzie chciala ja poki co zawsze dawalam, bo mlody wiecej jak pol sloika nie zjadl nigdy. wydaje mi sie, ze min. pol duzego sloiczka + picie zastapi jedno karmienie, ale to juz od dziecka zalezy. moj je co 2h... jak ktos rzadziej, to raczej caly sloik chyba.
a, no i najpierw dajesz te 3 lyzeczki, drugi dzien ciut wiecej mozesz i trzeci donanczasz sloik. potem np marchewa z ziemniakiem - mozesz dac nawet od razu pol sloika jak mala chce. probujecie potem innych warzyw i po 2 tyg cos z mieskiem.
tylko ostrzegam -Flo mial po miesie problemy, wydzieral sie... chyba tego jeszcze nie trawi...

w ogole taka akcje odstawil... ryk nie z tej ziemi! zanosil sie, zrobil bordowo niebieski, juz chcialam pogotowie wzywac... ale udalo sie go utulic i spi... ciekawe jak dlugo. nie mam pojecia co mu bylo...

biedny Floruś, póki co wszystko ok?

Cytat:

Bartuś kończy dziś 5 miesięcy

Załącznik 5455022

byłam na zajęciach 'zdrowy kręgosłup' i czuję się jak nowonarodzona

i nie wiem do kiedy ale w carrefourze są słoiczki bobovity w promocji 1 za 2,99 + drugi za 1 grosz
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-23, 21:20   #3410
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
i wielce zdziwiony co on ma na twarzy mokrego zaczelam sie smiac to i on sie cieszyl .
niezla rodzinna anegdotka!

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

Cytat:
ehh tż narzeka , że cytuję "ciągle na tym zasranym wizażu siedzę... co ty tam ciągle piszesz... ile postów napisałaś..."
o co mu chodzi?
hehe, spoko niektóre naklepaly elaboraty i maja 2x więcej postow niż Ty (patrz ja)
Stary 2013-10-23, 21:21   #3411
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
b

i nie wiem do kiedy ale w carrefourze są słoiczki bobovity w promocji 1 za 2,99 + drugi za 1 grosz
już karota pisała o tej świetnej promocji

Cytat:
niezla rodzinna anegdotka!

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------
nie omieszkam opowiadać tej historii każdej dziewczynie Antka
Stary 2013-10-23, 21:24   #3412
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
żebym miała bliżej to bym podeszła 10 razy

Cytat:
hehe, spoko niektóre naklepaly elaboraty i maja 2x więcej postow niż Ty (patrz ja)
na moje nie patrzcie

Stary 2013-10-23, 21:26   #3413
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vujka Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie! Byliśmy ostatnio na szczepieniu. Paweł zachowywał się normalnie, nie miał temperatury ani zaczerwienienia. Dzisiaj zauważyłam, ze w miejscu wkłucia ma naciek - taki guzek pod skórą. Miała tak któraś?
u mnie jest ślad tylko po gruźlicy, ale resztę kazali smarować altacetem więc nie było obrzęków

Cytat:
moj syn jest zdolny - obsikal sobie twarz

Cytat:
ostatnio w przychodni tatuś tak bawil się z synkiem (w trakcie okazało się, ze jest starszy od Neli o 2 tyg.) i pielegniarka dala mu niezle kazanie. ze nie wolni stawiac, ze wszystkie kosteczki jeszcze zbyt miękkie i go pokrzywi - ogolnie baaardzo krytykowala, az biedny nie wiedział co odpowiedzieć...ale dziecko ewidentnie nie chciało "usiasc".
wynika z tego że moje dziecko będzie krzywe ale on się tak wyrywa i krzywi mi na rękach że nie mam sił go utrzymać niestety
Stary 2013-10-23, 21:31   #3414
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
W. bardzo lubi tę funkcję, może podziwiać świat.
Ogólnie uważam nasz pojazd za mercedesa wśród innych wózków jestem z niego bardzo zadowolona. Szkoda tylko, że zajmuje sporo miejsca po złożeniu. No, ale mamy kombi
tez dzisiaj podniosłam, trochę babcia mi tak dziure w brzuchu wiercila, ze musiałam ulec hehe. fakt Nelka zadowolona, wiec jak nie spi to może się rozgladac. a ze glownie spi to wtedy będzie plasko. taki maly kompromis
tez jestem bardzo zadowolona z tego wozka, jedyny minus jaki zauwazylam to brak stopniowania budy w gondoli i trochę wkurzaja mnie przyciski-blokady budy i raczki. ale to już takie moje wybrzydzanie hehe. za wozkiem wszyscy się ogladaja, sporo osob zaczepia i pyta co to za model i "jakie ma super okienka"
a miejsce - fakt mamy kombi, wiec pfffff. kiedy planujesz przejść na spacerowke? i czy kupujesz śpiworek? mufke chce na pewno.

Cytat:
hahah, to są małe cwaniaczki. Wiktor też potrafi mnie nieźle zrobić w bambuko.. ale sam (prócz nocnego spania) niestety jeszcze nigdy nie zasnął. rano też mnie wyciąga z łóżka na wszystkie sposoby, ale po to żebym szybko się ogarnęła, wsadziłą go do wózka i żeby mógł sobie pospać na spacerku
Nela tez uwielbia wozek...czasem wystarczy ja do niego wlozyc, w tym czasie ide np. umyc żeby, wracam a ona spi ogolnie spacery to chyba to co lubi najbardziej (i od niedawna słoiczki )

Cytat:
znowu idą łeb w łeb jak za czasów poczekalni
super, bo już troche mi po glowie chodzily jakies obawy, ze ona jednak mało wazy. w końcu urodzila się konkretna baba.

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

Cytat:
to super

all ma przerwę techniczną buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu uuuuuuuuu
odwyk mnie to cieszy, bo kilka fajnych aukcji musza przedluzyc

Edytowane przez diabli
Czas edycji: 2013-10-23 o 22:49
Stary 2013-10-23, 21:32   #3415
karota11
Zadomowienie

Cytat:
biedny Floruś, póki co wszystko ok?

heh, tylko pisałam juz o tym, zerknij,zeby Ci nei zamydliła oczu ta rozpusta dla konsumentów
Stary 2013-10-23, 21:33   #3416
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
taa, my wspolne kucharzenie zaczynamy wczesnie. Za pare miesiecy bede miala w Sofii super pomoc kuchenna
Aga ale Ty Ninke wzielas na rece bez chusty czy nosidla? u nas niewiele ponad 7kg (jutro dowiem sie ile dokladnie) i wysiadam po 5 min noszenia. po domu jeszcze da rade bo mozna zrobic przerwy, kiedy potrzeba ale na zewntrz to musiala byc istna meka.
ja nawet w domu mam problem a ze mam zakaz dźwigania, to faktycznie staram się ograniczać. nasze zabawy sprowadzają się do parteru. lozka, kolanek...wozek jest moim wybawieniem ale tez podziwiam, nie dałabym rady nieść jej dluzej niż 5 min. tylko w basenie mogę szalec
Stary 2013-10-23, 21:34   #3417
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Pojechałam po słoiczki dzisiaj do rozszerzenia diety, pierwsza marchewka, jabłuszko, marcheweczka z ziemniakiem, pierwszy brokuł, kalafior, groszek :0
I mnie wqrwili w carrefourre- patrzę, za☠☠☠iście na te słoiczki "pierwsze" promocja , weź jeden za 2,99 a drugi za 1grosz. napakowałam, do kasy, a tam babka podczas liczenia produktów mówi mi ,z e to tylko na jedną parę ,a reszte mam policzone normalnie/.

Kumam, ze to po to,zeby nie kupować hurtowo i wogóle, ale ta jedna para to przeginka, niech pocałują mnie w dupsko.
oni zawsze tak robią w tej promocji drugi za 1 gr. trzeba kursować kilka razy

Cytat:
a mój już po gruszce a jeszcze 5 miesięcy nie ma:P próbowaliśmy dać młodemu bebiko ale wrzask coraz bardziej się boję odtsawiania od cyca ale wiem, że im później tym łatwiej nie będzie, ale będę musiała wyjść jak będzie dostawał butlę, bo mi serce pęknie od tego płaczu;(
ale dawałaś juz mu enfamil kiedyś, nie? może po prostu smak bebiko mu nie leży? my dawaliśmy dorywczo bebilon z saszetek i I. był zadowolony. ale on zje wszystko, dziś płakał bo skończył się słoiczek marchewki (a zjadł połowę dużego słoiczka z rossa, i jeszcze wymieszanego z kaszką manną), dostał cyca, a potem ulewał bo mu się pyszności w brzuszku nie mieściły

Cytat:
no bidulek dziewczyny czy któraś już zaczęła albo planuje wkrótce odstawiać dziecia od cyca i ma jakieś humanitarne pomysły? nie wyobrażam sobie kilka h płaczu, żeby go do butli zmusić myślałam o utrzymaniu wieczornych i porannych karmień do lutego, ale boję się, bo już teraz jest masakra, jeszcze 2 miesiące temu bez problemu potrafił zjeść mm:/
ja planuję zmniejszyć ilość cyca stopniowo. już się nie mogę doczekać obiadków a z mm wystartujemy pewnie w grudniu

Cytat:
Oglądacie top shef? ja , i mój faworyt P.Ś. jak odpadnie to się wpienię ;/uwielbiam go
, ja tylko masterchefa oglądam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-23, 21:35   #3418
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Wojtuś dzisiaj wsunął 130ml marchewki z ziemniakiem ,wymieszanej z 30ml kaszki mannej:P

i potem już nie wołał o cyca
wczoraj chyba 5 minut musiałam pokazywać pusta miske żeby uwierzyla, ze zjadla już wszystko i więcej nie ma w sumie tylko marchewke udało nam się wprowadzić najpierw 3 lyzkami. kolejne słoiczki już po polowie...bo dziewczynka się rozkrecila
Stary 2013-10-23, 21:35   #3419
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Oglądacie top shef? ja , i mój faworyt P.Ś. jak odpadnie to się wpienię ;/uwielbiam go
ojjj.. zapomniałam a jest tam koleś z naszego miasteczka

Cytat:

1. ja tez nie siedze jakos strasznie długo, głównie przy karmieniu i wieczorami, a on się mnie pyta, czy adminem na ty m forum jestem
2.a ona tez miała dwa polary nie wiem jakies zaburzenia termiczne
1. ja nie wiem o co im chodzi... żebym przesiadywała przed kompem.. czytała jakiegoś pudelka czy inne bzdety.. ale ja włączę czasem wizaż i się uczę a ten się czepia
2. masakra

Cytat:
no to piona Wiktor

Cytat:
to jesteś czwarta o ile się nie mylę
masakra
to faktycznie nas mało

Cytat:
super
nie zacytowało mi Twojego rannego postu. Cieszę się, że nocka udana, że I dał mamusi odpocząć.
U nas podobnie.. Pierwsza pobudka na cyca o 1.38, druga o 4.40, trzecia o 5.50 i spać już nie chciał... ale o 6.30 jeszcze zasnął mi przy cycu..
W porównaniu do ostatnich nocy to luksus... i wstałam dzisiaj jak nowonarodzona

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 21:37   #3420
karota11
Zadomowienie

salviae druga część tej gąsienniczki, to pewnie jeszcze większa faza
np. Inwazja mrówek na kombajnach
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości