![]() |
#1261 |
Przyczajenie
|
Dot.: Bukiety slubne
Dziewczyny, poradźcie, jaki bukiet do tej sukni? Myślałam o prostym bukiecie z frezji ale nie wiem czy będą w październiku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1262 |
Wtajemniczenie
|
Ewalena,
to znowu ja... niestety nie kupiłam tej sukienki która mi się podobała, bo okazało się, że tylko zdjęcie jest ładne, a w rzeczywistości to straszny kicz. Moja (już kupiona) sukienka, to taka jak na zdjęciach zamieszczonych poniżej. Kolor jest taki jak na zdjęciach, i w każdym świetle wygląda inaczej... Ostatnie zdjęcie to już ja... suknia wymaga wciąż skrócenia (co rzuca się w oczy), zwęzenia i oczywiście prasowania ![]() Poniżej zamieszczam kilka bukiecików, które mi się podobają. Wystrój sali pozostaje niezmieniony - ecru/zieleń/brąz. Myślę o różowo-białym / różowym bukiecie... co o tym sądzisz ??? |
![]() ![]() |
![]() |
#1263 |
Wtajemniczenie
|
jak tak teraz patrzę, to czerwień i pomarańcz chyba lepiej pasują... Problem w tym, że chcę dopasować kolor bukietu do sukni mojej świadkowej (i krawatu świadka), by zdjęcia wyglądały na zgrane. A siostra (mój świadek) najprawdopodobniej wystąpi w różu, chociaż mogę ją chyba uprosić na czerwień
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1264 |
Wtajemniczenie
|
to ja pokaże bukiet mojej bratowej z ostatniej soboty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1265 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Polepszy to proporcje. Z wiązanek, które pokazałaś podoba mi się pierwsza z 1471. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1266 |
Rozeznanie
|
Mam pytanko do ewaleny, mi rowniez marzyl sie bukiet z storczykow i bardzo zmartwil mnie fakt ze 28 lipca na pewno ich nie bedzie. Zaszlam dzis do kwiaciarni z pytaniem co innego moga mi w to miejsc zaproponowac, tymczasem pani odpowiada mi ze storczyki sprowadzane sa z Holandii i sa dostepne caly rok. Wiec jak to jest? Boje sie ze w lipcu obudze sie z przyslowiowa "reka w nocniku"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1267 |
Zadomowienie
|
Ja w katalogu njwiększej giełdy Holenderskiej (czyli eksportera )mam je zaznaczone jako nie występujące).Może ta kwiaciarnia ma swoje źródł0 i będzie miała do nich dostęp.(zapytaj o cenę) Niech ci zagwarantują przyjęcie zamówienia, bo może się okazać że zamówienie zostanie przyjęte,ale zrealizowane z innych kwiatów i będzie tłumaczenie że tym razem nie było na giełdzie storczyków.
Ja na lipiec i sierpień nie przyjmuję zamówień na storczyki. Jeśli będą ,poinformuje o tym moje klientki. Postaram się definitywnie wyjaśnić sprawę na giełdzie warszawskiej i może koleżanka z Krakowa odopowie mi jak jest u nich. |
![]() ![]() |
![]() |
#1268 |
Raczkowanie
|
zapytaj prosze jak to bedzie również w okolicach Bielska-Białaej, Katowic...z góry dziękuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1269 |
Zadomowienie
|
W tamtym roku w połowie lipca miałam bukiet ze storczyków.
Pomijam fakt ze według zapewnien florystki kwiaty miały byc super trwałe, a w rezultacie ledwo mszę przetrwały wiec o sesji zdjeciowej z bukietem nie było mowy. Butonierki padły jeszcze szybciej a o storczyku we włosy to juz nawet nie wspomnę... I bron boże nie podejrzewam bogu ducha winnych storczyków o brak trwałości, a jedynie Panią z wrocławskiej kwiaciarni "FLORENTYNA" o brak kompetencji.
#1270 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Pozdrawiam! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1271 |
Zadomowienie
|
Musicie uzbroić się w cierpliwość - na giełdzie będę w piątek.
A co do eustomy na pewno będzie-moim zdaniem to bardzo efektowny i trwały kwiat zwłaszcza o pełnych kwiatach. Ja jednak większość wiązanek wykonuję w mikrofonie nawet jeśli wyglądają na ułożone w ręku i mają wystające łodygi. Uważam że za jednak spore pieniądze muszę dostarczyć klientce produkt który będzie cieszył oko kilka dni. Piękne moim zdaniem są wiązanki ze storczykiem dendrobium tzw.tajlandzkim - w połączeniu z innymi kwiatami zawsze wygląda bardzo efektownie. Wiązanka ze storczyków jest jedną z trudniejszych do wykonania. Jeśli kwiaty przycina się z gałęzi mają bardzo kruciutkie łodyżki i to sprawia że trudno im dostarczyć wodę - storczyk musi mieć stały dostęp do wody, dla tego każda gałązka zabezpieczona jest "buteleczk" z wodą. |
![]() ![]() |
![]() |
#1272 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1273 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1274 |
Zadomowienie
|
Ja nigdy nie stosuję takiej zasady - tak jak już pisałam bukiet Panny Młodej traktuje jako element jej stroju, rodzaj istotnego dodatku do sukni. Natomiast pozostałe elementy tzn. kościół , samochód, sala, stoły moim zdaniem są elementami dekoracji=scenografii. Fajnie jak Państwo Młodzi i Świadkowie dobrze wyglądają na tle tej scenografi, ale to nie znaczy że są jej elementem. Dla mnie elementem scenografii są przedmioty(samochód, stół itp.) czyli tło
|
![]() ![]() |
![]() |
#1275 |
Zadomowienie
|
Jak przeczytałam że nie ma storczyków w lipcu to się trochę załamałam
![]() Pytanie do eksperyki ![]()
http://gallery.michalmech.pl/main.php http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20070714290117.png http://abcslubu.pl/suwak/07_27_2007_14_7_2007_39.png 14 lipiec 2007 - Nie umrzemy nigdy...umiera tylko czas...
Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2007-11-23 o 02:40 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1276 |
Raczkowanie
|
Bardzo chcę miec bukiet z kwiatow kantateski ecru i stąd moje pytnaie czy są one dostępne we wrzesniu?
#1277 |
Raczkowanie
|
Ja nie florystka ale temat storczyków w sierpniu bardzo mnie interesuje, oto czego się dotąd dowiedziałam: na giełdzie kwiatowej w Krakowie wersja optymistyczna i beztroska: dwóch sprzedawców od storczyków zapewniało mnie że sprzedają je całorocznie i że będą je z pewnoscią mieli także w sierpniu (chodziło konkretnie o cymbidium), aczkolwiek mogą wtedy być nieco mniej dorodne i ogólnie byli troche zdziwieni moim pytaniem, z drugiej strony pytałam w kwiaciarni w Krakowie i w Kielcach - w tej pierwszej pani mi oznajmiła, że może to być problem i na wszelki wypadek lepiej zamówic wiązankę z czegos innego niz storczyki, w Kielcach ( babka zaopatruje się na giełdzie w Tychach podobno) mówią z kolei, że w sierpniu i pod koniec lipca storczyków nie ma za wyjatkiem storczyka tajlandkiego ,dostepnego przez cały rok i oni nie przyjmują zamówień na storczyki na te miesiace. Generalnie każdy mówi cos innego,
![]()
#1278 |
Raczkowanie
|
Oto moje propozycje
#1279 |
Raczkowanie
|
...
#1280 |
Zakorzenienie
|
Wkleje pare bukiecikow, ktore bardzo mi przypadly do gustu:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1281 |
Zakorzenienie
|
I jesczze pare:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1282 |
Raczkowanie
|
Ja cały czas mam dylemat czy do sukni capuccino bukiet biały z eustomy i frezji czy z pomarańczowych gerber - ale nigdzie nie znalazłam bukietów z takich postrzępionych gerberek. Załączę zdjęcie żółtej gerbery, bo pomarańczowej nie znalazłam może wy znajdziecie w swoich zbiorach jakieś wzory.
Będę bardzo wdzięczna. |
![]() ![]() |
![]() |
#1283 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Bez problemu będą w większości kolorów. TEMAT STORCZYKI JEST NADAL OTWARTY, HANDLUJACY STORCZYKAMI (nie tylko)ODPOWIADAJA ZE -JAK BEDA TO BEDA, -POWINNY BYC, -RACZEJ NIE, -TO ZALEZY OD CENY TZN. CZY BEDZIE OPLACALO SIE JE SPROWADZIC Czyli ble,ble,ble - o konkretach nie było mowy. Przepraszam, ale to wszystko co udało mi się ustalić. Koleżanka z Krakowa uzyskała takie same odpowiedzi. Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2007-11-23 o 02:41 Powód: post pod postem |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1284 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1286 |
Zadomowienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1287 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1289 |
Wtajemniczenie
|
Dwa ostatnie z 1490, przez to że są tak wygięte, wyglądają jakby już brakowało im wody
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1290 |
Zadomowienie
|
I niestety nie znalazłam, ale doskonale wiem o co ci chodzi. To co zamieszczam nie jest odzwierciedleniem Twojej prośby -przykro mi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:41.