|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ? | |||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 15,91% |
Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek |
1 | 2,27% |
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje |
3 | 6,82% |
Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki |
1 | 2,27% |
Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy |
0 | 0% |
Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta |
1 | 2,27% |
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera |
4 | 9,09% |
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają ![]() |
13 | 29,55% |
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą |
0 | 0% |
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki |
8 | 18,18% |
Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie |
1 | 2,27% |
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
4 | 9,09% |
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
0 | 0% |
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
1 | 2,27% |
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają |
0 | 0% |
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3421 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
już dczytałam przy nadrabianiu. ja się kiedyś już nacięłam na to, więc wiem że można tylko 1 parę. ale można kursować kilka razy tam i z powrotem :P
#3422 |
siedzę i myślę
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
spadam spać mamuśki
![]() jutro idę do fryzjera i na ciuchlandy ![]() dobranoc ![]()
#3423 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3424 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
w szoku jestem, jakie lamy z tą promocją ... ja nawet nie poszłam po to specjalnie, bo do carrefoura mam daleko, i nie oglądam gazetek, a tak jakoś wypuściłam się tam z mama i sobie wziełam ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3425 |
Wtajemniczenie
|
ja dziś z doskoku. od 19stej jesteśmy w Gliwicach i nie ogarniam się ze wszystkim bo w domu mam wszystko poukładane a tutaj jak przyjeżdżamy z tobołami to sajgon się robi
![]() ale ... odkryłam chyba skąd Przemkowe problemy z brzuszkiem. chyba po jabłku ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3426 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3427 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() brawa za plecy! co prostsze cwiczenia wplec sobie w codzienne czynnosci, az sobie nawyk wyrobisz ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3428 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3429 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#3430 |
Zakorzenienie
|
do bazy chyba tylko pearl, a on nie jest tylem
![]() zle to wymyślili, bo mogli wyprodukować nowy fotelik, który pasuje do familyfix ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3431 |
Zakorzenienie
|
dzisiaj byliśmy u kuzynki, która 10 dni temu urodziła..
Jakie to maleństwo.. ![]() Wiktorek jak wychodził ze szpitala miał 3,300kg ale taki malutki chyba nie był.. Jejjj.. aż się bałam dotknąć tej kruszynki ![]() ![]() a poród miała wymarzony.. 2 tygodnie przed terminem odeszły jej wody. Pojechała do szpitala, zero skurczy... podłączyli jej oksy.. skurcze bolesne ale po 20 minutach mała była na świecie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3432 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moje dziecko jakby już było starsze to by jadło snickera......strasznie gwiazdorzy ![]()
![]() |
#3433 |
Raczkowanie
|
ja bym to samo zrobiła każda para osobny paragon. Oglądacie czasem na tlc łowcy promoci ci to maja zapasy . Raz babka miała zapas jedzenia dla dzieci na 2 lata a dziecka nie miała.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3434 |
Zakorzenienie
|
Dobra nie byłabym sobą, gdybym tego nie zrobiła.. Obliczyłam ile wynosi średnio zrobiony przez siebie sloik ekologicznego żarełka dla niemowlaka..
Założyłam, że -warzywa biorę eko, zamawiam je od vegeboxa.. -Jedzonko jest wegetarianskie, bo tylko takie rzeczy można tam kupić. -W zależności od tego co zawiera nasze żarełko to oczywiście sloik inaczej będzie kosztował np. ziemniak to koszt 5 zł za kg, a już dynia 10 zł.. mimo wszystko robiąc jakiś przecier możemy i często i tak będziemy to robić mixujemy troszkę ziemniaczka troszke marchewki... -Uwzględniłam także, ceny np. ryżu, kasz i tego, że takowy zwiększa swoją objętość po ugotowaniu od 2-4 krotnie, trochę inaczej się kształtuje z wagą, ale założyłam, że jest podobnie i ceny ich uwzględniłam już po ugotowaniu.. -do tego jeszcze trzeba uwzględnić cenę gazu, cenę prądu - blender.. -Nie wliczałam ceny naszego iście cennego czasu... -Do tego powinno się także wliczyć cenę przechowywania jedzonka, ale założyłam, że miejsce w zamrazarce i tak nam sie marnuje więc nic nas dodatkowo nie kosztuje.. -A no i oczywiście w cenę produktów wliczyłam cenę dostawy.. Wszystkie estymacje są grubymi nicmi szyte bo wiadomo, żeby to wszystko wyszło takie poprawne to trzeba by było wypisać ile danych warzyw wchodzi w jakie danie, miec ileś takich dan i dla nich obliczyć średnią cenę.. no ja to baardzo uśredniałam bo bym to licyła i liczyła a nie o to tu chodzi:p Tak oto wyszło mi: W przeliczeniu na 1 kg: -warzywka, kasze, ryże średnio 9 zł -koszt gotowania na gazie (ok. 40 minut) 0,15 zł -koszt blendowania (ok. 3 minut) 0,01 zł Czyli taki słoik 125 g kosztuje jakieś 1,15 zł Dla porównania ceny w słoiku to koszt 22-24 zł za kg, i 2,60-2,99 zł za słoik 125 g... Jeżeli zamiast ekologicznych warzyw użyjemy warzyw z supermarketu/targu to cena słoika spadnie 2-4 krotnie.. Inaczej się przedstawia sytuacja jak mamy dania mięsne, ale to oblicze jak dorwe się do jakiś cen mięsa eko:p Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-10-23 o 22:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#3435 |
Zakorzenienie
|
kocham was!
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3436 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() wczoraj ktoras pisala, ze jak dziecko szarpie się i odchyla od cyca to jest leniwe - zgadzam się w 100%. Nela wlasnie tak protestuje i buntuje się, gdy ma jesc...walczy ze mna i ze sobą hehe. na szczęście coraz rzadziej. chyba już się pogodzila z tym, ze mm raz dziennie. teraz mam dylemat 1) czy z mm zrezygnować calkiem, 2) czy wprowadzić kaszke mleczna jaglana, 3) czy podawac o tej "jej porze" odciagniete swoje mleko z kaszka... 4) czy kupic kolejna puszke oj ciężkie zycie mamuśki, hehe. wieczne dylematy! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3437 | ||
Zakorzenienie
|
ja nie.. bywam tylko w jego/ich rodzinnej restauracji. Ale tż go zna
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() drogo to wyjdzie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3438 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nela dzisiaj w samym body z długim rękawem i legginsach. po 15 dorzuciłam na bodziaka cienka dzianinkowa tunike, a po 16 cieniutka czapke, bo zaczelo wiac ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3439 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() musisz mieć bardzo grzeczne dziecko, że masz czas na takie obliczenia ![]() ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- uciekam spać, ponownie życzę Wszystkim spokojnej i przespanej nocki.. Może znowu się sprawdzi ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3440 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3441 |
Zakorzenienie
|
leee, marchewka, to mi sie gotowanie nie oplaca... tutaj nie-eko ziemniaki tyle kosztuja w markecie... i prad jest drozszy sporo. a sloiczki eko w promocji to tanio dorwe, ostatnio za 38 centow marcheweczke dopadlam
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3442 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() i jeszcze chcemy od stop do glow ![]() http://kokonfantazji.blogspot.com/20...ric-carle.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3443 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
:banghead: masakra jazde bym zrobila i bym wyszla hee Cytat:
![]() Cytat:
brawoo moj 190 wciaga inmalo mu Cytat:
![]() Cytat:
O biedna Nelcia , nie martw sie mi tez sie zdazylo;( Puchatkowa, to wcale tak nie jest , zalezy gdzie przeczytasz, mozna zaczac od kaszek rozszerzanie diety , dla brzuszka nawet lepiej , ja zaczwlam od samej kaszy przez 2 tyg. Dawalam bo maly nie dojadal i po 2 tyg. Wprowadzilam warzywa Dziewczyny odrbralam wyniki z morfo i zelaza Miska Hb ma 11,9 :/ I podwyzszone cos na e trudna nazwa hee norma do 5 % a ma 9 % Hmm niby podwyz. Moze swiadczyc o alergii ale tez o innych chorobach, kurcze dziwie sie hb bo moj juz ponad 2 -tyg. Na miesie i niska ma a zelaZo ma 89 ale cxyvto dobrze to nie wiem Mam problemy natury psych. Z D. ![]() Jutro mam apotkanievz pania psycholog. A bylam na zebraniu i bylo b. Powaznie jest kilkoro chlopcow co sie obnaza przed innymi , dotykaja sie , glupie zabawy, uderzaja sie w miejsca intymne masakra , naszczescie D. Wie ze to co w majtach jest to intymna sprawa i wstydzi sie ehh i jak ktis bedzie pokazywal ma nie patrzec W sobote ide z nim do kina ![]() ![]() Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
![]() |
#3444 | ||
Zakorzenienie
|
a tarczycy od czego?
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() tez tak planowałam, ale biegunka popsula nam plany. Nela rozpoczela rozszerzanie diety od orsa200 ![]() ![]() a wiesz, ze długo zastanawiałam się czy powiedziec tatusiowi ![]() hehe Nela tydzień temu 7kg, dzisiaj 6900, także pewnie waza tyle samo. od fasolki ida leb w leb ![]() ---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- i tak do 18stki ![]() ---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- eee nie sugeruj się tym, bo ja już nie wiem czy ten lekarz na sile jej wyszukuje chorob czy faktycznie to moje dziecko przed nim wiecznie udaje chora ![]() stwierdził, ze jest blada i trzeba zrobić morfologie. a ze zrobiłam ja dzień wcześniej na wlasna reke, to dostal komplet wynikow, poogladal, pomilczał i w końcu podsumowal, ze obwodka wokół usteczek jakas ciemniejsza i ze za jakiś czas musimy te morfologie powtórzyć, bo dla niego to anemia. ---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- faaajna, podsylaj jak znajdziesz jeszcze cos fajnego. planuje zapolować jeszcze na roznimisie i robimisie ![]() ![]() http://ksiegarnia.pwn.pl/produkt/204...domu-jest.html ta tez mnie kusi, ale kurcze ja już tworze bibliotekę na lata hehe. a jest jeszcze tyle fajnych pozycji dla mniejszych dzieci... zachwycila mnie "a gdzie tytul" pooglądajcie sobie tutaj ![]() http://ksiazkiobrazkowe.blogspot.com/ aaa i jeśli kupilyscie obrazki dla maluchow, to informuje, ze szymek baaardzo długo je u Neli ogladal. analizowal sytuacje, dopytywal dlaczego itd. moja mama kupila mu "dobre wychowanie" i "uwaga to niebezpieczne" ![]() ![]() i na koniec cos dla Maci ![]() http://ksiazkiobrazkowe.blogspot.com...atylda_23.html ---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ---------- ![]() ejjj, slyszala ktoras o jakiejś cudownej kuracji u kosmetyczki, chyba laserowej na rozstępy? znajoma mowila, ze idzie się na 3 zabiegi po 150zl każdy i rozstępy znikają. tylko musza być swieze, czerwone albo sine. brzmi cudnie, ale to pewnie miejska legenda ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3445 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() nie udzielałam się trochę, bo znów młyn na budowie mamy, dziś zaczęli montować kuchnie, jeszcze tylko bambus w salonie ![]() ![]() ale podczytywałam na bieżąco ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Diabli- fajnie z tą pracą ![]() Karolin - z tymi imionami, które nadaje się zwierzakom to masa jest takich przykładów ![]() ![]() ![]()
#3446 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Więc jestem blond, ciemno blond ale jestem zadowolona i mam zamiar póki co przy tym kolorze zostać. Tak więc TZ dziś miał dzień radości, bo nowe włosy i nowa bielizna działały na mnie bardzo dobrze ![]()
![]() |
#3447 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3448 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3449 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3450 |
Wtajemniczenie
|
słaby? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:53.