|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ręcznik na sucie,z igłą w tyłku,tak wyglądam w ciąży schyłku,mamy IX-X 2013,cz.
A my nadal nie spimy...Pare prob odlozenia do lozeczka skonczylo sie totalna kleska...nie ma litosci dla mnie me dziecie..wychodzi na to ze bede miala okazje spotkac sie z nocna zmiana
Edytowane przez policzanka Czas edycji: 2013-10-24 o 01:32 |
|
|
|
#1592 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ręcznik na sucie,z igłą w tyłku,tak wyglądam w ciąży schyłku,mamy IX-X 2013,cz.
Mojego Tż ululał po kilku godzinach wycia. Widać dziś mu bardziej tatuś pasuje.
Bajka - dzieki za przestroge. Jednak chyba nie zastosuje tego leku. No chyba ze w jakiejs ostatecznosci jak i tak bedzie sie darł ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ci09kbw638flh.png Wikusiowe ząbki http://s2.pierwszezabki.pl/054/054025980.png?1640 Edytowane przez nephelim89 Czas edycji: 2013-10-24 o 01:50 |
|
|
|
#1593 |
|
Wtajemniczenie
|
moj Tz lulal Lile do 24 pozniej dalam mu odboj bo bidulek rano do pracy musi wstac.Przewaznie mu tez wychodzi usypianie Lilci ale dzis wyjatkowo trudny z niej egzemplarz...
---------- Dopisano o 02:01 ---------- Poprzedni post napisano o 01:57 ---------- Ocho-udalo sie.Spi.Lece szybko sie polozyc bo za niedlugo pewnie na jedzonko bedzie budzic.Dobranoc! ---------- Dopisano o 02:06 ---------- Poprzedni post napisano o 02:01 ---------- taaaaa juz sobie poszlam....wychodzac ☠☠☠lam(za przeproszeniem) noga w lozeczko,oczywiscie LIlka sie obudzila...No i zaczynamy wszystko od nowa...wyspie sie chyba dopier po smierci... |
|
|
|
#1594 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nastaw się na to, że spędzisz tam trochę czasu. Ali zakrapiali oczy 3x co 10 min i później jeszcze 2x co 20 minut - więc już około 1,5 h to trwa. Samo badanie też jest dość długie, bo muszą dokładnie sprawdzić. Kładą dziecko na takim prZewijaku i trzeba przytrzymac rączki, nóżki i główkę. Przy mojej Ali stałam ja, moja mama, pielęgniarka, lekarka i jeszcze jedną Babka podawała lekarce sprzęt lekarka bierze takie coś http://www.kruuse.com/pl-PL/ecom/Ope...od_270610.aspx i przytrzymuje tym powieki, żeby je rozszerzyc do badania. Potem świeci dziecku po oczach przez takie grube różnokolorowe szkła, później jeszcze takim innym swiatelkiem sprawdza i to tyle, przy czym trwa to bo kazde oko trzeba tym urządzeniem otworzyć i wszystko dokładnie obejrzeć i to tyle naprawdę nie ma się co bać Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 02:26 ---------- Poprzedni post napisano o 02:22 ---------- Gratuluję nowym mamusiom i kciukam za nasze 2 ostatnie wisienki na torcie czyli misia i angelikada Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
|
|
|
|
|
#1595 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przechlapane, suzo siły życzę dam jej się zmęczyć, czyli jeszcze trochę pewnie, potem cycka na popitke i uspokojenie i niech śpi gwiazda
|
|
|
|
|
#1596 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja palantuje codziennie po 3 godz wieczorem a mnie już trafia... nie mam źle na to wychodzi. Chociaż dziś nawet tż nie dał rady. Ale stwierdzam że lepiej chociaż że buczala tym razem od 8 do 11 a nie od 9 do 12. Ja też nie pozbyłam się jeszcze opuchlizny po ciąży a pokrzywa mi się skończyła. .. a w kraju gdzie pietruszka jest nazywana przyprawą egzotyczną to pokrzywę jedynie mogę sobie sama zrobić na wiosnę. .. nic moczopednego nie mam, wodą się katuje. No poza tym koper, melisa, anatol i senne marzenia o coca coli HEJ PAULINKA jak wrażenia po porodzie? Bo ja jeśli chodzi o szpital to bardzo pozytywnie. Znajdź chwilę na opis porodu. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
|
#1597 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 04:03 ---------- Poprzedni post napisano o 03:56 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1598 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mi faktycznie zal serce sćiskał jak Lila piszczała i muszę przyznać, ze Ala kropli deszczu jest pod tym względem wyjątkowa, że nie płakała, bo jak byłam juz 3x na tym badaniu to nie zdarzyło się, zeby nie było słychać pisku jakiegokolwiek dziecka zza drzwi Na szczęście samo badanie trwa chwilkę.---------- Dopisano o 04:07 ---------- Poprzedni post napisano o 04:04 ---------- mi też swojego czasu to się zdarzyło kilka razy...a co do opuchlizny to mi lekarz mówił ,że w połogu to normalne i może kilka tygodni się utrzymywać |
|
|
|
|
#1599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale ona od tych 3 dni nie ma ani 5 minut spokojnego lezenia. Śpi po 15 minut i płacz. Jak nie śpi, to płacze. Podkurcza nóżki, prezy się i puszcza smierdzace baczki i wyje w nieboglosy... Ale czemu się boisz?? To jak koper włoski, produkt ziolowy. Edzikowi podawalam, ale niespecjalnie działało.
|
|
|
#1600 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1601 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dajesz ta biogaje?? Cytat:
Cytat:
Czarna - obcielas wlosy? Pokazesz nam sie w nowej fryzurze?? Jq zapuszczam twardo chodz korci.. Ladan - moj tez ma takie dni. Nawet placzacego staram sie zapakowac w wozek i na dworzu pada i spi... i teraz mam patent i jak wstanie o 8 to nieczekam do 14 az bedzie juz wykonczony tylko max 12 na dwor i spi. Kaska - dobrze ze nic sie nie stalo. Nastepnym razem daruj sobie te oknapo nieprzespanej nocy... nie myslisz ze takie zajecia to proba oderwania sie chodz na chwile..?! Ehh mi jak maly tsk sie zachowuje z tym brzuszkiem to mam wraenie ze to przez to co ja jej a nie mm, ale dziwne ze miki placze po jedzeniu 15-20 minut moj poprostu nieje i pluje... a zjafa do konca to 90 ml?? Pediatra mi.mowilaze robic wiecej zeby zostawalo. Bo niedoje 10 ml o bedzie krzyk. Moze juz mu to niestarcza!? A faktycznie na super fotach chudzinka. Jaka jest jakosc zdjev z rosmana?? W programie rosne dostalam kupon - 15% na pielusxki rozm 2 jak my od dwoch tygodni w 3 ![]() Gratuluje wszystkim mamusiom i trzymam kciuki za wisienki - angelikade i misie.
|
|
|
#1602 |
|
Zakorzenienie
|
obudziłam się i mam kosmiczną zgagę.....
|
#1603 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 04:25 ---------- Poprzedni post napisano o 04:21 ---------- Łoooo, widzę zwiększoną aktywność na forum w okolicach godziny 4 ![]() No właśnie, Czarna pokaż nową fryzurkę ![]() Misiunia szczerze współczuję tej zgagi, mnie męczyła do ostatniej chwili, czyli do samego momentu wyciągnięcia Lili z brzucha, jeszcze na stole operacyjnym, no masakra
|
|
|
|
|
#1604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co tu zrobić, żeby zacząć rodzić.... :roll eyes:
|
|
#1605 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1606 |
|
Wtajemniczenie
|
Wczoraj rano dostałam dostałam sms od koleżanki : 'wstaję rano i nie mam zgagi! Ale to pewnie dlatego że urodziłam. Leon przyszedł na świat o godz....itd'
ogólnie przejdzie ci z miejsca, na dniach ![]() Dziecko śpi a ja nie mogę. .. 5 godz snu już mi teraz będzie wystarczać? może zatrudnie sie na 1/4 etatu za ciecia albo coś Nie no muszę spróbować usnac. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1607 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
następna swoją drogą juz któryś dzien z kolei się rozkręca, coś pancerne szyjki na koniec pozostawały
|
|
|
|
|
#1608 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej, Miki śpi
jadł o 00:15 i o 4:00, ale to P. go karmił odciągniętym mleczkiem ![]() Cytat:
a przy dwóch widzę, że są haczyki zaznaczone...Cytat:
![]() ale pocieszacie ![]() Cytat:
no i mam 1,5 miesiąca i waży ok 4,5kg na wadze domowej i jak czytam, że Wasze maluchy przekroczyły 5kg to się martwię czy on za mało nie koksi- ale z drugiej strony apetyt ma ![]() Cytat:
![]() mój dalej w dwójkach i to tak, że te zapięcia zachodzą na siebie a trójek to mam już 300sztuk bo dostaliśmy ale to może stać więc czeka na swoją kolej zdjęcia z roska spoko
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-10-24 o 04:48 |
||||
|
|
|
#1609 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie opowiadaj głupot i daj sobie pomóc -w przyjęciu pomocy od życzliwej osoby nie ma absolutnie nic upokarzającego Cytat:
Żeby otrzymać zniżkę na to mleko trzeba mieć wskazania od alergologa lub gastrologa czyli tym samym dziecko musi mieć problem potwierdzony przez specjalistę. Nam recepty wypisuje pediatra i mamy 100% płatne ( 38zł za puszkę 425g) Cytat:
Ale to kroplówka z oksy i nic nie zadziałała? Cytat:
Choć chyba bardziej adekwatne by było " Kornelio przybywaj" ![]() marysiu_258 zdrówka dla Majeczki Kupiłam GP przy maleńkiej Natalci i powiem tylko,że u nas był kompletnie nieskuteczny. |
||||
|
|
|
#1610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Daje codziennie
|
|
|
#1611 |
|
Zakorzenienie
|
odeszły mi wody....
|
#1612 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć
noce najgosze.....już wymiękam i prawie dzisiaj butle podałam ale byłam nieprzytomna i juz sie z nim położyłam do łóżka i karmiłam na leząco z zamknietymi oczami byle tylko to przetrwac jeszce dzisiaj zaczynam plackowanie i stolnica od 5 rano na mnie patrzy mam nadzieje że seba bedzie łaskawy i da mamusi porobić ![]() ---------- Dopisano o 07:10 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ---------- ---------- Dopisano o 07:11 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ---------- i najważniejsze GRATULACJE DLA NOWYCH MAMUS |
|
|
|
#1613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() powodzenia
|
|
#1614 |
|
Zakorzenienie
|
nananana misia rodzi
A juz chciałam pisac ze uzupelnie suwaczki jak urodzisz bo mi sie nie chciało. I co?! |
|
|
|
#1615 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaaaaa
Oby poszło szybko i bezboleśnie ---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ---------- A do tej pory czyli na poprzednim mleczku nie było takich przebojów? |
|
|
|
#1616 |
|
Zakorzenienie
|
Olll jeee! Wymeczylas bule.
![]() Powodzenia!! Ciekawe jak tam angelikada. Wyscigi ktora pierwsza w sumie to ostatno beda pierwszymi ![]() Kaska - tak na meila.
Edytowane przez karolson Czas edycji: 2013-10-24 o 07:36 |
|
|
|
#1617 |
|
Zakorzenienie
|
też płakał
![]() ja dzisiaj dopiero zmieniłam na "jestem rodzicem" ale wczoraj 2 kupiłam za 39,99 w naturze na promo
|
#1618 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1619 |
|
Zakorzenienie
|
A rozmawiałaś o tym z pediatrą?
Powiem Ci,że u nas nutramigen niestety nie całkiem rozwiązał problem bo mała tak jak się spinała do bączków tak się spina dalej. Szczególnie wieczorami ( codziennie o tej samej godz. ) . A u Natalci z chwilą rozpoczęcia podawania wszystkie dolegliwości ustąpiły. |
|
|
|
#1620 |
|
Wtajemniczenie
|
Miiiiiiiiiiiisssiiiiiiiii iiiiiiaaaaaaaaaaaaa kciuki!!!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:41.

lekarka bierze takie coś
i to tyle naprawdę nie ma się co bać
i kciukam
za nasze 2 ostatnie wisienki na torcie
czyli misia i angelikada 

Na szczęście samo badanie trwa chwilkę.