|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Początkujące Włosomaniaczki :) Cz. II
Cytat:
Ostatnio nałożyłam odżywkę Isany (Gloss spulung), zaczytałam się na Wizażu i włosy mi trochę same podeschły, resztę podsuszyłam suszarką, a efekt marny, nie podobały mi się włosy, zwaliłam winę na nową odżywkę..a jak czytam teraz u Ciebie to moze moje też nie lubią same schnąć Dziś równiez nałożyłam pierwszy raz odżywkę na olej (tą samą Isanę) i po umyciu też ją nałożyłam na chwilę, wysuszyłam włosy i... jest zupełnie inaczej..Chce się dotykac włosy. Może coś w tym jest..albo po prostu nowa metoda tak zadziałała.
Podcięcie 03.11.2016r. Włosomaniactwo od 21.08.2013r. Edytowane przez Blondyna66 Czas edycji: 2013-10-23 o 23:07 |
|
|
|
|
#1322 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
Od dzisiaj zaczynam testować sesę ma piękny zapach ![]() Na ebay zamówiłam też sok ze skrzypu i sok z pokrzywy. Skrzypokrzywa- wersja dla leniwych Zauważyłam, że pokrzywa baaardzo wzmaga apetyt Wcześniej mogłam zmusić się tylko do 2 posiłków dziennie, a przy pokrzywie działa wszystko jak należy ;p Przytyłam 3 kg
|
#1323 |
|
Uzależnienie
|
Do mnie powinna dzis przyjść paczka z helfy
|
#1324 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nawet szczerze mówiąc nie spotkałam się z drożdżami z zielarskiego ewentualnie piwiarskie/do wina..1/3 kostki drożdży zalewamy wrzątkiem i odstawiamy pod przykryciem do ostygniecia. Ja dodaję łyżeczkę cukru i nawet są znośne. Drożdże, które zaczynają fermentować pienią sie i robią sie 'gazowane', nie należy ich pić bo narobimy sobie więcej szkody niż pożytku. |
|
|
|
|
#1325 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1326 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny,
Czy używałyście kiedyś jakiegokolwiek szamponu z Planeta Organica?? Jeśłi tak to możecie coś powiedzieć na ten temat???
|
|
|
|
#1327 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko się boję wysypu na twarzy ![]() Ładnie śpiewała, fakt. Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1328 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczynki. Wczoraj taki piękny poranek i dziś lejeee
wczoraj na wieczór naoliwiłam włosy mieszanką oleju lnianego i rycynowego. Dzisiaj umyłam, niestety nie służą mi szampony, po niemal każdym poraca łupież, jedynie Head&Shoulders mi pomaga i eliminuje łupież a chciałam wprowadzić bardziej naturalne szampony, no trudno.Nałożyłam WAX i dolałam trochę nafty kosmetycznej, połaziłam 30 minut, a potem odżywkę Isana. Po spłukaniu włosy boskie w dotyku. Pierwszy raz użyłam tej odżywki, może mnie będzie służyć
|
#1329 |
|
Uzależnienie
|
Paczka dotarła, siedzę z migdałową vatika na głowie i czuje piękny zapach nawet mimo kataru
|
#1330 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny pokrzywa oczyszcza organizm i ułatwia odchudzanie
więc to przytycie chyba nie przez pokrzywę
|
|
|
|
#1331 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj daję ostatnią szansę szamponowi BD no i pierwszy raz będę nakładać Debę na włosy :P
|
|
|
|
#1332 | |
|
Uzależnienie
|
Cytat:
ja wiem na pewno, że działa moczopędnie, bo latałam siku co 5 minut
|
|
#1333 | |
|
Zadomowienie
|
Właśnie skończyłam czytać książkę na temat suplementów diety. Wszystkie moje nagromadzowne tabletki idą do kosza;/ Poszło na to mnostwo pieniędzy, ehhh
Jednym słowem szkoda pieniędzy na wszystkie sklepowe i apteczne suplementy. Dobrze, że zmusiłam się do picia tych drożdzy, bo jedynie one mają szanse zadziałać i uzupelnić niektore niedobory. Teraz rozglądam się za czymś naturalnym, na bazie naturalnych ekstraktow z ekologicznych upraw. Ceny zabójcze 8 jajek – witamina B12 ● 5 awokado – kwas pantotenowy ● 4 średnie morele – beta-karoten ● 177 g wątróbki – niacyna ● 2 średnie banany – witamina B6 ● 10 szparagów – kwas foliowy ● 71 g truskawek – witamina C ● 156 g orzechów – witamina E ● 1 szklana mleka – wapń ● 13,5 kromek chleba – tiamina ● 170 g ryby – magnez ● 1,53 kg fasoli – cynk Jeżeli nawet zjadałbyś takie ilości pożywienia (codziennie!!!), to bardzo szybko zostałbyś osobą nieprawdopodobnie otyłą, gdyż wymieniona ilość żywności daje ok. 5500 kalorii. A wy jakie macie zdanie na ten temat ? ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
Pokrzywa wzmaga apetyt Jest polecana niejadkom
marzec 2017 - Zostane mama Nelki 03.2015 - wkladki 475 cc 02.05.2016 - teosyal kiss dr. Świebocka 10.04.2017 - licooooowki ??.??.2017 - ckn (szukam lekarza instagram. kochaneczka7 Edytowane przez kochaneczka7 Czas edycji: 2013-10-24 o 12:47 |
|
|
|
|
#1334 |
|
Rozeznanie
|
hejka
wiecie co wczoraj dodałam do Kallosa latte miodu (pół na pół) na 30 min no i mam puch;/ a po samym latte zawsze było ghd czyżby miód mi nie służył... a isanę miałam jako omo ale spróbuję ją jako odżywkę po myciu Amalia- te 3 co były w tym rossie to mają ipa ale czy wszystkie to nie wiem składy są chyba na kwc ja z żółtej serii gliss kura miałam szampon (ekstra był a później już go nigdzie nie mogłam dostać i kupiłam inny) i odżywkę ale nic mi nie robiła z włosami;/ na maskę mam ochotę i to dużą tak samo z resztą jak na jakiś Seboradin (w jednej z aptek u mnie na osiedlu mają jakieś promocje na te kosmetyki i są po 19-20 zł) |
|
|
|
#1335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I wlaśnie maski do włosów w tej drogerii też są dużo tańsze niż w Rossie.
|
|
|
|
|
#1336 | |
|
Uzależnienie
|
Cytat:
Wystarczy mieć urozmaiconą dietę, jakby było tak jak piszą, to każdy człowiek byłby łysy i pokręcony od niedoborów
|
|
#1337 |
|
Rozeznanie
|
Antilia- wiadomo, że te wszystkie składniki najlepiej wchłaniają się i są przyswajalne z produktów spożywczych niż z suplementów, bo tak na dobrą sprawę do końca nie wiadomo co w tych tabletkach jest i ile tego jest
ja pamiętam jak zaszłam w ciążę i na pierwszej ciążowej wizycie u gina zapytałam się jakie brać witaminy to mi powiedział, że nawet najdroższe tabletki mi nic nie dadzą jeśli się nie będę odpowiednio odżywiać i że to tylko jest "dodatek" i nie zastąpią mi zbilansowanej diety czy jestem w ciąży czy nie |
|
|
|
#1338 | |
|
Uzależnienie
|
Cytat:
|
|
#1339 |
|
Raczkowanie
|
polecacie odżywkę nivea long repair?
bo dziś jest ostatni dzień w promocji i nie wiem czy nie kupić
|
#1340 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1341 |
|
Zadomowienie
|
W jakich sklepach/drogeriach można dostać żel Grafitti Bielendy?
|
|
|
|
#1342 |
|
Zakorzenienie
|
W małych drogeriach
|
|
|
|
#1343 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Zaraz mam zamiar farbnąć odrosty jak zawsze ostatnio Delią 9.2 ( odrost ma 1,8-1,9 cm i 4tygodnie i 4dni). Potem umyje je Joanną z pokrzywą i zieloną herbatą, później nałożę od ucha w dół maskę oil nutrive z Gliss Kura na minimum 30min, standardowo na końcówki jedwab GP
Edytowane przez barylka666 Czas edycji: 2013-10-24 o 15:53 |
|
|
|
#1344 |
|
Konto usunięte
|
a ja poszłam do Rossa i kupiłam sobie różową Isanę (odżywka) maskę Alterrę z granatem i odżywkę L'Oreall
Edytowane przez 201604200942 Czas edycji: 2013-10-24 o 16:11 |
|
|
|
#1345 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1347 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Czytałam w innej książce, że mięso dostarcza witaminy o wiele lepiej niż owoce i warzywa. ---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Dziewczyny, ile idzie przelew zagraniczny?
|
|||||||
|
|
|
#1348 | |
|
Uzależnienie
|
Cytat:
|
|
#1349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja dzisiaj tylko i wyłącznie szampon BD no i Deba odżywka. |
|
|
|
|
#1350 |
|
Konto usunięte
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:11.

ma piękny zapach
Zauważyłam, że pokrzywa baaardzo wzmaga apetyt
Wcześniej mogłam zmusić się tylko do 2 posiłków dziennie, a przy pokrzywie działa wszystko jak należy ;p Przytyłam 3 kg 

a chciałam wprowadzić bardziej naturalne szampony, no trudno.

ja wiem na pewno, że działa moczopędnie, bo latałam siku co 5 minut
Jednym słowem szkoda pieniędzy na wszystkie sklepowe i apteczne suplementy.
Wystarczy mieć urozmaiconą dietę, jakby było tak jak piszą, to każdy człowiek byłby łysy i pokręcony od niedoborów