|
|
#121 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Chcę mieć dzidziusia - dziwne?
Cytat:
Oooo tego jeszcze tutaj nie było Kto wie co mnie spotka w sklepie? Nawet nie chcesz wiedzieć co mi chodzi po głowie ..PS. Bardziej panikuje, kto walnie za przeproszeniem gorszą głupotę na forum Wizaż A po bułki nie chodzę, bo nie jestem pieczywa a z resztą mam od tego "ludzi" :P Ale wiesz, licho nie śpi, więc uważaj(cie) na pasach :P
Żona Tatromaniaczka ^^^ Pasjonatka fotografii i przyrody Kocham zwierzęta a ludzi tylko lubię Edytowane przez ancooora Czas edycji: 2013-10-23 o 19:50 |
|
|
|
|
|
#122 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Mamy 13% bezrobocie jakbyś nie wiedziała, więc tak, znalezienie pracy to wyjście po bułki. A jak nie planujesz teraz, tylko mówisz o przyszłości, jak już skończysz szkołę i zdobędziesz zawód, to ok, tylko po kij nas teraz o to pytasz?
|
|
|
|
|
|
#123 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przeczytaj jeszcze raz mój post, może zrozumiesz przesłanie. Niepotrzebnie się emocjonujesz.Po prostu są poważniejsze rzeczy, które mogą się zdarzyć i to na dodatek częściej, niż wpadka przy dobrze stosowanej antykoncepcji, a ty panikujesz, jakby to ciąża była końcem świata. Bo jest szansa jedna na tysiące, że to się zdarzy, więc nie sądzę, żeby to był powód do snucia konkretnych planów, w razie wpadki, odmawiania sobie seksu dopóki nie skończy się studiów, nie znajdzie pracy i nie odłoży tysięcy na czarną godzinę. Jeśli uważasz, że takie panikowanie i zadręczanie się możliwością wpadki, podczas gdy dba się o antykoncepcję i wie, co zrobić w razie zagrożenia, jest normalne, to raczej o wielkiej dojrzałości nie świadczy. Zdrowy rozsądek przede wszystkim. Takie sytuacje to margines, więc nie wiem po co tak o tym trąbisz i przeżywasz. Faktycznie więcej pożytku by było z nawoływania do przechodzenia ostrożnie na pasach. Jakby dziewczyna napisała, że stosuje 3 środki antykoncepcyjne na raz, to też by było, że głupia i niedojrzała, bo same prezerwatywy/tabletki dobrze stosowane wystarczą.
samica leniwca _______________________ *projekt denko. *o włosy dbam i zapuszczam! Edytowane przez leniwca Czas edycji: 2013-10-23 o 20:14 |
|
|
|
|
|
#125 | |
|
Raczkowanie
|
.
Cytat:
![]() Tylko nie idzie On w tym kierunku co bym chciała, ale nie ważne. Więc proponuje zakończyć konwersacje wszelkkie na tym wątku bo to do niczego nie prowadzi, bo i tak się nie dogadamy bo traktuje mnie tu połowa jak bezmyślną nastolatke która powinna myśleć o tym i o tamtym bo nie mogę o dziecku bo to grzech i w ogóle. |
|
|
|
|
|
#126 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. No nie ważne, to pójdę po te bułki i jak nie wrócę (czyli nie napisze tutaj nic jutro) to wierz(cie), że fatum się sprawdza Strzeżcie się pasów i sklepów z bułkami![]()
Żona Tatromaniaczka ^^^ Pasjonatka fotografii i przyrody Kocham zwierzęta a ludzi tylko lubię Edytowane przez ancooora Czas edycji: 2013-10-23 o 21:27 |
|
|
|
|
|
#127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to tak, autorka powinna szykować wyprawkę, albo zaniechać seksu dopóki się nie usamodzielni i nie zdobędzie środków, żeby utrzymać siebie i dziecko, na wypadek, gdyby chłop ją zostawił, bo w końcu nawet małżeństwo nie gwarantuje, że będzie się miało chłopa do końca życia. Bo przecież antykoncepcja nie zabezpiecza w 100%.
samica leniwca _______________________ *projekt denko. *o włosy dbam i zapuszczam! Edytowane przez leniwca Czas edycji: 2013-10-23 o 21:34 |
|
|
|
|
|
#128 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Weź nie bądź taka poważna do bólu bo Ci żyłka pęknie A tym bardziej nad innymi To jak potoczy się TA sprawa to już nie moja bajka Ale oby jak najlepiej dla każdej ze stron![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Leniwca, trochę późno na edycję
|
|
|
|
#129 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Etap ten najczęściej mija po pewnym czasie.Cytat:
No właśnie, już tak nie demonizujmy tej antykoncepcji. Większość wpadek wynika z jej złego stosowania, a nie z tego, że gumki albo pigułki zawiodły. A to że koleżanki ciotki babka zaszła stosując pigułki i prezerwatywy - taa, wszyscy tak mówią, a potem okazuje się, że pigułki brała od święta, a mąż prezerwatywę wkładał pod sam koniec
|
|
|
#130 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko pytanie, gdzie "podpiąć", że ktoś źle "używał" gumki W trakcie pękła? To jest złe używanie, czy po prostu przeznaczenie ? Niestety, ale najwięcej niechcianych ciąż poczyna się, bo gumka pęka, hę ?
|
|
|
|
#131 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A w razie pękniętej gumki, jest coś, co się zwie tabletką awaryjną. Cytat:
Polecam.A co do edycji, to przecież tylko rozszerzyłam swoją wypowiedź, żeby było jaśniej, więc twoja uwaga nie ma sensu.
|
|
|
#132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do pytania o złe używanie gumki to chyba oczywiste o co chodzi, chyba nawet na opakowaniu jest napisane
|
|
|
#133 |
|
BAN stały
|
Ale w czym problem? Autorka poczuła instynkt macierzyński w wieku nastoletnim, i pyta czy to naturalne/normalne? Odpowiadam Tak normalne. Jedno czują chęć posiadania potomstwa już w wieku nastoletnim, inne wieku 20-30 lat, a inne wcale. Znam osobiście kilka kobiet które zbliżają się do wieku 30 lat a na pytanie czy chcą mieć dziecko ich odpowiedź brzmi: a po co mi kula u nogi? I są to osoby ustatkowane posiadające stałą pracę, mieszkanie, partnera. Najważniejsze, czy autorka jest gotowa na dziecko pod względem finansowym, mieszkaniowym, i opiekuńczym. Także nie można uzależniać się od rodziny, bo dziś rodzina może być pomocna, ale w końcu może powiedzieć radź sobie sama, jesteś dorosła.
|
|
|
|
|
#134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak samo mi zdarza się często zapomnieć tabletki (tak konkretniej to chociaż raz w miesiącu ). I nigdy nie panikowałam (no, raz tylko miałam wątpliwości), bo przeczytałam dokładnie ulotkę i wiem, czy są szanse na ciążę i co zrobić, żeby temu zapobiec. Chyba wczoraj wyczytałam, jak jakaś laska 'potwierdzała' teorię, że i tabletki czasem zawodzą, efektem czego jest jej dziecko. A zaraz potem dodała, że nikt jej nie poinformował, że antybiotyki mogą obniżać skuteczność antykoncepcji No faktycznie, tabletek wina, że nie chciało jej się zainteresować, co w ogóle łyka i przeczytać ulotki. Przy tabletkowych 'wpadkach' zazwyczaj okazuje się, że to jednak osoba przyjmująca popełniła błąd.
|
|
|
#135 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#136 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To o edycji to miał być żart, bo ja i tak szybciej ją zacytowałam w wersji "starej" czyli tak dla śmiechu napisałam, że to za późno, bo i tak widać starą I nie musisz specjalnie dla mnie "upiększać" swoich odpowiedzi, jeszcze coś tam rozumiem---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Cytat:
Mnie pękła X razy ..
Żona Tatromaniaczka ^^^ Pasjonatka fotografii i przyrody Kocham zwierzęta a ludzi tylko lubię Edytowane przez ancooora Czas edycji: 2013-10-24 o 11:52 |
||
|
|
|
|
#137 |
|
Konto usunięte
|
Eee, strasznie demonizujecie pytanie Autorki. Ludzie potrafią chcieć wieeelu rzeczy, co najmniej połowa z nich jest równie (jeśli nie bardziej) głupia niż pragnienie dzieciaka w wieku 17 lat
Może to nieco dziwne, za to na pewno bezsensowne.Jeśli tylko Autorka będzie mieć na tyle rozumu, żeby nie realizować tej zachcianki, to luz. |
|
|
|
|
#138 |
|
Zakorzenienie
|
Gdybym miała mieć takie podejście do antykoncepcji i do seksu, jak ancooora to bym musiała umrzeć jako dziewica z 12 kotami.
|
|
|
|
|
#139 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#140 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#141 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
? Mam nadzieję, że do Kolor Bzu
|
|
|
|
#142 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#143 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja bym się bardziej martwiła tym
On pewnie miała na myśli te twoje.. koty
|
|
|
#144 |
|
BAN stały
|
Kolor bzu ma ładny avek i jest nieobliczalna ? A Ancora stara się być zabawna i miła ale ma avatar z kobietą która ma dziwną minę ( problemy na kibelku ?
). Wydaje mi się, że powinniście się zamienić avatarami.Tzn. ja bym się nie bał ( boję się tylko mamy i niemek)---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Kotki nie są problemem dla Lucyfera ( mój piesio <3) |
|
|
|
|
#146 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeżeli ja miałabym takie same kategorie oceniania,to uwierz, ale bym nawet z Tobą "nie gadała" Jak dobrze, że owa kobieta na moim av nic Ci nie mówi Ja nie chcę wiedzieć co byś wtedy o mnie myślał, skoro po zdjęciach oceniasz ludzi![]() ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Może dla Lutka, który jest gówniarzem (może się mylę, ale Twoja pisownia wiele wyjaśnia)
Żona Tatromaniaczka ^^^ Pasjonatka fotografii i przyrody Kocham zwierzęta a ludzi tylko lubię Edytowane przez ancooora Czas edycji: 2013-10-26 o 13:41 |
|
|
|
|
|
#147 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Tak. Oceniam ludzi po avatarze na profilu hahahaha -.- Sam też musiałbym mieć inny avatar a najlepiej swoje zdjęcie ponieważ nie mam np. krótkich prostych blond włosów albo niebieskich oczu, nie mam także 45 lat. Czemu nie można oceniać ludzi po wyglądzie ? Jeżeli ktoś ubiera się jak punk to zapewne słucha rock-u albo metalu. Jak ktoś się ubiera w dresy to być może słucha rapu.Jak ktoś ma pół kilo tapety na twarzy to ma coś nie tak z głową i tak dalej i tak dalej. Moja pisownia też jest częścią tego sarkazmu. ( jeżeli chodzi ci o 'piesio" np.) Jeżeli o brak przecinka czy inne rzeczy to wybacz ale skupiam się na tym by przekazać to co miałem na myśli w jak najkrótszym czasie, jak najmniejszym kosztem. Edytowane przez DopplegangerEddarda Czas edycji: 2013-10-25 o 19:40 |
|
|
|
|
|
#148 | |
|
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#149 |
|
Przyczajenie
|
No spoko i w czym problem?
|
|
|
|
|
#150 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) nie wierzę.. Czy Ty w ogóle wiesz, co piszesz ? To, że ktoś ma kilo tapety ma wg Ciebie coś z głową![]() ? Gratuluję wobec tego ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Za dużo myślisz, analizujesz, wnikasz. Przez to wiele tracisz. Pozwoliłam sobie wytłuścić w Twojej wypowiedzi słowa, które dają Ci tylko 50% pewności. Reszta to tylko domysł. Szkoda, że w tych zdaniach nie ma chociaż jednego, którego jesteś na 1oo% pewien..
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:00.

Kto wie co mnie spotka w sklepie? Nawet nie chcesz wiedzieć co mi chodzi po głowie
..

Mamy 13% bezrobocie jakbyś nie wiedziała, więc tak, znalezienie pracy to wyjście po bułki. A jak nie planujesz teraz, tylko mówisz o przyszłości, jak już skończysz szkołę i zdobędziesz zawód, to ok, tylko po kij nas teraz o to pytasz?

Strzeżcie się pasów i sklepów z bułkami

To jak potoczy się TA sprawa to już nie moja bajka
No właśnie, już tak nie demonizujmy tej antykoncepcji. Większość wpadek wynika z jej złego stosowania, a nie z tego, że gumki albo pigułki zawiodły. A to że koleżanki ciotki babka zaszła stosując pigułki i prezerwatywy - taa, wszyscy tak mówią, a potem okazuje się, że pigułki brała od święta, a mąż prezerwatywę wkładał pod sam koniec