Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3 - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku!
Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 5 7,81%
Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 6 9,38%
Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 20 31,25%
Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 7 10,94%
Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 19 29,69%
Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 5 7,81%
Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 1 1,56%
Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 1 1,56%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-24, 10:12   #1291
dzoan
Zakorzenienie

Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3

karolajn próbowałam mu odejmować warstw i dodawać i tak samo jest.. nie wiem o co mu chodzi..ale ma takie noce, że się rzuca przez sen.. po części może przez nosek, bo teraz słyszę, że ma sucho i jakieś glutki się przesuwają.. a nie grzejemy i raczej chłodno mamy

Dzisiaj znowu śliczna pogoda i będziemy spacerować ile się da, więc jakby mnie nie było to życzę miłego dnia wszystkim

No i jeszcze o 16 wizyta rehabilitantki, więc prosimy o kciuczki, żeby nie było tak źle z tym napięciem...

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 10:14   #1292
tweedledee
Zakorzenienie

Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Ja sie boję, bardzo się boję, że Adaś nie da rady... ;(

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
nawet tak nie pisz cynamonku, to niesmowicie silny i dzielny chlopczyk, patrz ile juz przeszdł!
Stary 2013-10-24, 10:16   #1293
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cynamonku- jeszcze trochę musicie byc silni! A co do Adasia to zobacz ile juz przeszedl i jaki byl silny! To okropne co Was spotyka, ale wierze ze to juz koncowka!

Wysłane z mojego GT-I9300
Stary 2013-10-24, 10:17   #1294
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:

da radę zobaczysz, on się nie poddaje i Ty się nie poddawaj, musisz być silna dla niego

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
karolajn próbowałam mu odejmować warstw i dodawać i tak samo jest.. nie wiem o co mu chodzi..ale ma takie noce, że się rzuca przez sen.. po części może przez nosek, bo teraz słyszę, że ma sucho i jakieś glutki się przesuwają.. a nie grzejemy i raczej chłodno mamy

Dzisiaj znowu śliczna pogoda i będziemy spacerować ile się da, więc jakby mnie nie było to życzę miłego dnia wszystkim

No i jeszcze o 16 wizyta rehabilitantki, więc prosimy o kciuczki, żeby nie było tak źle z tym napięciem...

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 10:21   #1295
taribari
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Dzień dobry.

To co rodzice czyli smażone, sól, pieprz, różne rodzaje mięsa...? Jestem w szoku. Nawet jeśli teraz dzieciom tak żywionym nic nie jest, to niestety może być w przyszłości. Dla mnie jeśli rodzice tak karmią dzieci w tym wieku, to robią to z lenistwa. Nie chce im się "bawić" w osobne gotowanie, kupowanie itd. Mój Michaś nie dostanie soli do roku albo i dłużej, a od słodyczy będę trzymała go z daleka tak długo jak się tylko uda .
Dokładnie. Teraz to nastolatek i ma się dobrze, ale czy to się nie odbije w przyszłości to się okaże. Ja słodyczy nie jadłam do 4 rż, ale za to ogórki kiszone i ostre jadłam wcześnie. Do tej pory jak mam do wyboru ciasto a coś ostrego wybieram to drugie.

Cytat:
Lemurki- przytulam.

U nas dalej kiepsko.
Jesteśmy zdezorientowani.
Są 2 diagnozy. Wszyscy twierdzą, ze gronkowiec zadomowił sie w sercu Adasia- infekcyjne zapalenie wsierdzia
Chirurg, który operował Młodego twierdzi, że to co widać na monitorze echa serca to nie kolonia bakterii tylko skrzep. Spieraja sie teraz o to. Leczą i to i to.
Tak czy siak zostajemy w izolatce na minimum 6 tygodni... ;( .To jest najlepsza opcja. Najgorsza to powtorna operacja. Niedługo czeka nas wymiana linii centralnej na jakąś długoterminowa- znowu sala operacyjna...
Adaś podpiety jest juz do leków 24h na dobę. Ja nie wiem jak to teraz będzie
Adaś do momentu aż go nie wylecza nie będzie przybieral na wadze. Walczymy o to żeby nie schudl. W optymistycznej wersji będę miała 5miesiecznego synka z waga 4,2kg ;(
Strasznie sie u nas wszystko pieprzy...
Jest tylko gorzej i gorzej...

ciagle pod gore w koncu to slonce musi wyjsc!!!

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Wpadam się tylko wygadać bo mnie roznosi, co za dzień !
TŻ wczoraj wieczorem skręcił kostkę bo on oczywiście musiał iść pobiegać więc teraz zamiast Antka i TŻ do pomocy mam dwójkę do obsługi Antka męczył jeszcze w nocy brzuch więc jestem mega niewyspana. Jakimś cudem udało mi się uśpić rano małego to sąsiad uruchomił młot pneumatyczny i mi go obudził jak ten się obudził to sąsiad przestał No i teraz Antek wyje TŻ wyje bo go noga boli a mnie łeb chce pęknąć
No to pięknie... wspólczuje...

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

taribari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 10:22   #1296
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Cytat:
Lemurki- przytulam.

U nas dalej kiepsko.
Są 2 diagnozy. Wszyscy twierdzą, ze gronkowiec zadomowił sie w sercu Adasia- infekcyjne zapalenie wsierdzia
Chirurg, który operował Młodego twierdzi, że to co widać na monitorze echa serca to nie kolonia bakterii tylko skrzep. Spieraja sie teraz o to. Leczą i to i to.
Tak czy siak zostajemy w izolatce na minimum 6 tygodni... ;( .To jest najlepsza opcja. Najgorsza to powtorna operacja. Niedługo czeka nas wymiana linii centralnej na jakąś długoterminowa- znowu sala operacyjna...
Adaś do momentu aż go nie wylecza nie będzie przybieral na wadze. Walczymy o to żeby nie schudl. W optymistycznej wersji będę miała 5miesiecznego synka z waga 4,2kg ;(

Cytat:

Kochana da rade!!! Ma Was, czuje Wasza bliskosc i wsparcie, da rade !!!
Modle sie zeby w koncu zaczelo byc dobrze!!!! Musi byc!!!
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 10:22   #1297
Anulka_p
Zakorzenienie

Chciałam pożalić się, że dziś szczepienie, ale czym jest patrzenie na dziecko cierpiące po szczepionce w porównaniu z widokiem dziecka leżącego na szpitalnej sali, podłączonego do aparatury po ciężkiej operacji...
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 10:30   #1298
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez yevele Pokaż wiadomość
Cześć
Kari kończy dzisiaj 3 miesiące
z tej okazji postaram się trochę nadrobić jeśli będzie mi dane

Cytat:
Lemurki- przytulam.

U nas dalej kiepsko.

Cynamonku

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 10:31   #1299
Agrafka86
Wtajemniczenie

Iwona u nas to wystawal strasznie. Tak na ok. 1cm. Zaczekaj wydaje mi się. Chyba, że masz się męczyć to idź. My poszliśmy po 2 mc dopiero. Bo nie wiedziałam, że to coś nie tak

Yevele brawo za wiek

Ona my na cmentarz tak, bo i tak często tam jesteśmy.

CYNOMONKU nawet tak nie myśl! !!!

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 10:33   #1300
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:

nawet tak nie myśl, na pewno da radę, jeszcze będzie zdrowym i radosnym dzieckiem, zobaczysz, przetrwacie to, dużo siły dla Ciebie i zdrówka dla Adasia

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 10:41   #1301
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:

Nie wolno ci tak myslec!!!!!! Masz myslec tylko ze bedzie dobrze. Codziennie kilkaset raz dziennie poqtarzaj sobie "Jest dobrze, Adas jest zdrowy" Trzeba zaklinac rzeczywistosc, zeby w koncu odwrocic zla passe.

mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 10:47   #1302
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Chciałam pożalić się, że dziś szczepienie, ale czym jest patrzenie na dziecko cierpiące po szczepionce w porównaniu z widokiem dziecka leżącego na szpitalnej sali, podłączonego do aparatury po ciężkiej operacji...
za szczepienie

kurcze deszcz się rozpadał a za 20 min wychodzimy
i nie wiem czym jechać czy komunikacją miejską czy taxi do szpitala
na komunikację wydam 5zł na taxi 50zł, pojechałabym własnym autem żeby było gdzie zaparkować

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 10:55   #1303
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

za lekarzy i szczepienia (pamiętacie, jak trzymałyśmy kciuki za wizyty u ginów?:P)

Cynamonku nawet tak nie myśl!!! Adaś jest silny, tyle przeszedł, to pokona i to! Ale oby to był już koniec Waszych problemów i oby jak najszybciej zaświeciło dla Was Słońce!!!

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
za szczepienie

kurcze deszcz się rozpadał a za 20 min wychodzimy
i nie wiem czym jechać czy komunikacją miejską czy taxi do szpitala
na komunikację wydam 5zł na taxi 50zł, pojechałabym własnym autem żeby było gdzie zaparkować
A ile Piotruś przybrał, że neonatolog nie była zadowolona?
Ja właśnie jadę 5.11 do ośrodka reh i już szykuję kasiorę na taxi :/ Nie mam tam nawet bezpośredniego autobusu...

U nas też deszcz, więc dzisiaj nie wychodzimy.
Mam nadzieję, że jutro będzie słońce i przyjdzie tata. Bez niego to mam jednak ciężko

(po pierwsze tata zawsze pochodzi sam z Małym godzinkę-dwie, to mam czas na ogarnięcie czegokolwiek, a po drugie - tata mi wniesie i zniesie wózek, a tak to muszę pukać do teściowej... To akurat nie problem, ale z tatą jakoś tak łatwiej...)

Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Czas edycji: 2013-10-24 o 10:56
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 10:59   #1304
misiaczka555
Wtajemniczenie

Anulka za szczepienie

My mamy szczepienie na 14:15 a nasz pediatra jest od 16 grrrr No nic bede zadręczac pytaniami kogoś innego
Moja córeczka śpi i nawet nie wie co jej mama zafundowała mam okropne wyrzuty sumienia chociaż wiem że to dla jej dobra.
Tak bym chciała ochronić ja przed każdym bólem, nie dopuścić do tego żeby płakała. Dlaczego nie mam takiej mocy

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 11:02   #1305
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:

Nawet tak nie myśl! Jasnym jak słońce jest to, że da radę. Silny chłopak z niego jest, ma mocne serce gotowe do walki.
Tyle już przeszedł, pokona już ten ostatni zakręt i szybko wrocicie do domu. Ja w to wierzę.

Dzoan, jak Ci współczuję tych nocy. Biedna jesteś.

Ona, my na pewno idziemy na cmentarz, ale nie wiem czy to będzie akurat na mszę.

Stary 2013-10-24, 11:03   #1306
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Witam...
Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
co Wy takie kłótliwe co do tych Tzt-ow pogodziliscie sie juz??
tak, mąż ma sinusoidę nastroju przed egzaminem.. norma.. wkurza sie że nie ma jak się uczyć. I ma rację. Ciaglę go przerzucam z sypialni do dużego pokoju, z dużego pokoju do sypialni. On jak się uczy musi chodzić i mieć ciszę. Wieczorem w sypialni Mały śpi, a w do kąpieli w duży pokoj przechodni bo z kuchnią (jeszcze bratz nami mieszka w 3 pokoju). Ani rozłożyć porządnie notatek ani nic.. no nie wiem..jak to dalej będzie.
Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Wróciliśmy z basenu.. Mały zadowolony Nóżki mu chodziły jak żabci Po godzinie już zaczął płakać, ale podejrzewam, że z głodu.. musiałam z nim wyjść do szatni..na przewijaku zaczął już zacieszać.. zrozum tu dziecko
A apetyt miał jak wilk.. od 18 do 20.30 jadł 3 razy i to dłuugo.. padł przed tv siedząc do mnie pleckami zresztą w drodze na basen i z też spał.. śpioszek mój
Przyjaciółka robiła zdjęcia..jak tylko je zdobędę na pewno się pochwalę

A jutro przychodzi do nas rehabilitantka, wizyta domowa, więc wygodnie.. zobaczymy czy nasz maluch rozwija się prawidłowo
super, ze basen udany

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
3dzien na 3 etatach
Z wiesci pozytywnych wyplacili becikowe

super

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Aaaaaa.... dawno Wam w sumie Lilo nie wrzucalam, ciotki

Moje CZTERY MIESIĄCE SZCZĘŚCIA, całe 6,250 kg miłości
słiczne i taka juz dorosła

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość

Po zabiegu dostałam maść- dializat do pielęgnacji z krwi cieląt

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz
nie używałabym wprawdzie w ciąży kupiłąm APAg czy jakoś tak (rozgrzewające na bóle rwy i kręgosłupa) z bobra, ale bardzo żaluję,że kupiłam napędziłam rynek. Bo i tak nie byłam w stanie się zmusić aby użyć. Niestety poczytałam jak powstaje..

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
my wczoraj bylismy na drugim szczepieniu i maly nie taki maly bo wazy 7500! mierzy 67 i wzorst z waga rowno na ok 90 centylu
wooow piękny wzrost i waga

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
oddam na 24h dzieci sztuk dwie- odespie...odpoczne i odbiore....

witam sie wieczorowa pora -
ciekawe czy dzis w nocy tez bede sama z soba pisac hihihi
a tak naprawde to nie jest mi do smiechu bo maly daje ostro popalic dzis np plakal 1,5h no z przerwami takimi minutowymi lub dwu i od nowa nic nie pomagalo az w koncu padl za to chyba uszkodzil mi bebenki bo mi w uszach szumialo jeszcze godzinie po wystepie

co to moze byc ...kolka nie bo baki sadzi az milo i nie podkurcza nozek
zaczynam go podejzewac o napiecie ale czy to az tak sie objawia? prezy sie i zaciska raczki w piastki - poszlabym do lekarza ale nie wiem czy sa to w irl w stanie zdjagnozowac i leczyc

a ja nie mam czasu na chorobe...temp 37.7 gardlo juz dawno wywrocilo sie na druga strone a glowa chyba potroila obwod

Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
zdroowia

Cytat:
Napisane przez strawberry162 Pokaż wiadomość
Mamy kupę!!! Co prawda trzeba wietrzyc pokoj ale i tak sie cieszymy
Szkoda ze kazalam tz ja przebrac przed kupa bo bomba radiologiczna ja musialam sie zajac

Dziekujemy za magiczne kciuki jak one tak dzialaja to poprosze o kciuki za mojego totolotka

super ze jest kupa

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość

Fajny wypad
Chociaż ja się zbieram do dużego parku u mnie w mieścinie i nigdy mi nie po drodze.
fajny avatarek
mi tez nie po drodze, bo na drugim końcu miasta.. ale sie w końcu zebrałam

Cytat:
Napisane przez yevele Pokaż wiadomość
Cześć
Kari kończy dzisiaj 3 miesiące
z tej okazji postaram się trochę nadrobić jeśli będzie mi dane
najlepszego dla KAriny!

charlize: aalee rozszerzyłaś ANulce dietę. woow, super, ze ładnie reaguje na jedzenie. a koleżanką się nie przejmuj.
[B]
Cynamonkowa:ciagle coś u was wychodzi..( płakać mi sie chce jak czytam jak ADas cierpi. Bądź mimo wszystko dalej pozyytywnej myśli!! Adas jest silny i dzielny!! na pewno da rade!

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 11:10   #1307
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

dziewczyny odnosnie rozszerzania diety to kiedys pisalam na blogu jak moi rodzice 30 lat temu rozszerzyli moja diete

zapraszam do przeczytania
http://mama-w-uk.blogspot.co.uk/2013...iemowlaka.html

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 11:11   #1308
taribari
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Anulka za szczepienie

My mamy szczepienie na 14:15 a nasz pediatra jest od 16 grrrr No nic bede zadręczac pytaniami kogoś innego
Moja córeczka śpi i nawet nie wie co jej mama zafundowała mam okropne wyrzuty sumienia chociaż wiem że to dla jej dobra.
Tak bym chciała ochronić ja przed każdym bólem, nie dopuścić do tego żeby płakała. Dlaczego nie mam takiej mocy
Ja przed pierwszym szczepieniem też panikowałam. Bolał mnie brzuch nie moglam spac , a jak sie okazalo mlody prawie nie plakal, potem zachowywal sie jakby nic sie nie stalo. Wszystkim szczepiacym sie dzis tez tego zycze jak macie wybór, wybierajcie rączki, ponoć mniej boli

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

Stary 2013-10-24, 11:32   #1309
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

cynamonowa
ściskam bardzo mocno***

Stary 2013-10-24, 11:39   #1310
Oliath
Zakorzenienie

CYNAMONOWA, nie wiem jak Cie utulic kochanie, modlę sie za Adasia, choć daleko mi do idealej pobożności. Jeśli Bóg słucha naszych modlitw, to wierzę i wiem, że będzie już tylko lepiej
Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
dziewczyny odnosnie rozszerzania diety to kiedys pisalam na blogu jak moi rodzice 30 lat temu rozszerzyli moja diete

Jestem SPEACHLESS. Masz wspanialych rodzicow i widac, ze wychowalas sie wlasnie w takiej atmosferze afirmacji, pielęgnowania wspomnien, szacunku do przemijajacego czasu, łapania i zamykania ulotnych chwil na wieki w pamięci, albumie, pamiętniku, kosmyku włosow...

Jak zwykle WIELKI SZACUN Kasieńka
Kubulek

Edytowane przez Oliath
Czas edycji: 2013-10-24 o 11:40
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 11:44   #1311
enlevee
Zakorzenienie

Hej,
Potem postaram sie nadrobić wszystko, póki co sie melduje i mam apel do Cynamonka- nie wolno Ci myślec,z e Adaś nie da rady! Jest najsilniejszym chłopcem na ziemi jakiego znam (mimo, ze wirtualnie) i wiem, ja po prostu wiem, ze z tym tez sobie poradzi, a i w końcu u Was wyjdzie słoneczko!!!! Jesteś bardzo silna, nie poddawaj sie!

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

lemurki dobrze, ze operacja sie udała.. Oby jak najszybciej doszedł maleńki do siebie i żebyście wyszli do domku tule mocno.
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 11:47   #1312
taribari
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość

Ale super pamiątka!!! A wykresy jak w najlepszej aplikacji! Ja, jak pisałam wcześniej, od 7 miesiąca życia wcinałam ogórki kiszone i pierogi z kapustą I też zdrowa ze mnie baba. Grunt to obserwować dziecko i trzeba pamiętać że wiele nawyków z dzieciństwa zostaje na całe życie Mój mąż np. do dzisiejszego dnia słodzi pierogi- i nie ważne czy z mięsem, czy z kapustą czy serem. Tak się nauczył w dzieciństwie i tak mu smakuje

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

Stary 2013-10-24, 11:48   #1313
mela1234
Zakorzenienie

A u nas deszcz rano padal i teraz jest znosnie, i 14 st na plusie. Alicja wlasnie obudzila sie dwugodzinnej drzemki w wozku na dworze, zjadla i widze ze jej dobrze

mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 11:49   #1314
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
co do efektow na pewno dam znac.
jesli zas chodzi o kasze manne, wiem ze zapycha zoladek, ale to glownie chodzi o starsze dzieci, ktore jedza juz stale posilki i wtedy kasza manna ok na noc, ale dla takich maluchow - szok. Dlatego jest cos takiego jak ekspozycja na gluten, gdzie powoli sie ja wprowadza, a nie jest ona dominujaca.

Witam sie i znikam

mialam dzis misje wiec od 5 jestem na nogach, a dziec co 2 h jadl - szok
Lilo je mannę na noc
Na mleku z kartonika
Tak jak jadla Iza i Lala kiedys...
Juz przestan tak na tę mannę najezdzac, bo poczulam się przez moment jakąs okropna ignorantką ze wsi i beznadziejną hazardzistką
Są różne dzieci, różnie wrażliwe brzuszki...
A moja teściowa męża mi wykarmiła od urodzenia niemal mlekiem pełnotłustym od krowy, na którym śmietany się zbierało kilka cm normalnie, i tez przezyl .
No nie wiem, Lili się zaparcia uregulowaly w normalne żółciutkie kupki właśnie odkąd manne i kleiczek ryżowy wcina wbrew logice, a jednak.
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 11:54   #1315
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
CYNAMONOWA, nie wiem jak Cie utulic kochanie, modlę sie za Adasia, choć daleko mi do idealej pobożności. Jeśli Bóg słucha naszych modlitw, to wierzę i wiem, że będzie już tylko lepiej

Jestem SPEACHLESS. Masz wspanialych rodzicow i widac, ze wychowalas sie wlasnie w takiej atmosferze afirmacji, pielęgnowania wspomnien, szacunku do przemijajacego czasu, łapania i zamykania ulotnych chwil na wieki w pamięci, albumie, pamiętniku, kosmyku włosow...

Jak zwykle WIELKI SZACUN Kasieńka
Cytat:
Napisane przez taribari Pokaż wiadomość
Ale super pamiątka!!! A wykresy jak w najlepszej aplikacji! Ja, jak pisałam wcześniej, od 7 miesiąca życia wcinałam ogórki kiszone i pierogi z kapustą I też zdrowa ze mnie baba. Grunt to obserwować dziecko i trzeba pamiętać że wiele nawyków z dzieciństwa zostaje na całe życie Mój mąż np. do dzisiejszego dnia słodzi pierogi- i nie ważne czy z mięsem, czy z kapustą czy serem. Tak się nauczył w dzieciństwie i tak mu smakuje
tak wczesne dzieciństwo miałam piękne....
a później życie zweryfikowało wszystko.
zdrady ojca, bicie, alkoholizm matki, rozwód, szkoda gadać

Stary 2013-10-24, 11:54   #1316
sylwia1986sz
Zadomowienie

Cześć dziewczyny! Jestem tutaj po raz pierwszy, a już żałuję! Czytam i czuję, że to o czym piszecie dotyczy również mnie! Zacznę od przedstawienia się, bo na pewno zagoszczę na stałe : Sylwia 27lat, tp 27.08.2013 moją Emilię urodziłam 03.09.2013 sn. I tu właśnie mam do Was pytanie - jak długo po nacinaniu krocza czułyście dyskomfort? Bo ja już 7 tygodni a nadal coś czuję.A poza tym przechodzę z moją myszką to samo co Wy... nieprzespane noce, kolki, brak apetytu, brak snu w dzień, szczepienia, słabe napięcie stawów biodrowych... Będzie mi miło wymieniać się z Wami przeżyciami, opiniami i wskazówkami

Edytowane przez sylwia1986sz
Czas edycji: 2013-10-28 o 19:50
sylwia1986sz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 11:59   #1317
lachryma
Zakorzenienie

Domi, szacun dla Twoich rodziców.
Te wykresy i notatki wyglądają jak jakieś wykłady naukowe

Stary 2013-10-24, 12:05   #1318
sylwia1986sz
Zadomowienie

Genialne wykresy! Niesamowite, że Twój tata miał na to wszystko czas! Ja niekiedy nie mam jak pójść do toalety Ale moja Emi należy do tych maluszków, które mało (bądź wcale) śpią w dzień
sylwia1986sz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 12:06   #1319
strawberry162
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sylwia1986sz Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! Jestem tutaj po raz pierwszy, a już żałuję! Czytam i czuję, że to o czym piszecie dotyczy również mnie! Zacznę od przedstawienia się, bo na pewno zagoszczę na stałe : Sylwia 27lat, tp 27.08.2013 moją Emilię urodziłam 03.09.2013 sn. I tu właśnie mam do Was pytanie - jak długo po nacinaniu krocza czułyście dyskomfort? Bo ja już 7 tygodni a nadal czuję coś w rodzaju "ocierania i wypychania". Po dłuższym spacerku muszę usiąść bo coś mnie ciśnie... O współżyciu nie ma mowy bo mnie nawet bielizna uwiera Mój lekarz powiedział, że to normalne a ja mam wrażenie, że coś jest ie tak... A poza tym przechodzę z moją myszką to samo co Wy... nieprzespane noce, kolki, brak apetytu, brak snu w dzień, szczepienia, słabe napięcie stawów biodrowych... Będzie mi miło wymieniać się z Wami przeżyciami, opiniami i wskazówkami
Witaj
Moja mala 3.11 skonczy 4 miesiace a ja nadal odczuwam bol krocza i tak jak piszesz wypychanie. O wspolzyciu rowniez nie ma mowy bo strasznie boli i mam wrazenie za za chwile pekne na nowo:/ w ogole to wydaje mi sie ze jestem zbyt ciasno zszyta :brzudal:

A jakie wymiary miala Emilka jak sie urodzila i jaka jest teraz?

CYNAMONKU kochany nie mozesz sie poddawac! Zobacz jak Adas pieknie walczy, jest silnym chlopczykiem i da sobie rade! Zobaczysz Kciuki nadal zacisniete i goraco o Was myślimy

Antonisia
strawberry162 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 12:08   #1320
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Mam pytanie z ciekawości: czy któraś z Was w ogóle nigdy nie podała smoczka dziecku?

Ja sobie nie wyobrażam bez smoczka :P
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości