|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
| Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 |
|
5 | 7,81% |
| Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 |
|
6 | 9,38% |
| Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 |
|
20 | 31,25% |
| Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 |
|
7 | 10,94% |
| Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 |
|
19 | 29,69% |
| Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 |
|
5 | 7,81% |
| Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 |
|
1 | 1,56% |
| Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 |
|
1 | 1,56% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
karolajn próbowałam mu odejmować warstw i dodawać i tak samo jest..
nie wiem o co mu chodzi..ale ma takie noce, że się rzuca przez sen.. po części może przez nosek, bo teraz słyszę, że ma sucho i jakieś glutki się przesuwają.. a nie grzejemy i raczej chłodno mamyDzisiaj znowu śliczna pogoda i będziemy spacerować ile się da, więc jakby mnie nie było to życzę miłego dnia wszystkim No i jeszcze o 16 wizyta rehabilitantki, więc prosimy o kciuczki, żeby nie było tak źle z tym napięciem... |
|
|
|
#1292 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
nawet tak nie pisz cynamonku, to niesmowicie silny i dzielny chlopczyk, patrz ile juz przeszdł!
|
#1293 |
|
Wtajemniczenie
|
Cynamonku- jeszcze trochę musicie byc silni! A co do Adasia to zobacz ile juz przeszedl i jaki byl silny! To okropne co Was spotyka, ale wierze ze to juz koncowka!
![]() Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
#1294 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1295 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
w koncu to slonce musi wyjsc!!! Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1296 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Modle sie zeby w koncu zaczelo byc dobrze!!!! Musi byc!!! |
||
|
|
|
#1297 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałam pożalić się, że dziś szczepienie, ale czym jest patrzenie na dziecko cierpiące po szczepionce w porównaniu z widokiem dziecka leżącego na szpitalnej sali, podłączonego do aparatury po ciężkiej operacji...
|
|
|
|
#1298 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cynamonku
|
|
|
#1299 |
|
Wtajemniczenie
|
Iwona u nas to wystawal strasznie. Tak na ok. 1cm. Zaczekaj wydaje mi się. Chyba, że masz się męczyć to idź. My poszliśmy po 2 mc dopiero. Bo nie wiedziałam, że to coś nie tak
![]() Yevele brawo za wiek ![]() Ona my na cmentarz tak, bo i tak często tam jesteśmy. CYNOMONKU nawet tak nie myśl! !!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1301 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za szczepienie kurcze deszcz się rozpadał a za 20 min wychodzimy ![]() i nie wiem czym jechać czy komunikacją miejską czy taxi do szpitala na komunikację wydam 5zł na taxi 50zł, pojechałabym własnym autem żeby było gdzie zaparkować |
|
|
|
|
#1303 | |
|
Konto usunięte
|
za lekarzy i szczepienia (pamiętacie, jak trzymałyśmy kciuki za wizyty u ginów?:P)Cynamonku nawet tak nie myśl!!! Adaś jest silny, tyle przeszedł, to pokona i to! Ale oby to był już koniec Waszych problemów i oby jak najszybciej zaświeciło dla Was Słońce!!! Cytat:
Ja właśnie jadę 5.11 do ośrodka reh i już szykuję kasiorę na taxi :/ Nie mam tam nawet bezpośredniego autobusu... U nas też deszcz, więc dzisiaj nie wychodzimy. Mam nadzieję, że jutro będzie słońce i przyjdzie tata. Bez niego to mam jednak ciężko (po pierwsze tata zawsze pochodzi sam z Małym godzinkę-dwie, to mam czas na ogarnięcie czegokolwiek, a po drugie - tata mi wniesie i zniesie wózek, a tak to muszę pukać do teściowej... To akurat nie problem, ale z tatą jakoś tak łatwiej...) Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2013-10-24 o 10:56 |
|
|
|
|
#1304 |
|
Wtajemniczenie
|
Anulka
za szczepienieMy mamy szczepienie na 14:15 a nasz pediatra jest od 16 grrrr No nic bede zadręczac pytaniami kogoś innego ![]() Moja córeczka śpi i nawet nie wie co jej mama zafundowała mam okropne wyrzuty sumienia chociaż wiem że to dla jej dobra.Tak bym chciała ochronić ja przed każdym bólem, nie dopuścić do tego żeby płakała. Dlaczego nie mam takiej mocy
|
|
#1305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tyle już przeszedł, pokona już ten ostatni zakręt i szybko wrocicie do domu. Ja w to wierzę. Dzoan, jak Ci współczuję tych nocy. Biedna jesteś. Ona, my na pewno idziemy na cmentarz, ale nie wiem czy to będzie akurat na mszę. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1306 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam...
tak, mąż ma sinusoidę nastroju przed egzaminem.. norma.. wkurza sie że nie ma jak się uczyć. I ma rację. Ciaglę go przerzucam z sypialni do dużego pokoju, z dużego pokoju do sypialni. On jak się uczy musi chodzić i mieć ciszę. Wieczorem w sypialni Mały śpi, a w do kąpieli w duży pokoj przechodni bo z kuchnią (jeszcze bratz nami mieszka w 3 pokoju). Ani rozłożyć porządnie notatek ani nic.. no nie wiem..jak to dalej będzie. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
wprawdzie w ciąży kupiłąm APAg czy jakoś tak (rozgrzewające na bóle rwy i kręgosłupa) z bobra, ale bardzo żaluję,że kupiłam napędziłam rynek. Bo i tak nie byłam w stanie się zmusić aby użyć. Niestety poczytałam jak powstaje..![]() Cytat:
piękny wzrost i wagaCytat:
Cytat:
Cytat:
![]() mi tez nie po drodze, bo na drugim końcu miasta.. ale sie w końcu zebrałamCytat:
charlize: aalee rozszerzyłaś ANulce dietę. woow, super, ze ładnie reaguje na jedzenie. a koleżanką się nie przejmuj.[B] Cynamonkowa:ciagle coś u was wychodzi.. ( płakać mi sie chce jak czytam jak ADas cierpi. Bądź mimo wszystko dalej pozyytywnej myśli!! Adas jest silny i dzielny!! na pewno da rade!
|
|
#1307 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny odnosnie rozszerzania diety to kiedys pisalam na blogu jak moi rodzice 30 lat temu rozszerzyli moja diete
zapraszam do przeczytania http://mama-w-uk.blogspot.co.uk/2013...iemowlaka.html |
|
|
|
#1308 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1309 |
|
Zakorzenienie
|
cynamonowa
ściskam bardzo mocno ***
|
|
|
|
#1310 | |
|
Zakorzenienie
|
CYNAMONOWA, nie wiem jak Cie utulic
kochanie, modlę sie za Adasia, choć daleko mi do idealej pobożności. Jeśli Bóg słucha naszych modlitw, to wierzę i wiem, że będzie już tylko lepiej Cytat:
Jak zwykle WIELKI SZACUN Kasieńka
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2013-10-24 o 11:40 |
|
|
|
|
#1311 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
Potem postaram sie nadrobić wszystko, póki co sie melduje i mam apel do Cynamonka- nie wolno Ci myślec,z e Adaś nie da rady! Jest najsilniejszym chłopcem na ziemi jakiego znam (mimo, ze wirtualnie) i wiem, ja po prostu wiem, ze z tym tez sobie poradzi, a i w końcu u Was wyjdzie słoneczko!!!! Jesteś bardzo silna, nie poddawaj sie! ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- lemurki dobrze, ze operacja sie udała.. Oby jak najszybciej doszedł maleńki do siebie i żebyście wyszli do domku tule mocno.
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#1312 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja, jak pisałam wcześniej, od 7 miesiąca życia wcinałam ogórki kiszone i pierogi z kapustą I też zdrowa ze mnie baba. Grunt to obserwować dziecko i trzeba pamiętać że wiele nawyków z dzieciństwa zostaje na całe życie Mój mąż np. do dzisiejszego dnia słodzi pierogi- i nie ważne czy z mięsem, czy z kapustą czy serem. Tak się nauczył w dzieciństwie i tak mu smakuje
|
|
#1313 |
|
Zakorzenienie
|
A u nas deszcz rano padal i teraz jest znosnie, i 14 st na plusie. Alicja wlasnie obudzila sie dwugodzinnej drzemki w wozku na dworze, zjadla i widze ze jej dobrze
|
#1314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na mleku z kartonika ![]() Tak jak jadla Iza i Lala kiedys... Juz przestan tak na tę mannę najezdzac, bo poczulam się przez moment jakąs okropna ignorantką ze wsi i beznadziejną hazardzistką ![]() Są różne dzieci, różnie wrażliwe brzuszki... A moja teściowa męża mi wykarmiła od urodzenia niemal mlekiem pełnotłustym od krowy, na którym śmietany się zbierało kilka cm normalnie, i tez przezyl .No nie wiem, Lili się zaparcia uregulowaly w normalne żółciutkie kupki właśnie odkąd manne i kleiczek ryżowy wcina
|
|
#1315 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a później życie zweryfikowało wszystko. zdrady ojca, bicie, alkoholizm matki, rozwód, szkoda gadać |
||
|
|
|
#1316 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny! Jestem tutaj po raz pierwszy, a już żałuję! Czytam i czuję, że to o czym piszecie dotyczy również mnie! Zacznę od przedstawienia się, bo na pewno zagoszczę na stałe : Sylwia 27lat, tp 27.08.2013 moją Emilię urodziłam 03.09.2013 sn. I tu właśnie mam do Was pytanie - jak długo po nacinaniu krocza czułyście dyskomfort? Bo ja już 7 tygodni a nadal coś czuję.A poza tym przechodzę z moją myszką to samo co Wy... nieprzespane noce, kolki, brak apetytu, brak snu w dzień, szczepienia, słabe napięcie stawów biodrowych... Będzie mi miło wymieniać się z Wami przeżyciami, opiniami i wskazówkami
Edytowane przez sylwia1986sz Czas edycji: 2013-10-28 o 19:50 |
|
|
|
#1317 |
|
Zakorzenienie
|
Domi, szacun dla Twoich rodziców.
Te wykresy i notatki wyglądają jak jakieś wykłady naukowe ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1318 |
|
Zadomowienie
|
Genialne wykresy! Niesamowite, że Twój tata miał na to wszystko czas! Ja niekiedy nie mam jak pójść do toalety
Ale moja Emi należy do tych maluszków, które mało (bądź wcale) śpią w dzień
|
|
|
|
#1319 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja mala 3.11 skonczy 4 miesiace a ja nadal odczuwam bol krocza i tak jak piszesz wypychanie. O wspolzyciu rowniez nie ma mowy bo strasznie boli i mam wrazenie za za chwile pekne na nowo:/ w ogole to wydaje mi sie ze jestem zbyt ciasno zszyta :brzudal: A jakie wymiary miala Emilka jak sie urodzila i jaka jest teraz? CYNAMONKU kochany nie mozesz sie poddawac! Zobacz jak Adas pieknie walczy, jest silnym chlopczykiem i da sobie rade! Zobaczysz Kciuki nadal zacisniete i goraco o Was myślimy![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1320 |
|
Konto usunięte
|
Mam pytanie z ciekawości: czy któraś z Was w ogóle nigdy nie podała smoczka dziecku?
Ja sobie nie wyobrażam bez smoczka :P |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:42.

nie wiem o co mu chodzi..ale ma takie noce, że się rzuca przez sen.. po części może przez nosek, bo teraz słyszę, że ma sucho i jakieś glutki się przesuwają.. a nie grzejemy i raczej chłodno mamy

No i teraz Antek wyje TŻ wyje bo go noga boli a mnie łeb chce pęknąć 

jeśli będzie mi dane 

jak one tak dzialaja to poprosze o kciuki za mojego totolotka