Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 cz.4 - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ?
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 7 15,91%
Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek 1 2,27%
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje 3 6,82%
Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki 1 2,27%
Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy 0 0%
Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta 1 2,27%
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera 4 9,09%
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają 13 29,55%
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki 8 18,18%
Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie 1 2,27%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! 4 9,09%
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. 0 0%
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. 1 2,27%
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają 0 0%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-24, 09:33   #3481
cloche
Zakorzenienie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

vil, tak, po innych owocach tez by bylo cos nie tak.

xal, to normalne z tym uchem. ogolnie lepiej wszelkie sprzety nie trzymac bezposrednio przy ciele, bo sie nagrzewaja i swoje pole magnetyczne maja. ale czy to bedzie zabawka na baterie czy komorka to juz mniej istotne. pamietam jak ubezpieczalnie nie chcialy ubezpieczyc firm przed pizwami w zwiazku ze szkodami zdrowia z powodu uzywania komorek, a teraz sie okazuje, ze zaleznosci nie ma, i se puja w brode ze nie zarobili...
to tak jak ja sie glowilam, co zrobilam nie tak w ciazy, ze mlody ma wade serca... no i wychodzi ze nic. geny, przypadek... nie przeskoczysz...

ciekawe jak wyniki diabli...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 09:37   #3482
Mysia mysz
Zakorzenienie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

No własnie czekamy na wyniki diabli

ktoś coś wie co u cynamonków?
Stary 2013-10-24, 10:10   #3483
karota11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
Cześć

My znowu po ciężkiej nocy...
Kiedy z katarem idzie się do lekarza? Po ilu dniach a właściwie nocach? W dzień nie ma problemu, zastanawiam się czy to nie od ogrzewania? Może czas włączyć nawilżacz powietrza?

Helenka obudziła się przed 6 i myślałam że na jedzonko, ale gdzie tam.
Jedyne co mnie martwi to to że dużo płace Nie wiem o co chodzi i jak jej pomóc, nawet na rękach płacze Przy cycku trochę się uspokaja ale nie chce jeść tylko mnie ciągnie...no ale choć nie płacze wtedy.

Leży teraz u nas na łóżku i patrzy się w okno, może zaśnie bo śpiąca jeszcze jest.

Marchewka - super prace wykonałaś! Wiesz rozumiem Cię, nurtują mnie czasem jakieś pytania i chętnie bym sobie posiedziała powyliczała, poszukała odpowiedzi. Ale Helcia wypełnia mi czas. Dobrze że masz możliwość jakby 'oderwać' się Choć ja pracowałam w jednej firmie i wszystko musiałam liczyć w excelu i ogólnie jak mam w nimcoś robić
Ale do rzeczy - różnica w cenie jest spora. Ale tak jak Diabli napisała to 30 zł miesięcznie więc nie wiem też co robić muszę przemyśleć co nam się bardziej kalkuluje. Póki co mam ostatni słoik i i tak muszę coś dokupić póki mała nie je większych ilości.

---------- Dopisano o 07:24 ---------- Poprzedni post napisano o 07:22 ----------

Helcia leży na wznak, rączki ma do góry ale przy sobie jak chomiczek i patrzy się w okno, a powieki opadają, są coraz cięższe i cięższe

---------- Dopisano o 07:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ----------

Fajne te książki wrzucacie - zafascynowała mnie ta gąsienica i ciekawe te książeczki które Diabli wrzuciła. Widać na to też majątek można wydać.
Helenka czytanie średnio lubi...ogólnie przekrzykuje nas jak jej czytamy ale księga dźwięków jej się podoba i książeczki czarno białe.
Kochana a moze to do ząbków? i marudzenie i katarek? bardzo często dzieci łapie przy ząbkowaniu. Zaglądałaś do jamy ustnej ? a jak masz łatwy dostęp do pediatry to ja bym podjechała już, zawsze zobaczy i zerknie przy okazji na dziąsła Ja mojemu doktorkowi kazałam zerknąć na dziąsła małego

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
widzialyscie jaka George mial ladna sukienke na chrzcie szkoda, ze nie jest dziewczynka

biedul :0 A jaki pyzaty Ale Kate tez współczuję, napewno nie jest zachwycona,z e nosi te placki na głowie
Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość

Marchewa szacun za wyliczenia

ale to chyba po innych owocach też by tak było?

mży od rana a miałyśmy iść z Młodym na spacer do miasta pozałatwiać parę rzeczy
i mnie wkurza ta pogoda, bo od wczoraj sie rozochociałam, wstałąm, lecę do okna, ze dzisiaj znowu chodzimy oporowo na powietru, a tu pogoda
Ale do wieczora to choćbym pękła to folię na gondolę i lecimy

dzień dobry
gwiazdor mój śpi , mam czas na kawkę
Stary 2013-10-24, 10:15   #3484
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość

dobranoc i owocnych łowów jutro
no i nici z moich łowów... strasznie się rozpadało i nie chce chodzić po deszczu... a jeszcze wczoraj było tak pięknie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Hej

nie udzielałam się trochę, bo znów młyn na budowie mamy, dziś zaczęli montować kuchnie, jeszcze tylko bambus w salonie i czekamy na schody, już tuż tuż

Karolin - z tymi imionami, które nadaje się zwierzakom to masa jest takich przykładów u mnie w rodzinie był królik Filip i żółwik Kubuś a znajomi mają kameleona Leona
o to pochwal się jak skończycie, uwielbiam oglądać piękne wnętrza

co do imion dla zwierzaków, mnie kiedyś to wkurzało, że ludzie nazywają zwierzęta ludzkimi imionami... ale gdy kupiliśmy kota to wszystkie imiona wydawały mi się głupie i został Frankiem

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
ma któraś jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę kaszek holle z allegro?

będę dźwięczna
ja jeszcze u niego nie zamawiałam,bo czekam na kase z zusu, ale ma kaszki i ciekawe słoiczki -
byrbyr112

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Marchewka dzieki za utwierdzenie mnie w przekonaniu ze to sie nie oplaca nawet przy 3 sloikach dziennie.jak ja mam zamawiac te warzywa, zagracac sobie dom, gotowac i blendowac, to moj czas i prad to wiecej dla mnie niz 100 zl miesiecznie a no i jeszcze zmywanie po gotowaniu
popieram
Stary 2013-10-24, 10:17   #3485
puchatkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
a krzesełko...jesteśmy w lesie podoba mi się kapturek, którego dziewczyny tu pokazywaly (Deb), ale to na razie jeszcze tylko "podoba". nie zglebilam tematu

a on jest na isofixie? i tylem do kierunku jazdy?
No właśnie też jesteśmy w lesie. Zadanie na weekend to zamówić krzesełko

Jest przodem do kierunku jazdy niestety. O isofixie nic nie widzę także nie wiem
http://esklep.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/product,9...plus-2013.html

Cytat:
a jest blada? i ma ciemniejsza obwodke ust? hehe (ja tego nie zauważam!)
nie stresuj się niepotrzebnie - będzie ok.
Jest blada. I to naprawdę, nie tak jak Twoja
Ale obwódki nie zauważam

Cytat:
oj ja tez. chciałam szybciutko, bo odplywala, a wyszlo nam z tego dluuugie tulenie i problem z zasnieciem biedna później ten paluszek ciagle wkladala pod smoczek jakby chciala ukryc. po pobraniu morfologii pol dnia spala z palcem w gorze - żeby wszyscy widzieli jaka tragedia ja spotkala
No nie mogę jaka agentka z tej Twojej Neli

Cytat:
chyba jutro podam szpinak. w hippowym słoiku po 4 mies.
Właśnie go zamówiłam
Dziś i jutro dynia+ziemniak, a w sobotę szpinak

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Puchatkowa, to wcale tak nie jest , zalezy gdzie przeczytasz, mozna zaczac od kaszek rozszerzanie diety , dla brzuszka nawet lepiej , ja zaczwlam od samej kaszy przez 2 tyg. Dawalam bo maly nie dojadal i po 2 tyg. Wprowadzilam warzywa

Dziewczyny odrbralam wyniki z morfo i zelaza Miska Hb ma 11,9 :/
I podwyzszone cos na e trudna nazwa hee norma do 5 % a ma 9 %
Hmm niby podwyz. Moze swiadczyc o alergii ale tez o innych chorobach, kurcze dziwie sie hb bo moj juz ponad 2 -tyg. Na miesie i niska ma a zelaZo ma 89 ale cxyvto dobrze to nie wiem

Mam problemy natury psych. Z D.
Jutro mam apotkanievz pania psycholog. A bylam na zebraniu i bylo b. Powaznie jest kilkoro chlopcow co sie obnaza przed innymi , dotykaja sie , glupie zabawy, uderzaja sie w miejsca intymne masakra , naszczescie D. Wie ze to co w majtach jest to intymna sprawa i wstydzi sie ehh i jak ktis bedzie pokazywal ma nie patrzec
W sobote ide z nim do kina albo do md
Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
Ehhh dlatego właśnie mówię, że dla mnie to wszystko jest niejasne
Ale w tych wszystkich tabelkach to niby jednak najpierw warzywa, zresztą już tak zaczęłam to może faktycznie niech ta kaszka poczeka

Ja nie mam pojęcia jakie są normy np.hb u dzieci? Dziś jak przyjdą nasze wyniki to mam nadzieję, że będą też obok normy dla dzieci a nie dla dorosłych

Co do sytuacji w szkole nie wiem po prostu co napisać. Myślałam, że problemy z naszymi dziećmi zaczną się gdzieś koło gimnazjum a nie już w pierwszej klasie podstawówki Straszna sytuacja i naprawdę rodzice powinni poważnie pogadać z tymi dziećmi. Skąd im się w ogóle bierze takie zachowanie

Diabli trzymam kciuki za wynik!

_______
My po pobraniu krwi u Lenki. Masakra! Oczywiście pobranie musiało być z żyły bo na wit.D musi tak być. Pani nie mogła żyły znaleźć u Młodej nawet po założeniu tej opaski uciskowej. Tzn. w końcu ją znalazła i za pierwszym razem dobrze się wkuła ale już się bałam, że nic z tego nie będzie. Całe szczęście udało się. Po wkuciu czekaliśmy aż z igły nakapie krwi do 3 próbówek! Okropne. Straszne. Młoda tak bardzo płakała już od momentu założenia opaski uciskowej. Tatuś ją potem wyprzytulał ale jak do fotelika chcieliśmy włożyć to znów szloch. Całe szczęście w domu odzyskała humor i już się do nas uśmiechała

I tu ogromny szacun dla Cloche - bardzo dzielna jesteś mamusiu

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 10:18   #3486
NoBoTak
Rozeznanie

A możecie mi napisać w którym tygodniu były Wasze dzieci gdy zaczelyscie rozszerzać dietę? Ja zacznę najprawdopodobniej od glutenu a po dwóch tygodniach zacznę wprowadzać warzywa. Teraz tylko czekam na odpowiedni moment ;-)
NoBoTak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 10:31   #3487
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NoBoTak Pokaż wiadomość
A możecie mi napisać w którym tygodniu były Wasze dzieci gdy zaczelyscie rozszerzać dietę? Ja zacznę najprawdopodobniej od glutenu a po dwóch tygodniach zacznę wprowadzać warzywa. Teraz tylko czekam na odpowiedni moment ;-)
skończone 17

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-24, 10:35   #3488
puchatkowa
Zakorzenienie

U nas też skończone 17tyg.

Ząbki
Stary 2013-10-24, 10:36   #3489
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość

biedul :0 A jaki pyzaty Ale Kate tez współczuję, napewno nie jest zachwycona,z e nosi te placki na głowie
)
oboje wyjscia nie maja

Stary 2013-10-24, 10:41   #3490
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Ja też myślę co u Diabli

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 10:43   #3491
maarchewka
Zakorzenienie

Diabli -cały dzien trzymam magiczne kciuki!!

propos Vil - co z Twoimi badaniami, robisz? będziesz robic?

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-24, 10:43   #3492
cloche
Zakorzenienie

puchatkowa, najwazniejsze ze juz macie to za soba. przyjemnosc to zadna i wcale nie jest lepiej, jak trzeba sie w to bawic codziennie... brrrr... ale robi sie z tego taka rutyna

Stary 2013-10-24, 10:49   #3493
maarchewka
Zakorzenienie

Obok swojego bloku mam takie PRL-wskie pawilony i tam jest mega dużo różnych malych sklepiczków.. no i mam sklep z eko-żywnością, niestety nie maja takich świeżych warzyw, są też sklepy z warzywami ale tam to pewnie warzywa z giełdy bo skąd? jak nigdzie nie wypisuja, że eko...

No i jest też sklep z mięsem "z własnego uboju" . Babka sprzedaje, a facet na widoku ma taki drewniany stół i oprawia mięso.. Dzisiaj za schab dałam 23 zł/kg. Ciekawe jak z jakością samego mięsa? Bo w sumie może być własny ubój ale karmione jakąs syfną paszą i nie wiem...

A i ciekawe ile syfu z tego co ja zjadam - całej tej chemii przechodzi do mleka... bo ja tam ekologicznie nie jem..

Wojtek
Stary 2013-10-24, 10:56   #3494
lonely_lady
Zakorzenienie

Hej, my na spacerku juz od 3godzin
Pogoda super
Podczytuje Was na tel zeby znowu nie zostać w tyle
Ale nie cytuje, bo to syzyfowa praca przez komórkę.

Pozdrawiamy i przesylamy słoneczne promyczki.

Pochwale sie jeszcze, ze moje dziecko sie zlitowalo i znowu jest grzeczne, wesołe, kochane
Wiedział kiedy zakończyć etap marudera, bo mama juz nie wyrabiala

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

Aaaaa i oczywiście nawet na chwile nie piszczamy za Diabli

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Karota- a u nas piękne słoneczko. Coś mi sie chyba pomieszalo, bo myślałam ze Ty z moich okolic..

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 11:04   #3495
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Pogoda super

Pochwale sie jeszcze, ze moje dziecko sie zlitowalo i znowu jest grzeczne, wesołe, kochane

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Karota- a u nas piękne słoneczko. Coś mi sie chyba pomieszalo, bo myślałam ze Ty z moich okolic..
daj trochę słońca
Stary 2013-10-24, 11:05   #3496
NoBoTak
Rozeznanie

wieści od Cynamonka https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1273
NoBoTak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 11:07   #3497
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Stary 2013-10-24, 11:20   #3498
cloche
Zakorzenienie

lonely, u nas tez pieknie dzisiaj,ale mlody polaczyl obie porana drzemke z poludniowa i jestem uziemiona w lozku... a niech odespi...

marchewka, do mleka pewnie czesciowo syf przechodzi, ale na pewno mniej niz jak dziecko bezposrednio syf dostanie

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Cytat:
ech, niefajnie... pieprzy sie na kazdym kroku ja juz bym wysiadla psychicznie. to jest okrutnie niesprawiedliwe...

Stary 2013-10-24, 11:22   #3499
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
skończony 17

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Pogoda super

zazdroszcze słonka, my wyszliśmy na chwilkę i się rozpadało

Cytat:
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-24, 11:25   #3500
puchatkowa
Zakorzenienie

Ehh biedne Cynamonki
To jest straszne, przez co oni jeszcze muszą przejść?

Ząbki
Stary 2013-10-24, 11:26   #3501
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość

propos Vil - co z Twoimi badaniami, robisz? będziesz robic?
zrobiłam jedne - aTPO i wyszło w normie, jeszcze muszę zrobić tarczycowe a nie mam kasy na razie. ale jak tamto wyszło dobrze to chyba tarczycowe powinny być ok. dzięki za pamięć

do do Cynamonków to brak słów .... zaciskam ciągle kciuki i myślę o nich, mam nadzieję że niedługo się to piekło skończy

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 11:33   #3502
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja już nie mam słów i nie rozumiem tego. Dlaczego na jedną rodzinę musi spadać tyle nieszczęść i dlaczego się NIC nie poprawia tylko jak jedno jest już załatwione to kolejne się piep.rzy!!!!
Nie rozumiem

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 11:36   #3503
xal
Zakorzenienie

My po kolejnej dawce marchewki. Mamy to co Diabli tzn marchewka się skończyło a dziecko chce jeszcze
Stwierdziłam dzisiaj, że do karmienia powinny być nie sliniaczki tylko kaftaniki. Jak mi P. wsadziła rączkę do japki pełnej marchewki to miałam leżaczek do mycia, a w międzyczasie jak mama nabierała kolejną porcję marchewki to trzeba było podgryzać ochraniacze na szelkach, tak więc przepierka zrobiona i schnie na kaloryferze.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 11:41   #3504
cloche
Zakorzenienie

xal, ja mam dwa sliniaki z rekawami po zarelku rece i buzie wycieram, sliniak zdejmuje i mlody jak nowy. tyle ze ja niebardzo...

Stary 2013-10-24, 11:56   #3505
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
xal, ja mam dwa sliniaki z rekawami po zarelku rece i buzie wycieram, sliniak zdejmuje i mlody jak nowy. tyle ze ja niebardzo...
U mnie w sklepie obok nie mają, ale zadzwoniłam do mamy bo mają przyjechać w sobotę i kupiła u nich jeden na próbę.
Ubrania nie zbrudziła tylko cały leżaczek do mycia ...
Musimy w końcu się zebrać i pojechać pooglądać krzesełka do karmienia, takie łatwo zmywalne

Stary 2013-10-24, 11:57   #3506
Veronic
Wtajemniczenie

hej hej
Młody niedawno pięknie zjadł obiadek , widziałam, że już podczas jedzenia miał odlot i przy ostatniej łyżeczce już całkiem "popłynął"

fota w załączniku

tak słodko śpi, że żal mi go ruszać, no cóż spacer poczeka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0896.jpg (107,7 KB, 48 załadowań)
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 12:09   #3507
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
schowaj, żeby maz nie zjadł zanim stanie się diabelsko dobre
phi co ty. dzisiaj rano go namawiałam, że mu spakuje do pracy w pudełeczko, żeby miał do kawki.. to powiedział, że nie chce...

ajak powiedziałam, żęby chociaż spróbował,że jest dobre to stwierdzil, że pewnie takie dobre jak ostatnia zupka dyniowa (która fuck robiłam 2 godziny) i że nie lubi ciastek i nie chce.. Także wzięłam pół blachy zamroziłam.. bo jak wsune całą blachę samą to będzie masakra.. a co najgorsze jestem w stanie...

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
taka chwalipięta jak ja na pewno się pochwali
będzie stała przy ścianie, bo łazienka nie jest za duża

hehe nie chciałam nic pisać, ale moi rodzice swojego psa nazwali Nela ... a mojego kota nazwałam Franek i moja siostra się wściekła, bo chciała tak nazwać swojego syna

ja też uwielbiam taką mocną herbatę, w ogóle torebki nie wyjmuje i nie słodzę
to ja mam tak z Leonem.. nazwałam tak kota a potem żałowałam bo takie ładne imie by było dla dziecka

Cytat:
wincenty za pozno wyjety
to brat mietka i aldony. mietek z przeterminowanych tabletek, aldona z dziurawego kondoma za mojej mlodosci taki kawal krazyl...

o pamiętam

Cytat:
na pewno mądra, bo umie podać łapę, dać głos, leżeć na plecach, a nawet przybić piątkę aa i potrafi sobie drzwi sama otwierać... niestety... no i jest bardzo wylewna co mnie wkurza, bo porwała mi już niejedne rajstopy skacząc na mnie no i jest zakochana w moim mężu kilka razy poszedł z nią na spacer jak przyjechaliśmy i od tego czasu zawsze jak przyjedziemy chodzi za nim krok w krok musi być w tym samym pokoju co on, bo inaczej piszczy pod drzwiami... rodzice specjalnie zmienili klamkę na okrągłą żeby nie mogła otworzyć drzwi, ale czasami w nocy daje takie serenady, że już ją wpuszczają do pokoju w którym śpi mój tż, bo nie mogą spać... nawet jak mąż pójdzie do łazienki to czeka pod drzwiami
po prostu miłość mam rywalkę

a bokser Antoś ? ... ha ha jak to brzmi
hehe dobre

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Nadrobię poźniej dalej, spieszę donieść co moje dziewczę wymyśliło, sama się uśpiła
Marudziła na macie to dałam ją do łóżeczka pod karuzelkę. Fikała, brykała, obróciła się na brzuszek, ale na plecki się nie dało bo już koniec łóżeczka. Pooglądała karuzelkę z innej perspektywy, dojrzała smoczek. Wzięła go w łapki, pooglądała, pobawiła się, wsadziła do buzi i wtuliła główkę między łapki i ... zasnęła
A ja siedziałam przy stole za łóżeczkiem i obserwowałam co będzie dalej nie pokazując się. I co? Jak się chce to się da tylko dlaczego wieczorami tak nie potrafi.
brawo

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
te mostki to koszmar nakarmienie młodego inaczej niż na leżąco to wyzwaniestrasznie się wygina i kręci, że nie wspomne jaka skopana jestem

normalnie w Krakowie lato comnie cieszy bo przynajmniej młody ubierze po kilka razy krótkie rękawki które przytomna matka kupiła na 68

Wojtek
Stary 2013-10-24, 12:09   #3508
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
schowaj, żeby maz nie zjadł zanim stanie się diabelsko dobre
phi co ty. dzisiaj rano go namawiałam, że mu spakuje do pracy w pudełeczko, żeby miał do kawki.. to powiedział, że nie chce...

ajak powiedziałam, żęby chociaż spróbował,że jest dobre to stwierdzil, że pewnie takie dobre jak ostatnia zupka dyniowa (która fuck robiłam 2 godziny) i że nie lubi ciastek i nie chce.. Także wzięłam pół blachy zamroziłam.. bo jak wsune całą blachę samą to będzie masakra.. a co najgorsze jestem w stanie...

Cytat:
taka chwalipięta jak ja na pewno się pochwali
będzie stała przy ścianie, bo łazienka nie jest za duża

hehe nie chciałam nic pisać, ale moi rodzice swojego psa nazwali Nela ... a mojego kota nazwałam Franek i moja siostra się wściekła, bo chciała tak nazwać swojego syna

ja też uwielbiam taką mocną herbatę, w ogóle torebki nie wyjmuje i nie słodzę
to ja mam tak z Leonem.. nazwałam tak kota a potem żałowałam bo takie ładne imie by było dla dziecka

Cytat:
wincenty za pozno wyjety
to brat mietka i aldony. mietek z przeterminowanych tabletek, aldona z dziurawego kondoma za mojej mlodosci taki kawal krazyl...

o pamiętam

Cytat:
na pewno mądra, bo umie podać łapę, dać głos, leżeć na plecach, a nawet przybić piątkę aa i potrafi sobie drzwi sama otwierać... niestety... no i jest bardzo wylewna co mnie wkurza, bo porwała mi już niejedne rajstopy skacząc na mnie no i jest zakochana w moim mężu kilka razy poszedł z nią na spacer jak przyjechaliśmy i od tego czasu zawsze jak przyjedziemy chodzi za nim krok w krok musi być w tym samym pokoju co on, bo inaczej piszczy pod drzwiami... rodzice specjalnie zmienili klamkę na okrągłą żeby nie mogła otworzyć drzwi, ale czasami w nocy daje takie serenady, że już ją wpuszczają do pokoju w którym śpi mój tż, bo nie mogą spać... nawet jak mąż pójdzie do łazienki to czeka pod drzwiami
po prostu miłość mam rywalkę

a bokser Antoś ? ... ha ha jak to brzmi
hehe dobre

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Nadrobię poźniej dalej, spieszę donieść co moje dziewczę wymyśliło, sama się uśpiła
Marudziła na macie to dałam ją do łóżeczka pod karuzelkę. Fikała, brykała, obróciła się na brzuszek, ale na plecki się nie dało bo już koniec łóżeczka. Pooglądała karuzelkę z innej perspektywy, dojrzała smoczek. Wzięła go w łapki, pooglądała, pobawiła się, wsadziła do buzi i wtuliła główkę między łapki i ... zasnęła
A ja siedziałam przy stole za łóżeczkiem i obserwowałam co będzie dalej nie pokazując się. I co? Jak się chce to się da tylko dlaczego wieczorami tak nie potrafi.
brawo

Wojtek
Stary 2013-10-24, 12:40   #3509
xal
Zakorzenienie

A jednak straty po marchewce większe. Usypiając dziecko odkryłam, że ma brudny rękawek, no nic, zdarza się. Ale plecki?

Stary 2013-10-24, 12:58   #3510
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:

też takie mamy myślę, że sprawdzą sie przy blw

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
hej hej
Młody niedawno pięknie zjadł obiadek , widziałam, że już podczas jedzenia miał odlot i przy ostatniej łyżeczce już całkiem "popłynął"

fota w załączniku

tak słodko śpi, że żal mi go ruszać, no cóż spacer poczeka
słodziak

Biedne Cynamonki ;(

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości