|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
| Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 |
|
5 | 7,81% |
| Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 |
|
6 | 9,38% |
| Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 |
|
20 | 31,25% |
| Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 |
|
7 | 10,94% |
| Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 |
|
19 | 29,69% |
| Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 |
|
5 | 7,81% |
| Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 |
|
1 | 1,56% |
| Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 |
|
1 | 1,56% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Cytat:
i wspaniałą mamęa na blogu zostawiłam komentarz Cytat:
witamy w naszym gronie ) u mnie dyskomfort przeszedł dość szybko w codziennym życiu.. w trakcie współżycia nadal troszkę.. ale bardziej mam wrażenie wynika z tego że nie jest tam tak wilgotno jak powinno.. tylko że u mnie 3 szwy i malutkie nacięcie.. Oliath: zajrzałam na bloga ale Twoja Lala uzdolniona
|
|
#1322 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Cynamonku- nie wiem co powiedziec to wszystko tak bardzo boli.
Wszystkie tutaj trzymamy kciuki. Napewno sie uda i musimy w to wierzyc. Nie ma innej obcji. Musi sie udac. Poprostu musi i juz!!! Sciskam Was i przesylam duzo energi Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
|
|
#1323 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja 4 miesiące po porodzie a dopiero teraz zaczęłam życie seksualne na nowo. Fajerwerków nie ma, bo nadal czuję jakby ucisk przy wejściu, a podczas okresu podwozie boli jak zaraz po porodzie Także jeszcze sporo czasu może minąć aż wrócisz do siebie. Współczuję tych wszystkich atrakcji, które funduje córeczka
|
|
#1324 |
|
Konto usunięte
|
OMG Domi szacun dla ojca (przynajmniej za te wykresy! bo to, co się działo później - współczuję
).Pokażę je mojemu TŻowi, maniakowi excela i wykresów... Niech się wstydzi, że on takiego czegoś nie robi :P |
|
|
|
#1325 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moja Emila miała 52cm i 3240g. W 6 tygodniu mierzyła 55cm i 4350g. My nawet nie próbowaliśmy... A mój lekarz na to " Jeśli myślała Pani że ciąża nic nie zmieni w cielesności to byłą Pani w błędzie" Edytowane przez sylwia1986sz Czas edycji: 2013-10-28 o 19:52 |
|
|
|
|
#1326 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43408033]Mam pytanie z ciekawości: czy któraś z Was w ogóle nigdy nie podała smoczka dziecku?
Ja sobie nie wyobrażam bez smoczka :P[/QUOTE] Ja nie podałam przez pierwsze 6 dni ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1327 |
|
Konto usunięte
|
Tari a przypomnij mi, dlaczego Ptyś urodził się wcześniej? Ja byłam już wtedy w szpitalu i nie pamiętam - Tobie się chyba akcja zaczęła i nie dało się jej wyciszyć, tak?
|
|
|
|
#1328 |
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43408033]Mam pytanie z ciekawości: czy któraś z Was w ogóle nigdy nie podała smoczka dziecku?
Ja sobie nie wyobrażam bez smoczka :P[/QUOTE] Ja też sobie nie wyobrażam!!! Podałąm od razu po przyjściu do domu ( w szpitalu nie pozwolili... |
|
|
|
#1329 |
|
Konto usunięte
|
Sylwia cóż za wspaniały i empatyczny lekarz...
Moja mama mi powiedziała, że ją lepiej zszyli dopiero po drugim porodzie, ale to żadne pocieszenie. Ja miałam cc, więc nic nie mogę powiedzieć nt. nacięcia, podczas pierwszego porodu nie byłam nacięta.. |
|
|
|
#1330 |
|
Zakorzenienie
|
Domi - przykro mi z powodu rodzicow. Mozemy se 5 przybic :/
Nie moge na tel widziec tego bloga niestety :/ Witam nowa mame. Ja jestem po cc, a mialam tam masakre od badan wiec moge se tylko wyobrazic jaka jest masakra po porodzie sn. Trzymaj sie. Musi minac czas ![]() Piekne imie ma Twoja corcia U mnie bylo 2karmienie, ale ja od 1h nie moge zasnac ![]() Lece teraz bo juz odpadam. Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
|
|
#1331 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieje ze i Sara bedzie z ciekawoscia czytala bloga jak dorosnie i notati ktore o niej robie i zdjecia i albumy. Cytat:
)) hahahawidocznie to jedzenie mnie tak uspokajalo ze tato mial czas na to wszytsko [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43408033]Mam pytanie z ciekawości: czy któraś z Was w ogóle nigdy nie podała smoczka dziecku? Ja sobie nie wyobrażam bez smoczka :P[/QUOTE] ja podalam i podaje zcasami, ale Sara za nic w swiecie nei chce. wypluwa za kazdym razem. moja mala nigdy nie "zassała" smoczka ![]() Cytat:
)) i szukam tego komentarza )i za mile slowko. ja mam nadzieje stale i ciągle, że nie powtorze błędów moich rodzić, i że Sara będzie z rodzicó dumna, mimo wszystko. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43408161]OMG Domi szacun dla ojca (przynajmniej za te wykresy! bo to, co się działo później - współczuję ).Pokażę je mojemu TŻowi, maniakowi excela i wykresów... Niech się wstydzi, że on takiego czegoś nie robi :P[/QUOTE] ))no wjedź na ambicje tżta, niech też się wykaże i coś dla dziecka zrobi )
Edytowane przez domciatko Czas edycji: 2013-10-24 o 12:26 |
|||
|
|
|
#1332 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzisiaj uspała ją pogoda i śpi o dziwo już 1,5h Jak tak dalej pójdzie to nawet zrobię obiad |
|
|
|
|
#1333 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny była któraś z was na szczepieniu wózkiem czy lepiej w samochód i jak najszybciej do domu?
|
|
#1334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1335 |
|
Zakorzenienie
|
Nie nadrabiam zbytnio- mam 4 prania do wyprasowania
![]() Chciałam tylko wesprzeć Charilz w rozszerzaniu diety i napisać, odnośnie tego masełka, ze mój Piotruś też dostaje zupkę jarzynową na masełku... Z prostej przyczyny, witaminy rozpuszczalne w tłuszczach muszą w czymś zostać rozpuszczone aby ich przyswajalność była ok Nie widzę w tym nic nadzwyczajnego A czy jest to zbytnie obciążenie dla brzuszka? Od urodzenia podaje Młodemu witaminę D w oleju (bodajże rzepakowym) i jakoś Młody funkcjonuje![]() Pozdrawiam ha ha ha ah
|
#1336 |
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43408245]Sylwia cóż za wspaniały i empatyczny lekarz...
Moja mama mi powiedziała, że ją lepiej zszyli dopiero po drugim porodzie, ale to żadne pocieszenie. Ja miałam cc, więc nic nie mogę powiedzieć nt. nacięcia, podczas pierwszego porodu nie byłam nacięta..[/QUOTE] Witam Jak tak dalej pójdzie, to będę jednak chciała drugiej ciąży Żeby mnie lepiej zszyli
|
|
|
|
#1337 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwia-
Temat żywienia pewnie teraz często będzie na tapecie. Co do wprowadzania glutenu, to ja zacznę bardzo powolutku. Jak zalecają lekarze i dietetycy od łyżeczki lub dwóch. Jestem pewna, że dobre nawyki procentują na przyszłość. Moi rodzice słodzili mi wodę, herbatkę i mimo, że byłam zdrowym, pogodnym, mądrym dzieckiem, to jako dorosła baba nie potrafiłam wypić dwóch litrów czystej wody mineralnej. Musiałam się tego uczyć. Jako dorosła dwudziestoczteroletnia kobieta oduczałam się słodzenia kawy i herbaty. Wcześniej nie wyobrażałam sobie nie słodzić, bo rodzice słodzili mi kiedy byłam dzieckiem. Nie mam problemów z otyłością, ale lekką nadwagę już tak. Wg wykresów BMI to jestem nawet w górnej granicy prawidłowej wagi, ale mnie samej ze sobą źle i muszę się stale pilnować i kontrolować, bo nie byłam nauczona jedzenia pełnoziarnistych produktów, picia wody. Nie byłam też karmiona piersiom i myślę, że to też może mieć znaczenie. Chcę w Michasiu zaszczepić jak najlepsze nawyki i mimo tego, że wiem, że moi rodzice nie chcieli źle i chcieli dać mi to co najlepsze, to teraz mamy znacznie większą wiedzę, przeróżne badania dotyczące prawidłowej diety, że może zaraz po naszej matczynej intuicji warto też zaufać lekarzom i dietetykom. |
|
|
|
#1338 |
|
Zakorzenienie
|
Elaine, posmarowałam się ta mascia
przynosi niesamowitą ulgę w pieczeniu, więc używam![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo w rzie silnego placzu to chyba szybciej bedzie uspokoic w aucie. moja usypa od razu po wlaczeniu silnika |
|
|
|
|
#1340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1341 |
|
Konto usunięte
|
Ja byłam na obu szczepieniach wózkiem, potem Młody zasypiał i jeszcze spacerował z 2 godzinki. Zawsze też biorę mleko do lekarza, żeby się uspokoił i zasnął. Z tym, że u mnie wtedy była ładna pogoda, nie wiem, jak jest u Ciebie dzisiaj, bo u mnie tragedia.
|
|
|
|
#1342 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1343 |
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43408213]Tari a przypomnij mi, dlaczego Ptyś urodził się wcześniej? Ja byłam już wtedy w szpitalu i nie pamiętam - Tobie się chyba akcja zaczęła i nie dało się jej wyciszyć, tak?[/QUOTE]
Stwierdził że jest taka super pogoda, że wychodzi Słońce wyszło
|
#1344 |
|
Zakorzenienie
|
Nici z prasowania Młody postanowił nie spać;p
My na szczepieniu byliśmy wózkiem, ale przychodnie mamy jakies 300metrów od domu Dłużej bym Młodego w foteliku zapinała ha ha ha
|
#1345 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A ja jestem na mm od urodzenia. Poza tym byłam "dosładzana" glukozą, wodą z cukrem, słodkimi herbatkami. Do dzisiaj lubię słodycze i słodzę wszystkie napoje. Ale problemów z nadwagą nie mam. Wręcz przeciwnie przed ciążą ważyłam 48,5 kg, przy porodzie 62kg, teraz 52kg. Brzuch w ciąży miałam ogromny do mojej sylwetki ![]() Ale Emilki nie mam zamiaru "słodzić". Teraz w 7 tylko mleko i herbatka koperkowa. |
|
|
|
|
#1346 |
|
Zakorzenienie
|
Dotkaa widzieliśmy dziś Zuzię na spacerku
![]() ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Mój za to czekał na ochłodzenie Ale się nie doczekał
|
#1347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Margos, do zupek- przecierow ten tłuszcz jej wymagany. We wczesnym etapie jednak tam gdzie można należy unikać tłuszczu w postaci masła, cukru czy soli. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1348 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jak u Was z nacięciem?
Edytowane przez sylwia1986sz Czas edycji: 2013-10-28 o 19:53 |
|
|
|
|
#1349 |
|
Zakorzenienie
|
A i skoro już się tak w ten temat żywienia dziś wkręciłam to Małgosia ma rację z tym tłuszczem.
Przecież zupki jarzynowe dla najmłodszych mają w składzie tłuszcz, przeważnie olej rzepakowy.
|
|
|
|
#1350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ze mną to trzeba trochę pochodzić ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:45.

i wspaniałą mamę
Mój lekarz powiedział, że to normalne a ja mam wrażenie, że coś jest ie tak... A poza tym przechodzę z moją myszką to samo co Wy... nieprzespane noce, kolki, brak apetytu, brak snu w dzień, szczepienia, słabe napięcie stawów biodrowych... Będzie mi miło wymieniać się z Wami przeżyciami, opiniami i wskazówkami 
Także jeszcze sporo czasu może minąć aż wrócisz do siebie. Współczuję tych wszystkich atrakcji, które funduje córeczka

przynosi niesamowitą ulgę w pieczeniu, więc używam