|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 |
|
Pani Buka
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.21
ja uwielbiam takie z dodatkiem orzechów
na przykład: sałata + kurczak (z miodem) + ogórek + cebula + orzechy + ser żółty + sos musztardowo-miodowy sałata (rukola pasuje czy tam miks sałata z rukolą) + boczek/szynka dojrzewająca + orzechy + czerwona cebula + pomidory + sos balsamiczny
|
#3572 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I poproszę jeszcze
|
|
|
|
|
#3573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3574 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wszelkie wyniki badań, karty pacjenta, zdjęcia radiologiczne są potrzebne studentom do nauki. Oczywiście, że można je kserować ale np. zdjęcia radiologiczne się wypożycza i podpisuje oświadczenie, że się je zwróci. |
||
|
|
|
#3575 |
|
histoire abracadabrante
|
Mp3
Mam problem z jednym albumem mp3 na moim telefonie. Nie ma go na liście odtwarzania. Nie ma w ogóle, sprawdzałam milion razy. Jednak, gdy łączę tel z komputerem to jak byk, album mam w folderze z muzyką. Na kompie go już słuchałam, działa normalnie. Na moim telefonie nie istnieje, choć teoretycznie, tam jest. Pytanie: gdzie? I o co chodzi? Co mam zrobić, żeby hulało?
|
|
|
|
#3576 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Czyli co, biorą sobie kartę i rozkminiają mój przypadek? O masakra (akurat tak się składa, że chodzę do poradni endo-gin przy szpitalu uniwersyteckim).
|
|
#3577 |
|
Naczelny Hipster
|
|
|
|
|
#3578 |
|
Konto usunięte
|
Pytanie dziwne.
Czy Wy też tak macie, że Wam się nie chce robić normalnych codziennych czynności? Że wkurzają Was takie rzeczy jak codzienny prysznic, konieczność zrobienia czegoś (np.użycia jakiegoś kosmetyku, wzięcia leku). Nie umiem tego dobrze wytłumaczyć, ale czasem mam wrażenie, że nie mam siły/nie chce mi się wykonywać podstawowych czynności. Np. wiem, że muszę nałożyć krem, w przeciwnym wypadku moja skóra będzie swędzącym wiórkiem, ale zrobienie tego czasem mnie przerasta, fizycznie i psychicznie. Pytam, bo nie wiem, na ile to normalne
|
|
|
|
#3579 |
|
Zakorzenienie
|
miks sałat + oliwki + tuńczyk + papryka + pieprz zielony marynowany
ryż (dziki albo mieszanka dzikiego z innym) + łosoś (gotowany na parze/w mleku) + duuużo natki pietruszki + duuuużo szczypiorku + sok z limonki |
|
|
|
#3580 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednak nie zdarza sie to czesto. Mysle, ze przez dluzszy czas, albo nawroty w krotszym czasie takiego samopoczucia to objawy depresji/ stresu
|
|
|
|
|
#3582 |
|
Zakorzenienie
|
Rukola/szpinak baby/sałata lodowa + szynka szwarcwaldzka +blue cheese + czerwona cebula + pestki słonecznika + winegret + odrobina parmezanu
|
#3583 | |
|
Konto usunięte
|
Szczerze współczuję. Co z tym robisz? Zmuszasz się?
---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ---------- Cytat:
Tyle, że ja nie mam na myśli tego, że to jest jednego dnia. Tzn. że pojawia się to cyklicznie, ale nie dominuje to dnia (tzn. raz na ruski rok tak też się zdarza, ale nie mam zbyt wielu okazji, by połazić cały dzień w piżamie). |
|
|
|
|
#3584 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3585 |
|
Wtajemniczenie
|
Przeważnie się zmuszam, raz na jakiś czas po prostu sobie odpuszczam
|
|
|
|
#3586 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Dzięki! Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] :X To ja lepiej zadzwonie Cytat:
Wracam skądś - pidżamka, herbatka, łóżeczko. A jak mam wyjść gdzieś potem jeszcze to olaboga. Potem mycie i znowu łóżko ![]() Ale tak. Wkurza mnie to i dobija. To, że muszę iśc po bułki do sklepu, jak będę wracać, bo nie bedę mieć co jeść, to że trzeba umyć naczynia, ba! Wręcz czasami mnie meczy nawet samo mycie sie i wstanie z łóżka. U mnie to chyba jednak lenistwo. |
||||
|
|
|
#3587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3588 |
|
Zadomowienie
|
Nie. Wszystko było ok.
|
#3589 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, mam pelny zasieg a niektore str nie laduja sie. Co moge zrobic?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3590 |
|
Konto usunięte
|
[1=835313362e9486e3c9442f0 8647b1f88dd16e422_65652de 798c50;43403896]Jeju to wyglada jak mój rozkład dnia od dobrych paru lat
Wracam skądś - pidżamka, herbatka, łóżeczko. A jak mam wyjść gdzieś potem jeszcze to olaboga. Potem mycie i znowu łóżko ![]() Ale tak. Wkurza mnie to i dobija. To, że muszę iśc po bułki do sklepu, jak będę wracać, bo nie bedę mieć co jeść, to że trzeba umyć naczynia, ba! Wręcz czasami mnie meczy nawet samo mycie sie i wstanie z łóżka. U mnie to chyba jednak lenistwo.[/QUOTE] W takim razie obie jesteśmy patologicznie leniwe A jak radzisz sobie w pracy/w szkole? |
|
|
|
#3591 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Chociaż podczas tych 5 miesiecy też nie było różowo. Czasem denerwowało mnie to, że chłopak przyjedzie i trzeba sie umyć i przebrać w coś co nie jest pidżamą o.OW szkole mój stres przed wiekszoscia lekcji wygrywal z lenistwem Ale duzo zajęć odpuszczałam. Wolałam już leżąc w domu sama się uczyć, niż wstać, ubrać się i wyjść z łóżka.Teraz z wyjściem po coś jest najgorszy problem. Ot teraz, mialam jechać wcześniej żeby kupić sobie czekoladę i co? Nie mam sił :| Najchętniej to bym całe życie przeleżała w łóżku z automatycznym myciem, jedzeniem i innymi rzeczami. |
|
|
|
|
#3592 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=835313362e9486e3c9442f0 8647b1f88dd16e422_65652de 798c50;43406117]
Najchętniej to bym całe życie przeleżała w łóżku z automatycznym myciem, jedzeniem i innymi rzeczami.[/QUOTE] Jeeeej nie jestem sama
|
|
|
|
#3593 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, sprzedaję pewną rzecz komupterową która pochodzi z usa, jednak gwarancja nie jest międzynarodowa. Chcę napisać oświadczenie kupującemu, że w razie zepsucia ja zajmę się gwarancją i koszty będą po mojej stronie, jak to sformułować?
'' Ja niżej podpisana zobowiązuje się do zrealizowania gwarancji -tu nazwa produktu- w okresie jej trwania tj. do xx.xx.xxxx roku. Kosztami wysyłki nie będzie obciążony kupujący. Podpis'' ? Może tak być?
|
|
|
|
#3594 |
|
Zakorzenienie
|
W co można zapakować większe i ciężkie książki do wysyłki Pocztą Polską poza kopertami (nie dają rady ciężkim książkom). Zabrałam się za sprzedaż kilku używanych książek i poza kopertami nie bardzo mam pomysł w co można by je zapakować i wysłać (rzadko coś sprzedawałam przez allegro)
|
#3595 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3597 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3598 |
|
Zakorzenienie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;43407458]a koperty bąbelkowe też nie dają rady? one z reguły są tak jakby mocniejsze bo ta folia jest dosyć gruba..[/QUOTE]
właśnie nie dają rady przy grubej książce w twardej oprawie i trudno je zmieścić tam [1=150f22149d232a15625e38a 732d46b6c6e220cbb_63e0430 22f3b0;43407498]W sprzedaży są takie "kartonowe koperty". A jak chcesz taniej to poproś, gdzieś o kartony i sama zrób. Jak zależy Ci na większym poczuciu estetycznym to możesz je potem zawinąć w szary papier.[/QUOTE] O szary papier i kartonowe koperty/pudełka to dobry pomysł, rozejrzę się za nimi ![]() Dziękuję za pomoc
|
#3599 |
|
Zakorzenienie
|
Pracowalam przez rowno miesiac w jednym miejscu. Ale przez ten miesiac nie moglam doprosic sie umowy (dlatego przez ten czas nie wyrejestrowalam sie z Urzedu Pracy, bo chcialam miec jakiekolwiek ubezpieczenie, a i tak bylam bez prawa do zasilku. A o umowe dopominalam sie codziennie. Dyrektorka tez mowila, ze mam sie wyrejestrowac jak juz dostane umowe do reki).
Ostatniego dnia oznajmilam dyrektorce, ze od pazdziernika nie bede juz pracowac. A ona wyjela umowe z dniem w 1 wrzesnia i powiedziala, ze albo podpisuje umowe z taka data albo nie dostane wyplaty za wrzesien. Ja nie podpisalam tej umowy, bo nie wiedzialam czy bede miala jakies nieprzyjemnosci w PUP z tego powodu (tym bardziej, ze 20 wrzesnia bylam na podpisie). Wyplate inni ludzie z zakladu dostali juz wczoraj, wiec ja tez juz powinnam miec. Wyplaty NIE MAM na koncie swoim. Co mam zrobic? Jak zalatwic to w kulturalny sposob (o ile taki istnieje, bo ta pani nie wyplacajac mi moich pieniedzy postapila bardzo nie fajnie)? Dodam, ze to troche nieprzyjemna sytuacja, bo pracuje tam osoba z mojej rodziny i nie chce zeby przeze mnie stracila prace. |
|
|
|
#3600 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ja tak pakuję, owijam kilkakrotnie i zalepiam/oklejam taśmą bezbarwną. Można rzucać i nic się nie dzieje. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:11.

(akurat tak się składa, że chodzę do poradni endo-gin przy szpitalu uniwersyteckim).

Jeszcze mi ta babka mówiła, żeby w lodówce przechowywać i na każdej napisać datę i godzinę, byłam chyba w poniedziałek i kazała mi w środę pojemniczki przynieść.