|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę: | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII |
|
0 | 0% |
| Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
|
1 | 2,04% |
| JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI |
|
19 | 38,78% |
| 1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! |
|
0 | 0% |
| Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
|
7 | 14,29% |
| RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK |
|
22 | 44,90% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Cytat:
* cewnik załozono mi dopiero po porodzie. W trakcie Zzo normalnie chodzilam na siku do toalety o wlasnych silach. * nikt mi nie powiedzial ze nie moge gazu ruszac. Pare razy pociágłam zreszta przy wbijaniu sami mi gaz podali I przy szyciu tez proponowali. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#992 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
to juz musi lekarz coś przepisać, wydaje mi się ze jakieś kropelki, może jakieś czopki p/zapalne.
Właśnie! czopki, nie kupiłam żadnych w razie "w" jak tylko będe obok apteki muszę wejść po paracetamol ten dla dzidziusiów. Lepiej niech sobie leżą
|
|
|
|
#993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też mi paracetamol dla dzieci leży w razie "w" |
|
|
|
|
#994 |
|
Zakorzenienie
|
No wiec jestem po wizycie, mam slabe wyniki moczu za duzo leukocytow jutro musze badania powtorzyc koniecznie bo w razie co jak znowu wyjda kiepskie to musze zaczac brac leki , na ktg jak juz wiecie zadnych skurczy
Na fotelu tak mnie badala ze wsadzila mi pol reki w pipke bolalo mnie niemilosiernie az mialam lzy w oczach i teraz tak... Szyjka zgladzona, glowka bardzo nisko wyczuwalna przy badaniu iiiiiii rozwarcie na 2 cm ginka powiedziala ze ona tu czuje porod na dniach dala mi skierowanie do szpitala w razie gdybym do poniedzialku nie urodzila :PWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-10-24 o 14:02 |
|
|
|
#995 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#997 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oby ![]() Dostalam dezodoranty Adidas do testowania z wizażu Dzidzia zapomnialam napisac ze sie ciesze ze Witek w koncu wychodzi do domu! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-10-24 o 14:08 |
|
|
|
|
#999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1000 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1001 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ja nawet o tym nie pomyślałam!! Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1002 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1003 |
|
Zakorzenienie
|
Lineczka coś mi się wydaje że niedługo Nela będzie z Wami
|
|
|
|
#1004 |
|
Zakorzenienie
|
Melduję że ból brzucha mi przeszedł, poszłam na miasto do ubezpieczalni i na zakupy i dałam radę- na razie więc nie rodzę
![]() Piszecie że wam gorąco, mi było za gorąco w drugim trymestrze, teraz mi jest zimno, chodzę w kozakach, kurtce zimowej i kilku warstwach ubrań, no też trochę z tego względu że nie chcę się przeziębić na sam koniec ![]() Dziewczyny piszecie o wizytach położnych, a jak jest z wizytami u ginekologa po porodzie- chodzi mi jak się już jest w domu, szwy pozdejmowane itp. , jest jedna wizyta kontrolna czy trzeba co trochę biegać ?
|
#1005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1006 |
|
Zakorzenienie
|
dzidzia, cudowne wieści! To teraz wielkie ostatnie przygotowania!
Dziewczyny, moja prawa brodawka eksploduje! Kazdy dotyk Malej to bol potworny, nie mowiac o ssaniu Wiem ze pisalyscie tysiac razy ale pliz, podrzuccie sposoby by przetrwac ten najgorszy okres Mam Bepanthen i smaruje swoim mlekiem ale i tak nie mam za bardzo jak wietrzyc... Jeszcze pare karmien i umre chyba... Dlugo bol potrwa?
|
#1007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1008 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ale byłby numer! Ja tam na chłopca wygladam, za to słodycze wcinam jak na dziewczynkę ![]() Cytat:
Ja się własnie zastanawiam kiedy farbować odrosty, żeby jak najlepiej na porodówce wyglądać ![]() Ale ostatnio mnie dobijają moje pięty, ścieram, smaruję a takie brzydkie są ;( Będzie wstyd na porodówce :P Cytat:
Już byś mogła rodzić, jakoś się nie mogę tego doczekać Może Ci szyjkę wymasowała jak tak bolało ![]() Superancko! Cytat:
Jak jest wszystko ok to wystarczy, a później takie wizyty w razie potrzeby, czyli jak zawsze. Albo z zapaleniem, albo po receptę, albo na cytologię Przyszła do mnie paka z Jelpa - całkiem fajna i cieszę się jak głupi do sera Wczoraj za to dotarł laktator i czekam jeszcze na jedną koszulinkę, bo jednak zamówiłam do porodu.Torba spakowano. Dla mnie i dla tżta. Jeszcze kilka drobiazgów które są ciągle w użyciu typu szczotka do włosów, szczoteczka, ładowarka, okulary. Jestem spokojna
|
|
#1009 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
u gina jest jedna, jeśli wszystko jest ok oczywiście
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2013-10-24 o 14:43 |
|||
|
|
|
#1010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ktosiula- jaki laktator kupilas?
|
|
#1011 |
|
Rozeznanie
|
Dzidzia super że będziecie w domku już niedługo
![]() nadrabiam po troszkui bo dopiero wrociłam do żywych po wczorajszym. widziałam że któras piłke wrzucała, ja swoja od wczoraj mam nadmuchana ale synmi ja juz porwał do pokoju... Dzisiaj chce pojechac załatwić TV dla rodziców bo jutro maja urodziny, tatoma50 mama 51 i tak w sumie nie miałam pomysłu na prezent a biovitalu im nie kupie szalec nie bede ale u mnie na sklepie maja Samsunga za 1000zł a rodzice nie sa wymagający co do sprzetu więc chyba zle nie bedzie. chciałam im wnuka urodzić...nie wyszło hehehwidziałam tez opinie o espumisanie. z tego co sie orientuje on działa na gazy nie na kupke, więc nie wiem czemu miałoby rozleniwiac jelita...mysle ze chyba raz na jakis czas nie zaszkodzi, u nas sprawdzało się noszenie na brzuszku na przedramieniu. no i sprawdzic co sie je, czasem dziecku moze szkodzic cos co by nam do głowy nie przyszło np Jabłko... A Rybko ja dawałam małemu Bebilon Ar i u nas na ulewanie najlepiej sie sprawdzał.... zmykam poskakac na piłce .... |
|
|
|
#1012 |
|
Zakorzenienie
|
Lece po natalke, zawieźc ją do dziadzka i na wizyte
dam znac co i jak |
|
|
|
#1013 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1014 |
|
Zakorzenienie
|
w piotrze i pawle pampersy Giga Pack 48,99 r. 2 sztuk 108
![]() ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- gdybym karmila tylko mm to kupowalabym to AR ale z piersi tez karmie...
|
#1015 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Łóżeczko już prawie w pełni gotowe, jeszcze tylko baldachim został do założenia Torba spakowana, więc można rodzić
|
|
|
|
#1016 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzidzia dobrze ze niedługo będziecie razem doczekasz sięWiem że niektóre wstawiały zdjęcia dzieci, wybaczcie ale nie pamiętam które pięknie dzieciątka rosnąi był tez bodajrze brzuszek- tez piękny Zaczyna sie też dziać na forum, dużo wizyt i wizyt w szpitalach i najlepiej niech rodzą te które maja termin
|
|
|
|
#1017 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że wczoraj stuknął 38 tydzień
|
|
|
|
#1018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie zaczelo sie Od rozstepow swedzacych jak cholercia a skonczylo na udach. Kapiel w Emoliencie Ci ulży! MAO - tak jak dziewczyny pisza! Zle sie z tym czujesz przestaw sie na MM. Ja bym tak zrobiła. Sama mam puszke w szafce I jak przyjdzie moment ze będę sie meczyc , a przedewszystkim Mała to wyciagam bez zastanowienia. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1019 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cudne wieści ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1020 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzidziu- super wieści!! Lineczka - ja przez prawie miesiąc miałam rozwarcie 1.5 cm i nie urodziłam. Teraz mam podobno sporo większe i też nie rodzę
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:10.

zreszta przy wbijaniu sami mi gaz podali I przy szyciu tez proponowali.
KCIUKI DLA ANI 
ginka powiedziala ze ona tu czuje porod na dniach dala mi skierowanie do szpitala w razie gdybym do poniedzialku nie urodzila :P

jeśli nie czujesz się na siłach karmić piersią, to może odciąganie będzie u Ciebie idealne - sama piszesz że wtedy jesteś spokojniejsza bo wiesz ile córcia zjadła, ona sięlepiej czuła bonie ulewała. Jak już będziez spokojna to może i mleczka więcej będzie 

jutro będę u gina to mu to pokażę, ale zastanawiam się czy nie iść do dermatologa
bo nie wiem od czego mi się to zrobiło 
cudne wieści