Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6 - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-24, 19:49   #331
pilotka86
Rozeznanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość

Ja wiem,ze kobiety biora sterydy,tyle ze ta moja przypadlosc nie jest jakas bardzo powazna. Dlatego chcialam sie z tym wstrzymac...
Dzieki za odpowiedz
gosia właśnie sobie skojarzyłam! moja mama była dzisiaj u lekarza, bo też boli ją palec i spuchł. Ponad dwa tygonie temu w lesie i najprawdopodobniej później przy obieraniu grzybów coś ją pokłuło w palec i "wlazło" pod skórę. Nie poszła od razu do lekarza a teraz się odezwał ból i palec strasznie spuchł. Lekarka kazała jej moczyć w szarym mydle i robić okłady z rivanolu
pilotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 19:50   #332
sharey
Raczkowanie

Cytat:

Moze faktycznie troszke sprobuje tylko na te palce z opuchlizna i zobacze czy to cos da...
spróbuj, jak zobaczysz chociaż małą poprawę to ok, a jak nie to po porostu już więcej nie posmarujesz

Evi07 czyli jednak nie jestem sama, ale ból jest tak ogromny, że wtedy już muszą mnie kłaść do łóżka, bo sama nie umiem nie mówiąc już np o ściągnięciu spodni czy skarpetek, bo to już wyższa szkoła jazdy
sharey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 19:54   #333
sadlaczyca
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez demonyianioly Pokaż wiadomość
Witam Dziewczyny! ...
No fakt, masz niecodzienną sytuację z teściową i partnerem.. Staraj się zachowywać spokój w miarę możliwości, aczkolwiek powiem Ci, że mnie też by pewnie ruszało przy takich tekstach o "byłych" Mam też nadzieję, że tż się ogarnie. Ściskam!

Ja też cały czas myślę o em mie, mam nadzieję, że wszystko w porządku..

gosia, ja bym posmarowała parę razy tą maścią, to malutki kawałek skóry więc myślę, że nie powinno nic się stać

Odchodzi mi znieczulenie i teraz boli mnie buzia
Stary 2013-10-24, 19:57   #334
sharey
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Miałam już nic dla małego nie kupować i weszłam do SH no i nie wytrzymałam:

-2 pary pajaców
-1 para półśpiochów
-1 body z dł. rękawem

zapłaciłam 2,25 F

Nie wiem gdzie ja to pomieszczę
Heheh skąd ja to znam ja dziś też znów zakupiłam w SH ciuszki dla małego, ale jak tu się oprzeć w szczególności, że wszystko było za 1 zł
Dałam sobie już oficjalny zakaz zbliżania się do lumpków

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

a wiecie... tak piszę o tych lumpkach i od razu mi się Em ma przypomniała... ona to miała rękę i oko do fajnych ciuszków i
Stary 2013-10-24, 19:59   #335
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sharey Pokaż wiadomość
Heheh skąd ja to znam ja dziś też znów zakupiłam w SH ciuszki dla małego, ale jak tu się oprzeć w szczególności, że wszystko było za 1 zł
Dałam sobie już oficjalny zakaz zbliżania się do lumpków
U mnie ten zakaz chyba nie działa, nie działał i nie zadziała
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 20:01   #336
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Witam nowe mamuśki
Ja też ciągle myślę o Emmie, mam nadzieję ze to fałszywy alarm i że szybko do nas wróci z Dorotką w brzuchu
Mąż wrócił
Jutro odbieramy łóżeczko z materacem ale będzie jeszcze w kartonie dopóki pokój Lenki nie będzie skończony, mam nadzieję ze w listopadzie rozłożymy
Stary 2013-10-24, 20:02   #337
sharey
Raczkowanie

Cytat:
U mnie ten zakaz chyba nie działa, nie działał i nie zadziała
A poza tym od czego są zakazy...
Stary 2013-10-24, 20:03   #338
magnusia
Zakorzenienie

kurde brzuch mam jak kamień z przerwami na flaka a przerwy niewielkie pierwszy raz mam taki problem, że mi brzuch przeszkadza- tak jakbym kamień tam miała.
Wzięłam kąpiel, wzięłam nospę i kładę się do wyrka- mam nadzieję, że puści.
Do tego młody jeszcze się rusza co w tym momencie potęguje dyskomfort...
Stary 2013-10-24, 20:04   #339
EVI07
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez *sloneczko* Pokaż wiadomość
dzien dobry
Medluje sie kolejna styczniowa mama Synka <pierwsze dzieciątko>
TP na 14 stycznia
Witaj, masz termin 2 dni po mnie!
Cytat:
Evi07 czyli jednak nie jestem sama, ale ból jest tak ogromny, że wtedy już muszą mnie kłaść do łóżka, bo sama nie umiem nie mówiąc już np o ściągnięciu spodni czy skarpetek, bo to już wyższa szkoła jazdy
Mnie już mąż zdejmował skarpetki i legginsy,bo nie byłam w stanie nogi podnieść. A wychodzenie z wanny to prawdziwy masochizm...
EVI07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 20:06   #340
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Widziałam ze poruszylyscie tez tema tesciowych i teściów... Musze przyznac, ze teściowa mam naprawde spoko: jak tylko dowiedziała sie ze jestem w ciazy to mi przysłała kilka par spodni i bluzki ciazowe (pracuje w sklepie z ciuchami), zebym juz miala jaj brzuch mi urośnie i od ok 2 miesięcy w nich smigam. Poza tym nie wtrąca sie do naszego życia i akceptuje wszystkie decyzje moje i Tż (na początku była troche nieufna w stosunku do mnie - podejrzewam ze to dlatego ze nie jestem Francuzka) ale teraz jest juz super.
Teściu tez ok, choć próbuje sie troche wtrącać (nawet ślubne menu próbował nam ułożyć, ale szybko zrozumiał ze nie ma nic do gadania). Jedyny problem jest z drugą żoną teścia!!! Ta to sie do wszystkiego wtrąca!!! Wczoraj zadzwoniła do Tż i go poinformowała, ze skoro my nie przyjezdzamy na gwiazdkę do nich (z jednego końca Francji na drugi nie mam ochoty jechać na 3 tygodnie przed tp) to oni do nas przyjadą!!! I wezmą ze sobą siostry i przyrodzie rodzeństwo Tż!! No jaj to usłyszałam to najpierw mnie zatkalo, po czym powiedziałam Tż ze sie nie zgadzam i albo on do niej zadzwoni i jej to powie, albo ja (wierzcie mi: bedzie lepiej jesli to bedzie on). Powiedziałam, ze ewentualnie mogą przyjechać w nasze okolice, wynająć sobie mieszkani i my do nich pojedziemy jak bede miała sile, ale nie ma szans, zeby zatrzymali sie u nas i żebyśmy my szykowali święta na 7-8 osób!!! No bez przesady!!! Ja potrzebuje spokoju, a nie całej rodzinki na głowie!! Na szczęście Tż natychmiast sie ze mną zgodził, bo tez nie ma na to ochoty

Edytowane przez Soleil_Rouge
Czas edycji: 2013-10-24 o 20:09
Soleil_Rouge jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 20:09   #341
pilotka86
Rozeznanie

Jak któraś lubi filmy D.Lyncha i nie mogłaby usnąć to dzisiaj na tvp kultura o 1.10 jest "Głowa do wycierania" http://www.filmweb.pl/film/G%C5%82ow...ania-1977-1088
pilotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 20:10   #342
EVI07
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Soleil_Rouge Pokaż wiadomość
No jaj to usłyszałam to najpierw mnie zatkalo, po czym powiedziałam Tż ze sie nie zgadzam i albo on do niej zadzwoni i jej to powie, albo ja (wierzcie mi: bedzie lepiej jesli to bedzie on). Powiedziałam, ze ewentualnie mogą przyjechać w nasze okolice, wynająć sobie mieszkani i my do nich pojedziemy jak bede miała sile, ale nie ma szans, zeby zatrzymali sie u nas i żebyśmy my szykowali święta na 7-8 osób!!! No bez przesady!!! Ja potrzebuje spokoju, a nie całej rodzinki na głowie!! Na szczęście Tż natychmiast sie ze mną zgodził, bo tez nie ma na to ochoty
za asertywność!!!
Stary 2013-10-24, 20:13   #343
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez *sloneczko* Pokaż wiadomość
dzien dobry
Medluje sie kolejna styczniowa mama Synka <pierwsze dzieciątko>
TP na 14 stycznia
Witaj!

Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość
gosia właśnie sobie skojarzyłam! moja mama była dzisiaj u lekarza, bo też boli ją palec i spuchł. Ponad dwa tygonie temu w lesie i najprawdopodobniej później przy obieraniu grzybów coś ją pokłuło w palec i "wlazło" pod skórę. Nie poszła od razu do lekarza a teraz się odezwał ból i palec strasznie spuchł. Lekarka kazała jej moczyć w szarym mydle i robić okłady z rivanolu
Dzieki kochana,tego juz probowalam i nie dzialalo
Stary 2013-10-24, 20:13   #344
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Jak któraś lubi filmy D.Lyncha i nie mogłaby usnąć to dzisiaj na tvp kultura o 1.10 jest "Głowa do wycierania" http://www.filmweb.pl/film/G%C5%82ow...ania-1977-1088
Ogladałam jeden (Mulholland Drive czy jakoś tak) i mi wystarczy Do dzisiaj nie wiem, o co w nim chodziło

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 20:15   #345
sadlaczyca
Raczkowanie

Cytat:
Jedyny problem jest z drugą żoną teścia!!! Ta to sie do wszystkiego wtrąca!!! Wczoraj zadzwoniła do Tż i go poinformowała, ze skoro my nie przyjezdzamy na gwiazdkę do nich (z jednego końca Francji na drugi nie mam ochoty jechać na 3 tygodnie przed tp) to oni do nas przyjadą!!! I wezmą ze sobą siostry i przyrodzie rodzeństwo Tż!!
Jakaś niepoważna ta kobieta jest, zwalać się ciężarnej na finiszu na święta Bardzo dobrze, że tż się z Tobą zgodził.

My zawsze obskakiwaliśmy dwie wigilie, u moich rodziców i teściów, a w tym roku myślę, że pójdziemy tylko na jedną bo podejrzewam, że nie będę miała siły na dwie takie imprezy skoro teraz już mi ciężko i chodzić i siedzieć w gościach

Witam nową mamusię!
Stary 2013-10-24, 20:30   #346
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Widziałam ze poruszylyscie tez tema tesciowych i teściów... Musze przyznac, ze teściowa mam naprawde spoko: jak tylko dowiedziała sie ze jestem w ciazy to mi przysłała kilka par spodni i bluzki ciazowe (pracuje w sklepie z ciuchami), zebym juz miala jaj brzuch mi urośnie i od ok 2 miesięcy w nich smigam. Poza tym nie wtrąca sie do naszego życia i akceptuje wszystkie decyzje moje i Tż (na początku była troche nieufna w stosunku do mnie - podejrzewam ze to dlatego ze nie jestem Francuzka) ale teraz jest juz super.
Teściu tez ok, choć próbuje sie troche wtrącać (nawet ślubne menu próbował nam ułożyć, ale szybko zrozumiał ze nie ma nic do gadania). Jedyny problem jest z drugą żoną teścia!!! Ta to sie do wszystkiego wtrąca!!! Wczoraj zadzwoniła do Tż i go poinformowała, ze skoro my nie przyjezdzamy na gwiazdkę do nich (z jednego końca Francji na drugi nie mam ochoty jechać na 3 tygodnie przed tp) to oni do nas przyjadą!!! I wezmą ze sobą siostry i przyrodzie rodzeństwo Tż!! No jaj to usłyszałam to najpierw mnie zatkalo, po czym powiedziałam Tż ze sie nie zgadzam i albo on do niej zadzwoni i jej to powie, albo ja (wierzcie mi: bedzie lepiej jesli to bedzie on). Powiedziałam, ze ewentualnie mogą przyjechać w nasze okolice, wynająć sobie mieszkani i my do nich pojedziemy jak bede miała sile, ale nie ma szans, zeby zatrzymali sie u nas i żebyśmy my szykowali święta na 7-8 osób!!! No bez przesady!!! Ja potrzebuje spokoju, a nie całej rodzinki na głowie!! Na szczęście Tż natychmiast sie ze mną zgodził, bo tez nie ma na to ochoty
Czy ona w ogóle się zastanowiła, że zwala Ci się na głowę na chwilę przed narodzinami dziecka? I co oczekuje, że miałabyś stać przy garach i gotować dla całej rodziny a ona się na gotowe zwali?

Ludzie mają tupet masakra...
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 20:31   #347
iwantyou99
Zadomowienie

Dziewczyny co sie dzieje z em ma?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 20:32   #348
milka-pilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EVI07 Pokaż wiadomość
Milka-pilka, gosia, pilotka, dziękuję za rady w kwestii maści. Niestety, ponownie pediatra i dermatolog do kompletu nas nie ominie jutro, bo w tych łatach porobiły się Małej takie twarde, bolesne jakby pęcherze, cholera, co to jest?!
Biedna Twoja Mała. Dermatolog chyba jednak wskazany

Cytat:
Ja lubię i ten film znam - ale telewizji nie mam.
milka-pilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 20:39   #349
EVI07
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez milka-pilka Pokaż wiadomość
Biedna Twoja Mała. Dermatolog chyba jednak wskazany
Niestety tak. Biedna dzieciowina, przez ostatni tydzień naprawdę ma przekichane, jak nie jelitówka, to pokrzywka, jak nie pokrzywka, to jakieś pęcherze, a za tydzień w planach usuwanie 3 migdała... Żeby chociaż się zabieg odbył, bo jak nam na koniec roku przełożą, to katastrofa, ja albo przed, albo w trakcie, albo tuż po porodzie...
Stary 2013-10-24, 20:39   #350
milka-pilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
tu odp:
Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Dziewczyny proszę o mocne kciuki za Em me dostałam właśnie od niej smsa , że dostała skierowanie do szpitala bo ma zagrożenie przedwczesnym porodem i że nie wie kiedy się odezwie .
Stary 2013-10-24, 20:39   #351
Negrid
Rozeznanie

Cytat:
spróbuj, jak zobaczysz chociaż małą poprawę to ok, a jak nie to po porostu już więcej nie posmarujesz

oj to współczuję bardzo...
ja sama ze sobą tez nie daję sobie rady, ale to przy ubieraniu butów. Teraz mam takie jesienne wciągane botki zwykłe, proste, płaskie
będę musiała kupić zimowe i chyba na zamek, nie?
powiedziałam mężowi że musi mi zrobić takie krzesełko do przedpokoju co bym mogła sobie usiąść podczas zabiegu ubierania butów.
Negrid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 20:40   #352
sadlaczyca
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość

Dostała skierowanie do szpitala bo grozi jej przedwczesny poród. Napisała smsa do jednej z dziewczyn, nic więcej nie wiemy niestety
Stary 2013-10-24, 20:40   #353
milka-pilka
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety tak. Biedna dzieciowina, przez ostatni tydzień naprawdę ma przekichane, jak nie jelitówka, to pokrzywka, jak nie pokrzywka, to jakieś pęcherze, a za tydzień w planach usuwanie 3 migdała... Żeby chociaż się zabieg odbył, bo jak nam na koniec roku przełożą, to katastrofa, ja albo przed, albo w trakcie, albo tuż po porodzie...
Oj, to faktycznie ciężki okres
Stary 2013-10-24, 20:50   #354
Olcia_1983
Raczkowanie

Cześć dziewczyny,

witam się w nowym wątku. Od wczoraj siostra u mnie byłą i nie miałam czasu Was podczytywać i dzisiaj wieczorem do nadrobienia ponad 20 stron..ehh lecicie z koksem

Iwantyou - trzymam kciuki i podziwiam.
Em ma - trzymam kciuki za to zeby Dorotka jak najdłużej w brzuszku siedziała.

Kurcze przez te wszystkie problemy sama co chwile mam stracha i nie wiem czy nie jechać na IP, ale Zuzka zaczyna wariować i się uspokajam.

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
za wyniki tokso i glukozy.
Planuje Dom Narodzin, o ile tylko Mlody raczy się obrócić
Na SR dziewczyna mówiła, że polecili jej pływać żabką żeby dzieć się obrócił i poskutkowało. U mnie w 28 tyg na USG młoda już główką w dół była.

Cytat:
Napisane przez marieee Pokaż wiadomość

Dziś robię listę zakupów, i jestem po prostu w szoku. Ile tego wszystkiego jest, i zastanawiam się gdzie to wszystko położę...
U mnie w sypialni już karton stoi z rzeczami szpitalnymi i gadżetami

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy Wy kupujecie jakieś przewijaki na komodę taki sztywne (drewniane)?
Ja póki co nie planuje nic takiego - może łóżko wystarczy

Cytat:
Napisane przez The light Pokaż wiadomość
Ja chce kupić łóżeczko turystyczne już z przewijakiem, mam nadzieję, ze to zda egzamin.

Też chciałam kupić tylko turystyczne, ale w sklepie sobie je dokładniej pooglądałam i wydawały mi się takie 'chwiejne'.

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Dziewczyny proszę o mocne kciuki za Em me dostałam właśnie od niej smsa , że dostała skierowanie do szpitala bo ma zagrożenie przedwczesnym porodem i że nie wie kiedy się odezwie .
: kciuki:

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
kurde brzuch mam jak kamień z przerwami na flaka a przerwy niewielkie pierwszy raz mam taki problem, że mi brzuch przeszkadza- tak jakbym kamień tam miała.
Wzięłam kąpiel, wzięłam nospę i kładę się do wyrka- mam nadzieję, że puści.
Do tego młody jeszcze się rusza co w tym momencie potęguje dyskomfort...
za to żeby przeszło.

Cytat:
A wychodzenie z wanny to prawdziwy masochizm...
Już we wrześniu zarządziłam zakup zasłonki prysznicowej żeby się nie męczyć z wychodzeniem z wanny
Olcia_1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 20:51   #355
gosia261282
Gang Iren

Kacperek znowu sie nie odzywa. Juz kilka godzin
Stary 2013-10-24, 20:53   #356
patrycjja
Zadomowienie

Gosia przez Ciebie od wczoraj podśpiewuję sobie piosenkę o gruszce nawet mąż podłapał

wiecie co mnie bolec nic nie boli specjalnie, ale chociaż brzuch jeszcze nie gigantus (chociaż mam wrażenie, że tak jest) to modlę się nawet przy zakładaniu skarpetek
Stary 2013-10-24, 20:54   #357
Negrid
Rozeznanie

Cytat:
a jak brzuch? twardy, miękki, średni?
próbowałaś oddychać przeponą?
Negrid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 20:56   #358
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
słodkie, lewy bok i potarmoś brzuch jak Hosenka chyba pisała mały może przysnął troszkę, albo Ty byłaś zajęta i nie zwróciłaś uwagi na delikatne pukanie. jak nic nie da jedź na dyżur (chyba u Was też jest taka możliwość "sprawdzenia")
tylko się nie zamartwiaj, chociaż wiem - łatwo mówić.
Stary 2013-10-24, 21:00   #359
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Cytat:
za asertywność!!!
Raczej "agresywnosc" jak to moj kochany Tz nazywa, ale jest to jedna z moich wad, ktora uwielbia przynajmniej wzsystko jest zawsze jasne i nie ma niedomowien
Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Ogladałam jeden (Mulholland Drive czy jakoś tak) i mi wystarczy Do dzisiaj nie wiem, o co w nim chodziło
No bo na jego filmy trzeba miec tez odpowiedni nastroj. Ja ma tak na Lyncha i na Allena - bez odpowiedniego nastawienia nie czerpie zadnej przyjemnosci z ogladania, a wystarczy ze sie odpowiednio 'nakrece' i moge obejrzec 2 lub 3 pod rzad.

Cytat:
Czy ona w ogóle się zastanowiła, że zwala Ci się na głowę na chwilę przed narodzinami dziecka? I co oczekuje, że miałabyś stać przy garach i gotować dla całej rodziny a ona się na gotowe zwali?

Ludzie mają tupet masakra...
No maja tupet!! Najlepsze jest to, ze ona byla pewna, ze to swietny pomysl

Cytat:
Cholerka wspolczuje!! Wychodzi na to ze to prawda co mowia: "male dzieci -maly problem, duze dzieci - duzy problem". Mam nadzieje ze niedlugo wyzdrowieje

]

Edytowane przez Soleil_Rouge
Czas edycji: 2013-10-24 o 21:05
Soleil_Rouge jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 21:02   #360
sharey
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Negrid Pokaż wiadomość
oj to współczuję bardzo...
ja sama ze sobą tez nie daję sobie rady, ale to przy ubieraniu butów. Teraz mam takie jesienne wciągane botki zwykłe, proste, płaskie
będę musiała kupić zimowe i chyba na zamek, nie?
powiedziałam mężowi że musi mi zrobić takie krzesełko do przedpokoju co bym mogła sobie usiąść podczas zabiegu ubierania butów.
Muszę właśnie kupić buty zimowe i mam duży problem, bo jak już nie mają obcasów albo wieelkieej koturny to są sznurowane albo znowu takie strasznie wysokie, że jak mi trochę nogi spuchną ( lub zgrubną) to ich nie zapnę. A z krzesełkiem dobry pomysł, też swojego pomolestuję
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości