|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku | |||
| Aldrin |
|
7 | 25,93% |
| Kakusia |
|
0 | 0% |
| Berenika_26 |
|
4 | 14,81% |
| agaaga89 |
|
2 | 7,41% |
| Ramona_85 |
|
0 | 0% |
| eweden |
|
0 | 0% |
| Prowansja88 |
|
0 | 0% |
| Pradip |
|
0 | 0% |
| Sola1 |
|
2 | 7,41% |
| pater86 |
|
6 | 22,22% |
| TroppoSensibile |
|
0 | 0% |
| sylvuniaa84 |
|
0 | 0% |
| kamilla123 |
|
0 | 0% |
| beat@ |
|
0 | 0% |
| NecroKitty |
|
0 | 0% |
| Anteria |
|
0 | 0% |
| Kucyk_Truskawkowy |
|
1 | 3,70% |
| malin30 |
|
3 | 11,11% |
| alingles |
|
0 | 0% |
| Monica80 |
|
0 | 0% |
| poziomkka |
|
0 | 0% |
| Mala_Czarno_Biala |
|
0 | 0% |
| Majkela12 |
|
1 | 3,70% |
| zaaaabcia |
|
0 | 0% |
| Sylwia__88 |
|
1 | 3,70% |
| Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Cytat:
Cytat:
dziwne to jest dla mnie,wkoncu ok 12 tyodnia to chyba standardowe badanie? czy ja jestem w dziwnym bledzie? nazwa te badanie inaczej i czlowiek glupieje.Ja pamietam ze mialam jakos kolo tego 12 tyg normalna wizyte i gin poprostu wszystko pomierzyl,posprawdzal i wsio.Ma nowy sprzet,wiec moze dlatego nie odsylal do innego,nie wiem ![]() Przechlapane masz z ta praca,12 h to sporo,moja szwagierka jest kasierka w h&m i cale 8 h tez musiala w ciazy stac,dopiero w granicach 7 miesiaca miala wolne.
|
|
#212 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Cytat:
|
|
|
|
|
#213 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też narazue nic, zero. Zaczął mi się 6 tydzien. Cytat:
Badania prenatalne - ale jakie dokladnie twoja pani doktor miala na mysli? Bo ja owszem, USG i nieinwazyjne tak. Natomiast co do usg genetycznego, ktore trwa prawie godzine i innych metod inwazyjnych - nie jestem juz tak przekonana i jesli nie jest sie w jakiejs grupie ryzyka to bym sie nie decydowala. wonder_woman - pozycja na brzuchu do leżenia jest wskazana szczegolnie jesli ma sie np tylozgiecie macicy. Twoj maluszek jest tak malutki ze nie martw sie, nic a nic mu sie nie stanie
|
||
|
|
|
#214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jeśli chodzi o typowo inwazyjne metody jak amniopunkcja to chyba robi się jak wychodzi coś nie tak przy przezierności. Tutaj to już rzeczywiście trzeba się mocno zastanowić. Edytowane przez Sola1 Czas edycji: 2013-10-24 o 17:03 |
|
|
|
|
#215 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jedno jest pewne, lekarzy trzeba pytac - jakie badanie, ile trwa, co ze soba niesie, itd. Swoja droga - usg genetyczne jest w PL darmowe? Tzn na NFZ? |
|
|
|
|
#216 |
|
Zakorzenienie
|
Jeżeli chodzi o rowerek stacjonarny to spoko. Na zwykłym bałabym się że się wywale... Albo poobijam dziecku głowę na wybojach
![]() Farbowalam włosy pod koniec sierpnia a mi szybko rosną więc muszę coś z nimi zrobić.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie było normalnie darmowe, ale wiem że dużo osób jest odsyłanych z uwagi na te rzeczy o których wcześniej pisałam. Z tym, że ja akurat wolałabym zrezygnować z innych usg, ale przeziernosć i połówkowe to dla mnie podstawa. Połówkowe to też nie jest krótkie badanie, u mnie trwało z pół godziny. To pierwsze genetyczne bez przezierności u mnie też trwało z pół godziny. Podejrzewam, że kolejny pomiar nie zajęłoby dużo dłużej. Także to może kwestia sprzętu czy lekarza - nie mam pojęcia. Nie chodzi mi nawet o zespół downa, ale inne wady np. serca o których im wcześniej się wie tym lepiej i przy porodzie można już reagować, a czasem nawet wcześniej. |
|
|
|
|
#218 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny w którym tyg bada sie przeziornosc?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#219 |
|
Raczkowanie
|
Miedzy 11 a 14 tc
|
|
|
|
#220 |
|
Zadomowienie
|
Jejku Mamuśki, już za Wami nie nadążam. Ale macie tempo..
|
#221 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#222 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ach, prosiłabym o dopisanie na pierwszą stronę, Ola, OM 19.09, tp wg OM 26.06
|
|
#223 |
|
Zadomowienie
|
Wróciłam niedawno od gina i sama nie wiem co o tym myśleć...dziś wg OM jestem w 5t1d ciąży, a usg pokazało 3mm pęcherzyk
Gin przepisał luteinę i duphaston i kazał zrobić hcg. Powiedział, że jak wyjdzie odpowiedni przyrost to wszystko jest ok. Niby przeglądałam jakieś fora i tam dziewczyny też mają taką sytuację, a później wychodzi wszystko dobrze, a usg w takim tyg jest często omylne, ale kto wie... |
|
|
|
#224 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No właśnie, lekarz powiedzial, że jak bedzie odpowiedni przyrost, to bedzie ok, wiec zadnego czarnowidztwa tu prosze nie odprawiac! bedzie dobrze |
|
|
|
|
#225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to dopiero 5t 1d u mnie w 6t 1d nie było nic dlatego właśnie lepiej poczekać i iść później na pierwszą wizytę. Zrób bete i zobaczymy ale na pewno będzie ładnie przyrastać |
|
|
|
|
#226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#227 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a teraz głową do góry i wszelkie niepokoje sio bo jak nie to
|
|
|
|
|
#228 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy
Muszę wierzyć, że będzie dobrze,a przede wszystkim zrobić betę. Faktycznie za wcześnie na usg...ehhh Dotk4 co do pęcherzyka to nie wiem, jaki powinien być, dowiedziałam się tylko, że wiek ciąży oznacza się dodając do 30 wielkość pęcherzyka w mm. Ale to gdzieś na forum się lekarz wypowiadał. To w sumie wychodziłoby 33 dc, a ja jestem niby w 36, więc chyba powinien mieć 6 mm. Nie wiem, trzeba poczekać do 7 tyg i tyle. Kurcze, tyle napisałyście przez ten czas, co mnie nie było, a ja nie mam weny, żeby to nadrabiać...chyba jutro się za to zabiorę
|
|
|
|
#229 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wow,to moj byl pikus 6,5 h od odejscia wod i w tym samym czasie doszly skurcze.Wczesniej sie tez juz cos dzialo,ale nic nie czulam,moj gin powiedzial ze tylko sie cieszyc ![]() hihi jak narazie slimacze tempo,w porownaniu z majowkami... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez bazile Czas edycji: 2013-10-24 o 20:23 |
||||
|
|
|
#230 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie zaczęło się po 6 tc. Nie wywołuj wilka z lasu ![]() Cytat:
Jak widać w opisie jestem w 13 tc. Głowa do góry
Edytowane przez Light Limara Czas edycji: 2013-10-24 o 21:01 |
||
|
|
|
#231 |
|
Zadomowienie
|
Heeej
ja tak na szybko, bo padam, zajrze jutro, poczytam dokładniej, bo mam wolne ![]() gin pokazał mi pęcherzyk, wczesna ciąża, 5 tydzień, mam przyjść za 2 tyg, założy kartę ciąży, TP na 14.06. |
|
|
|
#232 |
|
Raczkowanie
|
poziomkka - ja tez uwazam ze nie musisz sie jeszcze denerwowac. To dopiero poczatek, dlatego ja wlasnie ide pozniej. Wszystko sie unormuje zobaczysz.
A z tymi pomiarami to roznie bywa, mi kilka dni przed porodem lekarz powiedzial ze dziecko wazy ok 3,5 kg. Pomyslil sie prawie o 1 kg! Moj Leoś wazyl 4260... takze LUZZZ |
|
|
|
#233 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Teściowa ma już 2 wnuczki i następne są jej nie na rękę
Cytat:
Cytat:
dobrze ze soki pijesz zdrówka Cytat:
![]() W poprzednim cyklu zaczęłam brać luteinę i beta wyszła mi >5 ale <9 wiec cos tam sie zadziało ale nie wiadomo co za ty progesteron po owulce był 5,3 wiec strasznie mały w następnym cyklu brałam Dupka i się udało a teraz znów wróciłam do Luteiny i trochę się martwię Cytat:
Cytat:
u mnie minimalne ale nawet bardziej odbija mi się niż mdli jednak się obawiam ze jeszcze wszystko przede mną Cytat:
![]() Cytat:
Ale się rozgadałyście Bazile pierwsza strona wygląda super ![]() Mamusie z Wawy gdzie chodzicie do gina? |
|||||||
|
|
|
#234 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj powiedziałam moim rodzicom że zostaną dziadkami po raz 14 i bardzo się ucieszyli
A wczoraj powiedzieliśmy też Teściowej mojej i również była prze szczęśliwa, to będzie jej pierwszy wnuk, albo wnuczka
|
#235 |
|
Zadomowienie
|
Light Limara, ogólnie okej, potwierdził, że dzidziuś będzie, stwierdził, że na usg jeszcze za szybko. Kolejna wizyta - 7.11.
![]() Pradip - choćby dlatego, że jestem w trakcie studiów, ale na szczęście I stopnia zdążę ukończyć przed No i ślubu niet, czyli taka planowana, ale niekontrolowana wpadka.
|
#236 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cześć Mamusie
![]() ![]() hohoho...ale lecicie ale super ze z kazdym dnie coraz wiecej nas ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za wizyte i same dobre wieściCytat:
na pewno wyniki będą super i zobaczysz że Dzidzia rośnie piękniejak miałam USG tydzien temu(5t5dc) to tez dr musiala sie niezle na krecic zeby zobaczyc cokolwiek bo Maleństwo przytuliło sie do ściany macicy i ciężko było zobaczyć, wiec nic sie nie przejmuj napewno bedzie wsio dobrze ![]() Cytat:
u nas, u teściów to bedzie 3 wnuk/wnuczka; jeden ma 2 latka drugi urodzi sie z lutym...a dla moich rodziców to pierwszy
|
|||||
|
|
|
#237 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za wizytę. Jeżeli nie będziesz czuła się dobrze, poprostu zmień lekarza, który da Ci L4.Jeśli chodzi o usg prenatalne ja obowiązkowo robię Cytat:
Cytat:
wszystko będzie dobrze, musi byćCytat:
U nas będzię dopiero drugie wnuczę, przecieramy szlaki w rodzinie.Dobranoc brykam spać, bo pobudka o 6, ale pociesza mnie tylko to, że jutro jest piąteczek Edytowane przez majkela12 Czas edycji: 2013-10-24 o 22:29 |
||||
|
|
|
#238 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja bym chętnie pracowała gdyby były normalniejsze warunki i mniej stresu i odpowiedzialności (jestem kierownikiem, grafiki, choroby, rozliczenia ciągła jakaś masakra). Nigdy w życiu nie byłam na żadnym L4, nawet chora biegałam do pracy i zawsze także za kogoś, ale teraz nie chodzi tylko o mnie, tylko o nasze maleństwo ![]() ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#239 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się porannie z kawką
jeden dzień mnie nie było a tu dwie strony do nadrabiania ![]() Cytat:
nawet nie wiem czy będę chciała USG bo idę tylko leki skonsultować. Jak nic się nie dzieje to nie ma sensu robić usg w 6 tygodniu bo jeszcze więcej nerwów będzie Jeszcze co do farbowania włosów to kiedyś słyszałam że nie wolno w ciąży farbować i moja kuzynka chodziła przez 9miesięcy z czarno-blond odrostami myślałam o hennie, w sumie to naturalna farba, więc pewnie zdrowsza ![]() A jeszcze a propo włosów, też wam się zaczęły tak przetłuszczać, bo mi koszmarnie godzinę po umyciu mam tłuste stronki; cały czas muszę w koku chodzić
|
|
|
|
|
#240 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w piątek
Miałam tyle po cytowane i gdzieś zniknęło ![]() pamiętam tylko tyle... włosy w ciąży farbować można ale zdarza się, że wychodzi inny kolor niż byśmy chciały no i lepiej farbować włosy farbami bez amoniakuPoziomka nie martw się, w 5 tygodniu mało co można zobaczyć, więc zrób betę i nie martw się na zapas ![]() Pradip to że teściowa ma 2 wnuczki to myślisz, że z Waszego się nie ucieszy? a zresztą niech się nie cieszy, przynajmniej w wychowanie nie będzie się wtrącać
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:36.

*

Dom to na kolanach zasuwałam, taką fazę złapałam na sprzątanie. Choć Młody urodził się zdrowy i teraz jest tez dzieckiem pełnym energii, to nie powiem, poród wcale nie był lekki 

to dopiero 5t 1d u mnie w 6t 1d nie było nic dlatego właśnie lepiej poczekać i iść później na pierwszą wizytę. Zrób bete i zobaczymy ale na pewno będzie ładnie przyrastać
kręciłam się pół nocy, nie licząc chyba dziesięciokrotnego wstawania na siusianie...